Länge sedan, typ.


Nej min ''blogg-fas'' är inte slut, haha! Har bara inte haft tid eller tillfälle.


Torsdag

Martin såldes och och första riktiga skoldagen rullade på. Inget nytt där. Kl 18 gav jag och mamma oss av till Pay & Jump med Soho, vi kolla banan, titta lite på de andra och gjorde sedan i ordning henne.

Broddad och klar begav vi oss mot framridningen, skritta ett tag, värmde upp lite skrittade igen och bara väntade. Med tanke på att det inte var en tävling så gick det segt, inte så att ponnyer och hästar flög fram på tiden av någon minut. Nej nej. Många vägringar skedde. Så det tog tid.

Värmde upp lite mer och hoppade fram. Allt kändes perfekt. Uppvärmningen och framhoppningen. En pigg Soho, taggade för att komma ut på banan igen kan man lugnt säga att hon var. Sen vart det vår tur. Vi började lugnt med en 80 bana där vi rev andra hindret för att vi kom lite dåligt på det men inget vi brydde oss om. Sen tog vi en på 90 också. Och är så stolt över henne! Visst ingen hög höjd och det kände jag men hon tog allt så bra och lätt. Hon flög nästan över vissa hinder. Dock fick jag tyvärr inga bilder.

Från en övning förra sommaren när vi var på ridläger på Skyrup Country Club.Fredag

Skola, skola och mer skola. Sen följde jag med min bästa vän Nellie hem till henne. Vi färga hennes hår rött och jag sov över där. Anledningen till att det inte kom upp några inlägg då heller, mamma tog hand om Soho.


Lördag

Dagen idag.. Inget speciellt. Ska till stallet om några timmar tänkte rida alla tre. Inte Galloway. Sen har jag insläpp och fodertjänst denna helgen så när alla är rida, allt är mockat och höet ligger i boxarna ska jag släppa in dem så är hemma efter 20 idag. Då ska jag sätta mig med en ny inskaffad Ben & Jerry och bara mysa med min serie, har ni sett den? Riverdale?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej


Har rätt nyligen sagt hejdå till Martin eftersom jag inte kommer hinna se honom imorgon. Så är rätt nedstämd efter det.. Han är så underbar på så många sätt, går inte att beskriva.

Sen har det inte hänt mer en skolstart idag. Inget särskilt där heller.

Likes

Comments

Dagen är avklarad. Jag har varit med Soho på långritt, haft möte med skolan och klippt topparna hos frisören.

Uteritten gick bra. En del trams i början men när vi kom till åsen så hade hon fattat att hon inte kommer undan och det blev en riktigt mysig runda på mina lilla zebra häst.

En bit på vägen upp och ner fick vi sällskap av tre unghästar på bete samt att på toppen fick vi en riktigt trevlig utsikt, vilket alltid uppskattas. Förbi unghästarna blev jag förvånansvärt stolt över Soho, hon svarade med en liten gnäggning på vägen upp och sen var det bra med det. Ingenting om att hon tänkte stanna där och inte gå mer utan verkade som att själva ritten var mer intressant. Duktig tjej.

Så när vi kom hem var det mitt på dagen och det hade varit riktigt varmt under hela turen så hon blev av sköljd, fick skenorna kylda och sen Mash inne i boxen där hon bestämt skulle rulla sig i både skit och kiss innan hon åt, sen blev hon påklädd med flugtäcke och flughuva (känslig) och till sist blev hon utskickad till hagen med sin kamrat Galloway.

Skolan börjar kl 8.10 imorgon och slutar kl 11.00. Alltså en rätt chill dag ändå. Sen kommer jag sluta runt 15 resten av terminen.

årskurs 9.

Tiden går läskigt fort.


Fick reda på i morse att Martin som jag har pratat om innan är såld och flyttar till Göteborg och två små flickor. Sorgligt att jag inte får rida honom mer men kanske får hoppa honom en sista gång imorgon. Finaste lilla Martin hoppas han får det super bra, det förtjänar han verkligen!

Så då blir det bara Age och Lady kvar under vinter, förutom Galloway och Soho såklart. Till våren kommer nya ponnyer och ska bli kul och se vad som kommer.

Likes

Comments

Nelson fyller år idag!

Han är smutsig nu så vill inte ta en ny bild, haha. Men vår lilla blandras valp fyller hela 5år! Älskad liten fluffboll!

Likes

Comments

Hej hej!

Ingen uteritt idag utan den tar vi tidigt imorgon bitti! Så idag blev det att putsa istället. Och så red jag stallets största. Age Of Innocent, kallas Age, 10 år och är en irländsk import på över 70 cm, ras och stam vet jag inget om men han är nog den snällaste hästen jag någonsin träffat. Han är som en gigantisk älg med ett mjukisdjurs hjärta.

Detta är tredje gången jag red honom och vet att det ska blir många fler då jag personligen bad om att få rida honom lite mer då jag behöver lära mig rida storhästar bättre. Ni som inte är så hästvana kanske inte tror det är någon större skillnad men jo, det är det verkligen. Speciellt för lilla mig som bara ridit ponnyer och små storhästar på inte mycket mer än 168cm. Super kul men tufft.

Dock tror jag att när jag lär mig rida Age kommer de flesta hästar bli en baggis, storleksmässigt alltså.

Likes

Comments

Godkväll på er.


Mamma kunde köra mig och Soho till anläggningen så vi kunde köra vårt svettiga markarbete. Med inspiration från Jennifer Bratt byggde vi en liten bana som inkluderade 5 trav bommar på ena långsidan, tre serpentinbågar med bommar på mitten och till sist ett 4 studs på andra långsidan. Tanken var så att man travade över bommarna, fattade galopp på mitten utav kortsidan, gjorde galoppombyten på serpentinerna, hoppade de låga studsen, tog serpentinerna igen, bröt av till trav och red över bommarna. Så gjorde i alla fall jag, detta går ju att göra i evigheter men vi tyckte de räckte med två gånger i varje varv.

Vi fick tyvärr inga bra bilder över bommarna, tack vare min blick som gick rätt ner på hästens hals vid dem tillfällena och sen var mamma inte den bästa kamera mannen idag för kameran åkte ner i marken då och då. Aja inget sådär jätteviktigt.

Så nu är dagen klar, hamster springer för fullt i sin lilla blå/genomskinliga boll och jag sitter i sängen med datorn, ljusen är tända och ska börja läsa lite på andras bloggar.

Skolan börjar ju på Onsdag men pga mina senaste högskole år så börjar jag nog på Torsdag. Mer om det kanske kommer i ett annat inlägg när jag känner för att ''göra det offentligt''. Har dock försökt göra om min dygnsrytm från sommarens gå upp kl 11 och gå och lägga sig kl 00-06 till skolans gå upp kl 6 och gå och lägga sig 22-00.

Och imorgon är det lång uteritt som gäller för Hästen, så nu håller jag tummarna för att det inte ska bli för många vägringar. Gör era hästar/ponnyer också det? vägrar gå på uteritter?

Likes

Comments

Hejsan!


Vet inte om de blir någon hoppträning. Har en sålänge ingen som kan köra mig till anläggningen. Och vi har inga hinder i stallet.
Såå vet inte vad vi ska göra idag. Vi har ett litet hinder på gården så kanske kan komma på något. Vi får se.

Har ju möjligheten att flytta tillbaka till Båstads Ridklubb men hagarna där är så dåliga och Soho trivs väldigt bra där vi är nu. Och alla andra gårdar ligger så långt bort.

Har tittat på gårdar att köpa men tror inte mina föräldrar kommer gå med på det. Vi får se.Bild från BRK

Likes

Comments

Ändrade planer för kvällen.

Stallet är fixat, Soho är promenerad, jag har packat upp men ska nu tydligen iväg med min bästa vän.

Hon ringde mig och fråga om jag ska med på någon slags bilträff.. Och eftersom det är sista helgen på lovet kommer jag nu tvinga mig själv att åka med, även om bilar är mer hennes intresse.
Jaja, sitter och fixar mig nu. Så detta blir sista inlägget för idag.

När jag pröva stövlar fastnade jag lite för dessa. Båda sköna och snygga. Dem i denna färgen är på rea men osäker på just färgen.. Dock så tyckte mamma att rea priset var dyrt så att gå till max pris och köpa svarta är nog inte ens ett alternativ. Men tror jag vet hur jag ska göra en "tävlingsoutfit" med dessa.
Fråga: Hade ni valt dessa eller svarta begangade?

Likes

Comments

Tyvärr har mina kära ridstövlar nu börjat gå sönder i dragkedja och vi känner att dem börjar bli lite gamla för att hålla på och laga.

Så nu ska jag till Ridersport och börja kolla lite efter nya och sen ska jag vidare till stallet.

Mycket mer händer inte idag, jag ska packa upp eftersom jag inte gjort det än. Sen är jag klar för idag.

Hoppas ni får en bra dag!

Likes

Comments

Hemma igen.

är riktigt nöjd över den här dagen! Visst hela dagen varade i stallet, men vad gör det? Boxar mockade, gången sopad, spindelväven borta, vattnet är rent och hästarna är ridna!

Jag hann tyvärr inte putsa men det går ju lika bra att göra imorgon.


Soho: Hon var hur duktig som helst! Var lagom framåt och lätt arbetat genom hela långa passet. Hon gick på tygeln med bakbena under sig i stort sätt hela tiden! Och något ni ska veta är att Soho har en rätt lång rygg och när vi köpte henne var hon väldigt stel och hade bara underhals, så att kunna hålla henne i form och även få till några halva galoppombyten är för oss Stort! Kunde inte gått bättre.

Lady: (Lady är en 5 årig D-ponny, importerad från Irland och är av rasen Connemara. Hon står i ett ''mini'' försäljnings stall där jag är inackorderad med Soho och brukar hjälpa till då och då med att rida ponnyerna.) Lady är rätt seg, man måste använda mycket ben på henne i markarbetet. Så idag jobbade vi på att hålla ett bra tempo, främst i galoppen. Tycker att det gick bra! Väldigt nöjd med henne också.

Martin: (Martin är bara ett smeknamn, oroa er inte. Han är 6 år och precis som Lady är han av rasen Connemara och importerad från Irland.) Martin är raka motsatsen från Lady. Han har ett kort ponny-steg. Känns som om man rider en hög B-ponny, haha. Han är framåt, extremt gosig och bara såå söt! Han är som sagt väldigt ''springig'' och känns inte sådär jätteavslappnad alltid. Så vi jobbade på att han skulle vara lugn och avslappnad. Gick toppen där med! Han var väldigt lyhörd idag så så fort jag var väldigt lugn och hittade en stadig rytm, så blev han också lugn. I alla varv och i alla tempon. Så när han hade visat att han klarat sitt uppdrag avslutade vi helt enkelt ridpasset.


Alltså väldigt nöjd med dagen! Imorgon så ska Soho bara gå på en promenad och sen hoppar vi på Söndag!

Likes

Comments