Lite bilder från DC! Vi spenderade tre nätter där och hotellet vi bodde på var helt sjukt. Det var liksom en svit med två stora sovrum samt ett rum i mitten. Det hade dessutom tre badrum. Så det var en upplevelse! Jag gick runt och turistade lite själv på fredag morgon när jag var ledig. Fick kontakt med en svensk au pair via Facebook gruppen "svenska au pairer" så vi träffades och tog en fika på starbucks. Hon var verkligen så trevlig! På lördagen så åkte jag iväg med familjen på en båttur i en segelbåt som var deras kompisars. Vi var ute på sjön i några timmar och sedan åkte vi hem till deras kompisars föräldrar och blev bjudna på middag. På söndagen åkte vi iväg till West Virginia, det kommer ett inlägg om det med!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er, tack för den fina responsen från förra inlägget! Dvs videon jag laddade upp. Tänkte helt klart göra fler sådana när jag endast sitter och pratar framför kameran. Jag vet att jag är värdelös på att uppdatera men det ska jag ändra på! Nästa vecka kan ni nämligen förvänta er lite vloggar! Hon som är ansvarig för sociala medier på Cultural Care (organisationen jag åkte med) har mailat mig och ville länka min och Saras video "försnack" på deras facebooksida och så frågade hon även om vi skulle fortsätta med vloggandet eftersom de söker promoters till deras hemsida! Det skulle vara såå roligt att bli länkad av Culutral Care men än så länge vet jag inte hur det blir :)

Likes

Comments

Hej! Tänkte ta upp lite skillnader mellan trafiken i USA och trafiken i Sverige. Tänkte att det kan vara kul för er att läsa om.

Motorvägar/highways

Vet att motorvägar och highways inte är samma sak men tänkte ändå att det var lite kul att jämföra. Nu valde jag ju lite överdrivna bilder för att förstärka mitt budskap, men det är så här jag ser på highways i USA jämfört med motorvägarna i Sverige. I USA används highways väldigt ofta. Ska jag åka till ett ställe 15-20 minuter hemifrån är det ofta att jag måste åka via highwayen och så är det exits/avfarter var och varannan minut. I Sverige tar man ju motorvägen för att åka till en annan stad, och missar du din avfart blir det en liten omväg att ta nästa! I Sverige är trafikanterna också mycket snällare och samarbetar mer. Blinkar jag på en highway för att byta fil börjar alla gasa och vara skitjobbiga och verkligen vägrar släppa in mig i deras fil. Omoget!!

Svänga höger vid rödljus

Ja det stämmer som ryktet säger. I USA får du svänga höger vid rött, så länge du inte ser skylten "No turn on red". Däremot har du stopplikt, så stanna och lämna företräde för annan trafik, och sen får du svänga!

Handsignaler

Här är det rätt vanligt att använda handen, det har jag sett mycket på highways när folk saktar ner och visar det genom att ha handen neråt. Går dina blinkers eller bromsljus sönder får du fortsätta använda din bil så länge du använder handsignaler!

Tuta

Hur vet man att man är utanför Sverige? Jo, folk använder tutan!!! Om det precis slagit om från rött till grönt och du inte åker på en halv sekund, ja då får du höra det. Det står även i körkortsboken att du ska använda tutan vid flera tillfällen exempelvis om du backar ut från en parkeringsplats för att varna andra om att du backar... Lite löjligt tycker jag.

Skyltarna

Något jag lagt märke till är att skyltarna har mer text här istället för bara tecken. Exempelvis "dead end" som är återvändsgränd.

Högerregeln

Har fortfarande inte riktigt förstått hur högerregeln fungerar här! Oftast är det ju stoppskyltar i varje korsning, men när det inte är det vet jag knappt vad jag ska göra. Då handlar det mest om att visa i tid vad man tänker göra, antingen gasa eller bromsa. Som jag förstått det så gäller inte höggerregeln i en T-korsning, så är du den som kommer från den anslutande vägen måste du väja. (Då borde det finnas en skylt för det kan man ju tycka...)

Likes

Comments

Tre bilder från i söndags. När jag hade slutat jobbet träffade jag Madde, Sandra och Corinne för att kolla på utomhusbio. Det var Moana som visades, vilket innebar att det va vi och massa barn! Men mysigt var det. Tredje bilden är från Maddes my story.

Förra lördagen gick jag och Corinne ut i city. Vi började på LAVO där vi åt brunch. Brunch här är en dagsfest och börjar oftast vid 2-3 tiden på eftermiddagen. Efter att vi hade varit där ett tag åkte vi limousin (som någon promoter fixat) till PHD rooftop som ligger i downtown manhattan. Har bara varit på den PHD som ligger i midtown men gillade denna mycket bättre, sååå fin utsikt! När det började bli lite senare så var det en annan promoter som bjöd med mig och Corinne till en privat grillfest på en rooftop. Väldigt random men vi hade trevligt där! Det bästa med att börja festa mitt på dagen är att man kan vara hemma i rimlig tid. Tror vi var hemma innan två på natten och då har man ändå festat i många timmar!

Brunch på pancake house med Petra och hennes tjeckiska vän som var supertrevlig! Andra bilden är från en eftermiddag när jag, Corinne, Madde och Sanna var vid Graydon Pool som är en liten "fake sjö" i staden där vi bor.

I lördags var jag iväg till Conneticut med min värdfamilj för att fira deras gammelfarmor som fyllde 95. Hon bor i ett litet område där många har sina sommarhus. Varje år drar alla som bor där ihop en stor BBQ/picknick så de passade på att ha kalaset där. Alla som var släkt med henne hade på sig en turkos tröja med ett stort märke (vet inte hur jag ska förklara...) samt deras efternamn, alltså samma efternamn som min värdfamilj har. Det roliga var att släkten är så otroligt stor, hon som fyllde 95 har över 35 barnbarns barn så man såg liksom de turkosa tröjorna överallt! Även jag fick en tröja, min värdmamma sa "här Celine, vi ville inte exkludera dig, du behöver inte ha på dig den om du inte vill!", men det är klart att jag satte på mig den :) I bilen på väg hem somnade alla fyra barn, även jag... Det var en lång dag!

Likes

Comments

Hade jag fått lägga upp bilder på barnen hade jag haft massa roligt att visa upp men ni får nöja er med en bild på lite blommor från vår trädgård...

Hej! Förlåt för den kassa uppdateringen. Har inte ens vågat kolla statistiken för får bara dåligt samvete över att ni klickar er in här varje dag för att få syn på samma gamla inlägg... Tiden har börjat gå så där fort igen som den gjorde i början. Jag har knappt koll på veckodagarna längre. Dessutom känner jag att det inte finns så himla mycket att skriva om. Lever ju verkligen i en vardag här! Som jag säkert nämnt jobbar jag alltid 10 timmar lördag och 10 timmar söndag, vilket innebär att jag är ledig en och en halv dag under veckan när mina vänner jobbar. I början var jag alltid iväg till New York City och träffade nya vänner varje vecka men nu har man liksom inte orken på samma sätt och så har man väl insett hur otroligt lite pengar man tjänar så det blir svårt att hitta på massa kul hela tiden. Försöker spara till Miami-resan samt resan jag ska iväg på med familjen men det går knappt! Har inte nämnt det på bloggen men en dag när jag skulle parkera utanför ett köpcenter så skrapade jag i bilen som stod bredvid, det blev en knappt synbar repa men jag fick ändå betala ca 5300kr för det, vilket svider en del när man bokstavligen tjänar 40kr i timmen. Hamnade minus på kontot när pengarna drogs så har fått betala en avgift för drygt 1500kr för det. Inte största flytet just nu som ni kanske märker! Au pair livets mörka sida. Så nu har jag endast hängt på gymmet med Corinne om dagarna. Det glamourösa livet som au pair!

Likes

Comments

Midsommar i Battery park var grymt! Det ligger liksom allra längst ner på Manhattan, så nära att vi hade utsikt till frihetsgudinnan. Hade inte sett den förut så det var lite coolt. Jag, Corinne och Sanna hade redan ätit sill-lunch hemma hos mig så vi tog bara med oss chips, jordgubbar och lite lösgodis som vi hade köpt på IKEA! Det var lite roligt på tunnelbanan på väg dit, när jag påpekade att midsommar förknippas oftast med att fira med sina nära och kära på landet i Sverige, men där satt vi med våra kransar i en tunnelbana mitt på Manhattan. Snacka om kontraster. Gubben vi satt mittemot ville ta en bild på oss och förklarade att även han var på väg till Battery park för att fira midsommar. Det var roligt med alla reaktioner vi fick, redan på tåget på väg till New York fick vi förklara för konduktören varför vi hade kransar på huvudet, och efter det fortsatte folk fråga varför de sett folk med blomkransar överallt.

Likes

Comments

Skrev i en Facebook grupp som heter "svenskar i New Jersey" och frågade om någon ville träffas upp idag och då var det en kvinna som skulle åka till Fair Lawn som är staden bredvid. Så vi möttes upp och tog en fika. Det var jättetrevligt och vi satt och verkligen pratade non stop. Extra roligt var att hon inte var au pair utan hade bott i USA i 24 år! Lite skillnad mot svenskarna jag i vanliga fall träffar. Kul att se hennes perspektiv på saker och höra hur hon hade det när hon precis kom hit. Vi har ju sociala medier idag men på den tiden var det såklart mycket svårare att hålla kontakten med alla där hemma. Nu ska jag byta om och ta en promenad till gymmet i det fina vädret!

Likes

Comments

Här är några av bilderna jag knäppte på Corinne under vår photoshoot i söndags! Så passande att hon hade så fin klänning på sig.

Likes

Comments

Innan jag och Corinne åkte till stället ni ser i förra inlägget, så passade vi på att ta lite bilder på en scen som finns i parken där vi hade vår picknick. Tyckte det blev lite roliga kontraster med färgerna!

Likes

Comments