Header

Allmänt, Träning

Hej på er!

Tanken var att jag i tisdags förra veckan skulle ha skrivit ett inlägg när jag kom hem från skolan. Något i stil med att nu är det sista provet skrivet, lite tankar osv. Men istället hade jag feber och låg däckad enda till fredag i princip. Målet var att bli frisk så jag skulle kunna fara med på lägret till muonio. Och här ligger jag nu i sängen på hotell Jeris och vilar efter maten i väntan på nästa skidpass. Ett pass är gjort, blandade känslor, roligt att skida, men skate njäää inte min kopp med té. Nu till eftermiddagen är det klassiskt och det blir genast roligare. Hoppas jag.

Här finns snö så långt ögat kan nå. Lite komiskt att jag inatt drömde att jag var på semester till en varmt och soligt ställe, Fast jag befinner mig i norr och det är snö på marken.

Printade också ut lite positiva texter som jag lagt upp på väggen i vörå. Får se om man blir påmind att tänka positivt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, <3, skola

Måndagen är här igen och jag har just skrivit klart ett prov och väntar nu på matematik prepp innan denna dag är slut.

I helg har jag och Mikael hunnit med väldigt mycket. I lördags började jag dagen med att gymma och när jag kom hem var Mikael hos oss. Vi åt lunch och hoppade sedan i bilen och körde till min mormor och morfar. Körde via gravgården hem och därefter åt vid middag hemma, bakade pepparkakor drack glögg och spelade kort med familjen. Såg på de två sista avsnitten av solsidan innan vi somnade.

Följande dag startade i gymmet där jag tränade ben och mage. Snabbt därefter packade vi ihop våra saker. Körde till Mikaels syster Maria för att hjälpa henne bygga ihop lite möbler. Och vi satt där längre än vi hade planerat. Vi skruvade, skrattade och drack kaffe. Deras hus håller på att bli helt klart, och det är så fräscht och mysigt och det är så bra planerat.

Som sagt så rusade tiden iväg, och vi körde bara snabbt via min farmor för att se hur hon mår och säga hej, innan vi snabbt körde hem, åt något snabbt och körde vidare till Härmä där vi simmade i 2h.

En så rolig helg har jag bakom mig, så nu känner jag att jag kommer orka bra med denna vecka. Den är i och för sig inte så tung. Ett prov kvar och därefter är det bara provutgivningar och så är denna vecka slut.

Hoppas ni får en bra vecka!

Likes

Comments

Allmänt, Tankar

Prov veckan började igår och jag skrev mitt första prov för denna gång idag, ett engelska prov om man ska vara exakt, provet gick bra enligt mig själv Har 2 prov kvar som skrivs på Måndag och Tisdag. Så alla kan ju ta och gissa hur min helg kommer se ut. Mikael kommer även hit imorgon, så han får hjälpa mig med matematiken.

Veckan har gått långsamt, det bli mörkare tidigare på dagarna, inte bara märkbart utan alla blir lite dystrare, alla har lite mer ''lejdon'' på livet. Har dessa senaste 2 dagar varit nästan överdrivet glad, Slängt på ett litet smile i skolan för att försöka bryta den tunga luften. Sen om det har fått folk på bättre humör eller om de bara tyckt jag varit för glad vet jag inte 😁 Men jag har iallafall märkt på mig själv att jag blev mer positiv.

Minns att jag för mer en ett halv år skrev att jag skulle bli en gladare människa, det gick väl sådär. Gick några veckor sen glömde jag lite bort det. Hur ska man egentligen bli en mer positiv människa? Klistra upp post-it lappar på väggen som påminner en om att le? Ett alarm på telefonen som varje halv timme alarmerar om att man ska tänka positivt? För mitt problem är att ja glömmer bort att vara positiv. Finns det någon som har några bra tips om hur man blir en gladare människa med ett mer positivt tänkande? Kommentera gärna.


Det finns ju så många olika tema dagar för allt. Kanelbullens dag, Lakritsdagen, Promenadens dag, Picknickens dag, Golfens dag, Bara för att nämna några vid namn. Finns det en positiva dagen? Kanske det gör, har inte kollat. Men i så fall är ju det en dag i året. Kan det inte finnas en sån dag i veckan? Typ varje Onsdag, mitt i skolveckan. En dag då alla är positiva och glada.

Aja ska försöka komma på ett sätt för att bli en gnutta positiv varje dag. uppdaterar er sen på vägen. Så ser om jag om en månad, kanske jag blivit en positivare människa. Vem vet?


Likes

Comments

<3, Allmänt
Hej på er!

Helgen för två veckor sen spenderades i Jämi på träningsläger där jag fungerade som en av tränarna, Såå otroligt roligt att få va tränare åt de små! Iallafall, när vi kom hem tvättade jag och pappa bilarna och bytte till vinterdäck eftersom de lovat snö till torsdag. Sedan var jag en sväng till Mikaels på måndagen och man skulle inte kunnat tro att jag hade tvättat bilen bara en dag tidigare. Och som utlovat kom snön under natten till Torsdag och man fick vakna upp till ett Vinterland som hette duga. Men det var väl vintern som höll i hela 2 dagar detta år. Nånej nu ska vi inte vara så pessimistiska utan hoppas och tro på en vit vinter detta år.

Snön försvann sedan tragiskt på lördag, Och jag hade redan börjat tänka på vad jag ska göra med alla ''höstbilder'' som ska upp i mitt instagram feed, men modernatur löste det åt mig 😁 en liten dos av i landsproblem där ja.


I lördags efter runt lunchtid satte jag mig i bilen och körde till Mikaels, På kvällen gjorde vi inget speciellt, såg på den nya skräckfilmen IT, och ska jag vara ärlig tyckte jag inte den var speciellt bra.

Dagen efter var det födelsedagsfirandes för Mikaels bror Markus och hans fru Sandra. Så dagen började i Härmä vid powerparks inomhus karting, Och sedan bjöds det på smått och gott hemma hos dem, Det var en så rolig dag!


På kvällen gjorde jag och Mikael det lite extra mysit med smällt choklad, vindruvor, banan och några avsnitt av solsidan.
Nu har ennu en ny vecka börjat och den började med att vi hade ''mysdag'' i skolan, så majoriteten gick runt i pyjamas eller mjukiskläder. En bra start på veckan känner jag!

Likes

Comments

Allmänt, Lista

Hej på er!

Sitter i bilen på väg till Jämijärvi där Oravais ska ha ett träningsläger nu under höstlovet, så jag åker med som tränare.

Tänkte passa på nu när hösten är här att göra Sevendays höstlista som var veckans blogg lista i slutet av augusti. (Här hittar ni den) Men jag gör den nu istället 😉


Man vet är det är höst när:

När löven blir gula, röda, Orangea. Och så känner man det i luften, den blir mycket svalare. Och det börjar regna (i och för sig så har det regnat hela sommaren).

Låt som ger mig höstkänslor:

Eumh, har nog ingen speciell ''höstlåt'' om man säger så. Jullåt skulle varit mycket enklare 😂

I höst vill jag klä mig såhär:

En kappa, stickad tröjja, ett par svarta byxor och höga stövlar. Allt detta har jag förutom höga stövlar, har alltid lånat ett par av mamma när jag haft på mig ett par såna. Så det är en av plaggen som ligger på önskelista just nu.

Höstens dofter:

Löv som möglar 😁 nämen antar dem menar vad man vill ha för dofter typ på ljus och sånt. Så i så fall säger jag Vanilj.

Det bästa med hösten:

Alla färger, och att man får mysa ner under en filt och se på film/serie en regnig dag utan anledning.


Det sämsta med hösten:

Tidpunkten då snön inte kan bestämma sig om den ska stanna eller inte och det blir slask istället. Det är det absolut sämsta med hösten.

Mat som jag förknippar med hösten:

Ömm lite samma här som med låtarna, jag har inte riktigt någon mat jag förknippar med hösten, här skulle det också vara lättare på jul.

En höstkväll spenderas:

Med lite tända ljus, något snacks, och se en bra serie/film med bra sällskap. Det räcker för mig, inte så komplicerat.

En sak jag ser fram emot i höst:

Är det tillåtet att säga snön? okej nähe. Jag har inget speciellt att se fram emot, så får väll se vad Hösten har att erbjuda.

Där var då min lista, hoppas ni alla får ett underbart höstlov!

Likes

Comments

<3, Allmänt, vörå

Idag vaknade jag till ett soligt Finland, klar blå himmel och gula löv på träden. Men vi backar bandet lite till fredagen den 13. Fasornas fasa.

Varifrån kommer fredagen den 13?och varför är just den dagen en ''otursdag'' ? Det frågade jag mig själv och bestämde sedan för att ta reda på saken. Vad jag kom fram till var flera teorier, bland annat att förut avrättades nån person på fredagen den 13, en annan handlade om att Jesus lärjungar var 12 och att judas var den 13 vid bordet, nått sånt ingen aning egentligen. Men det fanns en rolig statistik jag fastnade på som sade att 7% färre skador på fredagen den 13 än under en genomsnittlig dag, och 3% färre skador på fredagen den 13 än på en genomsnittlig fredag. Vilket betyder att det sker mindre skador på fredagen den 13 än på en vanlig dag, Kan det ha något att göra med att alla är mer försiktiga eftersom det är just fredagen den 13. Okej för mycket fredagen den 13 i en tanke.

Iallafall skrev ett prov i fredags och det gick bra. Körde därefter hem för att sedan följande dag köra tillbaka till Vörå för att heja på min lillebror som var med i Valhalla Obstacle Race som var en hinderbana tävling. Roligt såg det ut och bra gjorda hinder. Synd bara att det regnade hela tiden.

Därefter körde jag vidare till Mikaels. En gång tidigare när jag var där var det såå fin himmel på kvällen (detta var under den tid jag gick på kryckor) jag hoppade iväg ut, men innan jag var ute så var molnen inte lika rosa mera, men dimman kom sakta krypande. Och jag tänkte yess detta blir fina bilder. Knäpper på kameran och tar första fotot, ''inget kort''. Kortet låg fortfarande i datorn efter att jag överfört bilderna tidigare den dagen. Iallafall, denna gång var jag beredd, Inte många moln syntes på kvällen och jag stod nästan 1h med kameran och väntade och fotade lite på samma gång.

Denna gång var det ingen rosa himmel eller så, men en fin solnedgång iallafall.

Lite smått rosa pastelligt var det ju ändå. Och så fint det speglade sig i vattenpölarna, men tänk att dessa vattenpölar befinner sig på åkrarna och förstör, iallafall de senaste dagarna har bjudit på fint väder. så hoppas det håller i sig. .

Likes

Comments

Allmänt, skola, <3

Hej på er!

Har varit borta i några dagar, De dagarna har jag legat i min säng och gjort i princip ingenting. Jag har gjort läxor, sett serie, och fotat.

Anledningen varför jag har legat i säng så mycket är för att jag stukade foten för lite mer än 1 vecka sedan. Kortfattat så var jag och Sandra som vanligt och dra träningar och mitt under träningen stiger jag snett i en backe. Min fot svällde upp och värkte något otroligt mycket. Hela resten av kvällen värkte den. Morgonen efter körde Sandra mig via Vörå hvc vidare till Vasa. Där röntgades jag och fick svaren att inget var brutet eller några sprickor syntes. Blev så glad.

Har stukat foten minst 4 gånger men denna gång är nog den värsta, tidigare gånger har jag ändå kunnat stöda på den och relativt snabbt gått normalt. Denna gång kunde jag ha ned foten i Söndags, innan det så har det strålat i hela foten och den har börjat värka så snabbt den snuddat i marken. Nu har jag börjat kunna stöda på den, men den gör fortfarande ont och den är svullen och blå/grön på vissa ställen.


Helgen spenderades hos Mikaels, där tog jag upp stickandet igen, stickade ett par sockor till honom och började på ett till projekt. Så medans Mikael var ute och jobbade satt jag i soffan och stickade. Så roligt och mysigt att spendera hela helgen med Mikael. Fast saknade nog mamma, pappa och William också. Men igår var mamma förbi och hälsade på under tiden William var på träning. Vi drack kaffe och åt Rosabandet bakelser.

Ska snart bege mig mot skolan igen för att ha en timme matematik och skriva ett engelska ordförhör jag missat.

Hoppas ni andra får en super dag!

Likes

Comments

Allmänt, video

Hej på er!

Kikar snabbt in för att meddela att det finns en ny video ute på min kanal nu, där jag färgar mitt hår! så in och kika 😉 HÄR hittar ni videon!

Ha det bra så länge och ta hand om er så hörs vi!

Likes

Comments

Allmänt, Mode

Hösten kommer rusande i 200 km/h, och jag känner mig inte riktigt redo. Vad ska man börja ha på sig? Älskar verkligen att gå runt i stickade plagg, helst ska det vara lite oversize och svart, så är det jag i ett nötskal. Tycker även om grått och vitt också när det kommer till kläder.

Kikade in på Nelly för några minuter sedan för att se om mina ögon fastnade på nått, och visst gjorde dem det! 😉

Är också på jakt efter ett par gummistövlar, hur tråkigt det än må låta så är så fallet. Jag vill så kunna lägga på mig ett par gummistövlar i detta regniga land och slippa bli våt om fötterna.

Här får ni se några plagg jag föll för!

(bild: nelly )

(bild: nelly )

(bild: nelly )

(bild: nelly )

(bild: nelly )

Likes

Comments

Allmänt, Träning, <3

Sitter i bussen och har c. 40min innan vi är i Närpes. Lägret har gott snabbt som det alltid gör. Även fast jag inte varit helt skadefri har jag kämpat på i min egen takt. Några dagar efter Lidingöloppet fick jag otroligt ont i vänstra ljumske/höft och det sitter ännu kvar och lite salt i såren på de var att jag var omkull när vi rullskidade häromdagen. Konstigt nog fick armbågarna ta allt stryk, har enbart ett nästan osynligt blåmärke på vänstra knä och ett blåmärke på vänster höftben. Så med tanke på att armarna fick ta allt så klarade jag mig otroligt med enbart svidande skrapsår på vardera armbåge.

Men vi hade iallafall tur med vädret, har gått att träna i shorts majoriteten av dagarna, så lite harmt att man inte hade med sig ett par såna. Men överlag ett roligt läger med bra tränare återigen!


Längtar till jag är hemma igen och får träffa Mikael, ska krama han lite extra mycket idag eftersom vi har halvårsdag, vart flyger tiden iväg? känns typ som det inte alls var länge sen jag första gången jag träffade han. Men sen när man tänker efter har man samtidigt hunnit med så mycket att det känns som man har känt han hela sitt liv.

Likes

Comments