Sportlovet närmar sig med stora steg, bilskola och träning.

Men en sak i taget och då kan vi ju börja med de som är närmst, träningarna. Det skriver jag med glädje i bokstäverna, har aldrig känts så bra att träna. Allting bara flyter på, dragen går bättre än någonsin och jag var igår frivilligt, notera F R I V I L L I G T och springa i 1h, och det gick hur bra som helst! Snart är jag tillbaka.

Tänk att idag har jag sista teorilektionen, började ju just och det är redan färdigt blir att ta tag i boken nu också. Och att köra blir bara roligare och roligare längtar alltid till nästa gång man ska vara den som sätter sig bakom ratten och har ansvaret så man kommer sig säkert fram till slutdestinationen. Har också börjat se på lite bilar, men att jag har väldigt höga krav gör att jag ofta tröttnar eftersom ingen bil faller mig i smaken. Pratar nu inte om några dyra bilar och vissa kommer säkert säga att man inte ska ha så höga krav på sin första bil, och nej jag håller med men jag vill ändå känna att jag köper en bil jag själv vill ha och inte bara tar den första jag hittar.

Sportlovet ligger ett stenkast bort och redan på fredag drar jag iväg till Äkäs för att träna längtar redan. Ska bli skönt att åka till lite vinter, fast för tillfälle ser det ganska bra ut här hemma också.

Denna dag vaknade jag just innan 8 för att hinna på morgonmål och sen i lugn och ro gå till skidspåret för att göra en lätt träning. Ställa mig till skolan och gå på den enda lektionen jag har som börjar 13.00. Så skön dag.

Några bilder från de dagar som gått
1) övningskörning 2) behöver jag säga mer? 3) de fina vädret jag hade på min löptur

Likes

Comments

tävlingar, skola, Träning

Senast jag skrev var jag på väg till Borgå på Fssm, kan meddela att sprinten gick sådär lite missnöjd men annars helt ok. Individuella gick däremot mycket bättre en av mina bästa fristils tävlingar någonsin, aldrig har det känts så bra att åka med skateskidor på fötterna. Så Lördagen var jag mer en nöjd över. På söndag var det stafett och jag skidade i damlagets 2 lag med Elin och Ellinor, och även denna dag kändes väldigt bra. Så en lyckad tävlingsvecka har jag bakom mig.

Veckan som gått har varit sista veckan på denna period och nu är det bara 2 perioder kvar av detta läsår, fatta att det bara är 2 perioder kvar så har jag gått ännu ett år i gymnasiet. Veckan innehöll bilskola, alla hjärtans dag, penkkis, och jag övningskörde för första gången i Onsdags, såå roligt kan jag säga, och det gick faktiskt väldigt bra. På Tisdag hade någon varit och lagt ut hjärtan på allas dörrar på internatet, såå himla gulligt och omtänksamt gjorde verkligen morgonen till den bästa!


Annars då? Lite snö har kommit ned, så nu ser det ut som vinter igen. Negativa med det är att det har blivit väldigt halt så får se hur det går att köra på måndag.

På fredag hade jag 1 lektion och efter det gick jag och Antonia tillbaka till internatet, vädret var så fiint att det var till och med skönt att gå, och med bra sällskap kan det ju inte bli bättre!


När jag kom hem på fredag for jag och mamma till gymmet, länge sen jag var till gymmet så det var riktigt roligt att träna styrka som omväxling.

Dagens planer då? ta de lugnt, bara återskaffa krafter efter en intensiv vecka så jag ska orka med den nya perioden jag har framför mig. Träning? kanske, har inte haft en vilodag på hela veckan. Sen blir det att packa till Vörå så inte jag behöver stressa med det på morgonen.


som avslutning får ni några bilder från dessa dagar och till sist en bild på en av de bästa människorna som existerar, du gör mina dagar i Vörå klart mycket bättre!

hoppas ni andra får en bra dag idag!

Likes

Comments

Ännu en vecka har dragit förbi, 2 prov skrivna (ett modersmål och ett matte prov). Har nu bara ett prov kvar på denna period, såå skönt att det snart är över. Sitter för tillfället i bilen på väg till Borgå där Fssm kommer hållas i år och idag står det klassisk sprint på schemat. Men tillbaka till veckan som gått.

Måndag

I måndags skrev jag modersmålsprov, det har vi redan fått ut och jag är nöjd med vad jag fick.

Vi (jag, Annie och Sandra) + flera andra började bilskolan.

Och träningen för denna dag blev löpning.


Tisdag

Tisdagen gick åt till att läsa på matteprov, så de var i princip det hände denna dag.

Träningen blev parstakning på dragmaskinen på morgonen och klassisk skidåkning på kvällen.

Onsdag

På onsdagen skrevs Matteprovet och det kan ha gått precis hur som helst, inga kommentarer på de provet.

Sen var det andra gången vi var på bilskola och blir bara mer taggad på att få köra.

Träningen blev klassisk skidåkning på morgonen.

Torsdag

Var en kort skoldag med matte och historia och efter det satte jag mig på bussen för att åka hem.

På kvällen blev det att packa och sen tidigt i säng för att orka med morgondagen.

som träning skidade jag på morgonen men denna gång valde jag att ta skate.


Fredag

Idag var väckningen 05.00, vi åt frukost och sedan satte vi oss i bilen och påbörjade vägen ner till Borgå.

Har hittills sovit, lyssnat på musik, sett på Jocke och Jonnas spökjakter, så spännande att se på ju. Och nu skriver jag detta inlägg med musik dunkande i öronen.

Vi får hoppas att detta blir en bra dag! Tycker som sagt om klassisk sprint, så detta ska bli en rolig dag.

Likes

Comments

tävlingar

Hej!

Gårdagen spenderades i Malax på skidtävling och det var sprint på schemat, vi var bara 3 med i 18års klassen. Det var jag, Nathalie och Amanda, Vi var alla mycket jämna och det hela var en mycket rolig tävling. Jag hade sämre skidor i finalen än i tidskörningarna och hamnade lite efter i ena backen, men jag tog mig tillbaka och spurtade mig till en 2 plats. Sprint är nog en av de roligare tävlingarna inom skidåkning, speciellt i klassisk stil.


Efter tävlingen var vi till Tesses Café där jag åt en laxsallad och ja den var lika god som den ser ut!

Denna dag började med ett härligt gympass och därefter lunch med farmor. Kvar av denna dag kommer gå till provläsning, eftersom jag har modersmålsprov imorgon och matematikprov på onsdag. Sen blir det att packa till vörå och tidigt i säng!

Likes

Comments

Min start på detta år har varit annorlunda på många sätt, hänt både positiva men framförallt negativa händelser på dessa 31 stycken dagar som passerat mitt liv. Tänker inte göra ett deppigt inlägg här nu eftersom jag sagt till mig själv att från och med 27.01.2017 bli en mycket gladare Cecilia Back, men mer till de senare.


Vi kan börja med de negativa händelserna bara för att få det ur världen.

Har varit sjuk (igen, ja),


Min motivation till träningen och skolan har varit värre än en berg och dal bana, med mest utförsåkning.

Har aldrig på läänge hatat mig själv så mycket som jag gjort denna månad, har tyckt att jag inte räckt till, inte presterat mitt bästa utan gjort alla runtomkring besvikna. har bara velat bort från allt och alla.

Och till den största saken varför denna månad varit ett stort och tomt svart hål. 07.01.2017 Var den dagen vi var på skidtävling till Sundom, 07.01.2017 var den dagen jag sprang in till bokhandeln i Vasa och köpte mig för första gången en finska bok. 07.01.2017 var den dagen min pappa hörde sin pappas röst för sista gången. 07.01.2017 var dagen min Farfar gick bort. Och det är en sak jag ännu inte förstått snart 4 veckor senare, för i mitt huvud finns han ännu kvar, i mitt huvud hör jag ännu hans röst. har aldrig träffat någon så godhjärtad och hjälpsam som min farfar. Har aldrig träffat någon som klagat så lite som han, för han klagade aldrig allting var alltid bra (fast det inte alltid var det) Han var den som alltid fanns där och nu finns han plötsligt inte där mera. Saknar dig! <3

Känner hur tårarna sakta börjar söka sig till mina ögon just nu,. (för er som är intresserade finns en 1min video på sången jag sjöng på begravningen på min instagram: cicci_maria)


älskade farmor du är en av mina stora förebilder!

Nu till de positiva sakerna!!!

Jag har bestämt mig för att bli en gladare människa, har nu varit en gladare människa i 1 vecka och jag känner redan resultat, mår mycket bättre inte bara psykiskt men även fysiskt. Min kropp mår mycket bättre eftersom jag tar hand om den mycket bättre nu när jag 'är gladare. ( förutom de gånger jag matat den med glass, men den mår bra av det också)

Har gjort 2 riktigt lyckade tävlingar i Januari, skönt att känna att formen finns där under all depression. Bara att gräva fram den.

detta var då en ''kort'' förklaring på bloggens tomma månad, mitt år börjar nu! Ska påriktigt se till att resten av 2017 blir mitt bästa år någonsin!!

Idag skrev jag finskaprov, hade en bra känsla genom hela provet så vi håller tummarna på att det går vägen. Nästa vecka kommer bli en tuff vecka, med 3 prov, men känner att jag har flyt just nu så kommer surfa mig genom den veckan galant!

Likes

Comments

nyår

Hej!

eftersom det snart byter år tänkte jag gå igenom årets nyårslöften och samtidigt dela med mig av mina nya löften.

Året bestod av 2 nyårslöften, 1 att dricka mera vatten och 2, att inte äta godis på 1 helt år. Det där med att dricka har jag om jag ska vara ärlig glömt bort helt och hållet, så ni kan ju lista ut hur det gick. (men tror att jag tagit igen det med tanke på hur mycket vatten jag drack den veckan jag var sjuk)

Det andra löftet att inte äta godis på 365 dagar inkluderade även, chips, läsk, kex av alla slag (även tårtor och bulla) och Glass, att helt enkelt försöka äta mindre socker. Och det har gått förvånande bra, har aldrig riktigt varit snål på nått, förutom glass, så har redan köpt glass så jag kan äta när jag får, vilket blir den 4.1 (eftersom jag inte började den 1.)

Nya Nyårslöften

Årets nyårslöften är ....

1. att fortsätta vara utan godis och choklad, läsk och chips. Godis och choklad för att jag vill testa vara utan 1 år till och läsk och chips mest för att det är 2 saker jag inte saknat överhuvudtaget. Glass kan jag inte vara utan längre så de tänker jag äta, och bulla, kex och sånt när det är festligare tillfällen så de kommer endå vara i minimala mängder.

2. Tänker inte ha nått nyårslöfte nu att ''blogga varannan dag'' eller nått sånt för de vet jag själv att jag inte kommer hålla, men att ''blogga mera än förra året'' kommer inte vara så svårt så de kommer jag nog hålla med marginal.

Tror jag fortsätter hålla den röda tråden med att bara ha 2 nyårslöften, annars blir det bara löften jag slänger hit och dit och inte lägger några värden på.

Har ni några nyårslöften? Vad är era nyårslöften? skulle vara roligt att veta!

Likes

Comments

jul

Hej!

Okej detta kommer inte bara vara en lista på saker jag önskar mig till jul utan även bara lite prylar jag har fått ögonen för just nu om man säger så.

1. Jag har på senaste tiden börjat använda mitt Nomination armband igen, och vet att de är jätte gamla men tycker faktiskt de är rätt stilrena och snygga (beroende på vad man har för detaljer på då) funderar själv vad jag vill ha, har redan ett guldhjärta och ett utslitet C, funderar lite på att jag skulle vilja ha namnet i silver, men kan man då ha ett guldhjärta? får fundera vidare.

2. En ny telefon skulle jag behöva, men det är endå inget jag måste måste ha nu nu nu utan ja, den får jag köpa sen när jag påriktigt måste ha en ny. Det är absolut inget fel på den jag har just nu, förutom att minnet i den håller på att ta slut, och då är den inte fylld med bilder utan det är uppdateringarna som tar så mycket plats så det är inte så mycket jag kan göra åt saken.

3. En oversize stickad tröja, behöver jag säga mer? En tröja man kan mysa ner sig i, se på serie och dricka varm glögg.

4. Vita påslakan och kuddöverdrag, heter de ens så?? nåja iallafall.

5. En lampa jag kan hänga i fönstret med av och på knapp så jag slipper springa upp varje gång jag vill ha på den/ av den. Helst skulle den få var vit/guldaktig, nått sånt.

6. Som sist har jag skor, har inget speciellt eftersom de är såå många jag skulle vilja ha, älskar skor. Skulle jag bara ha råd skulle jag äga alla skor som finns typ, älskar allt med klack också men har lite svårare med det, bara en sak jag måste öva mentalt på.

Likes

Comments

Har min febermetare pipit som högst idag, så uttrycket denna vecka ska jag satsa på träningen stryker vi från listan. Min feber kom ganska direkt på kände inte riktigt någon symtom innan utan det var igår kväll jag kände mig lite trött och orkeslös, och de visade sig att jag hade stegring. Bestämde då att jag skulle stå över dagens tävling, vilket också var ganska klart när jag vaknade med 38,1 efter en helvetes natt. Har hela dagen känt mig trött och har för det mesta sovit. För tillfället känner jag mig lite piggare, (eller så pigg så jag orkar skriva detta inlägg)

Dagens inlägg var igentligen planerat att vara en ''önskelista'' eller ett inlägg om lite olika saker jag skulle vilja ha. Men den får komma imorgon istället.

Sen känner jag lite stressen komma med tanke på Biologi provet jag har på måndag, och tanken var att jag skulle läsa idag. men eftersom jag bokstavligen har sovit bort denna dag i hopp om att så fort som möjligt bli frisk har ju inte detta blivit av så morgondagen är min sista chans så måste verkligen ta tag i det.

Nu ska jag dricka lite mera vatten och varm saft för att sedan sova lite till. Har föresten sett ut serien Skam och inga fler avsnitt har kommit ut på Blindspot på väldigt länge så har inget att se på nu heller, lika bra är väl de så jag skulle få något gjort. Men om någon har några tips på serier så är det bara att kommentera.

Likes

Comments

Allmänt, skola, Träning

Har länge tänkt skriva ett nytt inlägg men aldrig kommit mig för. Gör av någon anledning alltid så att jag varje dag och händelse tänker att det här ska jag skriva ett inlägg och såhär ska jag skriva men det blir aldrig av.

Sitter just nu i mammas kontor utan något att göra så kan ju lika bra slänga ihop ett inlägg om vad som skett under en månads tid nu.

Det har blivit December och nu är det endast 9 dagar kvar till Julafton, helt sjukt om man frågar mig, tänk att det snart byter år. Denna period har varit en mycket lätt period vilket jag behövde. med endast 2 och 1/2 kurs och lediga fredagar har jag försökt att ta det lite lugnare, hur det har gått är sen en annan sak. Har 2 prov nästa vecka, julfest på Torsdag och sen får vi jullov.

Förra fredagen var vi (jag, mamma och min lillebror) till vår kusin för att baka lussebullar, de är en så härlig familj och det var väldigt roligt att umgås med dem en liten stund.

och de bor i ett så otroligt mysigt hus, skulle själv kunna tänka mig att bo sådär, älskar inredningen.

Denna vecka gick snabbt, på måndag morgon tog jag bussen till Vörå. Har denna vecka satsat mer på träningen, så mera sånt och mindre annat.

Denna dag var kort och enkel, Dagen började med träning och sedan en matte lektion innan jag satte mig på bussen och nu sitter jag då här och skriver detta inlägg i väntan på att vi ska dra till gymmet. Min balklänning har också kommit för nån vecka sen men den får ni se först när det är bal.

Likes

Comments

Allmänt

Hej

Sitter just nu i bussen påväg till Muonio, där ett c. 1 veckas långt läger kommer hållas. Som alltid e de hatkärlek att åka till Muonio, kärlek till Muonio men hat till bussresan upp som tar c. 8h. Vi har nu kommit till Uleåborg och jag är redan rastlös.

Idag är det också Farsdag, så jag vill passa på att gratta pappa och säga hur mycket du faktiskt betyder. Vi kommer inte alltid överens och jag är inte alltid en liten prinsessa, men du kommer alltid vara my king no matter what. Du är alltid den jag frågar när jag behöver råd och jag vet själv att jag allt för sällan visar min uppskattning till allt du faktiskt gör. Hoppas du har en bra farsdag iallafall! <3

Likes

Comments