Header

Idag somnade man självfallet och kom precis upp, tack och lov att föräldrarna ser att man inte är 100% och sticker ut till stallet åt en<3

Men har för idag en fråga till alla er därute.

Hur gör NI för att träna upp topplinjen och att få hästen orka gå i form? :)
Alla metoder är välkomna här, vill gärna se vad ni gör! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Haft en riktigt bra dag!

Börjar dagen med att hjälpa Sonny med sin heder och tar lite bilder åt honom. Efter det drar vi till stallet där vi kämpar med att få in Hubble, tillslut är hon inne och vi sätter igång duscha, borsta, och på med sadeln. Direkt ned i ridhuset där vi som tur det har hela stället för oss själva, skönt!

Sonny hjälper mig en del i ridningen, och det kändes faktiskt okej, känner dock hur jag spänner i axlarna, och skall kolla mer på hur jag kan få ut den spänningen!
Efter att jag ridit kom Sonny in och red en bit han med, såg faktiskt en hel del jag kunde jobba med själv, vilket är kul!

Här är en kort video på när jag rider, ni får jättegärna säga till om ni ser något jag kan förbättra <3

Likes

Comments

Fredagen! SÅ fint väder det har varit, verkligen helt underbart! Började dagen med att plocka alla möjliga saker åt djuren som de skulle gilla, björk, ljung, blåbärsris, och rätt mycket mer faktikst, haha :) De njöt och mitt golv är skitit, menmen!

Efter det åt jag lite mat, stuvad pasta med falafel, SUPER! men direkt efter det bad jag pappa ta stallet för dagen, jag mår inte bra. Så, vad gör jag? Jo, frågar, han säger okej (Tack! <3) och jag går och lägger mig. Så, godmorgon?...

Imorgon jobbar jag mellan 11-17 i Varberg, så skall ni till Hajen så får ni hejja till ;)
Resterande av familjen som kör ned mig skall faktiskt till Gekås, så har man tur kanske de drar med sig något fint till mig, mina djur, eller tom Hubble :3
Under tiden jag jobbar tar mamma min Stallet som hon brukar göra på lördagar (Då jag jobbar) så nästa gång jag ser Hubble, blir på Söndagen. Och då följer en kompis med som skall ge mig en liten ridlektion (Tack Sonny) Känner inte riktigt att jag får till det det senaste, kan ju vara att jag varit sjuk de senaste veckorna, men nej, känner att jag behöver någon som står och skriker på mig lite, haha :)

Sedan har alla börjat stava Hubble fel i stallet, då det uttalas habbel (Tack för rättningen Tova, haha)  är det det som folk säger, så nu är en skylt beställd så man slipper rätta (Vilket jag ändå inte vågar göra, hihi)

Likes

Comments

Så, vad har jag gjort igår då? jag har faktiskt kollat jättemycket på hästträningar på youtube. Mycket om hur man samlar hästen, och även hur man saktar ned hästen. Väldigt intressant och lärorikt får jag påstå!

Men utöver det fick jag en jätteintressant frågeställning igår, som jag verkligen vill ta upp med er här, vad tror ni?

När en häst beter sig dumt, exempelvis sparkas, eller bits, försöker den då dominera dig, eller kan det finnas andra anledningar till beteendet? :)

Likes

Comments

Idag så! fick ett meddelande från mamma under lunchen att hon fixat stallet för mig idag (Tack!) Men planen fanns redan där. Jag och Jaqueline skulle ut till stallet och rida ut. Vi red en kort runda var, och det gick jättebra! Hubble blev dock nojjig när en häst kom bakom oss, och även när ett par cyklar kom förbi, men annars var det bara lite bråk, inget seriöst alls! Supernöjd! Dock märkte man verkligen hur spänd hon var över minsta sak, så skall nog bli en del promenader ute för att vänja henne lite bättre vid det! :)
Överlag för jag säga att jag är nöjd med dagen, och glad att jag slapp mocka och fixa med maten, utan bara behövde komma ut och rida, haha <3
Blev tyvärr ingen bild då vi glömde det, hehe, så, ni får en lite äldre :)

Sedan har jag en announcement! Sedan sadeln införskaffades har hon alltså gått upp i vikt tillräckligt att hon nu är två hål mindre runt magen med gjorden! :D Jätteglad över det!!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu har jag en sådan där kvällsfundering... Varför lindar man hästens ben egentligen? Om man har problem med att hästen går på sina egna ben, varför då inte använda det lite hårdare skyddet (Benskydd)? För att ge stöd? Mwn till vaD? behöver de verkligen det stödet? om man gör det för hårt, är det ju bara ivägen , och för löst risk till olycka. Utbilda mig! Varför lindar du benen på din häst? :)

Likes

Comments

Något ni kanske inte visste om mig är att jag ÄLSKAR övernaturliga ting, åt alla håll. Talismaner, andar, runer, tarot, Paganism, alltså, verkligen allt sådant här ÄLSKAR jag, och för ett par dagar sedan hittade jag ÄNTLIGEN den mest perfekta tarot leken. Något som jag hållt öppna ögon efter sedan jag var 10. Men nu är den hittad!! Råkade stumla förbi denna denna och är IN LOVE!


The wild unknown tarot deck

Något som även kommer skaffas när jag flyttar hemifrånn är en ouiji bord. Ja, den kommer att anvöndas ;)
(Gör dock inte det fören jag flyttar hemifrån i respekt av mina föräldrar, spela inte detta hemma utan tillstånd från alla som bor i huset)

Likes

Comments

Så, vad har jag gjort de senaste dagarna? Ja, utöver att nästan DÖ i hosta (Överdriver kanske lite, men ushden har INTE varit rolig!!)

Jag har faktiskt satt ihop Skuggan och Melody! De är fortfarande inte bästisar, men de kommer bra överens, coh jag är bekväm att lömna dem ihop!
Så kolla vilka som äntligen kommer överens? :D

Får nog inte bli någon försäljning på Skuggan här inte ;)
Skall bara tillägga att det kletiga de har i pannan är banan, för att motivera varandra till att kela! :)

Likes

Comments

Idag skall man iväg till stallet med en kompisen! Skall rida ut tillsammans! Saknar att rida ut lite, och med så fint väder, är det något man inte kan undgå att göra, eller vad säger ni? :D

Likes

Comments

Skall nog ringa till vårdcentralen på grund av min hosta på måndag.... Höll på att kvävas i hosta för någon timme sedan, phew! Men, idag då? dag skall nog bli en bra dag! Skall sitta här hos min syster och vila upp mig fram tills ca 13-tiden när jag åker iväg för 4 timmars arbete. Samma butik som igår, men förhoppningsvis med bättre säljaresulta, kort pass när folk slutar jobba på en fredag ger aldrig bra resultat, folk är så stressade!

Slutar i alla fall vid 18, och drar sedan direkt vidare till stallet tillsammans med min syster. Skall inte rida eller något sådant idag, mestadels på grund av min sjukdom, men hade tänkt köra lite klickerträning! Hade även tänkt göra en sådan här fläta, förhoppningsvis blir det bättre en sist!

Sedan, skall jag, efter DAGAR utan att vara hemma, komma hem, och få umgås med mina bästisar där hemma. kaninerna, fåglarna, och Prince <3

Likes

Comments