När jag känner att Instagram är rätt forum för mig...not! Syrrans inlägg om hennes benhinneinflammation och om hon joggat/inte joggat är lika stimulerande läsning varje gång. Men det härliga är ändå mammas engagemang. Även om Petra skulle skriva att hon ligger med Prins Daniel skulle mammas kommentar vara "Det gör du rätt i".

/Louise

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Varför fokuserar man enbart på vad som gick dåligt istället för det som faktiskt gick bra? Ja det är precis det jag gjort under min stressiga, röriga och faktiskt produktiva dag! Jag betalar fakturor, närmare bestämt väldigt många. Till och med så jag jobbar kvällar och ibland helg för att hinna! Ändå blev det frågetecken över några idag som rörde till allt i mitt huvud. Varför i helsike gör man såhär gång på gång?

Bestämde mig i bilen på väg hem att sluta med att trycka ner mig själv och göra nåt jag älskar. Nämligen köpa nåt jag egentligen klarar mig utan men som gör livet så mycket roligare. Jag har köpt ett nytt rouge och mer behövdes inte för att jag nu både känner mig snyggare och dessutom även stolt över min arbetsdag! För vem orkar med sånt där dravel som ingen blir glad av? Nej fram med sminket och lev!

Likes

Comments

Jag pratade med syrran nu på morgonkvisten (vilket är en daglig rutin sedan 13 år tillbaka) och hon nämnde att hon träffat sin idealkille. Inte för att kille ifråga var den kille som hon föll för utan snarare själva idén om en kille precis som honom. Mannen heter Tord och är en fin familjefar, som älskar sin fru och gladligen ägnar sin fria tid åt att, gemensamt med barnen, utöva diverse äventyrsaktiviteter. Dessa inslag var det som fångade Petras intresse men för mig var det något helt annat. Med tanke på att min kära syster stött på närmare en miljon män vid det här laget, som precis som Tord, framställer sig själva som goda familjefäder, var det just namnet Tord som fick mig att vakna till. Tidigare har Petra dejtat ett dussin män vid namnet Peter, Hasse och Jan och vid det här laget måste vi ändå kunna konstatera att män med dessa namn inte är för henne. Den nya strategin kommer nu framöver vara att välja kille efter namn, oavsett tidigare bagage. Petra ska nu uteslutande endast dejta män vid namn Tord, Otto, Pax, Logan eller Simba. Självklart återkommer vi med resultatet av denna studie.

//Louise

Likes

Comments

Idag läste jag ett inlägg på en sida för löpare på Facebook och blev lite illa berörd. Tjejen ifråga hade sprungit sin första mil. Jättekul för henne att hon orkade med det, det glädjer mig när andra gör framsteg! Däremot skrev hon att hon äntligen kunde säga att hon är en riktig löpare.

Men, vad är vi andra som är ute och springer då? Vi som kanske inte orkar springa milen av olika orsaker. Det kanske rentav är det så att man tycker som jag, att det räcker med ett par kilometer några gånger per vecka. Åtminstone verkar min kropp tycka att det räcker. Är jag ingen riktig löpare då, eller joggare, ska vi väl kanske säga i mitt fall? Ja det är ju det där med hastigheten också, den kvalar man ju inte in på heller, för om jag ska vara krass så springer jag i snigelfart jämfört med många löpare jag följer på Instagram. Att springa en kilometer på 7-7,5 minuter är ju som att krypa fram om jag nu måste jämföras med dem. Är det nödvändigt att alltid behöva prestera i nåt man gör för sin hälsas skull? Jag förstår att vi alla har olika saker som triggar oss men klanka för den skull inte ner på de som anser att löpturen kan variera olika personers förutsättningar. Jag tänker i alla fall kalla mig själv för en löpare så länge jag kommer ut och springer som en del av min vardag utan att tävla mot varken mig själv eller någon annan!

/ Petra

Likes

Comments

Ibland kan jag undra hur Gud tänkte när han fördelade köttmassan på mig och syrran. Jag är nästan 1,70 m lång, slank, med minibröst som troligtvis aldrig kommer kunna räcka till för en mammografiundersökning (inte ens om sköterskorna kollektiv började skrapa ihop kroppsmassa från fotändan och halsen), medan syrran är knappt 1,55 m, kurvig, med bröst att föda en hel afrikansk by. Intressant med fördelningen, verkligen. Träffar jag Gud någon dag ska jag fråga honom.

Likes

Comments

Det kändes rätt ok att springa idag och jag fick en go känsla som bevisar att även om man har en riktigt jobbigt och motvillig jogginperiod, så går det nog att komma in i den rätta känslan igen. Det gäller att acceptera det negativa känslorna som kommer till dig och får känsla av att det där drivet man känt mattas av. Jag bestämde mig förra nyår att leva mer hälsosamt och då går det ju inte att bara lägga av när det blir jobbigt! Jag ger mig inte och min tro på mig själv som löpare är på väg tillbaka!

Likes

Comments

Syrran gottar sig i Thailand och det unnar jag henne, men vafasen, jag då? Ska jag behöva vara utan våra telefonsamtal på morgnarna i bilen på väg till jobbet, och helst ett samtal till på vägen hem. Jag känner mig halv utan Louise ska ni veta. Hon är en av ytterst få personer, om inte den enda, som känner mig så utan och innan. Hon vet om mina absoluta hemligheter och är alltid brutalt ärlig med ett stort tålamod och en ärlighet gentemot mig och mitt impulsiva och ibland förhastade handlande!

Kom hem nu till snörusket!


Likes

Comments