Drygt en månad har gått, och om en månad väntar första tentan.

Okej, så var ska jag börja? Det finns hur mycket som helst att skriva. Ännu känns det inte som "rutiner"/"vardagslunk" eftersom ingen vecka har varit den andra lik - hittills, vilket jag tycker om. Älskar variation! Hur som, här kommer en liten sammanfattning om första månaden:

- Vi läser 2 kurser, och nu har man lärt sig lite mer om hur man ska lägga upp pluggandet & vilka föreläsningar man ska gå på, samt vad det är för "tempo". Det är rätt högt jämfört med i gymnasiet eftersom vi inte har schemalagd tid för att göra uppgifterna, men vi har å andra sidan mycket mer "fritid".

- Jag har också varit sjuk en hel del, det suger. Först under nolleperioden, sedan nu igen har jag fått ont i halsen och en hemsk hosta? Inte alls kul! Jag får en hel del av min energi från att träna, och nu när träningen inte blir av känner jag mig trött och seg.

- Kickstart! Förra veckan var jag på två väldigt inspirerande föreläsningar. WOW älskar verkligen att gå på föreläsningar när föreläsarna faktiskt är a) intresserade av det dem snackar om! och b) bryr sig om sin publik, alltså anpassar innehållet till mottagaren och inte bara står där och pratar med en monoton röst på ett språk ingen begriper?

- Jag kom med i IntU! (IntU= Internationella Utskottet). Jag vet inte mer vad jag ska skriva på den här punkten? Vi har lunchmöten varje vecka, de andra 11 som är med är jättetrevliga, förra veckan hade vi teambuilding och då lagade jag och en världens godaste pizza (med honung på!) och så spelade vi spel (mitt lag vann), och nästa vecka kommer några från ESTIEM upp till Luleå! Det är även ett ESTIEM-event i november i Novi Sad som jag funderar på att åka på/söka till. Verkar jättekul men det är i en vecka och med tanke på att allt "här" inte hamnar på pausknappen känns det inte så smart att fara dit? Känns tungt att missa en vecka av skolan, samtidigt som det känns superkul, inspirerande och ett minne för livet att åka dit. Beslutångesten... :(

- Jag har även jobbat en massa! Farit till Boden, skrivit för Expressen, fotat Vimmel dagtid & nattetid, gjort intervjuer, bevakat matcher, rapporterat från tävlingar... listan kan göras lång! Det har verkligen varit MYCKET vissa stunder, men i slutändan vet jag att a) jag älskar mitt jobb & jag vill göra det! b) det är värt det! Att inte behöva vända på varenda krona är befriande. Att kunna äta det jag vill. Och sätta guldkant på vardagen genom att beställa hem en (eller två) nya klänningar. Att köpa färska hallon till mellis. Äta i Centrumrestaurangen och inte på STUK. Äta ute och inte ta med matlåda varje dag... Oj, nu gled jag in på något helt annat. Men ni fattar! Jag har jobbat & hängt på universitetet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En vecka på universitet - check.

Idag ringde klockan 0645 eftersom jag igår tyckte det lät som en smart idé igår att klämma in ett gympass före matteförläsningen klockan 10:15. Det var lite tungt att kliva upp upp eftersom vi hade en sen basketträning igår, men när man väl var på gymmet var det bara att köra på. Bokstavligt talat! Fördelen med att träna tidigt en fredagsmorgon är att det inte är så många andra där, kunde med andra ord köra precis de maskiner och övningar jag ville. Tränade till lite efter kl 09, sedan när jag duschat, tvättat håret och bytt från svettiga nikekläder till vanliga kläder gjorde jag en telefonintervju innan jag tog bussen till universitet. Hade nämligen en matteförläsning att gå på som sagt, och telefonintervjun var en annan anledning att kliva upp tidigt - eftersom jag bokat in den på förmiddagen.

Efter föreläsningen var det lunch, sedan hade vi ytterligare en föreläsning men när vi väl kom dit visade det sig att vi fick ta tidigare helg eftersom ingen el fungerade eller liknande! Hade alltså hunnit träna på eftermiddagen... kändes lite surt men lyckades boka om min klipptid från 1515 till klockan 13:45 så det var riktigt najs. 💇
Gjorde ett hårtest innan, så fick värsta hårbehandlingen anpassad för just mitt hår. Så mysigt! Har också ett mycket fräschare hår nu, samtidigt som Jessika tunnade ut mitt hår vilket är skönt. Svettigt med tjockt hår ju. 💦

Ikväll väntar avskedsfest för en i mitt basketlag som ska flytta till Berlin. Blir nog kul! Imorgon väntar jobb, jag ska gör sett vimmel och se en fotbollsmatch, sedan på kvällen är det Norrskensröj!

Likes

Comments

Apple, Facebook och flera andra företag visar vägen. 👏

Att dessa företag som huserar i USA gör detta är STORT. Inte ens i Sverige är det idag självklart att en kvinnlig anställd tjänar en hundring för varje hundring en manlig kollega tjänar. What more do I have to say? Se och lär! Copy paste på detta? Svar JA, absolut. Gärna igår. 😉

Likes

Comments

Jag överlevde.

På morgonen var det Proppenprovet. Kunde helt klart ha gått bättre, men jag såg det här provet som en bra chans att veta var man ligger till och framförallt vilka grunder som inte sitter som sten än, vilket i mitt fall var absolutbelopp. Fick dock en riktigt bra förklaring efter lektionen från en i klassen, så på tentan kommer det nog inte vara något problem om jag stöter på liknande uppgifter!

Efter Proppen var det hål i en timme och på det hålet hände inte så mycket, brandlarmet gick men annars - not so much. När hålet var slut var det en introduktion till Industriell Ekonomi, sedan slutade vi. Gick då och åt lunch i mikroland tillsammans med några från klassen. 

På eftermiddagen har jag bara skickat iväg några fakturor och tagit det extremt lugnt, innan jag for och gjorde undan lite jobb. Kan säga att jag definitivt var utanför min komfortzon, fota var ju förut min grej men nu? Måste steppa upp på den fronten och sluta undra över vad alla andra tänker... förmodligen bryr de sig inte ens om lilla mig!

Likes

Comments

Idag börjar ett nytt kapitel av mitt liv - Universitetstiden. Idag börjar jag studera på Luleå Tekniska Universitet, vilket jag hoppas kommer att bli en tid att minnas. Nu är grundskolan, gymnasiet och nolleperioden avbockade och idag är det dags. Idag börjar jag universitet. Och så börjar jag blogga igen. Säg hej till min nya blogg! 👋


Likes

Comments