Header

Vi har nå begge fått alle kursene våre, og alt har falt på plass. Jeg har smigret meg til et fag uten eksamen, og Esben var også heldig å få byttet sin fredagstime til tirsdag. Nå har begge mandag-onsdag formiddag og livet leker.
Det er et komplisert system de anvender for å dele ut kurs/fag her nede. Systemet er kalt STARS og de lokale kaller det STAR WARS fordi man virkelig fighter mot andre studenter. Man sikrer seg fag ved å konstant sitte og følge med på bevegelser, når andre studenter dropper/adder fag, og man skal være raskest på tastaturet for å få det man ønsker. Jeg snakket med en lokal student fra klassen min i dag, og hun fortalte at singaporeanerne laster ned et dataprogram som gjør at pcen automatisk oppdaterer siden konstant, hele døgnet, slik at de får sjekket når ledige plasser blir tilgjengelige..

Well, både jeg og Esben klarte oss fint uten dette dataprogrammet, så. Det er dessverre verre med romkameraten min, som faktisk står i fare for å måtte dra hjem igjen. Hun har kun 1 kurs, og har store problemer med å få tak i de kursene hun trenger fra sitt universitet i Nederland.

Jeg og Amber møtte et par gutter på gymmen som inviterte oss med til Zoo i morgen, og vi var sykt spente for å dra og se på dyrene. Vi trodde endelig vi hadde funnet noen gutter som elsket å trene, og som ikke trengte å drikke hver dag (Ikke at alle i gjengen gjør dette altså). Så Amber sendte melding og spurte når de har tenkt å dra i morgen, og vi innser at de ikke skulle i Zoo, men på Zook som er en nattklubb.. Well..

Esben og gutta har tilbragt mye tid på basketballbanen, og de har som nevnt blitt kjent med noen kinesiske spillere. På lørdag braker det løs med egenarrangert basketballkamp. Exchangstudents vs. kineserne, og det blir spennende å følge. Jeg holder meg til treningssenteret som jeg alltid har gjort, og har måtte finne meg nye treningspartnere, hvilket også fungerer fint. I dag måtte jeg nærmest krabbe opp til rommet etter første økt med Fredrik, som er en av svenskene i gruppa. Skal ikke trene med han igjen før det kommer heis på campus. Dessverre bor han også i samme hall som meg, så han er vanskelig å unngå, og han har også en enegget tvillingbror som vandrer rundt på campus og er prikk lik.

Ellers er det ikke så alt for mye å fortelle.

Å jo, vi har fått et dørskilt.

Ja, som nevnt har vi alle sammen kjøpt oss minst 2 t-skjorter fra skolen

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Å bo på campus er fantastisk, som jeg har beskrevet er det tett på alt vi trenger i hverdagen. Likevel er det ikke så mye man faktisk kan gjøre, utover å henge i kantinene og på skolen. Felles for alle utvekslingsstudenter er at karakterene våre ikke teller, og vi trenger kun å bestå faget. Derfor er det også begrenset hvor mye effort vi legger i det akademiske, og vi foretrekker å omregne mellom ulike valutaer for å sjekke hvor mye billetter til Thailand koster.. Likevel kan jeg skryte av at jeg og Esben hadde studiecafé/lesedate i dag, og vi har brukt en del tid på forberedelser til HR-timen i morgen. Ellers har det vært en rolig dag uten forelesninger eller timer. Vi har i midlertid fått en forelesning i Finansiell Modellering på lørdag =)).

Dette landet er ikke stort, og vi har allerede vært de fleste turistområder, så når vi får fagene på plass bærer det av gårde. Den 30. henter vi visumet vårt, og tar mest sannsynlig første fly til Thailand, Krabi. Inntil det nøyer jeg meg med daglige updates fra Esbens værelse, billig mat og late dager.

Likes

Comments

Amber har redigert denne videoen fra dagen på Sentosa. Hun snakker uforståelig, men det er likevel en kul video.

Likes

Comments

I går var det gratis inngang til en av Singapores mest ikoniske rooftops. Som studentene vi er benyttet vi oss selvfølgelig av muligheten til å komme gratis inn (opp) på verdens høyeste utendørs bar. Vet ikke hvilken etasje det var, men vi så ned på Marina Bay Sands som er 194 m. Vi hadde panoramautsikt over hele byen ble jeg fortalt, og jeg tror jeg må opp dit igjen når jeg får brillene mine i posten. Vi hadde det gøy til vi ble kastet ut kl 5, for så å dra hjem. I dag rundt 12 begynte folk å krype sakte ut, og det satt en redusert gjeng i kantinen. Med unntak av Esben som hadde tatt på seg treningstøy og ville spille basket.

I dag splittet gjengen seg i tre grupper, hvor noen dro til Gardens by the Bay, noen til en jungel av noe slag, mens jeg og Esben tok turen på det kjente ArtScience-museet i sentrum. Det var også fantastisk innvendig. Utover det har vi ikke gjort stort annet. Ja, dagen blir plutselig veldig kort når man står opp 12, men vi har likevel utnyttet den resterende delen godt.

I morgen begynner en ny tredagers uke, hvilket gjør det noe mindre trist at det er mandag.

Likes

Comments

Gårsdagen var en av de koseligste dagene/kveldene jeg har hatt på lenge, og det bekrefter Peppes Pizza. Den beste tiden er den du deler med andre, og i går dro vi 11 stykk på stranden ved sentosa. Esben hadde også en bra dag, til tross for at det startet med mye nervøsitet da han skulle klippe seg for 50 dkk, hos en frisør som spesialiserer seg på koreansk klipp. Spenningen var stor for hvorvidt han skulle komme tilbake som en pokemon-trener. Selv hadde han ingen forhåpninger og med seg i sin søte skolesekk hadde han med seg både caps og voks til å skjule hva enn som ventet. Heldigvis gikk det utmerket, og nakken og øynene er fri for hår. Dessverre er han også solbrent i både nakken og ansiktet i dag..

Spent og nervøs gutt som sitter og venter på sin tur.

Livredd

Happy

Grunnet Esbens (tidligere) lange hår og krøller ble vi litt forsinket til Sentosa, men da klokken ble ca. 1430 var vi endelig på stranden. For noen var det like greit at vi misset de varmeste timene. Nevner ingen navn, men vi har blant annet en del briter i gruppen.. Vi spilte vann-volleyball, vi solte oss i skyggen, vi spiste god mat og drakk gode drinks, vi nattbadet og så på fyrverkeriet fra vannet. Jeg følte jeg var med i en film i går, mye grunnet musikken beach baren ved siden av spilte, men likevel var gårsdagen virkelig tatt rett ut av en film, og ord er ikke helt nok til å fortelle hvordan. Midt i det hele stod vi på det sørligste punktet i Kontinentalasia.

Den gode studerende kan finne en av britene på dette bildet.

Dette er Esben og hans søte skolesekk.

Vi var på jakt etter en stor firfisle inne i palmene, og den var STOR. Gutta i bakgrunnen var ikke en del av gruppen, men gjetter på at de også er briter.

Jækla romantisk bakgrunn, rett inn i shipppingindustriens hjemmearena.

Dette er den gjengen vi har vært med fra dag én, minus et par stykker. Både Hope (hun med armen rundt meg), Abi (helt til høyre) og Amber driver med blogging og vlogging (??), så det er et godt samarbeid om bilder og videoer. VI har også planlagt å lage en video av gruppa, hvor hver forteller hvem de er, hvor de er fra og hva i all verden de gjør i Singapore. Jeg vet Mamma ville blitt glad for å vite at jeg henger med anstendige mennesker. Jeg håper jeg kan stjele litt videoer fra de andre, slik at jeg kan holde meg til stillebilder og tekst.

Absolutt vellykket dag. Vi tok minibuss hjem, og jeg sovnet i det jeg la hodet på puten.

Likes

Comments

"Hei, jeg pleier å stå opp klokken fem" er ikke det første man sier til sin nye roomie, men nå har jeg liksom brutt isen med Amber, og hun har forstått at når jeg sier at jeg skal trene i morgen tidlig, så mener jeg tidlig, og ikke 10. Fremdeles gjenstår det å fortelle at jeg også foretrekker å være i seng senest 22.30, men vi tar det rolig og tilpasser oss løpende. Jeg begynner å hinte smått til det i neste uke tenker jeg. I mellomtiden nyter Esben relativt rolige morgninger med en roomie som våknet 14 i dag..

Vi har begge kun morgentimer, hvilket starter 8.30. I utgangspunktet kunne vi tatt bussen 8.20 og rukket det, men campus er enormt, og noen rom er bare umulig å finne. Derfor pleier jeg å dra 2 timer før skolen starter.

Neida, men jeg er som regel ute i god tid. Det begynner smått og løsne for oss, og timeplanen begynner å ta form. Det ser ut som det blir en langhelg hver helg, hvilket også er nice. Faktisk har vi to fag sammen, pluss enda et tredje hvor vi går i ulike klasser. Det tyder på at Esben er morgenfugl til tross for at han ikke sover med meg lenger.

Dette er Moritz. Dette bildet er fra i dag, og klokken er ca. 16 hvilket betyr at det er tid for frokost for Moritz. I dag våknet han ca. 7 timer etter meg.. Det skal nevnes at han var på byen i går, men det er egentlig kun en unnskyldning for å sove lenge, for han gjør det uavhengig av byturer også.

Her har de også akkurat kjøpt sin daglige snack i sjappa på campus. Nærmest alle av utvekslingsstudentene vi henger med har kjøpt seg et par av skole t-skjortene, og vi har rett og slett undervurdert hvor varmt 27 grader er med høy luftfuktighet. Alle skjorter og langermede gensere har vært totalt waste av plass og kg, og vi har sett oss nødt til å investere i litt nytt tøy. Det er skummelt hvor god jeg er til å rettferdiggjøre nye kjøp, og det er en kamp jeg ikke vinner i siste ende, men endelig et land hvor størrelsene passer meg.

I slutten av neste uke, når ad/drop perioden er overstått, begynner arbeidet med å planlegge weekendturer og ferier til sør-øst Asia, og Malaysia står høyt på liste over steder vi vil til. Det inkluderer både Kuala Lumpur, men også de finere småstedene nedover kysten mot Singapore. Esben gleder seg også masse til å reise, til tross for at jeg måtte skuffe han med at det ikke ville være TVskjermer på de småflyene vi skal ta rundt i Asia. Hadde det vært tilfellet, ville flyturene gått som en lek for han, selv med de lange bena og den lille benplassen. Dette landet er flott, og vi har virkelig kommet godt til rette, men nå gleder vi oss også til å få reise litt.

Modell for skolens kleskolleksjon

Likes

Comments

I dag har jeg og Esben hatt de samme fagene, fra 8.30 - 14.30, og fikk til og med Esben med på shopping i den lokale suvenir-butikken på skolen. I går kjøpte jeg meg to t-skjorter i sportsmateriale: superlekre å gå med på skolen og overalt. Det er ikke rart de lokale møter opp i disse, flip-flops og badeshorts. Virkelig noe annet enn på CBS hvor folk går i dress og høye hæler på skolen. Esben foretrekker garantert det første alternativet, og så lenge han har på seg badeshorts kan han ha 10 timers skole tror jeg. T-skjortene koster også 10 dollar per, så de er jo superbillige sammenlignet med annet treningstøy. Derfor fikk også Esben kjøpt seg to lignende i dag - se hvor glad.

The Hive, er en relativt kjent bygning fra campus. Den er superkul designet, og består av lecture halls, bibliotek, grupperom og caféer.

Happy guy buying new stuff.

Angående fellesfaget vårt, Talent Sourcing & Acqusition, er det et HR-fag med et veldig praktisk perspektiv. Læreren var en hvit mann i 40-årene, høy, blond, tynn, fra Belarus, og var utrolig engasjerende og motiverende. Faget virker spennende, og både Esben og jeg måtte innrømme at HR kanskje var noe å se litt mer inn på (Det blir sikkert du, Bjarke, glad for å høre). Esben, som høy, hvit og blond, ble naturligvis gull-eleven fra første stund, men var også nærmest den eneste som snakket frivillig i timen. Pluss i boka. Læreren likte tydeligvis også meg, til tross for at han så tvilsomt på meg da jeg sa jeg var norsk. (Tydeligvis er Norge et av de vanskeligste landene å sparke folk fra fulltidsstillinger, hvilket jeg egentlig visste, men aldri har tenkt noe mer på. Her i Singapore kan folk sparkes på flekken om de ikke presterer, hvilket gjør det til et land hvor HR er superinteressant, i følge han). Jeg hadde i utgangspunktet ikke kurset godkjent, men møtte bare opp til timen for å vise litt engasjement, og jeg fikk en plass grunnet personlig henvendelse fra professoren. Han het forøvrig Sasha..

Systemet NTU har for valgfag er virkelig stressende, og fremdeles gjenstår 12 dager med evig spenning. Jeg har nå tre registrerte kurs, og Esben har to. Begge skal totalt ha fire kurs, og nå kjemper vi alle sammen om de kursene som ligger mandag-torsdag. Systemet suger virkelig energien ut av oss, og det er så mye usikkerhet akkurat nå, MEN det order seg for snille jenter.

Jeg ser så sykt ut som en freshman med denne tskjorten og den flotte reimen til å passe på nøkkelen min =)

Per nå tror jeg kanskje jeg har brukt ca. 250 nok på mat på åtte dager. Det inkluderer frokost, lunsj, middag og alle juice inn i mellom. Det er ikke dårlig, og jeg har ikke brukt 1 minutt på å lage mat, hvilket også øker brannsikkerheten på campus. 

Likes

Comments

I dag var første skoledag, og som asiateren jeg er, var jeg våken 06 og klar for dagen. Financial Modeling - et excelkurs undervist av en kineser med tung aksent, på skolepc med Windows, med et tastatur som var totalt snudd på hodet fra hva jeg er vandt til. Og ja, i fire timer med én pause. Faget minner per nå, mye om finans som jeg allerede har fullført, men tror det blir et spennende fag å følge.

Campus er flott! Så grønt og fint, men umulig å nyte om du ikke er på innsiden av bussen. I dag stod sola på sitt beste, og det var ikke én utvekslingsstudent uten pads. Skal nok få fortalt litt mer siden (om skolen, ikke om svetting).

Esben og jeg har ikke vært alene sammen siden vi ankom, men i dag fikk vi endelig sett de to siste GOT-avsnittene i fred. Har vært flere tilfeller hvor vi ubevisst snakker engelsk til hverandre, hvilket er både litt gøy, men også superrart når vi begge innser det. 

Likes

Comments

Lokal til: 19.38

Torsdag forsøkte jeg meg på langdistanseløping utendørs. Rundt på hele campus ligger det "myk asfalt" med ulike ruter, ment til å løpe på. Jeg er glad i morgenstund, men når du må opp 03:30 for en temperatur under 25 grader begynner det å gå utover søvnen. Tror jeg kjempet meg til 4,5 km med pauser, så da begynte letingen etter gymstudio.

Nå har jeg begynt jakten på en squat rack. Det er fire eller fem treningssentre på campus, men har fremdeles ikke funnet én rack. Forøvrig har du ikke lov til å ha med vannflaska di rundt i treningsstudioet. Du kan nemlig søle vann. Derfor har de en hylle hvor alle setter flaskene sine, slik at alle kan søle på det samme område.

Esben på den annen side, har totalvraket føttene sine ved å spille basket i converse i 27 grader. Han og flere av gutta har blitt gode venner med de få høye asiaterne på campus, og trives godt med folk av samme slag. Jeg trives også godt med Amber og Esben, selv om de ser ut som adoptivforeldrene mine når jeg går mellom dem. Amber er forresten også oppdratt av to politiforeldre, hvilket ikke gjør meg til en freak selv om jeg jeg låser døren også jeg er på rommet. WIN.

I morgen har jeg en 9 timers skoledag, hvilket er prisen jeg betaler for å ha fri onsdag-fredag. Jeg håper jeg kan få flyttet den sene mandagstimen til onsdags morgen, fordi jeg er redd jeg faktisk vil kjede meg for mye. 

Videre så har Esben og roomien også erfart at når asiatisk mat er merket "Sterk", så er den virkelig sterk:

Likes

Comments

Lokal tid: 19.00

Jeg tror virkelig jeg kan vende meg til dette livet på campus, til tross for at putene vi kjøpte var noe flatere enn ønsket, og at jeg har måtte henge ut av altanen for å få wifi. Nå har jeg endelig fått satt opp en hotspot fra Macen så jeg har wifi i senga også. WIN. Rommet begynner å falle på plass, men er fremdeles trist tomt, men det får jeg leve med.

I dag kom Esben til min foodcourt og kjøpte to hardkokte egg, en sandwich, og kaffe for 2 dollar, hvilket er 13 norske kroner. Fornøyd som alltid. Jeg har allerede kommet på få fornavn med dama som styrer Juice-sjappa her nede, og det ser veldig lyst ut for de kommende måneder.

Det tar kun 5 minutter å gå mellom Esben og meg (for Esben), men både jeg og roomien hans klarer likevel å rote oss vekk hver gang vi prøver. Det er derfor det er Esben som vanligvis kommer til min hall.

Ellers trives vi ekstremt godt med de andre utvekslingsstudentene, vandrende rundt som spørsmålstegn på den enorme campusen.

For øyeblikket er jeg vitne til hvorfor jenter lever lenger enn gutter. Esben og roomien står og kaster ball inn i en vifte som spinner, med mål om å slå ned tomme vannflasker de har plassert i rommet..

Det er heller ikke tvil om at det er et gutterom. Jeg kom inn og spurte om hvorfor i all verden han hadde satt vaskepulveret ved siden av planten, og de svarer med å fortelle at det er planten de har satt ved siden av vaskepulveret. Legg merke til hvor tilgjengelig plastkoppene er (samt ølbokstårnet de jobber hardt med).

Per nå ser timeplanen min ut som følger :

Skole: mandag-tirsdag

Fri: tirsdag kveld til mandag morgen.

Esben har skole mandag-onsdag. På mandag starter en 14 dagers periode med drop in/out av fagene hvor vi skal "kjempe" om de fagene vi har fått tildelt. Vi ønsker hverandre lykke til i kampen.

Likes

Comments