Header
VLOGS

Hvor får jeg denne motivasjonen fra spør du? Det er en god unnskyldning til å utsette oppgaveskriving! Så her får dere en ny video fra meg, denne gangen mye kortere og kanskje litt morsommere? Jeg har samlet 13 sykt bisarre fakta, som jeg vil dere med dere! Husk å abonnere på kanalen min ved å trykke på abonnementsknappen i sidebaren her på bloggen!

Men nå som jeg har postet en video og et innlegg her, må jeg virkelig ta meg sammen og sette med ned med oppgavene. Det er derfor det er litt stille fra meg om dagen. I alle tre fagene har vi innleveringer på 1500-2000 ord, som skal vise til at vi har lest pensum... så det tar jeg igjen nå. Håper alle sammen har en sinnsykt bra dag videre, det skal jeg! God fredag! ❤

Jeg ønsker også å gjøre en Q&A i en av de neste videoene mine, så dersom dere syntes det høres ut som en god idé, kanskje dere kan legge igjen en kommentar rett under her? 😊

Likes

Comments

VLOGS

​Serr folkens, jeg er sykt gira nå! Jeg har gjort om YouTube kanalen min, lagd en skikkelig kul vlog fra dagen i dag og har masse planer fremover. Denne videobloggen er ikke den beste, siden den er filmet med mobil, men jeg kommer inn i en god rytme etterhvert antar jeg. Jeg håper dere vil abonnere på kanalen min og like videoen! Dersom musikken er irriterende eller videoen er for lang, si ifra! Jeg trenger litt guideance her!

Likes

Comments

TANKER

Når stemmen blir tatt på alvor

Det var utrolig godt å få høre at Aftenposten ønsket å fronte meningene mine om Freias palmeoljeutvikling som ble skrevet for to dager tilbake. Trykk her om du ønsker å lese det. I dag fredag den 14. oktober kommer også innlegget mitt på trykk i papirutgaven, noe jeg syntes er ekstra stas. Jeg føler jeg har oppnådd den type respons jeg hadde håpet på. Jeg visste godt at reaksjonene kom til å bli veldig splittet. Enten kom de til å være enige med meg, ellers var de allerede på vei til butikken for å kjøpe en pakke, rett og slett fordi de syntes det er så godt. Greit nok, jeg "blamer" ingen som velger å kjøpe det, men jeg ønsker også at dere leser godt igjennom innlegget mitt iallfall én gang for å få med dere essensen av budskapet mitt.

Det er 192 som har delt innlegget mitt og det har blitt lest over 2000 ganger. Det er ikke så ufattelig mye, men jeg håper at det vil få enda litt mer oppmerksomhet etter at Aftenposten deler det i morgen. Innlegget mitt er ganske så rasjonelt og jeg forstår godt hvorfor ikke Freia har fjernet palmeolje i produktene sine. Men mitt budskap er vel at det å slippe fler produkter av samme sort på markedet, er et steg i feil retning. Dette kunne ha vært en mulighet for Freia til å slippe et liknende produkt uten palmeolje for å vise at de hører på kundene sine, i retning av et mer bærekraftig samfunn. 

Likes

Comments

Hei alle sammen! 😌

Jeg har endelig fått støpt på plass fortennene mine igjen, så nå kan jeg smile som vanlig og prate i vei. Som jeg sa til tannlegen min i sted, har jeg aldri vært så stille før, som jeg har vært i helgen! Det var ganske traumatisk (merk: overdrevelse) å ha en kvekt fortann i to dager, men jeg overlevde. Jeg fikk heldigvis støpt en bittskinne som jeg kan sove med om natta, slik at det samme forhåpentligvis ikke skjer igjen.

Nå ligger jeg i sengen med potte tett nese og feber i morgen. Jeg skal til legen i morgen tidlig, men ikke på grunn av forkjølelsen. Jeg bestilte timen for et par dager tilbake, for å sjekke et søkk jeg har i et av brystene. Mest sannsynlig er det ingenting annet enn en litt ujevnhet, men det er veldig viktig å være på den sikre siden.

​Nå skal jeg ta tidlig kvelden. Jeg har en oppgave som skrives i morgen, uten unnskyldinger og unntak. Jeg vil så gjerne at min første oppgave skal være god og det er fortsatt mye arbeid med den. Dere får ha en flott kveld videre! Natta 😊💤

  • 737 lesere

Likes

Comments

SPALTEN, TANKER

Freia, nå er det nok!

Den svært omtalede palmeoljedebatten har pågått i mange år. Et av de større oppmerksomhetene ble rettet mot påskeeggene til Freia i mars 2015. Nå har Freia gjort det igjen, ved å kanskje doble produksjonen av de omstridte eggene. Først påskeegg og nå snøballer, snøperler og snømann? Var virkelig ikke talen klar nok?!

For et og et halvt år siden raste Sophie Elise mot Freia. Hun ble gjort oppmerksom på at påskeeggene til Freia inneholdt palmeolje, noe som er en årsak til at regnskogen blir ødelagt og påvirker dyrelivet der i negativ retning. Innlegget finner dere her.

Blogginnlegget skapte stor debatt i samfunnet, og selv om ikke debatten påvirket salget, burde Freia virkelig ha fått en forståelse for sinnet til nordmenn landet rundt. Etter min mening kunne Freia enten avskaffet produktene fra markedet eller valgt å produsere langt færre egg og heller la dem være på markedet i en enda kortere periode.

Men Freia, de går andre veien. La meg presentere: SNØBALLER! Og ja... de inneholder palmeolje. 😡

Snøballene brenner ned regnskogen

I følge Regnskogfondet er palmeoljeindustrien hovedårsaken til at regnskogen ødelegges i Sørøst-Asia. Ikke bare truer det dyrene som bor der, men også menneskene i området og klimaet.

Palmeoljen er en vegetabilsk olje som utvinnes av oljepalmetreet. For enhver mann kan "vegetabilsk olje" høres ut som et sunt og fornuftig valg. Dessverre er det ikke bare skadelig for samfunnet rundt regnskogen som brennes og hogges ned, men for DEG som forbruker. (http://www.regnskog.no)

Disse påskeeggene inneholder 20% palmeolje. Men vår kjære Oreo Double inneholder 22.2% palmeolje. Nesten ALLE produktene til Freia har et høyt palmeoljeinnhold. Det gir likevel stor mening at Freia/Mondalez ikke har gjort noe med det. Hadde de sluttet å produsere produktene sine akkurat som de er, hadde de fått en klagestorm for smaksforskjell eller manglende produkter på markedet. Selv om Freia også hevder i et intervju med Nettavisen at de ikke kan erstatte palmeoljen, ser jeg liten grunn til å tro at det stemmer. I snøballene finner vi også sheabutter. Dere finner palmeoljeguiden her, hvor dere også kan søke mellom andre merker: http://www.regnskog.no/no/hva-du-kan-gjore/bruk-mindre-palmeolje/palmeoljeguiden

Kan gi hjerte- og karrsykdom

De fleste nordmenn i dag er opplyst på helsefaren rundt økt kolesterol, som kan føre til hjerte- og karrsykdommer. Likevel lar vi barna våre spise en pakke med fire påskeegg eller snøballer i helgene, uten å tenke over det en ekstra gang.

– Det inneholder palmitinsyre, som er en mettet fettsyre med 16 karbonatomet og ingen dobbeltbindinger. Palmitinsyren har en sterk kolesteroløkende effekt, sier Christian Drevon, professor ved Universitetet i Oslo til NRK.no (https://www.nrk.no/livsstil/derfor-bor-du-styre-unna-palmeolje-1.8084572).

Rema1000 startet i 2011 med å fjerne palmeolje fra produktene i sin merkevare. Dette har blitt erstattet med bærekraftige oljer som solsikke- og rapsoljer, som er et mye bedre alternativ for miljøet og helsen. Dette er et supert tiltak av Rema1000, som jeg anbefaler å kjøpe produkter fra. Raspolje har også det beste forholdet mellom vegetabilsk omega-6 og omega-3 (http://bramat.no/kosthold/matvarer/887-hvorfor-er-rapsolje-sa-sunt).

Jeg ser ingen grunn til at ikke alle palmeolje-innholdige produkter bør bytte til rapsolje eller liknende bærekraftige oljer. 🌻 Men det å doble produksjonen ved å lage liknende produkter med samme innhold og utseende kun endret etter sesongen, blir for meg helt på trynet. 😢

Likes

Comments

HÅR

jeg gir alt for skjønnheten

Tydeligvis har jeg ingen kleinhetsgrenser. Ja, for det å gå med en badehette og dra ut hårstrå for hårstrå er egentlig dødskleint... men hei! No shame. Siden det er litt over en måned siden jeg tok en mørk glansvask og all fargen var borte, tenkte jeg at den litt lysere rødbrune tonen på håret mitt trengte en oppkvikker. Jeg ville ikke gjøre noe drastisk eller ta en helfarge igjen. Derfor gikk jeg for hettestriper. Det er ganske enkelt å gjøre på seg selv og du får den profesjonelle salonglooken for kun 109 kroner!

Fyttirakkern for en look altså! Men det viktigste er at det er lett å velge hvor mye hår du vil stripe. Dersom du vil ha en mer naturlig look, tar du lite hår fra så mange hull du orker. Dersom du vil ha veldig synlige striper og gå for en skikkelig 2000-look, drar du ut en stor slant av to rader i midten (anbefaler det ikke altså, med mindre du vil se SLIK ut). 😂 Dama er flott, men fy søren for et hår!

Resultatet ble utrolig bra! Men husk at stripene ble ganske oransje, så jeg hadde to runder med Joico lillashampoo i håret mitt, slik at det skulle bli mer naturlig og det ble det også. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med stripene. 😍

Det er også en måned siden jeg klipte meg og jeg merker endelig at håret begynner å dra seg litt lengre. Jeg syntes devar alt for kort klipt fra starten, så det at det vokser fort, kunne ikke passet meg bedre. 😌 Jeg har også dratt på meg en liten forkjølelse. Sår hals, tett nese, hodepine og kvalme. 😷 Jeg droppa forelesning i dag fordi jeg ringte tannlegen om tanna (resten falt forresten av i natt). Jeg fikk time i morgen klokken 8, så da blir det nok tidlig senga på meg. Om jeg ikke blir frisk kan det hende at jeg dropper forelesning i morgen, men jeg får se. Jeg har iallfall ikke tenkt meg på skolen med 1 1/2 fortann. 😖 

Dere får sove godt alle sammen, det skal jeg prøve på etter jeg har slengt i meg et par paracet! 💛

Likes

Comments

SKJØNNHET

the autumn box is here #spoileralert

Jeg har hatt en lang pause fra Glossybox, rett og slett fordi jeg hadde alt for mye sminke. Men høsten er min favoritt-årstid og jeg savnet virkelig å få en overraskelse dumpende ned i postkassen hver måned. Dersom dere abonnerer på boksen selv og vil vente med å se hva som er oppi den, bør dere klikke dere ut fra dette innlegget. Jeg vil ikke spoile noe for dere som gleder dere selv.

Denne boksen heter "The Burgundy Box" og skal representere høstens farger og produkter som egner seg godt på denne tiden av året.

Inni boksen finner vi tre full size og to prøveprodukter. Blant disse er en parfymeprøve, en prøve av leiremasken til L´Oreal (som etter min mening skulle vært full size), en foliert og høyt pigmentert øyenskygge, en leppe- og kinnbalm og en vannfast, klar øyenbrynsgele. 👏😁

Under har jeg swatchet leppe- og kinnproduktet, samt øyenskyggen for dere. Øyenskyggen var utrolig fin og høyt pigmentert. Den er også foliert, slik at den er høyrefleksiv i lyset.

Parfymen er Calvin Klein Euphoria. Personlig fikk jeg hodepine og ble veldig kvalm av den tunge krydderlukten. Den var ikke i min smak, men jeg er veldig glad i CK2 fra Calvin Klein som er en unisex parfyme. Den finner du her (adlink).

Har dere prøvd Glossybox før? Og hvis dere abonnerer, fikk dere det samme som meg? 😃 #glossybox

Likes

Comments

HVERDAG

waking up alone, going to bed alone

Det å morgen etter morgen måtte våkne opp alene de siste dagene, har vært vanskelig. Dagene har vært fylt med jobb på natten og to lange kursdager denne helgen. Den eneste som hilser meg når jeg kommer hjem er pus, noe som er en ganske stor glede i seg selv. Helgen startet svært uheldig med program-problemer på datamaskinen min, slik at jeg ikke fikk gjort jobben min ferdig før en dag senere. 💻 Videre fulgte at jeg klarte å knekke tannen, og på toppen av det hele kjørte jeg strekningen Sandefjord-Horten før jeg forsto at jeg hadde glemt å plukke opp medstudenten min som bodde i Sandefjord, for så å måtte kjøre tilbake for å hente henne. Alt ordnet seg heldigvis og jeg hadde to utrolig fine kursdager, hvor jeg knyttet nye kontakter og tilegnet meg god kunnskap om vervet mitt som varatillitsvalgt.

Jeg har derfor vært lite hjemme og savnet foreldrene mine og datteren min sinnsykt høyt - på bare få dager. Jeg visste lite om hvor mye de påvirket hverdagen min til det bedre. Jeg må virkelig legge frem at vi i familien er en liten firkløver og det er jeg så utrolig takknemlig for! 🙏

Etter tillitsvalgt-kurset i dag fikk jeg tatt meg turen til treningssenteret, noe som var ganske greit å få gjort etter to dager med desserter til alle måltider! Det gjorde meg bare godt for å si det sånn! Jeg var også barnevakt for fetterne mine i går kveld frem til halv tre tiden, så jeg kan ikke skryte av at jeg har slapper av så mye i helgen. I morgen får jeg endelig Tia tilbake, så da blir det mer hverdagslige rutiner igjen - slik som jeg liker det. Forandring er bra, men hverdag er bedre! God natt dere, sov godt. 😊

Likes

Comments

tannlaus

​Det er mange odds du trosser i løpet av en natts søvn. Oddsen for at en edderkopp kravler ned i munnen din, oddsen for at du blør gjennom hele madrassen og oddsen for at du spiser tanna di. Sistnevnte har du mest sannsynlig minst sjanse til å score høyt på. Nok en gang gjør selvfølgelig denne jenta et unntak - for jeg MÅ jo bare skille meg ut. For to dager siden bygde jeg opp en liten knekk i fortanna mi. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet og kunne endelig kjenne på glatte, hele tenner igjen. Men siden jeg gnisser tenner i løpet av natta, klarte jeg altså å rive ut mesterverket med kroppens sterkeste muskel - kjeven. Det å våkne på kursdag 1 med en kvart tann borte, var faktisk helt forferdelig. Jeg kan ikke akkurat si at jeg føler meg spesielt kul nå... men det får jeg fikse på mandag. I mellomtiden får jeg late som ingenting! Nå må jeg kjappe meg bort til Horten på tillitsvalgtkurset - vi snakkes! 😁

  • 938 lesere

Likes

Comments

HVERDAG, NETFLIX

god formiddag/ettermiddag

12:00 Her i Sandefjord og sikkert flere andre byen rundt om kring rakk det ikke en gang å bli Halloween før pepperkake-boksene inntok butikkhyllene. Jeg kan ikke si jeg klaget da jeg fant de pepperkakene med sjokoladebunn som jeg sitter og jafser i meg nå. Man må jo supplere treningen med pepperkaker, må man ikke? Siden jeg med litt god samvittighet ligger i senga, støl som en stokk og koser med pus, tenkte jeg at det var en fin tid for å se litt Prison Break på Netflix. Jeg er helt hektet og har allerede kommet til Sesong 4 Episode 2, eller tre eller kanskje det var fire. Nå er jeg iallfall veldig klar for å slappe litt av og lage noe godt å spise, før jeg må rydde her hjemme. Blir svimmel av tanken på å rydde, blir svimmel av ordet generelt. Og jeg som bare har ni dager igjen til innlevering av filosofi-oppgaven? Hvor tar tiden veien?!

18:08 Det gikk noen timer det, uten å klare å publisere innlegget jeg hadde startet på! Jeg droppet Netflix og klarte å rydde i klærne til Tia, ta litt oppvask, lage middag og gå ut med søpla. Skikkelig effektiv med andre ord. Nå koser Tia og jeg oss med leire, før hun skal til pappaen sin. I natt skal jeg jobbe på byen og så kommer lørdagen og søndagen til å gå til tillitsvalgtkurs på skolen. Det blir kurs fra 10-10 begge dagene, så jeg kommer nok til å være ganske kjørt på slutten. Derfor skal jeg slappe skikkelig av i dag og gjøre det fint her hjemme.

Herrejesus, jeg er så sinnsykt støl etter de tre siste dagene på trening, at jeg så vidt klarer å bøye meg! Men FOR en følelse det er å endelig komme i gang med trening igjen. Det er jo gøy jo! Men nå må jeg nesten legg ned pc-skjermen, for Tia og meg skal rane butikken for lørdagsgodteri. 😂

Ha en flott fredagskveld videre dere! 😄

Likes

Comments