Whooo!

Nu ska jag och Bonope på vårat första meeting på bortaplan hoppas jag! Pappa är nämligen sjuk så jag hoppas han känner sig tillräckligt frisk för att kuna köra oss till hammarö där meetinget är. Idag blir det även träning för Emma för att finslipa lite innan vi drar i morgon vid lunch. Klasserna som jag kommer rida är på lördagen är bara LAP:1 sedan på söndagen startar jag LA:1 och LAP:1. Meningen med denna tävling är bara att få ta ett lite tränings meeting innan min tävling nere i skåne då vi debuterar fei klasserna desutom kvalen mot falstebo och sweden horse show! Det ska bli så spännande att äntligen att få komma upp i dessa klasser då det alltid har varit mitt mål/dröm.

Uppdatering om tävlingen kommer efter Emma träningen ikväll ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej hej!

Som rubriken lyder så är jag sjuk... Inte det roligaste att vara sjuk det tror jag fler en mig känner eller? Egentligen så skulle jag ha tränat för Emma idag och var så taggad på att hon ska få rida igenom han lite åt mig hehe. Då Bonope var stark på vänster igår och inte ville ge stöd. Men men hon får väl rida han imorgon då om hon kan träna.

Istället får jag roa mig med att sitta och titta på massa fina stor hästar på hästnet inte dåligt det heller! Skulle behöva råna en bank så man kan köpa en fin häst ;) Men men den tiden får komma när den kommer! Nu ska jag ta och sova lite så jag blir frisk så jag kan träna imorgon och även gå till skolan. Tyvärr få detta bli ett kort inlägg då jag inte har all kraft i världen just nu.

Kram kram

Likes

Comments

Whooo!

Igår så var jag och Bonope i Gävle och tävlade. Vi startade La:1 och Ponny allsvenskan! Äntligen börjar jag kunna påverka han inne på banan och han lyssnar! Allt tack vare min fantastiska tränare Emma!! I Lan så var han inte riktigt fram för höger så flyttningarna blev ju lite som det blev men jag är jätte nöjd. Trots att vi hade flera galoppinslag och missar igenom programmet så fick vi ihop 66% och en 3 placering. Sedan i lag klassen så fick vi en 3 placering med laget alltså en utanför placering. Men individuellt tog jag och Bonope en 4 placering på 69%! Fast vi hade en felridning och många missar. Tänk när vi får rutin på allt och missarna blir färre och när vi inte rider fel! Grattis även till Malin till 1 placering, Cecilia till 2placering och även Filippa till 3placering! Och även ett stort grattis till Elvira till din fina 6 placering med Rihanna ni är verkligen så värda det!

Så coolt att endå vi placera oss efter 3 sm ekipage med 1 % från 2an och 3an. Helt sjukt!! Men nu taggar vi om till Fagersta om 2 veckor där jag är reserv på fei lagtävlan och fri mästerskap. Jag hoppas vi kommer med så vi kanske kan få ett sm kval i alla fall börja nosa lite på dem. En dröm och mål är Sm i år men vi får se hur vi sköter oss i klasserna. Annars om det skiter sig så ska vi kvala sm nästa år punkt! Sen vet man aldrig vad som händer på vägen. Men nu är jag mer taggad en någon sin på att tävla och att börja göra lite resultat igen.

Fortsättning följer...

Likes

Comments

Hejsan!

Det är så att jag nu har beställt mina nya tävlings stövlar. Eller nu? det var kanske en 2-3 veckor sen men startade upp bloggen förra veckan så det är lite nytt iallafall. Dem stövlar jag har nu är ett par vanliga Petrie olympic svart. Men dem nya stövlarna som jag har designat själv har jag valt att ta ett par deniro och dem kommer även inte vara svarta... Jag har valt att börja tävla i mörk bruna stövlar då jag har brun sadel och träns och så småning om kommer jag byta ut min svarta hjälm och kavaj mot en blå hjälm och kavaj men det får bli så småningom. Stövlarna har ett brunt lackat skaft sedan "vanlig" läderfot? haha vet inte riktigt vad det heter. Så ganska clean men endå inte så vanliga kanske att tävla i. Jag har inte riktigt koll men jag har iallafall inte sätt så många som tävlar med brunt lackat ;)

Jag hoppas dem hinner komma innan sista omgången men div 1 laget som kommer gå på hemma klubben (Svedens ponnyklubb) 10 juni. Så jag hinner med nån av sommarens tävlingar i dem! Sen är det där med att man ska rida in dem med. Det hemskaste av allt.... Jag som fortfarande får lite skavsår av mina petrie stövlar? Sen har jag hört att det tar längre tid att rida in petrie en de niro? Om det är sant får jag se men jag hoppas iallafall det! Sen kommer dem inte ha en vanlig svart sula då jag valde att ha en i trä då Norells som jag köper minna stövlat från tipsade om trä.

Tuvärr hittar jag ingen bild när dem är lackade men det här är ungefär hur dem kommer se ut bara att mina kommer att ha lack. Sen kanske kommer jag att fixa till en "Pärlrand" upp på stöveln. Men det får jag bestämma när jag har ridit in dem.

Här är petrie stöveln som jag har idag! När jag får mina nya stövlar så kommer jag börja med att rida in dem sen kommer dem användas som tävlingsstövlar och mina petrie kommer användas som träningsstövlar.

Likes

Comments

Äntligen sportlov yey!!

Mitt sportlov kommer jag att tillbringa med massa träningar för Emma. Det är nämligen så att Bonope kommer få stå i Emmas stall Tis-Fre. Så både Emma och jag kommer att rida han inte direkt någon vilovecka för han. Sen som toppingen över smeten har vi första omgången med div 1 på lördagen. Men ett lov fullt av stall kan det bli bättre? Jag är dock lite efter i min planering kan man säga jag måste fortfarande packa med lite foder och hö till han som han ska ha med sig till Emma men här sitter jag fortfarande hemma i mjukis kläder sen vi hade morgonen i stallet haha. Sen är även pappa på väg hem från Stockholm just nu då han har jobbat och vi ska vara ute i Vika kl 5 ops. Och mamma ligger hemma och har influensa, synd om henne :( Men nu måste jag skynda mig ut till stallet önska oss lycka till!

Kram <3

Likes

Comments

Hejsan!

Tänkte ta och berätta vilka tävlingar jag och Kungen ska på i år! Alla är inte bestämda på grund utav det beror på vilka resultat vi gör på dem kommande tävlingarna nu på våren!

Vi har redans startat våran första tävling för året i Insjön! Tävlingen arrangerades utav insjön men var i Rättvikskörhall. Vi startade bara en LAP:1 då jag kände att det räckte med bara en start att börja året med! Travpogramet gick inte bra alls då han inte var mellan mina hjälper men i galopp pogramet var han magisk! Allt bara flöt på då tuvärr så hållde jag på att nästan rida fel då jag tänkte rida snettigenom medans man skulle rida en galopp serpentin så den ena serpentinen blev lite vass... Så jag sänkte poängen lite där tuvärr men sånt händer! Det var inte våran bästa start tillsammans men tänk vad vi höjt våran lägsta nivå! Resultatet blev 62% godkänt endå.

Dem tävlingar som jag anmält till mig nu är!

Leksand Ridklubb 11/2

I leksand rider jag LAP:1 och jag är reserv i LA:1 som jag rider som en uppvärmningsklass.

Gävle Ponnyklubb 4/3

I Gävle kommer jag att starta Ponnyallsvenskan med Div 1 laget och även LA:1 som uppvärminingsklass.

Fagersta Ryttarklubb 18/3

Är så taggad på denna tävling då det blir min och Kungens första nationella tävling tillsammans! Vi tar det som det kommer då jag inte har några höga krav för första gången. Vi kommer att starta FEI lagtävlan och FEI mästerskap.

Detta är vad jag har kunnat anmäla mig till för stunden. Då dem andra tävlingarna jag vill åka på inte har öppnat ennu. Men planerna är att fortsätta starta Regonala/elit tävlingar efter Fagersta. Men som sagt det beror på resultatet det kan även hända att jag rider några LAP:1 efter Fagersta om det inte gick alls att rida igenom programmet. Detta är då min plan för början av tävlings säsongen. Sen får vi ser om jag kommer anmäla mig till nån lite mindre tävling så jag får lite rutin innan fagersta. Vi får se måste höra med pappa med om hur han kan följa med då det är han som kör oss överallt. Får återkomma om det sen!

Kram <3


Likes

Comments

Hej!

Nu är jag tillbaka här igen för att blogga. Jag är inte den som älskar att skriva och tycker det är det roligaste jag gör gärna något annat istället. Sen är jag alltid så "stressad" eller ska man säga ivrig? eller helt enkelt inte har ambitionen för att blogga. Därför blir det mycket stavfel i mina inlägg haha. Men jag får lära mig att börja läsa själv det jag skriver och inte bara stressa mig igenom. Det blir nog bara en tuff uppgift det för mig! Jag ska försöka att uppdatera så mycket jag kan och även försöka att blogga mer en två månader. Det är i alla fall vad jag har som mål med denna bloggen! Och även börja skriva lite längre inlägg ibland och inte bara så korta och sammanfattande att jag även ska försöka få med detaljer.

Bloggen kommer fortfarande att handla om hästarna jag rider men även ska jag försöka att blanda in mitt liv som ryttare. Vad gör jag som ryttare som ryttare för min elit satsning? Detta är då min plan för min blogg. Sen får jag se med tiden vad det blir av den men för stunden i nuet så blir det detta.

Kraam

Likes

Comments

​Hejsan!

Jag har bestämt mig att sluta blogga här då jag och Astrid har startat en blogg  tillsammans @teamdaladressyr så jag kommer att fortsätta att blogga där men jag kommer inte blogga här på ett tag...

Om ni vill fortsätta följa mig och Bonopes resa gå in och följ oss där!

Kram 

Likes

Comments