View tracker

Allmänt

Hej

Sitter just nu i bussen påväg till Muonio, där ett c. 1 veckas långt läger kommer hållas. Som alltid e de hatkärlek att åka till Muonio, kärlek till Muonio men hat till bussresan upp som tar c. 8h. Vi har nu kommit till Uleåborg och jag är redan rastlös.

Idag är det också Farsdag, så jag vill passa på att gratta pappa och säga hur mycket du faktiskt betyder. Vi kommer inte alltid överens och jag är inte alltid en liten prinsessa, men du kommer alltid vara my king no matter what. Du är alltid den jag frågar när jag behöver råd och jag vet själv att jag allt för sällan visar min uppskattning till allt du faktiskt gör. Hoppas du har en bra farsdag iallafall! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Nu är denna period äntligen över och alla prov skrivna för denna gång. såå otroligt skönt, denna dag bestod enbart av ett engelska prov och sedan bar det av hemmåt.

Min och Sandras skidlänk i onsdags gick bättre än förväntat och tiden bara flög iväg. Fast som det brukar vara, med bra sällskap går tiden fort. Och efter att Sandra var och skidade idag skickade hon en bild från spåret och nu är spåret längre än det var i onsdags och det ser sååå härligt ut!

tack för bilden Sandra <3


Idag vaknade jag till snaps med bilder och videor på snö, och mycke riktigt, under natten hade det snöat en hel del och det hade mittiallt blivit vinter, så otroligt fiint, och allting blir så mycket ljusare med snö på marken.

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Träning, skola

Hej

Nu är ennu ett prov skrivet och det är bara ett kvar, de är Engelska och det ska skrivas på fredag. Fick faktiskt bra feelis av dagens fysik prov, men resultatet återstår ju att se sen. Men skönt med en bra känsla så kanske min motivation till engelskan kommer.

Dagens träning ska jag och Sandra försöka oss på att skida på snö, får se hur det går efter maten. hoppas verkligen vi lyckas, skulle vara skönt att få skida lite innan vi drar upp till Muonio på söndag. och ja snön existerar faktiskt här :) (tyvärr endast konstsnö, men snö som snö)

Dagarna fortsätter med minusgrader utan snö, när det är kallt kan det ju endå komma snö också.

Och ifall någon missat har ju Donald Trump vunnit valet och kommer bli den nya presidenten i Usa. No comment, alla får ha sin egen åsikt.

Ska nu vila lite innan jag börjar ta itu med sista provläsningen för denna period.

ha det så bra så länge så ses vi när vi hörs.

Likes

Comments

Allmänt, Träning

På fredag morgon sprang jag iväg till gymme för att köra lite styrka, och usch vad kallt det var. Och nej bara för att jag är skidåkare betyder inte det att jag alltid älskar det när de är kallt :)

Fredagskvällen tillbringade jag med Ida, vi åt pizza och snackade i mängder, tog ikapp allt vi missat liksom. Så himla mysig kväll!


Sen lördagen bestod av provläsning, kom in i ett flow och bara läste. Såna dagar skulle gärna få komma oftare än 3 dagar i året, tack på förhand. För just nu behöver jag inget annat, blir så fort rastlös, speciellt på timmarna. Jag orkar inte sitta där och lyssna på, vill bara göra annat.

Söndagen började med lite till läsning och träning. Innan vi begav oss mot vörå var jag och mamma på yoga till Nykarleby, och till er alla som säger att yoga är avkopplande och behagligt, jag håller inte med. Fast detta kan bero på att jag inte är världens flexibaste människa häller.

Med tanke på hur mycket det verkar som att jag har läst till finska provet kan man ju tänka sig att det skulle gått bra, men jag kan meddela till er nyfikna att det gjorde det inte. Har i huvudet redan anmält mig till omtenten. Mest för att jag vill visa att jag kan, jag vet att jag kan om jag bara vill. Och jag vill ju inget annat än att det ska gå bra, men jag orkar inte, ska nu mellan varven som jag läser till de 2 resterande proven också plugga lite finska så jag sedan inte behöver stressa när jag tar om de. Alla andra på internatet sitter för de mesta och pluggar också för tillfället så varför inte ta och joina dem.

men ska först gå och hämta en mandarin.

Likes

Comments

Allmänt

Inatt sov jag otroligt dåligt, känner på mig att denna dag kommer bli tuff. Mycket på schemat men för lite timmar på dygnet, så planerar jag. Slänger in ett inlägg nu, för vet ärligt inte om jag kommer ha tid på hela dagen.

Kom igår hem från Gran Canaria, jepp, där har jag hållit hus den senaste veckan, därav den usla uppdateringen. (Kommer nog komma ett inlägg om resan sen inom snar framtid också)

Nu ska jag slänga i mig lite frukost och X-antal koppar kaffe innan jag tar tag i dagens sysslor (läs en hel del skolarbete och annat tråkit) får se hur mycket jag hinner göra och hur mycket tid som blir över, eftersom provläsning står ganska högt upp på prioritetlistan finns det igentligen ingent tid alls över.

Nej nu får ja ta tag i livet, ska försöka hålla mig uppdaterad!

Likes

Comments

Träning, Allmänt

Ny vecka med nya möjligheter, eller hur var det. Förra veckan tillbringades i Solvalla där de 2 första dagarna inte gick så bra medans de 3 andra gick bättre, helgen spenderade jag där hemma och i Söndags bar det av till vörå igen. Gårdagen var ett litet helvete i sig och träningen ville jag bara skulle vara över så fort som det bara var möjligt, min motivation till träning är just nu på botten, men jag kämppar på, skulle inte vissa träningar gå bra skulle jag helt tappa hoppet.

Okej slut klagat för idag, nu efter skolan ska jag bara vänta på sandra som är iväg på en löptur innan vi drar igång med lite styrka, och därefter ska jag försöka ta mig ikapp det jag missat.

Morgondagen består av träning, skola och sen får jag se vad jag hittar på!

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Just nu sitter jag i bussen på väg till Solvalla på ett 5 dagars träningsläger med Fss, Öid och Nåid. Och jag hoppas verkligen mitt illamående ska hålla sig ur vägen och inte förstöra detta läger nu. Det är väl c. 1 timme kvar nu innan vi är framme och då blir det att checka in och sedan ganska direkt att fara på ett rullskidspass.

Även fast vi far på läger måste ju ändå läxor göras så böckerna är också ner packade i väskan, bland alla kläder och annat man behöver på läger.

Som ni kanske märker har jag lite idétorka, men vad har hänt på senaste tiden? Jo Skolfotona har anlänt och jag märkte ganska snabbt att idrottarnas foto saknades, så fick göra en efterbeställning på de, ja menar man vill ju ändå ha det.

Nu ska jag fortsätta att ögonshoppa lite och sedan borde vi snart vara framme.

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Hej!

Nu är alla prov skrivna för denna period, och har bara fått ut två av tre men de jag fått ut får jag personligen vara nöjd över, är på rätt väg iallafall. Känns skönt att börja andra skolåret såhär, så man får lite självförtroende. Vilket behövs kan jag säga, har under denna vecka haft många tankar och tycke om gymnasiet, vissa bra och vissa sämre. Har ännu inte riktigt kommit fram till vad jag vill men har några månader att tänka ännu.

Annars så hela denna vecka har jag tränat 3 gånger? kanske, är fortfarande lite yr hela tiden och illamåendet kommer i vågor men lite friskluft ska jag ut och få idag också, kanske jag ska ta och försöka mig på en löprunda?!? får se men det känns lockande för tillfälle.

Annars i musik har jag fastnat väldigt mycket för Beyonces nya låtar, Sorry och Hold up, (ur det nya albumet Lemonade). Tog ett tag innan jag började gilla dessa låtar men det är något i dem som gör att jag inte kan sluta lyssna på dem.

Likes

Comments

Allmänt

Idag vaknade jag klockan 07.00 slöade i sängen i 20 minuter innan jag och Sandra traskade iväg till morgonmålet, därefter bestämde jag mig ganska utan att tveka att det fick bli stavgång idag. väl vid skidcentrum konstaterades ganska snabbt att detta går inte, raka vägen till hvc där jag fick vänta i c. 2 minuter innan jag blev inkallad, alla möjliga tester gjordes, allt för att få ett svar på mitt illamående/svimfärdighet. en timme innan de kom fram till något. Och de resultat jag fick är inget jag ville ha, som idrottare är detta ganska frustrerande svar. ''Allt är okej, dina värden är perfekta, det finns inget som tyder på att du skulle ha något fel i kroppen''. NEJ!!!!!! Jag vill att något ska vara fel, jag vill få ett svar på varför jag mår såhär, ge mig en medicin som gör att jag blir frisk. Inte att allt är bra när jag själv känner att allt är långtifrån bra. och därpå ingen träning tills min kropp mår bra igen, vem vet hur länge det kan ta, jag vet ju inte ens vad jag ska göra för att det ska bli bättre. Aja bara att gilla läget, fast jag just nu inte alls gillar detta läge precis.

bjuder på 2 gamla bilder jag hittade i min dator från i vinter, annars så idag har jag inte gjort något annat en sovit typ, är trött 24/7, läst lite i boken och klagat över livet. Ska nu fortsätta dagen med att försöka få i mig lite mat, så kanske jag blir på bättre humör.

Likes

Comments

Träning, Allmänt

Hej igen!

Ett tag sen sist, men inte har ni missat nå för det. Haft underbara dagar med vänner både på internatet och utanför internatet, haft planer som blivit inhiberade och en bra tränings vecka förra veckan. 2 av 3 prov är skrivna, och det sista kommer på Torsdag. Jag har även c.300 sidor som ska läsas i min bok till torsdag för att jag ska hinna göra en bokpresentation innan fredag. Sen vet jag inte om det är så mycket mera som ska göras denna period, nästa vecka är det periodbyte och på Måndag bär det av på ett 5 dagars läger till Solvalla.

Dagens träning började dåligt och slutade dåligt om man ska vara ordagrann. Mådde inte dåligt innan träning men under träningen blev det bara värre och värre och det slutade med att jag avslutade när jag just och just kunde hålla tillbaka och spy reflexerna var konstanta. Och då pratar jag inte om de spy reflexer man får efter en max träning och kroppen är helt slut, nej detta är något annat, frågan är bara vad.

Sen sa tränaren att jag skulle fara hem, vila och dricka gul Jaffa, men jag dricker ju inte Limsa/Läsk, så nu undrar jag om någon där ute vet om det finns någon motsvarig het till jaffa? något som har samma effekt? som det sägs att jaffa har när man mår dåligt.

Nu ska jag försöka läsa min bok om det bara går och sedan om jag orkar och hinner ennu göra instuderingsfrågorna till Modersmål.

Likes

Comments