Header

Igår vid ungefär 6 på kvällen bestämde jag mig för att köra in till stan för att kolla efter en ny stalljacka, körde först till granngården men hittade ingen som var varm nog i en okej prisklass, vill liksom inte lägga runt 2500 kr på en jacka som jag ska ha i stallet. Så körde till hööks där jag hittade en som verkade vara helt okej för en bra peng, den kostade bara 699 kronor så det var väll okej.

bilden är lånad från hööks

Sen blev det en visit inne på rusta för att köpa ljus, köpte ledljus för jag vågar inte tända riktiga ljus när man har 2 kattungar som är överallt och ingenstans, känns som att det kan hända en del då.

Idag är det torsdag och då innebär det att min man kommer hem, och jag längtar så otroligt mycket. Ska bli skönt att ha han hemma igen, bara så synd att helgen går så fort.
Men innan han kommer hem så blir det till att tvätta och städa, då lär i alla fall tiden gå fort tills det att han är hemma. Får nog bli lite frukost först så jag orkar

Likes

Comments

Jag tog faktiskt lite sovmorgon idag, vilket var skönt då jag hade svårt för att somna inatt. När jag vaknade upp hade Lisa skickat sms så jag fixade stallet och alla djur, sen duschade, så efter det körde jag till bromölla en stund och tog en kopp kaffe med Lisa och traggade lite.

Nu håller jag på att fixa mig lite käk och glo på en serie innan kvällssysslorna ska fixas.
Har förresten även bokat massage den dagen vi anländer till Falkenberg strandbad, kommer bli så skönt att koppla av lite och ännu skönare blir det också när jag vet att Kim sitter på konferans och har tråkigt !

Likes

Comments

Hampe är inte den lättaste hästen att ta hand om. Han är 5 år gammal och han är väldigt ouppfostrad. När jag köpte han för några månader sedan så kunde han knappt lyfta på hovarna när jag skulle kratsa dom och hovslagaren hade också problem. Dessutom så sket han fullständigt i om en människa gick och ledde han för han gick rakt över oss. Detta är något jag tränat jätte mycket på och vi har verkligen kommit en bra bit på vägen, men han gör allt för att ta över och ibland så skiter han faktiskt i om man går och ler han i grimskaftet för han tror ändå att det är han som bestämmer. Även när han inte får som han vill så har han en tendens till att sparkas, och det är liksom inte bara ett hot utan han siktar verkligen på oss människor.

Nu har han varit skadad ett tag och stått på boxvila enligt veterinärens ordination, han får även gå i en liten hage om han klarar av det. Detta har lett till att han samlat på sig en massa energi och utvecklat fula beteende, som att bita sönder boxinredningen, han stirrar upp sig hela tiden och han har till och med börjat små naffsa efter oss. Han har slitit sig från både mig och Kim och galopperat iväg och levt jävel, så nu på eget beslut så har jag släppt ut han i den stora hagen, jag känner som så att detta börjar bli farligt både för oss och för han så det får helt enkelt bära eller brista. Antingen blir han frisk eller så helt enkelt blir han sämre när han får gå fritt, men har poängterat detta för veterinären så får se vad hon säger sen när hon svarar. Men detta håller inte, och vi kan inte riskera våran säkerhet. Tycker inte veterinären om mitt beslut får hon helt enkelt skriva ut lugnande till honom så att han kan stå inne.

Likes

Comments

Då har man haft både Hampe och Molle hos veterinären. Lite nervös angående Hampe men jag hoppas att vi får rätsida på det.

I onsdags åkte jag och mamma till veterinären med Hampe angående hans hälta. Gaffelbandet och sånt såg fint ut men dock var han gallig i ena knäet bak. Så där ultraljudade hon han också. Och ja det var en del ledvätska där i. Hon frågade även lite om patellaupphakningar men det är inget jag lagt märket till. Men han ska i alla fall gå på metacam i 1 vecka och skrittas för hand 20 minuter om dagen. Sen åker jag dit där på ett återbesök för att kolla hans knä igen, i värsta fall blir det till att spruta han i leden.

Sen idag var vi med Molle hos Veterinären, men det var inget allvarligt utan vi var bara där för att kastrera honom, så nu får vi hoppas att det läker ihop fint !

Likes

Comments

Jag är jätte trött och har jätte ont i huvudet, suttit på möte hela dagen i Lomma och det är väll därför jag är så seg.
Men i alla fall, suck säger jag bara. Hampe har blivit sämre, just nu står han på box med lindat ben, eller ja jag har lindat båda bakbenen. Ger han även smärtstillande. Så imorgon ska jag iväg till veterinären med han så vi kanske kan få reda på vad som hänt. Tycker jätte synd om han, och han är så smärtpåverkad fast han får smärtstillande.

Dock kommer det bli jätte stressigt imorgon, ska på möte vid halv 4 och det kommer ta någon timme, sen ska jag hinna köra hem, hinna lasta Hampe, inte ens säkert jag får in han i transporten då han som sagt har svårt för att gå och sen ska jag vara på plats hos veterinären vid halv 6..jisses hur ska jag hinna med det. Som tur är kommer mamma vara behjälplig hela tiden  då hon kommer hjälpa mig lasta och följa med till veterinären.
Jag hoppas på positiva besked men har en känsla att det kommer vara illa med han , typ en rejäl senskada eller kanske till och med en fraktur. Med min tur så blir jag ej förvånad alltså!

Likes

Comments

I helgen har jag och mamma varit ute och ridit, vi har varit på upptäcktsfärd i skogen för att hitta nya ridvägar. Dock så slutade inte helgen så helt bra.
Kim han tog in hästarna, han började med Diddi så när hon var inne i stallet så passade jag på att tvätta ben och hovar på henne, medans jag gjorde det så hämtade han Hampe. När jag sen var klar med Diddi och skulle ta Hampe och backa han så märkte jag att han inte ville bli backad, jag såg att han såg besvärad ut i bakbenen, jag vet dock inte vilket av benen som han är besvärad i för jag kunde inte direkt se det. Jag frågade Kim om hur Hampe hade gått när han tog in honom men det kunde han givetvis inte svara på, När jag skulle titta under hovarna ville han ej belasta en hov i marken, så misstänker att smärtan sitter i hoven, antingen är det för att han strålröta i ena bakhoven eller så har han kanske en hovböld, han går liksom bra på rakt spår men när jag ska svänga han i stallgången det är då han haltar.
Jag hoppas det är hovarna även om man inte vill att det ska vara något alls, men jag orkar inte med att det ska vara någon annan skada, jag är trött på skadade hästar nu.

Jag kontaktade min hovslagare igår kväll och beskrev hur jag upplevde allt och hur Hampe visade sin smärta, så han ska komma idag, han är här om ca 1 timme. Det är inte lönt att ringa veterinären för dom kommer ändå att fråga om hovslagaren har tittat på hästen först för att utesluta just hovbölder och sånt, så hovslagaren är ju det första steget jag får ta i denna konstiga hältan, sen får vi se vad han säger om saken. Kan vara så att han vet vad det är eller helt enkelt inte vet, och vet han inte då får vi ringa veterinären.

Likes

Comments

Vad är det bästa med helg ? jo att mannen min kommer hem. Eller ja han kommer hem på torsdagar, det är så tråkigt att han ligger iväg på veckorna, livet är allt roligare när han är hemma. Bara känslan att man liksom har han hemma på kvällarna som man har någon att gå och lägga sig med är guldvärt.
I torsdags blev det en runda hem till Lisa och efter det åkte jag inom affären och handlade så jag och Kim kunde äta räkmackor på kvällen.
Och sen igår så åkte Kim iväg till Mörrum för att träffa hans brorsbarn som var här nere, dom bor i Örebro så han får passa på när dom är här. Och medans han var där så passade jag på att ta en tur i skogen på Hampe. Han var jätte stissig igår och jag blev faktiskt lite nervös själv , trodde han skulle slänga av mig flera gånger men det gjorde han inte, han har en tendens att sparka bakut när han är stissig men som tur var så luftade han inte bakdelen för högt haha.
På kvällen körde vi till Lotte och drack lite, eller ja jag körde faktiskt på alkoholfritt då jag ej direkt var sugen på att dricka plus att jag körde, dock var Carlsberg öl skit äcklig som alkoholfritt så det var lite av en besvikelse.

Nu är det lördag morgon och jag har släppt ut hästarna och mockat, så nu sitter jag och dricker mitt morgonkaffe. Mamma kommer väll om ca 2 timmar skulle jag tro så då blir det ridning och en massa andra saker.

Likes

Comments

Då har man släckt för hästarna ute i stället och varit ute på hundarnas sista kissrunda. Så nu tänkte jag faktiskt sova. Blir ju till att gå upp tidigt imorgon för att släppa ut hästarna och och då tänka jag även att jag skulle passa på att köra till Lisa under förmiddagen. Tänkte jag skulle sikta på 11 så jag hinner med att göra en del ärende sen efter jag varit hos henne.
Men ni får sova så gott !

Likes

Comments

Det ska regna hela natten här hos oss. Så jag bestämde mig faktiskt för att hästarna går stå inne i natt. Det är första natten för deras del, här på gården i alla fall. Jag vet dock inte om Hampe har stått på box någon gång innan, men Diddi har i alla fall gjort det några få gånger tidigare. Vi har dom egentligen på lösdrift men då det här regnat konstant här så har hagarna blivit leriga, och jag känner liksom att deras hovar och ben måste få torka upp i mellanåt så varför inte ha dom inne inatt då.
Jag hoppas att det kommer gå bra, jag är hemma själv här på gården så jag vill helst inte stöta på några problem, men jag går ut en runda till dom senare vid typ 11 och säger godnatt och fyller på med vatten och hö så dom klarar sig tills imorgon bitti. Men jag tror faktiskt att det kommer gå bra ! 

Likes

Comments

Idag har jag inte hunnit med så mycket då jag vid halv 2 skulle befinna mig i Lomma för ett möte. Så halva dagen har jag spenderat i en bil.
Kom hem lite i 4, då ringde jag ett viktigt samtal och sen har jag käkat och fixat hö och kraft till hästarna.
Lär bli en tidig kväll för min del då jag ska på möte tidigt i morgon bitti.

Likes

Comments