I disse dage drømmer jeg mig væk til min favorit by - Rom. Jeg har været i Rom nogle gange, senest i januar med min kæreste. Rom er en fantastisk by at komme til i starten af januar måned, hvis man allerede går og savner julen lidt. I Italien fejrer man nemlig Hellig Tre Konger, og der er derfor stadig juletræer og julepynt at finde rundt om i byens gader og stræder i starten af et nyt år.

Udtrykket "alle veje fører til Rom" lader til at være mit motto, for ligemeget, hvor i verden jeg befinder mig, sammenligner jeg altid stedet med Rom. Jeg har endnu ikke kunnet finde Roms overmand - end ikke New York har kunnet overgå den ældgamle by.
Jeg er så dybt fascineret af den italienske kultur og køkken, og jeg må sige, at Rom er meget af dét, man forbinder med Italien. Godt nok er der ikke vinmarker og strande inde i byen, men der er små, hyggelige gader, passionerede italienere overalt omkring en, markedspladser (og dem er der mange af!), historiske bygninger, og ej at forglemme: helt fantastiske restauranter og gelatobutikker. Man finder desuden nogle af verdens fineste butikker, hvis det er den slags, man er til.

Har man aldrig været i Rom, er her en lille liste over nogle af de ting, man bare SKAL opleve i den fantastiske by:

Colosseum (på billedet til højre) - det ekstremt velbevarede Colosseum er virkelig et stykke historie. Når man bevæger sig rundt i Colosseum, kan man virkelig forestille sig gladiatorkampene, og de utrolige skæbener, nogle af gladiatorerne har lidt.

Forum Romanum - Når man alligevel er ved Colosseum, bør man også tage en slentretur igennem Forum Romanum, der ligger lige ved siden af. Forum Romanum er egentlig "bare" en masse ruiner - men i det gamle Rom var det faktisk byens mest centrale plads.

Skt. Peterskirken og -pladsen (på billedet til højre) - Peterskirken er helt fantastisk! Det er den smukkeste kirke, jeg nogensinde har set, og jeg synes selv, at jeg har set en del. Udenfor Peterskirken ligger Peterspladsen, hvor paven blandt andet somme tider taler fra. Når man står i køen, på vej ind i kirken, der egentlig godt kan virke lidt endeløs, bør man tage sig tid til virkelig, at betragte kirken og de omringende bygninger udefra, for det er et syn, man sent vil glemme.

Vatikanmuseet - Lige bagved Peterskirken ligger Vatikanmuseet, der er en af de største museer i verden. Museet indeholder enorme samlinger, der tilhører den romersk-katolske kirke.

Det Sixtinske Kapel - Det Sixtinske Kapel er den del af Vatikanmuseet, der er mest berømt. Det bliver anvendt, når der skal vælges en ny pave. Det Sixtinske Kapels loft er udsmykket af Michelangelo og det er i sandhed en fryd for øjet.

Trevi fontænen - Smukkere bliver det ikke! Trevi fontænen er uden tvivl byens smukkeste fontæne, og der er altid en masse turister omkring den. Fontænen skal naturligvis ses i dagslys, men man skal gøre sig selv den tjeneste, at se Trevi fontænen i mørke. Der er den nemlig lyst op på smukkeste vis, og man kan nærmest blive helt fortryllet af at betragte den smukke fontæne i det bløde lys.

Ovenstående er ikke det eneste, der er at se i Rom, men hvis jeg skulle fortsætte listen, kunne det tage mig hele natten.

Rom er uden tvivl et besøg værd, og jeg vil anbefale alle at opleve den utrolige by mindst en gang i livet.


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Vinteren er over os, og særligt skiftet fra sommertid til vintertid er en øjenåbner for mange: nu bliver det rigtig vinter. Mørke morgener og eftermiddage/aftener kan påvirke mange mennesker til at føle sig triste, energiløse, man sover mere og så har man en større appetit for særligt søde sager. Men det er der råd for! Der findes flere ting, man kan gøre for at behandle - og leve med - vinterdepression/sæsonbestemt depression.

Dr. Norman E. Rosenthal var den første, der beskrev sæsonbestemt depression. På hans hjemmeside, www.normanrosenthal.com, fortæller han, at sæsonbestemt depression oftest rammer om efteråret og vinteren, når dagene bliver kortere og der er færre timer, hvor solen er fremme. Dog kan sæsonbestemt depression også ramme på andre tider af året.
Det, der er vigtigt at forstå ved sæsonbestemt depression er, at det kun er for en bestemt periode, man oplever det, men det er ofte en tilbagevendende tilstand. Dr. Rosenthal mener, at grunden til, at folk ofte oplever sæsonbestemte depressioner er, at man mangler sol og D-vitamin. Det kan derfor hjælpe mange, der lider af sæsonbestemt depression, at tage D-vitamin som et tilskud og at benytte lysterapi.

Lysterapi blev opfundet netop for at behandle sæsonbestemt depression. Lysterapi lamper simulerer solens lys så præcist som muligt, og de fås i mange former og størrelser. Når man anvender lysterapi, er det vigtigt, at man ikke kigger direkte på lampen, nøjagtig ligesom man ikke ville kigge direkte ind i solen. Får at få en god virkning, skal man benytte lampen i minimum 30 minutter om dagen. Det anbefales desuden, at man er maksimum en armslængde væk fra lampen, så den har bedst mulig virkning.
Lysterapi skal som hovedregel benyttes om morgenen, så det ikke forstyrrer ens døgnrytme, og så det forhindrer hjernen i at producere melatonin, der dannes i døgnets mørke timer og fremkalder søvnighed, fra morgenstunden.. Lysterapi kan altså også benyttes, hvis man har brug for at omstille sin døgnrytme. Det fremmer en stabil døgnrytme, og brugeren af lysterapi får også lettere ved at falde i søvn.

Kombinerer man lysterapi og D-vitamintilskud, er man altså hele tiden et skridt foran sin sæsonbestemte depression.Likes

Comments

I DR-programserien "Tykke Ida", der handler om den hudløst ærlige Ida Rud og hendes kamp for at kunne elske sig selv, er der sat stor fokus på det, at acceptere og holde af sin krop uanset om man er for tyk, for tynd eller helt normal. Og hvad er normen egentlig? Det er dét spørgsmål, der bliver gjort op med i "Tykke Ida".

Ida Rud fremstilles i DR-programserien som en moderne feminist - men kan man virkelig kaldes feminist i dagens Danmark? Er man feminist, fordi man har sex med flere forskellige mænd, og fordi man klæder sig, som man vil? Er man feminist, fordi man danser til rockmusik i sin lejlighed kun iført undertøj? Er man feminist, fordi man poster udfordrende billeder på de sociale medier? Der er ingen tvivl om, at Ida Rud er et frigjort og modigt menneske, for alle og enhver ved, hvor svært det kan være, bare at skulle poste en selfie på de sociale medier, men kan man kalde Ida Rud for feminist? Man kan bestemt kalde hende en fortaler for krops positivitet, men hvad er en feminist egentlig?

I tidernes morgen handlede feminisme om politisk ligeværdighed og ligeværdighed på arbejdsmarkedet, men i nutiden er feminisme kommet til at handle om noget helt andet. I dag handler feminisme i langt højere grad om at være et frigjort menneske og ikke at lade sig styre af mænds idéer om, hvordan en kvinde skal være. For mange handler feminisme også om at bekæmpe sexisme. Termen "feminist" har fået en anden betydning end den havde engang, så på sin vis kan man sagtens kalde Ida Rud for feminist. I hvert fald en moderne en af slagsen, hvilket kan betyde, at stort set resten af Danmarks kvindelige befolkning også er feminister. Vi danser vel alle sammen rundt i vores undertøj fra tid til anden, og der er nok ikke nogle kvinder, der ønsker at lade sig styre af mænds idéer om, hvad en "rigtig" kvinde er.

Programserien "Tykke Ida" er uden tvivl vigtig, og der skal heller ikke være usikkerhed om, hvorvidt Ida Rud er en inspiration og indflydelse for andre piger og kvinder i alle aldre. Det er inspirerende at følge med i Ida Ruds personlige rejse, for Gud ved, at hun endnu ikke har lært at være fuldkommen ligeglad med folks kommentarer om hendes vægt og udseende. Det ses for åbent kamera i afsnit 2 af programserien, hvor en tydeligt oprørt Ida Rud fortæller om en ubehagelig oplevelse, hun har haft, hvor en mand har råbt skældsord efter hende på gaden.

Der er bestemt stadig plads til forbedring i vores samfund, og "Tykke Ida" vil garanteret være med til at skabe forbedringer - om ikke andet, vil "Tykke Ida" skabe debat om, hvorvidt vi bør lade os styre af skønheds idealer, der fortæller os, at vi skal være åleslanke og klæde os på en vis måde. "Tykke Ida" er dermed sagt ikke kun til inspiration for kvinder, men mænd og drenge bør også tage ved lære af Ida Ruds åbne sind. Det er ikke kun kvinder der kan være tykke og møde fordomme om dette. Det kan mænd også.

Likes

Comments

Den Fjerde Vægs Lasse Aagaard bevægede Trinitatis kirke

❤❤❤❤

Tirsdag aften den 10. oktober, København. Regnen står ned udenfor, som den gør så mange andre oktoberaftener. Det er endnu engang tid til natkirke i Trinitatis kirke i midten af København. Denne tirsdag aften står programmet blandt andet på en optræden fra den sofistikterede Lasse Aagaard, der er frontmand i pop bandet Den Fjerde Væg, der netop har sendt deres fjerde udgivelse, På Flugt Fra Himlen, på gaden.

Natkirkegængerne kunne denne tirsdag glæde sig til at blive omringet af en times bløde og ikke mindst smukke toner i kirkens rum, og glemme det triste og kedelige efterårsvejr uden for kirkens vægge.
Lasse Aagaards nærvær under koncerten var fængende, og som tilskuer følte man nærmest, at hele hans optræden var tilegnet en selv. Særligt den bjergtagende version af Et svin iblandt os alle fra Den Fjerde Vægs første album, Drengekys, er værd at fremhæve. Sangen smøg sig rundt i kirken og kirkens fantastiske akustik tog nummeret til helt nye højder.

Lasse Aagaard afsluttede sin optræden med den melankolske sang, Selvportræt, der ligeledes kommer fra bandets første album, Drengekys. Han efterlod sit publikum målløst – men samtidig var de loyale Væg-lyttere en smule skuffede. De manglede plads at bevæge sig på, for hvem kan stå stille til sange som Hinanden og Parasit, og de manglede mod til at råbe og skrige på livet løs – det er lettere sagt end gjort, når man går til koncert i en kirke.

Den samlede oplevelse af Lasse Aagaards optræden var god og yderst smuk, og jeg kan varmt anbefale de, der endnu ikke kender Den Fjerde Væg, at tjekke deres musik ud. Man er garanteret bløde toner, der pleaser enhver øregang, og man kan ikke lyve, det er svært at lade være med at holde af det ydmyge band.

Likes

Comments