Header

BÄSTA. LÅTEN. JAG. HÖRT

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Efter ett antal minuters tittande på youtube om You're more beautiful than you think och 50 people 1 question som handlar om hur vi ser och vilken uppfattning vi har av oss själva, så blir jag inte bara fascinerad över hur olika allas svar var eller vilken olik uppfattning vi har av oss själva jämfört med andras. Utan det som faktiskt fångar min uppmärksamhet är att vi alla har ett sådant nedvärderande ideal av hur vi ska se ut.

Jag menar visst, jag är inte direkt starkare än någon annan över min syn på mig själv, utan jag kanske har en svag syn på mig själv. Men något som jag under senare tiden har försökt att inse är att vara nöjd med sig själv, eller rättare sagt ens egna accepterande över sig själv är nyckeln till framgång och lycka. Det är så extremt viktigt över vilken syn vi har av oss själva, för det är vår självbild som betyder mest och som står oss nära till de personen vi kan utvecklas till att bli. Man kan inte utvecklas med hjälp av någon annans uppfattning av dig själv, utan man utvecklas när man accepterar sig själv.

Det handlar inte bara om att känna sig fin längre, visst vi lever i en värld där de flesta av oss styrs av olika skönhetsideal som sprids som löpande eld på olika sociala medier, men egentligen så handlar det ju om att vi låter dem styra oss. Jag vet att det låter töntigt och man har väll säkert hört det innan, men det ligger ju en viss sanning i det. Vi låter oss själva bli hjärntvättade av den perfekta bilden som vi alla vill uppnå, men som bara kan uppnås när man hittar fel på sig själv. Men vet ni vad? Fuck that! Skit i vad allt och alla säger om er både privat och i samhället. Det är så sjukt att vi låter oss själva bli styrda av detta. Vi låter oss själva sjunka till den nivån där det enda sättet för oss att lyckas är när vi hittar de vi anser vi har misslyckats med. Vi ser ned på oss själva och glömmer bort att vi tillsätter olyckligt in i vår vardag när vi tror att vi tillägger lyckigt.

Jag kan inte fatta att vi fortfarande lever i en tid där ideal och självbild är en nedvärderande blick mot oss själv, när vi lever i en tid där revolutionen borde kommit längre.

Jag skriver inte detta för att försöka göra någon revolution mot samhället och jag tror verkligen inte att nu när jag fått min röst hörd över detta, så kommer allt att förändras.

Nej, jag försöker inte övertyga någon eller bestämma över någon förutom en person. Varför jag skriver en sådan lång text som egentligen kom väldigt spontant är på grund av att för att nå förändring så måste man börja med sig själv. Så detta handlar inte om att jag ska säga åt er att rycka upp er själva, utan kanske är detta ett sätt för mig att övertyga mig själv att sluta titta ned på mig själv.

SÅ nej, det handlar inte bara om att vara fin och känna sig fin längre. Det handlar om att vi ska känna oss starka och känna den mod som låter oss att acceptera det som inte är perfekt, för det är det som bildar ett perfekt och mänskligt samhälle. Ett perfekt samhälle är när vi inser att det perfektion är omänskligt och det är imperfektion som gör oss mänskliga.


Likes

Comments

God jul!!
Julveckan har för mig har både varit stressig och lugn. Jag har stått för allt julgodis här hemma och jag har även stått för allt för många presenter. Men nu är julen avklarad på sätt och vis, vilket faktiskt känns ganska så skönt! Älskar verkligen julen, men julkänslan iår fall aldrig riktigt på plats om man säger så.

Men igår så utförde vi alla traditioner, Kalle anka, julbordet, paketsöppning och polarexpressen. Jag hann även träffa gurra, Stina och Sara på en kort prommis! Sedan la jag och Sara oss i hennes soffa och kollade på polarexpressen, så extremt mysigt att får mysa med henne på julafton!!

Hoppas ni alla haft en underbar jul och har en fin fortsättning, för guess what, nu kommer ju nyårshetsen, inte sant? ;))

Likes

Comments

NU kommer jag här samtidigt som jag har något i mina tankar.

Jag vet inte om jag kanske borde säga att detta inlägget är till just oss tonårstjejer, för då är det väll kanske fler av er som kommer läsa detta inlägg. Men det är något som jag har gått runt och tänkt på under de senaste dagarna. Okej nej förlåt, de senaste åren. Jag går ständigt omkring och tänker på vad alla andra tycker och tänker om mig. Detta leder inte till en glad och hälsosam celina, utan detta leder till att jag går runt och blir osäker samtidigt som jag börjar jämföra mig själv med alla andra tjejer som finns runt omkring.

Om ni tycker att det antagligen bara är jag som tänker så, så har ni fel. Jag vet att jag inte är den enda tjejen som jämför sig med alla andra. I betygen så jämför vi oss med varandra för att uppnå att vara bäst. Utseendemässigt så jämför vi oss med varandra för att vara snyggast och vi jämför oss igenom livet för att uppnå känlsan av stolthet. För att vi ska bli stolta över oss själva, så börjar vi alltid att jämför oss med varandra för då får vi den bekräftelse som vi behöver.VI är i behov av att vi måste jämföra oss med antingen starkare eller svagare individer för att känna oss bekräftade.

Jag känner själv att vi kan inte gå omkring i och kolla snett på varandra för att uppnå något bättre. Vi kan inte alltid tänka varje gång vi blir nekade av någon att vad har hon som jag inte har, eller varje gång vi får ett dåligt betyg att jag förtjänar bättre betyg än den där hjärndöda personen. Liksom att vi måste trycka ned varandra för att nå högre är bara sorgligt.

Jag tycker det är löjligt av de som säger att vissa personer är "Stauskåta" eller "i bekräftelsebehov", för helt ärligt så blir ju personen som snackar skit i bekräftelsebehov för att jag ska tycka likadant. Jag vet att detta inlägget kanske inte har någon större betydelse i förhållande till utveckling, men jag tycker själv att detta är något alla borde försöka att undvika. Att jämförelse leder inte till någon positiv utveckling, utan den enda utvecklingen som utvecklas är osäkerheten hos oss.

Likes

Comments

Godmorgon! Dagen börjades runt halv elva med julgranspyntning. Jag och pappa hade bra teamwork och vi var väll klara med granen efter ungefär en halvtimma. Såhär blev resultatet and I'm actually really proud.

Snart ska jag klä på mig och sätta mig och plugga, ska försöka bli klar idag och sedan ska jag gymma närmre kvällen tror jag.
Ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments

God Kväll!!
Nu har jag precis ätit lite tacos och det smakade extremt bra må jag säga. Snart så ska jag vidare till Lisa där några kompanjoner från mitt gamla skolhäng hänger, så det blir helt enkelt en myskväll ikväll! Ha en fortsatt bra kväll!

Likes

Comments

Min frukost imorse kanske inte ser så jätte god ut, men det var den. Klockan 12 så lagade jag lite bananpannkakor med kanel. Jag tog turkisks yoghurt på, cause why not och äpplen. Det var väldigt tasty och det var faktiskt väldigt länge sedan jag gjorde bananpannkakor!!

Men iallafall så somnade jag väldigt sent och vaknade lika så. Egentligen så skulle jag vakna halv tio, men oj vad det var skönt att bara sova på och drömma. Love it. Klockan är ju fyra och jag ska försöka dra mig ut på en springtur, men jag är bara så trött idag asså.

Jaja, vi får se vad som händer. Kramar

Likes

Comments

Här ligger jag i min säng och inser att hela kvällen har gått åt ingenting. Jag har bara vilat och chillat, inte tagit några måsten överhuvudtaget, jag ba va'. Alltså ni förstår inte hur skönt det ska bli att jag har ungefär 21 kvällar framför mig som kan se ut såhär, jag är mer än redo inför lov. Det är inprincip en halvdag kvar i skolan och jag nöjer mig med det. Jag har lite lov nu, men måste bara försöka få in en samhälls inlämning tills på måndag. Sen hörni, sen så har jag lov.

Jag ska nog sätta på If I Stay, för det är ju min favoritfilm har jag kommit fram till, eller så sätter jag bara på någon serie. Godnatt och hoppas ni sover gott inatt! Om en vecka är det julafton för er som inte redan visste det.

Likes

Comments

God morgon!!
Eller AA god morgon och godmorgon, jag vaknade upp med känslan av att svälja taggtråd. Men detta var förväntat, eftersom många av mina kompisar är sjuka samt min broder som går omkring och hostar och rör på allt. Men i alla fall så är jag påväg till skolan för att göra historia prov och svenska förhör typ. Längtar redan tills ikväll då min bror kommer hem från Umeå(!!!!!) ska bli så kul!! Vi ska köpa gran, klä granen och sedan göra varmchoklad och kolla på någon mysig julfilm!! Iiih!!

Glad fredag hörni

Likes

Comments

Solig dag idag, vilket gör mig Väldigt glad!! Jag är påväg till skolan nu och hat bara två lektioner. Jag hade idrott men lille jag har fått ont i halsen och av erfarenheter från i höstas, så vet jag att jag inte ska utmana ödet och ta i med krafterna under idrotten. Jag blir sjuk i fem veckor annars.

När jag kommer hem så ska jag plugga och samt göra mackor till imorgon. Vi ska sälja fika på en fotbollsturnering och då fick jag och Wilma uppgiften att göra mackor.

Ha en bra dag

Likes

Comments