Träning, Allmänt

Ny vecka med nya möjligheter, eller hur var det. Förra veckan tillbringades i Solvalla där de 2 första dagarna inte gick så bra medans de 3 andra gick bättre, helgen spenderade jag där hemma och i Söndags bar det av till vörå igen. Gårdagen var ett litet helvete i sig och träningen ville jag bara skulle vara över så fort som det bara var möjligt, min motivation till träning är just nu på botten, men jag kämppar på, skulle inte vissa träningar gå bra skulle jag helt tappa hoppet.

Okej slut klagat för idag, nu efter skolan ska jag bara vänta på sandra som är iväg på en löptur innan vi drar igång med lite styrka, och därefter ska jag försöka ta mig ikapp det jag missat.

Morgondagen består av träning, skola och sen får jag se vad jag hittar på!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Just nu sitter jag i bussen på väg till Solvalla på ett 5 dagars träningsläger med Fss, Öid och Nåid. Och jag hoppas verkligen mitt illamående ska hålla sig ur vägen och inte förstöra detta läger nu. Det är väl c. 1 timme kvar nu innan vi är framme och då blir det att checka in och sedan ganska direkt att fara på ett rullskidspass.

Även fast vi far på läger måste ju ändå läxor göras så böckerna är också ner packade i väskan, bland alla kläder och annat man behöver på läger.

Som ni kanske märker har jag lite idétorka, men vad har hänt på senaste tiden? Jo Skolfotona har anlänt och jag märkte ganska snabbt att idrottarnas foto saknades, så fick göra en efterbeställning på de, ja menar man vill ju ändå ha det.

Nu ska jag fortsätta att ögonshoppa lite och sedan borde vi snart vara framme.

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Hej!

Nu är alla prov skrivna för denna period, och har bara fått ut två av tre men de jag fått ut får jag personligen vara nöjd över, är på rätt väg iallafall. Känns skönt att börja andra skolåret såhär, så man får lite självförtroende. Vilket behövs kan jag säga, har under denna vecka haft många tankar och tycke om gymnasiet, vissa bra och vissa sämre. Har ännu inte riktigt kommit fram till vad jag vill men har några månader att tänka ännu.

Annars så hela denna vecka har jag tränat 3 gånger? kanske, är fortfarande lite yr hela tiden och illamåendet kommer i vågor men lite friskluft ska jag ut och få idag också, kanske jag ska ta och försöka mig på en löprunda?!? får se men det känns lockande för tillfälle.

Annars i musik har jag fastnat väldigt mycket för Beyonces nya låtar, Sorry och Hold up, (ur det nya albumet Lemonade). Tog ett tag innan jag började gilla dessa låtar men det är något i dem som gör att jag inte kan sluta lyssna på dem.

Likes

Comments

Allmänt

Idag vaknade jag klockan 07.00 slöade i sängen i 20 minuter innan jag och Sandra traskade iväg till morgonmålet, därefter bestämde jag mig ganska utan att tveka att det fick bli stavgång idag. väl vid skidcentrum konstaterades ganska snabbt att detta går inte, raka vägen till hvc där jag fick vänta i c. 2 minuter innan jag blev inkallad, alla möjliga tester gjordes, allt för att få ett svar på mitt illamående/svimfärdighet. en timme innan de kom fram till något. Och de resultat jag fick är inget jag ville ha, som idrottare är detta ganska frustrerande svar. ''Allt är okej, dina värden är perfekta, det finns inget som tyder på att du skulle ha något fel i kroppen''. NEJ!!!!!! Jag vill att något ska vara fel, jag vill få ett svar på varför jag mår såhär, ge mig en medicin som gör att jag blir frisk. Inte att allt är bra när jag själv känner att allt är långtifrån bra. och därpå ingen träning tills min kropp mår bra igen, vem vet hur länge det kan ta, jag vet ju inte ens vad jag ska göra för att det ska bli bättre. Aja bara att gilla läget, fast jag just nu inte alls gillar detta läge precis.

bjuder på 2 gamla bilder jag hittade i min dator från i vinter, annars så idag har jag inte gjort något annat en sovit typ, är trött 24/7, läst lite i boken och klagat över livet. Ska nu fortsätta dagen med att försöka få i mig lite mat, så kanske jag blir på bättre humör.

Likes

Comments

Träning, Allmänt

Hej igen!

Ett tag sen sist, men inte har ni missat nå för det. Haft underbara dagar med vänner både på internatet och utanför internatet, haft planer som blivit inhiberade och en bra tränings vecka förra veckan. 2 av 3 prov är skrivna, och det sista kommer på Torsdag. Jag har även c.300 sidor som ska läsas i min bok till torsdag för att jag ska hinna göra en bokpresentation innan fredag. Sen vet jag inte om det är så mycket mera som ska göras denna period, nästa vecka är det periodbyte och på Måndag bär det av på ett 5 dagars läger till Solvalla.

Dagens träning började dåligt och slutade dåligt om man ska vara ordagrann. Mådde inte dåligt innan träning men under träningen blev det bara värre och värre och det slutade med att jag avslutade när jag just och just kunde hålla tillbaka och spy reflexerna var konstanta. Och då pratar jag inte om de spy reflexer man får efter en max träning och kroppen är helt slut, nej detta är något annat, frågan är bara vad.

Sen sa tränaren att jag skulle fara hem, vila och dricka gul Jaffa, men jag dricker ju inte Limsa/Läsk, så nu undrar jag om någon där ute vet om det finns någon motsvarig het till jaffa? något som har samma effekt? som det sägs att jaffa har när man mår dåligt.

Nu ska jag försöka läsa min bok om det bara går och sedan om jag orkar och hinner ennu göra instuderingsfrågorna till Modersmål.

Likes

Comments

Ennu några dagar har flugit förbi och jag har redan varit 2 veckor i vörå, snart jullov liksom. Jag har i denna period inte så många ämnen så det blir en chill start på året.

I Torsdags hade vi skolfotografering, en himla liv i sig själv. Vissa bryr sig för mycket (inklusive jag) och så finns det såna som inte bryr sig överhuvudtaget (lite mera så skulle jag vilja va). Som jag och Sandra satt och diskuterade, varför ska man igentligen göra till sig så mycket, man ser ju inte ut som på skolfoto varje dag, men lite roligt är det iallafall, liksom det är ju bara 1 gång i året så skitsamma.


I fredags när ja kom hem for jag en sväng till Farmor och Farfars och spenderade lite kvalitetstid med dem, kan nästan säga att jag har nog världens bästa farmor och farfar. Finns inga som är så roliga som dem, vi satt och skrattade och skämtade om allt mellan himmel och jord medans vi åt lite smått och gott samtidigt, behöver verkligen dagar som denna ibland, älskar er!

För tillfälle ligger jag i sängen med en förbannat sjuk hals, ja ni läste rätt jag har blivit sjuk, hurraa, eller så inte. Vissa dagar kan jag nästan önska att jag skulle vara sjuk, krypa ner under täcket och inte göra ett skit, titta på några serier ibland och bara allmänt slappna av. Som det är på film liksom.

​men alla vet att verkligheten inte riktig ser ut sådär. Istället ligger man i sin säng med världens sjukt i halsen, varje gång man hostar river man sönder sin hals och tror att lungorna ska flyga ut, man låter som en elefant eftersom ens näsa är helt igentept och att ens försöka se på film finns inte riktigt på kartan eftersom man knappt orkar hålla ögonen uppe och mest vill gräva sin egna grav och hoppa dit.

Okej så sjuk är jag inte, men inatt kändes det så, just nu känns det lite bättre, men bara min sjuka hals skulle försvinna skulle det kanske vara lite mer som på film, men just nu önskar jag inget mer en att bli frisk och slippa allt detta!

Likes

Comments

Träning

För snart en vecka sedan kom jag hem från ett härligt läger i muonio, lika härligt som dessa läger brukar vara, man tränar för att orka äta, sover och umgås med härliga personer. Låter inte det härligt, så vet jag inte vad!

Också som alla andra år firade jag min födelsedag i Muonio vilket också alltid är lika roligt, annorlunda men man har blivit van med att ens födelsedag firas där.

På söndag kväll hade vi en roligt tävling indelade i olika lag med olika stationer, det var allt från att skuffa varandra uppför en backe i en skottkärra till gåtor man skulle lösa. väldigt roligt, mitt team ''os vinnarna'' tog hem segern, men jag tror alla hade lika roligt ändå och de är ju huvudsaken!


När vi väl kom hem i tisdags hann jag bara innanför dörren, alla kläder i tvättmaskinen, sova och sen nästa dag bar det av till Vuokatti där min lillebror är på Hopeasompa läger. Så intensiva veckor/dagar har jag efter mig, men imorgon får jag äntligen komma hem igen, sova i egen säng! det ska bli så otroligt skönt. Sen ska jag ta vara på den sista veckan innan skolan börjar, genom att träffa massa vänner jag inte sätt på ett tag, Sen blir det att åka till Vörå nästa Söndag, Åhh vad jag saknat alla vörå peepzz! kommer bli så otroligt roligt att träffa alla igen!!

är nedan kommer bilder från roliga vandringar och min fina tårta, samt lite andra bilder som också passar bra in!

Och till sist några bilder från Vuokatti!

Likes

Comments

Allmänt

Tjenare, befinner mig för tillfället i Borgå hos min föredetta rumskamrat jag hade i Vörå, Klaara Kontinen ifall någon nu skulle vara intresserad av att veta. Kom hit igår med tåg från Bennäs, resan tog 3 och 17 minuter för att vara exakta, och den sista timmen satt jag mest och var rädd att jag skulle missa stationen, (mobba mig inte, första gången jag åkte tåg så ok)


När jag flyttat mig en gång, och satt mig en till gång fel, kom jag äntligen till min rätta plats, väl framme i Tikkurila kom näst problem, att hitta någonvart, satt där i c 20 minuter innan Klaara kom, så länge sen sist vi sågs, så otroligt roligt att träffa henne igen.

Halva denna dag har vi strosat runt i Borgå city, Varit på konfirmation, och allmänt pratat strunt, helt perfekt början på dagen.

Likes

Comments

Allmänt

Lördagen var helt perfekt!!!
Klart bästa konserten jag varit på (fast jag inte varit på så många konserter)
Lite liten kände man sig bland 31 000 andra!

Låter bilderna tala för sig själv!


Likes

Comments

Träning, Mode, Allmänt

Nu är vi hemma igen, men inte för så lång tid, för ikväll..... Ska jag på Provinssi och se på Rammstein!! Så taggad!!


Iallafall, de sista dagarna i vuokatti rullskidade vi upp för vuokatinvaara och sprang i backar, hitta också två nya tränings plagg isch, här har ni en sneakpeak på shortsen!


Kommer sekärt ett inlägg imorgon om konseren!

Likes

Comments