Header

VI er godt tilrette i Thailand, og her er det virkelig luksus. Mange av de andre utvekslingsstudentene har valgt å backpacke i flere uker, hvor vi har valgt luksushotell i 14 dager fremfor hosteller i 6 uker. Takk og lov for det. Det første hotellet vi sjekket inn på var i toppetasjen, med utsikt over hele Ao Nang. På balkongen hadde vi privat jacuzzi og utsikt over infinity-poolen. Det aller beste var likevel frokostbuffeen hvor vi tømte hotellet for røkt norsk laks, og ost (esben).

Vi har besøkt Koh Poda, Phi Phi og Hong Island allerede, og det har vært 5 dager med bare strand. Det er ikke høysesong her enda, hvilket betyr at vi har hatt relativt god plass, både på hotellet og på stranden.

Litt trening mellom alle måltider har vi likevel klart å presse inn.

Husk å lese nedenforstående innlegg om den siste tiden på campus <3

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Det er helt utrolig å tenke på, for selv om det har gått fort virker det også som en evighet siden jeg sjekket inn på rom 51-5-997 og spent satt og ventet på roomie. Når jeg ser tilbake på de første blogginnleggene kunne jeg blitt overbevist om at det var et år siden, og når jeg tenker på Ho Chi Minh føler jeg det er såå lenge siden.

Eksamensperioden vår var relativt kort, sammenlignet med CBS hvor vi ligger i hardkjør hele januar. VI har ferie, og vi har virkelig ferie. Selv om det er 30 grader og fare for solstikk, er det første juleferien vi har på 2 år.

Denne gjengen har vi holdt ut med, nærmest siden dag én. Det er en god blanding, med mye mennesker fra Nord-Europa, hvilket betyr at vi ikke er så alt for langt fra hverandre hjemme heller. I løpet av ukene fikk vi inn mer og mer Skandinavisk blod, og totalt er vi 7/19 (wihuu). Det har vært en utrolig opplevelse å bo - og reise med en gruppe på den måten, og man kommer virkelig tett på mennesker. Det er også morsomt at vi ikke (som regel ikke), snakker om skole, hvilket er lett å falle inn på hjemme, siden alle leser det samme og har de samme eksamener og stresser like mye over akkurat samme topics. I gjengen vår var det en god blanding av ingeniører, økonomer, fysikere, computer/IT, historikere, engelsk litteratur, fly mekaniker, biologer, journalister. Vi kunne nærmest stiftet et selskap.

Vår siste dag på skolen var 6. desember. Inn til vår final exam i Investments. Det var helt merkelig å g å rundt på skolen. Det var nesten helt tomt. Denne skolen som vi har tilbragt så mye tid på (hvis man ser bort fra det faktum at vi kun hadde skole mandag - onsdag). Nå i den siste måneden har vi jo ikke reist noe, og opp til eksamensperioden har vi brukt mange lange dager og timer på LEE WAM LIBRARY. Man blir nesten litt lei seg for aldri å skulle sitte der igjen; å se alle de lokale komme kl 8.30 og legge seg til å sove. Se hvordan de blander varmt og kaldt vann i drikkeflaskene sine, gå ned 12.30 for å kjempe med albuene om å få lunch i den overbefolkede kantinen.

Siste dagen spiste vi også vår gode lunch på Union Soup, hvor vi har brukt en del lommepenger de siste ukene. Maten her i Singapore er noe jeg vil savne mindre, og etter å ha spist fritert kjøtt og ris i 4 måneder, gleder vi oss til noe mørt, deilig julekjøtt med poteter.

Innser i skrivende stund at jeg faktisk ikke har vist dere noen ordentlige bilder fra campus. Det er faktisk en veldig grønn og lys atmosfære, halvveis utendørs og med glasstak. Dette bildet er tatt fra utgangsdøren til Lee Wam Library, og viser hvordan de har plantet trær langs korridorene. Enorme vifter som passer på at folk ikke besvimer, og en storskjerm som viser Champions League og forferdelige konserter.

Her er et bildet av bygningen studenter bodde i. Gjett hvilken vi bodde i =))

Én ting jeg/vi vil savne, er det å bo på campus; det å kunne vandre rundt , ta gratisbussene hvor enn vi ville, spise mat 6 ganger i døgnet i mangel på ting å ta seg til, henge litt rundt i kantiner, i sittelounger, foran vending-maskinen. Møte kjentfolk på gymmet, møte dem på lesesalen senere, dra hjem sammen. Ja.. Det er virkelig en annen opplevelse av uni enn det man får hjemme. Det skal dog sies at vi er EKSTREMT glade for at vi ikke skal være her et år. Det hadde nok vært noe annet hvis vi var forberedt på det, men for øyeblikket kan vi ikke vente med å komme hjem.

Vårt favorittbibliotek.

The Hive.

men deEtter eksamen dro vi til Art-bygningen på campus og så for oss en koselig picnic med øl og chips. Det var et av de expectations vs. reality moments. Det var full sol, det var 30 grader og 90 i luftfuktighet, to av tre var gress-allergikere, og vi kampsvettet. Det var likevel koselig og vi fikk spist opp chipsen litt raskere enn jeg vanligvis gjør.

For å oppsummere utvekslingen vår, og vårt opphold i Singapore (jeg har med meg Esben ved min side):

Utrolig glade for at vi valgte å dra på utveksling (les: Esben er glad for at han valgte å dra på utveksling). Det har vært kanskje det beste året i mitt liv. Vi har brukt i overkant mye penger, sett så mange ulike steder at det har vært

Likes

Comments

Føler ikke jeg skriver annet her inne, enn at tiden flyr, men det fortsetter den altså å gjøre. Nå har vi gått inn i siste undervsiningsuke, før eksamenene går av stabelen neste førstkommende mandag.

Siden Hong Kong har det vært litt skolearbeid, prosjekter, diverse ladies nights ( :-) ) og grillkvelder.

En tilfeldig søndag i oktober, 08.03 sitter jeg i kantinen klar til å jogge en morgentur. Hadde planlagt en produktiv dag med lesing og tøyvask. Så får jeg melding med spørsmål om jeg ikke vil være med å spille kanonball. Tenkte det var en liten turnering borte ved sportsfasilitetene, så jogger ivrig bort og får spille med noen raske nordmenn - i 7 timer!!

Da jeg kom tilbake til rommet klarte jeg ikke gjøre annet resten av dagen. Jeg sov to timer før jeg fikk meg litt mat, og la meg tilbake i senga. Dagen derpå var ikkenoe bedre, og høyrearmen og skulder var så støl som bare det. Men det var dødsgøy og hadde det ikke vært for at vi er ferdige her nede snart, hadde jeg meldt meg opp til skolens kanonball-lag.

Selv om vi ikke vant, hadde vi det gøy si. Esben var påmeldt sammen med basketballgutta sine, og gjorde det heller ikke fantastisk, men vi fikk goodie bags og t-skjorter.

Søndag hadde vi BBQ med gjengen, og meg fant du ved chipsen - som alltid. Ellers var det mye godt kjøtt og gode folk. Ellers blir det rolig fremover, men en ukes intens lesing før vi skal gjennom tre eksamener.

6. desember fullfører vi eksamen i Invenstments og 7. desember flyr vi til Krabi!! 11 netter i Krabi, to luksushoteller før vi flyr mot Bangkok. Derfra går det strake veien hjem til jul, og 22. desember lander vi på Gardermoen. Så er det hele over. Det er rart å tenke på at denne utvekslingen, som har vært alt jeg har sett frem til i ca. 5 år, er ferdig. Vet ikke helt hva jeg skal finne på nå.

På onsdager (les: hver eneste onsdag i året) er det gratis inngang og alkohol for alle jenter (les: alle jenter i hele Singapore). Her i forrige uke hadde jeg min første onsdag ute. Som regel har vi vært ute og reist, eller skulle opp torsdag morgen for å reise, så har ikke fått benyttet meg nok av dette, men det er kanskje like greit. Torsdag var tøff for å sirre sånn.

Nordmenn finner alltid nordmenn, og her i Singapore er de ekstra enkle å spotte. De har basseng, så jeg er blitt gode venner med dem :)

Likes

Comments

I går måtte jeg fullføre en 6000 ords assignment med deadline i dag, men jeg fikk likevel kost meg på dagen. Jeg og Esben spiste frokost på Boon Lay som er et senter utenfor Campus, jeg fikk brukt litt penger på Starbucks hvor jeg satt en god stund med oppgaven, før jeg fikk brukt litt penger rundt på senteret også. Vi spiste lunch sammen før vi dro hjem igjen og begynte å gjøre oss klare til feiring på kvelden.

Det var fantastisk, og til tross for litt for mange donuts i magen, kom vi oss til slutt ut.


Likes

Comments

Fantastisk alltid å ha bursdag midt i mid terms og i oppkjøringen til eksamensperioden. Likevel tok gjengen seg tid til å feire meg og Justine på tirsdag kveld. Så var vi alle sammen på Chjimes nede i sentrum og spiste en god middag med vin til, før vi krabba inn på Marina Bay Sands CE LA VI. Dessverre hadde mange skole onsdag morgen, så vi fikk ikke dratt den helt ut. I kveld derimot, skal vi ut igjen og det blir hyggelig.

I dag våknet jeg til Esben som romsterte rundt på rommet og ville gi gaven sin. Han våkner som regel aldri før meg, men i dag var han oppe. Vi hadde egentlig avtalt at han ikke skulle gi meg gave nå, fordi han heller ville kjøpe sølv til bunaden senere, men han ville likevel gi noe "lite". Noe "lite" ble til litt mer, og litt mer ble til en full gave.. En topp jeg hadde sett på i Hong Kong dukket plutselig opp på rommet sammen med et skjørt og tre nydelige innpakkede penner.

Nå tenker vi oss på frokost på en hyggelig café før Esben har gruppearbeid og jeg må finne på noe annet (shopping), før vi møtes meg gjengen til kveldsmat og drikke.

Likes

Comments

Ah, long time no see. Det har vært hurrameirundt de siste dagene, og i går natt kom vi tilbake fra Hong Kong. Det har vært en flott tur, og det har vært deilig å endelig reise alene. Det er faktisk første gang siden vi kom til Singapore at vi har vært kun oss to. Det røyk en del penger i denne byen, men vi føler vi har fått mye for pengene også. Denne byen slår nesten Singapore, og det skal en del til. Det har kanskje noe med pengebruken å gjøre. Hadde jeg brukt så mye penger på 4 dager i Singapore tror jeg også jeg hadde storkost meg. Her kommer oversikten over våre dager HK:

DAG 1 - HAPPY VALLEY HORSE RACE

Vi ankom med flyet, onsdag 10.00 etter å ha stått opp ca. 3.30 i Singapore og dratt oss hele veien til flyplassen. Til vår gledelige overraskelse var det ikke et lite lavprisselskap som skulle fly oss. Vi hadde booket reisen samlet, inkludert fly og opphold, og trodde vi skulle fly med typ Ryan Air i fire timer. I stedet var det et enormt fly fra United Airlines, som er et amerikansk flyselskap, som skulle videre til Chicago. Les: Flyet er laget for større mennesker enn asiatere på 160 cm. Derfor var det god benplass, Esben var fornøyd og selvfølgelig ble det servert mat og drikke inkludert i prisen. Esbens glede var også stor da det var hele fire filmer (!) han gjerne ville se, som de hadde på skjermen. De fire timene til Hong Kong fløy bokstavelig talt av sted for han.

Vi fikk kjøpt oss noen såkalt Octopus reisekort som fungerte på alt fra buss til tog til McDonalds and so on. I løpet av dagene her ble vi eksperter på offentlig transport. Den er faktisk ekstremt velfungerende i Hong Kong, og ikke minst billig! Da vi ankom flyplassen tok vi derfor bussen til hotellet, hvor vi passerte Legoland. Ikke visste vi at de hadde det i Hong Kong, men det var virkelig stort.
Heldig som jeg er hadde jeg noen norske venner i Hong Kong, som kunne vise oss litt lokal underholdning. De tre guttene er nordmenn fra CBS som også er på utveksling, og som tok oss med på restaurant og hesteveddeløp. Esben var mildt sagt i himmelen under hesteveddeløpet og han kunne ikke komme nærme nok hestene. Han ville helt ned til grinden, hvor jeg merket allergien presse på. Jeg skal innrømme at det var superspennende til tross for allergien, og jeg vant til og med på tipping! Hele 40 HKD, som tilsvarer ca. 40 NOK =) Ikke så mye, men det handler tross alt om å vinne. I etterkant har Esben besluttet seg for at vi skal ha en leilighet i Hong Kong, med utsikt over løpebanen. Han innrømmet også at han allerede var fornøyd med turen etter besøket på banen..
DAG 2 - BIG BUDDAH & CABLE CAR

Etterfølgende dag dro vi tilbake til området rundt flyplassen, hvor vi hadde booket cable car opp til Ngong Ping 360, hvilket er en slags fjell-landsby høyt over havet. Her stod vi i kø i godt over en time, før vi fikk kjøre cable car i 25 minutter. Det var kult, litt skummelt, men mest av alt underholdning fordi vi kom i vogn med asians som tok bilder til høyre, venstre, diagonalt og baklengs mens vognen kjørte.

På toppen var det masse restauranter, live shows, et stort kinesisk tempel, og butikker. Vi fikk også klatre opp enda 200 trappetrinn til Big Buddah, som er en kjempestatue på toppen av berget. Esben fikk tatt på litt ulike dyr, og utforsket spisepinnebutikken ganske nøye. Her brukte vi vel 15 minutter på å velge et sett med spisepinner.

Selv om vi tok cable car begge veier opp og ned fjellet, var vi likevel rimelig utmattet da vi var ferdige. Den turen tok likevel litt mer enn en halv dag, og vi besluttet oss for å kalle det en dag da vi kom tilbake. I stedet for å tvinge oss selv ut, kjøpte vi cookies og chips og hadde en rolig kveld med film på hotellet. Ladet opp til den kommende dagen:


DAG 3 - LION ROCK PEAK
Tidlig fredag morgen dro vi på oss joggeskoene og satte kursen mot Lion Rock, som er et kjent hikingområdet med panoramautsikt over hele byen. Det var med godt mot vi startet i 6.gir opp første bakke, og innså raskt at dette her ble en varm affære. Vi hadde nøyaktig én muffin og én crossaint hver i magen + kaffe. Vi innså raskt at vi måtte ha i oss noe mer, og kjøpte en cola og to vannflasker på en kiosk etter den første svingen. Mens vi stod og pustet i bakken kom det kinesere på 60 + løpende forbi. Vi latet som om vi var på vei ned igjen.

Vel oppe på toppen var det likevel verdt det. For en utsikt, og for et vær vi endte opp med å få. Tidlig på dagen så det overskyet ut, men da vi nådde toppen hadde solen sneket seg frem og det var virkelig fint.

Det var en flott tur, og vi så aper på veien. Det var områder det var ekstremt bratt, og hvor vi løftet knærne til haka for å komme oss videre. Det kjentes også godt i baken dagen etter.
Senere på dagen var det med god samvittighet at vi nøyt en cocktail på verdens høyeste bar (eller nest høyeste). Med utsikt over Victoria Harbour og med solnedgangen var det nesten verdt de 190 dollarene vi betalte for den drinken.
DAG 4 & 5 - SIGHTSEEING

Både lørdag og søndag ble brukt på å se byen fra bakken, og på være turister gatelangs. Vi forsøkte oss på Victoria Peak køen, men dette var så crowded at vi ikke orket å bruke tiden på det. I stedet gikk vi med hodet i været og så på de mange skyskraperne i byen. VI var innom en fuglepark, en vanlig park, en kinesisk luksusbutikk, en skildpadde-dam, et luksusshoppingsenter. VI stod i ca 20 minutter opp verdens lengste rulletrapp, og måtte ta bussen ned igjen etterpå. Vi har vært på Temple market og Ladies market og sett på en masse ræggl og junk. Vi har spist tapas og drukket vin, vi har spist pizza, dumplings, Dim sum og vi har virkelig kost oss.

Likes

Comments

Vi er så glad for at Singapore er et land vi er så glad for å komme tilbake til. Selv om denne ferien har vært utrolig, er det også ekstremt deilig å komme tilbake til normal trafikk, rene gater og befolkning som er vant til hvite mennesker.

De siste dagene i Yogyjakarta har vært rolige, og vi har brukt mye tid på scootere. Vi har vært på Kalibiru Nasjonalpark hvor det var en utrolig utsikt over innsjøer og fjell, og hvor vi måtte bli kjørt opp av de lokale på scooter. Det var sinnsykt kult, samtidig som det var sinnsykt skummelt oppover de bratte bakkene på scooter. Vi mistet dessverre resten av gjengen ettersom jeg er den eneste med simkort, så det var kun meg, Esben og vår joviale franskmann som kom opp på fjellet. Det var først på vei ned de bratte bakkene igjen, at vi møtte resten av gjengen som da var på vei opp.

Da vi skulle hjem bestilte vi faktisk scootere fremfor vanlig taxi, og tre grønne Grab-sjåfører tok oss hjem.

Den etterfølgende dagen kjørte vi alle sammen scooter i nesten to timer til en lokal landsby et stykke utenfor byen. Her fikk vi store gummiringer som vi satt i mens vi ble dratt på vannet i grotter, og hvor vi fikk hoppe fra klipper. Vi ble kjørt i en åpen Jeep fylt med de store ringene, og gjennom hele den lokale landsbyen stod lokalbefolkningen og lo av oss. De pekte åpenbart på oss og skrattet av hele sitt hjerte. Ikke vet vi hvorfor de synes turister er så ekstremt morsomt, men vi var virkelig dyr i en zoo. Dessverre er det av naturlige årsaker ingen bilder fra dette, men jeg vet et par hadde med goproen i vannet, så kanskje jeg får fingrene i noen. Det var et sted hvor alle gjestene var Indonesiske, og guidene snakket dårlig engelsk, men de hadde så mye vilje, og de ville så gjerne snakke med oss!

Her er det verdt å nevne at Esben valgte å hoppe fra en av disse klippene samtidig som en lokal gruppe på ca. 10 indonesere på mellom 40-60 år passerte oss i baderinger. De var alle sammen fult påkledd, og damene iført hijab og iphone med vanntett beskyttelse. Ikke bare hoppet han så det sprutet, men han har nettopp lært seg hvordan man skal løfte det ene kneet opp, og spre føttene så man lager størst mulig plask. Om det lød, WOOOW". Gjengen var først i sjokk, før de innså at de hadde fått det på film, og da var det visst okay.

Dagen etter dette stod vi opp før moskén startet med bønnerop (!!), for å dra å se soloppgangen på det kjente Borbodur-tempelet. Det var en times kjøretur fra villaen, og til vår store skuffelse var det heller ingen vakker soloppgang da det var en litt overskyet morgen. Tempelet var likevel flott og det var verdt å dra likevel.

Vi må innrømme at Yogyjakarta ikke har kommet så alt for langt, og at byen er en virkelig sliten en. Det er likt overalt, ingen bygninger på over 10 etasjer, ikke no financial district, og langt fra en pen by. Likevel er det utrolig interessant å se. I en gate vi gikk i, var begge sider av gaten fylt med "butikker" som lagte egendesignede pokaler.. Det var det eneste de gjorde i disse sjappene, og alle i denne gaten gjorde det samme. 100 meter lenger ned var det plutselig ingen slike butikker, men i stedet hadde alle begynt å selge potetgull. Det er ingen forståelse for tilbud/etterspørsel, og ingen forståelse for hvordan man driver business. Jeg må ærlig innrømme at det ikke var min favorittby, og at 5 dager her var litt i lengste laget, men jeg vet andre i reisefølget har hatt det fantastisk og synes det var så gøy med scootere, hostel og lokalmat. Jeg og Esben derimot, vi er nok litt mer luksusdyr som foretrekker taxi, hotell og frokostbuffet.

Siste natt tok vi farvel med villaen og sjekket inn på et superkoselig hostel inne i sentrum. Her var det masse backpackere og mennesker som snakket engelsk. Vi fikk tildelt et rom med 10 senger fordelt på 5 køyesenger, hvor jeg fikk sove over Esben. Rett rundt hjørnet fant vi også endelig en restaurant med mer vestlig mat, og hvor vi spiste oss så ekstremt gode og mette. Det har mildt sagt vært en skuffende matopplevelse i Yogyjakarta. Sammenlignet med Bali er det ekstremt lokal mat, hvor vi snakker kyllinger hvor kyllingen ligger død på disken, fritert og klar til å spises. Denne restauranten var så god at Esben bestilte to hovedretter og delte en forrett med meg. Det var de beste 75 kronene han hadde brukt i Yogy, for det var så billig det var.

Det var virkelig uvant å dele rom med 9 andre, noe jeg faktisk aldri tror jeg har gjort før, men det gikk fint fordi det kun var til kl. 4 dagen etter. Både grunnet moskén, men også fordi det var da vi måtte dra til flyplassen for å rekke flyet hjem tin Singapore.

Nå er vi klare for å late som vi utdanner oss, og skal gjennom tre dager med forelesninger. Neste sted på listen blir nok nordover, forhåpentligvis allerede neste helg. Enten Kina eller Japan står høyt på lista, men Hong Kong og Thailand er også potensielle vinnere.

Ellers begynner jeg å savne Norge og Danmark litt mer. Vi har enda ikke fått sett på billetter hjem, men skal forsøke å booke dette asap. Planen per dags dato er at vi feirer jul i Norge begge to, og deretter drar til Langeland i romjulen eventuelt etter nyttår, og tar noen lange deilige avslappende dager her før skolen starter opp i februar.

Likes

Comments

Fra 5. oktober

Nå er vi endelig ankommet Yogyjakarta etter en kort flytur fra Bali. VI har innsett at 5 dager på Bali ikke egentlig var nok, og at vi gjerne skulle tilbragt hele recessweek der. Det er lett å være bak-klok si. Til tross for at taxisjåførene var slitsomme 24/7, og at prisene var noe preget av høy turisme, er Bali akkurat som jeg husker det, og jeg kommer nok til å få ei litta feriedepresjon fra denne turen.

De siste dagene på Bali fikk vi unnagjort masse, og vi leide blant annet scootere i galskapen, men vi lever alle sammen fremdeles. Ellers var det full sol og 30 grader siste dagen, så vi tilbragte store deler av den på stranden. Heldigvis har vi lært av våre feil (Esben), så allerede i 14-tiden trakk han seg tilbake til villaen for å ikke bli stekt.

Her i Yogyjakarta har vi leid oss inn i et enormt hus med fem soverom og eget basseng. Det er absolutt bra, men vi har klart å havne midt i det muslimske området (igjen), så her finnes hverken alkohol, turister eller damer med shorts eller t-skjorte. Det har i prinsippet ikke så mye å si ettersom taxi koster omtrent 10 kr per person hvor enn vi vil, men det er likevel litt slitsomt med 5 bønnerop om dagen, første fra 04.00 (!!!)

Denne byen er ikke lie turistpreget generelt, så det er mange lange blikk fra både damer og menn, og det er ikke ofte denne befolkningen ser en blond fyr på 190 vandre gjennom gatene. Vi har ingen spesifikke planer, men kommer til å bruke de siste dagene på å slappe av og se litt turistattraksjoner (hvis vi finner noen).

Likes

Comments

Innlegg fra 2.oktober

Vi storkoser oss i villaen vår og det er virkelig en problemfri tilværelse her nede. Millionene forsvinner fra lommeboka, men vi spiser så utrolig mye god mat her nede. Vi har tilbragt en god dag på stranden hvor alle ble solbrent, inkludert meg selv som ellers var så selvsikker. Esben og briten som er ginger har begge samme farge som håret hennes og trives godt med det.

Ellers har guttene forsøkt seg på surfing, hvilket ikke var den store suksess fordi bølgene er på størrelse med fjell og det er virkelig sterk strøm i vannet her.

I går tok vi en dagstur til Ubud hvor vi dro i Monkey Forest og møtte gode gamle venner. Jeg har vært der før, men Esbens glede var som et barns, og han koste seg som fotograf og ape-temmer. Etter å ha fotografert ca. hver eneste ape i hele skogen, fikk vi han endelig med for å se et buddhistisk tempel, som viste seg å være stengt på søndager. Vi trøstespiste før vi tok en taxi til Tegenungan Waterfall for å ta de perfekte Instagram-bilder. Det var absolutt et expectations vs. reality moment. Vannet var brunt og det var overhode ikke tiltrekkende å hoppe i. Vi fikk noen gode bilder, men dessverre ikke noen gode nok for Instagram.

Vi slet med å få taxi hjem fra dette vannfallet da kun én i gruppen har mobildata, men endte opp med å betale en pirattaxi 650.000 for å ta oss hjem i to biler. Et sekund der trodde vi at vi skulle bli kidnappet fordi de to sjåførene satt og snakket sammen over telefonen og vår sjåfør påstod at de andre ville stoppe på en kaffeplantasjene for å smake på kaffe. Vi synes det hørtes merkelig ut, og det var begynt å bli helt mørkt samtidig som at vår sjåfør kjørte av hovedveien og inn på noen skumle smågater. Heldigvis kom vi oss hjem, og endelig kunne vi pakke opp pengene våre fra sokker, capser, underbukser, bh-er, og puste ut.

Jeg spiser minst tre smoothie-bowls om dagen her nede og jeg elsker de virkelig. De koster heller ikke mer enn ca 30-40 norske kroner også jeg finner det så verdt det å bruke penger på mat her nede.

Likes

Comments

Vi er ankommet Bali, og vulkanen har enda ikke hatt utbrudd. Det er få flott her, og vi koser oss virkelig ved stranden. Merker at det er lenge siden vi har hatt ordentlig strandferie. Med unntak av Sentosa er det vel nærmest i fjor sommer da vi var i Hellas og jeg ble syk. Hittil er Bali bedre.

Første natten bodde vi på Citadines Hotel i Kuta. Hotellet var strøkent, lå rett ved stranden og det var en skypool på taket hvilket vi benyttet oss godt av. Morningen etter nøyt vi også frokostbuffet med utsikt mot Kuta-stranden, med ubegrenset tilgang på nystekte belgiske vafler med krem og sjokoladesaus!! Vi spiste to hver før vi nærmest trillet tilbake til hotellrommet.

Dette er Canggu beach hvor de har en beach bar med sakkosekker og fantastisk servering. Det var utrolig koselig stedsom vi sikkert drar tilbake til i løpet av uka.

Dette er hvor vi bor 9stk. de neste dagene.

Det er en lokal smoothiebar som ligger rett ved villaen og de serverer så gode bowls at jeg er overbevist om at jeg skal spise frokost der hver morgen.

Nå er det rot i rekkefølgen her, men det er fordi jeg blogger fra mobilen, hvilket er en smule klønete. Overstående bilder er DEA Kuta, og fra hotellet vi bodde på første natten. Vi forlot Kuta rundt 12 (i går) og beveget oss mot Seminyak hvor villaen ligger. Den er helt fantastisk og jeg og Esben fikk også gleden av å velge rom først (igjen). Alle soverommene er masterbedrooms og med eget utendørs bad akkurat som det skal være. Vi bor med gåavstand til alt vi trenger og alle minimarkedene er åpne 24-timers i døgnet. Hosten er en fransk type med aksent og raske briller, så her skal vi nok kose oss.


De andre ankom i 20-tiden hvor vi så fikk innlosjert dem før vi dro for å spise kveldsmat. Selv om maten på campus er svinebillig, er det lite som er så verdt det, som å bruke penger på litt vestlig mat. Det er nesten flaut å si hvor glad jeg er, og hvor mye jeg setter pris på maten vi har i Norden. Her nede er alt fritert og det er ris i hver eneste rett du får på campus. Stedet vi endte opp på bar derfor overraskende nok en skikkelig real amerikansk burgerrestaurant.


Ellers er området nærme Canggu, hvilket er surfers paradise her på Bali (har jeg blitt fortalt) og jeg kan ikke vente med å prøve å surfe. Ser for meg at hele gjengen ligger og kaver og plasker i vannet, og at det virkelig blir en av de situasjonene med expectations vs. reality. Men jeg er fast bestemt på at det skal jeg klare!


Likes

Comments