Kvinnodagen till ära har jag idag varit och donerat blod, en lite annorlunda dag. Det börjar snart vara ett år sen sist så det var på tiden. Annars har det varit en lugn dag med lite förenings arbete och skoluppgifter.

Ha en bra dag alla Qvinns!

Likes

Comments

För några veckor sen bestämde jag och mamma en mini weekend trip till Helsingfors, hon ville så gärna se båtmässan då hon älskar att segla så mycket. Vi tog båda tåget till huvudstaden, bodde på hotel, shoppade, gick på museum och hade en underbar tid tillsammans.


Mannen ovanför hade med sin kompis åkt med denna båt över Atlanten, 47 dagar tog det. Mamma hade försökt med det samma men med en större båt och besättning, en historia för sig själv och för lång att berätta på bloggen.

Efter båtmässan, stack vi till hotellet, köpte go saker från Stockmann delikatess och drack skumpa. Fötterna var helt slut så det var verkligen ett bra avslut på dagen.

Sen blev det hotel frukost, otroligt bra service då jag frågade efter glutenfritt ETT STORT PLUS TILL HOTEL GLO!!

Mamma blev förvånad när jag sa att jag aldrig besökt Ateneum och det blev en vända dit också. Målningen jag står bredvid är från konstnären Vincent Van Gogh min favorit, en märklig känsla att stå framför sin "idols" konstverk. Tror jag inte skulle bry mig så mycket om jag inte skulle studera konstvetenskap...

Sen blev det en del shopping före jag tog tåget tillbaka till Åbo och hon till Österbotten, ett väldigt bra veckoslut med andra ord.

Likes

Comments

Förra veckan efter inflyttnings festen blev det årets Oscars gala, ett måste enligt mig. Fixade god "nattmat" och gick och la mig en 8 tiden på kvällen för att sen stiga upp kl.2 på natten, en "teknik" jag började med förra året för att vara piggare och det funkar faktist. Natten var riktigt lyckad och året räddat.

Nästa dag blev det pulka bygge till Fastlaskiainen som skulle hållas nästa dag, vi spenderade flera timmar vid Picturas studio och fixade ihop en kamera på en trälava. Vi åkte också och provkörde i backen mitt på natten och allt gick helt bra då.
Nästa dag var det lite pirrigt och förstås skulle Pictura åka först, det slutade med att vi åkte baklänges halva backen haha men feelisen var ändå på top, "åkte" också en gång med Judith. Det var en kul upplevelse och skulle gärna ha farit ut och festa med kompisarna men 4 dagars vakande började kännas så gick hem och sova istället, yey för partypinglan haha.


Likes

Comments

Har en väldigt lugn period i skolan vilket betyder att ja har en del "lediga" dagar. Men helt ledig har jag inte alls varit! Har hunnit med mycket så det blir en liten bildbomb igen.


Våren kom till Åbo, stannade en stund och sen blev det vinterkaos igen.

En del festande har jag fått vara med om också, både till studentkrogar och inflyttningsfest.

Måndagarna har jag förgyllt med fotokurs och tog också en Helsingfors weekend med mamma (mer om det i ett annat inlägg)

Har ingen skola imorgon så tjuvstartar helgen idag, även om det blir en inventarie dag vid fotoklubben är det faktist jätte skönt, de senaste veckorna har varit så hektiska. Kanske jag kommer att skriva mera nu i mars, får se...

Likes

Comments

Här kommer några youtube klipp på fantastiska dansare, enjoy :)

Likes

Comments

En biografi om konstnären Frida Kahlo, som genom smärtan av en förlamande skada och hennes stormiga äktenskap använde konst för att uttrycka sig.

Likes

Comments

Hups! Ibland får jag så konstiga ideér, kvällens var att klippa pannlugg. Blir så snabbt uttråkad på min frisyr, så det är alltid lika kul när det byts om lite. Som inspiration den vackra Marianne Faithful som en gång i tiderna dejtade självaste Mick Jagger <3 Nu ska jag fortsätta att ställa mig i ordning, ikväll blir det B!

Likes

Comments

Kollade idag på filmen The Breakfast Club, en härlig 80-tals film som utspelar sig i ett high school, där 5 ungdomar har fått kvarsittning av olika orsaker.

Fast filmen är gjord på 80-talet tycker jag att man bra i vissa aspekter kan relatera till storyn. Ungdomarna har en press på sig att vara som ens föräldrar och vänner vill att man ska vara. En feelgood film för denna måndag!


Likes

Comments

Året har börjat och det känns som man har hunnit med mycket redan.

Före jag åkte hemifrån hann jag träffa tjejjorna och spendera tid med pappa. Tillbaka i Åbo började studielivet igen, lugn period med bara tisdagar och torsdagar som lektionsdagar. Såklart har man hunnit med lite festande också ;)

Likes

Comments