Matiga soppor äger. Butternutspumpasoppa förtärs ofta hos mig just nu. Enkelt & gott. Om jag inte hade haft en tidsbegränsad lunchrast, pga ekonomistyrningsplugg som tynger, så hade jag suttit på soffan och kontinuerligt fyllt på skålen. Tänk att soppan fick ett eget blogginlägg. Respekt

Likes

Comments

Vilka drömboenden det finns på Airbnb. Jag blir sugen på att boka resmål efter boende. Beta av en i taget varje gång jag ska planera semesterresan. Mmm.

Likes

Comments

Att detta är sant eller inte kan jag inte veta. Men jag gillar det. Jag gillar fina människor som han. Små handlingar som har stor effekt.

Likes

Comments

Om 2 veckor flyttar jag ut. Därför laddar jag nu upp genom att planera hur jag ska inreda på bästa sätt utifrån lägenhetens förutsättningar. Lägenheten har (enligt mig) ett klurigt golv. Körsbärsgolv kombinerat med valnöt är min gissning. Jätte fint fast det är inte jag. Hur som helst är jag väldigt ivrig på att flytta och få till en schysst inredning. Om det finns någon inredningsstylist där ute som vill ha ett objekt att arbeta med som referens, varmt välkommen att höra av dig. Tills dess är Pinterest min primära inspirationskälla. In mind nu är att måla någon "djup" färg och inreda med moderna möbler. Indigo-blå. Det är en av få färger som jag kan tänka mig passa med golvet. The inspiration research continues.

Smakprov på det blivande vardagsrummet och dess svårinredda golv följer nedan:

Likes

Comments

Henne ska jag bli kompis med!

Likes

Comments

Drömmer ibland. Ganska ofta. Senaste veckan har jag drömt om att i framtiden ta mitt pick och pack och flytta till ingenstans. Typ till någon äng vid havet längst ned i Sverige (har noll koll på Sveriges geografi, så jag bara kastar ut något), en skog i Dalarna eller någon annanstans som jag idag inte har någon aning om vart. Miljön ska vara knäpptyst och oerhört vacker. Jag vill vara omringad av tidlös design, betong, trä, mjuka lakan och lugn. Arkitektritat hus och gärna funktionellt på något sätt så som energisnålt eller annat smart. Jag vill vakna på morgonen i tystnad och trygghetskänsla från naturen. Jag ska kunna gå på promenader och röra mig säkert i området (säkert = inte bli attackerad av björnar). Jag ska kunna ta bilen en bit för att komma till civilisation. Särskilt med hänsyn till att jag förhoppningsvis har barn med i denna drömmiga framtidsbild. Kring mitt residence finns inte stress. Att bo i Stockholm kanske inte är min grej? Jag gillar tempo och action, men det finns i mig så att det räcker. Så skön dröm. Jag kan sälja min lägenhet och bosätta mig i min drömvilla i mitt "ingenstans" och ha pengar över, p.g.a skillnaden på marknadsvärdet. Underbart. Fast om jag ska bo i mitt tidlösa betonghus utan stress så vill jag inte stressa en sekund över ekonomin. Sedan kan jag ju ha en liten övernattningslägenhet i Sthlm som jag sover i när jag hälsar på mina föräldrar. Det här blir bra. Hoppas jag fortsätter hålla mig till den här drömmen nästa vecka också. Mot en buffert inför att göra veckans framtidsdröm genomförbart.

Herregud.

Likes

Comments

Jag kan stolt presentera min nya vana: promenera kl. 06-07. Går ut i mörkret och kommer hem i soluppgång. Hinner rensa tankar, planera närtiden, få frisk luft och motion. As bra. Jag älskar det så sjukt mycket. Under promenaden möts jag av andra motionärer. I USA (som jag varit i en del) är det självklart att hälsa på nästan alla man möter. Jag uppfattar det som trevligt. Mega lätt och trevligt. Därför försöker jag hälsa på alla jag passerar under morgonpromenaden. Jag tittar på personen, ler och hälsar. Det går på en sekund, ger mig glädje och jag ser på några jag möter att de blir lite förvånade fast glada. Ibland får jag ett "hej" eller "god morgon" tillbaka. Ibland inte. Oftast inte från personer under typ 30 år. Orsaken till varför just medmänniskor under 30 år inte hälsar tillbaka är en sak jag funderar vidare över. Jag försöker att inte påverkas av att inte få respons. Det ger ju mig inget om jag slutar hälsa på folk för att de inte hälsar tillbaka? Det bättre att fortsätta, tycker jag. Självklart förstår jag att vissa inte vill ha någon kontakt med någon, speciellt på morgonen. Alla är olika och jag har full respekt för att folk har olika bagage och trivs med att ha saker på ett sätt. Fast det får mig igen att tänka på hur det är i USA, där det inte är mer komplicerat än att man bara hälsar och sedan går vidare med sitt liv. Jag trivs med det. Det ger mig energi och gör att jag känner mig tryggare i samhället. Jag skulle önska att det införs en praxis som säger att vi ska hälsa på den man möter. Jag kan även tillägga att jag inte är en person som tycker särskilt mycket om social kontakt med främmande människor - jag tycker det är underbart att bara vara med mig själv. Fast ett "hej" är så litet och få en stor påverkan på människor. Det är ansträngande även för mig. Kan detta bli en till vana hos mig?

Bild från senaste sommarsemestern i USA. Jag brukar inte hoppa på stenar, barfota på stranden varje morgon.

Likes

Comments

Idag styrde jag upp middagen. Hamburgare med tzatziki & hemmagjort hamburgerbröd. Sötpotatispommes med avokadosalsa. Riktig mat.

Hur lång arbetstiden var avslöjar jag inte. Men jag hade kunnat köra till Gävle och tillbaka. Noggrannhet har hög prioritet hos mig. Jag hade ju trots allt en dag på mig.
Emir? Sandra? Vad tyckte ni? Say no more.

Chéf.

Likes

Comments

Nej - inte springflicka. Cykelflicka!

Jag är fascinerad av Stockholms väder. Så fascinerad att jag gick in i rollen som cykelbudbärare och hämtade lillasysters biblioteksbok, för att fånga vädret och bunkra upp på D-vitamin. Du skulle bara veta hur fort jag cyklade. Jag cyklade så fort i en kurvig nedförsbacke att jag började noja över att jag var hjälmlös. Men jag lever. Lever mer nu än vad jag gjorde innan cykelresan, för tamejfan vad kul det var att cykla. Att trampa som en dåre och hoppas att man inte blir påkörd i en kurva (jag vet, det är inget att skämta om.). På hemvägen var cyklingen mer av en utmaning. Jag fick byta cykelstil. Från mega cool superdårecyklist till mega töntig pensionärscyklist. Allt på grund av att jag vägrade betala två kronor till biblioteket för att få en plastpåse att lägga boken i när jag cyklar. Jag sa med min vänliga röst att jag inte hade några pengar med mig, men jag var knappast charmig nog för att förtjäna en plastpåse av värde två ynka kronor. Jag tyckte självklart att jag var charmig nog, när jag klev in på biblioteket fortfarande kvar i Tour De France andan. Bibliotekarien uppfattade det inte charmigt att en 19-årig tjej kom in för att låna Dagbok för alla mina fans - Gregs Bravader på barnavdelningen. Därför behöver jag ta tillfället i akt att tacka min sidekick, också kallad hoodie, för att hon var så vänlig och lät mig låna hennes kängurupung. Cyklingen hem varade under mer kontrollerade omständigheter. Jag ville ju inte att Dagbok för alla mina fans skulle bli åksjuk och behöva avvika från turen. Då hade jag behövt förklara för alla som såg oss att "jag känner inte den där boken!", jag är bara budbärare! Eller cykelflicka.

Oavsett vad folk säger, så vet jag att jag har den coolaste cykeln i stan. Fick den, efter lång tids önskning, i födelsedagspresent när jag fyllde 13 år. Det är som att jag bevarat känslorna för den som jag hade då, för jag känner precis likadant nu. Det är du och jag, Cruiser, du och jag.

Likes

Comments

Den föredetta atleten Usama Aziz, med två OS-medaljer i brottning, proffsboxnings bakgrund och ett år som Europa-bäst i MMA, höll idag ett pass av sitt & Madelinn Fernandez egna träningskoncept TAUFF Training. Träningen är inspirerad av olika sporter så som brottning, MMA och löpning, men också av olika träningsredskap som kettle bells och TRX. Inom konceptet finns olika träningsformer som:

TAUFF ROOTS
TAUFF PLAY
TAUFF FORCE
TAUFF ENDURANCE
TAUFF INCLINE
TAUFF HYBRID
och slutligen TAUFF HIT (som hölls idag).

TAUFF HIT står för högintensiv träning som tränas i intervaller genom både individuella övningar och parövningar. Då blir vikten man arbetar med antingen sin egen eller partnerns (jag valde rätt partner. Kunde gått illa.).

Vad jag gillade?

Jag hann ​aldrig ​​​tröttna under passets gång. Rastlöshet finner jag vanligtvis lätt.

Jag kunde ​knappt fuska! ​Det är hemskt att behöva skriva det, men jag är en fuskare. Skulle också kunna kallas latmask. Så fort tränaren tittar bort får chansen. Och tar den. Med parövningarna kunde jag inte längre fuska! Jag hade ju ögon på mig konstant! Både från partnern och gång på gång av Usama. Det var grymt (i positiv och negativ bemärkelse).

Tränigen var ​strukturerad. Jag blev informerad om vad som skulle göras, hur det skulle utföras, och hur många gånger. Det gjorde att jag kunde bli lite lugnare (trots hög puls) av att känna att allt är klart, tydligt, strukturerat och under kontroll.

...självklart ​rolig. Och ​jobbig. ​Den kombinationen är inte alltid lätt att hitta i träningsvärlden. Jag har provat både det ena och det andra. Alltid finns det någon brist. Ännu har jag inte funnit TAUFFs brist. Jag ska inte heller leta, för det var kul & jobbigt och det räcker.

Jag hade sedan långt tillbaka velat testa på TAUFF. Tiden gick och jag kör med den vanliga ursäkten "saker kommer i vägen". När jag för några dagar sedan satt i en lägenhet i Kroatien och snokade på Instagram (det är SÅ kul att snoka på Instagram!!! Ska lätt bli en heltidssnokare, om det finns som yrke i framtiden) och fick syn på att det fanns TAUFF pass på måndagar i Humlegården. Bokade in det i kalendern och spikade i hjärnan att jag skulle gå. Tills dagen kom och jag började noja över att jag var partnerlös. Jag nojade länge. Sedan bestämde jag mig för att släpa mitt feta arsle in i bilen och köra till fina Humlegården. Oj, vad värt det var. Jätte skön stämning, glada hurtbullar och hundraprocentig sammanhållning. Det kommer från en person som är mycket skeptisk och analyserande när det gäller träningsklubbar och grupper. Vädret var med oss och svetten densamma. Juste, jag glömde nämna pricken över i:ett - träningen är gratis.

Jag är glad att jag följde vad som stod i min kalender och att jag gick själv. Ensam är ju stark. Måste leva upp till uttrycket.

Detta är inte sista gången jag ser TAUFF. Och inte sista gången TAUFF ser mig. Måndag den 10:onde, tjena!

TAUFF HIT: 10/10 Celinor

Likes

Comments