3 av 4 tenter done och imorgon skriver jag sista tentan och är fri som en fågel!! Woppidoo! På måndag bär det av hem till Finland men först skall två kompisar från Swe sova över, det skall förhoppningsvis skidas, shoppas lite och ta en sista titt på Grenoble, packa väskan (höhm... väskorna) och sedan sätta mig på planet hem för att träffa alla jag saknat! <3

1. Vad ser du mest fram emot den här veckan? Att tenterna är över och åka och skida.
2. Har du haft en härlig helg? .... Jag har en härlig helg framför mig!
3. Vilka ord ska vi hålla hårt i hela veckan? "vänlig" och "hälsan"
4. Nämn en grej som du ska försöka hinna med den här veckan: Njuta! 
5. Ska du laga någon god mat i veckan? Får se om det blir aktuellt något mer, som bäst håller jag på att tömma kylskåpet inför resan hem.
6.Vad gjorde du igår kväll? Läste på tent. Skypade med Pisa, Ina, Noora och Asta.
7. Ett tips på hur man får en fin vecka? Försök tänk positivt så långt det går! Kanske inte alltid lyckas men då får man ta nya tag.
8. Vad åt du till frukost idag? Nybakt bröd och mandarin. 
9. Vilken tid på morgonen vaknade du? Kl. 6:00
10. Hur ser du oftast ut till vardags? Här i Grenoble går jag omkring i jeans, min Jott jacka och Timberlands, bekvämt och lätt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Andra advent och jag firar utan GLÖGG & PEPPARKAKOR! Hahaha... jag skall sluta tjata på att jag inte har ngn glögg eller pepparkakor här i Grenoble :D

Ikväll skall jag titta mej blind på Solsidan och kanske se lite på  Självständighets balen om jag hittar ngn lämplig internet sida så jag kan få en titt på allas fina klänningar. Glad självständighet Finland! 


Likes

Comments

Haloi där hemma! Idag har vi den 5 december och nedräkningen tills jag står med fötterna på finsk mark är 16 dagar. Kan inte tro att det knappa två veckor kvar tills mitt äventyr hör i Frankrike är över. Med både bra och positiva tankar att komma hem och fira jul men nära och kära som jag ser framemot känns det nu också som att man vill ta vara på det sista av Grenoble innan jag sticker iväg hem. Detta skall jag då försöka hinna varva med tentläsning :) Vi har haft en fin vecka med mycket sol och och en temperatur på mellan 10-15 grader.

Juliflis(bilder lånade från Fanny Staaf):

DAGENS HUMÖR: Utvilad och förväntansfull! Hah, förväntansfull...är inte säker på varför jag känner så men antagligen börjar jag se framemot att packa väskan, ta bussen till Geneve och sätta mig på planet hem med tomteluvan på!

DAGENS PLANER: Skriva klart två ässet och sedan kort och gott gå ut och njuta av Grenoble.

DAGENS BORDE: Gå och köpa balsam till mitt hår innan butikerna stänger. Jaa-a, butiker här i France har inte samma "långa" öppethållnings tider som hemma.

DAGENS MÅSTE: Har inge måsten tror ja, förutom att gå och köpa det där förbaskade balsamet.

DAGENS LÅT: Christmas mix

DAGENS TV-SERIE: Hittills har jag bara hunnit med nyhetsmorgon på TV4

DAGENS CRAVINGS: Glass

DAGENS KLÄDER: Varmt underställ eftersom det är freezing kallt här i min lägenhet, vägrar sätta på batterierna då det är två veckor kvar ;)

DAGENS MATERIELLA VILL HA: hmm..kan jag svara glögg och pepparkakor på senhär frågan?! Men isf måste jag åka ut till Ikea efter detta, vilket jag inte orkar.

DAGENS LYCKA: Att jag haft en så bra tid här i France!

Likes

Comments

Efter att mitt Internet här hemma har krånglat nu i fem dagar är det äntligen igång igen! Fick börja 1 december med ett avsnitt av Tina i fjällen, havregrynsgröt och underbart solsken på min gata :) idag har jag ledig dag från skolan men skall läsa på en tent jag har på torsdag. Ha d! 💗

Likes

Comments

Har suttit i bibban i skolan nu i ett X antal timmar och faktiskt jobbat på riktigt bra för en gångs skull, har till och med gjort mera än vad jag hade planerat! BANG!!

I veckan har jag annars varit och fixat till frisyren, det började bli allt för tjockt och långt. Hade som mål att hitta en frisör som pratade åtminstone liiite engelska men NEJJ, stort NEJJ, inte en chans, haha!! Jag hamnade till en kvinna i 30 års åldern som i princip kunde säga "kök" på engelska och där tog kunskaperna slut påstod hon. Fick försöka kommunicera på bästa sätt hur jag ville ha håret klippt då. Hade förväntat mig en skön stund i frisörsalongen men det kan man nog kanske glömma då man går till en fransk frisör. Hon rev och kammade som en häxa senhär frisörskan, inte som hemma i Finland. Då jag kom därifrån frågade jag mej själv till och med om mitt hår kanske var mer slitet nu efter att jag klippt mig efter hennes "rivas å slitas", men nej jag klippte ju ändå rediga 15 cm så fräscht och fint är håret nu äntligen!

Ikväll blir det Hungergame Mockingjay på bio, det är ju ändå fredag! Ha de!

Likes

Comments

Det är söndag igen då, dock ingen "söndags-vilodag" för min del- istället hamnar jag sitta med näsan i böckerna hela dagen.

Iallafall steg jag upp tidigt idag (heh, för mej är det kl. 9:15) för att ha tid för en lugn morgon med fruckost framför nyhetsmorgon. Efter samtal hem, till Andreas och till Ina var jag ​kind of redo att starta läsdagen. Har läst ett par timmar nu och skall därför ta mig ut i solen på en länk längs floden. Man har ju inte direkt tränat så som man brukar här jämfört med hemma, men det skall jag försöka göra ändring på nu sista månaden! Det är ju alltid bra med en länk mellan läsandet.

Ser redan framemot Solsidan ilv! :) ha de! 

Likes

Comments

Fredag idag då! Tiden rinner iväg och det är 31 dagar till jag befinner mig på finsk mark, har börjat längta till jul och mina nära och kära :) Ikväll skall jag chilla hemma med min choklad och se Idol, nu då jag har svensk tv, det känns som om man vore hemma i tv soffan då!

För de som undrar har det efter händelserna i Paris nog varit lite oroligt här i lilla Gröble nog också. I skolan är det extra vakter och i butikerna kollar de väskorna innan man får gå in. Så man får hålla ett öga på vad som pågår kring en själv, annars är allt fint!

Trevlig helg! <3

En bild från i "sommars" på Medelhavsöarna...

Likes

Comments

So much nice things I've seen here in France!!

Likes

Comments