Tjena.
I måndags var jag i Ullared tillsammans med min mamma, min syster och en vän. Vi åkte dit på söndagkvällen och sov i en stuga där, för att på måndagen vara i varuhuset i princip hela dagen. Det blev en hel del inköpt kan jag lova, det var knappt att vi fick plats med allt i bilen, haha. Min mamma och min syster hade redan varit där tidigare under hösten så de behövde inte så mycket, vilket var tur eftersom jag tog upp halva bilen själv.

När man är på väg att utöka familjen så behövs det en hel del nya grejer! Skötbord, vagn och vagga var i princip det enda som vi redan hade och nu har vi typ ALLT!! På bilden nedan kan ni se hur många påsar som det gick åt till mig själv och sen måste man räkna med sakerna som inte fick plats i påsar, exempelvis madrass till skötbordet, babyskydd med tillhörande bas, badbalja och så vidare. Jag glömde ta kort på hur det såg ut i lägenheten innan jag började packa upp, men det var inte städat i alla fall!

Ja, ni kan ju tänka er hur bilen såg ut med alla mina grejer, några påsar var till de andra plus väskorna som vi hade med oss eftersom vi sov över. När vi stannade utanför min lägenhet i Ljungby och öppnade bagaget så ramlade en del grejer ut eftersom det var så överfullt, haha. Jag förstår inte hur vi lyckades stänga där till att börja med.

Ha det bra! Kramar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej.

Nu vid tolvslaget slog min gravidapp över till 100 dagar. Det är alltså idag, söndagen den 19 november, exakt hundra dagar kvar till den beräknade förlossningen.

Jag hoppas att tiden går fort nu, jag vill träffa den lilla personen som ligger och sparkar där inne i min mage. Bara medan jag har skrivit detta inlägget har jag känt av massvis med rörelser därinne 😂 ❤️

God natt, kramar!

Likes

Comments

Hejsan.

När min älskade pojkvän Mathias fyllde 30 år i Maj fick han en present av mig och min familj. Två biljetter till en NHL-match i Stockholm. För en vecka sen, fredagen den 10/11 var det alltså äntligen dags att utnyttja dessa biljetter, och som han har väntat och längtat. Det var superroligt att det var just hans favoritlag Colorado Avalange som tog sig från USA till Sverige för att spela.

Jag fick följa med. Jag är inte överdrivet intresserad av hockey, men det var faktiskt roligt och man dras verkligen med i stämningen när man är på ett så stort evenemang. Vi var i Globen och den arenan är nååågot större än Ljungby arena, haha. Matchen slutade 3-4 till Ottawa efter förlängning, så Colorado fick i alla fall med sig en poäng. När vi satt där och kollade på matchen gick det plötsligt ut i jumbotronen att Sverige hade vunnit någon stor fotbollsmatch också, tror jag? Hela arenan hurrade och jublade, grattis Sverige, antar jag?

Mitt fokus låg helt ärligt mest på maskotarna, de bråkade och skojade och stimmade och höll på under hela matchen. Och de kastade ut gratis tröjor också, som jag verkligen ville ha, men de var inte ens i närheten av oss, så det gick jag miste om.

I alla fall. Dagen efter, på lördagen, hade vi ingenting för oss. Vi hade bestämt oss för att hitta på någonting i Stockholm under lördagen och sen åka hem på söndagen. Efter många diskussioner fram och tillbaka kom vi fram till att vi skulle åka till Naturhistoriska Riksmuseet och strosa. Väl där inne hittade jag min så kallade dubbelgångare. Jag har de senaste veckorna kallat mig själv för valross eftersom jag känner mig lika smal och smidig som en... det blir väl så när man blir större runt magen på så kort tid?

Inne på museet fanns det också en bio som vi kollade på. Det var en speciell bio där man låg tillbakalutad i stolarna och kollade upp på ett kupolliknande tak där bion visades. Det var superhäftigt, man fick nästan 3D-känsla utan glasögon. Den handlade om att vi måste bli bättre på att ta hand om vår planet jorden, att vi borde börja se oss själva som resenärer som så småningom ska lämna över planeten till nästa generation. Det var en tankeställare.

Aja, det var allt jag hade att skriva om denna gången. Ha det gott, kram från mig.

Denna bilden tog jag innan matchen inne i Globen. Jag älskar den bilden!! Och jag älskar mannen på den också! <3

Här är jag med min dubbelgångare inne på museet.

Det blev en rätt bra bild på utsidan av museet med den klarblåa himlen i bakgrunden.

Likes

Comments

Hejsan. Vad roligt att vi har fått så mycket positiv respons på att vi väntar barn! Vi tackar och tar till oss alla grattisönskningar och hjärtan som ni skickar till oss <3

Nu tänkte jag berätta om något som är mindre roligt. Jag blev underkänd på VFUn, blääää.

Jag går sista terminen på förskollärarutbildningen och i Januari tar jag examen. Nu i Oktober hade jag min sista VerksamhetsFörlagda Utbildning = VFU (också kallad praktik). Målen är höga och det är mycket att tänka på när det är sista praktiken och jag har haft mina tankar någon annanstans... typ i min mage, kanske? Så därför misslyckades jag och jag får göra om den en annan gång när kursen går. Nästa gång kursen går är dock i Maj och då är jag nybliven mamma så det funkar inte så bra för mig. Vi får se när kursen går gången efter det och om jag kan gå den då.

Så typiskt bara, det var bara några få mål som jag inte nådde upp till och min handledare sa att det hade räckt för henne om jag var där igen en-två veckor så att jag kunde visa att jag kunde nå upp till de målen. Men universitetslärarna höll inte med, "är man underkänd så är man och då får man gå om heeeeeela kursen, alla FEM veckorna", dubbelbläääääää!

Jaja, vi får se hur det löser sig för mig i framtiden. Just nu ska jag fokusera på de två sista kurserna i utbildningen och sen på den kommande bebisen. Sen när nästa tillfälle ges ska jag fanimig fixa VFUn, jag ska få examensbeviset och jag ska få ett superroligt jobb inom det jag vill arbeta med!

Puss och kram från mig för denna gången.

Likes

Comments

Hej. Nu när jag har skrivit ut att jag är gravid tänkte jag att jag skulle svara på de vanligaste frågorna som jag/vi får angående graviditeten. Om du har missat det förra inlägget så hittar du det här.

Fråga: Har ni kollat könet på bebisen?
Svar:
Nej det har vi inte. Vi vill att det ska bli en överraskning när den lille kommer. Vi kommer älska vårt barn precis lika mycket oavsett om det blir en pojke eller en flicka och det är inte det viktigaste för oss att veta. Vi vill ha ett friskt och piggt barn, det är det viktigaste.

Fråga: Hur mår du?
Svar:
Tack jag mår bra...nu. De första månaderna var riktigt hemska! Sommarjobbet blev en verklig pina när jag visste att det inte fanns någonting jag kunde äta utan att det kom upp igen minst en gång under arbetspasset. Någon gång blev jag yr också, vilket gjorde det dubbelt jobbigt. När skolan började igen gjorde jag det dumma dumma beslutet att köpa ett busskort... det var verkligen att kasta pengarna i sjön! Jag åkte nån enstaka gång, sen tog jag bilen resten av de fem veckorna. Jag mådde såååå dåligt! Hur som helst mår jag mycket mycket bättre nu, vilket är superskönt!

Fråga: Syns det på dig?
Svar:
Ja. Jag har i och för sig aldrig varit liten på något sätt, men nu är jag ännu större. Plötsligt en dag när jag stod i köket och lagade mat kollade jag ut genom fönstret och fick syn på min egen spegelbild. Det var då jag själv insåg att jag har blivit större runt magen. Jag känner mig klumpigare och går in i saker hela tiden också. Jag ska inte klaga, jag vet att det kommer bli värre, mycket värre, innan bebisen kommer ut.

Fråga: Sparkar det? Känner Mathias sparkarna?
Svar:
Ja, det sparkar. Jag känner det främst när jag ligger ner och slappnar av, men även när jag sitter och äter exempelvis. Det känns sällan när jag är uppe och går. Mathias känner inte sparkarna ännu, men det tror jag mest handlar om dålig tajming. Jag säger att jag känner en spark och då lägger han handen på magen och då kommer det ingen spark mer på en stund. Jag tror att han kommer få känna en spark när som helst!

Fråga: Vad vill ni att barnet ska heta?
Svar:
Om det blir en pojke har vi diskuterat Oliver och James. Och om det blir en flicka är vi inne på Felicia, Elize och Lilja. Men ingenting är bestämt ännu och vi har ju några månader på oss att komma på fler namn som skulle kunna passa vårt älskade barn.

Så, det var väl de vanligaste frågorna som vi brukar få. Har ni några frågor kan ni skriva till mig så får får vi se vad svaret kan vara. Kommer det många frågor kanske det blir en "frågestund nr 2" här i bloggen, haha. Ha det nu så bra så hörs vi snart igen. Puss puss.

Likes

Comments

Hej kära läsare. Nu är det återigen på tok för länge sedan jag var här inne och skrev av mig. Jag tänker inte ha dåligt samvete för det, det händer en del i livet som man inte alltid vill skriva av sig av direkt när det händer, men nu känns det som att det är på tiden att skriva det.

Saken är den att jag är gravid. JIPPI!!

Imorgon, måndag, går jag/vi in i vecka 25. Egentligen byter vi vecka på tisdagen, men det fick vi reda på efter att vi redan börjat räkna byterna på måndagen, så vi fortsätter säga att vi byter på måndagar.

Vårt BF-datum är den 27 Februari 2018.

Så, då var det sagt. De flesta vet säkert redan om det, vi berättade det väldigt tidigt för våra närmaste familjer och med tiden har fler och fler fått reda på det. Men det är alltså först nu, när vi snart går in i vecka 25 som vi vill berätta för allmänheten att vi väntar barn. Eller ja, alltså de som läser min blogg i alla fall, haha.

Mycket i mitt liv har alltså handlat om graviditet och allt som hör det till nu i några månader, och därför har jag inte velat skriva av mig i bloggen med risk att råka försäga mig. Men nu när jag har skrivit detta så kommer jag förhoppningsvis att lägga ut mer och skriva lite om allt möjligt igen.

Många kramar från Mig till Dig. Puss puss!

Bildenär tagen den 3 Oktober när vi var på rutinultraljudet.

Likes

Comments

Hej.

Nu kommer äntligen inlägget som jag planerat att skriva sen i söndags, och som jag faktiskt skrev en gång fast det blev raderat...

I lördags var jag och några kompisar nämligen på Liseberg. Vi åkte dit så att vi var där klockan 11 - när det öppnade, och var där tills det stängde - klockan 23. Det blev en lång, intensiv dag med många karuseller och en del spel på chokladhjul och andra spel.

Jag måste erkänna dock att jag är en fegis, så medan de andra åker de större karusellerna och bergochdalbanorna så står jag på marken och väntar. Då hann jag med en del spel. Jag hittade ett spel där man skulle skjuta med armborst på färglada ringar (med typ laserstråle) och vinsten på det var en supersöt drake som jag verkligen ville ha. Problemet var bara att för att vinna draken måste man få 1000 poäng, och mitt rekord blev 850. Jag testade spelet runt 7 gånger och vann 6 små gosedjur som inte var det jag ville ha. När jag insåg att jag inte skulle klara det blev jag lite nere, för jag ville VERKLIGEN ha den där draken!

När klockan närmade sig 23 spelade jag en sista gång på ett chokladhjul. Utan några större förhoppningar spelade jag på en bricka med fem nummer:1,2,3,4 och 5. De stoppade hjulet och det började sakta in.... siffran hamnade på: ...1..2....3......4..........5! JA!! Jag vann en sån där stor chokladask som alla går runt med på Liseberg, 2 kg choklad. Mums!

Den natten sov vi på ett vandrarhem som låg precis jämte Liseberg och sen åkte vi hem dagen efter. Då var vi trötta och slitna. Men kul hade vi haft! Tack allihopa för en supertrevlig dag på Liseberg! ❤️

Ha det bra, kramar.

Likes

Comments

Hejsan.

Igår var det Sveriges nationaldag - Sveriges födelsedag, om man så vill.

Mina systrar hade hört att Kungen och Drottningen skulle till Kosta på nationaldagen, och efter att ha googlat runt lite så åkte vi också dit. Vi ställde oss utmed en avspärrad gata, fick flaggor av en förbipasserande polis och tog selfies i solens sken. Efter att ha stått där en stund gick Kungen och Silvia förbi och vinkade, vi vinkade tillbaka och tog lite bilder.

När de gått förbi följde vi efter (precis som de flesta andra som stått och kollat) till ett utrymme med en scen och en stor tv skärm. Kungen skulle då hjälpa till att göra en glasbåt och stoppa ner någon symbolisk grej i det flytande glaset. När de var klara med det så gick Lasse Kronér upp på scenen, och den typen är ju för härlig! Han är ju så fruktansvärt rolig! Jag och mina systrar skrattade så att vi grät 😂 bokstavligt talat!

Efter att kungaparet hade åkt till Växjö stannade jag och T kvar i Kosta och shoppade på kosta outlet i några timmar till innan vi åkte hem.

När jag kom hem till Ljungby åkte jag och M och lånade en hund som vi ska ha denna veckan. Vi ska kolla om jag är allergisk mot den och om jag inte är det så kanske vi ska skaffa egen hund såsmåningom, hoppas hoppas 😍

Ha det så gott.
Kramar från mig.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Idag är det prick en vecka sen Mathias fyllde trettio år, the big 3 0! Så igår hade vi trettioårsfest med släkten, vilket blev väldigt lyckat! 7,5 ölflak, typ tre boxar vin och två flaskor wiskey gick det åt under gårdagen.

Av mig och min familj fick han biljetter till en NHL match som spelas i Globen i höst! Han blev jätteglad och vi bestämde att han och jag tar en helhelg på ett hotell i Stockholm den helgen. Kommer bli jättekul!

Det var jättekul att så många kunde komma och vara med och fira denna helt fantastiska människa, och jag kan tänka mig att vi inte är de enda som är slitna idag, haha.

Ha det gott! Puss.

Bilden ovan är några år gammal nu, men jag tycker att den är fin ändå. Jag lyckades ju missa att ta kort på Mathias igår när han hade den fina flugan på sig som han fått av sin farmor 😂 Det kanske kommer en bild på det vid ett senare tillfälle om jag får tag i någon som lyckades ta en bild på det!

Likes

Comments

Hejsan.

Nu är första veckan på näst sista kursen på näst sista terminen avslutad. Det är VFU - VerksamhetsFörlagd Utbildning. Alltså praktik på en förskola.

Jag är på en förskola i Ljungby, på en avdelning med barn som är runt 2-3,5 år gamla. Det är spännande att vara på ett nytt ställe och inte på samma ställe som jag varit på de andra VFUerna. Fast det är mycket nytt och svårt att hålla reda på allt. Alla barn har VARSITT namn(?!). Kunde inte några haft samma så att man kunde lära sig dem någon gång????

Men man märker verkligen att man är en bortskämd student när man går upp på morgonen nu. Jag är van vid att få sovmorgon och vara ledig flera dagar i veckan och nu ska jag vara på förskolan 8.30, 7.30 eller 6.30 varje dag... Ja, du läste rätt: VARJE DAG! Det väl inte rättvist! Vilken vanlig människa går upp så okristligt tidigt en vanlig veckodag?! Jag ska aldrig klaga mer när jag måste gå upp vid 9 för att gå på lektion vid 13...

Aja, nu är det helg och jag ska vila upp mig till nästkommande vecka.
Ha det gott.
Puss hej.

Ps. jag var inte helt seriös i detta inlägg...

Likes

Comments