Hej.

Nu kommer äntligen inlägget som jag planerat att skriva sen i söndags, och som jag faktiskt skrev en gång fast det blev raderat...

I lördags var jag och några kompisar nämligen på Liseberg. Vi åkte dit så att vi var där klockan 11 - när det öppnade, och var där tills det stängde - klockan 23. Det blev en lång, intensiv dag med många karuseller och en del spel på chokladhjul och andra spel.

Jag måste erkänna dock att jag är en fegis, så medan de andra åker de större karusellerna och bergochdalbanorna så står jag på marken och väntar. Då hann jag med en del spel. Jag hittade ett spel där man skulle skjuta med armborst på färglada ringar (med typ laserstråle) och vinsten på det var en supersöt drake som jag verkligen ville ha. Problemet var bara att för att vinna draken måste man få 1000 poäng, och mitt rekord blev 850. Jag testade spelet runt 7 gånger och vann 6 små gosedjur som inte var det jag ville ha. När jag insåg att jag inte skulle klara det blev jag lite nere, för jag ville VERKLIGEN ha den där draken!

När klockan närmade sig 23 spelade jag en sista gång på ett chokladhjul. Utan några större förhoppningar spelade jag på en bricka med fem nummer:1,2,3,4 och 5. De stoppade hjulet och det började sakta in.... siffran hamnade på: ...1..2....3......4..........5! JA!! Jag vann en sån där stor chokladask som alla går runt med på Liseberg, 2 kg choklad. Mums!

Den natten sov vi på ett vandrarhem som låg precis jämte Liseberg och sen åkte vi hem dagen efter. Då var vi trötta och slitna. Men kul hade vi haft! Tack allihopa för en supertrevlig dag på Liseberg! ❤️

Ha det bra, kramar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan.

Igår var det Sveriges nationaldag - Sveriges födelsedag, om man så vill.

Mina systrar hade hört att Kungen och Drottningen skulle till Kosta på nationaldagen, och efter att ha googlat runt lite så åkte vi också dit. Vi ställde oss utmed en avspärrad gata, fick flaggor av en förbipasserande polis och tog selfies i solens sken. Efter att ha stått där en stund gick Kungen och Silvia förbi och vinkade, vi vinkade tillbaka och tog lite bilder.

När de gått förbi följde vi efter (precis som de flesta andra som stått och kollat) till ett utrymme med en scen och en stor tv skärm. Kungen skulle då hjälpa till att göra en glasbåt och stoppa ner någon symbolisk grej i det flytande glaset. När de var klara med det så gick Lasse Kronér upp på scenen, och den typen är ju för härlig! Han är ju så fruktansvärt rolig! Jag och mina systrar skrattade så att vi grät 😂 bokstavligt talat!

Efter att kungaparet hade åkt till Växjö stannade jag och T kvar i Kosta och shoppade på kosta outlet i några timmar till innan vi åkte hem.

När jag kom hem till Ljungby åkte jag och M och lånade en hund som vi ska ha denna veckan. Vi ska kolla om jag är allergisk mot den och om jag inte är det så kanske vi ska skaffa egen hund såsmåningom, hoppas hoppas 😍

Ha det så gott.
Kramar från mig.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Idag är det prick en vecka sen Mathias fyllde trettio år, the big 3 0! Så igår hade vi trettioårsfest med släkten, vilket blev väldigt lyckat! 7,5 ölflak, typ tre boxar vin och två flaskor wiskey gick det åt under gårdagen.

Av mig och min familj fick han biljetter till en NHL match som spelas i Globen i höst! Han blev jätteglad och vi bestämde att han och jag tar en helhelg på ett hotell i Stockholm den helgen. Kommer bli jättekul!

Det var jättekul att så många kunde komma och vara med och fira denna helt fantastiska människa, och jag kan tänka mig att vi inte är de enda som är slitna idag, haha.

Ha det gott! Puss.

Bilden ovan är några år gammal nu, men jag tycker att den är fin ändå. Jag lyckades ju missa att ta kort på Mathias igår när han hade den fina flugan på sig som han fått av sin farmor 😂 Det kanske kommer en bild på det vid ett senare tillfälle om jag får tag i någon som lyckades ta en bild på det!

Likes

Comments

Hejsan.

Nu är första veckan på näst sista kursen på näst sista terminen avslutad. Det är VFU - VerksamhetsFörlagd Utbildning. Alltså praktik på en förskola.

Jag är på en förskola i Ljungby, på en avdelning med barn som är runt 2-3,5 år gamla. Det är spännande att vara på ett nytt ställe och inte på samma ställe som jag varit på de andra VFUerna. Fast det är mycket nytt och svårt att hålla reda på allt. Alla barn har VARSITT namn(?!). Kunde inte några haft samma så att man kunde lära sig dem någon gång????

Men man märker verkligen att man är en bortskämd student när man går upp på morgonen nu. Jag är van vid att få sovmorgon och vara ledig flera dagar i veckan och nu ska jag vara på förskolan 8.30, 7.30 eller 6.30 varje dag... Ja, du läste rätt: VARJE DAG! Det väl inte rättvist! Vilken vanlig människa går upp så okristligt tidigt en vanlig veckodag?! Jag ska aldrig klaga mer när jag måste gå upp vid 9 för att gå på lektion vid 13...

Aja, nu är det helg och jag ska vila upp mig till nästkommande vecka.
Ha det gott.
Puss hej.

Ps. jag var inte helt seriös i detta inlägg...

Likes

Comments

Hej.

Varning för ett negativt och tråkigt inlägg, men vill verkligen skriva av mig efter denna dagen.

Denna dagen har verkligen varit världens rump-bajs-dag! Det började med att jag skulle operera ut en visdomstand i Växjö. Så jag tog bussen dit och hade bett M att hämta mig eftersom jag inte visste hur jag må efteråt och inte ville åka buss hem med bomullstussar i käften. Så jag åkte dit så jag var där vid 13.00, och jag skulle opereras vid 13.45.

När klockan var 13.50 kom en kvinna och sa "vi är lite försenade, så du kommer få vänta en stund till, vi kommer och hämtar dig strax efter två". "Aja" tänkte jag och försökte tygla min nervositet. Jag fortsatte vänta. Och väntade lite till....

Vid 14.50 kom en kvinna och gav mig ett papper som jag skulle fylla i och vid 15.00 fick jag komma in och sätta mig i tandläkarstolen. Jag svarade på några frågor som tandläkaren ställde och han undersökte hur det såg ut i min mun. "Men varför ska du opereras?" frågade han sen. "För att min tandläkare rekommenderade mig att göra det, för annars skulle jag inte få tandläkarförsäkring" svarade jag. "Men det blir billigare för dig i längden om du inte gör det, eftersom du har så bra och fina tänder. Den visdomstanden kommer inte att växa och den kommer inte att skada dina andra tänder" sa han. Eh, va? Har jag suttit här och väntat i två timmar för att få höra detta? Vi kom efter en stunds snackande fram till att jag inte behövde göra operationen och att jag skulle fortsätta med mina rutinkontroller hos min tandläkare, men att jag borde strunta i försäkringen.

Jag kände mig så lurad. När jag skulle gå därifrån frågade jag om jag skulle betala något i kassan på vägen ut och tandläkaren svarade "Tyvärr måste jag ta betalt för undersökningen, men du sparade nästan 5 000 kronor i alla fall".

Det var väl det enda positiva, att jag slapp göra operationen som jag varit så nervös för. Men M hade tagit ledigt från jobbet för att hämta mig och det gjorde han även om jag inte opererade ut tanden. Min mobil dog precis innan han kom till Växjö, men vi hade redan bestämt oss för var vi skulle ses så vi hittade varandra ändå.

På grund av personliga anledningar åt vi inte middag förrän vid 19-tiden - dvs min första måltid sen frukosten vid 10. Snacka om att jag var hungrig då!

Och nu när jag satt och gjorde en kompletteringsuppgift till skolan insåg jag att jag hade kollat fel på datumet. Den ska visst inte in imorgon som jag trodde, utan igår! Jag är inte ens halvfärdig med den och den är redan sen. Jag tror att jag gör den imorgon. Efter denna dagen orkar jag inte sitta uppe halva natten för att göra klart en läxa som jag ändå är sen med.

Nu har jag gnällt klart. Jag hoppas verkligen att morgondagen blir bättre, om inte annat så kommer jag köpa hem ett paket Ben&Jerrys och gå i ide!
Ha det gott! Puss och Kram.

Likes

Comments

Hejsan.

För några dagar sedan gick jag på citygross och råkade springa på en hörna med garn som jag inte sett tidigare, på den förre detta julavdelningen (kanske därför jag inte sett det innan). Jag såg massor med snygga garnnystan och kollade genast priset: 10 kronor styck! Jag köpte genast 4 nystan och tänkte ta upp det gamla intresset som jag inte har gjort på hur många år som helst.

När jag sedan kom hem letade jag igenom hela lägenheten för att hitta stickorna, som jag vet att jag har sett någonstans, men inte för mitt liv kan komma på var! Så jag frågade svärmor om hon råkade ha några liggandes hemma som jag kunde få låna och det hade hon, som tur var.

Tack Doris!

Så igår stickade jag upp ett helt nystan samtidigt som jag lyssnade på min ljudbok. Eftersom det var så länge sen jag stickade tänkte jag öva upp mig igen med nåt enkelt, en halsduk typ. Fingrarna värker nu, men det blir toppenbra!

Ha en god dag nu!
Puss och kram

Likes

Comments

Hej mitt i natten!

Ville bara titta in och säga hej, och berätta att jag har vikarierat idag.

Jag var på förskolan i Angelstad och det var superkul! Det är dagar som denna som man inser att man har valt rätt utbildning och framtida yrke!

Jag gillar att vikariera, för man har inte samma krav på sig att göra något som man har när man är på praktik. På praktiken blir man bedömd på hur man pratar och beter sig när man är med barnen, men man har inte samma krav när man är vikarie. Och man lär sig en hel del på att vikariera också, olika tips och idéer som kan vara bra att kunna i den framtida professionen.

Jag var i alla fall där 7.30 och hade en mysig och lekfull förmiddag och lunch. På eftermiddagen skulle dock all ordinarie personal ha möte i 2 timmar, men de hade beställt en vikarie till, så jag inte skulle behöva vara själv och för att de skulle ha någon som kunde stänga. Vid 14.15 gick vi ut med de barnen vi hade kvar (7 stycken), för barnen leker själva på ett annat vis ute och behöver inte så mycket tillsyn från en vuxen. Personalen gick på möte och jag stod där ute och väntade på en extra vikarie. Som aldrig dök upp.

Efter några minuter kom det ett barn från småbarnsavdelningen också, så jag hade själv ansvar för 8 barn. En efter en kom föräldrarna dock och hämtade sina barn och vid 16-tiden hade jag bara 4 barn kvar, som jag gick in med på avdelningen igen.

16.20 kom den ordinarie personalen tillbaka och de blev chockade när jag sa att jag hade varit själv med barnen i 2 timmar. Någon av dem sa att hon hade sett oss där ute, men de hade antagligen trott att den andra vikarien var bakom huset eller något. Jag fick i alla fall jag åka hem efter det. Stängningen vet jag inte hur de löste, men de var ca 5 stycken vuxna på avdelningen när jag åkte hem, så någon av dem fixade säkert det.

Jag var helt slut när jag kom hem. Även om jag har haft en rolig dag så är jag inte van vid att jobba så länge och gå så mycket. Det skyller jag på skola och skolarbeten, i framtiden kommer jag säkert att vänja mig vid detta.

Nu har jag fått skriva av mig lite, så nu ska jag gå och lägga mig.
God natt (eller god morgon om du läser detta imorgon).
Puss och kram.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan.

Jag hoppas att allas julhelg har varit perfekt? Vad bra, min också!

Man kan väl säga att det började i Fredags, den 23e December. Jag och M hade en mysdag med julskinks-kok och julfilm. Tomten är far alla barn är en favorit som fick gå här hemma den dagen. På kvällen åkte vi ut till hans föräldrar för en uppesittarkväll, med skinkmacka och massor av julgodis! Tyvärr vann vi ingenting, men vi hade det trevligt ändå med paketöppning och julemys! Fick lite julklappar, bland annat en supermysig fårskinnsfäll (fejk) och biljetter till Johan Glans i Växjö!! Jippi!

Den kvällen såg jag runt 7 st rådjur på och jämte vägen till och från Angelstad, Kör försiktigt på vägarna allihopa!

Dagen efter, på julaftonen, åkte vi till min mamma och firade jul där. För en gångs skull var vi inte sena (kors i taket!), vilket vi varit mycket på sistone. Efter en jullunch och efterföljande matkoma ringde vi upp lillasyster i Australien! Stackarn hade väntat hela dagen på att vi skulle ringa henne så att hon fick öppna sina julklappar som vi skickat till henne och vi passade på att öppna våra från henne, när vi ändå hade henne "närvarande". Jag fick en Hogwarts tröja och ett fickur med "hufflepuff" skrivet på utsidan med tillhörande Grävling (detta är mitt elevhem på pottermore). Haha, vi är väl något av Harry Potter nördar i min syskonskara 😂

Efter att vi pratat med henne kollade vi på Kalle Anka (of course!) och sen blev det fika och senare paketutdelning. Ingen tomte dock, eftersom den yngsta som var med i år är 18 år gammal. En annan anledning kan ha varit att mamma glömt ställa ut skylten där det står "Snälla Tomten, stanna här!" 😱 Därför: ingen tomte 😜 Där fick jag/vi bland annat smycken, fönsterputsarmaskin och ölglas.

Dagen efter, idag, började vi dagen i mammas, ja vad heter det nu? Jacuzzi? Utebad? I alla fall, där satte sig jag och Mathias och började dagen på topp! Efter att vi gjort oss i ordning och ätit frukost åkte vi till pappa (sena igen...) där vi åt en jättegod middag! Pressad potatis och fläskfilé, mums!! Det var ingen julmat precis, men jag klagar inte. Efter maten blev det julklappsöppning där också, återigen utan tomte. Jag/vi fick där bland annat choklad (merci), ett nytt mobilskal och en bok (den sista i en serie jag redan hade de första fem). Perfekt!

Så ja, denna helgen har varit toppenbra! Med god mat, kära släktingar och julklappar kan det väl knappast bli annat? Nu är vi hemma i Ljungby igen, trötta men glada. Sängen skriker och snart ska jag svara på kallelsen, ville bara skriva av mig lite först.


Bilden på granen är tagen i Angelstad hos Mathias föräldrar. Hemma har vi "bara" en platsgran, men jag fick verkligen julkänsla när jag såg deras vackra gran! 🎄

Här sitter vi i väntan på "tomten" 👆

Ha det nu toppenbra i mellandagarna och på nyår!
God fortsättning, allihopa!
Puss och kram!

Likes

Comments

God morgon.
Idag är det juldag och jag ska fira jul med min familj på pappas sida idag. Jag måste säga att det bästa med skilda föräldrar är alla julfiranden till höger och vänster 🎅

Jag hoppas att även denna dagen blir julmysig och underbar ❤️

Ha det gott!
Puss hej.

Likes

Comments

Idag är det julafton!

Jag och M ska spendera dagen med min mammas familj någonstans i Smålands sköna skogar! Hoppas dagen blir lugn, skön och mysig som en julafton ska vara!

Hoppas att alla får en toppenbra julafton!
Puss och kram, och framför allt öskar jag er många julklappar och en riktigt God Jul!

🎄
🎁🎁
🎁🎁🎁

Likes

Comments