Fredag eftermiddag efter en laaaaang uge, hvor alle børn har været hjemme på grund af påskeferie, og fire ti timers arbejdsdage, satte jeg kursen mod Washington DC. Efter lidt over en time med bus og tog, stod jeg så foran Washington Monumentet med et kæmpe smil på læberne og sommerfugle i maven og kiggede rundt for at finde Freja og Anne Stine, to af mine venner hjemme fra Danmark. Vi har haft den dejligste weekend med en masse sightseeing og hygge.

Fredag fik vi set Lincoln Monumentet og Jefferson Monumentet ellers fik vi bare snakket en masse.

Lørdag var der en demonstration foran Capitol, der hed "Tax March". Det gik ud på at de ville se Trumps tax returns, det var meget spændende, men vi så kun starten af det, da vi også havde andre ting på programmet. Efter dette tog vi til Arlington i Virginia for at se Arlington National Cemetery, som er en kirkegård for dem der har været i militæret og har tjent deres land. Det var en kæmpe kirkegård hvor der ligger 400.000 mennesker og der kommer stadig mange flere hele tiden.
Så tog vi tilbage mod byen for at få noget meget sen frokost og derefter ville vi på Eastern Market, som er et stort marked der finder sted hver eneste weekend, hvilket vi desværre ikke nåede men måtte tage dagen efter. Om aftenen blev det hygget med is i parken foran Monumentet og sidst på aftenen blev der guffet nogle fritter på en burgerbar. Søndag var vi som sagt på Eastern Market inden det blev tid til at sige farvel, da de skulle hjem søndag eftermiddag. Det var meget hårdt at sige farvel, da jeg slet ikke ved hvornår jeg kommer til at se dem igen.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

2017, Au Pair, blog, Maryland, Washington DC

Jeg har fået af vide at jeg er for dårlig til at opdatere bloggen, så her kommer der lige et indlæg omkring hvad jeg haft lavet siden sidst. I hverdagene laver jeg ikke så meget andet end at arbejde og slappe af med en bog, Netflix eller nogle hæklerier samt en tur til Starbucks af og til med Sonja. Jeg er altid meget træt efter arbejde og jeg lever derfor for weekenderne, som jeg bruger på at opleve så meget nyt som muligt.


For et par uger siden var jeg i "The Zoo of Maryland" Som ligger i Baltimore. Det var super hyggeligt, men der var flere steder hvor dyrene ikke var ude fordi det stadig var lidt koldt. Da de lukkede tog vi ind til "The Inner Harbor" i Baltimore, hvor vi fandt en kæmpe stor Barnes and Noble, en butik primært med bøger. Vi brugte meget lang tid derinde, og da vi var færdige tog vi på Shake Shack og fik burgere og milkshakes til aftensmad.

Ugen efter havde tvillingerne fødselsdag, så om lørdagen holdte de fest for deres klassekammerater. Så dagen blev brugt på at hjælpe med at gøre klar samt hjælpe en smule under festen, hvor de legede en masse lege. Jeg havde hæklet nogle bamser til dem i fødselsdagsgave, som de blev super glade for.

I sidste weekend var jeg så i Zoo igen, men denne gang i "The National Zoo" som ligger i DC. Den her Zoo havde, som det meste andet i DC, gratis entre. Den her Zoo var lidt større end den anden og de havde rigtig mange dyr. Vi havde en super hyggelig og sjov dag.

Ps. Jeg savner Chris

Likes

Comments

2017, Au Pair, blog, Maryland, Washington DC

I lørdags brugte jeg dagen I Washington DC sammen med to andre Au Pairs, Sonja fra Tyskland og Viktoria fra Ukraine. Vi havde en super hyggelig dag, hvor vi fik leget turister, men helt vildt koldt! Temperaturen kom kun lige op ramme plusgraderne, men vi var godt forberedte og solen skinnede heldigvis, så det var ikke så slemt igen.
Vi fik set The Capitol, Washington Monumentet og Det Hvide Hus, derudover var vi også på Space Museum og Naturhistorisk Museum. Det er en rigtig skøn by, men mange smukke bygninger, som er meget anderledes fra hvad man ellers normalt ser her i USA.

Noget af det der er super fedt ved byen er at museerne i DC har gratis entre og næsten alle attraktioner ligger i gå afstand fra hinanden. Vi fik desværre ikke set alt vi gerne ville, men vi bor heldigvis ret tæt på, så vi kommer helt sikkert snart tilbage.

Likes

Comments

2017, Au Pair, blog, Maryland

Hele mit liv har jeg befundet mig i grupper hvor det ikke har været noget problem at finde venner. For eksempel i skolen eller på arbejdet, hvor jeg har fundet de fleste af mine venner derhjemme, har jeg altid været i en slags gruppe, hvor jeg har været omringet af folk på min egen alder. Jeg har aldrig før stået i en situation hvor jeg selv har skulle tage initiativ til at søge efter venner, fordi jeg har jo altid bare boet i den samme by og har altid kendt en eller flere personer, de få gange jeg er kommet ind i en ny gruppe. Men den situation står jeg bestemt ikke i længere, hvilket er super grænseoverskridende men på samme tid også super spændende. Jeg har nu været her ved min hostfamily i næsten to måneder hvor jeg trives rigtig godt. Men jeg er helt sikkert begyndt at savne alle mine skønne venner derhjemme, som jeg plejer at se op til flere gange om ugen og jeg vil rigtig gerne ug og bruge mine weekender sammen med andre Au Pairs og få så meget ud af mit ophold her, som muligt. Der er bare det, at jeg ikke rigtig kender nogle Au Pairs eller andre på min egen alder endnu, og hvordan gør man lige noget ved det, når du bor 10 min væk fra den nærmeste "by", arbejder 45 timer om ugen og står i et helt nyt land?

.

Cluster Meetings

Hver måned skal jeg deltage i et cluster meeting. Dette er et møde hvor flere forskellige Au Pairs dukker op. Vores Area Director (som er en der arbejder for AuPairCare, vi kan komme til hvis vi har brug for hjælp med noget) sørger for at vi hver måned skal lave noget nyt og sjovt, og så får vi chancen for at snakke med de andre Au Pairs og vores Area Director kan se at vi alle har det godt.

Jeg har indtil videre været til to af disse møder. På første møde var vi en tur i skøjtehallen og andet møde var vi på Starbucks. Her har jeg mødt en sød pige, fra Ukraine, som jeg også har hængt ud med et par gange og vi skal til Nickelback koncert sammen i August i Pennsylvania, hun bor bare lidt langt væk fra mig, så det er 

Facebook Grupper

Der er mange forskellige Facebook grupper hvor man kan finde Au Pairs i ens stat eller område. Jeg er blevet medlem af en med Au Pairs i Maryland/Washington DC området. Her skrev jeg for et par dage siden et post, hvor jeg spurgte om der var nogle Au Pairs tæt på mig, hvilket jeg var begyndt at tvivle meget på, da jeg syntes at det virkede som om at alle boede så langt væk fra mig. Men jeg har fundet nogle super søde piger gennem den her gruppe. Lørdag aften var jeg ude og spise og i Sky Zone, som er en trampolin hal, med en pige fra Tyskland, og søndag aften var vi i biografen og se "Hidden Figures" og om aftenen så vi "The Oscars" sammen hos hende.

Likes

Comments

2017, Au Pair, Maryland, blog

I går var det min fødselsdag, og jeg havde en dejlig men lang dag. Dagen startede med at tvillingernes skole var udskudt med 2 timer, så vi skulle først være ved busstoppestedet kl. 10:30 istedet for 8:30. Det var skønt at vi havde massere af tid så  vi havde en rolig og hyggelig morgen, da den normalt hurtigt bliver hektisk når jeg skal have alle tre drenge ud af døren.
Som dagen gik begyndte jeg at føle lidt hjemve, hvilket jeg faktisk ikke har haft før nu. Det hjalp dog meget at læse alle de søde hilsner på Facebook og især da det ringede på døren og der stod en mand med to buketter blomster til mig, en fra min veninde Anne og en fra min far.

Den gamle Au Pairs forældre er her på besøg, så hende og hendes mor lavede mad fra Peru til hele familien og det var super lækkert. Til dessert havde min hostmom lavet en lækker kage. Der blev sunget fødselsdagssang og der blev fundet forskellige whiskyer og portvin frem, da de syntes at jeg skulle have noget at drikke, nu når jeg er blevet 21. Efter desserten rykkede vi ind i vores musicroom. Moren spillede klaver mens faren sang, der blev blandt andet spillet Elvis Presley og Journey. Det var alt i alt en dejlig dag, og jeg takker for alle de dejlige hilsner jeg fik hjemmefra det varmede bare så meget 💖

Likes

Comments

Au Pair, 2017, Maryland

Jeg har nu været i USA i 3 uger og jeg nyder det, ingen tvivl om det! Familiens gamle Au Pair er her stadig, så mit arbejdsskema varierer meget fra dag til dag. Men fra imorgen af vil jeg begynde at arbejde fra 7-16 cirka, da den gamle Au Pair har sidste arbejdsdag torsdag. Jeg glæder mig selvfølgelig til at hun tager rejser, så jeg ikke længer skal dele Au Pair posten, og til at arbejdet rigtigt begynder og at jeg finder min egen rutine.

Indtil videre ser en typisk arbejdsdag således ud:
Dagen starter kl. 6:30 hvor jeg snoozer min alarm første gang (det gode ved at arbejde i samme hus som man bor i, er at jeg ikke behøver mere end ti minutter fra jeg står op til at jeg skal møde).
Arbejdsdagen starter så kl. 7, hvor jeg skal sørge for at børnene kommer op, bliver klædt på, får børstet tænder og at de redder deres senge. Jeg skal også lave morgenmad til dem samt lave tvillingernes madpakker. Når børnene har spist og er klar til at komme i skole, skal de følges op til busstoppet, hvor skolebussen henter dem 8:30. Når vi kommer hjem igen, spiser jeg morgenmad sammen med Emrys, der spiser sin morgenmad over to omgange. Så gør jeg lidt rent i køkkenet og får støvsuget stuen og på de dage der skal vaskes tøj er det nu det bliver sat over.
Indtil jeg skal begynde at lave frokost underholder jeg Emrys, enten leger vi udenfor, tegner eller hvad han nu ellers har lyst til. Efter frokost er det tid til hans lur, når jeg har lagt ham til at sove ordner jeg resten af dagens pligter, som kan være at køre børnenes badeværelse rent, ligge tøj sammen eller lave grøntsager til aftensmaden. Han sover ofte i en tre timer.
15:40 går vi endnu engang mod bustoppestedet, hvor tvillingerne skal hentes. Når vi kommer hjem derfra er faren kommet hjem og så har jeg fri. Indtil aftensmaden, som vi alle spiser sammen, er jeg enten sammen med drengene eller slapper af på mit værelse.

Alt i alt så hygger jeg mig meget og er rigtig glad for familien og for mit arbejde og da jeg nu er faldet godt til her i huset, skal jeg snart til at planlægge at mødes med nogle af de andre Au Pairs i området.

Likes

Comments

I torsdags ankom jeg til Highland, Maryland, hvor min værtsfamilie bor. Vi var 5 piger der skulle flyve til Baltimore. Det var rart at have nogle at følges med og snakke med, fordi vi var i lufthavnen kl. 15 og vores fly gik først 17:40, men var forsinket næsten en time. Flyet var det mindste jeg nogensinde har været på, og det var super klaustrofobisk at være ombord på.

Flyveturen varede ikke mere end en time og jeg fandt hurtigt min baggage og min hostmom. Da jeg landede var der 20 grader, hvilket jeg ikke lige havde regnet med, da der havde været sne både i NY OG MD i starten af ugen. Det er også blevet meget koldere nu. Da vi kom hjem til huset var kl. næsten 21, så jeg hilste hurtigt på min hostdad og hundene, fik en rundtur i huset og gik derefter i seng. Jeg mødte drengene dagen efter, hvor jeg tilbragte morgenen med deres gamle Au Pair og den yngste dreng, da tvillingerne var i skole. Jeg var ude og handle med min hostmom og den yngste omkribg middag og da vi kom hjem lagde vi ham i seng til hans lur, og så snakkede jeg lidt med den gamle Au Pair.
De er alle sammen super søde og børnene især. De har åbnet sig op for mig hurtigere end forventet og vil gerne lege med mig.

Den gamle Au Pair vil være her i et par uger endnu, så jeg kan blive lært op og når jeg har været her i noget tid vil vi splitte dagene, så en arbejde morgen og den anden arbejder eftermiddag.

I går var vi inde i DC, vi var på et marked, med alle mulige forskellige ting, men der var ikke så mange boder. Min hostmom fortalte mig at markedet er der hele året rundt og at der plejer at være rigtig mange boder, men vejret var ikke så godt i går, det er nok derfor der ikke var så mange, men det var et super hyggeligt marked og jeg vil helt sikkert komme tilbage en dag, hvor der er bedre vejr. Tvillingerne skulle til Parkour bagefter, så vi var inde og se dem træne, hvilket var super sjovt. Da vi kom hjem, skulle jeg lave gaverne til drengene færdige, så jeg kunne give dem om aftenen. De blev super glade for dem, og forældrene var ret imponerende over dem. Jeg gav forældrene en hoptimist, som de blev glade for. De sagde også at mit Pre-departure Project var et af de bedste de havde fået, så jeg er meget glad over at de alle kunne lide det.

Likes

Comments

Jeg er efter en meget lang dag i går ankommet til New Jersey, hvor jeg skal gå Au Pair Academy indtil på torsdag.
Turen herover gik super fint og flyet til Newark var kun forsinket cirka 20 minutter.
Jeg har fulgtes med to piger herover, en fra Danmark og en fra Norge, det var så rart at have nogle at rejse med, så jeg ikke var helt alene på den lange rejse.

Dagen i dag står på skole, fra 8-16, det bliver spændende at se hvad vi skal lave. Vi er cirka 300 Au Pairs på skolen i den her uge, (vi er det største hold nogensinde, og ud af de næste 300 Au Pairs er der 4 drenge) så vi er delt op i mindre hold.
Efter skole skal jeg på en guidet tur indtil New York, hvor man kommer til at se nogle af de største attraktioner, så det ser jeg frem til.

// After a very long day I have arrived in New Jersey, where I will be at Au Pair Academy until Thursday. The flight went well, and was not delayed more than 20 minutes. I was luckily not all alone on the trip, since I met some girls in the airport, who are really nice.

Today, Tuesday, I am going to school from 8-4, and it will be exciting to see what we will be learning. We are the biggest team of Au Pairs, ever! We are almost 300 people, but only 4 boys.

After school we are going to New York City on a guided bustour, which I am looking forward to!

Likes

Comments

2017, Au Pair, blog, Maryland, Pre departure

Nu er jeg ved at have fået de fleste praktiske ting på plads. For et par uger siden begyndte jeg på min Visum ansøgning, hvilket foregår på nettet, hvor man skal svare på en masse tossede spørgsmål (såsom om man kommer til USA for at lave spionage eller terror) samt opgive en hel del info om sig selv. Denne ansøgning tog mig cirka 2:30 timer at udfylde. Efter dette fik jeg booket en tid til et interview på den amerikanske ambassade i København. Da jeg kom ind på ambassaden gik det hele som det skulle, og jeg fik hurtigt godkendt mit Visum. Det foregik meget lettere end jeg havde forestillet mig, de spurgte mig kun om tre-fire spørgsmål og så sagde de at jeg var blevet godkendt.
Samtidig med at jeg har fået lavet Visum har jeg også fået mine flybilletter. Jeg flyver en meget tidligt mandag morgen i starten af 2017 fra KBH til Bruxelles, hvorefter jeg skal videre til New Jersey. Her jeg skal et par dage på en "Au Pair skole", og i slutningen af ugen skal jeg så flyve til Baltimore hvor jeg vil blive hentet af min nye familie.

Nu mangler jeg blot at få lavet mit internationale kørekort, men det er noget jeg har fået af vide at jeg skal vente med til i slutningen af December. Derudover skal jeg også lave et "Pre-Departure Project" som er et projekt jeg skal skrive, der blandt andet skal indeholde fakta om det sted jeg skal bo, børns opvækst og forskellige aktiviteter jeg kan lave med børnene.

Tanken om at det hele mere eller mindre er ved at være på plads og at der kun er syv uger til afgang er helt vildt underlig! Jeg har vidst i cirka to år at det var det her jeg ville i mit sabbatår, og nu er det allerede ved at være nu. Jeg har en meget blandet følelse af at tiden både går vildt hurtigt, og alligevel meget langsomt på samme tid. Jeg er utrolig spændt på de ting jeg kommer til at opleve, men får samtidig en klump i maven når jeg tænker på alle mine venner og familie jeg skal være foruden, i så lang tid! Heldigvis har jeg nogle dejlige veninder, som allerede snakker om at de vil komme og besøge mig til sommer.

Likes

Comments

2017, Au Pair, blog, Maryland

Jeg har brugt de sidste tre uger i Alicante, Spanien og har nu en uge tilbage i denne smukke by. Det meste af dagene bliver brugt i skolen og på stranden. Jeg nyder min tid her utroligt meget og jeg har fået mange gode venner, og selvfølgelig også forbedret mit spansk meget. 

Da jeg havde været her i cirka en uge, fik jeg en besked fra en familie i Maryland, der ønskede at et interview med mig. Jeg snakkede med dem et par gange og de virkede super søde. Dog fortalte moren mig at de også snakkede med nogle andre piger. Så jeg var meget nervøs for om de ville vælge en af de andre piger frem for mig, da jeg kunne godt se mig selv som en del af denne familie.

I denne weekend fik jeg så en mail fra dem, hvor de spurgte om jeg ville matche med dem, hvilket jeg jo meget gerne ville.
Dette betyder at jeg om cirka tre måneder, d. 9/1 2017, flyver til New Jersey for at tilbringe 4 dage på en Au Pair skole. Jeg skal herefter til Highland i Maryland, hvor jeg skal bo i et år, hos en super sød familie der består af: mor, far, tre drenge på 2 år og tvillinger på 7, samt to hunde og to katte. 

Jeg syntes at det hele er gået meget hurtigt, men jeg føler at den her familie er den rigtige for mig og jeg glæder mig meget til at lære dem bedre at kende.

Likes

Comments