Header
View tracker

Igår var inte vilken söndag som helst.Det var min o sambons årsdag.Hela 5 år har gått sedan det blev vi.Han är min bästa vän,pappan till vår son och jag är mycket tacksam över att ha honom.

Iår blir det ingen romantisk middag eftersom vi har en ammande bebis.Men vi hinner ta det sen senare när vi inte ammar mera.Istället åkte vi ner till sambons föräldrar på söndagsmiddag.Lite bus o lek med Liams kusin blev det också med medans lillen låg i babygymmet o var nöjd.

Just nu har ja två sovande killar brevid mig tror jag själv ska sätta fast ögonen så småningom,det känns så.Fick inte så mycket gjort idag på dagen utan istället har det varit mycket mys i soffan med lillen.Så nu under kvällen när pappan tog över så kunde jag köra några bykmaskiner,diska och baka runebergstårtor som ni hittar recept på här. Jaa snart är det runebergsdagen och fick ett sug efter dessa tårtor då det ploppade upp ett fb minne åt mig från förra året då jag bakade dessa.

Nej nu gonatt♡

♡♡♡

Likes

Comments

Sådär nu ska jag äntligen ta och berätta åt er vad vi gett för namn åt vår son.Han heter Liam!Ett vanligt namn i sverige men lite ovanligare här i Finland.Vi hade siktat in oss på William men då det namnet blivit så populärt den senaste tiden så valde vi Liam.Och det är ett perfekt namn för vår lilla <3.

Själva dopet gick super bra.Snäll var han i kyrkan i sin gudmors famn och efteråt behövdes det tankas lite igen innan det var dags att umgås med alla gäster.

Tillsammans med mamma och systrarna så hade vi gjort ett vackert kaffe bord bestående av blåbärs mini cupcakes,morots cakepops och hemlagade kex med garnering!Vi bjöd också på lax och maletköttsoppa som tror jag nog fick tummen upp!

Pom poms hängde i köket vilket dom faktiskt ännu gör idag men dom är så fiina såå tror dom får hänga där ännu en stund!

2 vääldigt nervösa föräldrar!

Dopklänningen har min mamma stickat för länge sen till hennes guddotter och efter det har jag och systrarna också döpts i den.Men nu var det första gången vi fick byta bandet till ett blått.Så underbart med en klänning som finns färdigt inom familjen/släkten och speciellt eftersom den är handgjord!

Efter kyrkan böt vi om till fin skjorta och fluga!

Nu har jag då fått ordna mitt första dop åt mitt första barn!UNDERBART!Skulle såå göra om det pånytt!Även fast det blev lite rörigt i början när alla gäster skulle ta äta soppa och Liam ville ju såklart också ha lunch men vi försökte vårt bästa att hinna umgås med alla!
Och tack för alla fina gåvor som Liam fick!❤

Likes

Comments

Tittar in här igen efter en vecka men nu börjar vi ha alla festligheter undan.I helgen fick vår prins sitt namn men mera om det i ett skillt inlägg.Så största delen av förra vecka gick åt att planera till dopet.Igår var vi på "Babyparty" en träff där vi alla föräldrar hade chans att ses igen med bebisarna i famnen istället för inne i magen(senast vi sågs var på föräldrakursen)Jätte roligt var det att få se alla små och tänka vem hon/han liknar mest..Vi fick info om olika ställen och aktiviteter som finns för barn och föräldrar.

Idag har vi varit på det vanliga rådgivningsbesöket.Ett nytt ställe idag också då vi bytt rådgivnings ställe.Men var ändo nöjd med det nya och lillisen växer och mår bra.Hela 500g gått upp sen senast!Stolt mamma här hejj! Efteråt hängde vi hemma hos L:s kusin innan vi tog vårt pick och pack och förflyttade oss till mina föräldrars där vi nu har tilbringat så gott som hela kvällen!

Likes

Comments

Godmorgon!Bloggar från sängen idag de är rätt så ruskigt ute det låter nästan som de sku storma.Så vi ligger under täcket och myser jag och L♡jaa eller han somnade egentligen efter "morgonmålet".

Har igen varit tyst här några dagar.Vi har fixat i sovrummet plus att min lilla son har hållit mig sysselsatt om kvällarna.Så därför har dagarna runnit iväg igen utan att jag hunnit med!

Igår var en suverän tisdag,fick mitt hår klippt hos frissan(x antal månader sen sist)ska visa bild lite senare.Efteråt bjöd miia på kaffe och bulla och så blev den en hel del bebismys och bus med kidsen!

Likes

Comments

Jass igår kväll satt jag och petade och knåpade ihop en ny header!
ÄNTLIGEN säger jag!Lill killen tog ett rejäl sovpass så jag hann fixa bloggen i lugn och ro innan det var dags för lite nattmat.Nu sover han igen efter att vi hållit på och grejjat idag morse,han låg en god stund och lekte i sitt babygym,pratade så tuusans mycke och sparkade minst lika mycket med sina fötter,

Mammas lilla hjärta som växer för varje dag som går <3

Frukost och morgonläsning!

Likes

Comments

View tracker

Såhär 6 veckor efter förlossningen så vill jag skriva ner några ord hur det gick till och lite mina tankar.Hade inte tänka skriva en förlossningsberättelse..men jag vill ändo kunna bläddra tillbaka och läsa mina tankar även fast det var en upplevelse jag inte kommer att glömma i första taget.

Allt började natten mellan måndag och tisdag med att vattnet gick.Fick panik och ringde till sambon som jobbade som i sin tur rusade hem.Under tiden ringde jag vidare till lojo bb sådär halvt smått chockad och i panik.Det första jag sa var att "hej nu hoppas jag att du kan svenska" får till svar att nej tyvärr...nåmen jag drar fram min knagliga finska och förklarar att vattnet har gått vad gör jag nu.Hon lugnar mig och säger att vi ska komma in direkt på morgonen för prover.Att jag ska försöka sova några timmar.Lättare sagt än gjort.

Vi åker in direkt som dom öppnat huvudingången..det konstateras att vattnet har gått och vi får råd om att promenera runt på sjukhuset för att få igång sammandragningarna,lyckas inte.Vi gör några kontroller till och får stanna kvar på sjukhuset.Sedan går det nästan 2dygn efter att vattnet gått och inget har hänt,fortfarande i samma skede då bestämmer barnmorskan att nu är det dags att jag får läggas igång.

Och nu nu går det fort,jag läggs igång och det tar inte länge kanske ca 20min innan jag skriker efter epidural
(hade tänkt köra all natural men nej det gick absolut inte)Under denhär tiden är allt svart för mig,hade så mycket smärta att jag hade ögonen stängda hela tiden medans jag tog hjälp av lustgasen vid varje sammandragning.Minns att jag öppnade ögonen dock en gång när läkaren frågade om epiduralen hjälper.
Och visst gjorde den det!

Efter några timmar konstateras det att jag är tillräckligt öppen barnmorskorna gör skiftesbyte,vi sätter igång och det tar bara 7 hela minuter innan vår guldklimp är ute!Dagen innan han föddes så föddes den 1000 barnet för iår på lojo bb vilket var rekord och firades ute på avdelningen med kaffe och tårta och vår lillis blev den 1001:ta.

Barnmorskan förklarade åt mig att det finns två olika förlossningar ena är en sån som tar jätte länge men mindre smärta eller sen en som jag hade som gick fort och med mycket smärta.Dock är jag ändo nöjd med hur det gick för sjukt jaa det tar det ändo oavsett.

Till sist vill jag tacka all personal på Lojo bb som skötte om oss.Tacksam över dom 2 barnmorskorna som var med på förlossningen och som talade svenska!Tacksam även för dem som skötte om oss på avdelningen och att det så gott som varje dag och varje skift fanns någon som pratade svenska!
Tack!

Likes

Comments

Hej på er och god fortsättning på det nya året!Hoppas det börjat bra åt er här hos oss har det kommit snö och blivit mååånga köldgrader just nu visar mätaren på -17.

Nyårsafton kom och gick firades med vännerna.Vi gjorde en liten buffee som bestod av ugnslax och ugnsrostade rotsaker,pastasallad,grönsallad och rökt lax.Vid tolvslaget stod vi ute och beundrade alla raketer som sköts upp i luften.
Ett riktigt lyckat nyktert nyår för min del!

Idag var det dags för ett besök till rådgivningen och jag hade även min eftergranskning.Vi båda fick tummen upp,extra tummen upp fick lillisen som hade haft en växtperiod igen vilket jag gissat då han velat vara på bröstet ofta.
Och så har det märks på kläderna då jag fått klä honom i följande storleks kläder.😍

Likes

Comments

När jag nu kollar tillbaka i arkivet och alla inlägg jag skrivit under detta år kom jag fram till att jag måste ta och sammanfatta året som gått.Det har ju varit ett så fantastiskt år för mig inte bara har jag fått bli mamma till världens gulligaste och älskade son utan jag har även fått nya vänner,fått vara med om en massa härligheter.

Ja minns...

Januari som en spännande månad.Sambon blev gudfar åt L:s kusin.En massa bebis mys blev det också förståss.Snö hade vi mängder av på gården så jag kunde bygga min första snögubbe på läänge.

I Februari led jag av en jobbig flunssa men orkade ändo ordna partylite.Hade stor inspiration att prova på nya ätbara "saker" bl.a. testade jag grönkåls semlor och chia pudding.

Under Mars månad kände jag mig konstig i kroppen,Så mamma min övertalade mig om att gå på bioresonans där visade sig att jag hade en sk. cellförändring i kroppen.Har haft lite svårt att tro på sånt där men valde att göra det ändo och köpte hem produkter som skulle hjälpa mig.
(Visste då inte att jag var gravid under denan tid,vilket jag i efter hand misstänker att det var det som den visade)

I början på April gjorde vi en flytt bort från landet in till centrum och när vi precis fått allt på plats så skulle jag gå på en vanlig gynekolog besök och där framför mina ögon frågar läkaren att när jag senast haft min röda vecka då insåg jag att tjaa det är en tid sen sist.Jag blev helt till mig och åkte iväg till butiken för at köpa test när jag kom hem tog jag ett medesamma som visa positivt trodde inte mina ögon och gjorde ett till samma resultat,trodde fortfarande inte att det var sant så jag skickade sambon till apoteket för att köpa ett dyrare test och också det visade positivt.Följande morgon förde jag på läkarens begäran in ett urinprov för att vara helt 100 på att det var positivt och visst var det det!
Vi kunde inte vara lyckligare!Äntligen var det vår tur<3

Under Maj kände jag en massa glädje för vår lilla som växte i magen och all kärlek vi fick av dom runt om oss som vi berättade åt.Det blev också ett besök till blomdalen på morsdag med mamma och systrarna.

Vi började Juni månad med att fira mamma som fyllde jämt med en retro fest!Midsommaren firades med goda vänner och vi gjorde även en resa upp till Tuuri.

Juni gick och så plötsligt hade vi Juli här semester månaden.Då njöt jag till 100% kunde inte klaga på vädret det fanns några riktiga stranddagar men även lite svalare också.En utav alla kvällar tillbringade vi med Miia och Jocke i Hangö det är en kväll jag sent kommer att glömma.Vi fick även veta att det var en liten prins som växte i magen och vi höll på att spricka av glädje och lycka.En resa till Mumindalen gjorde jag även med Nette och hennes familj så roligt att uppleva gamla minnen!

I augusti blev det besök till en massa torg.Forneldarnas natt tillbringades i degerby djurpark.Fick även hem min mammalåda som jag är så tacksam för har verkligen haft nytta av den.

September en höstmånad så gjorde vi inte lika mycket började ju bli ganska stor och tung men hade konstigt nog ändo energi att gå i butiker och loppis och köpa hem en massa saker och kläder vi behövde till lillen och bara längta och drömma oss bort till November.

Jobbade ännu några dagar in i Oktober innan jag sa hejdå och for på mammaledighet.Länge hann jag inte vara ledig innan mina fina vänner och familj hade ordnat i smyg en babyshower som dom överrraskade mig med.Nu var det inte längre kvar lite på 1 månad!

Plötsligt var November här och ännu orkade jag med några roligheter som ett hoplop besök med miia och kidsen(dock som kameraman)Sedan var det dags att börja packa bb-väskan och mittiallt en måndag natt gick vattnet och slutet av vår resa till att få träffa vår älskade prins hade börjat.23:dje föddes han 1 dag före beräknat datum nu kunde det inte bli bättre.

Och till sist kan vi sammanfatta denna månad December som gått extremt fort hann just och just med julstöket.Tur hade jag köpt en hel del julklappar innan L kom till världen.En annan sak som vi de senaste veckorna har sysslat med men som jag inte nämt åt er är att vi flyttat igen nu till vårt alldeles egna hem.Såå tacksam för allt,detta år fick ett super dunder häftigt bra slut!Tack 2016 bästa året hittills<3

Nu vill jag ännu önska er ett gott nytt år och hoppas alla får en rolig nyårsafton!
Vi hörs i nästa år!Hehehe...

Likes

Comments

Såhär dagen före nyårsafton så tänker jag slänga in ett inlägg åt er.Dagarna flyger iväg när man har en liten söt unge att ta hand om.Vi har det så bra just nu en rätt så snäll unge,dock gillar han bäst när han får ligga på mammas bröst.

Just nu ligger han på sin pappas bröst och vilar så mamma får blogga lite.Känner att jag har en sån bloggiver inom mig så längtar tills nästa år för då ska det bli lite oftare inlägg här och jaa så hade vi fortfarande dendär bloggheadern som borde uppdateras men som ni märker så prioriterar jag min son just nu men snart snart...

Såhär ser mina eftermiddagar ut nuförtiden❤

Igår hade jag Miia och kidsen hit för en ett par koppar kaffe och lite snack medans barnen busade på och minstingen skötte om den lilla.Och idag har vi haft L:s moster hit alltså min syster och hennes dog Hugo som för första gången fick träffa Findus och bra gick det,trodde allt sku vara upp och ner men det gick realtivt lugnt till.

Likes

Comments

Sådär nu var julen så gott som över,själv har jag inte riktigt hunnit med,mittiallt var det julafton har liksom inte haft tid med så mycket julstök och sånt.Men jag kände inte av någon stress på julaftonen och allt var verkligen toppen,vår lille L fick fira tillsammans med hans kusin sin första jul.Det blev precis sådär mysigt som jag hade föreställt mig att det skulle bli.Först firade vi med lite mat och paketöppning hos sambons familj och sedan åkte vi vidare hem till mina föräldrar för att fortsätta öppna paket och äta ost och ha det mysigt.

💗Den bästa julklappen kom 1 månad före julaftonen💗

Igår bestod dagen av julmiddag hos mina föräldrar.För att sedan på kvällen träffa Elin och Simon hemma hos oss för bastu,ostbricka och några rundor kortspel.

Fick njuta av en solig frukost idag tillsammans med Findus

En osminkad nyvaken mama✌

Tills slut innan jag avrundar här så vill jag tacka för alla gåvor och all kärlek vi fått under helgen och tack för all mat som vi blivit bjudna på.💗

Likes

Comments