Det här med att skriva gymnasiearbete är ju bara en börda. Vill så vara klar med det. Men håller just nu på och gör en enkät om mitt arbete som handlar om hur kvinnor framställs i media och hur det påverkar oss konsumenter. Skulle verkligen vara super tacksam om ni tog er tiden och varade på den! Söker killar och tjejer i åldern 15- 25.

Gymnasiearbete Enkät

Väldigt intressant att se vad folk svarar eftersom frågeställningen är något som vi alla påverkas av. Att då få sätta sig in i det och se vad folk tycker och tänker om det ger ett bra perspektiv. Kvinnan i media är otroligt utsatt, vissa mer än andra. Så vore super att se vad ni tycker och tänker!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Var idag på SCÄ på min onsdagskontroll. Just idag avskyr jag det där stället. Hade gått upp lite och får panik. Hela dagen var förstörd och jag började gråta. Trodde verkligen att jag hade gått ner i vikt, men nejnej, så blev otroligt besviken. Besviken på mig själv först och främst. Fattar inte varför det ska vara så sjukt svårt att gå ner. Det stressar mig något enormt vilket leder till att jag hetsäter. Men det leder också till att jag får sjuka dippar med min självförtroende och min självkänsla. Fick på en gång känslan av att jag bara ville åka hem och dra täcket över huvudet och ligga och tycka synd om mig, men tog mig till skolan. Inte för att det hjälpte något men jag fick i alla fall närvaro.

Nu såhär på kvällen så känns det inte bättre, snarare värre. Hela kroppen känns plufsig och jobbig, men hoppas på att det känns bättre i morgon efter lite sömn.

Likes

Comments

Okej, jag vet att jag har tjatat en hel del på det här med jul och vinter, men en dag som denna så vill jag bara ha sommar. Vaknade och det var -13 grader ute. Inte ok. Jag hatar få saker, men kyla och att frysa hatar jag. Bestämde mig snabbt för att sjukanmäla mig eftersom det var så kallt och ligga under täcket hela dagen. Slutade med att Kerstin kom och drog upp mig och släpade med mig till skolan. Lika bra var det då det bara var att sitta av tiden i skolan. Fick lite gjort ändå. Efter skolan handlade jag lite för att kunna baka när jag kom hem. Blev ett naturligt glutenfritt bröd och fröknäcke, och våfflor till middag. Men suget efter mat finns fortfarande inte där. As skumt. Kanske bara kroppens sätt att säga att den inte vill ha så mycket mat just nu. Bröden jag bakade smakade gott, men såg ut som att den vore gjord av sand...

Likes

Comments

Vet att det varit ett tag nu igen. Glömmer helt enkelt bort det i allt annat jag har i huvudet. MEN nu när det bara 1,5 veckor kvar till lov. Jag behöver lov. Huvudet är helt slut, så att få lite tid att vila upp mig på ska bli underbart! Dock så måste jag tyvärr plugga en hel del på lovet. Har i alla fall beställt hem den perfekta nyårs klänningen från Nelly.com, är så nöjd med den. Sitter som en smäck! Den är vinröd typ, så tänkte att det kan vara kul med något i någon annan färg än svart :) Och ja jag vet att min spegel är smutsig, men jag får helt enkelt inte bort fläckarna...

Är inne i någon konstig period just nu när jag inte har någon lust till att äta. Det känns väldigt främmande då det aldrig har varit ett problem tidigare. Men har under helgen ätit riktigt dåligt då jag inte haft något sug efter nått, och inte heller varit hungrig. Kände idag när jag åt middag att jag fick kväljningar av det så kunde inte trycka i mig nå mer. Varför har det blivit så? Att lusten inte finns är väll en sak, men att jag får kväljningar är inte okej. Vet dock inte vad jag ska göra för att få bort dom. Med mitt nya matprogram så måste jag ju få i mig en viss del mat, och vara noggrann med tiden. Och eftersom att jag inte har nått sug så har jag nu, via den matapp som jag använder mig av, fått lägga in påminnelser för att komma ihåg att äta vid rätt tid. I och för sig så är det rätt skönt att suget för mat inte finns där eftersom att jag annars är så rädd för att äta mycket, men vet att det inte heller är bra.

Var på SCÄ i onsdags och hade då gått ner 1,2 kg sen veckan innan. Det är jätte bra! Bara rädd att gå upp i vikt nu när jag gått ner sen jag började där. Skulle kännas tufft att ha gått upp. Så är sjukt nervös tills jag ska dit på onsdag.


Likes

Comments

Att vara hemma och mysa hos mamma och små bröderna en helg var precis vad jag behövde. Så mysigt! Får en snabb och intensiv dos av det, och kan sen komma hem till mig och kunna ladda upp för veckan. Dock börjar jag känna mig lite små krasslig. Mådde sjukt illa i går och trodde jag skulle spy, vilket jag som tur inte gjorde. Är så kinkig med sånt där, bara någon säger att de mår illa så gör jag det också. Går ju vinterkräksjukan just nu så blir extra kinkig när kroppen mår illa och så. Har också haft ont i huvudet nu ett bra tag, men misstänker att det har med mina glasögon att göra. För börjar få ont i ögonen och huvudet och vill bara gå runt och blunda typ haha, så ska boka en tid hos optikern så jag kan få nya glasögon eller vad som nu behövs.

Men hade en fantastiskt mysig helg, vilket jag hoppas ni också hade!

Likes

Comments

Äntligen fredag! Började min morgon med att tvätta klockan 7, ändå så var nästan hela tvättstugan full då. Förstår inte varför så många tvättar så tidigt på morgonen en fredag... Men skönt i alla fall att ha tvättandet gjort! Börjar inte fören 13.10 så har hunnit med lite plugg och kikat över min budget. Nu mot gymmet för att träna.

Blir svårt att få till träningen i helgen då jag kommer vara hemma hos mamma, men ska försöka ta mig ut och gå så att jag ändå rör på mig. Får göra det bästa av det. Vila upp mig också då jag är helt slut efter den här veckan, och nästa vecka jobbar jag massor. Jul på Rituals är fullt med kunder och saker som ska göras, så gäller att vara på hugget.

Kom på mig själv igår när jag skulle duscha att jag stog och klämde och kände på mina höfter. Kikade på mina bristningar och tänkte hur fan de kunde bli så många. Jag har en viss hatkärlek till min kropp. Vissa stunder hatar jag den och äcklas över hur jag ser ut, men de flesta stunder så älskar jag den. Tror ingen älskar sig själv och sin kropp alla sekundrar på dygnet, men mitt mål är att älska den mer och mer. Den är ju fantastiskt. Trotts att den kanske inte är perfekt i andras ögon så vill jag göra den perfekt i mina. Vi är ju ett team, och tillsammans så har vi tagit oss igenom mycket. Jag måste bli bättre på att vara mjuk och ta hand om mig, i stället för att vara hård och se allt jag anser är fel. Har alltid haft en typ av hatkärlek till den, men det är dax att vända på det beteendet.

Min syn på min kropp gör det jobbigt för mig att till exempel gå och simma, då kroppen blir så väldigt blottande. Men jag orkar inte bry mig om det längre. Mötte en från min skola i går när jag stog och böt om på gymmet, och först tänkte jag shit vad jobbigt det här blev då! Tanken att hon skulle se hur min kropp såg ut utan kläder var skrämmande eftersom att tjejer har en tendens att döma en hel del. Men vände snabbt om tanken till att det är skitsamma vad hon tycker eller tänker om mig. Jag är här för att träna och jag har ett mål. Ett mål som ingen eller inget längre ska få komma emellan. Då kändes det helt plötsligt bättre. Jag stod upp för mig själv och slutade tänka på att hon var där. Tror det är det bästa man kan göra i sånna situationer då det blir obekvämt och man blir rädd för vad andra ska tycka och tänka om en. Har massor på min kropp som jag är sjukt stolt och nöjd med, ska bara få med resten av kroppen på den listan.

Ha en fantastisk fredag! :)

Likes

Comments

Mötet igår på SCÄ gick bra, dock har vi lite delade meningar vid visa punkter. De anser att genom en allsidig och varierad kost i rätt portioner så får man en hälsosam kropp och livsstil. Men jag som måste ner i vikt kan inte äta på det sättet de vill, eftersom att det är i mina ögon för mycket mat. Och ska man ner i vikt så måste man ligga på minus inom maten och plus med träningen. Menmen, får se vad de säger nästa vecka då vi ska djupdyka i hur jag äter idag och vad som kan förändras.

Simmade idag under min håltimme, var perfekt! Hade egentligen tänkt göra det innan skolan men kom på att jag skulle till skolkuratorn 20 min innan min tid började där. Så var bara att springa till gymmet och byta om från mysbyxor till jeans och slänga på lite smink. Hann precis.

Men i morgon är det fredag, så vad gör alla? Jag ska hem och mysa hos mamma med brorsorna :)

Likes

Comments

Var på föreläsning igår på Stockholm center för ätstörningar. En föreläsning som handlade om känslorna och ätstörningen, om hur dom hör ihop och påverkar varandra. Det är fascinerande det där om hur mycket de faktiskt hör ihop. För mig så påverkar mina känslor min ätstörning, och vice versa, extra mycket. Det har kommit och bli något av en ond cirkel, och min tro är att man måste jobba med båda parterna samtidigt för att komma någon vart. Har otroligt mycket trauman i mitt liv som jag håller på och arbetar med, och det känns mer än rätt att även samtidigt djupdyka ner i min ätstörning för att kunna bli frisk på båda delarna. Men det tar tid och mycket ork. Hoppas att på SCÄ även få hjälp med mina trauman genom mer specificerade traumabehandlingar hos dom som är specialiserade inom det området. Har en diagnos som heter PTSS/PTSD, Post Traumatic Stress Syndrome, och även en släng av OCD, vilket påverkar min vardag och min ätstörning något otroligt. Därför hänger det psykiska med känslor för andra och speciellt mig själv, tankar, problem, och det fysiska ihop. I ätstörningen är det mer än bara det psykiska och förhållandet med mat som måste arbetas med, utan också träning och sömn. De är alla olika pelare som bygger upp kroppen, och måste alla fungera för att jag ska.

Ska till min behandlare på SCÄ imorgon för att göra vidare tester och intervjuer, allt för att de ska få en bättre bild av vad min problematik är. Är verkligen en lättnad att ha blivit antagen dit, och veta att jag får den hjälp jag verkligen behöver. Att ha någon att bolla alla mina idéer, tankar och känslor med, utan att behöva förfina det eller skämmas.

Likes

Comments

En söndag med inte så värst mycket söndagsångest, skönt! Vaknade runt en 10 och gick upp för att göra kesoplättar. Supergott! Kom på mig själv med tanken att jag kanske borde skippa träningen idag, men nejnej. Tog mig i väg i snöstormen till gymmet och simmade. Hade tid på tatueringsstudion 15.30 för att putsa tatueringen jag gjorde för två månader sedan. Blev så sugen på att göra några till när jag var där och fantasin började flöda.

Är ju första advent idag, äntligen! Älskar när det kommer saker man kan se fram emot, och december är en månad fullt med sånt. Det gör det lite lättare att orka med de sista veckorna i skolan fram tills jullovet. Helt sjukt att det börjar närma sig lov igen, längtar! :)

Likes

Comments

Startade dagen på bästa sätt med ett spinningpass. Så skönt! Just spinning är en väldigt skön träningsform då man kan välja själv hur mycket man vill pusha sig själv just där och då. Den är också väldigt skön och går fort eftersom de varierar under passet.

Efter det var tanken att jag skulle plugga i stort sett hela dagen men kunde verkligen inte koncentrera mig. Siffrorna levde sitt egna liv i huvudet så gav upp. Låg i stället och läst större delen av eftermiddagen och lagade mat. Blir lätt rätt rastlöst när man inte har något inbokat under dagen. Fast det är även lite skönt! Kvällen blir bara lugn med Netflix som sällskap,

Beställde studentmössa igår, så spännande! Lite trist bara för vi får dom inte förrän v.16-17 så är ett bra tag tills dess. Men nu kan jag släppa det i alla fall och fokusera på klänning och så. Funderar på att sy en egen, bara för att få den exakt så som jag vill ha den. inte heller kul att stå där och ha en likadan klänning som någon annan.

I morgon står gym och simning på träningschemat, men ska kika om det annars finns nått roligt pass. Skulle verkligen vilja få in ridning som träning men vill inte rida på ridskola. Tänker mer en medryttarhäst. Saknar det där med hästar. Har ju haft två egna och annars också varit medryttare, och det är fantastiskt. Får se om det dyker upp något bra.

Likes

Comments