Hej!

Jag kan ju mer eller mindre säga att jag är helt slut efter denna shopping runda, låter som en gammal tant haha men det är faktiskt jobbigt att gå runt och handla i typ 5 timmar. Borde bli en OS-gren tyck jag. I alla fall så var vi i Uppsala i huvudsak till att köpa hästfoder då det börjat ta slut men det "råka" bli lite mer än så hehe. Dessutom så höll vi på att glömde hästfodret när vi skulle åka hem så det blev ändå sist på listan. Först åkte vi till IKEA (såklart) men där hittade vi typ ingenting, ett par glas och typ handdukar. JAG tycker att det verkligen har blivit en 70-tals affär med typ gula och gröna soffor och allmänt fula möbler helt enkelt. Vi åkte därför till Mio där de PÅ RIKTIGT har de snyggaste möblerna jag sett, om jag hade haft tillräckligt med pengar hade jag lätt köpt allt! Jag fick i alla fall en ny säng lampa då råka kasta en kudde på den andra så att den gick i tusen bitar och den nya ser nästan likadan ut som den förra. Sen köpte mamma och resterande upp typ halva Mio kändes det som, haha nej kanske inte riktigt så MYCKET men hyfsat i alla fall. Vi kolla även på soffor och matbord och det fanns ett jätte fint bord med glasskiva och svarta skinn stolar men det fanns som en kvadrat och en rektangel. Då hela min familj typ får beslutsångest av sånt här så lär vi aldrig köpa varken ett bord eller en soffa haha. Sen avslutade vi road trippen med att köpa hästfoder och täcke till Putte Skutt. Frågan är bara hur vi lyckades vara i Uppsala i 5 timmar när vi bara gick i tre affärer?

Likes

Comments

Hejsan kompisar!

Ett nytt och spännande år är på ingång och i alla fall jag lämnar mig bakom ett underbart 2017 bakom mig. 2017 är verkligen året jag utvecklats och lärt känna nya fantastiska människor men det har även brutits broar mellan ett par personer. Jag har blivit mycket mer självsäker än vad jag var innan och har lärt mig att vara glad över de sakerna och människorna jag har i mitt liv. Jag och Putte har utvecklats något enormt tillsammans men såklart har det haft sina motgångar också. Vi har nämligen bytt stall där det är lite lättare att hålla igång ridningen. Förhoppningsvis blir det några lättare tävlingar under 2018 också.

Jag avslutade 2017 på bästa sätt med härligt umgänge, GOD mat och fyrverkeri. Tyvärr så var det fruktansvärt dåligt väder så det var inte det mysigaste att stå i regnet och kolla på fyrverkerier men det var lika häftigt ändå. Vi var däremot uppe ganska sent vilket gjorde att hela nästa dag var jag som en sengångare och orkade inte göra så mycket men det ska jag ändra på tills imorgon. Då är det andra bullar!

2017 är lätt det bästa året hittills och jag hoppas att 2018 blir minst lika bra. I år har jag inte skrivit några nyårslöften då jag tyckte att det var ganska onödigt, jag vill inte behöva vänta till ett nytt år för att ändra på någonting. Jag har däremot satt upp mål, men det är nästan samma sak kom jag på nu, haha. Aja, för mig känns det i alla fall bättre med mål istället för nyårslöften då man kan skriva ditt nya under årets gång. under veckan kommer nog ett inlägg med några av mina mål med 2018.

Nu hoppas jag att alla (som kan) njuter av den sista veckan av jullovet och laddar om inför en ny skoltermin. <3

Likes

Comments

Hej, det var ett tag sen. Har varit ganska upptagen med skolan och hästen. Men nu är jag på rätt spår igen.

Jag har varit sjuk hela helgen så har inte gjort så jätte mycket. Men igår kväll gick jag och min familj ner till en restaurang och åt middag. Det var en väldigt spontan middag, haha. Jag åt en ceasar sallad och den var jätte god, men lite väl stor portion. Det är typ det enda jag äter om vi är på restaurang, haha. Den godaste ceasar salladen jag ätit är nog den på O'learys, den är himmelskt god.
I alla fall så kom vi hem ganska sent så jag gick och la mig nästan direkt då jag fortfarande var lite krasslig.
Idag har jag gjort ett mini schema för vad jag ska göra idag, annars glömmer jag bort.
12.00 - Måste göra läxor!!!
16.30 - Cheerleading träning
19.00 - stallet / rida
21.30 - Ut och springa

Idag är det fullt upp, tycker jag i alla fall haha. Nu ska jag börja laga lunch, hörs!

Likes

Comments

Hejsan svejsan!
I början av Juli var jag på det årliga ridlägret I Skellefteå. Som vanligt ett minne för livet och en rolig upplevelse. Jag red en häst som heter Apollon. Jätte snäll och mysig häst med dolda talanger. Lite svårt för att arbeta i galoppen men annars var han jätte fin. Vi var 5 st tjejer som var med och jag kände nästan alla. Har lärt mig otroligt mycket och skaffat vänner för livet. Här kommer några fina bilder.

Likes

Comments

Hej! Snart börjar skolan om och jag ska börja 8. Jag är en sån person som typ hatar skolan, haha. Det är så tidigt som man ska gå upp, mycke läxor men det är ju snart höst lov antar jag, hehe. Det är bara att blicka framåt tills nästa lov. Hoppas att 8 blir bättre än 7 för då var allting bara piss. Jag måste dessutom höja betygen i ma och no för jag har inget betyg över C i de ämnena. Nu måste jag åka till stallet så vi syns snart igen. Byee

Likes

Comments

Hej! I Söndags skulle jag rida ut på Putte och träffa en kompis på vägen som red sin häst. Det gick väl sådär kan man säga, haha. Det började med att han smet från sin box ut i stallgången och jag fick vänta på hjälp för att kunna fånga han. Den stora dörren var öppen så jag var tvungen att stå där och vifta så att han inte smet ut på gårdsplanen. Jag försökte att stänga dörren men den satt fast. Sen kom en tjej och hjälpte mig.
När jag väl skulle rida i väg vägrade han gå från stallplan så jag fick gå till travbanan bredvid. Sen när jag skulle hoppa upp gick han bara i väg, bocka och höll på. Och när jag väl fick mig upp (utan pall!) vände han konstant. Det slutade med att jag fick gå två varv runt travbanan med han... 🙃 Aja vad ska man göra det är bara att fortsätta kämpa.

Likes

Comments

Hej! Nu sitter jag och njuter i en solstol på Sudersand, Fårö! Så himla härligt, har dock bränt mig ordentligt i ansiktet så ser ut som en röd tomat i ansiktet. Sen har jag oturen med mig så jag sprang på asfalten och vips hade jag brutit min tå! Yeey... 🙃 Kändes som vanligt när man slår i en tå i ett bord eller så men sen höll det sig kvar hela dan. Och nu är den helt blå och lila. Ska hem och rida om två dagar, vi får väl se hur det går.

I alla fall så sover vi I våran husbil på en camping, läget är helt fantastiskt. Vi står precis vid stranden. Havet är jätte fint och stranden krit vit. Känns nästan som att vara utomlands,helt otroligt att Sverige har vita stränder och turkosa hav. Ni måste åka hit ngn gång i ert liv. Minne för livet.

Likes

Comments

Hej!
Dagens inlägg handlar om alsikeklöver. Vilket säkertanva av er inte vet vad det är. Det är en blomma som växer mycket i häst hagar och fuktiga områden. Anledningen till att jag skriver det här inlägget är för att vi tydligen hade alsikeklöver I vara hagar. Ena hästen blev då sjuk och mulen blev alldeles röd, svullen och sprucken. Men som vanligt klarar sig Putte från allt sådant där. Alsikeklöver är alltså jätte giftigt för hästarna så innan nu släpper ut hästarna i en ny hage kolla så att det inte finns alsikeklöver. Om det finns måste du aningen klippa ner allt, plöja om eller gödsla. Dagen efter att vi upptäckte det kom det en bonde som klippte ner alla hagar åt oss.
Så håll koll!!

Likes

Comments

Måndag: Dressyr - Träna på ordentliga volter
Tisdag: Uteritt med sällskap
Onsdag: Dressyr/markarbete - bommar på böjt spår.
Torsdag: Dressyr/markarbete - volter, övergångar
Fredag: Vila
Lördag: Dressyr/markarbete - galoppbommar
Söndag: Uteritt

Extra: Avslutar varje pass med ett galopp varv på travbanan så att han får sträcka ut sig.

Likes

Comments