Header

Till en början vill jag säga tack. Tack till all den tid du har gett mig. Har skrivit två meningar nu o sitter redan o grinar, haha...

Du var så mycket mer än bara en häst.

Du var min bästa vän. Du sa aldrig ett ord till mig, men du fanns alltid där för mig även fast jag har varit lite hård emot dig. Ditt humör var alltid på topp och kom alltid springandes emot en o gnäggade när man ropade på dig i hagen.

Du gjorde alltid ditt bästa. Och du har alltid gjort ditt bästa. Du har lärt mig så otroligt mycket.

Vi har utvecklats tillsammans i nästan 2 år men har nu kommit till ett stadie där vi måste gå skilda vägar. Du ska få komma till någon du kommer lära dig hos, någon som du kommer ha kul med och som kommer lägga ner sin tid till att mussla och utbilda dig. Och jag, ja jag. Jag kommer att skaffa en ny ponny som jag kan utvecklas med. En ponny som jag kan lära mig på. Så vi båda kommer gå skilda vägar och kanske om vi har tur hittar tillbaka till varandra om några år.

Golden Hippo fd. 09

En D ponny med extrem stor personlighet och ett riktigt stort hjärta. Som alltid försökt sitt bästa, kunde vara lat ibland men det var okej.

Första gången jag satt på hans rygg var han helt grön. Kunde inte ens galoppera på en volt utan att sakta av till trav. Hon som ägde honom sa ,när hon satt på läktaren och kollade på när jag red honom, till min mamma. Jag har aldrig sett ponnyn galoppera två varv på en volt tidigare.

Vi tänkte att jag rider honom tills jag hittar någon annan som är bättre som jag kan åka ut och tävla på.

Bilden är tagen sommaren 2015

Sedan gick det ett år, september 2015, så stod jag och borstade på Nille medan jag pratade med hon som ägde honom. Då från ingen stans sa hon "vi vill att ni köper Nille"

Jag blev lite ledsen då för jag visste att mina föräldrar hade sagt nej till en egen ponny innan, så varför skulle de säga ja nu? Men det var väl ändå värt ett försök tänkte jag. För den där ponnyn hade jag blivit helt förälskad i. Jag såg hans fina kapaciteter.

Sen fick jag beskedet att vi skulle köpa honom. Jag trodde inte mina öron. Mina underbara förädlar hade fixat så att den gula skönheten skulle bli min.

Nu lite mindre än ett halv år senare, har slutsatsen dragit att han är ingen hopp ponny. Jag gjorde ett tappert försök att skola om mig själv till dressyr ryttare men det är hoppningen jag brinner för.

Helt sjukt att jag, som är 15 år, har utbildat en ungponny från att inte kunna galoppera på en volt till LB dressyr med resultaten 60% men nu kan jag inte ta han längre. Nu gick min gräns. Jag är inte lika engagerad i dressyr som jag är i hoppningen vilket resulterar att jag slarvar i dressyren när det blir för mycket. För jag känner inte att det är lika roligt.

Han kommer att utbildas mer och jag detsamma.

Han kommer ha det super bra dit han ska och jag kommer att ha det super roligt med min nya ponny.

Jag älskar dig Nille och du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

-

Två vägar att gå, två vägar att nå. Två vägar börjar här där vi står men vi väljer bara en att gå.

-

Golden hippo var i min ägo från 6/9-15 till 10/8- 16


💗

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Unghästar.. De kan vara underbara vid köpet, 2 månader efter kan de få bakslag och få för sig massor av saker. Trotsåldrar osv.

Tålamod. Tålamod säger jag bara mina vänner.

När vi letade efter en ponny letade vi en gammal läromästare som hade kanske 3-4 år kvar på tävlingsbanorna som hade gått LB-LA. Men vi kom hem med en outbildad 6 åring som snattat 6 tävlingar, LC-LB. Dock vunnit 3 av 6 tävlingar så han har otrolig kapacitet.

Unghästar tröttnar lätt. Hoppningen t.ex. Hoppar du högt och hårt 4 gånger / vecka så orkar inte hästens kropp med efter ett tag och då lägger den av och slutar att hoppa. Mitt tips e att hoppa mycket, men lågt. Gör mycket stärkande övningar, bygg upp muskler. När hindrena är 50 cm och lägre sliter det inte på hästen. Man behöver inte hoppa högt varje gång. I slutändan kommer du vara tacksam att du gjort på detta sätt.

Man måste variera träningen jätte mycket. Många uteritter, dressyr pass, markarbete,hoppning, klättring. Varierade övningar. Gör mycket. Men hästen måste få vila in emellanåt så den kan ta sin tid att vila hjärnan lite. låta allt sjunka in liksom.

Nu är jag ingen unghäst expert men jag säger dihär utifrån vad jag har läst och vad jag har fått lära mig. Rätta mig om jag har fel.

Men när man köper en unghäst måste man veta vad man ger sig in på. Man måste vara otroligt försiktig med vad man gör, ger man de dålig erfarenhet av något kan de bli ärrade för livet och det kommer bli så jobbigt att jobba bort. Man måste skynda långsamt.


Likes

Comments

Hämtningen av Ture gick super bra!

Han är en sådan himla lugn ponny, han klampar på och följer med. När vi släppte honom i hagen hemma så var tanken att han skulle gå själv först men han blev jätte stressad och sprang runt och letade efter alla hästar som gnäggade men som han inte kunde se. Så vi släppte ihop han och våran stora häst, Mysak, då lugnade han ner sig och vi åkte och åt middag hos mormor.

Sedan for vi till stallet igen och släppte in våra hästar. Ture och Mysak, Nille och Stina. Ture var jätte nyfiken på allt. Imorgon så är tanken att min lillasyster ska rida honom och jag ska rida Nille. Vi ska skritta ut och sedan kör hon kravlöst i paddock och jag lite hårdare träning med Nille.

Hade tänkt öva galoppfattningar och förvänd galopp.

Tackar till gud att Nilles sadel passade någorlunda på Ture med en fårskinnspadd. Puh.. trodde den skulle vara på tok för stor då Nille är mer av den grövre modellen medan Ture är mer smidig.

-

Men nu under kvällen tog jag endast en springrunda på ca 3 km för mina knän har inte gjort ont. Sprang endast på spåret och inte på asfalt och hade knäskydd och jag känner ingenting i mina knän faktiskt.

Sprang 2.4 km på 12 minuter vilket är mitt personliga bästa. Stolt faktiskt.

-

Men planerna inför imorgon ser väl ut såhär,

Ska till frisören på förmiddagen och färga och klippa mitt hår. Sedan ska jag och mamma åka o kolla på stället Nille ska till på onsdag.. Och sist efter lunchen så ska jag rida Nille. Kanske drar till gymmet efter stallet beroende på hur jag känner mig.

Men hade babes <333

Likes

Comments