Efter så mange indtryk oplevelser og følelser havde jeg et øjeblik brug for at koble af. Komme ned på jorden igen og finde en rutine i hverdagen igen. Jeg fik pustet lidt ud og kunne mærke jeg kunne stå på egne ben igen, så nu er jeg klar til at klø på.

For jeg er blevet tildelt et betydeligt ansvar. Titlen Miss MultiMedia 2017, er jo en titel der er netop så nutidsrelevant som noget absolut kunne være. Derfor føler jeg også det er min pligt at sørge for at den har en tydelig rolle. At JEG gør en aktiv indsats for at der skabes et betydningsfuldt og positivt forum på de sociale medier. For de sociale medier er et kæmpe remedie og værktøj, der samtidigt også holder et kæmpe ansvar.

For at begå sig på de sociale medier er så nemt og mekanisk at vi ofte glemmer at det er mennesker vi har at gøre med. Vi sidder nu og zapper mellem forskellige profiler, billeder og opslag. Her er det nemt at udtrykke sin mening, får du står ikke og kan have situationsfornemmelse eller se den følelsesmæssige reaktionen på din aktion. Du kan ikke se hvor det rammer, og hvordan det tages imod. Det ansvar tages der ikke hånd om. Vi vælger bevidst at gøre os selv socialthandicappede til en hvis grad, idet vi afskærer os selv fra konfrontationen. Vi limiterer kommunikationen som ofte havde været nødvendigt for den fulde forståelse. Vi gør ikke plads til respons der kunne stå til forsvar, fordi vi bliver fornærmede over at der er en anden mening. Så trækker vi os ind og sidder istedet og surmuler over vi ikke vil forstå hinanden. Og jo mere vi gør dette desto mere skubber vi også andre i samme retning. For negativitet smitter. Og der er absolut ikke nødvendigt at gøre livet værre end det allerede er. Det vil altid være had, krig og sygdom i verden. Der er for guds skyld ikke behov for at pynte på det.

Men ansvaret er ikke kun mit og andre influenceres. Det er DIT, og det er VORES. Det er et fælles ansvar for alle der befærder sig på de sociale medier.

MIT ansvar er at hæve stemmen og inspirere. DIT er at tage stilling. Glem ikke at det er en fælles byrde.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Even though my day had a rough start with a delayed train and a body shaking with excitement, this day was AMAZING. As I look back now, at the end of the night, I don't even know how to describe this feeling. My body is drained of all energy but my mind is ecstatic. This day has been filled with so many impressions that I don't know where to start. Meeting the other finalists was a true delight, and I really see why these girls are in the finals. Every single one is their very own and I really don't see any other similarity than each and everyone one are absolutely astonishing.

To teach us about all the components of the competition we had not only the reigning Miss Denmark, Helena Heuser, but also the prior contestants Malene Riis & Aisha Hansen.

Of course, the CEO Lisa Lents was present too, and while we learned from the very experienced contestants, she helped us each finding the perfect evening gown for the first Photoshoot. When the time came, that it was my turn to find a dress, almost everything was gone. I really didn't think I would find anything I liked until Lisa hands me one of the dresses left over. At first glans, it was definitely not me. As I tried it I realized, that I couldn't have been more wrong. It was gorgeous, and I instantly fell in love! But hey why would I be surprised, Lisa really just knows what she's doing.

As everyone had found their "perfect match", it was time to try out the catwalk. I must say - I LOVE IT. Walking down the room, feeling myself like a Queen. I can't even describe how amazing it was, not to care about being that extra. That confidence and elegance is just indefinite to be adequately described.

As the day came to an end so did the first Bootcamp. After a long day so thrilled, and can not wait for the next event.


Likes

Comments

Forargelse var absolut det første der slog mig da jeg hørte dette spørgsmål, og jeg kunne hurtigt mærke vreden sprede sig som en storm i mig. Jeg måtte dog hive mig selv ned på jorden igen og indse at dette kun skyldtes sølle uvidenhed. Antagelser og formodninger om at det hele var en dans på roser, og at det eneste det handlede om var et kønt ansigt. Hvis man dog forventer at dette er billetten til kronen, får man sig noget af en overraskelse. Hver af os piger bruger hundredevis af timer på træningen af motorik, retorik og ikke mindst på det helt centrale velgørenhedsprojekt. Vi kommer alle med en brændende passion for at gøre en forskel, og sikre at så mange unge kan identificere sig selv med skønhed på trods af deres usikkerhed, familieproblemer eller diagnoser.

Hele konceptet ligger i at skønhed skinner indefra og ud. Styrke, glæde, dedikation og passion er alle værdier der gør dig absolut smukkest.

Jeg har slidt huden af mine fødder bogstaveligttalt til blods med 8 timers stiletter, hvor jeg sagtens kunne tage en pause men bevidst har taget valget om at jeg går hele vejen. Jeg har kastet mig selv mod brosten igen og igen for at portrættere den indre kamp så mange har et opgør med, med mest mulig slagkraft. Jeg har presset mig selv psykisk til det absolut yderste for ikke kun at styrke mig selv, men også blotte mest muligt for verden. Jeg nægter at lade mit hårde arbejde gå uhørt og forhindre andre børn og unge i en bedre fremtid, med selvkærlighed og accept.

Jeg lægger så mange kræfter i at forsøge at vise unge med psykiske diagnoser at det på ingen måder forhindre skønhed. Og følelsen af at være anderledes ikke er ensbetydende med at man er forkert. At det handler om at elske sig selv for de finurligheder der gør netop dig, og det er kærligheden til sig selv der er det absolut skønneste at se.


Likes

Comments

Foto af:  Jakob Kildehave Fotografi https://www.facebook.com/kildehavefotografi/​

Når samfundet fortæller dig at du fungere helt forkert, er det vigtigt at holde hovedet højt og vise dem hvor forfærdeligt det ville være hvis du rent faktisk var bygget ”rigtig”. For mig er glæderne ved at være lidt tosset indlysende, og jeg ville aldrig ønske at være anderledes. For tænkt sig, så ville jeg ikke være ligeså passioneret og dedikeret i alt jeg gør. Jeg ville ikke optages af selv de mindste detaljer der ellers gør min dag så meget lysere og bliver en dybere drivkraft i arbejdsprocessen. Den vilde strøm af ukontrolleret inspiration der strømmer ind over mig hver gang jeg ser noget bemærkelsesværdigt, ville også være sparsom. Og de kreative udfoldelser der normalt følger måske ikke eksisterende. Jeg ville ikke være den humørbombe, der ellers normalt skaber smil og latter omkring sig, om det så er af medlidenhed eller glæde. Jeg ville være foruden de vilde oplevelser min spontanitet har ledt mig til. Heller ikke den overflod af energi, der gør jeg stort set altid er i bevægelse. Om det er ville ideér i hovedet der springer rundt, eller latin-musik der får mine hofter til at svinge.

Jeg er taknemmelig for at min ADHD ikke står alene, for uden mine aspergers træk ville jeg være i en miserabel forfatning. På sin vis har den givet mig en selvsikkerhed, jeg ikke ville kunne stå oprejst uden, og ledt mig til at elske mig selv. Ikke kun mine gode sider, og der hvor jeg ligner alle andre. Men mine finurligheder for de gør mig så dejlig unik.

Måske lægger min glæde og selvkærlighed til grunde meget i at jeg ikke ser mine diagnoser som byrder der tynger mig eller noget jeg er flov over. Jeg bruger så ofte ordet tosse om mig selv, at det for mig ikke længere er med negativ opfattelse. Det er ikke fordi det bruges som en undskyldning. Men i stedet ved at ”reclaime” det, og bruge det som positivt og selvrealiserende, giver det pludseligt styrke.

Det bedste råd jeg kan give videre fra dette, opdagede jeg så sendt som i går da jeg så Games Of Thrones.

- ”Let me give you some advice bastard. Never forget what you are. The rest of the world will not. Wear it like armor, and it can never be used to hurt you.”

Om det er lidt for kliché at bruge movie-qoutes er jo så en anden sag, men hvor er det dog relaterbart.

Tosset eller ej så elsker jeg mig selv, og hvor ville jeg ønske andre som mig kunne se samme skønhed i sin diagnose. Det er ikke noget du kan vælge fra, skjule eller flygte fra. Så hvorfor ikke gøre den din bedste ven og ultimative værktøj?

Likes

Comments

In December 2016 I was diagnosed with ADHD. I had always been doing great in school but when expectations got too high the bubble burst and I realised I had a problem. In October I decided to consult Psychiatrist to seek help and get things cleared. At that time, a teacher had already confronted me about the problem. I remember the pain in my heart when he asked me “do you even want to be here?”, and told me that he could not let me pass the exams if he didn’t see a change. I felt so awful. I felt so embarrassed about myself and didn’t understand how I could be such a horrible student that he felt the need to isolate me from the class and address the problem. It wasn’t something I knowingly did that was a problem. It was me. This incident took so hard on me and while I waited for my consultation at the psychiatrist, I felt like a complete failure in school. More than one time I even considered just giving up and dropping out.

Finally, I got my diagnosis and could for the first time identify the problem. It was like a weight lifted from my shoulders. ‘cause I wasn’t a bad person, I just had some weaknesses defined as “attention deficit hyperactivity disorder”. I could finally define the problem, and learn how to tackle my differences. With or without medication.

Unfortunately, this is common. No less than 2/3 girls with ADHD never get diagnosed. Because of stereotypes, we connect adhd loudness, aggressiveness and hyperactivity. And who would ever look for a problem with well-behaved kids who just need to TRY HARDER?

For girls, the symptoms usually come off in very different way than with boys. Girls tend to put all efforts into fitting in, due to peer pressure. They usually don’t act out and instead, their symptoms are more internal, and they turn the anger and pain inwards, which causes low self-esteem, anxiety and depression. It’s actually 3 times more likely, that she will get diagnosed with depression BEFORE ADHD. To compensate for their inner problems, girls tend to act coercively as they go through puberty. Both OCD, anorexia and bulimia can appear as an attempt to create some kind of control. Therefore it is so important to address the problem at an early age, to prevent these self-damaging acts.

I’m here because so many young girls suffer from ADHD, without even knowing, and are given the illusion that THEY are the problem. These girls need to know that it’s NOT THEIR FAULT. YOU ARE NOT WRONG or A PROBLEM. You are an amazing individual with a WARM HEART and BEAUTIFUL BRAIN

WE need to educate teachers, parents and any other who could be in the position to help, and make sure that these girls are noticed, and never left behind. Therefore ByBram and I have designed a bracelet to support this cause. All x will go to ADHD-foreningen, who will use the money for educating and make awareness. Buy a bracelet for yourself or a woman in your life who needs to be reminded to “stop up, take a breath, and remember how strong she really is”

WE NEED to take care of our girls. Even though they are hard to see.

Remember: Not all illnesses are visible.

Likes

Comments

Jeg er målløs. I de sidste par uger har jeg fået æren af at bruge den nyeste HTC mobil HTC U11, og jeg er SÅ imponeret!
forrige Miss DK Bootcamp var jeg så uheldig at smide min mobil i toilettet, som derfor afgik ved døden.. Det var så 4 Iphone jeg havde formået at ødelægge inden for få år. Så jeg besluttede mig for at skulle have en mere bæredygtig telefon. Noget der var super vigtigt for mig, var at billed-/kamerakvaliteten var i top, så jeg gennem hele min rejse kunne gemme skarpt fangede minder. Efter at have reseachet lidt faldt jeg over U11. Ikke nok med 4k videooptagelse og 16MP frontkamera, var den også bare vanvittig smuk!
Jeg var solgt, og det er jeg stadig. Selvom jeg havde været vant til Iphone, var den super nem at finde ud af. Udover den ydre skønhed er det fede med androids at man også kan designe hele temaopsætningen, med alt fra tastaturer til ikoner. Mit design er jo selvfølgeligt rosa, hvem havde også forventet andet? Ingen ville i hvert fald være i tvivl om at det er min mobil.
Jeg kan ikke andet end varmt at anbefale HTC U11 til andre der værdsætter god billedkvalitet, smukt design og fantastiske personaliseringsmuligheder.

Likes

Comments

At times I am very random, so here we go! Here are 22 totally random facts about me!

1. What I’m really bad at

Everything involving a ball. It seems to me that our relationship will just never work out.

2. Biggest pet-peeve

Hate, Discrimination and Racism. The world is an awful place at times, there's no need to make it worse.

3. 3 things I love

Talking pure materialistic: Hot tubs, shopping and Doritos

4. Born in

Aarhus

5. Hobbies I’ve tried

I don't think there's any class on earth I haven't tried at least once... Jui Jitsu, Judo, basket, soccer, music, arts and crafts, Wolley, all dance styles (and I mean ALL), acrobatic gymnastic, rhythmic gymnastic, Zumba, yoga...

6. Favourite TV show/series

Bones and American Horror Story must be all-time favourites.

7. Favourite book

"Nothing" by Jane Teller. I've read this several times and that says a lot 'cause I usually NEVER have the patience to read a whole book.

8. Random talent

As the cause of my big love for Bones, I wrote my SRP about Forensic anthropology. I dug so deep in the forensic theories that I can identify age, gender, ethnic decent and sometimes cause of death, by looking only at the bones of the deceased. Well, at least on the ground of pictures and forensic evidence. I would say that's quite a unique talent.

9. Biggest dream

A big kliché would be saying changing the world, but I must say I try my best to have an impact.

10. Favourite animal

Pet: dogs and bunnies. Exotic: Tucan

11. Guilty pleasure

Back when I partied a lot my hangover-cure was quite something; A hotdog in one hand and an icecream in the other.

Okay, I confess, if I find myself feeling bad I still do it...

12. Favourite quote

"I can not teach anybody anything. I can only make them think"

- Socrates

13. Biggest fear

Writing this feels like I only make it bigger. Losing my teeth or hair might be the most terrifying I can ever dream of.

14. Spirit animal or alter ego

RuPaul! No doubt my "Patronus" would be the queen of them all.

15. Favourite song

It usually depends on my mood, but a song that never fails must be Chelsea Rodgers by Prince

16. Name 3 celebrity crushes

Leonardo Decaprio, Ruby Rose and George Clooney

17. Idol

I must say that I actually have three: Zara Larsson, Zendaya and Emma Watson. Although these girls are so young they are incredibly self-aware but also speak their mind! These girls are a big inspiration for me since the never look away from societal problems, but instead address the problem and make awareness.

18. Favourite holiday

My B-day, cause that's the only day it's actually socially acceptable to celebrate yourself.

19. Childhood memory

Something I'll never forget must be the wonderful times I had at my grandparents. My Grandmother has the biggest clothing-collection (next after mine), and I clearly remember running around in her high heels and beautiful ball gowns. And if she wasn't there to play with me, I would make my grandfather get in a dress and some bright makeup!

20. Biggest regret

Caring for people not worthy of my time. Some people are a disease and you should not get dragged down carrying them.

22. Favourite color

Rose pink OFC!Likes

Comments

Dear reader.

As any other human being, i'm quite unique. Of course the combinations of genes that constitute my exact DNA is like no other, but thats not the only thing that makes me special. For a long time i just thought that i was just an average girl with average problems, who was finding her place in the world. But as my world got more and more complicated, trying to fit in the boxes society have set, I realised that I didn't fit. And the more people expected me to fit these norms, the more i didn't want to. I wanted to do exactly what i felt comfortable doing and nothing else. I didn't want to please others by their expectations. And sentiently not if thet meant it would compromise my happiness. So i stopped. I stopped trying to fit in, I stopped caring for others cruelty against me, and instead started speaking my mind and saying no. Suddenly the world was a wonderful place. I was happy and could finally start to love myself for who i was. But of course in others eyes that was not acceptable. Even though i was no longer the odd one out, i had become that arrogant girl who "tried to much". Yeah, isn't it ironic how there is no possible way you can fulfil anyones expectations, even when you change? That people around you apparently knows how you can be the best possible you? Let me tell you a little secret - THEY DON'T. And don't ever lets anybody tell you otherwise! People will always find a soft spot to poke, if you let them. And the only reason they do this is because they don't want you to find theirs. 'Cause lets be real - have you ever met a person truly at peace with them self, who had the need to tare down others. NO - they don't need to make them self fell better than others, because they dont care. People only do it if they feel wunerable. It's a defence mechanism they think is needed to remain dominant. To keep up the illusion that they are better, and hold on to that empty feeling of imitated power.

Actually, it's quite easy to take away this power. You simply stop caring. It takes time and strength. I of all people should know. But it absolutely worth it at the end. I promise. Never have i ever felt so at peace, and happy to be me. So blessed that I define who i am, and nobody else.


"Strong minds discuss ideas. Average minds descuss events. Weak minds discuss people." - Socrates

Likes

Comments

Beauty-pageants and feminism do not have to be opposites. Yes of course, feminism is about breaking the stereotypical views and not pushing women towards femininity by saying there's only one way to be a real woman. It's a misconception that, beauty-pageants only represent tall beautiful skinny girls, cause that's not how they are chosen. Beauty-pageants preach inner-beauty and strength, not body ideals. And yes we do like fancy clothes and heavy makeup, but that's because we enjoy the glamour, not because we mean that it's the only way to look right. Cause feminism is about the freedom to express your femininity or masculinity exactly how you wish, and as much as you wish. Not about getting everyone as asexual as possible. It's about eliminating the boundaries that set expectations according to your gender. Being extremely feminine doesn't mean you're not a feminist, as long as you don't preach that it is the only way to be a woman. Sexual expression and identification is a wide spectrum, nothing is just black or white, and we need to remember that.

Feminism is widely different from person to person, but all have the same goal to address the inequity and remove the systematic barrier.

I consider myself a feminist for a lot of reasons, but why I need feminism is:

  • I need feminism so people wouldn't set expectations on behalf of my gender
  • I need feminism so people wouldn't expect that I'm fragile and in need of protection of a man
  • I need feminism so I'm free to embrace my femininity exactly how I want
  • I need feminism so my voice means the exact same as any mans
  • I need feminism so everyone has the possibility to stand up for themselves
  • I need feminism so no one will feel obligated to act any certain way based on their gender
  • I need feminism so male rape- and abuse-victims are taken just as serious as female, and female rapists and abusers are treated equal to male.
  • I need feminism because my privilege does not mean my fight is over. No woman is free before all women are free.

Photo by Jakob Kildehave Fotografi

Likes

Comments

Once in a while my mother, brother and I go to and action-park and this time we wanted to try a new one called Gorilla Park in Vejle. Although we had a few problems from start, we ended up having a good day. Take a look down below, would you dare to try?

For all footage, I've been using HTC U11 and I can NOT get over this camera-quality. This is amazing how both front and rear camera can catch this much details. I must say this is the best phone camera in the world, I'm literally blown away! 

Likes

Comments