Postad i: Vardagen nu.

Måste gnälla av mig lite, jag är så trött på celiakin ibland. Jag önskar att jag genomför någon diet som snart ska ta slut och sedan ska jag kunna äta allt igen. Okej jag är lyklig och tacksam att slippa ha ont i magen var eviga dag. Men jag har Ibs, är känslighet mot laktos, allergi mot nötter och den mesta frukten , pluss celiaki. Under semestern kommer många tillfällen då det ska fikas, ätas och drickas hos andra och på stan, jag behöver vara på min vakt. Många gånger avstår jag för att inte vara till besvär eller för att jag inte orkar fråga och trixa. Ja så e livet. Nästa vecka börjar höstens rutiner igen, vilket är bra på många sätt när det gäller mat.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Restaurang besök

För kännedom, Pizza Huts pizzor är fortfarande en katastrof, nästan oätlig, hur kan det vara så?

När vi köper pizza så handlar vi på Jet pizza i Jakobsberg/Järfälla. De är noga och pizzan e god. De gör egna glutenfria bottnar och kebabbröd. Kebabköttet är glutenfritt ( en del ställens kebabkött innehåller ströbröd,)pommfritten friteras i egen fritös. Ett bra ställe, helt enkelt!


Likes

Comments

Postad i: Vardagen nu.

Tänk vilken tur, nya vänner som förstår sig på celiaki. Det känns toppen, det blir så mycket lättare att äta tillsammans. Jag känner mig så tacksam. Behövde inte fråga om allt , utan de berättade om allt de gjort, skurat grillgallret, diskat pommes-plåten och läst på allt. Ibland är livet lätt.

Likes

Comments

Postad i: Restaurang besök

​Tyvärr här är det mycket slarv och okunnig personal. Glutenfria smörgåsar görs på smulig arbetsbänk, skärs med samma kniv och smöras med samma smör. Ingen kunskap och rutin för glutenfritt finns, varning.

Likes

Comments

Postad i: Restaurang besök

Att äta buffé har jag låtit bli sedan jag fick diagnosen. Men jag följde med jobbet på julbord. Kände mig osäker  innan och mer när vi kom dit. Inget var märkt med innehåll. Jag tog lax och potatis , frågade om hovmästarsåsen, den innehöll gluten, blev ej erbjuden annan sås. Jansson och köttbullarna frågade jag om det funkade. Dessertbordet var eget och okej. Det fanns inget eget smör men bröd. Trevligt sällskap som tur var. Nästa år stannar jag hemma, för stor osäkerhet och risk. Men som tur var ,jag fick inte i mig någon gluten, det brukar märkas på min mage.

Likes

Comments