Jobb

Fotograf, basketsverige.se

Jag hade precis börjat gymnasiet när jag såg att basketsverige.se sökte fotografer och reportrar. Jag funderade väldigt mycket på det där... jag hade ingen erfarenhet av fota eller skriva. Jag hade under nian skickat in några insändare till lokaltidningen (som publicerats och som jag var extremt stolt över, hehe) och vunnit en skrivtävling på högstadiet och fotografera... det älskade jag ju. Men det var bara intressen jag hade, jag hade inte direkt någon erfarenhet eller utbildning att skryta över inom dessa områden.

Jag kunde i alla fall inte sluta tänka på det där, så jag bestämde mig för att skicka in en ansökan. Och jag fick chansen. Att fotografera på LF Basket och Northland Baskets (som de hette då, idag heter ju lagen BC Luleå och Luleå Basket) matcher. Dock så blev jag lite tveksam till om jag skulle tacka ja eller inte. Det var ideellt. Och jag fick inte börja skriva på direkten. Men jag tackade till slut ja ändå. Som de sa så var det bra "fönster", en lysande möjlighet till att skaffa mig erfarenhet, samtidigt som jag trodde att jag så småningom skulle få chansen att skriva något. Och mycket riktigt, några matcher senare godkände de min idé om att göra en intervju med några unga talanger.

Avslutningsvis: jag är så glad att jag vågade skicka iväg det där mailet och att jag såg möjligheterna med uppdraget istället för att stirra mig blind på att det var ideellt. I det långa loppet blev det ju dessutom ett bra val från ett ekonomiskt perspektiv också, men mer om det i ett annat inlägg. To be continued.


Likes

Comments

Vardag

Om jag vill tillbaka till det stora äpplet? Ja, ja ja! En vacker dag så petar jag på frihetsgudinnan igen. Måste bara spara pengar. För det är inte gratis. Men det är målbilden. En vacker dag. Och förhoppningsvis är jag frisk då också!

Likes

Comments

Texter

Efter att ha läst detta inlägg kom jag att tänka på den här psalmen.

Jag blir så fruktansvärt ledsen när jag läser Lottens inlägg. Så fruktansvärt ledsen. Liksom, hallå?! ALLA är lika mycket värda. Alla är värdefulla.

Det spelar ingen roll vad man heter i efternamn, vilka ens föräldrar är, hur mycket pengar man tjänar eller vad man fick på högskoleprovet. Vilken tid man hade på milen, vilket märke ens bil har eller vad det står för något på lappen i tröjan vid sin nacke.

I det långa loppet, är det inte det inte saker som spelar roll. Välj inte bort någon för att hen har "fel" efternamn, för att hen inte kör "rätt" bil eller för att tröjan inte kommer från "rätt" märke.

Det som ger livet mening är minnen! Och det man kommer att komma ihåg är minnen, och det är och minnen man skapar med sina vänner.

Likes

Comments

LTU

H - E - L - G.

Känns skönt att äntligen kunna andas ut och slappna av! I veckan fick vi nämligen reda på ett preliminärt resultat från fysiktentan och jag klarade den. Sen kanske betyget ändras till ett bättre - och i så fall klagar jag inte, men jag blev godkänd i kursen och det är viktigast för mig! Känns alltså verkligen superskönt, jag vet inte riktigt hur jag hade tacklat det om det stått U.

Matten fick vi för övrigt reda på för några veckor sedan, och fick samma betyg på den som på fysiken - så kan med andra ord fokusera 100% på de kurserna vi läser nu. Vilket verkligen behövs, för det är (enligt mig) inga lätta kurser vi läser. Speciellt matten är svår, eftersom det är ett relativt högt tempo och Operations Management är en rätt tidskrävande kurs eftersom vi har case, fördjupningsuppgifter och annat som måste lämnas in.

Hur som, I made it! Så nu ska jag bara andas in, andas ut, slappna av och hitta lugnet.

Likes

Comments

Texter

Idag har det varit fullt ös hela dagen! Föreläsning på förmiddagen, sedan tog jag bussen ut till Sunderbyn (byte dock såklart buss i stan) för att gå på styrelsemöte. Jag har nämligen blivit invald i Ung Företagsamhet Norrbottens styrelse! Vilket är en riktigt stor ära (för mig i alla fall).

När mötet var klart tog jag bussen in till stan, sedan till gymmet. Riktigt tidskrävande att man måste åka buss in till stan, men så är livet när man inte har en egen bil. Efter gymmet for jag sedan hem, helt slut i både kropp och knopp!

För att knyta ihop det här inlägget vill jag bara säga att det här varit en väldigt rolig och lärorik dag! Det var riktigt kul att få träffa resten av styrelsen och jag är verkligen glad och tacksam för att de ville ha med mig i den.

Ps. Passande bild va? (Full rulle).

Likes

Comments

Vardag

Dessa tre låtar, mina kära vänner, ger mig alltid ett leende på läpparna.

Som ni hör på namnet, Afterski, var detta en låt som vi hade på vår Åre-spellista och som påminner mig mycket om Åre.

Den här låten kan ni bara inte ha missat?! Om ni har det, är det obligatoriskt att klicka på play.

Denna låt är väldigt gammal, den spelades nämligen på repeat sommarlovet till åttan när jag var på Stadium Sports Camp. Men visst blir man på bra humör när man hör denna?

Likes

Comments

Vardag

80% of success is showing up.

45 minuter spinning. Trodde det skulle gå hur lätt som helst, men ack så fel jag hade. Mjölksyra är inte att leka... Däremot är känslan efteråt OSLAGBAR. Jag ska helt klart försöka pussla in fler spinningpass kommande veckor. Jag har ju en hatkärlek till spinning, när man väl sitter där undrar man ju hur man kunde tycka att det var en bra idé, men efteråt när man badar i svett, den känslan alltså...

Avslutningsvis vill jag ge er ett träningstips! Det är att ta på sig träningskläderna redan när man far på morgonen till skolan, jobbet eller universitetet. Då blir det svårt att skippa ett träningspass! Sedan är det väldigt smidigt också, om man vill gå på ett pass som är direkt efter man slutat. Visst, på vissa jobb eller skoldagar passar det väl inte att glida runt i träningstights och hoodie men om det funkar - do it!

Likes

Comments

Vardag

Palmer, sol och utomhusgym.

Bilköer påväg till nya spännande ställen.

IHOP:s julspelcialer...

Magiska basketmatcher.

Drömmiga hotell där man kan bada, sola och vara en biltur ifrån Universal Studios och andra nöjesparker.

Fort Lauderdale, Miami och Orlando. Tre MAGISKA ställen att spendera jullovet på.

Likes

Comments

Vardag

Ikväll testade jag att gå på en timmes yoga. Det var inte likt hur mina pass brukar se ut i vanliga fall, det var väldigt lugnt och avslappnande. Jag har väldigt länge sagt att jag ska försöka bli vigare, att jag ska stretcha mer m.m men det har inte blivit så. Snarare har jag blivit stelare. Men nu ska jag verkligen försöka prioritera minst 5 minuter stretching efter varje träningspass och åtminstone ett yogapass i månaden. Vi får se hur det går!

Annars har det inte blivit lika mycket träning denna vecka som jag trodde för en vecka sedan. I måndags blev det basketträning, hann ju inte träna på gymmet eftersom jag var tvungen att jobba efter föreläsningarna. På tisdagen blev det ett gympass, på onsdagen vilodag, torsdag basketträning (strök att träna på gymmet, orkade inte ta mig till gymmet), fredag ett gympass, lördag 60 minuter spinning och idag yoga.

Blev en lugnare vecka, men känner mig desto mer energifylld nu och taggad på nästa! Tror den blir mer intressant ur ett träningsperspektiv för känner mig verkligen peppad på att bygga muskler och bränna kalorier.

En bild från 2010 när jag var i San Diego. Underbart och mysigt ställe!

Likes

Comments