Header
View tracker

Åååhhhh min vackra Cella, hon var helt underbar idag! Alltså verkligen!
Trimmade i ridhuset, fokuserade på att få henne avslappnad och lugn, vilket var supersvårt idag då hon var eld och lågor. Red mestadels raka spår då hon har lätt för att böja sig för mycket i halsen när man ställer henne på volter och liknande. Så ville få henne ärlig och lugn innan jag började ställa henne.
Skritten och traven gick sådär. Hon var väldigt explosiv idag och kröp liksom ihop och knäppte av i nacken, trippade fram och hittade inget stöd. Ville få fram henne ordentligt, man kan inte jobba en häst som är så spänd och ihopkrupen, men så fort jag lade på skänkeln så flög hon iväg med huvudet i taket haha! Så började jobba henne i galoppen istället då hon hade så mycket energi. Tragglade raka linjer och att vända utan att ställa henne för mycket. I en aktiv och snabb galopp utan att bli för lång. Och oh my god så fin hon blev till slut! När hon väl fick med sig höger bak och slappnade av lite, accepterade stödet från min höga innerhand så föll allt på plats. SÅ FIN! Synd att ingen var där och kunde filma..
Efter att hon galopperats igenom ordentligt i båda varven så jobbade jag lite mer i skritt och trav för att få lite liknande resultat och det gick helt okej då med faktiskt. Galopperade ytterligare några varv och gav mig sedan men världens bästa känsla. Shit så fin hon blivit! Och jäklar vad det sved i magen haha, fick använda magmusklerna ordentligt idag. Men börjar äntligen förstå hur jag ska rida henne och vad dressyrtränaren menade. Det ger ju verkligen resultat, så ska fortsätta bränna på såhär. Kändes hur bra som helst iallafall! =)

Cellas fina pojkvän Eddie snodde hennes rosa blingade grimma, visst blev han sååå fiiin?! Både jag och Cella avgudar Eddie. Han är så charmig! Och tröttis-Cella däckade efter ridpasset och står och sover där i bakgrunden haha. =)

Och lilla Kristall får synas här på bloggen idag. För de som inte vet så är Kristall min första ponny som jag fick i julklapp för flera år sedan. I januari blir han 22 år gammal och har hängt med mig i vått och torrt. Nu är det min lillasyster som pysslar med honom då han är pensionär i dagsläget.
I lördags kom han upp blockhalt från hagen och kunde inte stödja på hoven som var kokhet. Veterinären gissade på hovböld men hittade inget så han fick stå med värmebandage och snyggt silvertejpad hov som ni ser på bilden. Han har haft boxvila sedan i lördags och imorgon kommer äntligen hovis för att kika på honom! Förhoppningsvis får stackaren gå ut i hagen igen, han är trött på att stå inne nu. Min finaste pärla. <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Täckesproblem. Har som tjockast ett täcke på 200g till Cella. Och försöker kika på vädret framöver, men det verkar inte bli direkt kallare? Vad vet jag hur det ser ut i slutet på dec/början på jan, men alltså blir det någon vinter alls i år? Är iallafall i valet och kvalet att beställa hem ett tjockare täcke, ett med 400g och fast hals. Då har hon ett ordentligt vintertäcke för riktigt ruskiga vinterdagar. Är det värt det? 

​​Måndag: Lösgörande i ridhuset
Tisdag: Ida rider eller vila
Onsdag: Skrittjobbas
Torsdag: Lösgörande lugn jogging
Fredag: Trimma henne ordentligt mjuk
Lördag: Markarbete/hoppning
Söndag: Skritta ut

Likes

Comments

View tracker

Trots att vi inte fick feeling igår hoppade vi idag ändå. Gick faktiskt bra!
Skriver lite runda för runda och börjar då med 70 cm:
Var jättenervös av ingen anledning. Hon kändes fin på framhoppningen och tog inte i mer än hon behövde. Glömde bort sig en gång och lyfte inte ordentligt och drog ner ett räcke. Men sedan skärpte hon till sig och hoppade riktigt bra. Var dock lite upprörd över att det var ett så litet ridhus med många hästar så hade fullt upp med att hålla henne lugn. Väldigt explosiv dam idag! =)
Väl inne på banan kände jag mest 'bläh' men tog mig i kragen och gick in ändå. Hon var väldigt pigg och försökte dra iväg några gånger. Samtidigt som hon flaxade runt och liksom var alldeles FÖR känslig för hjälperna och slingrade sig fram. Fick säga åt henne ordentligt för att hon skulle räta ut sig och gå rakt.
Satt dessutom och höll henne alldeles för hårt. Var sen med att mjukna i handen och lätta, alltså kom vi för nära på de flesta hinder. Men hon hoppade och gjorde sitt bästa, det är jag glad över. Cella var duktig, men jag gjorde många fel. Frågade Mia om jag skulle fortsätta och hoppa 80 och det tyckte hon så ja, då gjorde jag det!

80 cm:
Mycket bättre runda med mycket bättre känsla! Är fortfarande inte helt nöjd men jag red iallafall bättre och rädslan jag hade i magen släppte lite, och jag fokuserade istället på att rida ordentligt.
Vissa gånger höll jag henne åter igen alldeles för kort och vi kom för nära, men när vi väl var samspelta och jag skärpte till mig så hoppade hon superfint! Mycket nöjd över hennes insats. Våran tredje pay&jump tillsammans och hennes första 80-klass. Klarade hon briljant. Mia sa att det såg bra ut och då litar jag på det. Red ut med en lite bättre känsla iallafall.

Som ni ser i videorna så håller jag henne lite väl kort och därav grodhopp. Men detta är vad man lär sig utav! 

Vad kunde jag gjort bättre då, under hela dagen? Jo, litat på mig själv. Jag har tagit henne dit hon är idag. Vi har utvecklats otroligt mycket. Fick beröm av tränaren igår och av stallkompisar idag, om att Cella blivit så fin. Hon stressar inte längre iväg i galoppen. Visst är hon fortfarande lite för lång men vilken förbättring det blivit! Hon håller jämn rytm och bra tempo utan att skena iväg, och utan att 'dö' för hjälperna i slutet vilket hon gjort förut. Nu måste jag bara lära mig rida igen!
Nej men som sagt, öva upp självförtroendet måste jag göra. Fan, jag vet ju att jag kan!?
I början av träningarna var jag Cellas stöd, visade henne vägen och hjälpte henne fram. Både igår och idag var hon en pärla och hjälpte mig istället. Hon var snäll mot min dåliga ridning. Tackar min underbara häst för det! Och Mia som hjälpt oss såhär långt. En superbra tränare!

Och även Lovisas mamma som pushade och stöttade mig idag. Alltså älskar mina stallkompisar, finns inget bättre stall att stå i. Alla är så peppande och hejjar på varandra. BÄST ALLIHOPA!

Likes

Comments

Har egentligen ingen lust att ladda upp filmen från dagens träning. Hade kass känsla genom hela träningen och en klump i magen. Kände mig osäker och tappade självförtroendet. Dessutom red jag verkligen SÄMST! Blir nästan arg på mig själv för att jag var så fjantig idag. Var jättenojjig när jag skulle vända upp mot en oxer på cca 80cm, alltså va?! Vi hoppar vanligtvis runt metern på träningarna men idag var jag verkligen inte mig själv.. Cella var dock en ängel och räddade mig några gånger. La henne jätteilla mot vartenda hinder, stackars häst. Så det blev många grodsprång och dåliga avstånd. Vissa gånger klarade hon att korrigera dessa själv, duktig som hon blivit! Men ja. Det är väl dessa pass man lär sig av?
När vi väl hoppade så fokuserade jag på annat än att bli nervös liksom så det var bra. Hästen var felfri idag, lite stark och gick emot skänkeln i början men mot slutet var hon SÅ LUGN OCH SANSAD! Riktigt fin idag. Men ja, jag kunde som sagt inte rida idag. Hoppas jag skärper till mig till nästa gång haha...
Som man ser i videon så lägger jag henne kalastokigt många gånger. Speciellt i banan, i anridning mot bommarna fram till räcket. Katastrof! Tappade henne även helt efter en oxer och hon höll på att ramla ner på huvudet. Fick därför lägga en volt innan nästa hinder. Jaja, Mia sa att det såg bra ut och att Cella blivit så duktig, att det bara blir bättre och bättre. Det är väl huvudsaken? Alla missar idag tar jag på mig själv faktiskt! Vi kör på't igen imorgon. Då hoppar vi pay&jump!
Passade även på att raka Cella idag, så nu ser hon ut som en häst och inte en raggsocka iallafall haha! =)

Likes

Comments

Jäkla skit! Cella har gjort illa sig ordentligt och har vilat måndag-tisdag, och hon får vila idag med. Hon har rivit upp underlivet, alltså ser ut som små rispor, nästan skärsår. Lite infekterat då ena revan varar. Dock har hon ingen feber så det är ju bra! Men just underlivet blir ju så svårt att hålla rent och läka. Man kan ju inte lufta det då svansen ligger på hela tiden. Och man får ju vara försiktig med salvor och liknande då det är ett så känsligt ställe. Stackars Cella =(
Sedan har hon skadat ena bakbenet. Det ser ut som någon dragit med en osthyvel på insidan av benet, då det är en stooor kal fläck. Alltså som att den yttersta huden också är borta. Det är inget öppet sår och jag vet inte alls hur hon lyckats med det?! Svullo som bara den kan jag ju säga.. Varm och som en stor ballong ovanför knät. Lilla vännen. Stod med vattenslangen i säkert 20min för att kyla det igår. Får se hur hon ser ut idag. Förhoppningsvis bättre då vi ska hoppa på lördag! Prio är ju dock att hon blir bra, vill inte se min prinsessa ha ont. Är rädd över att det är någon som gjort henne illa, så det är på ett sådant ställe att hon knappast skulle kunna komma åt där själv, än mindre hagkompisen. Ugh! Håll tummarna för att hon är bättre idag!!
Får sitta och drömma om nya grejer till mig och damen sålänge. Hehe..

Alltså, Antares-tränset, huuuur snyggt?! VILL HA! Även de blåa vinterridbyxorna skulle passa bra i garderoben nu när det börjar bli kallt ute. Sponsra? Någon? Länk finns under varje bild =)

Likes

Comments

Måndag: Ida rider
Tisdag: Oklar??
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyrpass, få henne mjuk
Fredag: Hoppträning
Lördag: Pay&jump
Söndag: Joggas lugnt

Likes

Comments

HEJ! Lite snabb update om gårdagens hoppträning för Mia. Gick SÅ BRA! Alltså min häst slutar aldrig överraska, som hon har utvecklats!
Tidigare träningar har hon alltid varit snorpigg i början, inte lyssnat alls och bara sprungit mot alla hinder hon ser. Tröttat ur sig själv och dött efter halva passet. Så då har jag istället fått sitta och jaga runt henne eftersom hon tappar all bjudning. Men inte igår, hon har blivit så mycket starkare sen första träningen och orkade med hela långa passet. Hade bra bjudning mot alla hinder och stack bara ifrån mig en gång. Bästa Cella!!
Vi tränade på att hoppa 5 hinder längst med medellinjen. Sockerbitar, 3 språng till ett kryss, 1 språng till en oxer, 2 språng till nästa oxer, 2 språng till ett räcke. Kul övning! Dock började den rätt tidigt in på medellinjen så jag stressade upp mig alldeles för mycket och drev henne igenom kurvan och i samma veva tappade jag kontakten i tyglarna så hon blev alldeles för lång vilket resulterade i att vi kom jättetokigt på första hindret. Dock var hon snäll och rättade till det rätt bra själv.
Vi hoppade till sist en liten slinga med en oxer snett igenom, räcke snett igenom och avslutade med medellinjen. Denna lilla slinga drog hon igenom med all sin kraft och det var bara kaos haha. Hon lyssnade inte alls på mig och sprang ifrån mig. Oxern gick bra, men sedan stack hon så vi kom alldeles för nära på räcket så den rev hon. Sedan sprang hon igenom medellinjen och hoppade grodsprång över alla hinder haha.. Så medellinjen fick vi hoppa en gång till och då gick det superbra! Efter det avslutade vi. Fina häst, så duktig hon var. Hade verkligen med mig en bra känsla genom hela träningen och är supernöjd över oss båda faktiskt. Längtar redan till hoppträningen nästa vecka haha!
Idag skrittade vi ut med Baron och Lovisa samt Kristall och Alina. Bara tog det lugnt och sträckte lite på benen. Välbehövligt och mysigt. Imorgon ska hon skrittjobbas ordentligt!

Här har ni en halvbra film från gårdagen. Har inget minne på mobilen så Alex fick filma med sin Sony, och deras kameror är ju värdelösa haha.. Men det får duga =)

Likes

Comments

Hello! Tänk att det redan är fredag, tiden går så fort!
Cella har jobbat på bra denna vecka. Benet höll sig fint och svalt så hon har fått gå på bra hon. Nellie red i måndags, och Ida i tisdags. Tackar för det tjejer!
I onsdags joggade jag henne i lilla ridhuset för att stämma av alla knappar och liknande inför torsdagens dressyrträning. Vår första dressyrträning tillsammans. Var faktiskt lite nervös hehe... Men nervositeten släppte rätt fort då jag fick jobba så jäkla hårt! Alltså haha, guud jag höll på att explodera av ansträngning. Har verkligen sämst kondition märkte jag igår. MEN FASIKEN VAD FIN CELLA BLEV!
Alltså vi fokuserade inte på något speciellt under träningens gång. Hon drog in oss 3 ekipage på en större fyrkant där vi skulle träna på att vända hästarna utan att de ska böja och ställa sig på böjt spår utan de ska vända rakt. Fuskade och tjafsade dem så skulle vi ställa dem utåt. Detta gjorde vi i alla gångarter. Efter ett tag fick de andra ryttarna gå in på en volt och börja ställa sina hästar medan jag fick traggla vidare med att rakställa Cella. Hon tog inte högertygeln alls och så länge jag inte har kontakt där så kan jag ju inte börja böja henne, kortfattat. Då tappade hon liksom höger bakben i samma veva så jag fick sitta och driva på för kung och fosterland. Så under passet, ca 50 min, fick jag inte ställa henne inåt eller böja henne en enda gång haha! Det är så ovant ifrån hur jag brukar rida henne, men när hon väl var på mig om sitsen och fick mig att böja knäna ordentligt så jag kom åt hästen på ett annat sätt, fick mig att höja och leda med innerhanden samt behålla kontakten i ytterhanden så gick hon SÅ FINT! Alltså vilken känsla, var som en helt annan häst. Så ska lägga om ridningen och träningen framöver. Fortsätta traggla med rakt spår och bättre kontakt med högersidan. Tror det kan ge oss mycket. Tränaren öppnade verkligen ögonen på mig och fick mig att förstå hur jag skulle rida Cella, på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare. Ska helt klart vara med på fler dressyrträningar och jag hoppas att Elin kommer tillbaka fler gånger. Var så nyttigt!
Haha kolla på min stackars häst, så slut hon var efter träningen! Hon somnade så fort hon kom in i princip. Men jag var minst lika trött kan jag lova =)

Och ikväll vankas det hoppträning! Hoppas Cella hunnit återhämta sig från gårdagens mördarpass så hon orkar lyfta på tassarna idag. =)

Likes

Comments

Suck och hej! Åkte till stallet nu under kvällskvisten för att ta hand om Cella och jogga henne lite lugnt, bort med eventuella slaggprodukter och mest känna att allt är som det ska. Men så blev det inte. Kokhet vänster fram. Dock inga sår, ingen ömhet och inte halt. Hittade alltså inget annat än just värme. Så på med back on track-bandage och så fick hon vila idag. Dock pysslade jag om henne lite extra och mös massor. Hon var inte riktigt sig själv idag, väldigt loj och hängig. Tror, eller snarare hoppas, att värmen bara är en överansträngning. Hon gick hårt igår under hoppningen och vi hann inte rida fram ordentligt. Ute var det no way att vi kunde rida, och på framridningen fick vi bara gå i höger varv. Skit, med andra ord, då det är vänster som vi verkligen behöver jobba med. Det är vänster sida hon är omusklad i, det är vänster hov hon belastar fel och det är den sidan vi verkligen behöver komma igenom i inom ridningen. Så tror det kan vara en del i värmen. Och sedan sprang hon mycket i hagen idag då scouterna tydligen eldat i närheten och varit mycket liv runt hagen. Kanske har hon vrickat sig? Åker ut imorgon bitti för att känna och klämma. Håller tummarna för att det bara var något idag.. Hinner själv inte rida men Nellie lovade att rida henne om hon var fräsch i benet, tack snälla!!
Passade även på att städa rent i skåpet samt putsa all utrustning. Något man gör lite för sällan, eller hur? =)
Slänger upp ett vecko-schema för kommande vecka, så som det ser ut ifall hon är frisk i benet alltså.

Måndag: Nellie rider
Tisdag: Cella går lektion med sin medryttare
Onsdag: Joggas lugnt
Torsdag: Dressyrträning för första gången, vi är taggade!
Fredag: Hoppträning
Lördag: Uteritt om vädret tillåter
Söndag: Skrittjobbas
Bättre lycka denna gång, att följa schemat haha =)

Likes

Comments

Min duktiga Cella! Gick jättebra idag och jag kan inte annat än att vara nöjd. =)
Hoppade ju som sagt en clear round bana på 70 cm idag. Skötte sig fint hela tiden, både när vi red fram och hoppade fram lite lätt. På banan drog hon mycket men jag är för en gångs skull riktigt nöjd över min egna ridning och kan inte ha gjort så mycket mer. Cella blev superpigg och dundrade iväg mot vartenda hinder så jag fick mest sitta och försöka hålla ihop henne men ändå låta henne gå i den snabbare takten. Kortar jag henne allt för mycket så blir det oftast grodhopp då vi kommer för nära inpå. Men inte idag. Visst blev hon riktigt stark och tyckte inte alls att vi behövde sakta ner ibland haha, men jag hittade något mellanting där jag fick henne att backa av lite iallafall och komma rätt på alla hinder!
Tvåan ville hon smita förbi haha, men då fick jag tjoa lite på henne och lägga till spöt så hoppade hon ändå. Och i svängen från femman till sexan sa hon 'tack och hej' och tänkte springa ut från banan. Men även där hann jag korrigera med ytterskänkeln och vi sprang rätt in i väggen men därefter flöt det på. Felfria var vi och fick våran första rosett. Duktiga Cella! Lite mera muskler och kondis så hon orkar gå i en kortare galopp och inte behöver dundra iväg sådär. Går ju lite väl fort ibland, men träning, träning och träning så blir detta nog sååå bra! Min fina Cella <3

Likes

Comments