Postad i: Vardagen nu.

En del kolhydrater kan inte alltid spjälkas och tas upp i tarmen vid IBS. De blir då kvar i tjocktarmen där de jäser och bildar gaser.

Specialistkliniken Mag- tarmcentrums Dietistmottagning rekomenderar detta sätt. Jag mår bättre av att äta så här och enligt test så är jag inte laktosintolerant, men jag klarar inte av laktos. Svaret fins i FODMAP.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: I skafferiet och köket

Ibland är det lätt, men oftast svårt. Jag är glad över att jag har bra syn för oftast behöver jag läsa en innehållsförteckning skriven med små små bokstäver. Men ibland händer det att livet är lite lättare , som med denna soppa, märkt på framsidan. Det som är bra är även att grädden tillsätter man själv, så då väljer jag laktosfri för att må bäst. Äter enligt fodmap på grund av min Ibs.

Likes

Comments

Postad i: I skafferiet och köket, Glutenfria recept

Min dotter och jag bakade en gytjepöl-tårta. Botten av glutenfri lite högre kladdkaka, gytja av choklad glasyr, staket av glutenfria Schär "kexchoklad, badande grisar av socker pasta. Orginalreceptet var ett vanligt men vi tog idèn och omvandlade den till en kanon god och fin glutenfri tårta. Det gäller att trixa ihop det och oftast går det att ordna genom att byta ut till glutenfria alternativ.

Likes

Comments

Postad i: Vardagen nu.

Måste gnälla av mig lite, jag är så trött på celiakin ibland. Jag önskar att jag genomför någon diet som snart ska ta slut och sedan ska jag kunna äta allt igen. Okej jag är lyklig och tacksam att slippa ha ont i magen var eviga dag. Men jag har Ibs, är känslighet mot laktos, allergi mot nötter och den mesta frukten , pluss celiaki. Under semestern kommer många tillfällen då det ska fikas, ätas och drickas hos andra och på stan, jag behöver vara på min vakt. Många gånger avstår jag för att inte vara till besvär eller för att jag inte orkar fråga och trixa. Ja så e livet. Nästa vecka börjar höstens rutiner igen, vilket är bra på många sätt när det gäller mat.

Likes

Comments

Postad i: Restaurang besök

För kännedom, Pizza Huts pizzor är fortfarande en katastrof, nästan oätlig, hur kan det vara så?

När vi köper pizza så handlar vi på Jet pizza i Jakobsberg/Järfälla. De är noga och pizzan e god. De gör egna glutenfria bottnar och kebabbröd. Kebabköttet är glutenfritt ( en del ställens kebabkött innehåller ströbröd,)pommfritten friteras i egen fritös. Ett bra ställe, helt enkelt!


Likes

Comments

Postad i: Vardagen nu.

Tänk vilken tur, nya vänner som förstår sig på celiaki. Det känns toppen, det blir så mycket lättare att äta tillsammans. Jag känner mig så tacksam. Behövde inte fråga om allt , utan de berättade om allt de gjort, skurat grillgallret, diskat pommes-plåten och läst på allt. Ibland är livet lätt.

Likes

Comments