Header

Jag är inte alls på topp, hade bara velat gräva ner mig själv. Livet suger för tillfället, känner mig så rastlös..Vill bara rida men att inte få göra det är ett helvete. Ryggen värker och jag ska snart sluta med tabletterna. Morfinet slutade jag med för ca 1-2 veckor sedan och nu går jag bara på vanliga pamol men dom är snart slut och då ska jag inte fortsätta äta dom, och jag vet ej hur jag ska klara av det för jag har så ont idag att jag skulle kunna gråta.
Och inte nog med det så har jag jätte ont i visdomstanden som håller på att krångla och har haft det under hela helgen men ingen jäkla tandläkare som har öppet heller som kan dra ut den. Ja ni hör ju vilket deppliv jag har just nu.

Men det finns iaf något positivt i allt och det är att främst att hästarna flyttar hem om 2 veckor, alltså kan knappt vänta, det ska bli så otroligt kul !
Och sen var även en bonde här och putsade hagen då det var flera års gammalt gräs som hade växt här, så nu är allt sånt borta ! men ni ser ju allt det gula det var typ 2 meter högt innan, har liksom inte gått något betesdjur här på många år.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag blir seriöst på riktigt så jäkla arg på vissa människor. Djurplågeri är något som inte borde få förekomma, och jag skulle faktiskt inte tveka en sekund på att ge vissa en stor fet smäll eller ännu värre något helt annat. Det är sånna äckliga folk som skadar djur för att dom tycker det är kul. Men en sak som jag faktiskt själv tycker är en form av djurplågeri det är när folk har täcken på sina hästar när det är varmt.

Missuppfatta mig inte nu, många vill inte skada sina djur, och kanske har täcke på sina hästar för att dom tror att dom behöver det. Men vart går gränsen egentligen ?

Här i vackra i Skåne så har vi haft en del underbara varma dagar, man har varit ute och fixat en stor vårstädning i trädgården och svetten rinner från en så varmt det är, en dag hade vi upp till 18 grader här. Vad tror ni jag ser i varje hage jag kör förbi påväg till stallet är ? Jo massa hästar med täcken på sig, en hade till och med halstäcke. Nu tänker ni säkert att det kanske var just denna dagen dom hade glömt att täcka av, men detta fortgår varje dag även när det är ca 15 grader här. Den hästen med halstäcke vill ni veta det sjukast av allt ? Medans jag kör förbi och ser denna stackars häst då är det en av dom som bor där på gården ute i BARA LINNE , asså ursäkta vad fan är det för stil. Täcka av era förbaskade hästar för enligt mig är detta djurplågeri sen skiter jag i vad ni tycker, alla tycker olika men jag kommer anmäla detta för det är inte okej, om jag så ska knacka dörr hos vartenda en så ska fan täckena av !!!

Ja jag skriver en del svordomar men jag kan inte låta bli för detta gör mig riktigt arg och provocerad !

Likes

Comments

Grattis till min älskade häst Julia som igår fyllde 13 år. Hennes present fick bli en massa godis och en ny grimma/grimskaft från harcour. Egentligen ville jag köpa ett schabrak men då jag ej får rida så får sånna inköp väntas med då jag i sånna fall inte kan invaga det haha.

Likes

Comments

Jag har varit väldigt frånvarande från bloggen, och det har sina anledningar ! Jag har tyvärr varit med om en ridolycka så jag har inte haft ork eller ens motivation till att skriva här.

Men iaf, jag hade sett fram emot att rida Julia, vädret var fint och jag var glad över att hennes hovar var mer friska nu än innan, och sen under tiden i stallet medans jag gjorde iordning henne så kändes hon så himla lugn och fin och jag kände på mig att detta skulle bli ett jätte bra ridpass. Och i med att jag kände som jag gjorde så bestämde jag mig för att rida i hagen och ta ett rejält pass istället för att rida ut i skogen. Men sen händer det som jag i min vildaste fantasi aldrig trodde skulle hända och som dessutom under alla år aldrig har hänt, men givetvis skulle det vara jag till det.
Jag änvänder en pall till att hoppa upp på Julia, som jag altid gör och har alltid gjort till alla hästar jag ridit, just för att det är mildare för deras ryggar än om jag hade hoppat upp direkt från marken. När jag väl hoppat upp på henne så börjar hon backa, hon är rätt otålig och vill börja gå direkt, men då backar hon rakt in i pallen, och vad gör hon då? JO HON FASTNAR med hoven i pallen......Hon drabbas av panik och skenar iväg, pallen sitter fortfarande fast i hoven. Jag trodde hon skulle bryta benet, jag såg framför mig att nu måste jag avliva min häst pga för svåra skador. Pallen lossnar och hon börjar sparka bakut och då flyger jag iväg, landar mitt på röven, hinner tänka att jag landad bra och att jag var oskadd.

Känner att jag tappat andan, får verkligen ingen luft , försöker att inte drabbas av panik så reser mig upp, och faller ner lika snabbt igen av smärta. Jag tycker jag själv är löjlig och biter ihop och tänker att smärtan släpper snart, jag ålar mig från hagen upp till stallet för att ta min mobil och ringa efter hjälp. Jag gråter av smärta och kan fortfarande knappt andas, varje andetag gör ont. Hjälpen kommer snabbt och kort därefter rings ambulans ut till stallet för att säkerställa att allt är bra med mig. Åker med ambulansen in och där inne konstaterades att jag har en fraktur på en bröstkota, det ligger rätt högt upp på ryggraden typ precis i mitten av lungorna så det förklaras varför jag hade så svårt för att andas för smärtan satt precis där över. Landningen på röven tog så hårt att ryggraden pressades ihop och skapade en fraktur. Så fick övernatta på sjukhuset och är nu hemma med stark smärtlindring och har ridförbud i 3 månader. Sommarjobb har jag fått tacka nej till då jag ej för böja mig mer eller lyfta tungt, så jobba inom vården var det bara till att tacka nej till. Så såhär kul har jag haft det den senaste veckan och jag tycker så jävla synd om mig själv för vädret är underbart och jag får ej rida....men det finns iaf något bra i denna historien och det är att Julia är helt oskadd, hon klarade sig fint och benet och hoven är hel..

Likes

Comments

Morgonen därpå så försöker vi att lasta Diddi igen..Det går tyvärr inte så bra då heller, detta är en stor nackdel med att ha en svårlastad häst när man verkligen behöver komma iväg för att få vård. Men jag kommer på den briljanta idén med att gå bort till skogen och försöka lasta henne där, för där finns inte hennes kompisar då det kan vara en faktor till varför hon ej vill gå in i transporten. Rätt och riktigt så fick vi in henne i transporten borta i skogen, så äntligen kunde vi börja rulla ner mot helsingsborgs djursjukhus.

När vi kom dit så blev vi mottagna fort och på plats så gick dom ner med en kamera i både lungor och strupe/magsäck för att kolla hur det såg ut. Det såg faktiskt fint ut, lite irriterad i slemhinnorna men annars var det fint ! Så hon fick åka hem med metacam och pencillin mot lunginflammation då vi inte ville att hon skulle riskera att utveckla det. Så idag är Diddi frisk och kry och jag hoppas verkligen inte detta händer igen, för det är verkligen något som såg riktigt hemsk ut och jag trodde faktiskt att Diddi skulle dö.

Likes

Comments

I torsdags hände något som jag aldrig vill uppleva igen ! Jag var jätte rädd och det var även Diddi.

Kim kom hem från Malmö i torsdags och ville då hänga med och kvällsfodra hästarna för att hälsa på dom. Så vi tar in Julia och Diddi i boxarna och låter dom stå där och äta i lugn och ro. Men när jag ska ta ut Diddi så vill hon bara ut snabbt, så jag säger till henne att tagga ner och ber henne backa, och i samband med att jag ber henne backa så tar jag henne på bogen och upptäcker att hon svettas jätte mycket. Hon slår även med bakbenen upp mot magen och jag fryser till och börjar skrika att hon har kolik-känningar och att vi måste ut och gå, men i den stunden så kastar hon sig i boxen och det börjar rinna slem och foder från näsan så då är min tanke foderstrupsförstoppning. Så jag börjar skrika på Kim och stallchefen att ringa veterinär snabbt, och jag drabbas av panik för Diddi försöker få luft men kämpar förgäves och hon slänger sig fram och tillbaka i boxen. Veterinären är på plats inom en halvtimme och kan då börja hjälpa henne.

I flera timmar försöker veterinären få bort stoppet och fyra timmar senare har vi lyckats komma ner med sonden i magen , men vattnet rinner inte igenom som det ska så¨hon råder oss att åka ner till helsingborgs djursjukhus för att gå ner med kamera och se om allt är borta och även titta på lungorna så det inte är foder i dom också då dom kan drabbas av lunginflammation efter en sånhär händelse, vilket man inte vill att dom ska för det kan vara allvarligt det också.
Diddi vägrar gå in i transporten så vi kommer aldrig iväg den kvällen/natten så vi får göra ett nytt försök på morgonen dagen efter..........Fortsättning följer

Likes

Comments

Som jag skrev i tidigare inlägg så var jag med Laika på djursjukhuset idag. Dom skulle plocka bort hennes stygn och då även kolla hur det såg ut. Jag har varit lite nervös att det skulle ha börjat bli infekterat då det är rött och svullet, men väl på plats så berättade dom att magsäcken och huden är sytt i lager och att detta kommer inifrån vilket gör att detta yttersta spricker och vill inte läka ihop som det ska. Men det är bara till att tvätta och hålla ett extra öga på henne så ska det nog läka ihop fint.

Likes

Comments

Jag måste verkligen erkänna att livet känns en aning tomt och tråkigt utan han vid min sida. Även om det bara handlar om 4 dagar i veckan han är borta så känns det ändå som en livstid för mig.
Förrutom att sakna min man så det gör ont så har jag hunnit med en del idag. Skulle egentligen ha varit i skolan men det fick jag hoppa över då jag har varit iväg med Laika på djursjukhuset då hennes stygn skulle tas bort plus att en bit på stygnen såg infekterade ut så veterinären fick ta sig en titt på det också.

Efter det passade jag på att köra inom stallet för att fodra Julia och Diddi, blir ingen ridning idag. Julia kändes inte fräsch igår så hon får vila lite sen är det typ strom ute idag så Diddi får helt enkelt vila hon också. En tur till Norra Åsum blev det också då jag fick kolla brevlådan om jag hade fått någon post, mest räkningar såklart så inget kul där, sen inom apoteket i knislinge och nu är jag hemma igen. Mycket mer kommer jag nog inte göra idag då livet suger för tillfället då det som sagt blåser ute, annars hade jag velat ut i skogen på en härlig promenad men det får väntas tills imorgon.

Likes

Comments

Mitt hjärta går sönder...Det som man absolut inte vill ska hända sina djur har tyvärr hänt nu. Visst att mina djur har varit sjuka och behövt söka vård för det men det har inte varit så allvarligt som att man måste genomgå en operation. Min lilla fisgris har tyvärr fått gå igenom en operation och det har varit en hemsk tid.

Under en tid så har Laika kräkts en del, hon har kräkt upp sin mat och inte fått behålla den. Vi har även provat skonkost i mycket små portioner flera gånger om dagen men inte ens då har hon fått behålla sin mat. Hon har tappat i vikt och vi började bli mer nervösa inför detta. På fredag eftermiddag bestämde vi oss för att åka in akut med henne till Hässleholms djursjukhus. Dom kunde se att hon var uttorkad och ville ha henne kvar över natten på dropp så hon fick lite vätska i sig, sen hade hon även lite ont i magen när dom tryckte på en punkt så dom ville ultraljuda henne också, så vi åkte hem utan en Laika. Timmarna går och äntligen ringde djursjukhuset oss för att uppdatera oss om läget, och tyvärr var det här vi bröt ihop, vi fick ett samtal vi inte ville ha, dom sa att dom var tvugna att operera henne, dom var tvungna att öppna magsäcken för något satt fast misstänkte dom. Halv 4 på morgonen på lördagen ringde dom oss och sa att operationen hade gått bra, och hon hade svalt något garn liknande föremål. Vilket visade sig komma från min tröja som jag såg när jag skulle tvätta mina kläder, och det var inte lite som shade suttit fast utan det var ungefär 3 meter snöre om man hade lagt ut det på en rad. Men vi ska vara gada att allt satt fast mellan magsäcken och tunntarmen för annars hade hon kunnat dö om det hade åkt ut i tarmarna, för snöre och ett par tarmar som jobbar är ingen bra kombination.

Nu är hon iaf hemma, vi fick hämta henne i söndagskväll men vi ska till sjukhuset med henne igen på fredag då dom vill ta nya blodprover då hon hade vissa låga värden som inte ville gå upp så dom vill kolla om det har gått upp eller inte. Sen blir det återbesök igen om en vecka ungeför för att ta bort stygnen. Men mitt i allt kaos så mår iaf vår lilla prinsessa bra, mycket trött och lite ledsen men annars mår hon fint,.

Likes

Comments

Nu känns det som att det börjar gå framåt här på gården, bara under helgen som har varit har vi fått mycket gjort!
I lördags så hade jag och mamma bestämt att vi skulle åka och hämta hö och halm så vi i alla fall har lite hemma den första månaden när vi tar hem hästarna, men min bror skulle tydligen ta med mamma ut på middag där på kvällen så han bestämde sig för att komma hem till oss för att vara med mamma under dagen så då fick vi ännu mer hjälp här hemma. Min bror hittade mer jobb åt oss än vad vi hade planerat.

Vi rensade även ut jätte gammal halm och massa damm uppe på hö loftet, ooh fy vad det såg ut där uppe !
Sen igår så städade vi ut gammal halm, spån och skit från lösdriften och Kim han eldade upp alla buskar som vi klippt ner !

Likes

Comments