Urklipp av storys från min Miami resa:

Blev utskälld av flygvärdinnan när jag nuddade hennes arm för att hon inte stannade vid mig fast att jag plingat. Grym start. Halva planet hörde om, utifrån hennes perspektiv, "tafs-incidenten".

Uber Pool:ade massor. Samåkte med allt från en italiensk kvinna vars temperament var lika spännande att följa som Paradiset Hotel, till en kille som extraknäckte som solstolsuthyrare och tjänar 2500kr/dag. Bokade businessmeeting med colombiansk chaufför som äger 10 mäklarkontor i Florida och har en son som är tennisproffs.

Tatuerade mig på Miami Ink och stod en meter ifrån Ami. Gick in, bestämde typsnitt och text som kändes mest rätt, fick skissen placerad på kroppsdelen och blev tillfrågad om modifiering av storleken. "It's good!" sa jag mot min inre röst som ju faktiskt hade planerat (det enda jag planerat) att tatueringen skulle vara diskret. Spontaniteten från ADD:n. Vad ska pappa säga. Efter förra tatueringen ville han skära av min arm. Denna gång kanske det sker. Får säga vad den kostade, ökar chansen att han låter armen sitta kvar.

Låg och solade och hörde svenska i bakgrunden. Tänkte: ska jag? Innan jag hann vela vidare så bestämde jag mig fort som attan, "Är det svenska jag hör?" sa jag och log. Hade nämligen lyssnat på en resepodcast minuten innan med ämnet "ensamresa" och lärt mig att nyckeln till framgång är ett leende. Det fungerade. Träffade två svenska musiker som ska resa runt i landet med syfte att boka in spelningar.

Fick ännu ett ryt under resan. Gäller att liva upp resan lite. Det var en morgon på strandpromenaden då jag fick sug efter en bild på mig i min sportiga look med soluppgången i bakgrunden. Spanade efter den fotgängare som jag misstänkte kunde leverera bäst som fotograf och som såg trevlig ut. Radarn fann ett 50+ år par som promenerade i ett tempo som var långt under snittet. "Excuse me, do you mind taking a picture of me?" frågade jag herren. Han fortsätta promenera och kanske till och med i högre tempo. Jag förstod inte. "Excuse me, do you m..." frågade jag igen, han kanske inte hörde tänkte jag? Jag blir avbruten "We are walking!" kastade han ut sig stöddigt och undvek min blick. Kvinnan skämdes och tog bild på mig. Han var ju knappt "walking". Gå snabbare nästa gång.

Ovan presenteras resultatet av damen som ställde upp som fotograf när mannen påstod att de var för upptagna med att promenera.

Likes

Comments

Följande punkter skildrar mina fördelar med att semestra ensam. Notera att jag aldrig semestrat ensam tidigare. Första meningen fick det att låta som att min enda sysselsättning är att resa ensam. Varsågod, min lista på löjliga grejer situationer och stunder som jag uppskattar:

-jag kan äta på restaurang med hög musik och njuta, vilket med sällskap är något jag hatar då jag behöver anstränga mig både för att höra och prata

-jag slipper vänta på sällskap som ska på toalettbesök och välja maträtt på menyn

-jag slipper dividera med sällskapet om att spara eller slösa på taxiresor, restaurangbesök och upplevelser

-jag kan promenera med magen kurrandes i bokstavligen två timmar för att hitta den perfekta restaurangen som tilltalar mig, utan att ha ett klagande sällskap som tung svans

-jag kan stanna vid fotovänliga platser och fota tills jag fått de perfekta bilderna som förmedlar exakt det jag vill

-jag kan käka mitt glutenfria, mjölkfria, pescetariska och slippa bli suktad av sällskapets saftiga, rykande, äkta stenugnsbakta pizza som knappt går att skära på grund av den perfekt smälta mozzarellan

-jag kan vara snyggast i mitt sällskap, t.o.m när jag har en "ful-dag" så är jag ändå snyggast

-jag kan göra nr. 2 på rummet när jag vill

-jag kan vara inne hur länge och hur kort jag vill i en butik, ingen anpassning krävs

-jag växer dubbelt så mycket vid utmanande situationer som jag behöver klara av på egen hand än om jag hade haft sällskap - JAG ÄLSKAR att lära mig och att utvecklas! Älskar.

Likes

Comments

Idag kom jag fram till Miami. Ensamresa. Första ensamresan i livet. Jag har hunnit packa upp, kolla in poolen, äta lunch, strosa runt, byta om 3 ggr och nu sitter jag på en troligtvis as bra restaurang och väntar på en pokébowl. Skön musik och jag har fixat mig så att jag känner mig extra fin. Jag är omringad av par och kompisgäng. Mest par. Som firar alla hjärtans dag. Innan jag bestämde mig för att fixa mig och gå ut på fin middag så tvekade jag, med tanke på att jag skulle vara den enda singeln till bords. Jag bestämde mig för att gå och nu är jag så pass nöjd med mitt beslut att jag bloggar om det. Växt 1 meter - yes. Jag var lite sugen på att gå och se Fifty Shades Darker på bio här ikväll. Hade kollat upp tider och salong. Fast där gick gränsen. Att gå in själv på Fifty Shades Darker på alla hjärtans dag - nja. Så nu har jag löst det. Började ladda ned den innan jag lämnade rummet för middag, så att den bör vara nedladdad tills att jag är tillbaka. Får se om det går enligt plan. Kanske blir mött av polisinsats för olaga nedladdning istället. Får njuta av pokébowlen så länge!

När jag är själv och utan wi-fi så finns det tid för tänkande. Idag kom jag fram till att en fördel med alla hjärtans dag: jag kan se exakt vem som är singel och inte! Här på gatorna går de upptagna männen runt med allt från blommor till Victorias Secret påsar att ge sina respektive. Det är sjukt uppskattat av mig. Då slipper jag slösa på spaningar på män som jag tror är lediga fast som inte är det. Fokus på rätt saker idag alltså.

Likes

Comments

Fast på Pinterest. Pinterest skapar behov. Helt sjukt. Jag vill resa, fylla min garderob med brutalt snygga kläder, äta Pinterest-mat, bo i en lägenhet med 50 meter höga industrifönster, och sitta på soffan och kolla Pinterest. (ej spons. lovar.).

Likes

Comments

Matiga soppor äger. Butternutspumpasoppa förtärs ofta hos mig just nu. Enkelt & gott. Om jag inte hade haft en tidsbegränsad lunchrast, pga ekonomistyrningsplugg som tynger, så hade jag suttit på soffan och kontinuerligt fyllt på skålen. Tänk att soppan fick ett eget blogginlägg. Respekt

Likes

Comments

Vilka drömboenden det finns på Airbnb. Jag blir sugen på att boka resmål efter boende. Beta av en i taget varje gång jag ska planera semesterresan. Mmm.

Likes

Comments

Att detta är sant eller inte kan jag inte veta. Men jag gillar det. Jag gillar fina människor som han. Små handlingar som har stor effekt.

Likes

Comments

Om 2 veckor flyttar jag ut. Därför laddar jag nu upp genom att planera hur jag ska inreda på bästa sätt utifrån lägenhetens förutsättningar. Lägenheten har (enligt mig) ett klurigt golv. Körsbärsgolv kombinerat med valnöt är min gissning. Jätte fint fast det är inte jag. Hur som helst är jag väldigt ivrig på att flytta och få till en schysst inredning. Om det finns någon inredningsstylist där ute som vill ha ett objekt att arbeta med som referens, varmt välkommen att höra av dig. Tills dess är Pinterest min primära inspirationskälla. In mind nu är att måla någon "djup" färg och inreda med moderna möbler. Indigo-blå. Det är en av få färger som jag kan tänka mig passa med golvet. The inspiration research continues.

Smakprov på det blivande vardagsrummet och dess svårinredda golv följer nedan:

Likes

Comments

Henne ska jag bli kompis med!

Likes

Comments

Drömmer ibland. Ganska ofta. Senaste veckan har jag drömt om att i framtiden ta mitt pick och pack och flytta till ingenstans. Typ till någon äng vid havet längst ned i Sverige (har noll koll på Sveriges geografi, så jag bara kastar ut något), en skog i Dalarna eller någon annanstans som jag idag inte har någon aning om vart. Miljön ska vara knäpptyst och oerhört vacker. Jag vill vara omringad av tidlös design, betong, trä, mjuka lakan och lugn. Arkitektritat hus och gärna funktionellt på något sätt så som energisnålt eller annat smart. Jag vill vakna på morgonen i tystnad och trygghetskänsla från naturen. Jag ska kunna gå på promenader och röra mig säkert i området (säkert = inte bli attackerad av björnar). Jag ska kunna ta bilen en bit för att komma till civilisation. Särskilt med hänsyn till att jag förhoppningsvis har barn med i denna drömmiga framtidsbild. Kring mitt residence finns inte stress. Att bo i Stockholm kanske inte är min grej? Jag gillar tempo och action, men det finns i mig så att det räcker. Så skön dröm. Jag kan sälja min lägenhet och bosätta mig i min drömvilla i mitt "ingenstans" och ha pengar över, p.g.a skillnaden på marknadsvärdet. Underbart. Fast om jag ska bo i mitt tidlösa betonghus utan stress så vill jag inte stressa en sekund över ekonomin. Sedan kan jag ju ha en liten övernattningslägenhet i Sthlm som jag sover i när jag hälsar på mina föräldrar. Det här blir bra. Hoppas jag fortsätter hålla mig till den här drömmen nästa vecka också. Mot en buffert inför att göra veckans framtidsdröm genomförbart.

Herregud.

Likes

Comments