View tracker

Är det konstigt att ungdomar hamnar i depression? Är det konstigt att gymnasieelever tillslut ger upp hoppet på att lyckas?

Från första dagen i gymnasiet drömde man om hur det skulle kännas att ta studenten, att stå på trappan o se alla människor väntandes på sina barn, barnbarn etc. Man gjorde sitt bästa för att få bra betyg, lyckas lämna in uppgifterna i tid och vara så bra man kunde så man skulle kunna plugga vidare. Från första året för mig var det enda som räknades ett bra betyg ( Ett C eller högre), i tvåan gav jag upp lite på det och kunde acceptera ett E( man blev ju iaf godkänd!) och nu i trean, sista året, gråter man varenda dag för att man vill lyckas få en gymnasieexamen. Man går i TRE år för att skriva ett examensarbete som ska uppfylla vissa krav för att bli godkänd (E är det enda betyget).

GYMNASIEELEVER ÄR MÄNNISKOR, vi är mänskliga och man ska få lov att få göra misstag. MEN inte när det gäller examensarbetet. Där ska man uppfylla allting, råkar man och missar att skriva en källa eller glömmer skriva när man hämtar en källa blir det ett F. Automatiskt. Vi ska vara som robotar, omänskliga varelser. Vi får inte lov att misslyckas, vi får inte lov att tappa förståndet för då är vi körda. Vi lämnar alltså tre år bakom oss genom att vi va mänskliga, blinda på vårt eget arbete.

Om vi vill kunna plugga vidare på högskola måste man bo i särskilda kommuner som accepterar att man skriver om sitt gymnasiearbete. Men då hamnar man i en annan kvalgrupp och har en sämre chans till att komma in på högskolan. <--- därför ska man lyckas från första början. :)

Så ett tips till alla elever är, var omänskliga, var robotar och lyssna på allt lärarna säger och var maniska. Det hjälper inte att gråta, hamna i en depression för ingen tar hänsyn till det så som du skulle behövt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag börjar Red My Lips! En internationell organisations som inte vinner något mer än att alla har röda läppar! Dessa röda läpparna är ett vapen och ett verktyg för att väcka uppmärksamhet om sexuell misshandel, våldtäktsoffer och de som blir anklagade för att vara skyldig till en sexuell händelse för att de blev utnyttjade.

Precis som Movember (alltså no shave november) är detta ett sätt att synas på! Genom hela april ska detta röda läppstift bäras, visst själv kommer jag vara slarvig, men det är för att jag inte kan ha så mycket smink på mig på jobbet :(
Men hela april handlar om Sexual Assault Awareness Month, och som sagt jag stödjer detta för att så många blir utsatta för övergrepp dagligen, även i ens närmsta krets!

Stödjer ni också detta? På med ert finaste röda läppstift och våga visa er med det!

(Nej ej en riktig piercing)

Likes

Comments

View tracker

Jag är inte världens mest förtjusta människa att gå på Emporia. Men idag åkte jag, pappa och Lizzy in eftersom det är sy-mässa på Malmö mässan.
Dagen har mest bestått utav att pappa och jag har gått i affärer och kollat och köpt lite saker, jag fick tag på en ny jacka och hörlurar! Äntligen säger jag....
Men dagen har också mest bara bestått utav att äta mat, "frukost" på Barista och är man stammis där så bidrar man till en skolmåltid för barn i fattiga områden! Sen blev det Thai pad och såklart så blev det äggnudlar med kyckling och wok, godaste som finns! (Fast Thai Corner i Ystad är godast) sen blev det en froyo innan vi skulle åka hem, så har blivit en superfantastisk dag!

Likes

Comments

Sitter just nu hemma och pluggar, försöker hinna med allt som ska vara inne i veckan och som ska ha varit inlämnat.
Mycket har hänt dem senaste veckorna där jag enbart har haft panik, stress och ångest över att jag inte klarar av att få något gjort då jag är lite som en perfektionist när det gäller skolarbete.
Det är tråkigt när allting känns som att ingenting funkar, man klarar knappt av vardagen och man vill alltid bara ligga i sängen och kolla film eller sova. Aptiten är stor men samtidigt liten, jag är alltid hungrig men jag orkar knappast äta.

Jag vet att detta kanske låter som en liten depression, och ja det är det också. Jag fick veta för ett antal veckor sedan att jag var måttligt deprimerad, att jag inte var något akutfall men att jag behövde hjälp till att samla mina tankar.
Dem som har sett samma goa Cissi som alltid skrattar och som alltid är ute och roar sig, har sett masken som jag hållit upp. Jag har alltid varit på flykt för att jag inte vill ha med mina egna tankar att göra, jag har försökt verka som att jag alltid har haft det bra. Jag har varit mycket på fester efter att mitt senaste förhållande tog slut, supit mig redlöst och haft det jäkligt roligt. Men en fylla verkar bara i några timmar, och jag har alltid sökt nya fester. Nästan efter varenda fest så har jag antingen tömt en sourz flaska och några cider, eller så har jag fått i mig en halv flaska renat och några cider. En härlig fylla som jag kallar det.
Men mina tankar har varit något kopiöst spridda och jag har nästan varje dag gråtit. Försökt förstått vad som har varit felet.
Jag är otroligt känslig och tar illa upp för minsta sak, något som jag aldrig har gjort innan.
Jag är också väldigt aggressiv, blir sur för minsta lilla sak.

Ett antal människor vet ju om detta, och det antalet har hjälp en del. Men de glömmer nog enkelt bort att jag inte mår bra, då denna masken som jag så bra hållit upp fortfarande håller sig kvar.

Jag är fortfarande jag, men jag är nere i en svacka.
Jag är inte samma person som jag var innan sommarlovet, men jag är på väg tillbaka.

Bilresan hem från Italien i augusti 2014

Likes

Comments

Väldigt ofta känns mitt hår torrt och risigt, nästan som svinto.
Jag kom över ett bra pris på olja till håret för snart 1 år sedan, 2 för 1, hos yves rocher. Denna oljan består utav babassu, jojoba och macadamia. Dessa ingredienserna är super bra både för hår och hud. Det som slog mig var att den består utav 99% naturliga ingredienser, och att den luktar fruktansvärt gott!
Jag har använt en av flaskorna ganska flitigt, då jag har väldigt långt och tjockt hår. Men det syns knappt på innehållet i flaskan att det har tagits något. Den är väldigt dryg och man ska se till så att topparna får extra mycket olja då de är mest slitna. Det ska sitta i 10 minuter innan man ska duscha, och ska användas 2 gånger i veckan. Jag använder den dock enbart när håret känns tråkigt och risigt, för att håret får en ny lyster utav det och blir väldigt mjukt.
Kan inget annat säga än att den är min absoluta favorit inom hårinpackningar!


Likes

Comments

Något jag har önskat mig otroligt länge är en tatuering. Men inte vilken tatuering som helst, utan en med runskrift!

Viking-kulturen har jag praktiskt taget vuxit upp med, sedan -99. Alltså vid 3 års ålder. Varenda sommar har vi i familjen (pappa och stora syster, sen Lizzy) åkt på vikinga marknader runt om i landet. Varit i både Norge och på Åland.
Allt som sägs med att ungdomar inte klarar sig utan elektronik i mindre än en timme är bara lögner. På vikinga marknader får du inte synas med en mobiltelefon eller liknande elektroniska objekt (förutom kamera) om det inte är nödsituation. Men å andra sidan behövs ingen mobiltelefon på dessa marknaderna för att hela din familj är där, vänner som ovänner. Men under just dessa dagarna har du dig en stor familj som du kan gå till, hälsa på och få vänner för livet!

Denna skrift på mitt ben är enbart temporär, inte ÄKTA!~ "lär dig leva på riktigt"
För du behöver inte allt det onödiga som får dig att känna ett behov av att alltid vara uppkopplad! Ta med några vänner och stick till en vikinga marknad, ni kommer förevigt vara tacksamma för den gemenskap ni har funnit ✨

Likes

Comments

Att ha färg på läpparna har alltid varit en sorts tabu för mig, jag vill oftast ha dem så neutrala som möjligt. Men på senare tid så har jag fastnat för att våga ha färg på läpparna, våga sminka dig utifrån vad du tycker är snyggt o bry dig inte om andra. Och röda läppar!! Åhhh röda läppar är så otroligt snyggt!!

Dagens sminkning
Jag har inte dem dyraste produkterna, jag har fortfarande min h&m palette som jag köpte när jag gick i åttan (4 år sedan) och det fungerar superbra för mig. Oftast är inte det dyraste det bästa, utan man kan få hyfsat bra saker när man köper på tight budget!

Likes

Comments

Vaknade upp imorse, hade knappt sovit för att jag lyckats dra till mig en hemsk förkylning. Tankarna kring att köra upp var höga och förväntansfulla, tänk om jag gör något fel? Tänk om jag inte klarar uppkörningen? 

Proppade i mig massvis med medicin så att jag skulle klara mig ett tag utan att vara alldeles föööööör sjuk.


Som tur var hade jag allra första tiden på uppkörningen (klockan 08.00), vilket innebar att Polen färjan precis hade anlänt till Ystad, och där var lastbilar överallt. Detta kommer ju gå bra tänkte jag.
Men dem räddade nog mig, för att jag kunde bara hänga efter dem, simpelt med att inte överskrida hastigheten då det är uppförsbacke hela vägen till och på början av e65an mot Malmö ;)
Men jag klarade körkortet! Jag satte det, en helt sjuk och underbar känsla!
Men nervositeten var ändå högst gällande teoriprovet, för att där känns det värre att bli underkänd...

Men dagens bästa var ändå att jag fått köra helt själv i en bil! Mötte även min körskolelärare och fick sedan ett sms från honom som lydde, "skitskoj att se!!".
Körkortet är verkligen en befrielse!

Likes

Comments

Som de flesta i min umgänges-krets vet, så älskar jag att sminka mig. Smink har alltid varit fascinerande, och inte bara för att många andra tjejer också sminkar sig. Jag har alltid haft ett intresse för smink, mer som att jag själv får lov att skapa något unikt.

Jag började sminka mig i tidig ålder, redan när jag var 12. Fjortissminket passade aldrig mig riktigt utan jag var mer för fjemo-sminket. Hur otroligt det än låter.
Men i senare år, sisådär 6 år, har jag verkligen förstått att smink inte är något som man ska använda för att imponera på andra. Smink är ett sätt för en själv att känna sig säker, alla finnar och röda fläckar kan döljas. Jag har själv stora problem med att jag enkelt blir röd i ansiktet, och sminket är min safe haven, så att säga. Sminket tar dock inte bort allt hemskt, därför redigerar jag ofta mina bilder. Jag redigerar inte dem på så sätt att jag ser ut som en utomjording. Utan jag tar bort det som jag själv inte trivs med, vissa saker syns mer på bild än vad dem gör i verklighet. Jag vill även framhäva just sminket, och därför brukar jag se till så att det hamnar i fokus. Men å andra sidan är jag inte ensam om detta, många modellfotografer gör ju samma sak :P

Söndagar är typiska sminkdagar för mig, det är mitt sätt att spendera dessa tråkiga dagar på.
Dagens look:

Smink är en hobby,men det är även en livsstil.

Likes

Comments

Alla har vi någon gång varit med om att bli dumpad av personen som betytt allra mest.

Rädslan som uppstår när man helt plötsligt blir lämnad är skrämmande, man tror att man ska kunna klara sig själv och må bra, men tomheten som man aldrig känt innan tar över. Ens kompisar säger bara att man ska leva livet, för man är ju äntligen singel igen! Man ska sluta tänka på personen för att enbart tanken på denne kan få hela dagen att bli förstörd. På fester är denna personen den enda i ens tankar (speciellt om man dricker) för att det enbart är då man inte bryr sig ett skit om vad som kommer hända. Man får skuldkänslor för att man bara kramat en annan person. Sms:n och telefonsamtalen blir allt fler och dagen efter ångrar man sig att man ens lagt tiden på denne.

Rädslan, ensamheten, tomheten... Den försvinner aldrig någonsin, den är alltid där oavsett om man vill ha den eller inte. Tomheten som man aldrig trodde skulle uppstå, allting man gjort tillsammans, minnen, skratten, gråten. Allting ligger och gror inne i huvudet. Man blir okoncentrerad i sitt arbete, man kan inte fokusera på att äta.

Att göra slut är det värsta som finns, om det så är första gången man upplever det eller om det är femte gången. Det kvittar om du är 15 eller om du är 47. Känslan är fortfarande lika hemsk. För du vet att det aldrig någonsin kommer fungera med samma person. Personen är levande död. Tiden man måste stå ut med denna tomhet, är tiden tills man hittar en annan person som kan fylla upp den. Det hjälper inte med att dricka bort sina problem, eller gräva ner dem så djupt som möjligt. För att dem känslorna kommer ändå knacka på ryggen och visa sitt ansikte igen.

Din första, äkta och riktiga kärlek har antagligen redan visat sig, men man ska aldrig ge upp hoppet om att där kommer finnas någon annan som kan fylla upp dem känslorna igen. För man vet när ens "true love" har varit. Det enda är att gå vidare, oavsett tomheten. För djupt inom dig finns styrkan till att visa dig starkare, och bättre än någonsin. Kicken att visa personen som dumpade dig att du kan vara snyggare och bättre är otroligt stark.

Var inte rädd och prata med folk om du inte mår bra efter ett förhållande, för dem personerna som vägrar att lyssna på dig är personer som aldrig upplevt tomheten.

Likes

Comments