Via utbildningen har jag fått upp ögonen för ett märke som heter Tvål. Deras produkter är handgjorda, aldrig testade på djur och innehåller endast naturliga och ekologiska ingredienser. Många produkter som idag finns på marknaden innehåller tvivelaktiga ingredienser och sånt vill jag gärna undvika så jag bestämde mig för att testa Tvåls Skincare.

Jag har blandad hy med kombinationen oljig/torr och dessa produkter använder jag i min dagliga hudvård sedan 3 veckor tillbaka. Eftersom hudens cellförnyelseprocess i genomsnitt är 28-35 dagar i min ålder så kan jag inte riktigt än komma med ett ordentligt utlåtande men jag ser redan skillnad och jag gillar det!

Deep cleansing oil med mandarin och ceder ger en mild men samtidigt djup och effektiv rengöring och en vårdande behandling. Oljan tar bort allt smink och orenheter ända ner i porerna. Den är även naturligt antibakteriella så den fungerar utmärkt om man har till exempel akne samtidigt är den mild nog att använda om man till exempel har eksem. Många kan tycka det är konstigt att man tvättar sig med olja när man redan har en oljig hy men det är så man balanserar den, olja löser olja.

Cucumber aloe toner rengör, fräschar upp och lugnar huden. Den går att använda efter rengöringen för att förbereda huden för serum och ansiktskräm. Jag använder den dock endast på morgonen och då som rengöring istället för deep clensing oil.

Golden olive face serum innehåller squalane som naturligt framställs ur oliver och den molekylära sammansättningen är nästan identisk med hudens egna talg/sebum. Det gör att produkten lätt tas upp av huden och verkligen gör nytta. Squalane tillför fukt, näring, syre och förbättrar hudens förmåga att stå emot yttre påfrestningar. Även denna produkt är naturligt antibakteriell och dess fuktande egenskaper hjälper att minimera och mjuka upp fina linjer och rynkor. Serumet innehåller även bland annat havtorn som är en naturlig källa av vitamin A, C, E, B1, B2, K och P.

Rich and dreamy face cream är perfekt för torr hy och sjunker direkt in utan att kännas oljig. Den innehåller bland annat kallpressad nyponfröolja som innehåller massor av C vitamin och linolsyra som är en essentiell omega 6 fettsyra och som ökar hudens kollagenproduktion. Kollagen i huden bildas i det mellersta hudlagret och bidrar till stark, fast och smidig hudstruktur. Rich and dreamy innehåller även sheasmör och jojobaolja som gör huden mjukare och förbättrar dess elasticitet.

Buddha eye cream innehåller fuktgivande och näringsgivande ingredienser som behandlar och vårdar den tunna huden runt ögonen. Den absorberas direkt och den går att använda i hela ansiktet om man vill.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blandad hy är den vanligaste hudtypen och innebär en blandning av minst två olika hudtyper. Det kan till exempel vara normal/torr, normal/oljig eller torr/oljig. Kombinationen torr/oljig anses vara den svåraste hudtypen. Det finns olika sätt att behandla blandad hy på och det beror på vilken kombination man har. Har man till exempel normal/torr kan man ofta behandla den som torr, har man normal/oljig kan man ofta behandla den som oljig. När det kommer till torr/oljig är det väldigt individuellt och då kan man behöva behandla de olika partierna med olika produkter.

Oljig hy har ofta stora porer och pormaskar, man blir lätt blank och smink kan även ha en tendens att glida av. En oljig hy överproducerar talg och den vanligaste orsaken är att man använder fel hudvård. Många med oljig hy behandlar det genom att försöka torka ut huden för det låter logiskt men många gånger ger det istället motsatt effekt. Talgproduktionen börjar då att går på högvarv för att kompensera att huden torkas ut. All hud behöver fukt, rätt sorts fukt och en oljig hy behöver även en mild men effektiv rengöring. Nyckeln är att balansera huden eftersom en balanserad hy inte överproducerar talg.

Torr hy har oftast väldigt små eller obefintliga porer och huden känns ofta stram när den varit i kontakt med vatten. Huden kan också vara känslig och rödflammig och sminket blir lätt ojämnt och basen kan spricka. Torr hy beror på att huden producerar för lite fukt. Eftersom den naturliga fukten i huden fungerar som skydd mot yttre påfrestningar är det alltså en anledning till varför torr hy är känslig och rödflammig då en torr hy saknar det naturliga skyddet. När man vårdar torr hy ska man använda milda produkter som inte innehåller onödiga tillsatser som till exempel alkohol och parfym.

Sist kommer vi till "normal hy" som är den ovanligaste av alla hudtyper. En normal hy är helt balanserad och har varken oljiga eller torra partier och har inga förstorade porer. En normal hud behöver inte behandlas på något speciellt sätt men att använda milda och återfuktande produkter är att rekommendera för att normal hy blir ofta torr när man blir äldre och inte producerar lika mycket fukt. Milda produkter är att föredra så man inte retar upp huden utan håller den balanserad.

Likes

Comments

Man kan ju helt klart konstatera att jag inte är speciellt bra på att uppdatera mina sociala medier... Här är i alla fall två bilder jag la upp på Instagram för några dagar sedan. Jag har övat på svart sotning, en av dem snyggaste men också svåraste makeuperna enligt mig.

Likes

Comments

I helgen har vi varit ner till Umeå på fördjupningskurs i extensions. Jag har själv haft extensions i mitt hår en gång men jag har aldrig någonsin tidigare satt in hår på någon annan så detta var en helt ny upplevelse för mig. Det är ett väldigt pilligt arbete som kräver tålamod och det kan skilja sig väldigt mycket mellan olika hår men det är extremt roligt! 

Här är före och efterbild på två av modellerna som jag satte in hår på. 

Likes

Comments

Imorgon börjar vecka 4 av utbildningen och tiden springer verkligen förbi! Vi har hittills gått igenom hudvård, redskap, hygien, bas, contour och min personliga favorit färglära. Kommande vecka är det korrigeringsmakeup och ansiktsformer samt brynformer som står på schemat. Här nedanför är före och efterbilder på Frida och Johanna där jag lagt bas med flytande foundation samt contour.

Likes

Comments

Efter att ha läst artikeln om halloweensmink för barn om Cyclomethicone började jag forska mer om så kallade Cykliska silikoner. Det finns fem olika typer som man kan titta efter i innehållsförteckningen på sina produkter och dem är Cyklometikon, Cyklotetrasiloxane, Cyklopentasiloxane och Cyklohexasiloxane. Dessa cykliska silikoner är dåliga för miljön och man misstänker till exempel att cyklotetrasiloxane kan påverka fertiliteten och att cyklopentasiloxane kan påverka lever och andningsorgan.

Här nedanför är en ordlista och ett videoklipp som jag hittade på Apotekets hemsida som jag tycker är värt att se.

  • SCCS = Scientific Committee on Consumer Safety. EUs vetenskapliga kommitté för konsumentsäkerhet.
  • Cykliska silikoner = Föreningar byggda på ett skelett av kisel och syre i form av runda strukturer. Små molekyler.
  • Rakkedjade silikoner = Långa raka kedjor byggda på kisel och syre. Stora molekyler.
  • Antistatisk = motverkar elektrisk laddning som kan göra till exempel håret flygigt.

Likes

Comments

Jag var in på Aftonbladet och såg en artikel om halloweensmink för barn. Naturskyddsföreningen hade tittat närmare på ett antal produkter som till exempel ansiktsfärg och fejkskinn. Sju av tio produkter från Buttericks och en av sex från BR hade ämnen i sig som misstänks vara hormonstörande. WHO (world health organization) har gjort en rapport som visar att hormonstörande ämnen kan bidra till ökning av folksjukdomar som diabetes, fetma och bröstcancer. Även dålig spermakvalitet hos pojkar och tidigare bröstutveckling hos flickor. Och allt detta har kopplats till de tvivelaktiga ämnena i produkterna. I listan som också publicerades i artikeln hittade jag ett ämne som heter Cyclomethicone som misstänks vara hormonstörande. Det är ett mjukgöringsmedel/silikon som är klassificerat som reproduktionstoxisk kategori 3, ”möjlig risk för nedsatt fortplantningsförmåga”. Jag kom ihåg att jag sett detta ämne i innehållsförteckning bland mina hårvårdsprodukter och jag kom ihåg rätt. Huvudingrediensen i Maroccanoil är Cyclomethicone! Den åkte i soporna på en gång och jag rekommenderar er andra att göra desamma!

Likes

Comments

I tisdags var alltså jag och Johanna till Umeå och Gloss International Academy för första gången. Det var så roligt att få träffa alla och att se skolan. Dem har superfina och mysiga lokaler samt en egen fotostudio som eleverna har tillgång till.

Det första vi fick göra när vi kom fram var att delta i en genomgång och demonstration av dagens lektion och sedan fick vi sitta modeller till eleverna som just nu går utbildningen på plats. Denna vecka går dem igenom specialeffekter och jag fick äran att ha denna blodiga sminkning på min arm.

Efter lektionen i specialeffekter fick jag och Johanna lära oss hur man håller i en konsultation inför en hårförlängning och sedan gick vi in till stan och åt lunch. Vi åt i Utopiagallerians foodcourt på Greek Grill och eftersom vi gick dit besökte vi självklart även Gloss egen butik. Har ni inte varit där men är intresserad av smink/hudvård och har vägarna förbi Umeå rekommenderar jag er verkligen att besöka butiken!

När klockan närmade sig 16.00 gick vi tillbaka till skolan för att gå igenom våra produktkit. Dem flesta produkterna kommer från Gloss eget märke Gloss Cosmetics. Jag har inte hunnit testa allt än men hittills älskar jag produkterna!

Likes

Comments

Idag började äntligen utbildningen och den första delen vi går igenom är hudvård.

Hudvård är något jag länge har tyckt är extremt tråkig och det var först när jag började lära mig och förstå mig på hur allt fungerar som jag ändrade uppfattning och insåg att det faktiskt är riktigt roligt. Att jag förr tyckt att hudvård var väldigt tråkigt kan nog även hänga ihop med att jag själv från och till haft väldigt svårt att balansera upp min egen hy. Just nu använder jag mig av ett märke som heter NeoStrata men under utbildningen kommer vi att få möjlighet att jobba med produkter från ett märke som heter TVÅL Skincare. Jag har själv inte testat detta märke tidigare men jag har hört mycket gott om dem så jag har tänkt byta ut min nuvarande hudvård och testa TVÅL istället.

Ikväll kommer Johanna hit och sover hos oss eftersom vi imorgon ska upp tidigt och åka till Umeå för att träffa alla, hämta våra produktkit och för att sitta modell på en lektion. Jag avrundar därför inlägget här så vi hinner få lite sömn innan morgondagen. Jag ska försöka sätta mig ner i veckan och skriva ett inlägg mer ingående om hudvård, vårat besök på skolan samt min upplevelse av den första utbildningsveckan. Den som vill kan även börja följa min Instagram @4ilic3c där uppdateringen mest troligt kommer vara mer frekvent än här. Ni kan även kika under hashtag #glossacademy om ni vill se mer bilder från skolan och utbildningen :) 

Likes

Comments

Utbildningens start närmar sig och jag längtar så otroligt mycket! Det känns nästan lite overkligt att jag äntligen ska göra det här. Vi är totalt fyra stycken som ska gå distansutbildningen och en av dem andra är ingen mindre än världens bästa Johanna! Det ska bli extra roligt att få dela den här är upplevelse med henne.

Utbildningen börjar som sagt på måndag och jag och Johanna kommer åka ner till Umeå den veckan för att träffa alla samt för att hämta och gå igenom våra produktkit. Vi kommer även att sitta modell under en lektion och temat är specialeffekter med sår och brännskador. Det kommer att bli så roligt! Jag kommer med största sannolikhet lägga upp bilder på instagram och förhoppningsvis kommer jag snart kunna bjuda på rolig läsning och massa bilder även här :)

Likes

Comments