Sakta öppnar jag ögonen och sträcker mig efter mobilen för att titta vad klockan är, 09.23. Det är morgon och egentligen dags att gå upp. Om det vore för några år sedan hade jag redan hunnit med hälften av sakerna som skulle göras på en dag vid den här tiden, men idag vill jag hellre krypa ner under täcket igen och ligga kvar där hela dagen.

Då kan man fråga sig vad som egentligen hände? Jo, ångest hände.

Att ständigt leva med ångest. Tänk dig att ständigt känna att det är tungt att andas, att ständigt kippa efter luft, att ständigt ifrågasätta om man duger, att ständigt vilja förbättras, att ständigt ha en spegelbild som skriker fula ord efter dig.

Jag vet att jag under det senaste året har varit dålig på att prata om hur jag mår, jag sa upp kontakten och avbokade alla möten med min psykolog för jag övertalade mig själv om att jag inte längre behövde henne, jag tänkte att ingenting kommer att bli bättre om jag pratar om när jag har en dålig dag, det är bara att bestämma sig för att må bra, men tillsist jagar verkligheten ikapp.

Visst har man både bra och dåliga dagar precis som alla andra, men jag tror att de som lever med ångest känner igen sig i hur svårt det är att bara ha bra dagar. Alltid är det något litet som jagar en hela dagen för att sedan ta tag i en och berätta hur dålig man är och sedan är lyckan förbi.

För ett år sedan blev jag "frisk" från min ätstörning som många av er vet att jag har gått igenom, det har skrivits i tidningar om hur jag vann kampen mot ätstörningen, om hur bra jag mår idag och att jag aldrig någonsin vill tillbaka dit. Det vill jag heller inte, men jag skulle ljuga om jag sa att de tankarna inte dyker upp ibland.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte varje dag möts av kränkande ord kring min kropp, utseende eller karriär som bara snurrar runt i huvudet så fort jag ställer mig framför en spegel. Jag skulle ljuga om jag sa att jag kan gång titta mig i spegeln utan att klanka ner på något.

Oro och rädsla är idag en vardag för mig. Det kan handla om allt från jobb till förhållande. Jag är rädd för att jag inte är tillräcklig, jag är rädd för att mina svagheter sticker ut och jag är rädd för att misslyckas.

Trots detta klistrar jag liksom många andra på ett leende och låtsas som att allt är bra, svarar att man mår toppen om någon frågar, men varför? Varför ska man inte prata ut om att man mår dåligt?

Jag vet att det är så många fler som känner igen sig i det här, men inte vågar prata om att man mår dåligt i rädsla om att omgivningen ska dra sig undan. Ingen är beredd på att höra att någon mår dåligt. När man ställer frågan "är allt bra?" eller "hur är det?" har man redan förberett sig på att säga "härligt, jodå det är bra med mig med" eller dylikt. Ingen är beredd på något annat svar.

Våga prata om psykisk ohälsa, för du är aldrig ensam.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Alltså den här dagen har bara varit kaos. Vaknade alldeles för sent, stressade för att hinna in till stan 14.30 för att möta upp en klasskompis som spelar in en film som jag fick agera lite skådespelare i. Frös ihjäl när vi skulle filma ute, frös ännu mer när vi skulle ta bussen hem. Plockade upp två fribiljetter till onsdagsklubben på vägen men drog istället till gymmet runt 20,

Segaste passet på länge och efter 1,5 timmes träning skulle jag ta mig hemåt, men då är dörrjäveln låst och parkeringshuset är igenbommat så fick inte ut bilen. Så ut i 14 minus grader och snabbt ringa mormor i ren panik då jag vet att pappa måste ha bilen imorgon till jobbet. Mormor skulle möta upp mig på vägen så börjar gå hemåt och då ringer pappa och hinner säga att en kille kunde komma för att öppna och då laddar mobilen ur. Som tur är lyckas mormor se mig, trots att jag var helt svartklädd och jag kunde få tag i killen så han kom och öppnade. 

Slutet gott, allting gott.

Haha nej, men nu försöker jag tina under två täcken + en filt och hoppas på bättre lycka imorgon.

Godnatt!


Likes

Comments

Nytt år och nya möjligheter, som man brukar säga.

Mycket har hänt det här året och speciellt de senaste månaderna som jag inte bloggat, både bra och dåliga saker. Precis som alla andra år och även om jag vet att detta år säkert kommer ha lika många up's and down's så vet jag även att detta år kommer att vara något speciellt.

Så för att minnas det här året, gör jag ett nytt försök på att blogga!

Är ni med mig???


Likes

Comments

Ingredienser: 

1,25 dl havregryn

1/2 skopa Whey-80 vanilj

1 tsk bakpulver

1 msk kokosmjöl

3 msk naturell yoghurt

2 äggvitor 


1. Mixa alla ingredienser med en stavmixer 

2. Hetta upp en stekpanna med kokosolja

3. Klicka ut 1/4 av smeten i taget (för att få 4 pannkakor) och stek ca 1 minut på varje sida. 

4. Servera och njut tillsammans med valfri topping!


Likes

Comments

Alltså va?? Jag får ju mejl varje vecka om hur statistiken har varit på bloggen och att ni ändå är en del kvar som är inne och kollar förstår jag inte eftersom jag inte har bloggat på över en månad nu, men blir så glad!!

Som många av er kanske märkt så har jag haft det rätt tufft de första månaderna av detta år och har därför lagt bloggen och mycket annat åt sidan för att fokusera på mig själv innan jag delar med mig av det. Men nu känner jag att jag har fått en struktur på det hela och den här veckan har verkligen gått och känts superbra!

Så jag ska försöka blogga lite varje dag nu, men ta hänsyn till mitt mående och alltid prioritera det. Förresten så kommer nog bloggen mest handla om träning och kost, så att ni vet lite vad ni väntar hehe. 


Likes

Comments

Har inte haft tid att blogga (som vanligt) jag vet, men jag har haft en superbra helg, som blev veckans och månadens bästa slut. Däremot började inte denna vecka eller månad lika bra då jag legat hemma med värk i hela kroppen som troligtvis beror på någon infektion, känns däremot som det börjar släppa nu så jag hoppas jag kommer kunna träna imorgon vilket känns välbehövligt som med studiedagen som är imorgon också! 

Ville mest titta in och säga att jag lever och jag tar tag i bloggandet så fort träning och rutinerna sitter i igen.
Hoppas allt är bra med er! 

Likes

Comments

​Har precis tagit en liten paus från pluggandet som jag suttit med sedan jag kom ut ur duschen ungefär.
Var och gymmade förut och det stod överkropp på schemat men kunde inte låta bli att avsluta med lite mage hehe, tänkte börja visa lite mer av vilka övningar jag kör, så idag såg träningen ut såhär: 

Militärpress med hantlar: 3x8
Latsdrag: Dropsets (3x10)
Hantelpress: 3x10
Axellyft (framåt) + Triceps pushdown + bicepscurl: Triset x3
Axellyft: 1x10, 2x8 
Axelpress: Dropset (3x8)
Tricepspress med hantlar: 3x8

Avslutning: 
Raka benlyft i ställning
Curlups
Situps
"Magrull"

Fokuserade ensast på styka idag och tog bort den lilla kondition jag kör vilket egentligen bara är en uppvärmning på 10 min i crosstrainer och löpintervaller i slutet om 10 min. 

Likes

Comments

Som ni kanske har sett så har jag en instagram där jag lägger upp bilder på mat för det mesta. Började det kontot när jag var sjuk och tog bilder på det lilla jag åt som sedan blev ett konto för mig att lägga ut riktig mat i mitt tillfrisknande.
Jag älskar att laga mat och få lägga upp fint, men framförallt älskar jag "fräsch och ren" mat som kroppen mår bra av.

Jag har på senare tid haft svårt att hitta en balans i mitt matintag, det har oftast handlat om för lite mat men med mycket småätande då jag efter att ha gett min kropp så lite näring att den skrikit efter något att äta som har resulterat till småätandet. Så efter att ha suttit ner länge med mina föräldrar och pratat om hur vi ska göra för att jag ska må som bäst och acceptera en viktuppgång, som jag faktiskt måste nå, har vi kommit fram till ett kostupplägg som jag ska testa en månad.

Jag kommer att ca 80% av tiden ägna mig åt "clean eating". Jag kommer alltså att största delen av en veckas intag att äta så ren mat som möjligt dvs oprocesserade råvaror men det ska ändå handla om rätt kalorimängd för att jag ska kunna gå upp i vikt och bygga muskler som mitt mesta fokus ligger på. Protein kommer jag att ta från ljust kött som kyckling och fisk men även genom ägg. Jag kommer att börja med att äta mer vegetariskt som jag redan gör i skolan och äta så mjölkfritt som möjligt då min kropp reagerar negativt på mjölkprodukter och troligtvis även gluten. Därför kommer jag att äta växtbaserande alternativ till mjölk, yoghurt osv och baka mycket glutenfritt.

Mitt dagsintag kommer se ut som innan med minst 6 mål (3 huvudmål och 3 mellanmål) och ett extra intag av proteinpulver/bars de dagar jag tränar.
Så: 
Frukost 
Mellanmål 1 
Lunch 
Mellanmål 2
Middag 
Mellanmål 3  

De resterande 20% kommer jag att äta vad som bjuds och äta normalt, kunna "unna mig" på helger. Jag tror detta kommer funka för mig och att jag äntligen ska kunna njuta av "onyttig" mat som jag tidigare inte har kunnat gjort men det känns som att jag kommer ha lättare att acceptera en viktuppgång när jag vet att den i princip bara består av bra och hälsosam mat och lättare att äta vad som helst på helger när jag vet att jag äter rent hela veckorna. 

Jag hoppas iallafall att detta ska ge mig en skjuts till att bli frisk och kunna börja äta saker som jag inte anser ät nyttigt utan att få ångest och dessa 20% kanske ökar med tiden. Det får vi se, men nu kommer jag att börja med det här och se vart det leder! 

Likes

Comments

Känner att mitt bloggande inte går som planerat riktigt, men jag har haft så mycket att göra i helgen och nu sitter jag med en skål proteinfluff efter att ha kört ett riktigt tungt men härligt benpass som avslutades med lite lek på pull up-ställningen. 

Angående den kommande kosten med start i veckan, som jag skrev att jag skulle berätta om, ska jag sätta mig och skriva ett inlägg om det nu. Så det kommer upp senare eller imorgon.

Hoppas ni får en bra start på nästa vecka! 

Likes

Comments