View tracker

Hejsan.

Snacka om att jag är trött just nu! Det har sina anledningar...

1. I onsdags fick jag en hemuppgift från skolan. En stor uppgift som jag knappt fattade någonting av... Jag fick den klockan 8 på onsdagsmorgonen och den skulle vara inne idag klockan 17.

2. Jag förstod inte läxan och satt med den första natten till 2.30 och andra natten till 4.30 ungefär (somnade då runt 5 på morgonen och vaknade av Ms väckarklocka 5.20). Jag ville ha läxan gjord så fort som möjligt, för att sitta i sista minuten med den är nog det värsta jag vet. Inte lätt att få den gjort snabbt när man inte fattar något dock...

3. Idag ställde jag klockan på 8.30 för att åka till biblioteket och kanske få lite studiero där och låna en bok som jag behövde (som inte fanns).

4. När väl läxan var klar och inskickad, åkte jag, Mathias och svärmor Doris till Ullared för att spendera eftermiddagen, kvällen och mycket av våra pengar på Gekås. Det var inte så mycket folk där, men jag kände mig ändå ganska stressad eftersom det stänger klockan 20 på kvällen och jag hade en hel lista på vad jag ville köpa där. Blev till slut att jag fick stryka det som var mindre viktigt och fokusera på det viktigaste. När klockan närmade sig åtta gick vi till kassorna och där var det massor med folk. Vi stod i kö i närmare 45 minuter för att få komma ut.

5. Runt nio tiden åkte vi därför hem från Ullared och jag hade som plan att sova en stund i bilen, men det misslyckades jag med. Därför sitter jag nu hemma i min soffa, med ouppackade ullaredpåsar i hallen och ögonen går nästan i kors av trötthet.

Nu ska jag sova.
Sov gott och vakna torrt.
God natt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 16 readers

Likes

Comments

View tracker

Hej.

Ville bara berätta om något som kind of förstörde min dag. Jag kan ju börja med att tala om jag har en gräsplätt bredvid huset där jag bor där vi brukar ställa våra bilar när parkeringen är full. För några dagar sen sa en vän till mig (som bor i samma hus) att hon hade fått parkeringsböter, när hon hade sin bil där. Vi tog för givet att det var för att bilen var sönder och därför hade stått där i några veckor. Min bil hade då också stått på samma ställe, men jag hade inte fått någon böter.

Idag fick jag också parkeringsböter där!

Jag har alltså parkerat på denna gräsplätt mer eller mindre regelbundet i 4 år, och idag fick jag parkeringsböter där.

När M parkerade sin bil längs med vägen som går utmed huset för många år sen fick han parkeringsböter där med. Det kan bero på att det var snö, men jag har inte sett någon skylt där det står att det skulle vara förbjudet oavsett väderlek. Så vägen vågar vi typ inte parkera på, vi har 7 gratis parkeringar utanför huset som alltid är upptagna och på gräset får man nu tydligen inte längre stå på... var ska vi parkera då? Det finns typ garage som man kan hyra som kostar några hundralappar i månaden, vi har redan en sån där M parkerar sin bil. Alla vill dock inte betala den summan, plus att de flesta redan är upptagna. Var ska vi andra parkera då?

Så småningom ska vi försöka ringa hyresvärden så att vi kan få ett tydligt svar på vad som gäller. Så här kan vi inte ha det!

Aja, nu har jag fått skriva av mig lite. Ha en bra dag! Puss och Kram.  • 49 readers

Likes

Comments

View tracker

Hejsan.
Idag tänkte jag ha en vanlig bakisdag hemma i soffan med en go film eller ljudbok som sällskap. Men vid 4 tiden åkte M hemifrån och skulle på bandy och då fick jag lust att baka. Jag hade hittat recept på "spindelmuffins" och "Späkmaränger" som jag fick lust att testa nu en månad innan halloween. Muffinsen blev väl sådär som ni ser på bilderna, då det blev klumpar i glasyren som fastnade i spritspåsen och allt blev dumt och fult! Så efter tre muffins skrev jag "F U C K T HI S!" på dem istället. Jag kan ha blivit lite irriterad också... haha.

Marängerna är jag fortfarande inte färdig med, men de blev just bruna istället för så vita som jag hade velat ha dem. Snart ska jag smälta en chokladbit och rita ögon och mun på dem, så att de blir lite halloweeniga. Hoppas att det blir bättre än de där j---a muffinsarna.

Recept på spökmaränger, spindelmuffins och annat halloweenigt hittar ni här.

Kom gärna och smaka!

Ha det bra! Kram C!

  • 107 readers

Likes

Comments

Hej.

Jag har egentligen ingenting att säga denna gången, men jag ville visa de fina blommorna som jag fick på min födelsedag!

  • 99 readers

Likes

Comments

Hejsan.

Idag har verkligen varit en fullspäckad dag!

Det började egentligen redan igår, när jag och M hade bestämt oss för att vi skulle ha en dejt, eftersom jag hade fyllt år. Vi åkte till stationskrogen här i Ljungby och spelade biljard och åt goemat. Direkt efteråt tog jag bussen till Växjö och sov hos hos mina vänner där till idag. Vi kollade på film till runt 12 på natten och somnade någon timme efter det.

Idag vakande vi runt 4 på morgonen (JA, ni läste rätt!) och satte oss på en buss som åkte klockan 5. Vi åkte till Tyskland. När vi kom fram hade vi runt 2 timmar på oss att köpa det vi ville ha på bordeshopen och sen skulle vi vara på bussen igen.

Jag och mina vänner hade en plan: först skulle vi köpa flaken, alltså all öl och cider, lämna det i bussen och sen köpa resten. Vi irrade omkring som yra höns och fick för oss att det skulle finnas på den översta våningen, men när vi väl hittade det (på nedersta våningen) hade vi slösat hur mycket tid som helst. Vi sprang till kassorna och skulle lägga ut det vi hade köpt än så länge i bussen när vi såg hur lite plats det fanns kvar i den efter att alla andra hade lagt sitt där inne. Hur skulle vi nu få plats med resten av grejerna?!

Vi gick in igen, nu ännu mer stressade och sprang hit och dit för att hitta det vi skulle ha. När vi hittat allt och sprang ut till bussen insåg vi att vi var sist. Vi skulle precis lägga våra spritflaskor i bussen när de sa att den var full. Ingenting fick numer plats.

Eh, va?!

Vi var sex personer som inte fått lägga in vår dricka i bussen och den var full!

Efter lite hjälp av de andra på bussen (och en och annan ond blick) fick vi till slut in drickat i själva sitt-delen av bussen och vi kunde sätta oss ner. Vi var arga, trötta och fattade inte hur bussen kunde vara FULL redan.

Eftersom detta var min första resa till Tyskland med buss så kände jag bara att "detta gör jag aldrig om!". Men nu i efterhand kan jag säga att eftersom bussresan hem var ganska roligt så skulle jag kunna tänka mig att åka någon gång igen... om typ ett år!

Efter en lång bussresa hem till Växjö igen så kom M och hämtade oss och vi åkte hem och nu sitter jag är... Trött som tusan!

Kanske dags att sova? Ja! Snart... ;)

Puss och kram!

  • 107 readers

Likes

Comments

Hejsan hoppsan i stugorna.

Provet idag gick väl sådär. Det hade kunnat gå bättre och de flesta jag pratade med efteråt sa att de var tveksamma på om det hade gått så bra. Provet var om olika begrepp som kan komma till användning i den här kursen. Jag kände igen alla orden, men förklaringarna som man fick välja mellan var vaga och förvirrande. Varje fråga kunde ha mellan 1-4 rätt alternativ och om man hade ett alternativ fel så var hela frågan fel och man får inga poäng för det. Blää, det kan ha gått precis hur som helst!

Nu är jag hemma igen i alla fall, det är fredagkväll och jag öppnade en flaska vitt - för nu är det helg! Imorgon ska jag på kräftskiva och jag ska njuta av en helg utan läxor och måsten!

Ha en bra helg nu allihopa! Puss och kram!

  • 130 readers

Likes

Comments

Tjenixen.
Av olika anledningar blev det inget ljusparty ikväll, så nu sitter jag i min ensamhet och pluggar. Det var nog tur att det inte blev av, i och för sig, för jag har varit ytterst dålig på att plugga de senaste dagarna. Idag bytte jag till exempel gardiner i ett ögonblick av okoncentration.

Ljuspartyt är uppskjutet till den 21 September, och om det är någon som är intresserad av att komma så är det som sagt bara att höra av sig.

Ha det gött! Kramar

  • 134 readers

Likes

Comments

Tjena.

Som jag skrev för någon dag sen så ska jag ha ljusparty imorgon. Är du intresserad av att komma? Hör gärna av dig så får du detaljerna. Och ta gärna med en vän som också kan vara intresserad.

Många kramar!

  • 138 readers

Likes

Comments

Hej.

Plugg plugg plugg.... hur smarta tycker lärarna att de är när de lägger en "begreppstentamen" andra veckan på terminen? Min hjärna har fortfarande semester och jag har stora svårigheter att sätta mig ner och ta tag i plugget. Jag tror i och för sig inte att tentamen på fredag kommer vara så svår, vi har gått igenom det mesta på föreläsningar och sånt i skolan. Jag tror (och hoppas) att det kommer vara typ som ett glosförhör i högstadiet.

Hm... vad betyder nu "analys" och "utvärdering"...?

Ha det så bra! Och önska mig lycka till på fredag!

  • 146 readers

Likes

Comments

Hejsan.

Jag ville bara in och säga hej. Och att tala om för dem som är intresserade att jag ska ha ett ljusparty hemma hos mig på Onsdag. Det är min faster som är försäljare av detta och ska komma hem till mig och visa och berätta om sakerna hon säljer. Är du intresserad av ljus, ljuslyktor och sånt är du välkomnen hem till mig då. Du kan skriva privat till mig om du har frågor. Jag bjuder på fika!

Ha det så bra, så ses vi kanske på onsdag? Kramar.

Ps. Den på bilden har jag köpt själv, och när jag tänder den doftar det underbart gott i hela lägenheten!

  • 137 readers

Likes

Comments