Header

Måndag: Markarbete för Mia. Första träningen öht i år, vi är taggade!
Tisdag: Joggas lugnt.
Onsdag: Trimma i ridhuset.
Torsdag: Vila.
Fredag: Hoppträning för Mia.
Lördag: Pay&jump.
Söndag: Vila.

Blir en rätt intensiv vecka för Cella. Tror det blir bra med två vilodagar då. Hon har ju stått på lite halv vintervila senaste veckorna och ska nu sättas igång ordentligt och det kommer ju gå undan så.
Hon har inte blivit hoppad på 4 veckor nu så vi får se om hon håller sig i skinnet idag. Vår första markarbetesträning för Mia tillsammans! Har hört att dem är väldigt givande och bra, så vi ser fram emot det ikväll. Bommar är ju inte damens starka sida, och dessutom är hon väldigt överenergisk just nu hehe, så hoppas bara att vi kommer därifrån oskadda! =)
Fredag drar hoppträningarna igång igen och det ska bli sååå kul! Och årets första pay&jump är ju på lördag. Vi mjukstartar med att ''bara'' hoppa en 70-klass. För skojs skull. Alltså har vi massor att se fram emot denna vecka! =)

Likes

Comments

Hello friends! Vilken bra dag det var idag, hästmässigt. =)
Åkte ut till stallet runt 3 och tog in Cella så hon fick äta sin intagsmat i lugn och ro innan Jenny, massören, kom ut. Hon masserade igenom Cella ordentligt och klämde och kände. Hon tyckte att Cella musklat på sig kring manken på vänster sida och ''växt om'' den högra sidan haha. Vänstersidan har vi ju jobbat stenhårt med då hon är så ojämn, och det har ju gett resultat. Lite för mycket, tydligen! ;)
Cella njöt iallafall och det var nog skönt för henne, efter dessa hetsiga månader. Sedan kollade hon sadeln också, den låg fortfarande bra, vilket känns SÅ skönt!
Joggade henne en stund efteråt, bara för att känna att allt kändes bra och att ja, hon var fräsch helt enkelt. Det var hon! Snorpigg också för den delen, haha. Ville bara springa ifrån mig, kickade i galoppen och bara var väldigt framåt och energisk. Tror vintervilan och massagen gjorde susen, hon har aldrig känts såhär fin och genuint glad, fräsch, som idag.
Provade även lite galoppbyten utan stödbom. Gick som en klocka. Har varit iväg i två veckor och Ronja har lärt henne att byta galopp klockrent. Alltså what? Stod som ett frågetecken och skratta medan hon visade vad Cella lärt sig. Provade som sagt själv sedan och hon satte det hur bra som helst. Knasiga, underbara häst! Hon är såå bra!

Fick även rida Nellies fina Zoya idag en liten stund. Bara jogga henne då Nellie är sjuk och ville att Zoya skulle få röra på sig. Såå fin ponny alltså, verkligen! Jättetrevlig och bra inställning till allt. Väldigt lätt att ha och göra med. Zoya är ju väldigt duktig och välriden samt välutbildad. Hon kan mycket och man får en liten 'aha-känsla' vilket alltid är nyttigt. Gillade henne skarpt och är glad över att jag fick prova henne. =)
En bra dag idag, med andra ord. Imorgon ska vi rida ut en vända innan det blir mörkt. Ska bli mysigt, hoppas bara det är lite varmare imorgon än vad det var idag haha!
Klickade även hem DETTA träns nu precis. Kommer väl under nästa vecka. Längtar! Har tittat på det hur länge som helst, och idag fick jag prova Ellens, och det passade bra på Cella så fick passa på. Hon kommer bli så snygg! Nu måste jag dock köpa ett till skåp att ha alla träns i haha, har samlat på mig så många. Men sådant är ju sååå välbehövligt. ;)Likes

Comments

Igår mötte jag en väldigt besviken och upprörd totto i hagen. Haha, hon är så fjantig! Minsta lilla vindpust på mulen så blir hon sååå sur. Och att det var snöstorm och dessutom står hennes hagkompis i rasthage just nu, vilket betyder att Cella står själv, ajaj. Ingen bra kombo. Hon var så sur när jag skulle hämta in henne igår! Verkligen ''men hur kan ni ha mage till att ställa ut mig i vind och snöstorm heeelt ensam, jag måste in NU!!'' Kan ju inte annat än skratta åt sötsaken. =)
Kolla så upprörd hon ser ut, sååå missnöjd!

Fick muta med många äpplen innan öronen pekade framåt igen. ;)

Hon har vilat hela veckan. Och ska vila idag med. För säkerhets skull. Har inte sett någon mer hälta eller känt någon värme. Men vill vara på den säkra sidan. Så imorgon ska jag prova jogga henne lite lugnt igen och hoppas att det håller. På lördag kommer massören ut och klämmer och känner, samt checkar av sadeln. Det blir nog bra.
Har förövrigt suttit och kollat igenom gamla filmsnuttar från förra året. Hur det ser så enkelt ut på träningarna, och allt känns okomplicerat, vi kommer rätt på allt och har ett bra flow. Medan filmerna från pay&jumpsen är k a t a s t r o f. Skäms nästan av att titta på dem. Ett helt annat ekipage liksom. Vi flänger runt med Cellas huvud uppe i taket, i otakt och antingen med monsterhopp eller grodsprång över hindren. Varför är det så? Är det mina nerver som spelar in? Eller Cellas? Det är som att i samma stund som vi går in på banan så glömmer vi allt vi lärt oss och tappar fokus helt. Förstår inte hur hon kan ha gått felfritt de starter vi gjorde. Rider verkligen som en kratta, bläh! Och vet inte heller vad jag ska göra för att komma vidare?
Nästa vecka börjar hoppträningarna för Mia igen. Så ska rådfråga lite och se vad hon tycker. För efter att vi kommit ut efter en runda känns det bra. Kollar igenom filmer och har en helt ok känsla. Men såhär i efterhand? Pinsamt!
Antar att det bara är att träna, träna, träna som gäller. Hoppa alla pay&jumps som dyker upp för rutin och fokus. Få bättre tempo, eller ja, jämnare tempo. Och vara samspelta. Även om vi utvecklats mycket på denna korta tid och har kommit en bit på vägen, så har vi låååång väg kvar. Alltså verkligen.
Anmälde mig nyss till årets första pay&jump. Nästa vecka, passar bra direkt efter träningen. Hoppar bara en 70-runda. Som en liten mjukstart. Cella har ju haft uppehåll från hoppningen i snart 4 veckor. Så känns bäst att börja lite easy. =)
Nu ska jag snyta mig, ta en alvedon och åka ut till mina stjärnor. Hörs!


Likes

Comments

Alltså vilket skämt. Kommer till stallet igår, lyckligare än någonsin. Får äntligen pussa på mina fina hästar efter två veckors längtan. Var helt underbart! Ska sedan rida. Och tror ni inte Cella är halt? Så. Jävla. Typiskt.
Kände ingenting i skritten, hon markera inte över huvud taget. Jobbade henne även i skritten och hon gick jättefint! Men när jag skulle trava fram kände jag på en gång att något var helt fel. Markerar tydligt på vänster fram. Vad är oddsen?
Inte varm, inte svullen. Kände dock en markant värme från strålen, men är ändå osäker. Hovslagaren var ju där på morgonen så hoppas att hon bara var lite öm från skoningen. Annars blir jag tokig... Orkar inte gå igenom en halt häst till. Så surt!
Ellen lät mig dock rida på hennes fina skäck, YouTube. Riktigt dryg var hon igår haha. Hon testade mig som bara den och lyssnade inte alls. Lade sig på bogarna och flängde med huvudet. Jag var helt död till slut. Kanske inte bästa hästen att sätta sig på efter två veckors uppehåll. ;) Men det stillade iallafall mitt ridsug, tack Ellen! <3
Så ja. Vi får se hur veckan blir för Cella. Idag får hon vila. Syrran har ju henne idag, så hon får väl springa nåt varv i ridhuset för att se om hon fortfarande haltar. Håll tummarna för att hon inte gör det!
Köpte även ett superfint Dyon-träns till Cella igår. Hon passade bra i det. Dock var käkremmen alldeles för stort så får försöka göra fler hål haha.. Men fin blev hon iallafall, min pärla. <3

Likes

Comments

Hej! Var snart en månad sedan jag sist skrev. Mycket har hänt och vet inte hur jag ens ska kunna uttrycka mig i ord...
De senaste två veckorna har jag varit i Thailand och kom hem idag. Därav ingen uppdatering. Veckorna innan har varit bland de värsta i mitt liv och har helt enkelt inte orkat med sociala medier över huvud taget. Men ska skriva lite om planer inför det nya året som iallafall jag fick fira in på en sandstrand!

Jaha, som ni säkert minns har ju Kristall varit halt. Riktigt halt till och från. Tog ut hovis som jag skrev i senaste inlägget, och han grävde och grävde efter en hovböld utan resultat. Hittade absolut ingenting, trots att allt visade för att det skulle vara just en böld. Fick en second opinion av en annan hovslagare som var på plats och de båda rådde mig att röntga honom då ingen böld hittades men han ändå reagerade när man tryckte ihop trakterna på just den hoven. Och han haltade så.
Veterinären kom ut redan två dagar senare för att röntga. Och ja, mardrömmen bekräftades. En hovbensfraktur rätt igenom framhoven. En stor sådan. Inte konstigt att han haft så ont. Dock trodde vi verkligen inte att det skulle vara en fraktur då symptomen var så osannolika och inte alls så som de ''borde'' ha varit. Men beröm fick han. som han kämpade igenom hela undersökningen, rörde inte en fena och stod snällt under hela röntgen trots att han hade ont av att belasta den hoven. De ville ta med honom hem, och vem vill inte det? Han är underbarast!
Han blev gipsad och beordrad boxvila. Veterinären rådgjorde med en konsult och ringde upp mig dagen därpå. Inte jätteroligt samtal. Boxvila i minst 6 månader, alltså strikt boxvila. Med många återbesök och antingen ringsko eller gips som bör bytas var femte vecka. Och bara vila. 6 månaders boxvila är mycket för en 22 årig häst. En häst som redan har stela leder och ömma muskler. Hon sa att det går att läka, men att han aldrig kommer bli helt bra, och att han inte kommer hålla för annat än promenader, om ens det. Om han nu ens klarar av att stå så länge med tanke på sin ålder. Så hon sa att väljer vi istället att ta bort honom är det ett helt förståeligt val. Så vi hade lite att fundera på.
Bestämt oss har vi gjort. Kristall ska få åka till himlen. Det är inte rättvist att tvinga honom stå så länge för att ändå inte hålla till annat än promenader från marken. Han älskar att röra på sig. Han älskar att vara ute och aktiveras, springa i skogen, busa i hagen. Nu står han ensam inne och är jätteledsen. Ropar efter sina hästkompisar. Tycker så synd om honom..
Skulle vi valt att låta det ''läka'' skulle det enbart vara för vår skull. Egoistiskt val bara för att sorgen är för svår att hantera. Vi gör detta för hans skull. Ett så svårt val men som i slutändan blir bäst för honom. Han ska inte behöva lida mer. Han är värd det allra bästa. Och han har haft ett fint liv!
Så i veckan ska jag ringa det tuffaste samtalet i mitt liv, och boka en tid. En tid till att slita mitt hjärta i två delar och släcka jordens vackraste ögon. Rolig början på 2017 va? Fruktansvärt...
Två bilder från de senaste två veckorna när Ronja varit hästvakt. Kristall står ju gipsad och viktigt är att gipset inte blir blött. Så hon fixade en liten vattentät ''sko'' runtom så han kunde stå ute i rasthagen en stund. Det uppskattade farbrorn nog. Visst är han söt i den? <3

Och så har vi Cella då. Nytt år och nya mål. Tror det blir ett händelserikt år för oss! Vi kom ju långt bara under förra året, så kan knappt vänta på allt vi ska försöka hinna med i år!
Vi ska fortsätta att träna för Mia. Hoppträning varannan fredag. Vi har kommit långt på de träningar vi varit med på och utvecklas så mycket hela tiden. Är så kul!
Under våren är delmålet att åka iväg på träningar. Inte för att jag egentligen vill träna för någon annan, tycker Mia är så bra, men för rutinens skull. Att just åka iväg. Det är ju inte Cellas starka sida, åka transport. Så det ska vi träna på massor. Ska även köpa mig en egen transport så man inte blir så beroende av andra och kan lastträna iallafall ett par dagar i veckan. Vill ju kunna åka utan problem. Tips på bra tränare runt i Västmanland mottages gärna. Både hopp och dressyr.
Till sommaren vill vi starta pay&jump på annat ställe än hemmaplan. Fått lite mer på att åka iväg förhoppningsvis, och därför inte behöva göra det till en större sak än vad det egentligen är. Åka på så många pay&jumps som möjligt för rutinens skull. Hoppa väldigt låga klasser, 70-80 cm i början för att känna av läget, se hur spänd och stressad hon kan vara. Men tror inte det kommer vara några problem. Hittills har hon överraskat mig positivt på alla nya grejer vi gjort, och skött sig exemplariskt genom alla prövningar!
Till hösten/vintern har jag som långsiktigt mål att våga starta en lokal tävling. På hemmaplan då. Är själv så nervös i sådana situationer, så första riktiga tävlingen känns bra om vi hoppar hemma. Hamre har ju väldigt bra tävlingar och Cella känner till både anläggningen och dess hinder, och allt tittigt som kan tänkas komma till. Skönt, då behöver vi endast fokusera på rätt väg och hålla ryttaren lugn haha! Men detta är ett mål som är väldigt långt borta just nu. Och vi märker ju om vi når dit. Huvudsaken är att vi får ett roligt år ihop och fortsätter utvecklas som ett team.
Slänger upp ett litet veckoschema för nu kickar vi igång detta år och har så mycket kul att se fram emot!

Måndag: Massor med mys efter två veckor ifrån varandra. Ridas igenom och känna så alla knappar fortfarande klickar.
Tisdag: Joggas lugnt av syster.
Onsdag: Vila.
Torsdag: Rida ut.
Fredag: Trimmas i ridhuset.
Lördag: Bomövningar.
Söndag: Joggas.

Likes

Comments

Hej härliga onsdag! Vilken dag. Var faktiskt riktigt fint väder här på eftermiddagen. Så jag och Cella red ut med Ronja och Trine strax innan solen hann gå ner. Så mysigt! Och våra hästar trivs verkligen med varandra så det blir lite extra fint när de traskar sida vid sida med öronen rakt fram och magarna slår i varandra haha. Så goa är dom.
Vi red i skogen och sedan ute på fältet där vi galopperade i snön. Cella frustade och sprang på och var jättelyckig. Så himla söt och så snäll, min fina. Sedan travade vi hemåt. Eller ja, Cella hängde inte med Trines trav så hon galopperade hack i häl. Vilket är så lustigt då Trine mäter D-ponny mått och är en fin liten fjording haha! Mysigt var det iallafall, trots att vi var rätt nedkylda när vi kom hem igen.
Fick även pyssla om min älskade Kristall idag. Hans hälta blir bara sämre och sämre, och min hovslagare är iväg fram till måndag. Har dock rådgjort med honom och fått instruktioner om hur jag ska ta hand om Kristall på bästa sätt till på måndag. Så fick hjälp i stallet att rycka av honom skon och sedan var det bara att linda in hoven med våtvarmt omslag. Så rosa sjuklinda och sivertejp på det haha, fin manikyr iallafall.. =)
Hoppas av hela mitt hjärta att han blir bra snart. Gör ont i en att se honom sådär. Finaste.. <3

Mina vackra ögonstenar. Cella och Kristall <3

Likes

Comments

Oj så loj hon kan vara i högersidan. Ajaj. Nu har hon ju vilat många dagar pga att jag blev sjuk och då blir hon ju SÅ stel och svår att lossa. Helt död i hela höger sidan, lyssnade men det gick liksom inte riktigt hela vägen. Nötte och nötte för att försöka lossa henne men ja, det gick sådär. Sedan var det kaos i ridhuset, jättetrångt och folk som inte var uppmärksamma på var de styrde sina hästar haha.. Så hoppade av efter ett tag när irritationen började växa. Hon gick helt okej i sista galoppen och fick med sig höger bak som hon annars är duktig på att släpa runt och ja, då fick det räcka. Hade säkert gått att lossa mer om jag ridit lite längre men samtidigt vill jag inte köra slut på henne helt och hållet. Var nöjd med det lilla iallafall!

Likes

Comments

Klickade precis hem ett täcke till Cella. Ett Rambo Horseware 400g med fast hals. Nu jäklar borde hästen inte frysa haha! Dock fryser plånboken istället haha.. Täcken är väl bland det tråkigaste att köpa, tycker jag. Men vad gör man inte för sin pälskling. <3
Täcket finns b.la. HÄR .

Jaha, slänger väl upp veckans träningsplaner. Förra veckan blev ju sisådär då jag blev sjuk och låg hemma med 40 graders feber. Lite vilovecka för Cella istället. =)
Men ja, här har ni vecka 50!

Måndag: Trimmas i ridhuset, känna igenom henne ordentligt.
Tisdag: Ida rider lektion.
Onsdag: Förhoppningsvis kunna rida ut, annars skrittjobbas.
Torsdag: Vila.
Fredag: Trimma i ridhuset.
Lördag: Bommar, ev. lite hoppning.
Söndag: Joggas lite lugnt.

Likes

Comments

Åååhhhh min vackra Cella, hon var helt underbar idag! Alltså verkligen!
Trimmade i ridhuset, fokuserade på att få henne avslappnad och lugn, vilket var supersvårt idag då hon var eld och lågor. Red mestadels raka spår då hon har lätt för att böja sig för mycket i halsen när man ställer henne på volter och liknande. Så ville få henne ärlig och lugn innan jag började ställa henne.
Skritten och traven gick sådär. Hon var väldigt explosiv idag och kröp liksom ihop och knäppte av i nacken, trippade fram och hittade inget stöd. Ville få fram henne ordentligt, man kan inte jobba en häst som är så spänd och ihopkrupen, men så fort jag lade på skänkeln så flög hon iväg med huvudet i taket haha! Så började jobba henne i galoppen istället då hon hade så mycket energi. Tragglade raka linjer och att vända utan att ställa henne för mycket. I en aktiv och snabb galopp utan att bli för lång. Och oh my god så fin hon blev till slut! När hon väl fick med sig höger bak och slappnade av lite, accepterade stödet från min höga innerhand så föll allt på plats. SÅ FIN! Synd att ingen var där och kunde filma..
Efter att hon galopperats igenom ordentligt i båda varven så jobbade jag lite mer i skritt och trav för att få lite liknande resultat och det gick helt okej då med faktiskt. Galopperade ytterligare några varv och gav mig sedan men världens bästa känsla. Shit så fin hon blivit! Och jäklar vad det sved i magen haha, fick använda magmusklerna ordentligt idag. Men börjar äntligen förstå hur jag ska rida henne och vad dressyrtränaren menade. Det ger ju verkligen resultat, så ska fortsätta bränna på såhär. Kändes hur bra som helst iallafall! =)

Cellas fina pojkvän Eddie snodde hennes rosa blingade grimma, visst blev han sååå fiiin?! Både jag och Cella avgudar Eddie. Han är så charmig! Och tröttis-Cella däckade efter ridpasset och står och sover där i bakgrunden haha. =)

Och lilla Kristall får synas här på bloggen idag. För de som inte vet så är Kristall min första ponny som jag fick i julklapp för flera år sedan. I januari blir han 22 år gammal och har hängt med mig i vått och torrt. Nu är det min lillasyster som pysslar med honom då han är pensionär i dagsläget.
I lördags kom han upp blockhalt från hagen och kunde inte stödja på hoven som var kokhet. Veterinären gissade på hovböld men hittade inget så han fick stå med värmebandage och snyggt silvertejpad hov som ni ser på bilden. Han har haft boxvila sedan i lördags och imorgon kommer äntligen hovis för att kika på honom! Förhoppningsvis får stackaren gå ut i hagen igen, han är trött på att stå inne nu. Min finaste pärla. <3

Likes

Comments

Täckesproblem. Har som tjockast ett täcke på 200g till Cella. Och försöker kika på vädret framöver, men det verkar inte bli direkt kallare? Vad vet jag hur det ser ut i slutet på dec/början på jan, men alltså blir det någon vinter alls i år? Är iallafall i valet och kvalet att beställa hem ett tjockare täcke, ett med 400g och fast hals. Då har hon ett ordentligt vintertäcke för riktigt ruskiga vinterdagar. Är det värt det? 

​​Måndag: Lösgörande i ridhuset
Tisdag: Ida rider eller vila
Onsdag: Skrittjobbas
Torsdag: Lösgörande lugn jogging
Fredag: Trimma henne ordentligt mjuk
Lördag: Markarbete/hoppning
Söndag: Skritta ut

Likes

Comments