Ni njuter av höstlov medan jag njuter av tanken att jag snart är tillbaka på universitet och studerar. Gör ett nytt försök, den här gången på vad jag tror att för mig är rätt fakultet.

Det känns så himla skönt att ha möjligheten att gå tillbaka. Jag vill ju ändå studera och inte jobba. Den 30.10 börjar jag och min ångest över att inte ha något att göra kommer att omvandlas till nervositet.

Under den här hösten har jag lärt mig flera saker. För det första att det är skitsvårt att välja vilken väg man ska gå. För det andra att det är okej och ibland också bra att välja fel. Visst skulle det kännas skönt att bara gå efter en färdigutprintad plan ja, men det skulle också vara tråkigt. Du har all tid i världen att fundera, ändra och prova på. Det finns så många möjligheter och ingen kan välja åt dig. Det blir nog bra till slut.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Älskar hösten men när det regnar konstant i en vecka blir jag matt. Börjar studera igen nästa månad men tills det har jag inte mycket att göra på dagarna. Rastlösheten och tankarna som flyter iväg lite för långt gör mig ännu mer utmattad.
Jag tänker på gamla minnen platser personer känslor. Men till vilken nytta?

Likes

Comments

Provade vegansk glass idag och tyckte faktiskt om den. Smaken och konsistensen är lite annorlunda, men är endå glad att det finns goda veganska alternativ till glass :-)

Likes

Comments

Igår firade vi Veras födelsedag.Kvällen började med middag på Koulu och sedan gick vi vidare till andra barer! Det var faktiskt en jätterolig kväll; träffade många fina vänner och skrattade mest hela tiden! Dessutom var Leevi också ute i Åbo med sina vänner så vi träffades senare på kvällen <3

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att bli vegan. Håller med om att den blivit en stor trend men tycker verkligen det är en vettig sådan. Jag blir vegan för djuren, miljön och hälsan.

Under gymnasiet åt jag oftast den vegetariska maten i skolan, helt enkelt därför att den var godare, kryddigare och mer innehållsrik. Den senaste månaden har jag läst mycket om veganism och även sett olika dokumentärer om hälsa, köttproduktion och så vidare..Jag rekommenderar verkligen dokumentärerna som finns på t.e.x. Netflix!

För ett tag sedan bodde jag med min familj och åt då det som lagades, förstås. Ingen i min familj är vegetarian eller vegan så jag lagade endast vegetabilisk mat då jag var ensam. Nu bor jag i princip ensam kvar lägenheten vilket gjort mitt beslut om min kost mycket enklare.

Jag tänker inte byta från vanlig kost till vegansk på en dag utan tar det stegvis men har redan kommit ganska långt. Tyvärr är utbudet på veganska produkter och restauranger i Åbo inte lika bra som t.ex. i Stockholm men men det funkar. Jag har ännu inte slutat använda animaliska klädmaterial eller t.ex. vissa sminkprodukter men jag kommer dit senare!


Likes

Comments

Ibland är det så himla svårt att ta tag i saker. Att komma igång. Även om man har tusentals visioner, drömmar och idéer så kommer man absolut ingenstans.

Jag har funderat på samma projekt i flera år nu. I gymnasiet sköt jag upp det p.g.a. tidsbrist men nu då? Nu har jag ju mellanår och all tid i världen. Har suttit och funderat och skrivit på samma tankekarta i veckor nu, fullt medveten om att det inte behövs mer planering.

IDAG känns som en bra dag att börja.

Ja, det är en helt vanlig torsdag och inte en måndag. Alla pratar om "nästa vecka" och "på måndag". Som om att en måndag skulle ge någon sorts magisk kraft till att börja träna, äta hälsosammare, jobba hårdare..."Ny vecka nya tag" nej tyvärr. Allt kommer innifrån en själv. När man bestämmer sig för en sak och håller fast vid det.

Att leva utan rutiner är utmanande för många och då är det speciellt viktigt att lyssna på sig själv men även att kunna pressa sig själv. De flesta mår ändå bättre av att vara produktiva och det viktiga är bara att tänka på vad man har som mål och hur man skall uppnå dem. Samtidigt måste man hålla en viss balans och inte pressa sig själv alldeles för mycket.

För mig går det väldigt mycket i perioder. Under en period kan jag helt sakna motivation medan den andra perioder kan gå på övervarv och skapa ångest för att jag inte hinner med allt jag vill. Det går åt båda hållen, huvudsaken är att inte falla allt för långt åt någondera sida.


Följ era drömmar och kämpa för det ni vill uppnå!

Kom ihåg att alla är i samma situation, alla vill vi komma dit, till toppen av världen.

Lycka till !!


Likes

Comments

inflyttningsfest hos Elin och Frida!!

Likes

Comments

okej det är det typ varenda dag i mitt liv men aja.

Likes

Comments