Header

Nu när jag bloggar kommer jag blogga om hur jag ser på saker, vad jag tycker och som andra nyblivna mammor/mammor kanske inte vågar säga eller inte kan sätta ord på. En mammablogg helt enkelt😉

Så till dagens ämne : Gravidkroppar!
Det jag kommer ta upp är få kommentarer som jag vet irriterar gravida.

Vi kan börja med kommentaren som jag fick höra enda fram till vecka 25 när jag väntade Ava.

Man ser ingenting på dig.
Efter att ha hört den kommentaren 10 gånger dagligen så blir man lite smått irriterad. JAG VET att jag inte är så stor för det är trots allt min kropp som jag vandrar i varje dag.

När jag och en nära vän diskuterade omkring detta ämnet så berättade hon att den värsta kommentaren hon fick var: Är du verkligen gravid? Det syns ju inte, är du säker på att barnet mår bra?

Nu kan du äta för två.
Jaa fast nä. Det man ska tänka på när man är gravid är att äta ett extra mellanmål och grönsaker plus dricka mycket vatten. Inget mer med det.

Nu kan du trycka i dig massa gottis, njut!
Om det är någon gång jag inte ska trycka i mig massa sötsaker så är det väl nu? Det jag äter kommer till mitt barn och barnet byggs ju upp av det jag äter. Jag ljuger om jag säger att jag inte äter sötsaker, för det gör jag ibland, men en gräns finns det.

Jag var mycket större än dig när jag var gravid.
Alla har vi olika gravidkroppar. Fint va😊

Är du säker på att det inte är tvillingar?
Är det istället för säga: Är du inte lite väl stor?

Det jag vill säga med detta inlägget är att det kvittar fullständigt hur stor eller liten gravidkropp kvinnan har. Så ni som kommenterar tänk på att det handlar om kvinnans kropp. Att påpeka någons kropp är känsligt speciellt när 1000 hormoner är i kroppen. Istället för att säga: Gud vad stor/liten du är så kan man väl byta ut det till Gud vad vacker du är!

En sak som jag har sagt till mig själv och jag vet att många mammor håller med mig. Det är att aldrig kommentera storleken på
kvinnans gravida kropp!

Alla är vackra på sitt eget sätt i sin gravidkropp!

Ava är glad över att bli storasyster i Maj💕

Likes

Comments

När man blir bortbjuden så är det alltid god mat och gottis till efterrätt. Jag har lagt märkte till att denna frågan alltid kommer upp: Vad ska Ava äta?

Det finns en del saker Ava inte får äta än. Jag förstår att alla i vår omgivning inte är medvetna om vad hon får äta eller inte äta. Allt som innehåller socker är tabu.

Våra nära får mer än gärna mata Ava, men frågan vill vi alltid ha först. Det är vi som bestämmer om vad vår dotter ska få i sig. Det är vi som får ta konsekvenserna om hon får ont i magen eller får nån allergichock vi inte känner till än.

Det har hänt att vi inte har vetat om att Ava har fått i sig socker föränn det redan var gjort. Vilket gjort mig besviken och ledsen. Jag tycker det är brist på respekt mot föräldrarna. Fast jag vet att ingen menar något illa så tar jag ändå åt mig.

Vi hittar på ett exempel: Säg att hon har blivit matad med en chokladboll utan vår tillåtelse, borde det inte vara vi som ger henne en chokladboll för första gången i hennes liv? Är det inte vi som vill se hennes reaktion om hon gillar det eller inte?

Min bebis ska inte veta vad socker är än.
Det hon inte vet har hon inte ont av.

Likes

Comments

Hallå!

Dagens inlägg kommer handla om hur negativa folk kan vara kring en graviditet och livet därefter. Nu kommer jag tala för mig själv, för vi alla har olika barn och vi alla är olika individer.

När vi blev gravida så blev så klart alla jätteglada för våran skull och tyckte att det skulle bli hur kul som helst.

MEN sen började kommentarerna (inte från våra familjer eller våra närmsta vänner). Kommentarerna kunde lyda såhär👇

Förbered er för en tuff tid, ni kommer inte få någon sömn alls. 
🔹Ehm, jo! vi har sovit precis lika mycket som innan. Jag var vaken kanske en halvtimme mer de 3 första månaderna men det var inte för att Ava skrek och höll på. Nej det var för att jag gjorde ett kejsarsnitt och det tog 1000 år för mig att sätta mig bekvämt i sängen så jag kunde amma. Tror det är 2 gånger som jag tyckt nätterna har varit jobbiga efter det. Och då handlar det om en halvtimme. Ja vi har blivit väldigt bortskämda🙊

Du ville plugga, nu kan du ju inte det.
🔹Jag läser upp naturkunskap 1a2 & 2 på distans nu. Den 5 Sep så kommer jag börja läsa engelska b och matematik b. Jag kommer ljuga om jag säger att det kommer bli enkelt och att jag kommer få lika mycket tid som de andra som inte har barn. Det säger ju säg själv att jag inte kommer få det men jag har bestämt mig för att göra tid till det och gett mig f*n på att jag ska klara det.

Du kommer inte ha tid för mig och nu kan du inte festa.
🔹Jag träffar mina kompisar så fort våra scheman klickar. Eftersom Ava är en så otroligt lugn bebis och anpassar sig efter vart man är eller gör så är det hur enkelt som helst att ta med henne överallt. Hon är aldrig jobbig eller kräver uppmärksamhet så det blir "pinsamt" att vara ute med henne. Missförstå mig rätt där. Ett stort j*vla plus är ju faktiskt att alla mina kompisar avgudar henne och det märks att Ava avgudar dem💛.

Och så kommer vi till festandet💃
Nej jag har inte varit ute och dansat sen Ava föddes och jag är inte alls sugen på det heller för den delen. Jag börjar ju bli lite gammal så jag föredrar att samla ett gäng och äta gott med några glas vin😉

Ni kommer inte kunna resa.
🔹Nahe, och varför skulle vi inte kunna det?
Ava är 8 månader. Vi har bilat i Sverige och vi ska till Bryssel nu i Sep. Jag förstår inte den kommentaren. Visst Ava är förliten för att minnas dessa resor men det stoppar väl inte våra minnen? Det kommer bli galet roligt att resa runt med Ava när hon kommer förstå sig på världen mer. När hon upptäcker saker och utvecklas🙆

Som sagt nu talar jag för mig själv och de kommenterar som har irriterat mig mest. Varför kan inte folk bara vara positiva?
Så svårt att det inte.

  • 2222 readers

Likes

Comments

Ikväll kommer vi få sova i vår egna stora sköna säng, heaven🙉

Dessa 10 dagar som vi varit borta har varit så jvla bra. Avas första road trip och hon har varit den snällaste bäbisen, helt otrolig är hon. På bilresan till Västerås så gnällde hon i 3 minuter sen var det bra. Nu mot Kristianstad har hon i princip sovit hela bilresan. Vad vi än gör, vart vi än är så anpassar hon sig alltid. Min älskling.

Tvungen att skryta lite🙊

Här kommer bilder från Stockholm🌿

Tack för dessa 4 dagarna.
Ni är fantastiska!

Likes

Comments

Tjabba!
Idag åker vi från Nyköping till nästa destination som är underbara Stockholm😻

Vi har haft 2 lugna dagar här i sommarstugan med god mat, underbar havsutsikt och ett ännu bättre sällskap🐋
Bildbomb kommer nu👇

Likes

Comments

Hej vänner!
Igår kom vi till Nyköping där Julius syster Niki har sin sommarstuga, mer bilder härifrån kommer upp snart. Men nu blir det en bildbomb från Västerås😎 vi bodde hos min mormors syster Benita och hennes man Bosse i 3 nätter, supermysigt❤

Ava fick träffa sin mormors mormor, alltså 5 generationer! Hur coolt är inte det?💖

Jag avslutar med en bild som jag är väldigt nöjd med🙊

Likes

Comments

Idag blev det lunch på Steakhouse med Julius, mamma och lilla Ava. Det blev kycklingfilé med chilibea👅

Efterrätt måste man ju också ha;) så vi körde till Töserna Andersson.

Nu har jag precis kommit hem, varit och handlat färdkost tills imorgon. Imorgon beger vi oss till Västerås som är vårt första stopp sen blir det Nyköping och Stockholm. Så ikväll blir det att packa, kanske hinner plugga lite också!

Kramar.

Likes

Comments

Nu är min käre fästman och dotter iväg och handlar så man får lägga sig i sängen och sträcka på sig och bara vara själv.
Direkt när de stängde dörren så började jag sakna dem. Men det är viktigare än man tror att få ha egentid, att bara vara med sig själv, rensa tankarna och samla på sig massa ny energi.

Vissa mammor tror att de är hemska föräldrar bara för de säger högt att de vill ha egentid. De är rädda att folk ska ta det som att de vill vara ifrån sitt barn. Det sista är ju faktiskt sant, egentid handlar ju om att vara själv, det är ju därför det heter egentid.

Vi mammor slappnar aldrig av till 100%, vi kollar alltid runt om barnet om det finns något som de kan sätta i halsen eller slå i sitt huvud i. Vi har alltid ögon i nacken, vi reagerar på minsta lilla ljud som barnet gör.

Man inser inte alltid att man har den här mamma-superkraften aktiverad. Så det kan vara skönt ibland att få 30 minuter för sig själv, och släppa den här kontrollen en stund.

Det jag vill ha sagt är att ingen tycker illa om dig som mamma för att du säger att du vill ha egentid. Kanske ta ett glas vin och ett långt bad med tända ljus. Det är bara nyttigt för dig och barnet.

En glad mamma, ett ännu gladare barn.

Kramar.

Mitt liv👆❤

Likes

Comments

Idag blev det en lunch i stan med vännerna sedan blev det raka vägen hem så man kunde bädda ner sig i soffan med familjen. Har varit mycket tankar idag som snurrat runt, finns inget bättre än att vara med sin familj då.
Glöm inte visa/berätta för era nära och kära hur mycket ni älskar dem❤ 

Kram.

Likes

Comments

Nu lider tisdagskvällen mot sitt slut och den har varit awesome.

Åt lunch med Elin vid sjön i Balsby, hon bjöd på kycklingsallad👅

Nu mot kvällen drog vi till Balsby igen med Eme & Elin, satt bara och snackade hela kvällen bland alla myggor😣
Man ser nog lite rolig ut när man helt plötsligt bara smäller till sig själv på käften haha.

Så mycket ny energi man får när man umgås med sina favoriter!
Visst är kärleken härlig❤

Likes

Comments