2017, Au Pair, blog, Maryland, Pre departure

Nu er jeg ved at have fået de fleste praktiske ting på plads. For et par uger siden begyndte jeg på min Visum ansøgning, hvilket foregår på nettet, hvor man skal svare på en masse tossede spørgsmål (såsom om man kommer til USA for at lave spionage eller terror) samt opgive en hel del info om sig selv. Denne ansøgning tog mig cirka 2:30 timer at udfylde. Efter dette fik jeg booket en tid til et interview på den amerikanske ambassade i København. Da jeg kom ind på ambassaden gik det hele som det skulle, og jeg fik hurtigt godkendt mit Visum. Det foregik meget lettere end jeg havde forestillet mig, de spurgte mig kun om tre-fire spørgsmål og så sagde de at jeg var blevet godkendt.
Samtidig med at jeg har fået lavet Visum har jeg også fået mine flybilletter. Jeg flyver en meget tidligt mandag morgen i starten af 2017 fra KBH til Bruxelles, hvorefter jeg skal videre til New Jersey. Her jeg skal et par dage på en "Au Pair skole", og i slutningen af ugen skal jeg så flyve til Baltimore hvor jeg vil blive hentet af min nye familie.

Nu mangler jeg blot at få lavet mit internationale kørekort, men det er noget jeg har fået af vide at jeg skal vente med til i slutningen af December. Derudover skal jeg også lave et "Pre-Departure Project" som er et projekt jeg skal skrive, der blandt andet skal indeholde fakta om det sted jeg skal bo, børns opvækst og forskellige aktiviteter jeg kan lave med børnene.

Tanken om at det hele mere eller mindre er ved at være på plads og at der kun er syv uger til afgang er helt vildt underlig! Jeg har vidst i cirka to år at det var det her jeg ville i mit sabbatår, og nu er det allerede ved at være nu. Jeg har en meget blandet følelse af at tiden både går vildt hurtigt, og alligevel meget langsomt på samme tid. Jeg er utrolig spændt på de ting jeg kommer til at opleve, men får samtidig en klump i maven når jeg tænker på alle mine venner og familie jeg skal være foruden, i så lang tid! Heldigvis har jeg nogle dejlige veninder, som allerede snakker om at de vil komme og besøge mig til sommer.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

2017, Au Pair, blog, Maryland

Jeg har brugt de sidste tre uger i Alicante, Spanien og har nu en uge tilbage i denne smukke by. Det meste af dagene bliver brugt i skolen og på stranden. Jeg nyder min tid her utroligt meget og jeg har fået mange gode venner, og selvfølgelig også forbedret mit spansk meget. 

Da jeg havde været her i cirka en uge, fik jeg en besked fra en familie i Maryland, der ønskede at et interview med mig. Jeg snakkede med dem et par gange og de virkede super søde. Dog fortalte moren mig at de også snakkede med nogle andre piger. Så jeg var meget nervøs for om de ville vælge en af de andre piger frem for mig, da jeg kunne godt se mig selv som en del af denne familie.

I denne weekend fik jeg så en mail fra dem, hvor de spurgte om jeg ville matche med dem, hvilket jeg jo meget gerne ville.
Dette betyder at jeg om cirka tre måneder, d. 9/1 2017, flyver til New Jersey for at tilbringe 4 dage på en Au Pair skole. Jeg skal herefter til Highland i Maryland, hvor jeg skal bo i et år, hos en super sød familie der består af: mor, far, tre drenge på 2 år og tvillinger på 7, samt to hunde og to katte. 

Jeg syntes at det hele er gået meget hurtigt, men jeg føler at den her familie er den rigtige for mig og jeg glæder mig meget til at lære dem bedre at kende.

Likes

Comments

2017, Au Pair, blog

Siden sidst er min ansøgning blevet godkendt, både i Danmark og i USA, hvilket betyder at jeg nu officielt er igang med at finde den familie jeg skal bo hos næste år.

Det er ved at være lidt tid siden den blev godkendt, og da jeg efter to uger ikke havde hørt fra nogle familier, begyndte jeg at blive lidt nervøs. Hvad nu hvis der ikke var nogle familier der ville have mig???

Mandag morgen vågnede jeg så op til en e-mail fra Au Pair Care, om at jeg havde fået mit første match, samt en e-mail fra familien. Det var en familie der boede i Seattle og den bestod af mor og to børn på henholdsvis 7 og 9 år, og moren virkede rigtig sød. Da børnenes forældre er skilt, ville de være ved deres far hver anden weekend, hvilket ville føre til at jeg fik mange skønne fri weekender.  Så jeg så mange plusser ved denne familie.

Dog var der et stort minus ved familien. Moren var nemlig dansk og hun ønskede at der blev talt dansk i hjemmet. Først var jeg åben for dette, da familien lød rigtig sød, og jeg ville give dem en chance. Men efter lidt tid, hvor jeg fik tænkt det igennem, gik det op for mig at jeg egentlig ønskede at opleve den amerikanske kultur, med alle de store højtider, mad og levemåde, hvilket jeg kun føler at jeg kan få ved at bo hos en amerikansk familie. Derfor har jeg nu sagt nej tak til den søde Seattle familie og venter nu på at høre fra en ny, forhåbentlig amerikansk, familie.

Likes

Comments

2017, Au Pair, blog

Jeg har altid været fyldt med drømme, men jeg har aldrig haft muligheden for at udleve dem, dette vil snart ændre sig.

I 1.g begyndte en af mine veninder at snakke om, at hun ville til USA for at arbejde som Au Pair. Først syntes jeg at det lød spændende, men dog ikke noget for mig. Jeg havde jo aldrig været nogle steder, i længere tid uden min familie, og jeg troede bestemt heller ikke at det var noget for mig. Men i sommerferien brugte jeg tre uger i USA sammen med nogle venner af familien. Det var en fantastisk tur og selvom vi så så mange ting, havde jeg ikke fået nok, og jeg vidste at jeg en dag ville vende tilbage til USA.

En dag så jeg så en annonce på FaceBook fra STS Au Pair, jeg blev nysgerrig og efter få dage havde jeg læst alt på hele hjemmesiden, og var så overbevist om at jeg skulle være en Au Pair i USA, når jeg engang blev færdig med gymnasiet.
Da jeg har vidst at jeg ville være en Au Pair i ca. 2 to år, har tiden gået utroligt langsomt. Jeg har været meget spændt på at komme i gang med processen i lang tid, og har derfor brugt meget tid på at læse forskellige blogs, hvilket har inspireret mig til at starte min egen.

Nu er jeg endelig ved at være færdig med gymnasiet, om et par uger får jeg endelig huen på og jeg er klar til at starte mit sabbatår. Der er derfor nu et halvt år til at jeg, forhåbentligt, forlader Danmark, for at bo og arbejde i USA i et helt år. Det er skræmmende og helt vildt spændende på samme tid.

Nu er det hele så småt ved at begynde. I sidste uge indsendte jeg den første ansøgning og betalt ansøgningsafgiften, efter dette skulle jeg i fredags til et interview, for at være sikker på at jeg passer til programmet. Det foregik på engelsk og jeg blev interviewet af en gammel Au Pair, der spurgte mig om nogle forskellige spørgsmål samt opstillede nogle scenarier, hvortil jeg skulle fortælle hvordan jeg ville håndtere disse scenarier. Få timer efter interviewet fik jeg en mail, hvor der stod at jeg var foreløbigt optaget i programmet, og jeg nu kunne komme igang med den ansøgning, der skal sendes ud til værtsfamilierne.

Jeg er nu i gang med denne ansøgning, og jeg er meget spændt på at få færdig så jeg kan komme ind i matching-processen og finde den perfekte familie til mig. 


Likes

Comments