Header

I Lördags var jag iväg på Hundmässan i Älvsjö. Jag brukar varje år åka dit och kolla men jag har alltid drömt om att få ställa hund där. Men har aldrig blivit av då vi aldrig haft någon hund att ställa. Men i år hade vi det, vi ställde min Ängel, hon blev 9 månader 4 dagar innan utställningen, så det var precis att hon fick vara med. Hon kom inte så långt, men hon fick en super kritik och även så skötte hon sig så otroligt bra, hon gick helt lugnt bredvid mig när vi gick runt bland alla människor och hundar. Hon blev lite rädd för vissa hundar och även när de pratade i högtalarna, men annars var hon helt lugn. är så sjukt stolt över henne.

Ställde även en 4årig hane och även han hade helt underbart psyke. Jag känner mig hedrad att få ställa en sådan fin hund! Riktigt fin och trevlig hund var han och det var riktigt kul att ställa honom.

En dag jag kommer minnas! men tänkte nu dela med mig av en bild på min Angel från utställningen, bilden är lånad.


Foto: Anna-Karin Olsson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu tänkte jag berätta lite om Angel. Det är henne ni kommer att få läsa mest av, då detta är min hund eller rättare sagt min lilla bebis 😍 Angel är en finsk lapphunds tik som är 9 månader gammal. Det är min första egna hund. Min dröm gick i uppfyllelse när vi skaffade henne, en hund som jag kunde få forma helt själv, en hund jag kan träna och så småningom tävla med. Denna hunden sitter djupt i mitt hjärta och jag älskar henne så otroligt mycket.

Hon är bara 9 månader gammal och vi har redan hunnit med massor, hon är en hund med väldigt mycket samarbetsvilja men även så är hon så otroligt envis, Hon behöver jobba en del, men hon är även världens lugnaste hund när hon är inne. för ungefär en månad sen var vi runt 20 personer hemma för att fira en som fyllde år, då gick hon bara och la sig och hon var ju då 8 månader. Så stolt över min lilla ängel!

För tillfället tränar vi rallylydnad, vi har gått en nybörjare kurs och går just nu fortsättningskurs. Hon är så duktig och lyssnar på nästan allt, visst har hon små perioder där hon bestämt sig för att inte lyssna, men alla hundar i den här åldern kommer ju in i trots. Vi tränar även freestyle och har testat på lite agility hinder, så som balans och slalom och hon är så duktig. 😍 Vi ställer även ut en del och vi ska faktiskt upp till stora Stockholm i helgen och ställa, så spännande då min lilla ängel blev 9 månader igår. så vi får se hur det går! vill ni veta mer om Angel så får ni gärna kommentera och fråga 😊

Likes

Comments

Nu tänkte jag även ta och berätta lite om Trazzel. hon är en finsk lapphunds tik på 8år. Trazzel är min systers hund så när hon flyttade hemifrån så tog hon med sig Trazzel, men just nu bor hon i gården bredvid så på dagarna när jag inte jobbar så brukar Trazzel var med mig.

Jag har tränat med henne för några år sedan, vi tränade bland annat agility och rallylydnad. även små tävlingar i agility. Trazzel är en hund som inte vill något ont, hon vill bara göra alla glada, världens snällaste hund, Jag tränar inte något med Trazzel längre. men det kan hända att vi tränar någon gång ibland, kanske drar vi igång det mer sen 😊

Trazzel är den hunden ni kommer få läsa minst om eftersom hon inte bor här och för att jag inte tränar henne. men självklart kommer ni få se lite bilder och texter om henne också framåt. Det var de jag hade att säga om Trazzel och om ni har några frågor är det bara att kommentera 😄Likes

Comments

Jag tänkte skriva ett inlägg och presentera alla hundarna, så att ni får veta lite om dem 😊

Akelah är en finsk lapphunds tik på snart 10 år. Det är familjens hund och även världens mysigaste och snällaste hund jag träffat. Hon kan ha lite problem med vissa hundar, men hon brukar charma in sig hos alla människor. Det hon älskar i livet är mat, sova och kramas. Med Akelah har jag tränat utställning, agility, lydnad, lite rallylydnad och freestyle. Min mamma har även kört spår med henne, då spår är något jag själv inte tycker är så roligt. Akelah har varit mer mammas hund och därför har det varit lite svårt för mig att träna henne när mamma varit i närheten.

Just nu tränar jag lite freestyle med henne. Akelah är en hund som ligger mig varmt om hjärtat och jag älskar henne så otroligt mycket. Hon hade år 2010 en kull med valpar, där det blev 3 stycken. en hane och två tikar, den ena tiken är hos min allra bästa kompis, så henne träffar vi ibland. Akelah har ställts ut flera gånger i sitt liv, men hon är inte som rasstandaren säger och därför har hon inte vunnit så mycket, vi ställer henne nu i veteranklass, då hon har ett underbart psyke och hon ser väldigt ung ut. Det var lite kort om min fina Akelah, har ni frågor så kommentera gärna så svarar jag 😊


Likes

Comments