Godmorgon! Ett väldigt sent sådant, haha.

Gårdagen gick undan! Först tog jag mig en liten roadtrip på sisådär 24 mil genom vårat vackra men lite svårframkomliga vinterlandskap. Jag var hem och hälsade på familjen och gick igenom mina gömmor med gamla hästgrejer. Och på kvällen var jag faktiskt ut en sväng! Det händer inte ofta, men när jag för en gångs skull var ledig och hade sällskap samtidigt så passade jag på.

Nu ska jag ge mig iväg och kika på lite dressyrträningar på klubben, och sen väntar en riktig fixardag i stallet! Jag ska göra ett ryck i vår sadelkammare, samt rensa och sortera bland mina egna grejer. Och ta hand om tanten, förstås! Sen blir det ett riktigt fixarryck även för #nouw30daychallenge, så att jag kan kamma hem min resa! ;)

Hoppas ni får en bra söndag!

Likes

Comments

Guess what? I'm going to Paris! Jag tänkte nämligen se till att vinna #nouw30daychallenge 😉 Det är en tävling här hos Nouw, som går ut på att förbättra sitt bloggande under 30 dagar.

Mina mål för dessa 30 dagar;

  • Lägga upp minst två inlägg per dag
  • Förbättra utseende och funktion på bloggen
  • Inkludera fler och bättre bilder
  • Inspirera!

Vill du också vara med? Läs mer här; nouw.com/nouw30daychallenge

Likes

Comments

Idag fick jag ett efterlängtat besked, så om nu allt går vägen så händer det riktigt spännande grejer inom en mycket snar framtid!  Betydligt tidigare än vad jag hade räknat med. Känner mig som ett barn på julafton, vet inte hur det ska gå att sova inatt. Haha, så löjlig men kan inte hjälpa det! Nåväl, ännu är ingenting helt klart.

På tal om spännande grejer, hur häftigt är det inte att vår fantastiske Peder Fredricson kammar hem Jerringpriset två år i rad!? Så ödmjuk, klok människa som verkligen tycks stå stadigt på jorden trots alla framgångar. Och framförallt verkar han ha ett riktigt sunt tänk kring hästarna. Lyssnade på ett gammalt avsnitt av Framgångspodden som han var med i här om dagen, faktiskt dagen innan Idrottsgalan, där han berättar om sin uppväxt där allting började och om sin syn på hästarna och ridsporten. Tips för er hästintresserade, in och lyssna!

Känner mig ungefär som denna dam ser ut! ;)

Likes

Comments

Godmorgon!

Alltså ååh, tre dagar med fri sovmorgon och utan en enda tid att passa. Kan det bli mycket bättre än så? Eftersom jag går som vikarie är jag sällan ledig mer än en, max två, dagar i streck då jag helt enkelt måste ta mig an de pass jag får - eftersom jag aldrig vet hur det ser ut framöver. (Förutom en sak, jag behöver mesta möjliga lön som går att få ihop..) Istället har jag ofta många dagar men kortare pass. Men vissa månader har jag tur och får ihop relativt mycket timmar redan tidigt under månaden, så då brukar jag passa på att unna mig lite ledigt när jag vet att det går ihop. Som denna gång! Har ni ledigt på helgerna?

Nu har jag lagt på en lugn morgonlista på Spotify, tänt ljus, gjort en kopp varm choklad och ska ägna en stund åt att bara vara. Bästa sortens morgon.

Likes

Comments

Torsdag. Vad kan då passa bättre än en liten #tbt-serie? Tänker mig att jag varje vecka går igenom gamla foton, och knåpar ihop en ordentlig bildbomb från valfri händelse/dag/årstid. Vad tror ni om det?

Vi börjar med min absoluta favoritplats i vårt avlånga land - Aktse, Sarek. Höga fjäll, låga björkar, blågrönt vatten, totalt lugn... Älskar denna plats. Här har jag spenderat massor med tid som liten. Fiskat, åkt båt och skoter, badat fötterna, kokat soppa på lera och löv, sovit i sovsäck, sprungit undan myggen och bromsarna, andats frisk luft, hämtat iskallt vatten i hink, vandrat på fjällen... Min plats. Numera blir det tyvärr inte lika många besök som förr, men jag har lovat mig själv att jag ska dit minst en gång varje sommar!

Likes

Comments

Godmorgon! Mår ni bra?

Själv är jag dödstrött men rätt lycklig för idag väntar en sista, relativt kort, arbetsdag innan jag går på tre dagars ledighet! Så. Jäkla. Skönt. Har jobbat som en tok hela denna månad (standard...) så lite fri tid och sovmorgnar blir rena lyxen.

Jag har absolut inga planer för helgen, så jag tänker ta dagarna som de kommer! En punkt på to-do listan är dock att städa och fixa i stallet. Har inte blivit av på alldeles för länge, så en genomgång av grejer och skåp vore på sin plats. Men det är mer roligt än jobbigt, egentligen. Bara man hittar tiden och energin!

Nu lite frukost, sedan iväg!

Likes

Comments

Hej och välkommen, igen. Kul att du hittat hit! Jag tänkte att en liten presentation kanske vore på sin plats, såhär som uppstarts-inlägg.

Cecilia Läntha heter jag, 25 år. Jag bor i ett litet samhälle långt uppe i vårt avlånga land. Ni vet, där vintern är evighetslång, kolsvart och iskall medan sommaren är löjligt kort, nästan lika iskall men åtminstone ljus dygnet runt! Jag jobbar just nu inom äldreomsorgen, men min stora passion i livet är hästar och ridsport. Det sistnämnda kommer därav naturligt att utgöra en relativt stor del av denna blogg, blandat med helt vanliga, vardagliga inlägg.

Så, till nästa huvudperson här; Odinsal Xanadu. Min bästa vän sedan snart 15 år, och det viktigaste jag har. En welshponny-dam som iår ska fylla hela 31 år! Vi har under vår karriär ägnat oss åt träning och tävling inom dressyr, men numera har denna tant såklart pension, och dagarna består av lugn och ro. Vi håller igång leder och muskler på lagom nivå med promenader och avsutten träning, och så tar vi något lättare ridpass emellanåt. När väder och underlag tillåter tar vi gärna en stormgalen tur i skogen, där tant trivs som allra bäst! Helst skuttandes på två ben med ryttaren hängandes på trekvart...

En annan liten dam, som säkerligen kommer synas här emellanåt, är min saluki-tjej Grace.

Med andra ord, en liten (mestadels fyrbent) familj på tre, men som förhoppningsvis kommer utökas under året... Och på tal om året - i år ska bli mitt år! Om allt går som jag tänkt mig så sker förändringar som kommer ta mig ett, eller kanske till och med två, steg i rätt riktning i livet. Och som även ska kunna bidra med mängder av material hit. Men mer om det en annan gång!

Hoppas ni vill hänga med i alla fall!

Likes

Comments

Hej, och välkommen!

Nytt år, nya möjligheter. Eller hur? Sagt och gjort - blogg startad, planer spånade på, bucketlist nedskriven och det nya året är välkomnat med öppna armar. Here we go!

Likes

Comments