Fick precis varor till butiken och där ibland fanns dessa underbara parfymer från Dofta.
Doftar helt fantastiskt gott och vilka förpackningar sen, vi har dem i dofterna Champagne och Cool Cotton.

Ha en fin måndag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Underbara doftljus. Kan inte få nog av dessa doftljus, de doftar verkligen jul. Sen säljs de med förmån för barncancerfonden, bara det ;)

Vi säljer dem både i butiken och i webshopen. De kostar 169:- tror några måste flytta hem till mig redan idag så jag inte riskerar att bli utan. Vore ju katastrof, skönt att man inte har större bekymmer :)

Kram

Likes

Comments

​När man börjar planera att starta ett företag så är det enklast att starta enskild firma. Har man en liten firma som sen växer sig stor kan man, om man vill omvandla sin enskilda firma till aktiebolag. Fördelen med aktiebolag är att du blir "anställd"det är inte längre du som privatperson som är betalningsskyldig. Det blir en tydlig delning mellan privatekonomi och företaget. Skulle företaget gå dåligt och till sist sättas i konkurs så är det företaget som går i konkurs, din privata ekonomi berörs inte. Har du däremot en enskild firma är det du som måste betala alla skulderna..

Fördelen med ett AB är också att du själv har alla förmåner som vilken anställd som helst med friskvårdsbidrag m.m listan kan göras lång. Nackdelen är att det kräver mera redovisning och att det behövs 50000:- för att starta.. Jag driver mitt företag som enskild firma och gör all bokföring själv. Jag har köpt ett redovisningsprogram där jag knappar in alla siffrorna och mycket sker med automatik, sånt gillar jag :) Hade dock svärfar som kollade igenom all bokföring första två åren för att se att jag inte missat något. Andra året blev jag också inkallad till skatteverket för kontroll, de gör så ibland med nya företag.

Det ska ses som en fördel tycker jag för då får man liksom ett kvitto på att man gör rätt, eller har man missat något så berättar de hur du ska göra. 

Sen är det alltid viktigt att tänka på varför du startar företag, är det för att du vill tjäna ofantligt stora summor pengar eller vill du göra något du tycker är roligt och mår bra av. Här finns det stora skillnader mellan kvinnor och män... och det är inte helt oväntat männen som startar företag för att tjäna mycket pengar medans kvinnorna satsar på något de tycker är roligt att jobba med. Sen finns det flera företag som startas av kvinnor som arbetar med sitt intresse som har växt sig jättestora ett ex är rapunzel.  Så har du en ide prova! Du behöver inte jobba med det resten av livet, du kanske inte alls tycker om att vara egenföretagare men då har du i alla fall provat och behöver inte fundera mer :) Eller så blir det det bästa du gjort...

Våga prova :)Likes

Comments

​Nu är det hög tid att börja smyga fram lite jul hemma :) 

Älskar dessa fina lyktor från Majas Cottage.

Vi har dem både i butik och webshop!

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Nu är helgens beställningar packade och väntar på upphämtning av DHL.
Vi tycker DHL är det fraktbolag som passar oss bäst. Vi betalade en summa (tror det vara ca 2000kr ) för att vara med på ett fraktavtal där många företag gått ihop och på så vis fått ner priserna. Det är också enkelt att de kommer och hämtar så man själv slipper åka med paketen :)

Ha en fin måndag !

Likes

Comments

Snart blir det helg för mig också, har varit en kul lördag med mycket folk.
Trodde jag skulle bli helt själv i butiken då regnet bara öste ner men som tur hade jag fel :)
Nu blir det till att moppa golvet och snygga till butiken innan jag beger mig hemåt och tar helg.

Visste ni att det tar bara några minuter att registrera en enskild firma på Verksamt.se. Bara så ni vet, ifall någon ville starta en firma i helgen :)

Ha en fin lördag!

Likes

Comments

​​​

Har ni glömt? Imorgon är det farsdag. Vi har fortfarande några superfina pappa lyktor kvar, både i butik och webshop. Lyktorna kommer från Majas Cottage och 10% går till barncancerfonden. Under förra året 2016 donerade Majas Cottage drygt 2 miljoner till barncancerfonden, det är inte dåligt det inte. Därför känns det extra roligt att ha Majas Cottage som leverantör. Lyktorna kostar 99:- och de lyser jättefint.

Ha en fin dag!​

Likes

Comments


Nu är det öppet i butiken och det spelas julmusik i högtalarna. Och det märks att vi börjar närma oss jul för nu shoppas det julklappar i webshopen.
Men det som är viktigt nu är att planera inför jul, upptäckte nu på morgonen att bubbelplasten var slut. Tur att det upptäcktes nu och inte dagarna innan jul.. kan kännas som bagateller men dagarna innan jul vill du inte stå utan bubbelplast, påsar, julpapper m.m

Det är också viktigt att ha bra leverantör för dessa saker så det snabbt går att fylla på. Sen beror det förstås om du har tryck m.m på påsar då blir det flera veckors leveranstid. Vi har precis bytt leverantör gällande dessa saker då vår gamla leverantör bytte fraktbolag och de har bara körning två ggr i veckan till vår lilla stad.

Att vara en liten egenföretagare innebär väldigt mycket jobb så planering är viktigt! Och nu ska Black Friday planeras. Det är inte på långa vägar lika stort i Sverige som i USA men det är en kul grej tycker jag och hoppas att flera butiker uppmärksammar detta.

Nu kör vi fredagsmys hela dagen!

Likes

Comments

Jag har nu börjat blogga igen :)

Bloggen kommer mestadels att handla om mitt företag men även familjen kommer nog att smygas in lite då och då. Mitt största intresse är inredning och efter mycket funderande så så följde jag drömmen och startade mitt företag CG Style. Vilket jag inte ångrat en ända sekund. Så idag sitter jag här, fem år senare med både butik och webshop.

Att starta ett företag är inte svårt, men man måste våga. Enklast är att börja i liten skala och växa sakta men säkert, om du inte har en massa pengar förstås som du inte vet vad du ska göra med då är det bara att gå "all in" på en gång.

Det viktigaste för mig är att göra något jag tycker är roligt och brinner för!

Nu har vi gjort jul i butiken och det är så mysigt. Älskar julen och längtar tills vi kan sätta upp ljusstakar och pynt hemma. Men det får vänta lite, får njuta av julen på jobbet istället och lyssna på Peter Jöback (det hör liksom till).


Likes

Comments