View tracker

I 10 dagar var jag volontär för världens största musikevenemang, Eurovision Song Contest, I Stockholm. Enormt roligt och något jag inte kommer glömma! Det var ett tag då jag var orolig för att evenemanget var så stort att det skulle locka oroligheter men så fel jag hade. Överallt strömmade kärlek, hjälpsamhet,vänskap och öppenhet. Stötte inte på en enda sur eller otrevlig person. Lärde speciellt känna massor fina människor i Presscentret och Euroclub där jag jobbade.

Min mesta tid spenderade jag i presscentret. Det låg bara några meters tunnel från Globen. Där fanns jag till hjälp för alla cirka 2000 st journalister som jobbade under evenemanget. Där skedde även alla presskonferenser med de 42 deltagande länderna. Under presskonferenserna hade jag lite olika sysslor, ibland välkomnade jag artisterna och deras delegation innan konferensen och förberedde så att deras väntrum hade rena glas, nytt vatten och lite smågodis osv. Andra gånger var jag mickbärare vilket innebar att jag sprang och gav mick till journalister som ville ställa frågor till artisterna.

På Euroclub stod jag mestadels i garderoben med ett nattpass som slutade 05.30. Vilket kan låta sjukt tråkigt, men att se den onyktra sidan av artisterna var rätt underhållande.

Äventyret i Stockholm bjöd på mycket kul! Jag och två andra snodde åt oss ett uppdrag som fick in oss i Globen så att vi kunde smygkolla på ett dressrehearsal, en annan gång kom jag och en annan tjej in på en privat spelning av Dami Im. Jag har även lyssnat på massor svenska musiker som Oscar Zia, Carola, Velvet, Danny Saucedo, Shriley Clamp, Loreen och Sanna Nielsen. Har också bevittnat de coolaste dansframträdena jag varit med om, sjungit karaoke, varit på toppen av Globen, vunnit kryssningsbiljetter, blivit intervjuad av Viktor Frisk, tagit massa selfies med årets eurovisionartister och även träffat Emma och lunchat med henne på Skinnarviksberget! Det har varit några helt underbara dagar i huvudstaden!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Förra fredagen var det UKM - Ung Kultur Möts i Varberg. Under våren har jag suttit med i arrangörsgruppen och fixat och tricksat och förra veckan så ställde vi allt i bruk. Det var superkul! Mina sysslor under själva evenemanget var att hålla i en dansworkshop med deltagarna och också att sitta med i urvalsgruppen där jag var med och bestämde vilka bidrag som går vidare till regionala UKM.

Att sitta i urvalsgruppen var mycket tuffare än jag trodde, jag ville att alla skulle vidare för alla var så himla duktiga! Men vi hade bara möjlighet att skicka iväg 5 scenframträdanden och 5 konstverk. Det var dock härligt att använda hjärnan lite mer än vanligt haha då jag behövde tänka, reflektera och diskutera.

Dansworkshopen var en utmaning, både för mig och deltagarna. Jag hade planerat en väldigt modern och konstnärlig lektion som kan tyckas innehålla mycket "tjejig" dans. Till min förvåning så var det bara en enda tjej som ställde upp och ville vara med på workshopen. EN TJEJ. Alla andra gömde sig bakom "Jag kan inte dansa...", "Njaa..", Mje mje mje mje! Vad har hänt med dagens tjejer? Är alla så osäkra på sig själva att de inte ens vågar dansa i livet?? (Men detta får jag spinna vidare på i ett annat inlägg). Som tur var så var det 7 killar som ville vara med iallafall. Så, en tjej och sju killar på en danslektion med fartfylld uppvärmning, improvisation, dans två och två där den ena skulle styra den andra, och sedan en koreografi av modern dans.

En eloge till de som var med. De var öppna för att testa något nytt, de vågade bjuda på sig själva, de gjorde sitt bästa och tillsammans hade vi en jätterolig dansstund!Likes

Comments

View tracker

Vet inte vad detta är men ville bara wihoooaa lite över lycka. Mår bra idag. Kanske är det att vi går mot sommartider, att mitt hår är nyduschat on on fleek, att högskoleprovet var roligt att göra, att jag har en dag bestående av soffhäng eller alltihop tillsammans! Att Daniels partaj igår var väldigt kul, att jag har mycket mer som väntar, att jag äntligen jobbar och får in pengar och att jag lyssnar på bra musik. Det finns så mycket att vara glad åt!

Tjoflöjt nu ska jag fortsätta mixa ihop massor låtar som stärker kvinnor. Tema Feminism på nästa dansföreställning. Ta gärna en sväng och lyssna på låtlistan jag skapade på Spotify.


Likes

Comments

Japp. Jag inbillar mig inte. Alla kollar på mig. Ovant med så mycket uppmärksamhet. Kan jag få gömma mig lite? Detta var några av mina första tankar när jag gick mina första steg i Indien. Som tur var så var det inte några elaka blickar jag fick utan jag möttes av nyfikenhet. En nyfikenhet som vi tillsammans delade då jag var lika intresserad av dem.

Vilket fantastiskt land med så mycket kärlek. Man får vara vem man vill, gå klädd hur man vill. Det är färger och det är religion. Religion som innebär gemenskap och hopp om ett bra liv. Det är kommunikation och en värld där man delar med sig. Ett land där man på en bensinmack blir mött av fem personer som hjälper en tanka. Ett land där varje fotografi innehåller femtioelva elledningar. Där folk tvättade sig i nästan helt uttorkade floder och där kossor står mitt i biltrafiken bland tutande bilar. Och vilka bilister, de skickligaste på hela planeten. Tutar som bara den, men inte i syfte av aggression utan som en varningsklocka för "Här kommer jag!". Indien. Ja där var det härligt!


Likes

Comments

Idag har det varit en underbar dag! Den har bland annat bestått av chokladbollsbak med Ludwig och en träff med mina danskompanjoner för att gå på workshop + föreställning med Cullbergbaletten.

Workshopen var väldigt speciell. Det var lite mindefullness över det hela och största delen av tiden hade vi på oss ögonbindel. Efter ett tag skulle hälften av gruppen ta bort sin ögonbindel och gå till en person som hade ögonbindel. Jag själv var den som inte såg något och så helt plötsligt hade jag någon som svepte ett tygstycke över mig och som styrde mina rörelser. Någon som bestämde att jag plötsligt skulle ligga ner ett tag eller sitta upp och gunga till den mystiska musiken. Det var väldigt speciellt och lite utanför comfortzonen men ändå utmanande på ett bra sätt. Att lita på en främling i fullständigt mörker.

Föreställningen var också väldigt speciell! Den var konstig. Udda. Ovanlig. Annorlunda. Lugnande. Mjuk. Vacker. Tio minuter kunde bestå av att en man iklädd ett slöjaliknande tygstycke kunde sitta och vagga ett imaginärt barn i sin famn. Eller när det kanske var 6 män på scen som i 10 minuter gjorde exakt samma sak om och om igen till upprepande musikmelodi. Modern dans är så fritt och konstnärligt!

Likes

Comments

Det var söndag och vi gjorde det till en marknadsdag. Först åkte vi ut till Primark och jag köpte mig 3 plagg som jag kollade ut dagen innan. Sen tunnelbanade vi oss till Brick Lane market. Där lockades vi av färsk frukt, sminkrea, en cool kaffebil och bagels med nutella, Mums! Vi tog oss också till Camden market som var väldigt mycket större, med väldigt många fler människor. Där möttes vi av coola hus och wifi, ännu mer gatukonst och en fin tröja som jag med min tystnad och ett litet leende prutade ner till halva priset. Det var en fin Carolina&Becca dag! Men så skulle jag ju med mitt flyg vid 17 så tillslut tog vi oss till Heathrow och så flög jag iväg hem.

Likes

Comments

Efter den godaste havregrynsgröten jag ätit så tågade vi mot London igen!! Vi hoppade av vid Waterloo och strosade runt vid Thames River. Vi lyssnade på duktiga gatumusikanter och kollade även på en udda man som skulle komma loss från att vara fastbunden med kedjor, tejp och ett tennisrack. Vi vandrade förbi Big Ben och London Eye som jag lärde mig egentligen heter Coca Cola London Eye. Sen tog vi oss vidare till Buckingham Pallace, gick genom parker med fåglar och ekorrar och hamnade tillslut på Piccadilly. China Town kom härnäst och slutligen Oxford Street där vi kollade in Primark.

Närmare kvällen tog vi tåg till Windsor där vi träffade Tintin. Tillsammans gick vi till gamla brandstationen och fixade oss till zombies för att sedan tåga genom gatorna med hundra andra zombies. Sjukt udda men det är alltid de mest ovanliga sakerna som blir roligast! Efteråt hängde vi på en pub ett tag innan vi begav oss hem till Rebecca för att kolla på Melodifestivalfinalen i efterhand. Kvällen slutade bra med popcorn och chips lite överallt!

Likes

Comments

Så levde jag livet i England för en helg! Hälsade på min fina vän Rebecca som för tillfället är aupair i en mysig ort vid namn Datchet som ligger en timma från huvudstaden. Inte helt oförväntat så var det just i London vi tillbringade den mesta tiden. Helgen bjöd på strålande väder och därmed en glad Carolina!

Första dagen tog vi en promenad med hunden Daisy förbi Eton College, en privatskola för pojkar som bland annat skaparen av Bond-böckerna har gått på. Och även två av Englands prinsar om man tycker att det är coolt (google är min vän). Det kändes lite som att jag befann mig i en Harry Potter film där alla eleverna utanför skolbyggnaden gick i frack och alla lärare i sina långa skimrande mantlar-grejer. Alla såg så stiliga ut och så gick Jag där med ruffsigt hår från en natt sovandes på en flygplatsbänk flera länder därifrån. Så olika liv vi lever.

Vidare fick jag träffa familjen Becca bor med. Ed och Claire med barnen Harry och Molly. Jättetrevliga och så himla smarta barn. På dagen hann vi även med en tripp till Windsor där vi käkade thai och glass och strosade runt på gatorna. Sen på kvällen tog jag, Becca och en killkompis Jay tåget till Piccadilly i London. Där gick vi ut och hade en helgo utekväll på ett dansgolv med massor främlingar. Har nog aldrig haft så ont i fötterna som då men det var värt det. Så kul!

Likes

Comments