Header

Idag fick mamma ta stallet. Själv sitter jag här hemma och pluggar matten. Suttit hela dagen, och siffrorna snurrar mest runt i huvudet. Men jag kommer fram!

Så idag har jag helt och hållet inte gjort mer än att plugga, haha, hur ser dagen innan prov ut för er? :D

(So you know, matte 3 är svårt :( )Likes

Comments

Då är man hemma från stallet! Markarbetet idag gick...Sådär!
Hoppa, ja, det kunde hon gärna göra över alla bommarna...

Det där med markarbete är kanske inte hennes grej va? Hon sprang så fint och så villigt tills svettet verkligen ÖSTE ned på henne, men det gjorde inte saken bättre. Bommar GLED hon undan ifrån i sista minuten, bråkade om varvet jag valt, ja till och med hoppa över dem för att undvikas. Självfallet gick det utan MINSTA problem att göra om jag sprang med, men annars var det väl vågat av mig att förvänta mig att hon skulle ta sig över dessa monster till bommar?

Aja! En ny dag imorgon som man säger. Lät henne tillslut välja själv om hon skulle över eller runt (Ja, men över menas hoppa)
och berömde otroligt mycket när hon tog sig över bommarna.

Även om bommarna var allt vågat från min sida tycker jag faktiskt hon förtjänar en större mystund (som hon fick tillsammans med en mumsig morot) för hon gjorde verkligen sitt bästa!

Nu kommer den där kvällsfunderingen. Är hon en hopphäst kanske? Så högt och långt hon hoppade för att undvika dem där bommarna, kanske man kan sälja henne för stora pengar, eller vad tror ni ;)

Likes

Comments

Idag börjas dagen med animation, ett ämne jag hatar, och försökt byta ut 100 gånger om, men tyvärr inte fått tillåtelse. SÅ ännu en hemsk förmiddag för min del... Efter lunch kommer konsthistoria, något mer intressant, och sedan böjs det ned igen till våran spelgrafik kurs där vi skapar ett spel. Ännu en lektion jag gärna undviker.

Menmen! Har jag båda dessa "fantastiska" lektioner på en och samma dag, så slipper jag dem ju de andra 6 dagarna i veckan, eller hur? :D

Direkt efter skolan (Som slutar 16:05 om jag minns rätt) Sticker jag direkt hem, dock troro jag jag väntar till kanske 18-19 med att åka ut till stallet. Vill gärna inte sitta och vänta i två timmar på att få ridhuset för mig själv så jag kan longera min lilla bubbishubbis.

Längtar tills sommaren. Då blir det fan aldrig mörkt, och för den delen så kan jag longera henne i padocken (Hur fasen stavar man det där?) så då slipper jag åka så sent/tidigt för att vara där själv... Och för den delen går jag ju ut gymnasiet då, vilket också känns fränt! :D

Likes

Comments

Nu är man hemma från stallet! En rolig dag var det. Snabbmockning och snabbt fylla på med hö innan vi åkte ned i ridhuset. Longeringen gick super, men innan det fick Nadya träna på att leda en häst, visst ät hon duktig? <3

Likes

Comments

Någon dag eller två sen, men här är mina planer för Hubble denna veckan!

Måndag - Ridning och lätt longering

Tisdag - Då hon ömmade lite i ryggen efter lite för hård ridning under för lång tid blir det ett riktigt hårt longeringspass idag istället. (Hon komer nog älska denna dagen, hihi)
Onsdag - Longering under markarbete
Torsdag - longering, träna galopp i vänster varv (Vill gärna inte komma upp i galopp i det varvet)
Fredag - Longering, markarbete igen (Något kort hinder kanske?)
Lördag - Vila
Söndag - ridning och lätt longering

Vad tror ni?

Likes

Comments

Vad i helsike är det HÄR?
Detta gör mig fly förbannad!

Det är ju KLART att Peder skall få vinna.
Det är väl klart att folket skall få bestämma vinnaren?
Det är väl klart att låta en "ovanligare" sport vinna inte kommer sänka prisets värde?

Det är väl inte mer med den saken. Detta är en person som helt enkelt inte höll med med om vem som vann, och råkade vara i tjänst för att skriva om det i tidningen. Tycker detta är hemskt allvarligt, och något som tidningen först och främst borde ta bort och skämmas över, men sedan även kolla över sina arbetare.

När gick journalister från att bli nyhetsankare, som presenterade fakta och tankar på ett opartiskt sätt, till det den är idag? När de skriver som bloggare som sprutar ut sina åsikter över hela världen?

Detta inlägg hör inte hemma i fingrarna på en journalist, och absolut inte i en tidning. Det är inget annat än pinsamt.Likes

Comments

Idag gick stallet underbart! Körde lite markarbete med Hubble, precis som hon behöver! Hon tyckte det var SUUUPPPERRRTRÅKIIIGTT att hålla på och ville ibland inte ens gå framåt! Men jag fick henne allt att röra sitt lilla arsle tillslut ;) Imorgon blir det longering för att vila mina ben, och sedan skall Ronja få rida en stund!

Inga direkta långa eller kvalitessinlägg nu, men känner mig lite utbränd, så orkar nog inte det just nu <3

Likes

Comments

God morgon folket!

Nu har man inte skrivit något på bloggen på bra länge... I föregår var det till stallet med en tjej som testred Hubble för att kanske bli medryttare (Gick superfint) och efter det stack jag direkt hem till Ronja för att fira hennes födelsedag. Där stannade jag natten, och stack sedan på morgonen hem till min farmor som fyllde 80 år! Sjukt trevlig dag! Då jag vart så upptagen idag med släkt och fest fick stallägarna hjälpa till med Hubble idag. Imorgon bitti åker jag ut till stallet med min syster Ylva, som skall ge mig en ridlektion. Efter det skall jag hem, städa föräldrarnas bil, och åka ned till Överby för att lämna kläder på HM (Lite jobb mamma bett mig göra) När detta är klart skall jag faktiskt åka till stallet med Ronja ännu en gång, då Ronja skall få rida. Så blir dubbelt upp med stallet idag, haha!

Hur ser eran dag ut?

Likes

Comments

Stalldagen idag var kort, men bra!

Mamma följde med och gav mig lite riktlinjer inom ridningen, men red inte så länge. Mestadels av tiden gick åt till Nadya som fick rida en massa! Gud så duktig hon börjar bli!!

Likes

Comments

Jag är sjukt stolt just nu! Red idag som vanligt, men gick även upp i lite trav med henne. Blev korta rundor på 5-6 steg i taget, men det var fortfarande trav! Klarade det utan att tappa balansen något större, och kunde istället för att känna av massor med skump, känna av henne och hennes steg! Det gjorde mig sjukt stolt!

Utöver det fick även min absoluta bästis följa med till stallet. Skall från och med nu, dra med henne ut två gånger i veckan för att lära henne rida, målet är att hon skall bli medryttare på Hubble. Kan säga, att även om hon inte varit i stallet mer än ett par gånger i stallet som barn, var hon superduktig! Hon spelar en del Howrse, och kunde DÄRIGENOM se skillnad på western sadel och Engelsk sadel. Hon kunde även förstå koncept som jag inte tycker att adra förstått så snabbt genom att dra en parallell till howrse. (Tycker det var lite roligt faktiskt) På ryggen var hon också sjukt duktig, bra sits hade hon, lite framåtlutad, och lad gärna balansen i tyglarna men annars sjukt bra för att vara typ 3dje gången hon satt på en häst! Tror absolut hon kommer kunna bli en underbar ryttare!

Glömde tyvärr att ta bilder, så här får ni några pinsamma bilder från när vi var "SMÅ"! :D (Kan säkert hitta bilder från när vi var typ 9-10 p, jag velat, men nahh)

Likes

Comments