View tracker

Slänger upp en fin sommarbild en dag som denna då jag inte reser mig mer än nödvändigt. Dagen började med hög feber som jag gick och skaffade igår. Men it is what it is så jag åkte till skolan för att göra matteprov, det gick ju rätt kasst som förväntat. Men det är okej för mig, så går det när man kollar på skam istället för att plugga matte. Efter det åkte iallfall hem igen och sov några timmar. Planerna för dagen är att sova några till. Härlig måndag till er alla! Nu är det bara 5 måndagar till jul ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Här är en ganska fin kortis på vad en vecka kan se ut som! En och annan fika i Paris, en och annan mysdag hemma hos mig innan kören eller kanske på en fredag morgon! Det som inte kom med i bild var fredagens
Häng bakom mitt skynke med lite dadlar choklad och rött. Vad passar bättre en mörk kväll? Sedan så ingår givetvis ett besök i Belleville i en bra vecka! Billig asiatisk mat och Tsingtao på det, kombon får 10/10!
Igår var jag på rugbymatch med värdsystern men drog hem efteråt, redligt trött och lite sjuk idag! Det försöker jag bota med serier och sängen. Puss !

Likes

Comments

View tracker

Och här är bilder från både Normandie och Bretagne ! Det var så vackert. Välbehövt var havet och lite sömn, sånt man inte annars får mycket av. Under helgen gick jag på bio med värdsystern min, promenerade en hel del, gick
På typiska franska marknader fyllda med billig Kashmir, smycken och dukar. Vi åt middag med släkten och besökte små städer längs kusten. Oh franska pratade jag mycket oxå! Känns så galet ibland när det släpper lite och man pratar på. Det är den känslan man får ha i åtanke när man sedan några kvällar senare knappt förstår ett ord under middagen. Det går i vågor helt enkelt! Snart lägger jag ut bilder från förra helgen oxå!

Likes

Comments


Detta inlägg publicerades ej men det var menat att det skulle göra det förra fredagen! Publicerar snart mer uppdatering om allt det som försegår.

Sitter nu i bilen på väg till Normandie med värdfamiljen. vädret blir vackrare och luften renare ju längre vi åker vilket känns otroligt skönt. I veckan har jag gått på kör, övning inför lucia och innan dess bakade vi lite kladdkaka och mös hemma hos mig ! Där är inte för ens man vågar ta sig lite friheter som att ha över vänner som man börjar känna sig lite mer "hemma". Igår och i onsdags fick jag träffa mina vänner och även deras vänner hemifrån som kom på besök! Dem är helt otroliga människor allihopa, sånna som man mår bra av. Eftersom att gårdagen blev lite längre än vad jag väntat vaknade jag upp imorse klockan 7 helt slut. Det var inte lätt att gå upp för att åka iväg med värdfamiljen men nu är jag här minsann. Ska bli så så så härligt att vistas vid havet! Som jag saknat det. Puss !


Likes

Comments

En ofiltrerad inblick i vad dagarna i Sverige bestod av!! Skriver mer när jag har tid och ork om denna underbara vistelse. Jag vill nu bara beskriva den med några få rader.

Att krama om dem närmsta i den bitande höstkylan, hålla hand tills fingrarna blöder och pussa pannor laget runt. Bara titta och ta in. Somna, vakna och leva bredvid varann. Uppleva och nerleva. Känns sig levande och sen lite död. En kort paus i allt vad Paris innebär. Det kändes som för evigt men varade bara några dagar. Men tiden går fortare än någonsin förr och snart igen står jag där på halltrappen vid återvändsgränden och slarvar med nycklar, vardag och känslor. På återseende Sverige, nu är det tid för Frankrike en stund.


Jag saknar er.

Likes

Comments

Så lägger jag mig i sängen och ler.

En torsdag värd att skåla för, flera gånger om. Ibland känns det jobbigt att vara här, men andra gånger känns allt självklart, som idag.

Några av de sakerna som just fick det att kännas så lätt idag var -
sista skoldagen innan lovet som till o med ställdes in!
Hittade kanske asnieres bästa lunchställe med asiatisk mat av en söt liten gumma.
Bakade kladdkaka och njöt av en fika, som jag saknat att röra runt i ett kök !!
Till sist drog jag, silje och Tua in till Paris för att avsluta dagen på en såndär typisk uteservering. Ostbricka och hela köret ni vet. Idag somnar jag utanför Paris. Imorn somnar jag I Norrtälje.

Likes

Comments

Under ljusslingan ligger jag heltrött men halvtaggad på att sova. Slog nyss igen datan och den gamla Goingen mean girls. Inatt somnar jag här i Frankrike, imorn med för den delen. Men på fredag minsann - då har jag landat i Sverige. detta känns helt bortom all rimlighet. Jag som inte ens har greppat att jag ska stanna här ett tag nu.

Nu har jag verkligen kommit till nån slags förvirring i resan. Jag har verkligen börjat trivas med staden, vänner och skola. Jag lever lite för att varje dag åka den förjävliga metron som alltid är trång, klaga på chokladpuddingen som inte är lika god som moussen, få underkänt på matteprovet och kunna snyfta lite på en väns axel. Ni vet allt det jävliga som man älskar, det har jag äntligen lyckats komma i takt med här.

Något som dock är helt i otakt är att leva i en annan familj. Tro mig dem är snälla och härliga. Men nu jag jag kommit till en punkt då jag insett att det är annorlunda, accepterat men inte helt viljat omfamna det. Jag vill ju helst omfamna mina gamla vanor. När dagar är långa och mycket gick åt helt fel håll vill man ju bara komma hem och prata - eller inte prata - på ett språk man kan. Man vill ligga i en säng man legat i 1000 gånger förr och man vill bli förstådd. Det finns inte här. Istället finns andra fina saker. Men det är vad jag har svårt att acceptera ibland. Det är annorlunda och det är okej, det blir okej. Godnatt tack och hej för mig.

Ungefär som en sneaker bland kostymskor kan man känna sig rätt ofta. Tur är det att jag föredrar sneakers framför allt annat. Puss !

Likes

Comments

Nu är det inte många kaffekoppar kvar tills lov!! Längtar till ledighet och allt vad det innebär.

Likes

Comments

Ännu en helg, ännu en måndag man krigat sig igenom. Jag slås alltid av denna "nurå" känsla såhär första dagen på veckan. Som att jag efter varje söndag plötsligt glömt hur man lever och hanterar allt vad det innebär. I helgen har jag gjort allt från att ätit pannkisar i Asnières, lagat svensk mat till familjen, gått ut i Paris och söndagsshoppat ! På bilderna ser ni guldmänniskor som får vardagen att gå och helgen att glittra.

Ikväll handlar det bara om att ladda om och upp för nästa dag. Puss på er alla !!

Likes

Comments