Header

Jahapp, då var det slut på denna säsong. Känns vemodigt då det gått allt bättre under säsongens gång. Men nu blickar vi fram emot vinter och styrketräning för att matcha MsvC nästa år.

Men tävling i söndags - och för första gången känner jag att kommentar, poäng och prestation inte hänger ihop. Men så kan det vara! Vi fick blygsamma 59 %... Förvända blev ful men utförd, annars var vår ritt rätt OK faktiskt. Domaren tyckte annorlunda och så är det i bedömningssporter 😊 Guldstjärna till C som åkte fantastiskt snällt hela vägen till och från Ånge! ⭐️

Hemma fick jag en otrevlig upplevelse! Olle hade glömt att stänga grinden längst ner i hagen och såklart traskade grabbarna ut. Ut på lägdan och for runt som två dopade harar- och jag efter. Jag fick tag på Z, snälla fina killen, men inte C. En lång stund och sjukt trötta ben senare hängde han på mig och Z när vi spurtade ner på sleven och Olle kunde stänga bakom oss. Jösses! 😅 Fy, jag trodde att jag skulle få en hjärtinfarkt! C skrämde grannens hästar, var upp mot vägen och rusade runt hysteriskt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är det inte många starter kvar innan det blir riktig höst och vinterns träning drar igång. På ett sätt längtar jag verkligen till denna styrketräningsperiod för resultatet kommer bli kalasbra, men på ett annat sätt vill jag inte förlika mig med att det också innebär kyla, mörker och halka.

I alla fall, näst på tur står Ånges tävlingar 2/10 där vi rider en LA:3a. Sedan får vi se hur vi tänker kring inomhustävlingarna... Vi missar helgens tävlingar eftersom matte åker med kollegorna till Barcelona! Underbart.

Och annars då? Vi fixade i den tomma boxen i stallet igår och satt upp sadelhängare, monterade ihop två stora hyllor och fick lite ordning. Nu fattas bara två stora tygstycken som jag ska sätta som ett draperi från tak till under boxgallret för att göra den tomma boxen till lite mer riktigt rum i väntan på den riktiga sadelkammarens bygge.

C har gått lite galoppjobb och hoppat på sistone. Igår tog vi på dressyroutfiten och styrde oss ner på sleven. Fick till ett ganska bra jobb. Red Kyras fyrkant och flyttade först runt framdelen och sedan bakdelen i skritt och sedan i trav. Han jobbade jättefint mestadels. Övergick till galoppjobb och red tempoväxlingar och övergångar. Han tyckte det var en bra idé att byta galopp hej vilt ett tag där på  mitten? Kanske säger han att det är dags för nått svårare. Just nu är det mycket ledarskapsifrågasättande och jag får jobba på mitt tålamod. Det ska tittas på allt och lite till, skyggas och fjantas. Därtill ska det bockas, sparkas bakut och resas med jämna mellanrum- men jag vet att det är så på hösten när han sätter päls. Men det är lätt att tro han har ont eller rent av blir helt galet omhändertagen. När han flippat ut kommer han till sans och kan jobba som en dröm ett tag för att sedan visa alla konster igen. Suck. Det är bara att ha is i magen och snällt be honom om att jobba igen, smöra och vara konsekvent. Och som grädde på moset har vi ett rävgryt med tillhörande rävar i slänten, som jag kan sätta en miljon på att dom prasslar och skräms medvetet för att få sig ett gott skratt! Ni kan ju gissa hur prydligt det ser ut när vi rider? Haha, jösses.

Idag ska jag försöka hinna med en ridtur igen, för att fortsätta på gårdagens jobb. Men först massage, sedan köpa foder till både hästar och människor och lite andra ärenden.


Likes

Comments

Vilken helg, verkligen berg och dalbana, mentalt och prestationsmässigt. Tackar gudarna att jag har så fin support kring mig, ni är så jäkla fantastiskt underbara allihopa! Här kommer en utvärdering:

Lördagen började bra, allt i ordning och bara lite sent kom vi iväg. Han åkte fint, var superpositiv på tävlingsplatsen och hyffsat fokuserad på mig. Jag hade dock antennen ute och vinklad mot omgivningen istf mot mig själv. Så då blir hästen inte heller fokuserad. Red fram med bara nån häst till i deras lilla ridhus och efter en stund tyckte jag att vi landat på samma planet ändå. Men kom ut i stora ridhuset på väg till collecting ring och DÄR sket det sig. Vi tappade helt konceptet, han spände sig, jag spände mig, jag lyckades inte få tillbaka honom in i bubblan och allra minst fick jag tillbaka mig själv. Kom ut till collecting ring och han skyggade för allt, jag miste allt vad självförtroende heter och red nog det sämsta jag presterat på ett bra tag. Gick in på banan och vet ni? Det gick ungefär lika bra som man kan tro. Efter att ha flaxat runt och ridit fel en gång men fått honom att göra en fin fattning tackade vi för oss och gick ut. Jösses?! Hur illa kan det kännas liksom? Klappade om min då avslappnade C som verkade nöjd och gav honom till Helena som gick en vända. Jag satt mig med A.S och bröt ihop så smått över att självförtroendet försvunnit och jag glömt bort hur man rider. Vi la upp en plan för söndagen och att jag skulle bli guidad av A.S.

Kom hem och kände mig manglad, men taggad på att få ta revansch över mig själv. Tog ett långt skållhett bad och laddade om.

Söndag- bil och transport hade kört fast i leran på baksidan stallbacken och TACK OCH LOV har vi ju nu en baklastare som kunde assistera i att dra upp ekipaget! Puh! Det ösregnade och hästarna fick käka frulle inne, något motvilligt vill jag lova. Jag startade dagen med att vara fokuserad i alla moment och höll det dagen ut. Vi lastade och åkte med en supersnäll kille i släpet. Kom fram och jobbade med att hålla honom fokuserad på mig och att jag var tydlig med vad jag ville och själv höll fokus på uppgiften. A.S kom och vi gick in i lilla ridhuset och började arbeta för hand. Fokus, fokus, fokus och att han svarade framåt. Satt upp och fortsatte samma arbete med fokus och framåt. Det gav resultat! Han kändes kanon och vi var riktigt fokuserade. Gick över till stora och gjorde samma sak- med samma resultat. Gick ut utanför collecting ring och sedan in till den. Jösses vad fin min prins var! Jag höll honom kvar hos mig med bra ridning, framåtbjudning och när han inte svarade samma stund som jag bad honom petade jag på med spöet. Det kändes så jäkla bra! Gick in på banan och han spände till men jag jobbade på. Det vart några kast, hopp och skyggningar men hanterbart. Känslan var inte alls bra, men betydligt bättre än gårdagen! Vi tog oss runt programmet med ett par riktigt bra delar och massor med 6,5:or och ett antal 7:or! En riktigt bra ryggning, fin längning av formen, fina skänkelvikningar och en fin uppridning som avslutning. Brutalt dålig första uppridning med ett byte bak (?!) och slingrig väg. Riktigt fula förvända då han inte tog skänkeln och trängde hemskt, inga direkta längningar eftersom han inte svarade framåt. Och en felridning... 60,4 % och en jäkligt nöjd matte! Andra starten i LA:3an och nästan 3 procentenheter bättre än sist- med alla dessa missar och dålig grundringning. Jäkligt bra känns det inför framtiden! Film kommer!

Så nu ska jag jobba tillbaka självförtroendet och bara njuta av alla fina kommentarer jag fick i söndags. Att få riktiga lovord från personer som själva tagit fram och presterat i svår klass känns bara så kul! Att höra om vilken utveckling de tycker vi gjort och att vi har alla möjligheter att också komma dit. Och att min häst är talangfull och vacker gör matten stolt som en tupp!

Tagga tävling igen 11/9 sedan paus ett tag. Vi får se om vi ska satsa på ett par till starter eller om vi ger oss för säsongen och jobbar vidare på styrkan istället. Jag är sugen på ett par till starter för att få jobba med mitt självförtroende ännu lite till innan vi pausar i typ 6 månader... Vi får se!


Fotocred till Helena :)

Likes

Comments

Det drar ihop sig inför helgens tävlingar. En LB:2 på lördag och en LA:3 på söndag. Ih! Kul!

Har haft en till A.S-träning som gav oss en rejäl skjuts framåt och verktyg för att få en bättre kommunikation. Vi jobbade uppridningar i galopp och skänkelvikningar. Han ville gärna köra sitt race och glömde bort pilotens vädjan om att forma innersidan till en början men efter lite pedagogisk ridning förstod han mig 😊 Galoppen kändes faktiskt riktigt bra bitvis och jag fick bra hjälp!

Tränade hemma igår på en spänd kille... Jag var själv uppe i varv och det tog han såklart efter. Gör om gör rätt. Idag blir det longering och hoppning och imorgon en genomkörare inför helgen. Hitta zen ska matte göra 🙏

Likes

Comments

Hade bokat in två dagars vila för grabbarna men det visade sig bli tre dagar... Jag tror inte någon missade gårdagens storm. Vi höll verkligen på att blåsa bort och med Cs energi är det en dum idé att rida då. Och Z fick gå med C i hagen fr.o.m. igår för att äta upp lite långgräs och för det sociala. Även om C verkligen går Z på nerverna och är sådär hemskt irriterande ibland, så trivs dom verkligen tillsammans 😊 Z gick ut naken igår och dom kliade varandra så sött. Idag går dom också tillsammans men Z har täcke.

Annars i veckan har C galoppjobbat och gått lite för hand. Även en tur ut. Z har också galoppjobbat och en tur ut. Idag hoppas jag på en tur ut med Helena! 👍Träning för A.S imorgon. Längtar som en tok!

Och här är vårt senaste tillskott till paradiset! Underbart att vi äntligen hittat en baklastare så vi kan greja på här på gården utan att behöva vara beroende av andras hjälp. Och att kunna flytta höbalarna är ju guld!

Likes

Comments

Hur mycket är det möjligt att längta upp i sadeln för att träna lite? Sinnessjukt mycket tydligen 😀

Men vi börjar i rätt ände. Igår kom Helena ut och vi tog en tur ut i skogen. Riktigt kul att ha sällskap! Det blev en lugn tur med mest skritt då mossan på gräsvägen var blöt och hal. Z pigg som en mört och C riktigt grinig... Haha, vilken drama queen han är! Jösses. Men fina Z trivs så bra i hans nya sadel iaf.

Idag fick jag Linda benen, på med dressyrsadeln och dagen till ära fintränset! 😍 Red en kort stund på ridbanan och kollade av hur han rörde sig och om det satt nått kvar från sträckningen. C rörde sig precis som vanligt och jag pustar ut! Han var något osäker på om det kanske inte gjorde lite ont ändå till en början och drog av en fin bockserie för säkerhets skull i första galoppen. När den anspänningen väl pyst ur gjorde det tydligen inte ont längre. Tokhäst!

Något jobbigt för hönsmamman när han gör så och det gäller att lyssna på magkänslan och övertala honom att prova. När han sansar sig och provar känner jag direkt om det är som det ska eller inte, för om nått är fel visar han det SÅ tydligt.

Och han gick kalas på fintränset också. Men det passar inte riktigt. Lite väl lång käkrem och eftersom jag inte drar åt nosgrimman vill den hamna lite på sniskan. Ska prova ett annat nästa gång som har en bättre passform.

Likes

Comments

Tack och lov har min noggranna skötsel av bogen gjort verkan. Han har tagit det lugnt hela veckan med endast skrittjobb och igår red jag en sväng. Skritten kändes kanon, traven kanon den med. Så jag provade en galopp också, som även den kändes kanon! Så nu andas jag ut och övergår till endast mycket överdriven ompyssling från hysteriskt manisk ompyssling 😉 Det innebär att han nu kommer få BoT-täcke på nätterna och liniment på morgonen, stretching och massage. Jag vill också slå ett slag för laser! Jag tror Helenas lasring gjort stor skillnad och hjälpt till en snabbare läkning.

Zanto provade en ny sadel igår! Den jag fick i inflyttningspresent av A.S. En australiensisk stocksadel, superhäftig! Ska ta ett kort bästa gång. Den låg bäst av alla hans sadlar så den får det bli framöver. Vi kan snacka rejäl och mycket stabil sadel som verkligen är genomarbetad. Det är rejält läder av mycket god kvalitet och stoppningen är fantastisk. Bossorna är klädda i riktigt tät ylle och byggda riktigt smart. Det märks att det är en arbetssadel gjord för många långa timmar för såväl häst som ryttare 👍 Helena som fick äran att inviga den gav den klart godkänt. En sitter där en blev satt, så att säga!

Likes

Comments

Oj, vad tiden rinner förbi. En enklare sammanfattning får det bli 😊

Jag har varit på utbildning en vecka för nya jobbet(!!) och då hade grabbarna semester. Kom hem och har ridit på lite lagom på C men på träningen i torsdags kändes det galet. Hade känt lite redan i söndags, men inte hittat vad som spökat. Efter lite test kom vi fram till att det nog är en mindre sträckning i vänster bog. Så strykning från gårdagens tävling blev det 🙁 Jag som var SÅ tävlingssugen! Aja, inget är viktigare än C's hälsa. Istället fick han laser av Helena och mysig massage och lever på tok för bortskämt ❤️

Z har jobbats mycket för hand och Olle har börjat hitta kommunikationen med honom. Igår fick han en tur ut med Helena. Ett riktigt fint par! 👌 I övrigt har han haft ett skov svansklåda som tack och lov verkar ha gått över. Istället har han nu börjat klia manen. Men jag har beställt ett riktigt dundermedel mot klåda som antagligen kommer i veckan, så vi håller hoppet uppe 😊

Planen framåt ligger för C i en veckas promenad och vila nästa helg. Z ska få trappa upp sitt arbete både i lina och under ryttare. Såg att han måste ha tappat fett över ryggen då sadeln ligger lite annorlunda nu. Ska kolla om nån av alla andra sadlar passar bättre. Hur många sadlar behöver man när hästantalet är två? Räcker 6? 😏

❤️

Likes

Comments

Gårdagskvällen spenderades i ett mycket varmt, mycket fuktigt ridhus. Pust! Vet inte vem av mig och C som var svettigast när vi for hem, kanske delad förstaplats. Men så bra det gick! Vilken häst jag har, vilken tränare jag har och vilken pappa jag har som filmar så snällt!

Vi jobbade tempoväxlingar i trav och förvänd galopp. I traven börjar han verkligen att ta i framåt, han kommer in under sig och bär sig så bra. I galoppen börjar han bli mer reglerbar och stark även om det finns mycket kvar att jobba på. Konstigt att det finns att jobba på, va? Haha. Min lilla körhäst börjar göra sig mycket väl under ryttare 💙

Här kommer film!

Likes

Comments