View tracker

Äntligen fredag! Började min morgon med att tvätta klockan 7, ändå så var nästan hela tvättstugan full då. Förstår inte varför så många tvättar så tidigt på morgonen en fredag... Men skönt i alla fall att ha tvättandet gjort! Börjar inte fören 13.10 så har hunnit med lite plugg och kikat över min budget. Nu mot gymmet för att träna.

Blir svårt att få till träningen i helgen då jag kommer vara hemma hos mamma, men ska försöka ta mig ut och gå så att jag ändå rör på mig. Får göra det bästa av det. Vila upp mig också då jag är helt slut efter den här veckan, och nästa vecka jobbar jag massor. Jul på Rituals är fullt med kunder och saker som ska göras, så gäller att vara på hugget.

Kom på mig själv igår när jag skulle duscha att jag stog och klämde och kände på mina höfter. Kikade på mina bristningar och tänkte hur fan de kunde bli så många. Jag har en viss hatkärlek till min kropp. Vissa stunder hatar jag den och äcklas över hur jag ser ut, men de flesta stunder så älskar jag den. Tror ingen älskar sig själv och sin kropp alla sekundrar på dygnet, men mitt mål är att älska den mer och mer. Den är ju fantastiskt. Trotts att den kanske inte är perfekt i andras ögon så vill jag göra den perfekt i mina. Vi är ju ett team, och tillsammans så har vi tagit oss igenom mycket. Jag måste bli bättre på att vara mjuk och ta hand om mig, i stället för att vara hård och se allt jag anser är fel. Har alltid haft en typ av hatkärlek till den, men det är dax att vända på det beteendet.

Min syn på min kropp gör det jobbigt för mig att till exempel gå och simma, då kroppen blir så väldigt blottande. Men jag orkar inte bry mig om det längre. Mötte en från min skola i går när jag stog och böt om på gymmet, och först tänkte jag shit vad jobbigt det här blev då! Tanken att hon skulle se hur min kropp såg ut utan kläder var skrämmande eftersom att tjejer har en tendens att döma en hel del. Men vände snabbt om tanken till att det är skitsamma vad hon tycker eller tänker om mig. Jag är här för att träna och jag har ett mål. Ett mål som ingen eller inget längre ska få komma emellan. Då kändes det helt plötsligt bättre. Jag stod upp för mig själv och slutade tänka på att hon var där. Tror det är det bästa man kan göra i sånna situationer då det blir obekvämt och man blir rädd för vad andra ska tycka och tänka om en. Har massor på min kropp som jag är sjukt stolt och nöjd med, ska bara få med resten av kroppen på den listan.

Ha en fantastisk fredag! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mötet igår på SCÄ gick bra, dock har vi lite delade meningar vid visa punkter. De anser att genom en allsidig och varierad kost i rätt portioner så får man en hälsosam kropp och livsstil. Men jag som måste ner i vikt kan inte äta på det sättet de vill, eftersom att det är i mina ögon för mycket mat. Och ska man ner i vikt så måste man ligga på minus inom maten och plus med träningen. Menmen, får se vad de säger nästa vecka då vi ska djupdyka i hur jag äter idag och vad som kan förändras.

Simmade idag under min håltimme, var perfekt! Hade egentligen tänkt göra det innan skolan men kom på att jag skulle till skolkuratorn 20 min innan min tid började där. Så var bara att springa till gymmet och byta om från mysbyxor till jeans och slänga på lite smink. Hann precis.

Men i morgon är det fredag, så vad gör alla? Jag ska hem och mysa hos mamma med brorsorna :)

Likes

Comments

View tracker

Var på föreläsning igår på Stockholm center för ätstörningar. En föreläsning som handlade om känslorna och ätstörningen, om hur dom hör ihop och påverkar varandra. Det är fascinerande det där om hur mycket de faktiskt hör ihop. För mig så påverkar mina känslor min ätstörning, och vice versa, extra mycket. Det har kommit och bli något av en ond cirkel, och min tro är att man måste jobba med båda parterna samtidigt för att komma någon vart. Har otroligt mycket trauman i mitt liv som jag håller på och arbetar med, och det känns mer än rätt att även samtidigt djupdyka ner i min ätstörning för att kunna bli frisk på båda delarna. Men det tar tid och mycket ork. Hoppas att på SCÄ även få hjälp med mina trauman genom mer specificerade traumabehandlingar hos dom som är specialiserade inom det området. Har en diagnos som heter PTSS/PTSD, Post Traumatic Stress Syndrome, och även en släng av OCD, vilket påverkar min vardag och min ätstörning något otroligt. Därför hänger det psykiska med känslor för andra och speciellt mig själv, tankar, problem, och det fysiska ihop. I ätstörningen är det mer än bara det psykiska och förhållandet med mat som måste arbetas med, utan också träning och sömn. De är alla olika pelare som bygger upp kroppen, och måste alla fungera för att jag ska.

Ska till min behandlare på SCÄ imorgon för att göra vidare tester och intervjuer, allt för att de ska få en bättre bild av vad min problematik är. Är verkligen en lättnad att ha blivit antagen dit, och veta att jag får den hjälp jag verkligen behöver. Att ha någon att bolla alla mina idéer, tankar och känslor med, utan att behöva förfina det eller skämmas.

Likes

Comments

En söndag med inte så värst mycket söndagsångest, skönt! Vaknade runt en 10 och gick upp för att göra kesoplättar. Supergott! Kom på mig själv med tanken att jag kanske borde skippa träningen idag, men nejnej. Tog mig i väg i snöstormen till gymmet och simmade. Hade tid på tatueringsstudion 15.30 för att putsa tatueringen jag gjorde för två månader sedan. Blev så sugen på att göra några till när jag var där och fantasin började flöda.

Är ju första advent idag, äntligen! Älskar när det kommer saker man kan se fram emot, och december är en månad fullt med sånt. Det gör det lite lättare att orka med de sista veckorna i skolan fram tills jullovet. Helt sjukt att det börjar närma sig lov igen, längtar! :)

Likes

Comments

Startade dagen på bästa sätt med ett spinningpass. Så skönt! Just spinning är en väldigt skön träningsform då man kan välja själv hur mycket man vill pusha sig själv just där och då. Den är också väldigt skön och går fort eftersom de varierar under passet.

Efter det var tanken att jag skulle plugga i stort sett hela dagen men kunde verkligen inte koncentrera mig. Siffrorna levde sitt egna liv i huvudet så gav upp. Låg i stället och läst större delen av eftermiddagen och lagade mat. Blir lätt rätt rastlöst när man inte har något inbokat under dagen. Fast det är även lite skönt! Kvällen blir bara lugn med Netflix som sällskap,

Beställde studentmössa igår, så spännande! Lite trist bara för vi får dom inte förrän v.16-17 så är ett bra tag tills dess. Men nu kan jag släppa det i alla fall och fokusera på klänning och så. Funderar på att sy en egen, bara för att få den exakt så som jag vill ha den. inte heller kul att stå där och ha en likadan klänning som någon annan.

I morgon står gym och simning på träningschemat, men ska kika om det annars finns nått roligt pass. Skulle verkligen vilja få in ridning som träning men vill inte rida på ridskola. Tänker mer en medryttarhäst. Saknar det där med hästar. Har ju haft två egna och annars också varit medryttare, och det är fantastiskt. Får se om det dyker upp något bra.

Likes

Comments

Vaknade imorse och kom verkligen inte upp ur sängen. Hela kroppen sa bara nej och gjorde ont. Det som kallas träningsvärk. Så eftersom att jag inte kunde ligga kvar hela dagen, hur mycket jag än hade velat, så fick jag rulla ur sängen och ta hjälp av nattduksbordet för att kunna ta mig upp. Denna känsla och smärta är fantastisk. Dock så blir det lite drygt är man får smita iväg på handikapptoan i skolan för att ha något att hjälpa sig upp med, eller se till att sätter jag mig ner så måste jag ha något som jag kan ta hjälp av att trycka mig upp på bena. Men vad spelar det för roll, det händer åter igen grejer i kroppen.

Idag blev det ett gympass då jag körde genom schemat jag fick av Danne, men också mitt rygg och höft program. Kroppen är ju skapligt trött nu. Imorgon blir det att simma, skonsamt för kroppen på det sätt att det inte är några belastningar. Annars så ska jag plugga.

Nu sova, så trött att ögonen går igen av sig själva.


Likes

Comments

Motivationen är åter igen på topp och där ska den stanna. Har knepat ihop ett nytt träningsprogram (kan lägga ut en bild på det i morgon) är jag får in två träningspass om dagen, men ett kortare och ett längre. Det kortare kommer bestå av simning och det längre av annan träning som till exempel spinning, gym, bodypump. Känns super att ha strukturerat ihop det på ett schema, blir så enkelt och tydligt att följa.

Så dagens träning blev simning, och eftersom att simma inte är något som jag gör särskilt ofta så blev jag ordentligt trött efter bara en kvart. Men konditionen och styrkan ökar snabbt om man håller i så är bara att öka med två längder för varje gång. Imorgon får vi se om träning hinns med, har skola hela dagen och ska sedan jobba. Men kanske att jag hinner med det efter jobbet, eller om jag tar en vilodag imorgon.

Likes

Comments

Det har varit ett tag sedan jag bloggade sist, men jag är inte mer än människa. Det har bara varit väldigt mycket på alla håll, vilket har gjort att jag har behövt fokusera min energi på annat. Men nu hoppas jag att det ska finnas energi till övers för att kunna blogga igen. :)

Vikten och träningen har gått lite utför efter att jag blev sjuk i en vecka och helt tappade fokus och motivationen. Sånt som händer helt enkelt . Men det har lett till att jag har gått upp i vikt, det känns i alla fall som det. Så jag kände att jag behövde lite extra hjälp med allt och kontaktade Stockholms Centrum för Ätstörningar och bad om hjälp. Och vilka hjältar dom är, de tog in mig på en gång så ska dit för första gången i morgon. Super exalterad! Behöver verkligen någon som håller koll på mig och hjälper mig in på rätt väg igen.

Har i alla fall snart varit helt naturligt fri från gluten i en månad, så stolt! Tog verkligen tag i min allergi mot gluten och slutade äta det helt. Jättesvårt i början eftersom att det gällde att hitta varianter på mat som går att äta, men nu har jag vant mig. Har inte heller något sug efter gluten som jag kunde ha innan, vilket är så skönt! Min tanke är att nu sluta med socker, och bara äta det som är omöjligt att undvika. Detta för att jag vill inte få ett beroende för socker nu när jag tagit bort gluten. Planen efter att jag tagit bort sockret är att plocka bort mjölkprodukterna. Men det får vänta eftersom att mjölkprodukterna fungerar lite som ett alternativ till gluten i många lägen.

Nu sova, har varit dålig på att komma i säng i tid. Fastnar helt enkelt i annat. Har skola i morgon kl 08.00 och sen till Stockholm. Ska förutom besöket till Stockholms Centrum för Ätstörningar, även på bio med mamma och Marlon. Så mys! Natti :)

Likes

Comments

Trött, trött, trött, det är vad jag är just nu. Har haft två prov idag, i bokföring och matte. Två prov som innehåller siffror och att behöva tänka. Matteprovet gick inge bra tyvärr. Men så får det vara. Sedan har jag kört bil hela dagen, så är helt slut. Vill bara sova. Är hos mamma nu också så måste ta bussen här ifrån kl 05.55 imorgon, blir att gå upp kl 05.30.

Mysigt att komma hem lite och pussa på lillebröderna. Mamma håller på och fixar glögg te åt mig just nu. Bästa. Var och letade runt på stan idag efter jul te, det kommer in om några veckor. Äntligen!

Sjukt att det är helg redan i morgon. Super skönt! Vill få sova och bara ta det lugnt. Träna också. Blir Zumba på lördag morgon, bättre start finns ju inte!

Likes

Comments

Har i helgen haft förmånen att mysa hemma med familjen, men särskilt med min äldsta lillebror. Gav honom i 9 års present att han och jag skulle äta lunch och gå på bio, så det var lördagens göra. Vi åt lunch på Pong i Kungshallen, kycklingspett med jordnötssås, och drog oss sedan till Sergel. Köpte lite godis och dricka för att vänta i något som för Marlon måste känts som 100 år. Han var så taggad. Tillslut kunde vi gå in till bion, och den vi skulle se var Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Den var super bra! Lite läskig tyckte Marlon men den fick ändå 10/10 från han, så kan varmt rekommendera att se den.

Efter det så tog vi oss hem, och möttes av mamma och min andra bror, Olle, och dom hade varit och hämtat en av min mosters hundar, Susie. Världens finaste Rottweiler är hon. Mamma brukar låna henne ibland för att kunna njuta på ett annat sätt av att ha hund i vardagen. Så det var super mysigt!

Kvällen tog vi det lugnt på, och jag slutade upp med Susie som sovsällskap. Inget man tackar nej till. Var så ovant dock, har inte sovit med hund sedan våra hundar togs bort, vilket var tre år sedan.

Att åka hem idag från familjen och Susie och så tog emot. Men dagen var super, den tillbringade vi i skogen tillsammans. Märker verkligen hur mycket jag saknar dem. Men ska tillbaka dit förmodligen redan nu i veckan så det blir bra.


Likes

Comments