Hejsan.
Idag tänkte jag ha en vanlig bakisdag hemma i soffan med en go film eller ljudbok som sällskap. Men vid 4 tiden åkte M hemifrån och skulle på bandy och då fick jag lust att baka. Jag hade hittat recept på "spindelmuffins" och "Späkmaränger" som jag fick lust att testa nu en månad innan halloween. Muffinsen blev väl sådär som ni ser på bilderna, då det blev klumpar i glasyren som fastnade i spritspåsen och allt blev dumt och fult! Så efter tre muffins skrev jag "F U C K T HI S!" på dem istället. Jag kan ha blivit lite irriterad också... haha.

Marängerna är jag fortfarande inte färdig med, men de blev just bruna istället för så vita som jag hade velat ha dem. Snart ska jag smälta en chokladbit och rita ögon och mun på dem, så att de blir lite halloweeniga. Hoppas att det blir bättre än de där j---a muffinsarna.

Recept på spökmaränger, spindelmuffins och annat halloweenigt hittar ni här.

Kom gärna och smaka!

Ha det bra! Kram C!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 56 readers

Likes

Comments

Hej.

Jag har egentligen ingenting att säga denna gången, men jag ville visa de fina blommorna som jag fick på min födelsedag!

  • 54 readers

Likes

Comments

Hejsan.

Idag har verkligen varit en fullspäckad dag!

Det började egentligen redan igår, när jag och M hade bestämt oss för att vi skulle ha en dejt, eftersom jag hade fyllt år. Vi åkte till stationskrogen här i Ljungby och spelade biljard och åt goemat. Direkt efteråt tog jag bussen till Växjö och sov hos hos mina vänner där till idag. Vi kollade på film till runt 12 på natten och somnade någon timme efter det.

Idag vakande vi runt 4 på morgonen (JA, ni läste rätt!) och satte oss på en buss som åkte klockan 5. Vi åkte till Tyskland. När vi kom fram hade vi runt 2 timmar på oss att köpa det vi ville ha på bordeshopen och sen skulle vi vara på bussen igen.

Jag och mina vänner hade en plan: först skulle vi köpa flaken, alltså all öl och cider, lämna det i bussen och sen köpa resten. Vi irrade omkring som yra höns och fick för oss att det skulle finnas på den översta våningen, men när vi väl hittade det (på nedersta våningen) hade vi slösat hur mycket tid som helst. Vi sprang till kassorna och skulle lägga ut det vi hade köpt än så länge i bussen när vi såg hur lite plats det fanns kvar i den efter att alla andra hade lagt sitt där inne. Hur skulle vi nu få plats med resten av grejerna?!

Vi gick in igen, nu ännu mer stressade och sprang hit och dit för att hitta det vi skulle ha. När vi hittat allt och sprang ut till bussen insåg vi att vi var sist. Vi skulle precis lägga våra spritflaskor i bussen när de sa att den var full. Ingenting fick numer plats.

Eh, va?!

Vi var sex personer som inte fått lägga in vår dricka i bussen och den var full!

Efter lite hjälp av de andra på bussen (och en och annan ond blick) fick vi till slut in drickat i själva sitt-delen av bussen och vi kunde sätta oss ner. Vi var arga, trötta och fattade inte hur bussen kunde vara FULL redan.

Eftersom detta var min första resa till Tyskland med buss så kände jag bara att "detta gör jag aldrig om!". Men nu i efterhand kan jag säga att eftersom bussresan hem var ganska roligt så skulle jag kunna tänka mig att åka någon gång igen... om typ ett år!

Efter en lång bussresa hem till Växjö igen så kom M och hämtade oss och vi åkte hem och nu sitter jag är... Trött som tusan!

Kanske dags att sova? Ja! Snart... ;)

Puss och kram!

  • 62 readers

Likes

Comments

Hejsan hoppsan i stugorna.

Provet idag gick väl sådär. Det hade kunnat gå bättre och de flesta jag pratade med efteråt sa att de var tveksamma på om det hade gått så bra. Provet var om olika begrepp som kan komma till användning i den här kursen. Jag kände igen alla orden, men förklaringarna som man fick välja mellan var vaga och förvirrande. Varje fråga kunde ha mellan 1-4 rätt alternativ och om man hade ett alternativ fel så var hela frågan fel och man får inga poäng för det. Blää, det kan ha gått precis hur som helst!

Nu är jag hemma igen i alla fall, det är fredagkväll och jag öppnade en flaska vitt - för nu är det helg! Imorgon ska jag på kräftskiva och jag ska njuta av en helg utan läxor och måsten!

Ha en bra helg nu allihopa! Puss och kram!

  • 85 readers

Likes

Comments

Tjenixen.
Av olika anledningar blev det inget ljusparty ikväll, så nu sitter jag i min ensamhet och pluggar. Det var nog tur att det inte blev av, i och för sig, för jag har varit ytterst dålig på att plugga de senaste dagarna. Idag bytte jag till exempel gardiner i ett ögonblick av okoncentration.

Ljuspartyt är uppskjutet till den 21 September, och om det är någon som är intresserad av att komma så är det som sagt bara att höra av sig.

Ha det gött! Kramar

  • 89 readers

Likes

Comments

Tjena.

Som jag skrev för någon dag sen så ska jag ha ljusparty imorgon. Är du intresserad av att komma? Hör gärna av dig så får du detaljerna. Och ta gärna med en vän som också kan vara intresserad.

Många kramar!

  • 93 readers

Likes

Comments

Hej.

Plugg plugg plugg.... hur smarta tycker lärarna att de är när de lägger en "begreppstentamen" andra veckan på terminen? Min hjärna har fortfarande semester och jag har stora svårigheter att sätta mig ner och ta tag i plugget. Jag tror i och för sig inte att tentamen på fredag kommer vara så svår, vi har gått igenom det mesta på föreläsningar och sånt i skolan. Jag tror (och hoppas) att det kommer vara typ som ett glosförhör i högstadiet.

Hm... vad betyder nu "analys" och "utvärdering"...?

Ha det så bra! Och önska mig lycka till på fredag!

  • 94 readers

Likes

Comments

Hejsan.

Jag ville bara in och säga hej. Och att tala om för dem som är intresserade att jag ska ha ett ljusparty hemma hos mig på Onsdag. Det är min faster som är försäljare av detta och ska komma hem till mig och visa och berätta om sakerna hon säljer. Är du intresserad av ljus, ljuslyktor och sånt är du välkomnen hem till mig då. Du kan skriva privat till mig om du har frågor. Jag bjuder på fika!

Ha det så bra, så ses vi kanske på onsdag? Kramar.

Ps. Den på bilden har jag köpt själv, och när jag tänder den doftar det underbart gott i hela lägenheten!

  • 92 readers

Likes

Comments

Det är Ljungbydagarna.

Ja, hej på er också, men jag vill ha detta sagt.

Vi var på väg hem. Vi hade varit på Ljungbydagarna och kollat på Dr Bombay och Da Buzz, vi hade haft det trevligt. På väg hem går vi 4 personer (två tjejer och två killar) och pratar om allt och ingenting när vi ser en tjej vid vägkanten. Hon pratar med en tjej på en balkong och vi bryr oss inte nämnvärt.

Tills hon börjar gråta.

Hon sätter sig på trottoarkanten och gråter.

Min naturliga reaktion är naturligtvis att vända om (eftersom vi gått förbi henne vid det laget) och sätta mig på kanten med henne. Hennes väninna som stått på balkongen tidigare är nu försvunnen och hon är ensam. Jag sätter mig hos henne och frågar henne vad som är fel. Hon säger att hon har bråkat med sin kille och det är därför hon är ledsen. Hon säger också att hennes väninna ska komma ut till henne snart.

Vi väntar med henne, men någon kompis ser vi inte till. Vi säger till henne att vi gärna följer henne hem eller åtminstone betalar en taxi åt henne eftersom hon bor mitt i centrum, men hon vägrar.

Vi sitter en stund till, hon gråter och vi tröstar. Vi ber henne om att få följa henne hem. Allting nere på centrum stänger nu och det är mycket folk i rörelse, vi vill inte att hon ska gå själv. Hon vägrar.

Efter en stund slutar hon gråta, hon säger att det egentligen inte har hänt något. Hon har bara bråkat med sin pojkvän. Vi tror henne, men vill ändå inte riktigt lämna henne ensam, men till slut blir vi tvungna. Hon börjar gå och vi går åt andra hållet med en konstig känsla i magen.

Vad som helst kan hända!

Tänk att man inte kan lita tillräckligt på sina medmänniskor så att man vågar skicka en 16-årig flicka hem i ca 1 kilometer. Vi mådde så dåligt och pratade om detta resten av vägen hem. Jag hoppas verkligen att hon kom hem ordentligt och att ingenting hände på vägen.

Du, ledsna flickan på Bolmstadvägen, om du ser detta: Det var inte meningen att vara jobbiga eller påträngande, vi ville dig bara väl. Hoppas att du kom hem ordentligt och att du löste situationen med pojkvännen.

Ha det bra och ta hand om varandra. Puss från C! <3

  • 118 readers

Likes

Comments

Hejsan.
Igår var jag i Växjö hos min kompis Josefine (en av alla Jossarna jag känner). Det var planerat att bara vara en hemmafest med spel och sprit, men vid elva-tiden insåg vi att vi var nog sugna på att åka in till centrum i alla fall, så vi sprang till bussen och åkte till Karma. Där hade vi jättekul i några timmar medan vi dansade och minglade vi innan vi tog bussen tillbaka till Campus. Jag gick och la mig runt 4 på morgonen - då hade jag runt 8 000 steg på min stegräknare.

På eftermiddagen idag jobbade jag och där blir det en hel del gående också. Så i skrivande stund har jag 16 111 steg... NYTT REKORD! Jag har aldrig gått så många steg på en dag förut. Nu när jag kollade på stegräknaren så fick jag fyrverkerier, vilket jag antar betyder att jag har nått det dagliga målet för första gången sen jag skaffade den, haha. Jag vet dock inte vad det dagliga målet är och det går inte att ändra.

Aja, nu måste jag sova om jag ska orka jobba imorgon också. Ha det bra. Kramar och pussar.

  • 107 readers

Likes

Comments