Ojoj vad jag har försummat den här bloggen. Jag som hade så stora tankar om mitt bloggande. Dock så har mycket annat kommit i vägen och jag har inte riktigt vetat vad jag ska skriva om, trots allt nytt vi får lära oss.

Vi har iallafall haft vår anatomikurs (den första) och är nu inne på vård, hygien och smittskydd.. Anatomin är mycket intressant och riktigt rolig trots att det är mycket att lära sig och att det vid några tillfällen kunde kännas omöjligt att få in alla namn på skelett, muskler, nerver och delar. Detta är dock i mitt tycke väldigt logiskt och när man börjar få in namn på olika saker så fastnar det runtomkring också, allt hänger ihop. Just delarna utav tänderna (namnet på alla delar osv), hur de är uppbyggda och liknade är ruskigt intressant och roligt! Svar på första tentan har vi ännu inte fått men jag hoppas på ett G och kommer vara nöjd och glad över det, magkänslan säger att jag borde bli godkänd men jag vet samtidigt att det inte hade skadat om jag pluggat lite mer.

Är det någon som läser som ska eller funderar på att studera till tandsköterska så är mitt tips inför anatomin att börja i tid och bara få in alla namn och delar så fort du kan så blir det lättare sen, läs på hur munnen/tänderna är uppbyggda och hur allt sitter ihop med varandra, det primära bettet är också bra att lägga lite tid på.

Nu är vi som sagt inne på vård,hygien och smittskydd. Det här är också intressant men kanske inte riktigt lika roligt som anatomin. Dock är förståelsen och kunskapen inom detta otroligt viktigt! Vi får lära oss varför man gör rent på ett visst sätt, hur och bakgrunden till det. Självklart tror jag varenda kotte förstår att man ska tvätta händerna men här tas det upp varför vi exempelvis tvättar händerna på ett visst sätt, när detta ska göras och vart man vanligtvis kanske gömmer ( och mycket annat såklart..). Vi kommer även gå igenom mikroorganismer och liknande innan Lian (som börjar närma sig!).

Kan verkligen rekommendera att söka till tandsköterskeutbildningen (iallafall i Kista, Stockholm), det är riktigt roligt och lärorikt! Är himla glad att jag valde att gå på en platsbaserad utbildning och inte en på distans. 

Jag får bli bättre på att uppdatera tror jag! 

/ Cecilia.


Likes

Comments

Oj, oj första veckan är redan avklarad!

Hur har detta gått då? Riktigt bra, jag är övertaggad på utbildningen och allt har gått fin, fint trots några små bumpar i vägen. Sidan vi ska använda oss utav har krånglat samt att det varit lite krångel med en bok vi ska använda men det är ju sånt som löser sig, sidan är redan igång utan problem och boken kommer komma fram, det är jag säker på. Vi har fått börja på Anatomi kursen redan nu, riktigt roligt och intressant! Hur jag ska lära mig alla latinska namn är dock just nu en gåta.

Det är lite svårt att vänja sig vid tanken att man nu ska studera och inte jobba, jag är ju van att gå till jobbet, slita och sen komma hem o vara ledig men nu måste jag komma ihåg att jag ska studera ett tag. Det kommer man väl också vänja sig med, hoppas jag om inget annat. Nu måste jag ge studierna lite tid, har inte haft den tiden som jag trott att renskriva från föreläsningen vi haft och jag har mycket som ska nötas in, antar att det är bra att börja med det typ omedelbart.


#tandsköterska

Likes

Comments