Forrige torsdag tikkede der en lille fin mail ind i min mailbox. Mailen var fra en dansk STS - high school koordinator, som jeg ofte har været i kontakt med lige fra start. Hun havde i mailen vedhæftet følgende:

Hello,

We are pleased to accept Celina Christensen's application. Please make sure she has the following immunizations completed before traveling to the USA:

1 DTP
1 Polio
2 Heps
TB

Please also provide us with updated copies of her School Record Transcript when they are available.

Kind regards,

STS Foundation

Det vil altså sige at USA nu også har godkendt mig! I sidste uge kom så denne ind af døren med posten:

En ELTiS-test..... Med det samme jeg så bogen og CD'en, da jeg havde åbnet kuverten, vidste jeg godt hvad klokken havde slået. Nu skulle jeg testes, så USA kunne se mit niveau. Og ganske rigtigt. "De fleste amerikanske skoler kræver en ELTiS-test for at kunne optage en udvekslingselev." stod der i det vedlagte brev.

Om jeg blev nervøs? Jeg rystede. Det er så typisk mig, ikke at stole på mine egne evner. Men det skulle jo overstås. Så jeg i går fik jeg sat mig stille og roligt ned og gennemført testen, så godt som jeg nu kunne, på ca. 1 time. Jeg vil ikke sige den var let, men heller ikke overdrevet svær. Jeg blev udfordret, og jeg tror jeg fik vist ret godt hvor mit engelske niveau ligger.

Testen bestod af 2. dele:

1. Del: En lytteprøve hvor man skulle lytte til CD'en og læse i bogen, og så markere sine svar på et svarark som også var vedlagt.

2. Del (som klart var den sværeste): Hvor man skulle læse lidt forskelligt i bogen og igen markere sine svar på svararket.

Testen handlede primært om nogle faglige ting, som man kunne støde på i High School, så at dømme ud fra sværhedsgraden i testen tror jeg ikke, at jeg får noget problem med at klare mig igennem et års undervisning på engelsk.

Så må jeg jo bare håbe på, at mit resultat viser sig at være okay.

Personligt synes jeg selv, at jeg godt kan mærke, jeg kommer tættere og tættere på at være 100% klar til et år i USA, og jeg håber at i kan lide at følge med i processen! 

Massere af mandags myssere til jer alle 💋

- Celina

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Så kan endnu et punkt krydses af listen af forberedelser inden turen går til USA. Når man rejser med STS-organisationen, skal man nemlig udfylde en ansøgning, med praktik talt ALT hvad der er at vide om dig. Det kræver en del arbejde, men det er slet ikke så uoverskueligt som det lyder. En masse er nemlig bare oplysninger, som man jo godt ved i forvejen. Plus at man også skal have andre såsom ens læge og skolelærer til at udfylde nogle af papirerne. Der er i alt 16 afsnit der skal udfyldes, og til hver afsnit er ca. 3 A4-ark. Godt og vel 50 sider bliver det til i alt. Det kræver dog at man holder tungen lige i munden, for hvis det gøres forkert bliver det til dobbeltarbejde i sidste ende! Da jeg mente jeg var færdig med ansøgningen sendte jeg den, og fik kort tid efter en tilbagemelding fra en STS-medarbejder, som havde læst den igennem, og havde et par rettelser. Da jeg havde rettet det, sendte jeg ansøgning afsted igen så hun kunne se den igennem en gang til. I alt blev det til 2 omgange med rettelser, hvilket ikke var so big a deal. Det vil altså sige at min ansøgning nu er blevet sendt afsted til USA. AAAARGHH! SÅ nu krydser jeg bare fingre for at de for det første vil have mig, og for det andet at de godkender min ønskede værtsfamilie, som jeg jo kender i forvejen.

Jeg er nu også blevet kaldt til workshop næste år i Odense, hvilket jeg glæder mig sygt meget til. Det bliver spændende at møde andre unge som ligesom mig også skal afsted på sprogrejse. Jeg mener, at vi vidst nok skal til en del obligatoriske workshops, men indtil videre er der kun 2, hvoraf den ene kun er for elever og den anden kun er for forældre.

En lille juleopdatering fra mig, og glædelig jul!

Likes

Comments

Uh hvor har jeg glædet mig til dette indlæg! Halloween er jo i Danmark ikke noget man går voldsomt meget op i. Jeg synes det er så ærgerligt, at vi ikke værner mere om denne tradition! Jeg glæder mig helt vildt til at komme til USA og opleve højtiderne derovre, SPECIELT halloween.

Min halloween er blevet fejret ved at en veninde og jeg skar et græskar sammen som skulle forestille totoro fra tegnefilmen, men vi må vidst erkende græskaret er flottere hvis ikke vi nævner det skulle forestille noget bestemt.

Personligt er jeg desværre ikke blevet inviteret til nogle halloween temafester i år. Hvad jeg dog er blevet inviteret til, var at gå modeshow for butikskæden Message den 19. oktober. Vi skulle fremvise FW 2017/18, hvilket indebar alt overtøj. Modellerne blev alle malet uhyggeligt i ansigterne, og så blev den røde løber bredt ud fra butikken i Aalborg og til høj musik gik vi ud og viste jakker og frakker frem til forbigående. Det var det fedeste, og efter nervøsiteten havde lagt sig, og sceneskrækken var overvundet, nød jeg det i fulde drag!

Dog skete den uhyggeligste oplevelse, jeg nogensinde har haft til dette event. 

For da vi kom ud foran og havde startet det første modeshow, nåede der kun at gå ganske kort tid før der kom en fremmed mand hen til den røde løber. Han stillede sig med front til mig og kiggede på mig. Selvfølgelig havde vi alle fået en mærkelig ansigtsmaling, og derfor tænkte jeg, at han kiggede lidt ekstra underligt. Allerede på dette tidspunkt havde jeg en fornemmelse af, at han ikke var helt normal. Men alligevel havde jeg jo også et modeshow jeg skulle præstere til, så derfor ignorerede jeg ham, og kiggede den anden vej.

Efter han havde stået der noget tid, og han ikke fik en yderligere reaktion fra mig, lænede han sig ind mod mig, vippede jakken til side og tog fat om mit højre bryst. Det hele gik rigtig hurtigt, men lige da han tog fat, gik alt i slowmotion. Jeg nåede først at følge hans hånd mod mit bryst og derefter at kigge ham måbende i øjnene i noget der føltes som 100 år. Som han stod der med hånden om MIT bryst, kan jeg ikke sætte andre ord på mine følelser andet end at jeg var fuldkommen chokeret.

Hurtigt krummede jeg mig forover så han fik hånden væk. Jeg vendte mig om og søgte om bag en af de andre piger, som straks trådte et beskyttende skridt frem mod mig. De andre piger fløj frem mod manden, for at fortælle ham at det ikke var i orden, og de besluttede at afbryde showet, for at gå ind i butikken og ringe til vagten. Manden fulgte med ind i butikken, men efter kort tid gik han heldigvis igen! Det mest forbløffende ved hele affæren, var at manden ikke på noget tidspunkt sagde et eneste ord! Ikke engang et 'undskyld', eller bare det mindste 'hov'. Der gik så lang til før følelsen af hans store hånds faste greb omkring mit bryst, gik væk! Jeg havde aldrig troet jeg skulle opleve sådan en ting! Og vi fik det endda på film!

Efter modeshowet er jeg blevet mere og mere forelsket i denne røde mbyM marnie mavis frakke, som jeg overvejer at købe når vinteren virkelig melder sin ankomst i Danmark! Find jakken her

Jeg fik forholdsvis hurtigt rystet den voldsomme hændelsen af mig, så vi kunne forsætte showet. Efterfølgende har jeg virkelig tænkt meget over det her. Jeg var overrasket over at det påvirkede mig så meget at en havde taget på mit bryst, for jeg havde ikke regnet med jeg ville reagere sådan. Egentlig er et bryst jo bare hud og fedt, og alligevel er det bare så meget mere end det! Det er noget privat og intimt, man har på kroppen, som kvinder bruger til at forsørge deres børn med, og de er på ingen måde ubetydelige!

Men hvad jeg efterfølgende har været rasende over, er at manden bare kommer hen og gør det ved mig! Jeg kan komme helt op i det røde felt ved at tænke på, at han tror at det er okay!!! Det beviser bare at kvinder stadig er undertrykte, og det er et problem vi stadig skal arbejde på at ændre! Jeg følte mig yderst undertryk, og jeg følte mig som et mindreværdigt og let offer, selv ved højlys dag! Han så mig tydeligvis som et tilgængeligt objekt, uden noget at skulle have sagt. Og hvordan kan det være? Jeg stod bogstavelig talt midt ude på gaden i en tyk jakke som han skulle vippe til siden for at komme til mit bryst. DET ER SIMPELTHEN IKKE OKAY! Mænd har ikke fri rettigheder over kvinders krop, og kan ikke behandle os som de nu engang vil. Vi er ikke frit tilgængelige for gud og hver mand.

Oprindeligt talt blev jeg virkelig ked af det efter han havde gjort det, for jeg havde på ingen måde lagt op til at jeg ville. Dog er det positive i denne sag, at der var piger der bakkede mig op. De stod op for mig efter det var sket, og det er vel også budskabet i denne historie. Pas på hinanden! Hvis ikke de tøser havde været der til at forsvare mig, hvad kunne der så ikke være sket? Hvis det kan ske for mig på den måde, burde man vel aldrig føle sig sikker? Det er alt for dårlig, for man burde have et samfund hvor man kan føle sig tryg!

Jeg er ked af hvis dette indlæg var et surt opstød, men har virkelig haft brug for at give mine frustrationer afløb! Pas godt på hinanden derude, lige meget hvor i er og hvad i laver!

Likes

Comments

Så blev det efterårsferie, og i år valgte vi at tage på en endagstur til Göteborg. Dagen startede med at vækkeuret ringede kl 5.30, for vi skulle helt til Frederikshavn med færgen over til Sverige kl 7.30. Selvom det er dejligt at have længere tid oppe i denne lækre svenske by, så er det lidt ærligeligt at dagen skal bære præg af man ikke helt har fået nok søvn.


Göteborg er virkelig god by, hvis man prioterer tid til at have fuld fokus på shopping. Og det gjorde vi. Det vi altid plejer at gøre når vi kommer af færgen, er at gå langs med vandet, op til nordstaden. Hvis ikke man er kendt i Göteborg, så er nordstaden et super fint shoppingcenter, nogenlunde svarende til Aalborgs storcenter i citysyd, bare knap så stort. Efter nordstaden plejer vi så tage et kig ned af de paralleltliggende shoppinggader mod vest.


Fra byen, får jeg så meget inspiration hver gang jeg er der, da jeg ELSKER svenskernes modestil. Jeg vil ikke sige at byen er et sted hvor der er plads til alle og heller ikke særlig multikulturel, som f.eks. sådan en by som Berlin, men der er 100p plads til alles stilarter. Hver gang jeg besøger Göteborg, ser jeg mere og mere frem til vi får vores letbane i Aalborg. Letbanen kaster også en eller anden speciel form for hyggelig stemning over byen, og jeg er vild med det.


Vi spiste frokost på en lille hyggelig café som jeg stærkt kan anbefale. Den hed Condeco, og ligger rigtig centralt i byen. Så vidt jeg kunne forstå var det også en kæde, for senere på dagen gik vi ind et nyt sted, for at få en kop kaffe og en muffin, hvor de servede nøjagtigt det samme, med samme service, men stedet hed ikke det samme? Jeg fik en lækker suppe buffet, hvor man kunne vælge mellem 3 forskellige supper, og med tilbehør, som brød, salat og alverdens andet virkelig lækkert.

Så de 3 1/2 time med færgen fra Frederikshavn til Göteborg er altså det hele værd!

x Celina

Likes

Comments

Dag 11 og 12

Torsdag den 12. Okt

Torsdag var vores sidste dag i London. Vi skulle i skole i 3 timer, for at kunne lave lidt evaluering på vores ophold, og for at få vores bevis. Kl 13 kørte vi til Folkstone, så vi kunne komme på et tog og komme under tunnelen til Calais i Frankrig. Kl 22 holdte vi en pause igen, og kørte derefter hele natten mod Danmark. Da der ikke skete andet torsdag, end afsked med vores hostfamilier, fik jeg min værtsmors tilladelse til vise lidt billeder fra huset jeg boede i, her på bloggen.

Det var så hyggeligt det lille "rækkehus", og det havde så meget sjæl. Vi havde fået af vide hjemmefra at englænderne ikke gik særlig meget op i deres hjem, og at der derfor godt kunne virke lidt køligt i indretningen af husene. Men i vores tilfælde var det langt fra sandt! Der var små finurlige dekorationer rundt i hele huset, så der var altid noget nyt at kigge på og forundre sig over.

Jeg var specielt vild med badeværelset! Det havde sin helt egen charme.

Jeg var så taknemmelig for vore søde værtsmor. Hun var simpelthen så flink! Jeg lovede hende at betingelsen for jeg måtte poste disse billeder var at linke hende indlægget, men jeg vil alligevel gerne lige skrive noget specielt til hende som hun ikke behøver at oversætte.

Dearest Claudie,

Thank you so much for having us, and for your patience. I know we could be weird, but at least we laughed a lot! You definitely made the 2 weeks unforgettable and most of all hilarious! You are such a nice person, and I hope we will keep in touch, and we one day will see each other again. I am going to miss our conversations, and your good advices. You have a special view on life, and for that i admire you. I will remember all the things you have taught us, and maybe one day give your advices to someone else. I wish you all the very best for the future. Thank you!


Vores lille hyggelige værelse var rigtigt tøset med lyserøde vægge!

Fredag den 13. Okt

Kl 9 holdte vi ind til morgenmad, som i mit tilfælde bestod af en large caffe latte med caramel sirup. Jeg havde virkelig svært ved at sove i bussen pga rygsmerter, så jeg havde brugt næsten hele natten på at sidde og se Pretty Little Liars sæson 7, som jeg havde hentet ned på min IPad. Vi var hjemme tidligere end forventet, og allerede kl 11 kunne vi melde vores ankomst til Aalborg. Min mor hentede mig, og derefter tog vi ud og handlede lidt ind til en brunch, da jeg fortalte hende jeg ikke havde fået andet end en kaffe. Så lækkert at komme hjem til! Jeg har især savnet skummemælk og rugbrød, hvor underligt det end lyder! Derefter hoppede jeg i et dejligt varmt bad, og forkælede mig selv med hårkur, ansigtspeeling og ansigtsmaske. Nu har jeg pakket ud og ligger på langs af min savnet seng, og ser frem til en hyggelig aften i samvær med min familie igen, og nok til den bedste nattesøvn længe.


Det var alt fra London! Jeg er så glad for at du gad at følge med på denne lille "studietur serie". Jeg har i hvert fald nydt at fortælle om den. Oven i købet har jeg i hvert fald også fået meget mere med hjem i kufferten end bare nyt tøj. Det jeg elsker ved at rejse, er at du kommer meget tættere ind på dig selv. Du lærer dig selv og dine grænser bedre at kende ved at bryde hverdagens rytme, og kaste dig ud i vilde oplevelser hvor du er på dybt vand, For mig er det at leve LIVET!

Inden for den nærmeste fremtid kommer der også til at ske lidt på USA fronten. Det er nemlig i næste uge jeg skal til interview. Er så nervøs, men glæder mig alligevel sindssygt!

Vi ses,

- Celina

Likes

Comments

Dag 9 og 10

Tirsdag den 10. Okt

Sidste dag i London. Efter skole tog vi ind til Oxford Street og shoppede. Jeg trængte så heftigt til at blive klippet, da jeg havde så slidte spidser! Så det var det jeg brugte tiden på. Jeg fandt en rigtig godt anmeldt frisør i Soho, som var så professionel, som hed BLADE. Det var den sødeste lille frisør salon, med en virkelig god atmosfære så snart du trådte ind af døren! Det kostede 45£, hvilket jeg synes var lidt dyrt i forhold til hvad jeg giver hjemme i Danmark hos min frisør, men det var okay. Det blev så til lidt mere end bare spidserne, men er så glad for resultatet! Om aftenen skulle vi mødes på Trafalgar Square, og så skulle vi ind og se The Lion King i theateret. Jeg var i London i sommerferien med min familie i 2 uger, så havde faktisk allerede været inde og se den, men bliver aldrig træt af den historie. Den var lige så fantastisk anden gang!

Onsdag den 11. Okt

Onsdag var en speciel dag. Vi havde ikke noget på programmet så der var bare fritid, så vi kunne komme tidligt hjem og pakke. Men da en af pigerne havde fødselsdag, skulle vi selvfølgelig ud og fejre det! Det gjorde vi ved at tage ud på cafe i Greenwich hvor vi også går i skole, for at få en rigtig afternoon tea. Det var så hyggeligt.  Cafeen hed Peyton and Byrne, og de laver de lækreste scones med rosin. Det kan virkelig anbefales, for de er udsøgte! Ulempen ved tid på egen hånd, var bare vi skulle gå omkring 45 min hjem. Om aftenen tog vores søde værtsmor os ud for at spise på vores sidste aften. Jeg kommer til at savne hende!

Likes

Comments

Dag 7 og 8

Søndag den 8. Okt

Vi havde mulighed for følgende: 1) National Gallery, 2) Madame Tussaud’s eller 3) Camden Lock. Jeg valgte Madame Tussaud’s hvilket var virkelig hyggeligt. Jag havde mit kamera med til at tage billeder med, men da jeg har glemt min elskede computer hjemme i Dk, har jeg ikke fået overført billederne derfra endnu. Efter Madame Tussaud’s var der lækker fritid i det centrale London.

Mandag den 9. Okt

Denne dag brugte vi også langt størstedelen af tiden i bussen. Vi skulle nemlig ud til Oxford (Hvilket skabte en del forvirring da jeg troede vi skulle shoppe, meeen det viser sig der er en by i England der hedder Oxford som altså ikke er Oxford Street) og se på universiteter. Vi fik en rundvisning på det universitet hvor nogle scener af Harry Potter er filmet, og hvor dele af filmen også har sin inspiration ud fra. Oven i købet var vi også inde i en bogbutik som efter sigende skulle være i Guinness rekordbog for at have rigtig mange og lange bogreoler. Oxford (byen) var simpelthen fantastisk. Her hersker en hvis ro og yndefuld stemning, i forhold til Londons travle mylder, som jeg forelskede mig i med det samme. Det er helt klart et sted jeg vil vende tilbage til hvis jeg en anden gang skal til England!

Likes

Comments

Dag 5 og 6

Fredag den 6. Okt

Vi kører med en dobbeltdækkerbus rundt til hver lokation vi skal hen til. Derfor blev vi, efter skole, sat af ved The Imperial War museum, hvor langt størstedelen af gruppen skulle ind. En gruppe piger og jeg, synes dog det var lidt for kedeligt, og havde ikke den vildeste interesse for krig ovs. Derfor tog vi undergrunden fra Lambeth North til Oxford Circus. Det kan godt være det ikke lyder stort, men i situationen var det det vildeste og være på egen hånd i Londons undergrund. Vi hyggede os så meget inde på Oxford, - hvor de allerede er begyndt på forberedelserne til jul - og så fik jeg jo lige en god mulighed for at lufte min nye taske jeg købte i Westfield i går. Dagen var stille og rolig, da vi alle var trætte efter fodboldkampen på Wembley.

Lørdag den 7. Okt

Har nok været den kedeligste dag på denne tur.. Vi kørte i 3 1/2 time ud til Blenheim Palace, for at få en guidet tur på 2 timer og så køre 3 1/2 time hjem igen. Aftenen var dog rigtig hyggelig. Mig og min roomie tog i badekar og havde købt en lækker lyserød bathbomb, hvilket var en lækker afslutning på dagen.

Likes

Comments

Dag 3 og 4

Onsdag den 4. Okt

Det sådan at der er 3 forskellige museer vi kan vælge imellem, men vi skal vælge et af museerne. Jeg valgte the British museum, hvilket kun imponerede mig ved bygningens flotte arkitektur. Vi kom ret så hurtigt ud derfra, da Oxford Street ligger ret tæt på. Onsdag var en dag med stilhed før stormen.

Torsdag den 5. Okt

Dagen startede roligt ud. I stedet for at være i skole hele dagen, var vi rundt og gå og snuse lidt til området. Det var så hyggeligt. Vi var først på Greenwich marked, og efter det var vi ude og kigge lidt på butikker, hvor jeg fik købt endnu et shotglas til min samling.

Derefter gik vil op til nulpunktet i Greenwich hvor der var en fantastisk udsigt ud over byen. På nulpunktet står du både på øst- og vestsiden af verden, da nulmedianen er bestemt til at ligge lige præcis der i Greenwich.

Naturen er noget af det fineste i London om efteråret, og når bladene skifter farve er det oplagt at gå en tur igennem en af Londons mange parker. I parken var der også en hel masse egern, hvilket jo ikke er så almindeligt i Danmark. Vores lærer havde taget nødder med så vi kunne prøve at fodre et, og det var simpelthen det sødeste!

Efter skole tog vi ud i Westfield, som er et kæmpe shoppingcenter, med alle mulige lækre engelske brands.

Dagens højdepunkt må dog helt klart være at vi sidst på aftenen tog til Wembley stadium, og så England - Slovakiet. Det var den vildeste oplevelse, selvom jeg dog ikke er fodboldfan, eller for den skyld overhovedet kender reglerne. Der var den vildeste stemning og folk var helt oppe og køre da England scorede og stillingen endte 1-0.

Ulempen er bare vi er uendelig sent hjemme, og sikkert først i seng kl 2, hvilket 100p kommer til at påvirke dagen i morgen med lidt træthed.

Goodnight from London!

- Celina

Likes

Comments

Dag 1 og 2

En fantastisk måde at få set rigtig meget af denne lækre by er fra toppen af en rød dobbeltdækkerbus. Det er så meget indbegrebet af London, så selvfølgelig er det en oplagt mulighed for at se sig lidt omkring, unden at skulle gå flere kilometer, for London er en kæmpe by.

Desværre var der virkelig koldt den dag vi var ude og køre, og til sidst på den 2 1/2 times lange køretur, begyndte det oven i købet at regne, hvilket var super ærgeligt.. Men vi fik i hvert fald set os lidt omkring i London.

Mandag den 2. Okt

Første skoledag blev brugt på en masse tests så vi kunne blive niveau-inddelt i forskellige hold. Vi fik fri 12.15 og derefter tog vi på en sightseeing tur, som man kan se på billederne ovenfor.

Tirsdag den 3. Okt

I skolen i dag er vi så blevet niveau-inddelt, og jeg har fået den flinkeste ældre mand som lærer! Britterne er så høflige og jeg elsker det. Jeg synes det er så fantastisk en kultur, som vi danskere burde lære af! Efter skole tog vi ind til Houses of Parliaments til en guided tur igennem de store sale - hvor sikkerheden er så høj at man ikke må tage billeder inde.

Selvom der er overskyet og det drypper lidt ned en gang i mellem, så er byen altså bare en oplevelsesrig by, som jeg virkelig varmt anbefaler at besøge.

Kisses from London!

- Celina

Men hvad sker der for at Big ben er under ombygning? Stilladset ødelægger ret meget billederne!

Likes

Comments

Subscribe