Vardag

Jag har den senaste tiden varit extremt stressad. Men efter en extremt lugn helg som blev en form av långhelg eftersom jag inte hade någon tenta i fredags, känner jag att batterierna är laddade och att jag "är tillbaka". De senaste veckorna har plugg och träning bara känts som jobbiga måsten, men nu idag känner jag mig väldigt taggad och peppad på en ny läsperiod och på att träna en massa igen. Ingen söndagsångest här inte, snarare söndagspepp!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är gameday! Så extremt taggad. Vår basketsäsong är ju egentligen slut, men jag och Cajsa har ju även fått chansen att spela med ett annat lag så idag blir det första matchen med det laget. Extremt kul!

Likes

Comments

Jobb, Vardag

Denna vecka är det tentaplugg för hela slanten som gäller! Nästa vecka ska nämligen läsperiod 3 tentas av och jag kramar verkligen tummarna för att det ska gå lika bra som läsperiod 2 och 1. Men såklart hamnar inte allt annat på paus, igår var jag exempelvis iväg på dagen och gjorde ett reportage (kommer ut nästa vecka) och på kvällen skrev jag en webbtext som ni kan läsa HÄR eller HÄR. Och nu väntar dubbelträning för imorgon ska jag spela match med ett nytt lag! Så blir en träning med det nya gänget och ett med det "gamla". Ska bli roligt!

Likes

Comments

Texter

May we know them. May we be them. May we raise them.

Det finns många personer under historiens gång som inte backat och det är tack vare dem jag kunnat studera vidare efter gymnasiet och det är likaså tack vare dem jag har möjlighet att kunna rösta i nästa val. Bland annat. För vet ni vad? För några sekel sedan var det inte en självklarhet att en kvinna skulle utbilda sig - och rösträtt saknade samtliga kvinnor i Sverige.

Idag är det självklarheter i Sverige och vi kanske borde nöja oss nu. Och visst, om man blickar både österut och västerut har vi kommit långt. Vi är ett relativt jämställt land, men som jag brukar säga - allt är relativt. Vi har aldrig haft en kvinnlig statsminister, för varje hundralapp en man tjänar så tjänar en kvinna i snitt 87 kronor, 80% av börsbolagens styrelser består av män, kvinnliga pensionärer får ut 67% av en genomsnittlig mans pension... och listan kan göras lång. För *trumvirvel* - det handlar inte bara om pengar. Varför existerar ens argumentet "tänk om det varit din dotter/syster/mamma" till exempel?

Det jag vill ha sagt, summan av kardemumman av inlägget alltså, är att denna dag inte är till för att uppmärksamma hur långt vi kommit, utan för att uppmärksamma hur långt vi har kvar. Att vi inte får backa. Att vi måste fortsätta framåt! To be continued.

Likes

Comments

Texter, Vardag

Mina måndagskvällar brukar i vanliga fall bestå av spinning + basketträning eller gym + basketträning. Men nu har jag fått ont i mitt knä igen. Har haft det ett tag men förträngt smärtan (no pain no gain) och istället försökt variera träningen men smärtan har inte försvunnit och det är riktigt frustrerande. Speciellt när det inte längre känns som om jag ska dö när jag värmer upp på löpbandet. Det som är värst är att jag inte kan stå upp när jag cyklar på grund av knät. Det låter knäppt eller hur? Men knät viker sig! Så är riktigt less på mitt knä för tillfället.

Annars? Älskar idittnamn ! Blev verkligen helt rörd när jag läste bildtexterna. Om jag hade fått chansen att välja en text hade jag valt: If not me, who? If not now, when? (Emma Watson) eller It's OK to be the best som min syster hade på en niketröja när hon var yngre. Två citat som gett mig mod att våga ta plats, tacka ja och göra saker som varit utanför min komfortzon.

Bild från när jag gick i nian, årskurs NIO! Jag fick hoppa in i en match och därav nummer 25...

Likes

Comments

Vardag

... skulle jag spola tillbaka till då jag befann mig på USA:s östkust. Solsken, ett lugn och en väldigt trevlig atmosfär. Jag maxnjöt verkligen av livet där och laddade upp batterierna till max.

Jag har skrivit om denna resa tidigare, men jag kan inte låta bli att posta ännu ett inlägg. För det här var en av de bästa resorna jag gjort. Jag vill verkligen tillbaka dit.

Likes

Comments

LTU, Vardag

Fredag och helg imorgon. Can't wait! Det enda åtagandet jag hade imorgon var egentligen att lyssna på redovisningar men nu idag vid kl 18 alltså 14h före föreläsningen ska börja så la vår lärare ut på canvas att min grupp sak redovisa. Igen. Vi redovisade nämligen det första caset och eftersom det bara var tre case vi att vi gjort vårt liksom. Men tydligen inte...

Jaja, bara att se det här som ett perfekt tillfälle att bli bättre än alla andra som bara behövde redovisa en gång eller... acceptera det. Men man kan väl säga att jag tycker den här kursen är väldigt energikrävande. Dels för att vi fått veta på X antal föreläsningar när vi kommit dit att de blivit inställda och dels på grund av det här när framförhållningen verkligen saknats.

Som en av våra lärare säger, klart man blir irriterad när något inte ens lever upp till förväntningarna. Annars? Ska stå på I-mys imorgon. I-mys är en ny tradition från I-sektionen, en från varje utskott på I-sektionen står och bjuder på fika och kaffe varje fredag. Han som stod för vårt utskott förra fredagen sa att det var roligt, så jag får väl krama tummarna för det. Sedan ska jag också lyssna på vad de olika tekniska profilerna har att erbjuda. Just nu velar jag mellan de olika inriktningarna på Teknisk Design!

Likes

Comments

LTU

Snart ska vi ha valt vår tekniska profil inför år 2 och jag känner en sån stor beslutångest! Det finns tre stycken profiler som jag gärna skulle vilja läsa... så förhoppningsvis klarnar det senare i veckan. Vi ska ha I-fika imorgon och då kommer vi kunna fråga äldre studenter om deras profil och på fredag kommer vi att få mer information från lärarna.

Det känns som ett stort beslut, jag brukar egentligen inte vara personen som har svårt att bestämma mig - men nu. Så svårt!

Likes

Comments

Ingen fettisdag utan en semla! Detta år hann mamma köpa med sig semlor från Holms Konditori också - som har de godaste semlorna i Luleå. (Förra året hade de nämligen tagit slut när hon kom dit).

Hur som - jag tycker ändå det är roligt att ALLA verkligen verkar käka semlor idag. Men det är klart - det finns en semla för alla. Från 5kr/st på Coop och Ica till över 30kr på bagerierna... och 5 kr har ju alla över samtidigt som det finns nyttiga varianter så det finns ingen "ursäkt" till att inte fira.
Allt gott!

Likes

Comments

Jag kommer fortfarande ihåg när jag var i Los Angeles och pappa sa att han hade fått ett mail från en av fotbollstränarna som undrade om jag ville spela Umeå Fotbollsfestival med de som var ett år äldre... klart jag ville det! Dock hade jag världens hemskaste hosta, så det var inte 100% säkert... men vi kom hem till Sverige, jag blev frisk och tillsammans med Emma, Ida, Jennifer och 96:orna for vi ner till Umeå för att lira fotboll!

Nummer 9 (mitt favoritnummer) var upptaget så jag valde nummer 4 att ha på ryggen.

Det här var alltså 2010 och det var såå inne med converse (och fejkconverse).

En bild på armbanden man var tvungen att ha på armen...

2010 som sagt och crocsen hade sin peak.

Och dessa spegelglasögon som jag tyckte var SÅ COOLA. Och för att avsluta detta inlägg - detta är till sommaren alltså S-J-U år sedan, sju! Helt galet vad tiden flyger iväg. Hade inte ens börjat högstadiet när den här bilden togs.

Likes

Comments