Bara för att jag nämnde att jag saknar snö i det förra inlägget så ligger det just nu cirka två decimeter på backen. As mysigt MEN liiite jobbigt eftersom jag varken har snösulor eller brodd på Fabbe just nu. Man blir liksom tvingad till att hålla sig i ridhuset när det kommer få mycket snö och man inte har hästen skodd för att kunna gå ute i snö.

I helgen var vi på julbord med ”Toveks Bil ”. Totalt var vi cirka 600 pers. Jättegod mat, jättebra underhållning och trevligt sällskap. Helt galet att dem lät mig följa med ändå! Jag är så tacksam för i allmänhet så är dem väldigt snälla och bra på att dra in folk i gruppen.

Jag har tillbringat min sista helg här på Ekängens Gård och det börjar kännas lite sorgligt ändå. Dock skönt att komma hem till all julstämning, familjen och vännerna. Senast jag var hemma var i augusti och då låg jag bara på sjukhuset så jag kunde inte göra någonting och det ända jag ville var att få flytta tillbaka till Ströms, så för mig känns det inte som jag ”varit hemma” sen i Juli eftersom jag bara låg inne på sjukhuset resten av augusti tills skolan började. Kul att komma hem lite i alla fall (mindre kul att man kommer ledsna efter cirka fyra dagar).

Hoppas ni har haft en toppen vecka och en toppen helg.

​/Celina Kristmansson

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag varit helt utpumpad och jag tror det beror på ”vintertröttheten” och en hel del sömnbrist. Så det mesta jag har gjort är jobbat, varit med Ellen (den andra hästskötaren) ridit och gymmat. Både pluggandet och bloggandet har blivit lidande, MEN MEN.

Fabbe och jag kämpar på. Det känns som om vissa saker blir lite bättre varje dag, medan andra varierar från dag till dag om det är mycket bättre eller mycket sämre. Vissa dagar faller allt på plats, andra lagar faller det som ett korthus. Life

Gymmet rullar på det med. Samma sak där, ibland är huvudet med på noterna men kroppen orkar inte lyfta mer än vad det redan bär på, andra dagar kan kroppen lyfta hästar men huvudet inte orkar ett sett till och dem där få dagarna när båda två är helt på eller helt av. Livet, igen.

Bilderna är ifrån den ända fina dagen i veckan. Sol hela dagen och resten av dagarna har det bara regnat. Jag saknar snön som den norrlänningen jag är ..

/Celina Kristmansson

Likes

Comments

Woho! Idag är det första December grabbar! Själv har jag/vi hunnit pyntat lägenheten jag bor i, ridhuset, byggt ett pepparkakshus, druckit julmust för 1830 gången OCH öppnat första luckan i min julkalender. Jag förstår att alla inte älskar julen och vintern, MEN så mysigt det är! Jag längtar faktiskt hem lite till julgardiner (har inga gardiner här), julbakelser, julgran OCH SNÖ. Här nere är det helt grönt och regnar mest bara. Man kan ju klippa hästen med gott samvete men det blir så mörkt och tråkigt. ”Hemma” i Norrland ska det vara ganska bra med snö <3<3

På gymmet idag lekte jag mest bara i idrottssalen. Jag körde lite rep, räck och ring. Jätte kul att leka lite! Efter det provade jag lite handstående, kullebyttor och julningar (till och med julningar ”med fel ben”) jätte kul och bra uppvärmning! Som avslutning gick jag upp till gymmet och körde ett kortare pass bröst och triceps, som jag tänkte från början. Roligt och viktigt att variera. Jätte bra för balansen och smidigheten att göra uppvärmning med gymnastiktouch!

Hoppas ni också har fått en bra början på sista månaden av året!


/Celina Kristmansson

Likes

Comments

tyck och tankar

#metoo blir starkare och starkare, det kommer som en överväldigande våg som är så otroligt viktig att lägga fokus och tid på. När tystnaden bryts händer något speciellt, något magiskt. Fler och fler kommer fram, visar sig och berättar om sina hemska historier som är så viktiga att prata om och hjälper oss att hjälpa utsatta individer.

#visparkarbakut är som en "fortsättning" på den tidigare hashtaggen MeToo, fast denna är fokuserad på sexuella trakasserier inom ridsporten. Ridsporten är en materialsport och gräver stort ekonomiskt stöd. Om man inte har tillgångar till att få "det man behöver" för att kunna träna och komma till den nivån man strävar efter finns det ibland tränare eller andra personer som kan hjälpa till och stödja. Detta leder till att det lätt blir en person i maktposition och en person som följer, lyder och gör allt för att kunna fortsätta få det stöd som den personer erbjuder. Dessutom är ridning en ungdomssport vilket gör att många blir till "lätta offer". Personer som kanske inte vet vad som är okej och inte, inte vågar säga emot osv. Den vanligaste reaktionen från intervjuade personer är att "det är så många". Alltså hur det kan vara möjligt att så många flickor blir trakasserade inom ett så pass "litet" område ändå.

VI SPARKAR BAKUT mot människor som inte förstår att man förstör andras liv, människor som inte förstår NEJ, människor som inte lärt sig rätt och fel, människor som tror att det är okej att utnyttja sin position till sin egna SJUKA vinning, människor som bör skämmas och fängslas in.

Jag vill bara lyfta fram hur modiga jag anser att dessa flickor är som vågar berätta och dela med sig. Vilka hjältar.

Tillsammans är vi som starkas. DIN kropp är DIN kropp och ingen annans.


/Celina Kristmansson

Likes

Comments

idag är en sån dag när jag skulle göra vad som helst för att komma dit jag vill. Jätte inspirerad, motiverad och ovanligt mycket glöd var jag fylld med idag. Flabbe vilade så han fick sig en omgång massage sen promenerade vi i ca 45 minuter.

På gymmet kändes det väldigt bra idag ändå. Jag körde 30 minuters cardio innan och jag höll inte på att dö? Min kondition har varit mer än katastrof sen jag kom tillbaka från sjukhuset men idag kändes det väldigt lätt! Så himla himla skönt att känna att det går framåt. Vikterna var inte heller så tunga så jag kunde lägga på en del. Dock vågar jag inte lägga på så mycket eftersom jag inte riktigt vet hur svag jag är och på en stark dag är det lätt att överanstränga så här i början.

Känns otroligt skönt att kunna rida och träna överhuvudtaget och jag är så tacksam över att vara här på Ekängens Gård. För den delen så har jag bara cirka två och en halv vecka kvar här! Tiden går så fort!

​/Celina Kristmansson

Likes

Comments

I fredags och söndags tränade jag för Isabella Tovek med Fabbe och jag måste säga att det blir bättre och bättre. I fredags fick jag prova rida Fabbe i ett av hennes kandar och Fabbe tog det jätte bra! Det var lite stort men Fabbe verkade bättre på kandar än på träns SÅ himla roligt! Det bästa med Bella är att hon är tävlingsryttare själv vilket gör att träningen är väldigt tävlingsrelaterad och det är ju hur bra som helst för oss som tävlingsekipage.

Vi har tränat mycket på att få honom rundare och lägre, att han alltid ska "lägre än då" och att det alltid är jag som bestämmer formen. Detta är något jag och Fabbe alltid har tränat på (och förmodligen alltid kommer att träna på) men det är så kul, intressant och lärorikt att få veta olika tillvägagångssätt till samma ändamål. Förutom detta så har vi tränat på sluta, lite öppna, lite enkla byten och lite galopp - halt.

Fabbe känns bättre och bättre i formen och mer och mer mellan hand och skänkel, vi rör oss sakta men säkert framåt. Jag ska i alla fall börja kika på ett kandar till prinsen eftersom han gick väldigt bra på det och det finns ingen anledning att vänta, han är väl redo och kandar på tävlingsbanorna är tillåtet får Medelsvår C vilken vi satsar på att debutera i början av nästa år.

Avslutningsvis så knyter jag ihop säcken med att skriva: jag är alltså på jakt efter ett billigt, snyggt och hållbart kandar! (som också är lite format efter hästen med stortnackstycke mm) Hehe.. Har ni nån favorit sida, butik eller märke?


/Celina Kristmansson

Likes

Comments

Har ni koll på att det är Black Friday imorgon? Dags att shoppa lite julklappar eller kanske lite extra lyx till sig själv. Dock så har nya studier på priserunner kommit fram till att minskningen på prisen ibland är falskt. Antingen så är varan dyrare än andra dagar helt enkelt, eller så säger rabatt procenten en högre procent än hur mycket billigare varan skulle vara om den hade haft samma pris som på en vanlig dag. Alltså dem (vissa) har höjt priset för att kunna skriva en högre procent på rabatten, så det kan stå 40% men om man jämför med ordinarie pris är den egentligen bara 20% som exempel. Så handla på MEN handla smart! Tips, tips.

Imorgon är inte bara black friday imorgon, det är träningsdags för Isabella WOOHOO!


/Celina Kristmansson

Likes

Comments

Vardag

Jag ser det snöar, jag ser det snöar nananana nana

Imorse snöade det här i Ätran! Det kunde man aldrig tro! Passade då det inträffade ungefär efter en månad men julmusik OCH igår kväll slog jag in mina första julklappar. Vissa anser att jag är galen men jag anser att det är hög tid för lite julkänsla eftersom det är första advent om en vecka på söndag? Hallå get the julfeeling going!


För övrigt så var det bara att täcka på Fabbe för livet eftersom jag klippte honom igen och det var en hel klippning (as always). Han skötte sig jätte bra och det vart ganska okej snyggt ändå! Jag som är perfektionist bör ju klippa väldigt snyggt men jag har för lite vana.. *Suck*


Förutom det så känns det som om Fabbe börjar ”komma ihop sig” mer och mer! Igår hoppade vi lite och idag tränade vi mycket på övergångar och extremt mycket fokus på att han skulle vara så rund och låg som bara möjligt. Det kändes bra ändå tillslut!


Före->


Efter ->

Jag har två övriga kommentarer till bilderna. 1. Han ser onormalt spinkig och smal i i denna vinkel än vad han gör i verkligheten. 2. Hans blanka päls lurar kameran från hans lurviga björnpäls. Det var starkt ljus och han är/var blank MEN lurvig. Väldigt lurvig.

Ha en bra dag och dra igång din julfeeling!


/Celina Kristmansson

Likes

Comments

Idag kändes det äntligen BRA på gymmet. Det var ett bra benpass med mycket fokus på kontakten till musklerna och ganska lite vikt. Jag provade även en ny övning som jag tyckte väldigt mycket om! Så så så skönt att känna att det händer något annat än känns/går dåligt.

Fabbe och jag gjorde skrittarbete genom klättring i skogen idag. Mellan backarna travade vi lite med många skritt-övergångar. Han blev jätte fin och mjuk! Det bästa med allt var att det var så fantastiskt fint väder! Imorgon är det dags för lite hoppning OCH jag är ledig! Skoj! Efter ritten fick han ta en liten dusch sen in i boxen och mysa, ungefär som jag efter gymmet. Sådan ryttare, sådan häst. You got to love myskläder <3


/Celina Kristmansson

Likes

Comments

Nu har jag varit på gymmet fyra gånger under fem dagar och jag har redan möt motstånd i mitt högra knä?? Jag har verkligen INTE gått för fort fram varken tyngd mässigt eller skippat uppvärmning.. Aja, ännu långsamma lär det ju gå efter detta.. Väldigt segt men jag är as taggad på att komma igång, jag gillar verkligen att vara i gymmet även om det jag är i nu är litet och saknar maskiner så är det bättre än ingenting.

I fredag tränade jag och Fabbe för Isabella i alla fall och det var verkligen super kul och super givande! Så himla roligt och lärorikt att få träna för henne. Alltid bra och roligt att prova på nytt och jag får bra hjälp! Annars har jag och Fabbe ridit på, busat i skogen, trimmat, joggat och vilat.

Hoppas ni också har haft några toppendagar!

/Celina Kristmansson

Likes

Comments

"Ryttare är idrottare som tar täten"