Nu var det flera månader sedan jag bloggade sist, av lite olika anledningar. Mitt senaste inlägg var efter midsommar och anledningen till att jag inte bloggat efter det är att jag har varit borta sista månaden av sommarlovet, jag har varit på Western Farm i boden i 5 veckor så jag har haft mycket att göra där och då har tiden inte räckt till att blogga, men jag har haft väldigt roligt där i sommar.

Jag har inte häller bloggat så mycket om Pottan på senaste och det av anledningen att resultatet i Vindeln inte blev som planerat. Vi märkte efter det att något var fel med Pottan, vi har haft ut veterinär som kom fram till att han har haft en låsning i ryggen och varit väldigt spänd i både nacke och rygg. Vi har haft ut massörer som masserat och sedan veterinär igen som fått bort låsningen och det mesta av spänningarna. Sen har vi sätta igång han igen, börja med skritt ett tag, sen skritt trav efter det börja med galopp också. Så det har inte funnits så mycket att blogga om då jag behövt lägga ner mycket tid på att få honom bra, vi gör även några stretchövningar varje dag för att han inte ska bli stel. Köpt en back on track ryggvärmare och nackskydd åt han och några nya täcken så han inte ska bli kall,

Har haft lite dåliga förutsättningar under igångsättning då det varit dåligt underlag under hösten så den har tagit lite längre än planerat, ridit mycket på hårt underlag i skogen så han har fått jobba ordentligt med hela kroppen. Nu är vi nästan helt igång och ska hoppträna för första gången på flera månader nu på söndag. Det ska bli roligt, han känns verkligen mycket bättre nu. Men det har varit tråkigt att inte kunna tävla eller träna under hösten, nästa år hoppas jag vi kommer tillbaka på tävlingsbanan och kan göra riktigt bra resultat.

Ska försöka blogga så ofta jag kan nu, men vi rider inte så mycket spännande saker just nu hemma så finns inte så mycket att blogga om men kommer iallafall inlägg efter hoppträningar och sådant.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​En rolig midsommar helg har det varit, vi har grillat gjort pizza och lite annat kul. Trevliga personer och allt sånt, även om Pottan har varit hemma så har jag hunnit vara i stallet och jag fick låna finaste Swea och rida henne, hon var pigg och busig men roligt var det ändå. Idag när vi åkte hem så han jag med att hälsa på Thorells hästar som går på bete i Blåsmark, extra roligt var det att träffa Breeze som jag inte hunnit träffa på 6 månader, men såklart kul att träffa alla andra hästarna också.

Ikväll ska jag åka till Pottan men får se om jag rider han eller inte, det regnar ju rätt mycket just nu. 

Likes

Comments

Nu var det drygt en vecka sedan jag bloggade, har varit med en kompis så har helt glömt bort att blogga.

I onsdags hopptränade vi för Robban, han var rätt fin trots att vi hade lite samma problem som i vindeln att han inte lyssnar fram eller åt sidan för min högerskänkel, men vi hoppade fram lite han kändes fin han fick hoppa nått språng på 105-110cm något sånt innan det var dags att hoppa bana, eftersom det inte är några tävlingar de närmaste veckorna bestämde vi att vi inte hoppar någon hög bana och att vi tar och låter han gå några lägre istället. Han var fin men surade ibland för in skänkel. En sak som kändes riktigt bra denna träning var att han hoppade hindrena trots att jag tappade flytet och kon antingen för nära eller stort, ibland lite snett också. Tur är det att jag har en sån snäll ponny som räddar mig i sådana situationer.

Igår red jag honom barbacka med hackamoret, vi jobbade mycket med att han skulle gå ut för min högerskänkel vilket han gjorde superbra i slutet.

Idag åker jag bort och kommer hem på söndag, så några andra ser till Pottan under tiden jag är borta.

Likes

Comments

Nu tänkte jag berätta om hur en vanlig dag i stallet ser ut för mig och Pottan.

När jag kommer till stallet brukar jag börja med att fixa Pottans hinkmat och vatten, sedan mockar jag efter det packar jag hö och går ner till hagen och fyller hö och vatten. Tar med mig Pottan upp från hagen och borstar honom, det brukar ta ungefär en 15-30 minuter att göra iordning honom beroende på hur smutsig han är eller vad jag ska göra med honom. Ett ridpass kan vara alltifrån 20 minuter till 1 timme oftast. Efter jag ridit så tar jag av alla sakerna på Pottan sedan borstar jag ett tag och då brukar han få massa godis. Sen får Pottan gå ut i hagen eller in i boxen, det beror på vad klockan är. Varje gång jag ridit Pottan smörjer jag alla sakerna jag använt och ser till att allt är rent.

Detta är ungefär en vanlig dag för mig, men det kan variera en del ibland beroende på träningar och tävlingar osv.

Likes

Comments

Blev så trött igår så orkade inte göra ett inlägg på bloggen! Men igår var jag stallledig, vi var på Gültzauuden med klassen vilket var roligt! Ikväll ska jag till stallet och Pottan ska få gå ute i skogen! Kommer ett inlägg ikväll och har tänkt att göra ett inlägg om hyrbil en dag i stallet ser ut för mig!

Måste passa på och rekommendera en app som heter Ztable, man kan planera sina ridpass och få en massa tips, är jätteglad att denna app finns nu! Skönt att kunna planera sina ridpass i mobilen, vi ses ikväll.

Likes

Comments

Idag gjorde vi inte så mycket på skolan, efter skolan åt jag glass med några kompisar sedan var jag hemma ett tag innan jag for till stallet. Jag fixade lite saker i stallet och hästarna fick komma ut i sina stora hagar.
Pottan fick gå lite markarbete med en linje på tre hinder, 3 och 4 galoppsprång mellan. Han lyssnade inte riktigt på min skänkel från början men blev riktigt fin och skötte allt superbra.

Likes

Comments

Hej!

I fredags for vi till Vindeln för att tävla, vilket skulle bli kul. Men denna helgen blev inte alls som förväntat. Red fram till fredagens klass som var en La bed A:0, han kändes fin till en början men när vi hade hoppat ungefär två språng var det någonting som kändes fel för honom och då ville han inte hoppa något mer. Jag förstod inte riktigt vad felet var men istället för att söka hindrena backade han av när han såg hindret. Det ledde till att vi tyvärr blev uteslutna på första hindret, på lördagen bytte jag klass till LC för att jag ville bara komma runt banan men samma där, han ville inte hoppa vi tog oss till 7 hindret på banan och det är jag glad för. Men vi valde att avbryta tävlings helgen och fara hem och träna istället.

Mest troligen så gör han så här för att vi tog bort broddarna och snösulorna efter Jokkmokk och jag har inte hoppat sen dess, när han inte har sulorna känner han underlaget och utan broddarna får han inte samma fäste. Han rör sig rent och fint och verkar inte ha ont. Dessutom var det rätt varmt på tävlingen så han kan vara lite tröttare då, men vi tränar inför nästa tävling och hoppas att det går bättre. Pottan brukar inte alls göra såhär så jag blev rätt förvånad, han har hoppat så fantastiskt senaste tävlingarna och sedan blir det såhär och det är väldigt tråkigt men nästa tävling blir antingen i Lycksele eller Kågedalen, vi kan tyävärr inte åka till Dundret i helgen då vi har andra saker inplanerade!


Likes

Comments

Var några dagar sen jag bloggade sist, har varit väldigt trött och dessutom varit sjuk så har inte riktigt känt att jag har haft lust att blogga. Pottan har mest fått gå lugnt, och dagarna fram till tävlingen blir också ganska lugna. Får se om jag kommer ha lust att blogga något de närmsta dagarna, känner att jag inte har så mycket motivation när jag inte har så mycket saker att blogga om. Men ska iallafall försöka blogga efter helgens tävling i vindeln för då finns det något att blogga om, kanske till och med bloggar efter varje tävlings dag eftersom jag inte kommer ha så mycket att göra på hotell rummet.

Men det kan bli imorgon jag bloggar eller om flera dagar men i vilket fall som helst kommer jag inte sluta med bloggen. VI ses!

Likes

Comments

Idag så blev det att vara ganska lång tid i stallet. Pottan fick g ett markarbetes pass med lydnads träning. Han var riktigt fin och glad idag men det blåste tokigt mycket så han blev lite rädd och spänd dessutom var vädret konstigt så det haglade ena stunden och var sol andra stunden. Men när han väl koncentrera sig mig och övning så gick det riktigt bra. Efter åt smordes alla sakerna, jag borstade Pottan och sedan fick han gå ut. Jag fixade även allt annat som skulle fixas. mat, vatten mocka och sånt.

Likes

Comments

Idag har Pottans skötare tagit hand om Pottan, var ganska skönt så jag hinner bli lite friskare. Men man börjar ändå känna att man vill åka till stallet om man inte varit där på en hel dag. Skrev packlistan inför Vindeln idag när jag inte haft något att göra, jag hittade även en bra app som heter Checklist där man kan skriva in alla sakerna och sen bocka för dom. Väldigt smart. På tävligen i Jokkmokk fick Pottan ett nytt schabrak till tävlingar, ett jättefint Mias schabrak, jag har även beställt en lång luva till den. Tror han får prova schabraket i Vindeln. Vill bara tävla nu :D

Likes

Comments

Tänkte att jag gör ett inlägg som handlar om bara Pottan och skriver lite mer detaljerat om honom!

Pottan är som sagt född 2004, valack och brun. Hans pappa heter Bostorp Bravad och är en var en vit welsh ponny hingst. Jag vet inte så mycket om honom mer än att han var en godkänd ponny hingst. Pottans mamma hette Carissima och var en svensk ridponny, blandning mellan welsh och arab därav Pottans nerver som han kan få ibland. Här är några av Pottans resultat när han är premierad.

2004 - Silverbelönad med 8-8-7-8-7=38p

2006 - Guldbelönad med 9-9-8-7-7=40p, klassvinnare WPB.

2007 - Visad på 3-årstest med 8-7-7-7-6-6=41p dressyr och 8-7-7-6-7-6=41p hoppning.

Nog om Pottans föräldrar och om premeringar. Tänkte att jag berättar om varför jag köpte just Pottan.

Sen jag började rida har jag alltid velat ha en egen ponny, men jag gick några år på ridskola sedan började vi lite smått kolla på olika hästar, proved en del olika hästar med ingen jag riktigt fastnade för. Hösten 2015 följde jag med en kompis ner till Kramfors och hon skulle provrida några hästar, just då var det inte tänkt att jag skullle ha någon ponny jag följde bara med som sällskap till min kompis. Men vi åkte iallafall hem till en tjej som hade några hästar och då hade hon Pottan och en annan ponny som min kompis köpte och då fick min kompis rida ena ponnyn och jag fick prova rid Pottan. Vi red lite dressyr, hoppade lite hinder och galoppera upp för en stor backe. Efter det var jag helt fast vid honom tjatade om att jag ville ha honom. Någon vecka senare fick vi ta honom på foder och vi hämtade hem honom 31 oktober sedan dess har han stannat hos oss och vi köpte honom ungefär en vecka innan jul men jag fick veta att vi hade köpt honom på julafton som en liten julklapp.

Jag är verkligen glad att han fick stanna hos oss, han har lärt mig en massa saker under 1,5 år. Vi har tillsammans fått träna och slita jättemycket för att lära känna varandra och bli ett bra team men nu känns allt så himla bra och vi har verkligen fått ett bra samspel nu. Han är en ponny som är väldigt pigg och kan tycka mycket saker är läskiga men skulle aldrig göra något dumt. Hoppningen har alltid varit hans starka gren, men i början när vi inte riktigt kände varandra så hade jag lite problem med att jag inte fick någon bra kontakt med honom och han lyssnade inte riktigt på mig men det har vi tränat mycket på. Dressyren har alltid varit lite svår för honom, han blev i början väldigt spänd i dressyren och kunde som tycka det var rätt jobbigt men i 1.5 år har vi jobbat mycket med detta och det har gett resultat. Nu kan vi rida dressyrpass och han är helt avspänd hela passet och lyssnar på mig även om han ibland kan tycka det är lite tråkigt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag så fick Pottan longeras ett litet tag, jag har blivit sjuk efter tävlingarna i Jokkmokk så han får gå lite lugnare pass i veckan. Som vanligt var han snäll att longera, han fick nya skor idag och efter att vi hade longera fick han lite frisering av kronränderna, oljade hovar och sedan fick han stretcha lite. Denna vecka blir en hoppfri vecka då han tävlar nästa helg. Men planen är att vi ska rida några mysiga skogsturer istället.

Likes

Comments

Hej! Efter att jag har avslutat min gamla blogg bestämde jag mig för att börja om på nytt då det har hänt ganska mycket sen jag var igång med förra bloggen! Kommer främst att blogga om hästar och min ponny La Estrella Potcholo som kom till mig 31 oktober 2015.

Pottan som han kallas är en c ponny född 2004. Hos sin tidigare ägare är han tävlad upp till LA hoppning fram till han var 9 år sen flyttade han tillbaka till uppfödaren och tävlades inte förrän han kom till mig. Så med mycket jobb och träning så tävlar vi idag LA hoppning och siktar mot MSVB. Även hunnit starta en del dressyr, med mycket blandade resultat. Dressyr är inte alls våran grej men från att han har varit rädd för dressyrstaketet och varit spänd och sprungit fort genom hela programmet så har vi nu ridit LB:1 med 65% som högst, även hunnit starta LA:1 med 58% men på en pay and ride. Vi kommer inte satsa något på dressyren men rida någon tävling då och då så länge det inte krockar med hopptävlingarna.

Pottan är en väldigt speciell ponny, men om han bara litar på ryttaren och man gör allt rätt så gör han alltid det man ber han om. Han vill alltid göra sitt bästa och älskar att få tävla hoppning när det får gå fort och han vill gärna prestera bra så han får springa ärevarv efteråt.

Hoppningen är det vi kommer satsa på och förra helgen var vi till Jokkmokk och tävlade, fina rundor med noll fel i alla klasser, en andra plats i LC, vinst i våran andra LA tillsammans och precis utanför placering i LB. Den 10-11 är det tävling i Vindeln dit ska vi troligen ska åka och kommer starta LB fredag, LA lördag och söndag. Det blir även våran första nationella start.

Likes

Comments