Ett minst sagt sent godmorgon måndag!

Jag har varit uppe och pysslat med ett och annat ett par timmar redan, men har inte blivit färdig att sätta mig här förrän nu. Men nu så! Idag tänkte jag vara lite extra ambitiös och slänga på mig lite smink, som omväxling. Oftast blir det quick fix varianten, med lite puder och mascara, men nu kändes det som att det är dags att ta fram riktig primer och foundation också! Kanske jag slår på stort och kladdar dit lite ögonskugga också, haha.

När ansiktet är på så väntar en tur till Ica, tänkte köpa hem lax, broccoli och matyoghurt till middag. Jag steker laxen med salt och peppar i ugnen, råsteker broccoli med lite vitlök och chili och blandar ihop färska kryddor med matyoghurt till en kall sos. Smidigt, gott och nyttigt! Därefter väntar stallet och kvällsjobb.

Ha en bra dag! Och hörrni, glöm inte att heja på Peder under kvällens Idrottsgala, kl. 20.00 på SVT1.

Likes

Comments

"It just won't happen, it just won't happen, it just won't happen..."

Känner ni igen er? Det kommer aldrig att hända. Har ni tänkt så någon gång? Garanterat. Varför tänker vi så? Varför i hela friden fungerar våra hjärnor på detta sätt? Beror det på gener, uppväxt, omgivning, utbildning? Är det normalt eller är det onormalt? Vad är ens normalt?

Tänk om vi alla skulle tänka såhär i stället: Såklart det kommer hända! Självklart får jag det där jobbet! Givetvis är jag bra nog för honom/henne! Det är väl klart jag kommer vinna på lotto! Självklart klarar jag det här!

Vilken fantastisk värld vi skulle leva i...

Likes

Comments

Hej på er!

Igår blev jag inringd på kvällsjobb (tackar gudarna för det - klirr i kassan!), därav uteblivet inlägg. Inatt har kylan kommit tillbakasmygande, och nu är det närmare 20 minusgrader igen. Huuu, lite för kallt för min smak! Men vad gör man, det är bara kriga på sig alla de jobbiga klädlagren och traska ut. Häst och hund ska skötas oavsett! Lilla Grace tycker dock bara det är riktigt jobbigt att gå ut i denna kyla... Jag måste hitta ett par fungerande strumpor/skor till henne så vi kan ta mer ordentliga promenader även om det är ett par minusgrader eller kladdsnö. Fy, vintern må vara vacker under sina bättre dagar, men that's it liksom.

Nu ska jag trolla med mitt tomma skafferi och hitta på något att äta, innan jag ger mig iväg till stallet. Planen var att rida ett lätt pass på banan idag, så jag ska försöka hålla mig till den!

Hoppas ni har en skön söndag!

Likes

Comments

Även om vi går mot ljusare tider så väntar ännu ett par månader av mörker och kyla. Då behöver man mysa till det lite extra! En fin tekopp, en mysig morgonrock eller doftljus sätter guldkant på vardagen. Klicka på bilderna för att komma till respektive produkt.

Likes

Comments

Godmorgon!

Fredag den 13:e, det bådar ju gott va? Jag ska starta min dag med att få fram bilen från under snön, bege mig till jobbet och avverka en åttatimmarsdag där. Myyycket som kan gå fel under den tiden... Haha, nej, nu ska vi vara positiva! Det kommer att gå fint - som på räls!

Efter jobbet är planen att longera X-et, dock lite beroende på vad vädret tänkt sig förstås. Men det ska ju lugna sig med snön i alla fall. Inte mycket spännande på gång med andra ord, bara en helt vanlig vardag i ett helt vanligt liv!

Ha en bra sådan, ni med!

Likes

Comments

Efter ett antal om och men lyckades vi till slut få in X-et's nya granne i stallet igår! Det där med snöslask, is och felplacerade uppförsbackar kan ställa till det en del, haha.. Tur det finns folk med traktorer! Hur som helst gick det fint till slut (och inget krånglade just när hästen var med, bara med tom transport före och efter, som tur var), så nu bor X-et granne med ovan stiliga dam! En välbekant gammal vän till oss båda, visserligen. Men ny som boxgranne! Tant var väl inte direkt överlycklig, som den ensamvarg hon är, haha. Men de ska nog bli vänner för eller senare!

Likes

Comments

Varför finns inte Snapchat-filter i sminkformat?! Hade lätt kunnat gå omkring med en look liknande den ovan (kanske med mindre spöklik dimma dock), haha. Nu går det såklart att fixa om man bara kan, men jag hade liksom behövt en färdig mall att bara lägga på...

Men hej, och godmorgon! Mår ni bra?

Det gör jag, trots utebliven uppdatering igår. Det var en underlig dag. Det händer så mycket konstigt just nu så jag vet liksom inte vad jag ska tro... Ska inte gå in på detaljer, men det dyker liksom upp nytt och gammalt, ett efter ett, som blixt från klar himmel. På ett sådant sätt så jag inte riktigt vet om jag ska springa för livet eller just go with the flow för att allting kommer att ordna sig? Och mina egna energier, de är på ett.. hm, oväntat plan, de med. Jag borde liksom vara lite bekymrad, men istället är jag uppe i varv 24/7 och svävar fram på moln. Förstår ni? Troligtvis inte, låter nog mest galet! Jag har ju lite svårt för det här med ödet och "allt har en mening" och tecken hit och dit, men vissa dagar får jag då verkligen fundera en gång extra... Och nej, jag knaprar inga olagliga piller även om det kanske kan verka så, haha.

Nåväl, nog funderat! Idag står hästflytt och jobb på schemat, så jag ska stoppa i mig det sista av frukosten innan jag ska ge mig iväg på förstnämnda uppdrag. Hoppas ni får en fin onsdag!

Likes

Comments

Har du saker du vill göra? Saker som du längtar efter att få göra, eller efter att få slippa göra? Vill du resa, förändra din vardag, köpa hus, husdjur eller kanske byta frisyr? Oavsett vad - börja idag! 2017 är ditt år!

1. Skriv ned. Att skriva ned saker på papper gör dem dels lättare att greppa och du kan enkelt gå tillbaka om du glömmer något eller vill se tillbaka när målen är uppnådda.

2. Planera. Vill du spara ihop till den där resan? Gör en budget och planera in ett sparande som ska räcka till den dag det är dags att boka! Vill du börja träna mer? Skriv in i almanackan när du ska träna, baserat på hur din vardag ser ut och vart tid och ork kommer finnas.

3. Prata. Nämn dina mål till vänner och familj, då kan de hjälpa till att peppa och påminna när det behövs - och framförallt dela glädjen när målet är nått! Delad glädje = dubbel glädje. Och vem vet, kanske någon känner någon som kan hjälpa dig med något...

4. Rensa. Rensa bort allt gammalt! Har du inredning eller kläder liggande som du inte är nöjd med? Sälj eller ge bort!

5. Omge dig med rätt människor. Om du själv vill leva ett positivt liv, då behöver du en positiv omgivning. Punkt. Allt kan man givetvis inte påverka, men kom ihåg att du inte är tvingad att umgås med någon, vare sig familj eller vänner. Välj personer med omsorg - de som ger dig energi och motivation även när du själv kanske tappat den, och som uppriktigt och ärligt är glada för din skull när det går bra igen!

6. Peppa dig själv. Lägg ett bra citat som bakgrund i telefonen eller häng upp lappar och posters hemma som ger dig inspiration och energi.

7. Våga! Våga fråga och be om hjälp, våga lämna saker du inte är bekväm med och prova något nytt istället. Oavsett om det gäller jobb, relationer eller materiella ting..

8. Låt saker ta tid. Allt kommer inte gå som planerat varje dag, saker kommer att komma i vägen och du kanske är nära att ge upp. Gör inte det! Förändring tar tid, och bara för att det är en bula i vägen betyder det inte att det är en återvändsgränd. Man måste bara sakta ner lite, tills man kommer förbi.

Likes

Comments