View tracker

Alltså den här dagen har bara varit kaos. Vaknade alldeles för sent, stressade för att hinna in till stan 14.30 för att möta upp en klasskompis som spelar in en film som jag fick agera lite skådespelare i. Frös ihjäl när vi skulle filma ute, frös ännu mer när vi skulle ta bussen hem. Plockade upp två fribiljetter till onsdagsklubben på vägen men drog istället till gymmet runt 20,

Segaste passet på länge och efter 1,5 timmes träning skulle jag ta mig hemåt, men då är dörrjäveln låst och parkeringshuset är igenbommat så fick inte ut bilen. Så ut i 14 minus grader och snabbt ringa mormor i ren panik då jag vet att pappa måste ha bilen imorgon till jobbet. Mormor skulle möta upp mig på vägen så börjar gå hemåt och då ringer pappa och hinner säga att en kille kunde komma för att öppna och då laddar mobilen ur. Som tur är lyckas mormor se mig, trots att jag var helt svartklädd och jag kunde få tag i killen så han kom och öppnade. 

Slutet gott, allting gott.

Haha nej, men nu försöker jag tina under två täcken + en filt och hoppas på bättre lycka imorgon.

Godnatt!


Likes

Comments

Nytt år och nya möjligheter, som man brukar säga.

Mycket har hänt det här året och speciellt de senaste månaderna som jag inte bloggat, både bra och dåliga saker. Precis som alla andra år och även om jag vet att detta år säkert kommer ha lika många up's and down's så vet jag även att detta år kommer att vara något speciellt.

Så för att minnas det här året, gör jag ett nytt försök på att blogga!

Är ni med mig???


Likes

Comments

Ingredienser: 

1,25 dl havregryn

1/2 skopa Whey-80 vanilj

1 tsk bakpulver

1 msk kokosmjöl

3 msk naturell yoghurt

2 äggvitor 


1. Mixa alla ingredienser med en stavmixer 

2. Hetta upp en stekpanna med kokosolja

3. Klicka ut 1/4 av smeten i taget (för att få 4 pannkakor) och stek ca 1 minut på varje sida. 

4. Servera och njut tillsammans med valfri topping!


Likes

Comments

Alltså va?? Jag får ju mejl varje vecka om hur statistiken har varit på bloggen och att ni ändå är en del kvar som är inne och kollar förstår jag inte eftersom jag inte har bloggat på över en månad nu, men blir så glad!!

Som många av er kanske märkt så har jag haft det rätt tufft de första månaderna av detta år och har därför lagt bloggen och mycket annat åt sidan för att fokusera på mig själv innan jag delar med mig av det. Men nu känner jag att jag har fått en struktur på det hela och den här veckan har verkligen gått och känts superbra!

Så jag ska försöka blogga lite varje dag nu, men ta hänsyn till mitt mående och alltid prioritera det. Förresten så kommer nog bloggen mest handla om träning och kost, så att ni vet lite vad ni väntar hehe. 


Likes

Comments

View tracker

Har inte haft tid att blogga (som vanligt) jag vet, men jag har haft en superbra helg, som blev veckans och månadens bästa slut. Däremot började inte denna vecka eller månad lika bra då jag legat hemma med värk i hela kroppen som troligtvis beror på någon infektion, känns däremot som det börjar släppa nu så jag hoppas jag kommer kunna träna imorgon vilket känns välbehövligt som med studiedagen som är imorgon också! 

Ville mest titta in och säga att jag lever och jag tar tag i bloggandet så fort träning och rutinerna sitter i igen.
Hoppas allt är bra med er! 

Likes

Comments

​Har precis tagit en liten paus från pluggandet som jag suttit med sedan jag kom ut ur duschen ungefär.
Var och gymmade förut och det stod överkropp på schemat men kunde inte låta bli att avsluta med lite mage hehe, tänkte börja visa lite mer av vilka övningar jag kör, så idag såg träningen ut såhär: 

Militärpress med hantlar: 3x8
Latsdrag: Dropsets (3x10)
Hantelpress: 3x10
Axellyft (framåt) + Triceps pushdown + bicepscurl: Triset x3
Axellyft: 1x10, 2x8 
Axelpress: Dropset (3x8)
Tricepspress med hantlar: 3x8

Avslutning: 
Raka benlyft i ställning
Curlups
Situps
"Magrull"

Fokuserade ensast på styka idag och tog bort den lilla kondition jag kör vilket egentligen bara är en uppvärmning på 10 min i crosstrainer och löpintervaller i slutet om 10 min. 

Likes

Comments

Som ni kanske har sett så har jag en instagram där jag lägger upp bilder på mat för det mesta. Började det kontot när jag var sjuk och tog bilder på det lilla jag åt som sedan blev ett konto för mig att lägga ut riktig mat i mitt tillfrisknande.
Jag älskar att laga mat och få lägga upp fint, men framförallt älskar jag "fräsch och ren" mat som kroppen mår bra av.

Jag har på senare tid haft svårt att hitta en balans i mitt matintag, det har oftast handlat om för lite mat men med mycket småätande då jag efter att ha gett min kropp så lite näring att den skrikit efter något att äta som har resulterat till småätandet. Så efter att ha suttit ner länge med mina föräldrar och pratat om hur vi ska göra för att jag ska må som bäst och acceptera en viktuppgång, som jag faktiskt måste nå, har vi kommit fram till ett kostupplägg som jag ska testa en månad.

Jag kommer att ca 80% av tiden ägna mig åt "clean eating". Jag kommer alltså att största delen av en veckas intag att äta så ren mat som möjligt dvs oprocesserade råvaror men det ska ändå handla om rätt kalorimängd för att jag ska kunna gå upp i vikt och bygga muskler som mitt mesta fokus ligger på. Protein kommer jag att ta från ljust kött som kyckling och fisk men även genom ägg. Jag kommer att börja med att äta mer vegetariskt som jag redan gör i skolan och äta så mjölkfritt som möjligt då min kropp reagerar negativt på mjölkprodukter och troligtvis även gluten. Därför kommer jag att äta växtbaserande alternativ till mjölk, yoghurt osv och baka mycket glutenfritt.

Mitt dagsintag kommer se ut som innan med minst 6 mål (3 huvudmål och 3 mellanmål) och ett extra intag av proteinpulver/bars de dagar jag tränar.
Så: 
Frukost 
Mellanmål 1 
Lunch 
Mellanmål 2
Middag 
Mellanmål 3  

De resterande 20% kommer jag att äta vad som bjuds och äta normalt, kunna "unna mig" på helger. Jag tror detta kommer funka för mig och att jag äntligen ska kunna njuta av "onyttig" mat som jag tidigare inte har kunnat gjort men det känns som att jag kommer ha lättare att acceptera en viktuppgång när jag vet att den i princip bara består av bra och hälsosam mat och lättare att äta vad som helst på helger när jag vet att jag äter rent hela veckorna. 

Jag hoppas iallafall att detta ska ge mig en skjuts till att bli frisk och kunna börja äta saker som jag inte anser ät nyttigt utan att få ångest och dessa 20% kanske ökar med tiden. Det får vi se, men nu kommer jag att börja med det här och se vart det leder! 

Likes

Comments

Känner att mitt bloggande inte går som planerat riktigt, men jag har haft så mycket att göra i helgen och nu sitter jag med en skål proteinfluff efter att ha kört ett riktigt tungt men härligt benpass som avslutades med lite lek på pull up-ställningen. 

Angående den kommande kosten med start i veckan, som jag skrev att jag skulle berätta om, ska jag sätta mig och skriva ett inlägg om det nu. Så det kommer upp senare eller imorgon.

Hoppas ni får en bra start på nästa vecka! 

Likes

Comments

Många funderingar går nog i en dels huvuden om hur jag egentligen mår idag. "Är hon frisk?", "Är hon fortfarande sjuk?", "Äter hon som alla andra?"

Många är säkert rädda för att fråga, rädda för att säga något dumt som jag skulle ta mig illa vid. Därför tänkte jag berätta lite om hur jag mår och vart jag är idag.

Jag är långt ifrån frisk, även om det kanske inte ser ut eller verkar som det på utsidan. Man kan nästan jämföra det med att man har en mask på sig, en mask som ler hela tiden för att dölja hur insidan mår. Visst jag har gått upp i vikt och jag är inte sjukligt smal längre men en ätstörning är så mycket mer än en smal kropp. Som jag sagt tidigare kan man till och med vara överviktig men ha en ätstörning. I princip allt har med psyket att göra, sen att man eller vissa går ner i vikt och blir sådär sjukligt smala beror på konsekvenserna som blir av psykets sjuka tankar. Vilket senare leder till en diagnosering som Anorexia Nervosa, Bulimi, Ätstörning UNS osv.

Innuti mig och mitt huvud pågår det ständigt en kamp mellan det friska och sjuka. Varje dag brottas jag med störda tankar och värderingar om vad jag ska och borde äta, vad jag inte borde och inte ska äta. Varje dag, dygnet runt. Detta som började med att jag ville gå ner lite i vikt, strävan efter att bli nöjd har nu blivit ett krig som har hållit på i över 2 år. Det är det jag tror får mig att kunna vara som jag är på utsidan idag, för det här kriget är inget konstigt för mig, det är min vardag. Att se mig i spegeln och bara leta efter fel, känna och mäta runt lår och armar i rädsla över en förändring som skulle innebära viktuppgång, en rädsla för att äta mer än vad jag tänkt, en rädsla att få i mig något onyttigt, en rädsla för + på vågen, en ständig jämförelse, en rädsla för att inte duga, inte vara nog. Allt detta är min vardag.

Men jag äter ju? Ja, jag äter och mat är det största ämnet i min tankeverksamhet. Det är bara det att på varje tugga ligger lite ångest som då blir mer för varje tugga jag tar. Ja, jag äter men sen är det inte alltid jag får i mig tillräckligt för att hjärnspökena tar över så mycket och ser till att jag ligger på den säkra sidan "hellre gå ner, än gå upp", de tankarna som alltid finns där. Det går liksom som en berg- och dalbana, ena stunden är jag på väg upp men sedan kan jag lika fort vara på väg ner igen. Som nu när min thailandssresa resulterade i x-antal kilo viktnedgång för att jag var rädd för att äta för mycket och trodde att jag hade gått upp i vikt, vilket gjorde att jag minskade ännu mer på maten och bara åt nyttigt. Det är klart jag älskar mat egentligen, vem gör inte det liksom? Men ni kan ju tänka er hur svårt det är att njuta och älska något som ger en ångest, det är inte alls lätt. Ibland kan jag det, men sedan kommer all ångest över en och man är tillbaka på ruta ett.

Men för att inte skriva allt för negativt och få er att bli allt för fundersamma så kan jag säga att det är skillnad. Jag är fortfarande sjuk, men jag har varit så mycket sjukare. Jag får fortfarande ångest, men den går inte ens att jämföra med hur hög den har varit förut. Jag mår fortfarande inte bra, men jag mår heller inte dåligt konstant. Jag kan skratta, jag kan le av riktig glädje men jag vet att jag har så mycket mer, att det är så mycket mer friskt därinne som bara väntar på att få komma ut. Det är dit jag strävar, att nå det där friska. Jag vill kunna äta tills jag spricker en kväll och bara må bra av att jag ätit så mycket gott, att njuta av varenda liten tugga och skrapa ur varenda litet spår av mat på tallrikarna för att det är så gott för att sedan kunna få träna hur mycket jag vill utan en ständig oro från familj och läkare om att jag skulle gå ner i vikt.
Jag vill kunna dra av mig masken och fortfarande ha ett stort leende på läpparna och det ska jag, som fan att jag ska.

Likes

Comments