View tracker

Nu i helgen medverkade jag i Skördefesten runt sjön Östen. Jag ställde ut mina tavlor vid Öster Garden uppe på ett loft. :)

Här kommer bilder från helgen:

Jag, Holger & mitt porträtt på honom.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag ritade Ernsts ansikte i augusti-september 2015 och sedan ritade jag färdigt håret och skjortan i April någon vecka innan jag skulle vara med på UKM (Ung Kultur Möts) i Skövde och vara med på konstutställningen där. 

Den här teckningen känns som milstolpe inom min konst eftersom det var det första porträttet jag gjorde med färgpennor och det en av mina favorit av dom jag gjort! Om jag hade fått göra om det nu nästan ett år senare hade jag gjort några saker lite annorlunda men överlag blev jag jättenöjd med hans ansikte. Det här är det porträttet jag lagt ner mest tid på att rita ansiktet på. Eftersom det var mitt första så visste jag inte riktigt vad jag höll på med så jag fick ta det långsamt framåt och tänka mig noga för innan jag gjorde något (det kan vara svårt att sudda färgpennor) - men det var det värt!

Likes

Comments

View tracker

Den här teckningen av min mammas favoritgubbe ritade jag under mitt senaste jullov. Hon hade länge tyckt jag skulle rita honom men det har varit svårt att hitta en bra bild. Antingen är bilden för liten och pixlig eller ser han inte riktigt ut som sig själv. Så jag fick gå in på svtplay och pausa mitt i ett avsnitt av Veckans brott och ta en skärmdump. Det funkade fint! Referensbilden blev då helt ok i storlek och han såg precis ut som han oftast gör - halvöppen mun, glasögonen på huvudet och blicken i fjärran! Det gäller att han är i sitt naturliga tillstånd när bilden tas för det ska bli ett riktigt bra och rättvist porträtt! 

Jag tycker något av det absolut viktigaste när man gör porträtt är att det blir likt. Det är ju inte så kul om man t.ex  beställer ett porträtt på sitt barn och det är fint målat och allt men det liknar inte barnet alls.

Material: Faber Castell Polychromos färgpennor och Prismacolor softcore färgpennor.

A3 storlek : 29,7cm x 42cm på tjockt naturligt vitt teckningspapper.

Likes

Comments

Här är en teckning på en bebis jag ritade för ett par veckor sedan. Ritar i princip bara vuxna människor annars så det var kul med något annorlunda.

Material: Faber Castell Polychromos färgpennor, Caran d'Ache's Luminance färgpennor och Prismacolor softcore färgpennor.

Mått: Lite mindre än ett A4.


Och här är ett bildspel:​ 

Likes

Comments

Den här målningen påbörjade jag sommaren 2015 och gjorde "färdigt" nu i April 2016. Jag tog många & långa uppehåll. ;) Jag är dock inte riktigt nöjd med rosorna, jag la inte ner så mycket tid på dom och jag vill öka kontrasten på dom eftersom det ser väldigt platt ut just nu. Men själva katten är jag nöjd med och jag tyckte det blev en häftig kontrast till den svarta bakgrunden.

Material: Akvarell på tjockt akvarellpapper.

(Pappret är från Biltema faktiskt! Ett av de två bästa sorterna jag provat ännu.)


Storlek: A3

Likes

Comments

​Påbörjat en teckning i blyerts föreställande Mikael Persbrandt i rollen som Gunvald Larsson. Ska rita Beck själv också, och möjligtvis grannen! 

Likes

Comments

Porträtt på utbildningsaktivisten och nobelpristagaren Malala Yousafzai. Ritat i April 2016.

Material: Nästan allt är ritat med Faber Castell Polychromos färgpennor men jag använde även några Prismacolor softcore färgpennor.

A3 storlek : 29,7cm x 42cm på tjockt naturligt vitt teckningspapper.

Bildspel på teckningsprocessen:

Likes

Comments

I Mars ritade jag av min mammas favorithäst till henne i födelsedagspresent.

Tecknat med färgpennor på benvitt tjockt teckningspapper i A3-storlek.

Innan jag av bort porträttet ramades den in i en ramaffär i stan. Det var inte det lättaste att få en bra bild på resultaten när den var inramad utan att det speglades i glasen eller hunden ställde sig mitt i vägen men tillslut fick jag en någorlunda bild:

Bildspel på teckningsprocessen:

Likes

Comments

Teckning jag ritade i April på  min absoluta favorit-soloartist David Bowie.

Ritat på ett tjock A4-papper .

Material: Främst Faber Castell Polychromos färgpennor men även några Prismacolor softcore färgpennor och Caran d'ache Luminance färgpennor.


Bildspelsvideo:

Likes

Comments


Rosenhagas Lyric

A3 storlek - 29,7cm x 42cm på tjockt benvitt teckningspapper.


Ritad i början på Mars 2016 som 65-års present till hästens ägare.

Material använt: Främst Faber Castell Polychromos färgpennor men även några Prismacolor softcore färgpennor och Caran d'ache Luminance färgpennor.


Inramad och klar att ge bort:


Hör är ett bildspel från när jag började rita tills jag blev klar:

Likes

Comments