Header

Hubble stormtrivs! Lite svårt att dela mig med de andra hästarna och stirrar surt när man håller på med andra. Men utöver det är hon en ängel! Har skrittas med fokus att hålla henne på spåret. Vi har tewtad på ökad skritt, lite ridvägar och massor sådant. Longeri g på lina i skritt har gjorts även det! Även om det endast är i skritt ser man på damen att hon uppskattar arbetet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hon är härr!!! Efter ett supertrevligt veterinärbesök som gick så bra det kunnat (veterinär var förvånad och imponerad över skillnaden!) åkte Hubble ned till mig! igår, lite efter 15 var hon äntligen framme. Nu skall hon lätt sättas igång igen och börja ridas, skitt i 2 v skall det vara och sedan successivt dra in mer och mer trav.

Själv råkade jag, som den klantskallen jag är ramla ned för 2.5 m av trappa pch stukade foten något rejält. Rida går ju inte för min del, så tur nog har jag en kollega som så gärna hjälper till tills jag kqn komma upp i sadeln själv.

Likes

Comments

På lördag sker det äntligen ❤️Klockan 10 skall Hubble till sitt återbesök hos veterinären. Efter det, åker Hubble rätt ned till mig!! Gud vad jag saknar henne, och snart är hon hos mig!
Vad har ni flr tips när man flyttar en häst, nöta på bara!

Likes

Comments

Hubble har den senaste veckan gått på metacam och gått i sjukhage med sina dagliga prommenader.  Enligt Paula och mamma  (som tar hand om henne) har hon varit mycket gladare! Skönt! Om 2 veckor är det återbesök för ännu en behandling, och om allt går bra flyttar hon efter det ned till mig. Och gud så jag saknar henne!!

Jag har även köpt två nya täcken samt nyponpulver till damen som bör finnas att prova på damen tills måndagen. Någon som haft dessa täcken, bra/dåliga?

Likes

Comments

Då är Hubble hemma i sin box efter en lång dag hos veterinären igår. Hon har lite inflammationer i framknäna samt i kotlederna, men det är i inte för illa. Hennes tidigare hälta var inte på grund av muskelskadan som gått upp, men på grund av en spark vid den 6e halskotan. Detta skall inte vara ett problem om jag förstått allt rätt. Det stora fyndet är dock bakre knäna. Hon har artros i dem. Nu är det boxvila någon dag innan hon går i sjukhage de kommande 3 veckorna med dagliga prommenader. Efter detta är det återbesök med ännu en behandling.

Har någon här en häst med artros? Hur har det gått med dem?

Likes

Comments

Hubble fick i måndags träffa chiropraktorn igen. För två veckor sedan var han ju på plats, men han fick kolla henne igen. Som tidigare nämnt är benet skadat igen. Vfram... Enligt honom skall hon nu aldrig kunna bli mycket. Som mest skall hon kunna gå under väldigt lätt ridning. Men då sätter jag ned foten. En sådan framtid får veterinären faktisk bekräfta. Nu åker hon in imorgon för sin utredning. Priset förväntas ligga runt 10 000 för själva utredningen, sedan är det all behandling på toppen av detta. Förhoppningsvis tar försäkringsbolaget upp den hårda smällen på detta, men vi får se, helt ärligt tror jag inte det. Men annars är det bara att töma plånboken och le. Förhoppningsvis finns det något vi kan göra åt min lilla dam ❤️

Hoppas alla era hästar håller sig rena och friska under hela vintern nu ❤️❤️

Likes

Comments

2 dagar avklarade. Jag är blöt, trött och för första gången i mitt liv, inser jag att jag är svagast man på plats. Från mitt trygga liv i trollhättan är detta verkligen en helt annan värld.

Jag är dock väldigt glad att jag kom, det finns oändligt med information här att ta upp. Jag lär mig massor och kan på kvällen sova gott.

Jackson, min katt, trivs som en ängel, och Nina min hamster funkar perfekt hon med. Nästa vecka kommer Hubble och fåglarna. Jag ber till gud att även dem trivs, flr det gör jag verkligen!

Detta är inte som att gå i skolan, och gå till stallet nån gång i veckan. Inte heller är det som att ha egen häst och skötq den. Detta är en helt annan värld från det, och jag är glad jag befinner mig i den.

Sista bilder jag tog på bubbis innan jag var tvungen att åka❤️❤️

Likes

Comments

Imorgon är sista dagen som jag jobbar på Sykes. Skönt! Dagen därefter, Fredag, åker jag ned till Skåne. Dock utan Hubble. Hubble står kvar i sitt stall fram tills i alla fall måndagen nästa vecka, men mest troligt fram tills nästa helg. Kl 14 nästa vecka har Hubble sin tid med chiro. Hoppas verkligen allt går bra nu och att framstegen är stora. Förhoppningsvis kan hon börja skrittas. Hon behöver verkligen det. Hon är så fylld med överskottsenergi just nu, ush!

Bild på hubble efter 3 olika vorstar varit oå henne😅😅

Likes

Comments

Igår tog jag en lång sväng i stallet. Hubble fick först en grundlig massage av liniment över hela högra frambenet, bröstet och bogen. Knä och kotleder togs även på alla 4 ben. Sedan kollade jag hältan genom att gå henne i stallgången, mycker finare. Foder blandades och ur kom jag med lite pellets blandat i ledolja, bvitamin, och antiflamatoriskt pulver. Mysigt! Det gick dock åt ;)
Sedan fick Hubbis täcket på - Hon är på boxvila, får alltså inte röra på sig, och blir därav lätt kall - och in i boxen, som jag genom allt dethär hunnit få mockat.
Hubbis njuter av det nya halmet som hon tuggar på och jag går och fyller upp med höpåsar. En påse uppfylld, så kastar jag in den och ger alla hästar sitt kvällsfoder. Fyller sedan upp resterande påsar.

Nu borde jag ju egentligen vara klar, men med ett nytt jobb i yrket uppkommande kände jag att jag behövde jobba lite. Jag sopade heeeeela den långa stalgången innan jag skurade ur duschen där nere.

Phew! Klockan slår 22 och jag börjar ge mig hemmåt, där jag nu inte befunnit mig på 15 timmar.

Kanske känns som en konstig sak att vara glad över. Men jag var i stallet i ca 3 timmar igår. Något som knappt hänt sedan jag började jobba. Jag tog pauser för att mysa och se vad Hubble hade för sig, jag stressade inte, och jag kände ingen press på att bara blo klar. Jobbet är klart för idag, och jag kunde släppa det lite granna.

Likes

Comments

Vi gör detta tillsammans. Så känner jag just nu.

Sedan jag började jobba i Juni har det varit hård press. Mycket energi, mycket dålig, har passerat igenom mig på jobbet. Det är inte lätt, emotionellt, att sitta i kundservice. Med detta har vanan att driva kvar dem där extra 10 minuterna i stallet försvunnit. Åker jag ut medans Hubble är i hagen har jag inte gjort mer änn att ropa hej ut genom stallet som som mest. Jag mockar, fixar maten och åker sedan hem och sover, eller till jobbet. Men det är inte rättvisst mot Hubble. Och inte mot mig heller. Varför har jag henne om jag är ute i stallet 1-2 dagar i veckan och bara mockar? Vad är så fall poängen? Så nu får det bli ändring. Energin får tas den sista veckan innan min resa till skåne, och när hon följer efter efter chiro besöket får det fortsätta att finnas. Det är viktigt för mig att jag hälsar korrekt varje dag. Att jag klappar henne varje dag. Jag har henne för att hon betyder mycket för mig. Något otroligt mycket. Så nu får det vara slut med mina örk problem så får jag ta tag och ansvar. We are in this togheter, det är inte bar jag längre. Vi är faktiskt ett team av två. Nu får jag börja bete mig därefter.

Likes

Comments