Så blev det efterårsferie, og i år valgte vi at tage på en endagstur til Göteborg. Dagen startede med at vækkeuret ringede kl 5.30, for vi skulle helt til Frederikshavn med færgen over til Sverige kl 7.30. Selvom det er dejligt at have længere tid oppe i denne lækre svenske by, så er det lidt ærligeligt at dagen skal bære præg af man ikke helt har fået nok søvn.


Göteborg er virkelig god by, hvis man prioterer tid til at have fuld fokus på shopping. Og det gjorde vi. Det vi altid plejer at gøre når vi kommer af færgen, er at gå langs med vandet, op til nordstaden. Hvis ikke man er kendt i Göteborg, så er nordstaden et super fint shoppingcenter, nogenlunde svarende til Aalborgs storcenter i citysyd, bare knap så stort. Efter nordstaden plejer vi så tage et kig ned af de paralleltliggende shoppinggader mod vest.


Fra byen, får jeg så meget inspiration hver gang jeg er der, da jeg ELSKER svenskernes modestil. Jeg vil ikke sige at byen er et sted hvor der er plads til alle og heller ikke særlig multikulturel, som f.eks. sådan en by som Berlin, men der er 100p plads til alles stilarter. Hver gang jeg besøger Göteborg, ser jeg mere og mere frem til vi får vores letbane i Aalborg. Letbanen kaster også en eller anden speciel form for hyggelig stemning over byen, og jeg er vild med det.


Vi spiste frokost på en lille hyggelig café som jeg stærkt kan anbefale. Den hed Condeco, og ligger rigtig centralt i byen. Så vidt jeg kunne forstå var det også en kæde, for senere på dagen gik vi ind et nyt sted, for at få en kop kaffe og en muffin, hvor de servede nøjagtigt det samme, med samme service, men stedet hed ikke det samme? Jeg fik en lækker suppe buffet, hvor man kunne vælge mellem 3 forskellige supper, og med tilbehør, som brød, salat og alverdens andet virkelig lækkert.

Så de 3 1/2 time med færgen fra Frederikshavn til Göteborg er altså det hele værd!

x Celina

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Dag 11 og 12

Torsdag den 12. Okt

Torsdag var vores sidste dag i London. Vi skulle i skole i 3 timer, for at kunne lave lidt evaluering på vores ophold, og for at få vores bevis. Kl 13 kørte vi til Folkstone, så vi kunne komme på et tog og komme under tunnelen til Calais i Frankrig. Kl 22 holdte vi en pause igen, og kørte derefter hele natten mod Danmark. Da der ikke skete andet torsdag, end afsked med vores hostfamilier, fik jeg min værtsmors tilladelse til vise lidt billeder fra huset jeg boede i, her på bloggen.

Det var så hyggeligt det lille "rækkehus", og det havde så meget sjæl. Vi havde fået af vide hjemmefra at englænderne ikke gik særlig meget op i deres hjem, og at der derfor godt kunne virke lidt køligt i indretningen af husene. Men i vores tilfælde var det langt fra sandt! Der var små finurlige dekorationer rundt i hele huset, så der var altid noget nyt at kigge på og forundre sig over.

Jeg var specielt vild med badeværelset! Det havde sin helt egen charme.

Jeg var så taknemmelig for vore søde værtsmor. Hun var simpelthen så flink! Jeg lovede hende at betingelsen for jeg måtte poste disse billeder var at linke hende indlægget, men jeg vil alligevel gerne lige skrive noget specielt til hende som hun ikke behøver at oversætte.

Dearest Claudie,

Thank you so much for having us, and for your patience. I know we could be weird, but at least we laughed a lot! You definitely made the 2 weeks unforgettable and most of all hilarious! You are such a nice person, and I hope we will keep in touch, and we one day will see each other again. I am going to miss our conversations, and your good advices. You have a special view on life, and for that i admire you. I will remember all the things you have taught us, and maybe one day give your advices to someone else. I wish you all the very best for the future. Thank you!


Vores lille hyggelige værelse var rigtigt tøset med lyserøde vægge!

Fredag den 13. Okt

Kl 9 holdte vi ind til morgenmad, som i mit tilfælde bestod af en large caffe latte med caramel sirup. Jeg havde virkelig svært ved at sove i bussen pga rygsmerter, så jeg havde brugt næsten hele natten på at sidde og se Pretty Little Liars sæson 7, som jeg havde hentet ned på min IPad. Vi var hjemme tidligere end forventet, og allerede kl 11 kunne vi melde vores ankomst til Aalborg. Min mor hentede mig, og derefter tog vi ud og handlede lidt ind til en brunch, da jeg fortalte hende jeg ikke havde fået andet end en kaffe. Så lækkert at komme hjem til! Jeg har især savnet skummemælk og rugbrød, hvor underligt det end lyder! Derefter hoppede jeg i et dejligt varmt bad, og forkælede mig selv med hårkur, ansigtspeeling og ansigtsmaske. Nu har jeg pakket ud og ligger på langs af min savnet seng, og ser frem til en hyggelig aften i samvær med min familie igen, og nok til den bedste nattesøvn længe.


Det var alt fra London! Jeg er så glad for at du gad at følge med på denne lille "studietur serie". Jeg har i hvert fald nydt at fortælle om den. Oven i købet har jeg i hvert fald også fået meget mere med hjem i kufferten end bare nyt tøj. Det jeg elsker ved at rejse, er at du kommer meget tættere ind på dig selv. Du lærer dig selv og dine grænser bedre at kende ved at bryde hverdagens rytme, og kaste dig ud i vilde oplevelser hvor du er på dybt vand, For mig er det at leve LIVET!

Inden for den nærmeste fremtid kommer der også til at ske lidt på USA fronten. Det er nemlig i næste uge jeg skal til interview. Er så nervøs, men glæder mig alligevel sindssygt!

Vi ses,

- Celina

Likes

Comments

Dag 9 og 10

Tirsdag den 10. Okt

Sidste dag i London. Efter skole tog vi ind til Oxford Street og shoppede. Jeg trængte så heftigt til at blive klippet, da jeg havde så slidte spidser! Så det var det jeg brugte tiden på. Jeg fandt en rigtig godt anmeldt frisør i Soho, som var så professionel, som hed BLADE. Det var den sødeste lille frisør salon, med en virkelig god atmosfære så snart du trådte ind af døren! Det kostede 45£, hvilket jeg synes var lidt dyrt i forhold til hvad jeg giver hjemme i Danmark hos min frisør, men det var okay. Det blev så til lidt mere end bare spidserne, men er så glad for resultatet! Om aftenen skulle vi mødes på Trafalgar Square, og så skulle vi ind og se The Lion King i theateret. Jeg var i London i sommerferien med min familie i 2 uger, så havde faktisk allerede været inde og se den, men bliver aldrig træt af den historie. Den var lige så fantastisk anden gang!

Onsdag den 11. Okt

Onsdag var en speciel dag. Vi havde ikke noget på programmet så der var bare fritid, så vi kunne komme tidligt hjem og pakke. Men da en af pigerne havde fødselsdag, skulle vi selvfølgelig ud og fejre det! Det gjorde vi ved at tage ud på cafe i Greenwich hvor vi også går i skole, for at få en rigtig afternoon tea. Det var så hyggeligt.  Cafeen hed Peyton and Byrne, og de laver de lækreste scones med rosin. Det kan virkelig anbefales, for de er udsøgte! Ulempen ved tid på egen hånd, var bare vi skulle gå omkring 45 min hjem. Om aftenen tog vores søde værtsmor os ud for at spise på vores sidste aften. Jeg kommer til at savne hende!

Likes

Comments

Dag 7 og 8

Søndag den 8. Okt

Vi havde mulighed for følgende: 1) National Gallery, 2) Madame Tussaud’s eller 3) Camden Lock. Jeg valgte Madame Tussaud’s hvilket var virkelig hyggeligt. Jag havde mit kamera med til at tage billeder med, men da jeg har glemt min elskede computer hjemme i Dk, har jeg ikke fået overført billederne derfra endnu. Efter Madame Tussaud’s var der lækker fritid i det centrale London.

Mandag den 9. Okt

Denne dag brugte vi også langt størstedelen af tiden i bussen. Vi skulle nemlig ud til Oxford (Hvilket skabte en del forvirring da jeg troede vi skulle shoppe, meeen det viser sig der er en by i England der hedder Oxford som altså ikke er Oxford Street) og se på universiteter. Vi fik en rundvisning på det universitet hvor nogle scener af Harry Potter er filmet, og hvor dele af filmen også har sin inspiration ud fra. Oven i købet var vi også inde i en bogbutik som efter sigende skulle være i Guinness rekordbog for at have rigtig mange og lange bogreoler. Oxford (byen) var simpelthen fantastisk. Her hersker en hvis ro og yndefuld stemning, i forhold til Londons travle mylder, som jeg forelskede mig i med det samme. Det er helt klart et sted jeg vil vende tilbage til hvis jeg en anden gang skal til England!

Likes

Comments

Dag 5 og 6

Fredag den 6. Okt

Vi kører med en dobbeltdækkerbus rundt til hver lokation vi skal hen til. Derfor blev vi, efter skole, sat af ved The Imperial War museum, hvor langt størstedelen af gruppen skulle ind. En gruppe piger og jeg, synes dog det var lidt for kedeligt, og havde ikke den vildeste interesse for krig ovs. Derfor tog vi undergrunden fra Lambeth North til Oxford Circus. Det kan godt være det ikke lyder stort, men i situationen var det det vildeste og være på egen hånd i Londons undergrund. Vi hyggede os så meget inde på Oxford, - hvor de allerede er begyndt på forberedelserne til jul - og så fik jeg jo lige en god mulighed for at lufte min nye taske jeg købte i Westfield i går. Dagen var stille og rolig, da vi alle var trætte efter fodboldkampen på Wembley.

Lørdag den 7. Okt

Har nok været den kedeligste dag på denne tur.. Vi kørte i 3 1/2 time ud til Blenheim Palace, for at få en guidet tur på 2 timer og så køre 3 1/2 time hjem igen. Aftenen var dog rigtig hyggelig. Mig og min roomie tog i badekar og havde købt en lækker lyserød bathbomb, hvilket var en lækker afslutning på dagen.

Likes

Comments

Dag 3 og 4

Onsdag den 4. Okt

Det sådan at der er 3 forskellige museer vi kan vælge imellem, men vi skal vælge et af museerne. Jeg valgte the British museum, hvilket kun imponerede mig ved bygningens flotte arkitektur. Vi kom ret så hurtigt ud derfra, da Oxford Street ligger ret tæt på. Onsdag var en dag med stilhed før stormen.

Torsdag den 5. Okt

Dagen startede roligt ud. I stedet for at være i skole hele dagen, var vi rundt og gå og snuse lidt til området. Det var så hyggeligt. Vi var først på Greenwich marked, og efter det var vi ude og kigge lidt på butikker, hvor jeg fik købt endnu et shotglas til min samling.

Derefter gik vil op til nulpunktet i Greenwich hvor der var en fantastisk udsigt ud over byen. På nulpunktet står du både på øst- og vestsiden af verden, da nulmedianen er bestemt til at ligge lige præcis der i Greenwich.

Naturen er noget af det fineste i London om efteråret, og når bladene skifter farve er det oplagt at gå en tur igennem en af Londons mange parker. I parken var der også en hel masse egern, hvilket jo ikke er så almindeligt i Danmark. Vores lærer havde taget nødder med så vi kunne prøve at fodre et, og det var simpelthen det sødeste!

Efter skole tog vi ud i Westfield, som er et kæmpe shoppingcenter, med alle mulige lækre engelske brands.

Dagens højdepunkt må dog helt klart være at vi sidst på aftenen tog til Wembley stadium, og så England - Slovakiet. Det var den vildeste oplevelse, selvom jeg dog ikke er fodboldfan, eller for den skyld overhovedet kender reglerne. Der var den vildeste stemning og folk var helt oppe og køre da England scorede og stillingen endte 1-0.

Ulempen er bare vi er uendelig sent hjemme, og sikkert først i seng kl 2, hvilket 100p kommer til at påvirke dagen i morgen med lidt træthed.

Goodnight from London!

- Celina

Likes

Comments

Dag 1 og 2

En fantastisk måde at få set rigtig meget af denne lækre by er fra toppen af en rød dobbeltdækkerbus. Det er så meget indbegrebet af London, så selvfølgelig er det en oplagt mulighed for at se sig lidt omkring, unden at skulle gå flere kilometer, for London er en kæmpe by.

Desværre var der virkelig koldt den dag vi var ude og køre, og til sidst på den 2 1/2 times lange køretur, begyndte det oven i købet at regne, hvilket var super ærgeligt.. Men vi fik i hvert fald set os lidt omkring i London.

Mandag den 2. Okt

Første skoledag blev brugt på en masse tests så vi kunne blive niveau-inddelt i forskellige hold. Vi fik fri 12.15 og derefter tog vi på en sightseeing tur, som man kan se på billederne ovenfor.

Tirsdag den 3. Okt

I skolen i dag er vi så blevet niveau-inddelt, og jeg har fået den flinkeste ældre mand som lærer! Britterne er så høflige og jeg elsker det. Jeg synes det er så fantastisk en kultur, som vi danskere burde lære af! Efter skole tog vi ind til Houses of Parliaments til en guided tur igennem de store sale - hvor sikkerheden er så høj at man ikke må tage billeder inde.

Selvom der er overskyet og det drypper lidt ned en gang i mellem, så er byen altså bare en oplevelsesrig by, som jeg virkelig varmt anbefaler at besøge.

Kisses from London!

- Celina

Men hvad sker der for at Big ben er under ombygning? Stilladset ødelægger ret meget billederne!

Likes

Comments

Efter min 9. Klasse var min oprindelige plan at tage til USA. Men pga regelmæssige besøg hos tandlægen var det ikke muligt. Jeg var ikke tilhænger af at starte på et gymnasium med mine venner, blot for at kunne tage til USA i et år, for derefter at vende tilbage til 2.g og til mine venner som så ville gå i 3.g.

Derfor har jeg været så skide heldig at komme ind på en privatskole. I den forbindelse er vi lige nu på studietur, som jeg tænkte var relevant til bloggen.

Torsdag aften kørte vi til Bruxelles, og var fremme ved hotellet 16 timer efter.

Og billederne ovenfor beskriver meget godt stemningen på hotellet. Det var ikke noget at råbe hurra for, men vi havde da en seng og sove i, og havde det hyggeligt.

Bruxelles føles som en lidt fattig by, der er meget skrald på gaderne, og ikke alle lever under bedste vilkår. Meget anderledes end i Danmark.


Dag 1, fredag

Vi kom til Bruxelles kl. 12 fredag middag. Derefter var der lige lidt tid til at pakke ud på værelserne og så skulle vi ud og have frokost og sightseeing i Belgiens hovedstad.


Dag 2, lørdag

Virkelig nedern dag at tage på endnu en sightseeing tur, da det regnede.. Dagen bød på Parlamentarium, Mini Europe og Atomium


I dag er dag 3 på vores rejse og vi tog fra Bruxelles kl. 9.30 i morges, for at tage færgen fra Calais i Frankrig og til Dover i England. Omkring kl. 17.30 ankom vi til vores værtsfamilie hvor vi skal bo de næste 12 dage, som nok skal byde op til lidt flere indlæg her på bloggen. Vi ses,

- Celina

Likes

Comments

Jeg havde en rigtig god oplevelse med STS, da jeg i sommerferien 2016, var 3 uger på Malta. Jeg kom til en rigtig sød værtsfamilie, men der var lidt ting der gjorde jeg gerne ville flytte, som hovedsageligt havde med en for lille lejligheden at gøre. STS var på det tidspunkt rigtig forstående overfor mig og min situation, og gjorde alt for at hjælpe mig. Det endte med at jeg blev flyttet hen til min veninde, som jeg rejste med derned. Hvilket jeg virkelig var glad for, og gjorde min oplevelse med firmaet rigtig god.

STS er en kæmpe organisation, og derfor kunne jeg også blive nervøs for, at der ikke er samme nærhed til hver enkelt student, som der er i de mindre organisationer. Men jeg vil sige at der slet ikke var nogen grund til at frygte de større organisationer, fordi de SLET IKKE fungerer som en masseproduktion, der bare skal have penge i kassen og mennesker igennem møllen. STS er et professionelt firma, som har styr på tingene, og med en virkelig god kundeservice. Jeg husker i hvert fald tilbage på min tur til Malta med STS, som værende fantastisk.

STS er en kæmpe organisation, og derfor kunne jeg også blive nervøs for, at der ikke er samme nærhed til hver enkelt student, som der er i de mindre organisationer. Men jeg vil sige at der slet ikke var nogen grund til at frygte de større organisationer, fordi de SLET IKKE fungerer som en masseproduktion, der bare skal have penge i kassen og mennesker igennem møllen. STS er et professionelt firma, som har styr på tingene, og med en virkelig god kundeservice.

Fordi jeg har rejst med selvskabet før, får jeg også en rabat på ca. 4.000 kr. Oven i købet har jeg også selv en værtsfamilie i USA, så hvis de bliver godkendt, får jeg yderligere endnu en rabat.

Et godt råd er at booke i god tid i forvejen, hvis du ved du vil til udlandet. Det er specielt fordi det kræver mange godkendelser og meget papirarbejde at komme ind i et land og bo i 10 måneder. Det er ikke helt ligetil, især fordi sikkerheden er blevet markant forhøjet efter 9/11, hvilket jo selvfølgelig er en god ting. Mange organisationer giver også rabatter hvis du er tidligt ude. Jeg sparende 9.000 kr. Fordi jeg bestilte min rejse inden den 30. oktober.

Jeg har også hørt om folk vælge organisationer som Explorius, og især hørt godt om EF. I forhold til priserne for de forskellige, så skulle det efter sigende være meget ens, da én ting er hvad de fremlægger på internettet, og en anden ting er hvad prisen reelt ender op i.

Samlet set giver jeg omkring de 90.000 kr. for turen, eksklusivt lommepenge, som jeg ca. regner med løber op i et sted mellem de 25-30.000 kr. til hele året. Så det kræver altså at man lige har en smule penge til at kunne finansiere det.

De forskellige organisationer byder også på forskellige muligheder. Nogle, såsom INTO vil have man selv bestiller sin flybillet, andre sørger for man rejser samlet i en gruppe som skal det samme som dig selv. Jeg har også stødt på VFU som kræver man selv søger om visum. Det jeg vægtede mest, var at have nogle at flyve med, for det er ikke heeelt en lille tur, og den bliver bestemt ikke mindre af man lider lidt af flyskræk, hehe.

Til at starte med, forsøgte vi os faktisk med, selv at søge visum, og helt undgå en organisation, fordi vi troede det ville være nemmere og billigere. Men det viste sig faktisk at være rigtig svært og dyrt, fordi man så skal have en sponsor i landet, og, som før nævnt, er sikkerheden steget, og USA lukker ikke hvem som helt ind i landet for at bo. Vi erfarende i hvert fald at det var meget nemmere at gå igennem en organisation, så det kunne sørge for alt papirarbejdet.

Hvis du har yderligere spørgsmål, ris og ros, eller en form for feedback vil jeg med glæde kontaktes på min mail: celinachr@gmail.com

- Celina

Likes

Comments

Et hej til bloggen

Hej derude bag skærmen,

Jeg hedder Celina (Østergaard) Christensen, og jeg er 16 år gammel.

I søndags tog jeg en stor beslutning. Jeg bestilte nemlig en rejse på 10 måneder til USA til næste efterår. Det er det sygeste, jeg nogensinde har gjort, og jeg har stadig ikke helt forstået det endnu. For mig er et en bekræftelse i, at jeg – mere eller mindre - er ved at blive voksen. Et stort skridt ind i de voksnes rækker. Det er et vildt valg, som jeg tror på kommer til at blive en kæmpe succes. Jeg tror jeg får de vildeste minder og erfaringer med hjem fra den tur. At tage til USA har altid været en drøm, som jeg aldrig i min vildeste fantasi troede ville ske. Men ja, nu er det sket.

Og det er ikke helt random, at jeg skriver det her. Der er nemlig 2 specielle grunde til, at jeg skriver om min rejse på en blog:

1) Bloggen vil jeg have til at fungere som en slags digital scrapbog, som jeg kan kigge tilbage på. Hensigten er nemlig at jeg vil skrive om min rejse til USA, både op til, men også alle de 10 måneder jeg er afsted.

2) Så vil jeg også vildt gerne dele ud af mine erfaringer omkring et år i udlandet, som man kan søge inspiration i, da jeg selv står totalt på bar bund.

Jeg har tilmeldt mig via rejsebureauet STS, som jeg også rejste 3 uger til Malta med i 2016, og første skridt er så et interview, som fungerer som en slags optagelsesprøve. Faktisk var det forholdsvis nemt at tilmelde sig. Man skulle bare udfylde nogle oplysninger, såsom Navn, Adresse, Mail, osv. Netop i dag fik jeg en opringning fra en STS-medarbejder, som aftalte dagen interviewet skulle være. Det smarte ved interviewet, er at det foregår i trygge omgivelser hjemme hos en selv. Altså kommer der en fra STS ud til dig og besøger dig, hvilket jeg altså er ret stor fan af. Det sker den 16. november, og jeg kan næsten ikke vente. Samtidig har jeg sommerfugle i maven, for intet er jo fastlagt endnu, selvom jeg regner stærkt med at blive godkendt.

Jeg har i lang tid gået med tanken om at starte en blog, og endelig besluttet at gøre det. Siden dette er mit første indlæg nogensinde håber jeg så sindssygt at det bliver taget godt imod, og I kunne lide at læse med.

- Celina

https://www.sts-highschool.com/da/

Likes

Comments

Subscribe