Reise
Påskeferie

Påskeferien gav oss langhelg, noko som selfølgelig må utnyttes!
Denne gangen blei turen til Key West, 8 timer sør for Jacksonville.
Også kjent som det sørligste punktet i USA eller stedet du kan oppleve ein av verdens fineste solnedganger!

Eg hadde sikkelig feriestemning heile turen. Trasket bare rundt, såg på det fantastiske livet i gatene og spiste masse god mat. Blei utrolig fasinert av solnedgangen. Kvar kveld til solnedgang, samlet alle i byen seg ved brygga i Mallory Square. Det var heilt stappa fult med folk, gatemusikanter, og matboder. Vannet i Key West var også virkelig noko for seg sjøl! Så klart og blått!! Lørdagen drog me ut på båttur, der me både var i badepark, kjørte bananbåt og vannscooter!!

God påske!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Reise
Bilder fra leiligheten

Da har eg endelig somla meg til å få tatt bilder av leiligheten og området rundt. Me har stor plass og alt me trenger. Fellesområdene er og sjuke! I går fekk me samlet ein heil gjeng til grilling. Utrolig hyggelig!

Likes

Comments

Reise
Disney World - Animal Kingdom

Likes

Comments

Reise

Dag tre gjekk fra Miami til Orlando med absolutt ingen tidskrav!
Me hadde med vannmelon, rundstykker, pålegg og hadde rett og slett sikkelig piknik i ein tilfeldig park (les privat eigendom, vops..) Kjekt å bare kunne kikke ut vinduget og stoppe der det virker inntresangt. Eller som me ofte ender med å gjøre, jakte solnedgangen. For ett liv.

Likes

Comments

Reise
Frokost i parken

Me startet dagen med ein laaaang frokost piknik. Hang opp hengekøya ved vannet og hørte på musikk og nøyt livet.

MIAMI BEACH

Videre pumpa me opp musikken og kjørte til Miami beach! Det var mange som hadde "spring break" og skapte mye liv og god stemning på stranda.

Miami by night

Da sola gjekk ned, tokk me på rulleskøytene og såg på sola gå ned bak dei sjuke bygningene i Miami City. Etterpå dollet me oss opp og spiste biff i byen.

Haha, me kan det å kose oss hvertfall. Dag 2 Miami og Orlando bilder kjem etterkvart ;)


Trur eg ska leva lenge på denna turen!
Og godt er det for nå er det tilbake til treningsrutiner og handlelister. Hverdagen er starta igjen, og eg er klar for nytt kurs!!

Likes

Comments

Reise
DAYTONA BEACH

Her kommer bildene fra onsdag. Etappen gjekk heile vegen fra Jacksonville til Miami. Planen var å komme oss ned dit med ein gang og få mest mulig tid i Miami. Men da skiltet "verdens mest berømte strand" poppet opp lang vegen, måtte me ta ett stopp.

Stranda på Daytona er så solid og hardpakka at den er perfekt til å kjøre på. Det var laga til slik at me kunne kjøre der, og den har blitt brukt til bilrace i mange år. (Takk google)

Bilder fra Miami kommer snart :)

Likes

Comments

Reise
Miami - Orlando

Hengekøya, rulleskøytene og strandhatten blei kasta i ein koffert og me er nå på vei til Miami!!
Siste eksamner er bestått og me har langhelg før neste kurs starter!
Dette blir så kult! Lover å ta masse bilder! God helg!!!!
!!!!!!!

Noen som har noen tips for Miami eller Orlando?

Likes

Comments

Tanker
Kvinnedagen

Eg er ein stor fan av å gjøre noko ekstra ut av merkedager. Har allerede kjøpt inn påskeegg, og kan ikkje vente til å få dekorert desse!

I dag, 8. mars, er kvinnedagen. Koss kan eg gjere noko ekstra ut av den?
Eg begynte også å tenke over koss det er å være kvinne for meg. Å jobbe i forsvaret, er å jobbe i eit mannsdominert yrke. Sånn er det nå og vil nok være i nokre år framover også.

Som kvinne i forsvaret, satt i ein tilfeldig klasse i USA, går eg og Rebekka sammen med kun guttar. Alle klassekameratene og instruktørene er menn.

"Hvem var det som måtte vaske toalettet da du og Rebekka var å fløy egentlig?"

Å vaske toalettet etter flyturer var vår klasse sitt ansvar. Dette blandt ana fordi dei ofte er rangert lavere i det militære gradssystemet, enn fleire av dei andre i flyet som er offiserer. Da Rebekka og eg er offiserer, skjønner eg at dette blei ein inntresang problemstilling klassekameraten lurte på.

Her greip instruktøren inn. Han lurte på koffor dette blei spurt.

"Trur du dei slapp å vaske do, fordi dei er kvinner?"

For fleire av klassekameratene var dette nok første gang dei tenkte over at me var jenter. Offiserene fra Norge har hatt størst fokus. Og det er så fint! For meg å være kvinne er heilt supert. Eg tar det å bli behandlet likt som ein selvfølge. I dei tilfella det ikkje blir det, eller unødvendige kommentarer blir sagt, skal det sjeldent meir til enn ein påpeikning for at det blir endret.
Eg liker også godt å snakke om det, spesielt når det å være feminist blir satt litt på prøve.

Her kommer ett viktig poeng som eg ser fleire glømmer. Selvfølgelig skulle me ta toalettet. Selvfølgelig kan me holde opp døra, spandere, bære ekstra når me har krefter osv.. Likestilling handler om like rettigheter og behandling av begge kjønn. Ikkje at kvinner skal få det bedre.

Det ekstra eg gjer for denne dagen er å gi tema oppmerksomhet, prøver å lage litt debatt rundt det.

"Det er kvinnedagen i dag, eg burde gi ei jente blomster"

Dette nemnte ein av klassekameratene. Eg spurte han om det var det rette å gjer. Dette blei fulgt av ein herlig diskusjon der heile klassen engasjerte seg rundt spørsmålet om det var hyggelig eller ikkje. Skal du behandle kvinner annerledes i dag? Skulle det kanskje vært hu som gav blomster? Det blei satt på kanten, men det fekk oss virkelig til å tenke over temaet. Oppfordrer til å diskutere og tenke over det, slik at me får luka ut den gammeldagse tankegangen om at kjønna ikkje er like mye verdt.

Siste eg vil sei er "bra jobba, Norge"! Etter å ha budd både her og spesielt i England merker eg forskjellen. Norge har komt langt. Eg er stolt av å være nordmann (kvinne)!Bildene er fra Cranwell, Royal Air Force i England

Likes

Comments

Palmer i solnedgang
 Pris. 14 999,-

Nemte tidligere at eg hadde prøvd meg på å male i helga. Må selfølgelig vise fram mitt store mesterverk!
Haha, detta var noko eg ikkje trudde, eg som ikkje eiger tolmodighet, skulle like. Men digga det virkelig!
Så befriende å bare kunne gjere ka ein vil.
Det finnes ikkje feil i kunst, "just happy accidents".

Me fant fram hvitvinen og rigget oss til på terassen og bare satt der og malte i timevis. Gav virkelig meirsmak. Så nå skal eg bli kunstner i stede. Bare reise rundt til eksotiske plasser, drikke vin og male.
Første maleri er allerede på merkede: førstemann til mølla!

  • 402 lesere

Likes

Comments

Tanker
Tida flyr!

Denne veka har gått så fort! Mandagen hadde me fri, tirsdag hadde eg min første flytur og på fredag ein stor prøve. Så var det helg allerede! Alt gjekk veldig bra, så i helga har me tatt heilt ferie. Spelt Top golf, klatret, dratt i trampolinepark, malt(!?!), logget ved bassengkanten og heile lørdag blei tilbringa på stranda!
Var visst optimalt surfevær. Eg tok gledlig cheerleader jobben og nøyt sola i stedet. Synes fremdeles surfing virker skummelt.. Prøvde meg litt ved vannkanten. Kanskje eit surfekurs for nybegynner seinare?

For øyeblikket trives eg aller best i solstolen med jordbær og rosa lemonade.

Jacksonville Beach

Likes

Comments