Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

7dagar dvs 1vecka kvar till THE Big Day.
Det är då det är BF dag.
Jag trodde ärligt inte att jag skulle gå såhär långt. Trodde att jag kanske skulle gå lite längre än med Roxanna men inte så långt som nu.
om bara ngn timme slår klockan 00 och då går vi in i v 40. Det känns helt sjukt.
Var inne på förlossningen igår faktiskt pga att jag har i ett par dygn haft värkar dock oregelbundna men de har gjort så jag inte alls fått sova. så de kollade CTG osv så att allt såg bra yt och de gjorde det sen fick jag med mig citodon och värme kudde hem gör att kunna sova en natt. och halleljua vad skönt det var att få sova!
värkarna kommer och går fortfarande så vi får väl se när hon behagar titta ut.
Kanske imorgon kanske om 3veckor det märker vi. Men nu kan vi med säkerhet veta att om mindre än en månad har vi en bebis här hemma.

Likes

Comments

helgen har varit innehållsrik. Hamnat på fest på både fredag& lördag. Vart kom all denna energi helt plötsligt ifrån?
Jag har faktiskt inte en aning, men nu vill jag att helgen ska vara över och att det ska bli måndag så jag får hem min Roxanna!
Veckorna utan henne blir så låååånga. Saknar min fina tjej!
Lillasyster trivs uppenbarligen fortfarande väldigt bra i magen. Idag är det 10 dagar kvar till bf och nerräkning börjar på riktigt. 10.9.8.. osv.
Nu när hon forfarande är kvar så tycker jag hon kan stanna denna veckan ut så att jag kan få en sista ensam vecka med Roxanna innan hon blir storasyster. så tråkigt om hon skulle komma under Roxi veckan. missar så mycket tid med henne då och de vill jag ju inte. Som varannanvecka förälder vill man ta vara på varenda minut.
Vi få se hur det går :)

Likes

Comments

Att ingen graviditet är den andra lik har säker många hört och många som genomfört en graviditet kan säkerligen instämma på den pungten också.

Jag som genomgår min andra graviditet kan säga som så att de finns både stora likheter och stora olikheter från graviditet ett till två.

Med Roxanna visste jag absolut inte vad graviditets illamående var, för jag mådde på de planet fantastiskt. Det enda som kund äckla mig en aning men ändå inte så jag mådde riktigt illa var lukten eller smaken av friterat.

Denna graviditet har jag fått uppleva vad gravidits illamående är, Ibörjan av grav kunde jag tycka de var riktigt jobbigt att gå ut längre stunder för jag visste att jag kunde behöva spy. Jag åt inget förutom på henmaplan för jag visste att det skulle komma upp igen.  Fick lerigan utskrivet och det var min räddning men gjorde mig extremt trött.
Det värsta illamåendet la sig runt v 18 men har nu kommit tillbaka i slutet av grav tillsammans med hals bränna. Har fått börja ta lerigan igen dock blir jag inte lika trött av dem längre för numera sover jag knappt något alls.

fglossningar något jag haft väldigt jobbig med båda graviditerna. De starta tidigt och har bråkat med mig hela vägen. vissa dagar har jag riktigt jobbigt att både ta mig upp ur sängen och att röra mig överlag. Dock kan jag faktiskt tycka att det var ännu värre förra graviditeten då jag inte kunde få på mig skor själv alls och pansionärerna sprang om mig (känndes som de sprang) inne på affärerna när jag stapplade fram med nina kryckor. Denna grav har jag sluppit kryckorna och kan gå kortare sträckor osv även om jag vet att efter en dag med nycket aktivitet väntar typ 3dagars vila med värk.

Längden på en graviditet varierar också oftast hör man att kommer den första tidigt gör den andra de också. Roxanna kom 36+6  jag har varit redo sen tidigt ifall att, idag är jag i 37+7 och ärligt talat så räknar jag med att gå över. Även om jag samtidigt alltid är beredd på att de kan hända. Med Roxanna kom de lite som en välkommen chock. Jag hade inte haft några känningar alls och så bara plötsligt gick vattnet. Denna grav har jag mycket förverkar som då och då tom gör ont vilket jag aldrig upplevde med Roxanna.

Det är så himla olika, och ibland önskar jag att man kunde ha ett facit på hur de kommer bli. Nu längtar jag med skräckblandad förtjusning tills de är dags för förlossning och att få möta änu namnlösa "lillasyster" på utsidan magen.
Men jag börjar se positivt på denna resa för snart är den faktiskt slut och en helt ny resa startar som tvåbarns förälder.

Likes

Comments

Varit väldigt tyst här från min sida men har inte haft så mycket att dela med mig av.
Framför allt inte igår och idag när jag legat tvärdäckad och mått sämst.
Var inte uppe ur sängen mycket alls igår& det samma gäller idag.
febrig,hängig och yr. Det är verkligen ingen hitt. Frågade H igår om de var såhär de kändes för män när de är sjuka. Fick till svar att de nästan var så fast de har de lite värre.  Haha.
Jag hade tänkt mig på att ta tag och orka röja ordentligt här hemma och städa så mycket jag orkar den här veckan när Roxi är hos pappa. Skulle kännas så skönt att verkligen gjort en ordentlig storstäd innan bebis tittar ut men som de ser ut nu så får de vänta.
tar en evighet att ta sig till toaletten osv bara. Livrädd för att svimma osv idag när jag är själv hemma så håller mig mest i sängen..
Nu ska jag slumra vidare.

Likes

Comments

Likes

Comments

Påväg till förskolan såg det ut såhär imorse.
Tillsammans med bästa filten som varit hennes käraste ägodel sen dag 1 av hennes liv.
Dock kan hon faktiskt vara utan den för det mesta numera men ibland kommer hon allt på att hon saknar den där filten och ska ha den med sig.
Roxanna är på förskolan och jag ska läsa och skriva lite om Antiken tänkte jag. Dock är jag helt slut i huvudet och kan knappt tänka klart. Sover så sjukt dåligt om nätterna nu. Har jag inte ont så är det
som inatt, hade sådan halsbränna och mådde så illa. Knaprade novalucol men hjälpte inte alls. Halsbrännan hänger fortfarande i..
Ska iallafall försöka mig på ett ryck nu, kanske kan göra något vettigt ialf ☺

Likes

Comments

Välkommen till familjen 🐇

Likes

Comments

Idag går vi in i v37 (36+0) och det är nu fritt fram för bebis att titta ut när hon känner sig redo för det.
Vi från denna vecka välkomna till karlskoga förlossning.
För mig känns det nu så nära men ändå så långt bort. Jag vet att det kan hända när som hellst samtidigt som jag vet att jag kan ha 6 veckor och 2 dagar kvar som längst.
Jag får gå 42+2 v innan igångsättning.
Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att hon väljer att titta ut innan de gått så långt ialf.
Det känns nu som jag varit gravid i en evighet samtidigt som de känns som de var igår ja fick veta att jag väntade en liten.
Jag är redo men ändå så inte. Tankar om förlossning osv börjar smyga sig på. Jag försöker att inte tänka så mycket på det utan tänker att jag tar det som det kommer. Ingen förlossning är ju den andra lik. Men helt kan jag inte låta bli att tänka och jag måste erkänna att jag faktiskt är smärt rädd.
Men längtan efter att få träffa bebis är super stor nu, att få träffa den lilla och se vem de är som gömt sig där inne.
Det känns så nära men samtidigt så långt bort.

Likes

Comments

Äntligen är månaden här, månaden som jag förhoppningsvis kommer få mitt andra barn. (om jag inte skulle gå över). Roxanna kom v 36+6 sä hoppas inte att jag behöver gå över med denna bebis. Beräknad 30/3. 
Denna månad som H ska få bli pappa och Roxanna ska få bli storasyster! Välkommen mars vi har längtat efter dig!

Allt är nu inprincip klart för lillasysters annkoms, det enda jag kom på att vi saknar är en ståbräda att sätta på vagnen ifall storasyster blir trött i benen på promenaderna. Men vilken djungel, vilka är bra och vilka inte? Jag har ingen aning så får nog forska lite mer i detta.

Å just det, denna vecka får vi även ytterligare tillökning i familjen, hur tänker jag inte riktigt avslöja nu utan de får bli en överaskning när tillskottet flyttat in. Lovar att uppdatera.

Likes

Comments