Kollade idag på filmen The Breakfast Club, en härlig 80-tals film som utspelar sig i ett high school, där 5 ungdomar har fått kvarsittning av olika orsaker.

Fast filmen är gjord på 80-talet tycker jag att man bra i vissa aspekter kan relatera till storyn. Ungdomarna har en press på sig att vara som ens föräldrar och vänner vill att man ska vara. En feelgood film för denna måndag!


Likes

Comments

Året har börjat och det känns som man har hunnit med mycket redan.

Före jag åkte hemifrån hann jag träffa tjejjorna och spendera tid med pappa. Tillbaka i Åbo började studielivet igen, lugn period med bara tisdagar och torsdagar som lektionsdagar. Såklart har man hunnit med lite festande också ;)

Likes

Comments

Ska försöka komma ihåg vad som hänt detta år, summera, visa bilder osv. Let's do this!

I början av året 2016 var jag ännu i VNF, vi höll på med övningar inför inträdesprov, testade på croquis, Oscarsgalan och middagar hos Fammo och Leif. Kan säga att jag saknar livet i Karis väldigt mycket, fast jag fick prova på långdistans förhållande med J.

Sen blev det vår, och jag njöt varje dag av skolan, vi gick på evenemang, påskfirande och annat kul. Det blev också första gången jag donerade blod vilket var spännande.

I maj blev det Berlin resa med klassen, blev ju ordentligt sjuk före resan. Men i Berlin gick allt bra, och så förståss den härliga metron <3 Har redan för länge sen lovat ett Berlin inlägg och det ska ni få! Efter Berlin var det vernisage och flytten. Flyttveckan blev kaos, men hittade underbar harmoni med mina nattliga cykel turer, det var varmt och luktade vår.

Sommaren kom mittiallt, jag började på ett nytt jobb som vårdar vikarie. Det var en konstig sommar, känns som jag inte hann med något förutom arbete, men några fester, spontana utekvällar, dagar vid villan och kompis träffar hann jag ändå med.
Fick också veta att jag fick börja studera konstvetenskap i Åbo Akademi till hösten.

Kändes som hösten aldrig skulle komma, men den kom och jag blev sambo med J! Skolan har rullat på, men har haft ångest över studierna. Älskade allt som hade med VNF att göra, det var desinitivt det bästa året så allt har varit lite blandade känslor. Det som har varit roligt är alla nya vänner man fått, festerna och nya föreningar. Åbo är definitivt fun!

Sen blev det julledigt, under julhelgen arbetade jag en del, firade jul i Karis med släkten och nyåret i säng eftersom jag hade morgonskift nästa dag haha.


Det var 2016 i korthet då, definitivt händelserikt år. Jag väntar med spänning på vad 2017 kommer att ha med sig!

Likes

Comments

Gokväll från Åbo, snart godnatt. Det är nästan hemskt hur mycket skola vi har nu i slutet före jullov. Det är lördag och jag har bara suttit och skrivit, ända pauserna har varit att handla vid butiken och mat pauser. Ska bli så skönt att få komma hem och bara ta det lugnt. Fast jag jobbar på jullovet kommer det ändå att vara jätte skönt, lite jobbit med tidiga väckningar dock. Nu ska jag fortsätta det fabulösa skrivandet i Caravaggios tecken och tror att jag faktist ska gå och sova efter det.

Buonanotte!

Bilder från en skoluppgift, en sensommar kväll i augusti och en sommar bild från Terjärv

Likes

Comments

Har just kommit ut ur dushen, och ska börja gå mot skolan till sista finska lektionen ever! Sen blir det bildtentamens övning och ska också försöka få en essä gjord. Så i skolans tecken går vi. Försöker få gjort så mycket som möjligt så att jag skulle få ta det lugnt före jag åker till Österbotten.

Igår blev det kvällspromenad med J. Vi gick och tittade på biblioteksbron som lyste i Finlands färger. Det var riktigt kallt så en lång promenad blev det inte.

Arrivederci!

Ci vediamo!

Likes

Comments

Nej nu! Senast jag skrev på bloggen hade jag kommit hem från Berlin och haft utställning vid VNF. Veckan efter hamnade jag i ett flyttkaos och jag lämnade Karis för sommaren, startade jobbet vid ett åldringshem och hade stress över kommande höst, skulle jag slippa in eller inte. Hösten kom och jag började studera konstvetenskap i Åbo.
Mellan flytten från Karis tills idag har jag haft ångest, varit ledsen men också varit lycklig. Det har helt enkelt varit en jävla bergochdalbana. Största frågan har länge varit VAD VILL JAG GÖRA MED MITT LIV.

Idag ville jag blogga, tror det har och göra med mängden uppgifter jag måste få gjort före jullov haha och för att ge kärlek åt er som har kollat in på min blogg lite nu som då, ni vet vem ni är och I love you <3

Med det sagt så önskar jag er en trevlig självständighetsdag. Go Finland 99!

Här ser jag ut att vara löjligt glad, thumbs up för det!

Likes

Comments

​Dagens film får ni ta del av direkt här på bloggen. Florence and the machine som gjort en en timmes video på deras låtar och man får följa med i berättelsen som utspelar sig. Bli inte skrämda, det kallas konst och att utrycka sig.

Likes

Comments

Nu har jag kommit hem från Berlin, och ska berätta om resan i ett annat inlägg. Nu ska jag berätta vad jag hållit på med de senaste veckorna.

RÅA Live på Kåren, känns som en evighet eftersom det var i april. En härlig kväll med kompisarna som spenderades vid Kåren, och live band som spelade covers till kända artister. Killen till höger är Johan och deras band spelade covers till Marilyn Manson, kvällens bästa show helt klart!

Vappen spenderades i Åbo. På dagen var det program i stan och det var som om hela Åbo hade vaknat från vintersömnen, härligt varmt. Senare var det Vårdberget, ett måste om man är i Åbo på vappen, och jag hade fått Misa till Åbo! På kvällen blev det fest vid Jimmys och Rasmus lägenhet, i slutet av kvällen var lägenheten full med människor. Alltid roligt med nya bekantskap.

​Under vappen blev jag ordentligt sjuk, var 5 före att avboka Berlin resan. Då ringde mamma ett samtal och jag åkte iväg till Ekenäs för att få hjälp. Allt jag åt hölls inte i mig och jag blev utan kraft, tack vare Toffe slapp jag upp på benen igen.

På skolan fick vi färdigt våra slutarbeten, min blev en fanzine av Star Wars med vector konst. Veckan före resan hade vi Vernisage.
Veckoslutet före resan hade vi grillfest hos fammos, fick se bla farbror med familj som hade spenderat vinter halvåret i Spanien, senare kom också mina kusiner. Varmt och skönt för att vara början av maj.

Likes

Comments

I morgon, onsdag, kommer vi att ha öppet hus och mode dag på skolan. Vi kommer att stöda fashion revolution använda hashtaggen whomadeyourclothes, ha foto studio där vi vänder kläderna avigt för att visa plaggets märke, och ha klädbytardag. I slutet på dagen kommer vi att se dokumentären The True Cost, (som jag redan sett och rekomenderar åt alla).

Jag har redan en tid följt trenden Slow Fashion, och kan bara säga positivt om den. Har också omedvetet varit en följare av det. Om man ska börja rota i min garderob i dagens läge hittar vi till 80% kläder som är över 3 år gamla i allafall, och som jag använder dagligen. Jag är en person som inte i första tag slänger bort kläder, om något går sönder så fixar jag det.
Jag är också den tjejen som kan ha samma klänning till skolavlutningar, ingen än dig själv bryr sig.

Så gott folk har vi ju våra fina loppisar, som ofta är stora guldgruvor.

"Men Catharina köpte du inte just nya skor?" Ja det gjorde jag, och det tycker jag att är okej, vissa saker är bra att förnya, underkläder (ofc), skor och sportkläder, enligt mig iallafall. På bilden ovan ser ni ett par converse från år 2011, det ni inte ser är hur slitna de är på insidan. Jag använder de helt enkelt så länge tills det bara är omöjligt att bära.

Adios amigos och kom ihåg #whomademyclothes

http://fashionrevolution.org/ 

Link till evenemanget, IN OCH LÄS!

Likes

Comments

Dagens måndags film är dokumentären Iris. Iris är en interiör designer och mode ikon, och i denna dokumentär får vi följa med i hennes liv.
Jag älskar hur hon använder färg och mönster i sina kläder, aldrig har hon något tråkigt på sig. Hon går all in och det gör henne unik. 

Likes

Comments