Header

Det här är allt Linköping behövde. Klev in på detta underbara ställe och det kändes direkt som att jag hade blivit förflyttad till Gamla stan i Stockholm eller Notting Hill i London. En fika, saker att ta igen och en massa prat om jobb blev det tillsammans med Lollo här om dagen, blev kvar där bra många timmar. Känns skönt att jag inte är ensam i letande av jobb heller.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Believe it or not, men den här ashärliga bilden togs på en av Londons tråkiga gator påväg till tunnelbanestationen. Önska vi hade lite mer palmer här i Sverige... 


Idag har varit en dag som börjar väldigt seg men nu sitter jag med minst 10 flikar på datorn uppe om universitet i Melbourne, jag har gjort massvis med anteckningar, jag har pratat med Jack på facetime, babblat om framtida resor och mål och hela min kropp bara bubblar av motivation och energi. Dags att göra något med livet nu va.

Likes

Comments

Igår packade jag mina väskor och sa hejdå till London, hejdå till det bästa jobbet jag någonsin haft och hejdå till min kärlek. Landade i ett kallt och dimmigt Sverige och tänkte bara ’vad gör jag nu?’. Tänker, drömmer, planerar men vet inte vad jag vill. Stora målet just nu är nog att åka tillbaka till Australien, mitt andra hem. Hitta en lägenhet med Jack. Det är min dröm. Men nu i verkligheten måste jag hitta ett jobb, träffa alla vänner och njuta av att vara hemma, det är något magiskt med det också.

Likes

Comments

Hej hej! Long time no see, och gissa vad min ursäkt är? JOBB. Inte enkelt med heltidsjobb, en storstad att utforska samt komma fram till vad vi ska göra med livet. Nu är vi i alla fall på semester, jag flög upp till Edinburgh i onsdags och mötte Jack här, vi har stannat hos hans faster under två nätter, utforskat denna helt fantastiska stad och idag packade vi väskorna igen för att ta oss till Glasgow där vi befinner oss nu. Ikväll ska vi dricka öl och lyssna på LANY , härlig fredag hörrni!

Likes

Comments

Mycket jobb och mindre skoj som sker nu, vill ju kunna njuta av London men det tiden finns inte där. Den här veckan har Jacks och mitt jobbschema bara krockat totalt, när jag jobbar är han hemma och när jag får vara hemma är han på jobbet, ja ni fattar. I söndags åkte vi på en tur till Greenwich Park vilket jag kan rekommendera så starkt om man är här. Det ligger lite utanför stan men utsikten är ju helt otrolig, det är hundar överallt och att vi hade sol gjorde väl det hela lite bättre. Och nu den här helgen ska vi på the World Finals i bartender flair, hur coolt! Eller i alla fall något annorlunda, ja jag är taggad!

Likes

Comments

My love, är så lyckligt lottad att jag fick fira hans dag tillsammans med honom. Vi gick från bar till bar och slutade kvällen dansades till gamla klassiker, han var lycklig och det gjorde mig bara ännu lyckligare.

Julen är här, Oxford St lyser, alla skyltfönster lyser, allt som var grått och mörkt för någon vecka sedan speglar nu glädje. Förra året firade jag jul i 35 graders värme, nu i den ultimata högtidsstaden med min kärlek. Saknar min familj och mina vänner bara, samt en lussebulle eller två. Men det får komma senare. xo

Likes

Comments

Spenderar nu för tiden mina dagar på jobbet, på en buss eller tunnelbanan, men det känns inte helt fel ändå. Uppskattar all tid jag får med Jack på kvällarna och igår unnande vi oss taco kväll och påbörjade säsong 2 av Stranger Things, äntligen! Hann med FaceTime med mamma och pappa också, dom fyller mig alltid med så mycket energi. Nu är jag på bussen, igen, och ska jobba till stängning ikväll. Hoppas ni får en härlig söndag, xo

Likes

Comments

Eftersom jag precis har påbörjat min andra "flytt" till ett helt nytt land så tänkte jag skriva lite tips och trix som är bra att tänka på, vad man kan behöva förbereda och lite hur det känns.

1. VISUM - Något som är ett måste till och med innan du bokar ditt flyg är att kolla upp om det krävs något visa för landet du åker till. Till exempel till Australien om man vill jobba där så krävs det ett Work and Holiday visa medan här i England så behöver vi medborgare inom EU inte ansöka för något visa. Ibland tar ansökningsprocessen lång tid, för mig tog det mindre än en timme men har hört för andra att det kan gå upp till en månads tid så var ute i god tid!

2. DOKUMENT - Tänk på att ta med en kopia på ditt visa, ditt pass och andra viktiga saker du har fixat innan, kanske bokningsbekräftelse på ditt hostel du har första nätterna. Jag behövde visa upp papper om mitt visa nära jag mellanlandade i Bangkok påväg mot Melbourne och jag hade alltid min kopia på passet ifall att det skulle försvinna, det skulle underlätta för mig att ansöka om ett nytt då plus att jag alltid skulle ha mina passuppgifter nära till hands.

3. BOENDE - Stressa inte över att hinna hitta en lägenhet eller ett hus innan du åker, allra bästa är att boka något hostel de första dagarna, dels för att träffa på människor och lära känna olika områden men också för att du absolut borde kolla in stället du ska flytta in till innan du skriver på något, se om det känns rätt, hur är resten av personerna som bor där? Hur känns området? Och är det verkligen lika rymligt och fräscht som det ser ut att vara på bilderna? Tror jag kollade in fyra olika lägenheter i Melbs innan jag hittade den som jag direkt kände att: det här är rätt!

4. JOBB - Samma sak med jobb, ta det på plats! Gå på en intervju, ställ alla nödvändiga frågor som hur mycket får du betalt, hur ofta, är det kontrakt eller inte, hur känns stället när du kliver in där. Det finns många arbetsplatser runt om i världen som utnyttjar bland annat backpackers och folk från andra länder än just det du befinner dig i. Så det till att allt känns bra.

5. NYA UPPGIFTER - Glöm inte att kolla upp vad som krävs för att kunna öppna ett bankkonto, hur går de till när du börjar jobba och ska betala skatt, krävs det några dokument eller uppgifter för att du ens ska kunna börja jobba? Här är en liten lista med saker att tänka på....

Australien:
- RSA (Responsible Service of Alcohol) - Detta är ett certifikat du får genom att antingen göra det online eller på plats i en lokal med en "lärare" och det krävs inom alla stater i Australien för att lagligt få servera och jobba kring alkohol.

- Taxfilenumber - Detta måste du skaffa för att kunna betala skatt, alla arbetsgivare som betalar in lönen till din bank kommer att fråga om detta.

- Superannuation number (Super) - Detta är något som är kopplat till ditt bankkonto som du helt enkelt göra via din mobilbank eller hos ditt bankkontor. Det är alltså deras typ av pensionssparande ungefär, när du jobbar så får du (tror det är varje månad) en viss procent av din lön insatt på detta konto och dessa pengar kan du ta ut när du väljer att lämna Australien och inte har några planer på att komma tillbaka, för de som bor i Australien så får de dessa pengar när de går i pension och har ingen möjlighet att ta ut de tidigare.

- Bankkonto - För att få din lön och för att slippa betala en utlandsavgift med ditt svenska bankkort så måste du öppna ett bankkonto vilket är hur enkelt som helst där. Det enda som krävs är att du har med ditt pass, förklarar vad du ska ha ditt bankkonto till och sen 30 min senare är det klart och du har ditt bankkort inom 3 daga

England:
International Insurance Number: Detta är ett nummer du använder för att kunna betala skatt och du kan bara ansöka om det på plats här i England. Vad som krävs är att du först måste ringa till myndigheterna och boka in en intervju, ta med ditt pass till intervjun och fylla i massa uppgifter och sedan efter det har du ditt nummer inom fyra veckor. Du kan jobba upp till tre månader utan ditt insurance number med det borde fixas så fort som möjligt.

Bankonto - Detta är den knepiga delen som jag precis påbörjat, för att öppna ett bankkonto här så krävs det en 'proof of address' vilket kan vara ett brev från din arbetsgivare som skickas till din adress som du bor på, även om det bara är ett hostel. Det kan också vara så att den som du bor hos kan intyga att du bor på den adressen, det finns några alternativ men det är lite krångligt skulle jag säga.

Arbetsrättighet - Kunna bevisa att du har rätten till att jobba där, så går du på en intervju måste du ha med dig ditt pass så du kan bevisa att du faktiskt är en medborgare inom EU och har all rätt att få jobba där.

6. VACCIN - Vissa länder kräver dokument på att du är frisk och vissa länder kräver just vaccin för att undvika sjukdomar som kan spridas i landet du ska flytta till, kolla upp vad som krävs för just din destination.

7. PLANERING - men planera inte för mycket skulle jag säga, men att ha någon typ av idé på vad du vill se och göra i din nya stad, vilka platser är ett måste och finns det någon aktivitet den staden har som inte din hemstad har? Eller bara några kända platser eller matställen du sett på instagram och bara måste gå till, det finns säkert massvis om du söker runt lite. Ta också hjälp av människor du möter, vad har varit deras favoritställe so far?

8. PACKNINGEN - Se till att få med saker som är nödvändigt, till exempel en adapter, du vill inte sitta och vänta på en flygplats med en död mobil. Ta också med kläder efter väder som man hört sedan dagis, ska du bosätta dig i en stad med värme och sol 350 dagar om året, ta kanske inte med din varmaste vinterjacka som kommer fylla ut hela din väska. Tänk också på att ha bekväma kläder du vet att du kan gå flera dagar i utan att tröttna eller känna dig obekväm med. Små saker som hörlurar, myskläder, smink, tandborste och hårborste, allt som krävs för din vardagliga vardag.

9. SKIPPA ORON - Om det är något jag har lärt mig så är det att allt, verkligen allt löser sig! Jobb, boende, hur man tar sig runt i stan, har du glömt din favorittröja så är det inte hela världen, känner du dig ensam så dra till en bar på något hostel och du kommer garanterat få minst en vän. Känner du dig stressad så ring till någon där hemma och de kommer lugna ner dig, det finns nästan inget som inte går att lösas.

10. MOBIL - Skaffa ett kontantkort till din mobil nästan så fort du är på plats, det gör det mycket enklare för dig att kunna kontakta de i din omgivning, åker du dit med en kompis så kan ni ringa varandra när som helst utan några hemska kostnader, man behöver inte leta som en galning efter wifi överallt för nästan alltid ingår det en bra mängd surf och framförallt väldigt viktigt att ha ett lokalt telefonnummer uppdaterat på ditt CV så din framtida arbetsgivare kan kontakta dig för en intervju och också i efterhand kunna kommunicera med varandra.

11. INSTÄLLNING OCH MÅL - Tänk på vad du ger dig in på, har du drömt om det här länga så glöm inte att påminna dig själv om att det här är din dröm som du precis påbörjat, hur svårt och ensamt allting känns så måste du hela tiden veta varför du är där och vad vill du uppnå. Det ska vara en utmaning och det ska kännas tuft och det ska definitivt vara läskigt, bara för det så betyder det inte att man ska ge upp till en början. Har aldrig känt mig så ensam i hela mitt liv som min första vecka i Melbourne, jag vet inte hur många gånger jag kollade på flyg hem men sen sa jag till mig själv: jag har pratat om att åka till Australien i två år nu, jag tänker då fan inte åka hem efter en vecka.


Till sist vill jag bara säga till dig som snart ska dra iväg, ha kul, ta vara på tiden för den kommer att flyga iväg, öppna tankar och sinne och lär dig så mycket som möjligt, våga träffa människor och var inte rädd för att kommunicera vilket språk som än krävs från dig, passa på att upptäcka och ta inget för givet. Det är din dröm, glöm inte det.

Likes

Comments

​​​​​​​​Detta här är mitt nya jobb​, hur fräscht?? Så kul också, spenderar mina dagar med att göra smoothies, acai bowls och kaffe. Har ju nästan bara jobbat med snabbmat, hamburgare, milkshakes, flottig mat och det här är rena motsatsen. Organiskt, veganskt och hälsosamt. Känner mig inte ens skyldig när man går och småäter där. Kan väl bara säga att det enda negativa är hur långa dagarna är, i tisdag till exempel jobbade jag 10,5 timme plus att det tar cirka 1,5 timme dit och sen hem. Men det är tydligen vanligt här i England, långa dagar och skitlön. Tur att det är skoj i alla fall! Jack har också lyckats få jobb så nu rullar det bara på ;) xo

Likes

Comments

Innan vi drog ut igår så lagade jag och Jack våran traditionella pasta, vad annars? Jag öppnade min flaska vin och han testade några olika öl-sorter. Vi firade också åtta månader tillsammans genom att unna oss lite glass och massvis med pussar. Idag däremot har vi inte gjort mycket alls, sitter med min B&J i sängen medan Jack pluggar på sina cocktails, hoppas på mat snart, börjar bli hungrig. Hopppas ni haft en skön helg. xo

Likes

Comments

Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw

Kontakt: carrowarn@live.se

Instagram@ccaroliine