Igår så red jag ut på Apollo med Linn på Qutte, Tuva på Shakira och Tilde på Charmör.
Först så gick vi ner mot hagarna och hämtade hästarna. Apollo stod längst bort i hagen, så jag fick gå en bit för att komma till honom. Jag satte på grimman och försökte få med mig honom, men han ville inte gå någonstans. Antagligen pga att det var ett lerigt dike framför honom. Det är ju inte så nice att kliva i.
Vi red barbacka tillbaka till stallet, och Linn skulle få gå tillbaka till stallet igen eftersom Qutte stog i hagen bredvid stallet. Men istället för att gå fick hon hoppa upp på Charmör, så då satt båda Linn och Tilde på honom.

Vi red Bröllopsrundan och Apollo skötte sig superbra. Igår så ryckte han knappast inte alls i tyglarna vilket var väldigt skönt och vilken framgång! 😂
Vi red i alla gångarter och han var lika fin och duktig i alla. I galoppen var han superpigg och typ flög fram.

Det var så roligt igår och jag o Tilde satt och skämtade under hela ridturen. Rätt oseriösa allihopa tycker jag 😅

-

Vid typ 11.00 idag så ska jag åka ut till Harbacken igen, men nu ska jag sätta mig och göra lite läxor först.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

📸- Jossan

Hej!
Idag jag jag ute vid krämbol och red Livis. Först så skulle Linn med, men i morse så skrev hon att hon var sjuk, så jag fick åka ut och rida ensam. Idag var första gången efter betet Divan galopperade med ryttare, och hon var sååååå duktig. Det märktes knappast att hon inte galopperat med ryttare på 3 månader?!
Vi hade några travbommar som vi red över i båda varven. Hon var jätteduktig då också, men lite seg så jag fick ett spö av Jossan. (Jossan är Olivias ägare för er som inte förstod/visste det) Då blev det en väldig fart i henne, så då fick man hålla tillbaka henne istället. När vi hade travat över bommarna i vänster varv så fortsatte vi sedan runt i fyrkantspåret, och då testade jag att fatta galopp. Först förstod hon nog inte riktigt vad jag ville, så jag skänklade på igen och hon fattade galopp. I början var den lite ojämn och hon kändes rätt spänd, men efter typ en långsida slappnade hon av mera och fick mjuka rörelser. Har verkligen saknat hennes galopp så mycket. Hon har seriöst den bästa och skönaste galoppen ever! 😅
Vi bytte till höger varv och travade över bommarna där några gånger, sedan körde vi lite galopp o det varvet också.

Divan var verkligen en riktig Diva idag, en äkta drottning!
Innan passet när vi skulle gå in i stallet vägrade hon, men efter att Jossan viftat lite med ett spö bakom henne gick hon motvilligt in. Hon var snäll när jag skulle pyssla om henne och när vi skulle ut på banan.
Trots att hon gick själv på banan var hon väldigt lugn. Hon blev väldigt chockad när vi skrittade igång och det gick förbi människor. "Liksom hallå, vad är det där? Jag har aldrig sett människor förut?" Men sedan efter några minuter slappnade hon av och brydde sig inte om de som gick förbi.
Efter passet gick hon snällt in i stallet igen. 😇

~
Jag är så nöjd över dagens ridpass och jag är så glad över att jag äntligen kan börja rida Livis igen💞

Tack snälla Jossan och Anna för att vi får rida och hjälpa till med era hästar!❤️

Likes

Comments

Hej!
Både idag och igår bar jag ute vid Harbacken och red Apollo.
Igår red jag med Linn, Tuva, Jessica och Michaela.
Idag red jag med Nellie, Agnes och Tilde.

Båda dagarna gick super och Apollo skötte sig fint. Idag var han dock lite seg, så efter att vi ridit typ halva vägen så gav Tilde mig ett spö (för hon behövde det ej mer) och då blev det fart i honom.
Vädret har varit sådär lagom surt. Luften har verkligen varit så fuktig, så just nu hänger mina ridkläder på tork. 😅

Likes

Comments

Hej! Förlåt att jag inte har uppdaterat på ett tag, men det har inte direkt hänt så mycket.
~
I fredags och Lördags var jag på Trolldal och sov över. Jag var med på 5-kamp vilket bestod av bland annat stampa vatten, hämta saker och hitta ledaren. Tänker inte gå in på det så mycket för det är nog inte så intressant.

Söndag
När jag kom ut till stallet (Harbacken) började lektionen typ direkt när Nellie och Agnes hade kommit. Det första vi gjorde var att vi red ut en sväng för att känna på hur de var att rida ut på. Apollo skötte sig jättefint, dock tyckte han inte riktigt om att gå ute på kanten utan han gick en bit ut på vägen istället och man fick verkligen inte ut honom. Förutom det var han jätteduktig och lyssnade väldigt bra. Vi kom ut i deras ena hage som även är en Terrängbana. Vi testade hoppa lite för att även känna på dem där. Jag red ner och vände upp mot stockarna. Jag fattade galopp och han skuttade fint över första hindret. Vi fortsatte mot andra stocken så jag drev på lite extra, och så tog han världens hopp över marken. Jag var inte alls beredd på det, så jag flög upp en bit och dansade ner på hans rygg igen. (Sorry Apollo) Jag gled sakta ner på sidan, men tog snabbt tag i manen och drog upp mig igen. Jag skadade mig inte, fick inte ont eller någonting så det gick bra ändå. Vi fortsatte sedan en stund på banan.

Det gick överlag jättebra och han var verkligen en prins.

~
Jag har en spännande vecka framför mig nu.
På Tisdag (I morgon) ska jag rida på Trolldal, vi har antagligen dressyr eller Markarbete.
På Onsdag ska jag och Linn ut till Krämbol vilket var väldigt längesen. Vi har inte varit där på kanske 3 veckor. Vanligtvis försöker vi vara där varje vecka, men nu under Livis igångsättning har det kommit saker i vägen och Lillen hade tappat sin sko, så vi har inte varit där på ett tag nu. Men äntligen ska vi ut dit igen. Men speciellt, äntligen ska jag få rida saknade Divan efter typ 3 månader! Hon var på bete hela sommarlovet, men då tog vi ju hand om Lillen. Ska verkligen bli jättekul och förhoppningsvis går det bra! Sedan har Anna varit borta under sommarlovet också, så henne har jag inte träffat på 2 månader, så det ska bli kul att få träffa henne igen och se hur hon haft det. Sen ska det ju självklart bli roligt att träffa Jossan också Hahah <3
På torsdag ska jag ut till Trolldal, men ska inte göra något speciellt.
På Fredag och Lördag ska jag ut till Harbacken och ta hand om Apollo.
Mycket ridning och hästar denna vecka alltså, men det är ju bara roligt 😄

~

Godnatt!
(Hästen på Bilderna ovan är Apollo)

Likes

Comments

Hej!
Förlåt för att jag skrev så sjukt lite, och det kommer även bli rätt kort idag också, men jag försöker som sagt uppdatera varje dag, och jag gör inte något spännande varje dag direkt. Sedan tycker jag inte det är så intressant om att läsa om vad man gjort i skolan, så jag skippar den biten :)
~
Tisdag eftermiddag
Skolan slutade kl 14.00 idag och på Tisdagar har jag sånglektion kl 14.40. Jag låste upp cykeln och gick bort mot Kulturhuset. Anledningen till att jag gick var att det tog längre tid och jag ville inte behöva sitta och vänta i typ 20 minuter innan lektionen.
På lektionen gick vi igenom vilken låt jag ska sjunga. Hon spelade den på piano och sjöng till. Sedan diskuterade vi även vad vi skulle göra i framtiden och sånt. Tyvärr så kunde jag inte sjunga då jag är väldigt förkyld. Har gått runt med halsont, huvudvärk och en täppt näsa hela dagen. (Har varit "sjuk" sedan förra veckan.)
Direkt efter lektionen cyklade jag hem, och då var det bara att slänga på sig ridkläder, packa ner en frukt och cykla iväg till stallet.

Ridlektionen 😇
Idag red jag Dunny och vi hade dressyr. Vi jobbade mycket med ställningen på volterna och övergångar. Han var verkligen så duktig idag. Lite spänd i början, men efter ett tag slappnade han av mera. Under nästan hela passet hade vi stigbyglarna "uppfällda". Det gick som sagt väldigt bra, men han var lite svår att forma i halsen. Först övade vi mycket på övergångar mellan skritt och trav. Ibland travade vi i några minuter, bröt av till skritt. Ibland travade vi i några sekunder, bröt av till skritt och sedan direkt upp i trav igen osv. När ungefär halva passet hade gått började vi galoppera på volterna. Det var lite ostadigt så och då eftersom jag inte hade stigbyglar, men jag bröt av, satte mig till rätta och fattade galopp igen. Han lyssnade så bra på skänkeln och han var en riktig ängel idag. På slutet av lektionen gick vi ut och skrittade av hästarna.

Hoppas ni haft en bra dag!
Godnatt!

Likes

Comments

Måndag Morgon
Klockan 06.40 sattes alarmet igång. Jag är inte alls morgonpigg, men jag lyckades släpa mig fram till skrivbordet och stänga av alarmet på min iPad. Jag tog med mig iPaden och gick tillbaka till sängen och kröp ner under täcket. Som vanligt kollade jag vad som hänt på sociala medier oså. När klockan var runt 06.55 gick jag ner och började fundera på vad jag skulle äta till frukost. Tillslut hällde jag upp Yoghurt i en skål och åt. Efter frukosten gick jag upp, borstade tänderna, tog på mig kläder och cyklade sedan iväg mot skolan.
Skolan rullade på. Vi hade kursdag idag och det var inget speciellt som hände. (Alla som går på Kunskapsskolan vet vad Kursdag innebär o jag orkar ej förklara.)
Efter skolan följde jag med Mathilda och Nellie hem till Mathildas pappa. Vi gjorde mellis, (Macka och Oboy) kollade på Youtube och bara tog det lugnt ett tag. Tiden gick fort och det var nu dags för oss att cykla till dansen.
På dansen lärde vi oss en kort ny koreografi till en låt som heter The way you move av Out Cast.
Nu efter dansen har jag ätit, duschat och jag var nyss ute på en promenad med min pappa.
~
Till er som undrar ska jag ut och rida Apollo på Söndag så att vi lär känna varandra bättre. Då kommer vi rida mera en riktig ridlektion för ägaren då. Och sedan vecka 38 (nästa vecka) börjar jag som medryttare på honom! 😊

Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Hej!
Nu hade jag tänkt att börja med en blogg. *HOST* Igen *HOST*
Jag höll på att blogga för typ två år sedan, men slutade rätt snabbt. Ingen aning om varför dock.
~
Lördag, 16.00
Igår eftermiddag satt jag och skypade med Linn. Jag berättade exalterat för henne att en kvinna som sökte medryttare till hennes hästar ville att vi skulle komma ut och provrida i morgon. Hon blev nog lika glad som jag, och vi båda kollade av med våra föräldrar så att det funkade. Mina föräldrar tyckte att det var okej, men dem hade inte möjlighet att skjutsa. Linn berättade sedan att hennes bror skulle ha fotbollsmatch på förmiddagen och att de skulle iväg på kalas på eftermiddagen. Alltså skulle det bli för tight att klämma in en provridning däremellan. Självklart blev vi båda besvikna. Men så envis som jag är började jag tjata på Linn om olika möjligheter hur vi kunde lösa det, men tillslut gav jag upp.
Senare på kvällen ringde Linn upp och sa:
-Ändrade planer, vi ska åka iväg senare istället så vi kan rida. Och förresten, vill du sova över med mig idag?
Så klockan 20.30 packade jag ihop täcke, kudde, tandborste och ridkläder till morgon dagen. Även fast det regnade ute tog jag med en lampa, satte fast på cykeln och trampade iväg mot Linn. Som tur är bor hon inte så långt bort, så det tog Max 5 minuter.

Söndag, 08.00
Jag vaknade upp strax innan klockan 8. Det funkar inte att sova längre nu när hjärnan ställt in sig på att vakna 06.40 varje vardag. Linn låg fortfarande och sov. Jag blåse på hennes ansikte, petade på henne, flyttade på hennes kudde, men hon märkte ingenting. Istället så låg jag och kollade igenom sociala medier en stund. Det tog ca 10 minuter innan Linn sedan vaknade.
När vi vaknat till gick vi ut och tog hand om hennes kanin Bailey. Vi städade i buren, gav henne mat o allt vad man nu gör med en kanin på Linns sätt.
Vid 11.45 började vi göra lunch. Det blev Champinjoner med makaroner vilket är standard mat hemma hos Linn. Enkelt och gott! Jag stekte Champinjoner, Linn fixade makaronerna. Men alla som känner Linn vet ju att hon har mycket energi. Så hon sprang runt med sin iPad i famnen. Vi satte oss och åt i soffan och kollade på Teen Wolf. Dock han vi inte kolla så länge eftersom klockan nu var 12.15. Vi lämnade disken i köket och bytte om till ridkläder, sedan var det bara att åka iväg.

12.45
När vi väl kom ut till stallet så var alla redan där, dessutom kände jag eller var bekant med alla som var där. Det var några ridlektioner innan som hade dragit ut på tiden, så vi fick stå och vänta ett tag. Men då fick vi samtidigt spana in hästarna som reds. Efter kanske 10 minuter en kvart började vi få en rundtur i stallet och massa information av ägaren och andra som har hästar i stallet. Rundturen tog ca en timme. Efter det delade vi upp oss i grupperna vi skulle rida i. Vi tog in hästarna från hagen, ryktade, sadlade och tränsade. Min grupp var först ut med att rida. Det fanns 4 hästar att "välja" mellan. En storhäst, en D-Ponny, en C-Ponny och en B-Ponny. Jag fick då Storhästen (Apollo som den heter). Vi gick bort mot ridbanan och började passet. Mitt första intryck av Apollo var: Shit vad söt. För det är han verkligen. Det var rätt ovant att rida en sån stor häst. Under sommarlovet har jag ridit och tagit hand om ett litet Gottlandsruss, och då från att gå från en B-Ponny till en Storhäst är en rejäl skillnad. Alla gångarter var så stora, och det var rätt svårt att hänga med i traven. Vi travade över några travbommar och red i skritt, trav och galopp så att vi fick känna på hur hästarna var i alla gångarter. Det kändes jättebra, trots att det var lite ovant. Efter ridpasset tog vi en sista kik i stallet och begav och sedan hemmåt.

Söndag kväll
För kanske 2 timmar sedan skrev ägaren till mig att hon och de andra gillade mig (b.la.) och att jag nu är medryttare på Apollo. Vi börjar lite försiktigt och ser hur det fungerar, men just nu tar jag hand om honom på Fredagar och ev. Lördagar. Det känns verkligen jättebra och jag trivs redan. Hoppas verkligen att jag och Apollo klickar och att vi kommer ha det roligt i framtiden.

Godnatt!

Likes

Comments