Header

Goooood morgon!

Planen för idag? Inte så mycket faktiskt.

Börjar jobba 14 i Kungsbacka som jag strax skall börja ge mig iväg för. där jobbar jag till 19, så 5 timmar, inte för hemskt. Efter det kommer jag hem, byter om, och sticker direkt iväg till stallet. Blir sent, men kommer inte ha bråttom direkt.

Så, det blir min dag, haha! Kort, men bra!

Imorgon är dock lite bättre. Imorgon blir det tidig morgon där jag tar lite bilder med en kompis, och sedan sticker vi ned till stallet. Förhoppningsvis blir det lite roliga bilder, eller vad tror ni? :D


Kolla vad min tjej ser ut som en liten Ponny, hihi!

Likes

Comments

Idag var kiropraktorn ute! Ush vad läskigt det var kan jag påstå! Hästen innan mig, 6 år gammal Jättefin verkligen, men redan där hittade han en hel del problem som behövde lösas. Så, om denna jättevackra unghäst har problem, hur ser då inte Hubble ut??

Kan säga att efter det hela känner jag mig nöjd. Allt känns inte längre så långt borta!

Svullnaden som kommer och går har med hennes gamla gaffelbandsskada att göra. Den har helt enkelt inte läkt. Detta skall behövas behandlas, som senast, i slutet av sommaren blev jag tillsagt. Dock har hon även problem i knät i samma ben, på grund av gafelbandsskadan självfallet, som behöver liniment en gång i veckan.

Till resten av kroppen: Hon hade mycket inflammation i kroppen, som vi tillfälligt skulle avvakta med. Men fick dock foder för hennes leder som var tooorraaaaa (Har jag också sett/tänkt på) + ett foder för extra vitaminer som hon skall få.
Sedan rättade han till 8 (HELA 8) ben som låg felplacerade. Vissa som skall gjort det ett bra tag och låg rätt illa fel. Men nu sitter de bra igen! :D
Sist, men inte minst, fanns det en viss ömhet i vänster frams ena led, som även den skall få liniment varje vecka framöver.

Känns så JÄKLA skönt att se ett slut i den mörka tunneln. Finns fortfarande mycket att göra med henne, och detta var bara början, men det var en jäkligt bra början får jag tycka <3

Likes

Comments

Jag älskar mitt jobb.

Låter lite konstigt kanske då jag självfallet hatar när det är mer än 1 människa vid bordet som försöker prata med mig samtidigt, eller när det är en människa som är helt tyst, och vill ha det så. Jag hatar även att alltid behöva be personalen i affärerna att öppna överallt, om så för att gå på toan, eller att jag känner mig som en förrädare mot jobbet, som när affären är tom, tar en kort promenad runt butiken för att sträcka på lederna.
Jag hatar även när butiken ör helt tom, och man kanske pratar med 5 människor i timmen. Men USH om man skall servera 200 människor i timmen, vilket jag gjort.
Jag hatar även mäniskor som pratar så sladdrigt/tyst att man inte har en aning om vad de säger, och man står och ler mot dem. Eller när människor praktiskt taget skriker fram deras livshistoria för en.

Men jag älskar att stå där. Att varje dag få träffa nya människor i nya platser. Att resa runt i västra Götaland, och träffa p nya dialekter. Jag äslakr att se hur uppfriskade och överaskade folk blir av "min" produkt, och jag älskar alla rester jag får med mig hem, som jag kan dela med familjen. Jag älskar vilket otroligt OB tillägg jag har på de flesta av mina pass, eller hur mycket jag tjänar som standard! Jag älskar vilken trevlig personal jag har i företaget, men mest av allt! Mest av allt ÄLSKAR jag att representera en VEGANSK produkt som framhäver en nyttigare och mer hållbar livsstil.
Vad älskar du med ditt jobb?

Likes

Comments

Hela gårdagen var rätt suddig. Sov mycket, och annars mins jag faktiskt rätt lite. Var i stallet och mockade medans min bror fixade resten (Tack!) på kvällen. Men idag skall det återgå till det vanliga. Är lite trött i huvudet och nacken är fortfarande stel, men ett kortare ridpass klarar jag nog av! :)

Igår var Hubble supermysig och stod faktiskt med henne i ett par minuter och bara kelade. Något hon annars inte låter mig göra. Hon kanske ville be om ursäkt? haha, kanske, kanske inte! :)

Likes

Comments

Jaha, skitig dag från morgon till kväll.

Är hemma från skolan och kör istället ut till stallet för att spendera dagen där. Mockar, fixar med maten osv och ser till att
allt ser bra ut. Tar in Hubble. Eller jag tänkte det, men hon totalvägrar. håller på ett bra tag med att få in henne, ger upp och hämtar mat, nope, gick fortfarande inte, ointresserad. Efter ett tag med det ger jag upp och hämtar spöt. Då var det minsann lätt för henne att komma in! haha :)

AJA, inne i stallet fick hon en fiiin frisyr då jag inte kom in i sadelkammaren (Hänglås och kan inte koden ännu) Såhär fin blev hon:

Mot slutet kom en person som gav mig koden till sadelkammaren så fick äntligen tag på alltihopa! på med sadel och hennes "bettlösa träns" som är en grimma med tyglar. Longerade henne lite, och sedan åkte vi iväg.

ca 20 minuter bort kom vi när Hubble började bli nervös. Jag tänkte inte så mycket på det utan pushade på henne. Värre och värre blev hon innan tillslut, när Hubble blev rädd och totalvände. Jag som inte var beredd på detta flög av, och Hubble sprang tillbaka vägen vi kom. Några sekunder på marken där jag såg stjärnor och jag var uppe från marken på väg efter min häst som nu skrittade lungt och fint tillbaka mot stallet. Ropade på henne och märkte att jag inte kunde använda tungan "Haaabbeee" skrek jag efter henne. och jag började oroa mig över tungan som jag inte känner av.
Fortsätter gå efter Hubble och ringer min syster för att ha någon att prata med i all panik. Hon lugnar ned mig och jag börjar "come to my sences" Tungan funkar, och jag lägger på samtalet. En anna häst är ute med sin ryttare (ledes) och Hubble är påväg mot dem. Efter dem försökt få tag på henne (och jag som försöker springa ikapp) råkar även deras häst komma lös, och i en galopp försvinner Hubble mot stallet med den andra hästen hack i häl. En äldre dam (Ängeln i regnet) kör upp bredvid mig och ber mig hoppa in, hon kör mig. Några minuter efter Hubble kommit in i stallet står jag där jag med. Oroligt springer jag in och ser Åsnan stå och mumsa på lite hö i sin box, supernöjd med hela situationen.

Hinner inte ens komma upp till henne innan stallägaren står framför mig, skäller, skäller, och skäller ännu mer. "Du får inte rida utan bett om inte instängd i ridhuset ensam" "Du kan inte kontrollera henne" "Du kan inte rida ut"

Jag var fortfarande halvt borta, så orkade inte tjafsa emot, men i efterhand gör det mig jättearg. Klart som faan jag fortfarande får rida ut bettlöst, eller helt utan något huvudlag alls om jag nu skulle vilja det. Självfallet skall jag kunna kontrollera min häst, och det kan jag även i grimma. Precis som jag sa till henne, hade detta inte med vad min kontroll över hästen att göra, utan att jag helt enkelt pushade henne för hårt när hon varit ute för lite. Hon blev rädd. Mitt mistag. Hade jag haft på mig mitt träns där tyglarna inte sitter ihop hade jag istället haft en situation där tyglarna hamnat under henne, hon hade mest troligen trampat på dem, och DÄR är en farlig situation då hon gått omkull med huvudet först. Nej, jag är glad för mitt val av huvudbonad på henne idag. Det räddade en situation från att bli mycket mycket värre.

Nu skall jag nog lägga mig ned en stund, känner mig sjukt trött och virrig efter fallet. Får vial ut mig och ta nya tag imorgon. Ush!


Likes

Comments

Idag har varit GOALS! Direkt efter skolan (som var den mest produktiva måndagen denna terminen) åkte jag vidare med kompisen till stallet. Hubble såg fin ut, så vi red ut idag! GUUUD vad roligt. Hubble var jätte frammåt och glad att få komma ut och jag, att få rida. Vi var ute i hela 45 minuter och skirttade/TRAVADE YEPP, Ni hörde mig rätt! Jag TRAVADE. Efter att känt denna damn i helt seriöst 10, snart 11 år, har jag aldrig travat på henne mer än ett par steg. men idag så travade jag " på riktigkt" Här är lite bilder från dagen som kompis hjälpte till att ta! Ja, jagvet, mina fötter är överallt, men shit vad jobbigt det var i sadel xD Får ha förståelse för min ovana ;)

Likes

Comments

Vill ju i framtiden ta ett föl på Hubbis, och äga tredje generationen av dessa vackra hästar. Istället för att gå på travet är tanken dock att Hennes avkomma skall få bo med mig och bli ridhäst Långt kvar tills denna dröm blir en verklighet, men en del saker är bestämda. 1. Hubble skall paras med ännu en travare, så skall, precis som hennes mamma, bli en travare rent igenom. 2. Hingsten som idag är suuuperintressant och passande för det hela är Quarcio du Chene, för helt ärligt, han är perfekt! Eller vad säger ni? Det vore la som en fin passning!? :D

Ja utöver att hubble är en satmare som det är, och med en sådanhr fader, kanske det inte är det 100% att dra med?

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article11728206.ab

Åhhh så fin dock!

Likes

Comments

Får be HEMSKT mycket om ursäkt för mi frånvaro under helgen. Lördag jobbade jag hela dagen, och kvällen spenderades med att följa med min syster till hennes jobb då hon har en spräckt trumhinna, och behövde en person att prata med för att slippa tänka på det jobbiga. Så, sov i Göteborg inatt, och efter det flög jag och min syster ut på en långpromenad med hennes hund i den där parken i Göteborg med alla djuren, haha!

Får dock påstå att jag var besviken! Älgarna jag så var smala och omusklade, med väldigt små inhängnader. Pingvinerna hade inget riktigt simområde, sällarna hade JÄTTELITEN yta med tanke på antalet dem var, med 0 markyta (Utöver de där självbyggda stenarna) Utöver detta var både hästar och älgar i behov av lite trimning i hovarna (Och klövarna) Så ej, även om djuren var jättefina och det var supercoolt får detta stället en Diss från min sida!

Efter det åkte vi tillbaka till Trollhättan där vi åt glass, tacos, och spelade Town of salem kortspelet. Roligt! Nu skall jag i alla fall sova, för helt ärligt, sjuukkkt trött!

Saknar denna bebisen som jag inte träffat sedan fredagen </3 (Ja, jag visar er en 10 årig gammal bild, fr det är roligare ;) )

Likes

Comments

Idag!! Idag kom Prince hem! Borta i en vecka har han varit den jäkeln, men idag stod han utanför dörren och jamade högt efter oss. Fy fan vad jag grät och kramade min bestis katt! Han blev arg och ville bara äta (Vilket jag förstår) Men en vecka? Kan den katten inte vara Liiite trevligare tro? Typ, komma in i 5 minuter för att säga Heej, så ni vet, jag är inte döööd! Men ush, nu är han i alla fall hemma för natten <3

Ibland är det svårt att äga en så fri själ!

Likes

Comments

Även om jag tillfälligt är sjukt pank med massor att köpa måste man ju få drömma, eller hur? Här är i alla fall saker från Hööks som jag drömmer om på nätterna!

Likes

Comments