View tracker

Har just kommit ut ur dushen, och ska börja gå mot skolan till sista finska lektionen ever! Sen blir det bildtentamens övning och ska också försöka få en essä gjord. Så i skolans tecken går vi. Försöker få gjort så mycket som möjligt så att jag skulle få ta det lugnt före jag åker till Österbotten.

Igår blev det kvällspromenad med J. Vi gick och tittade på biblioteksbron som lyste i Finlands färger. Det var riktigt kallt så en lång promenad blev det inte.

Arrivederci!

Ci vediamo!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nej nu! Senast jag skrev på bloggen hade jag kommit hem från Berlin och haft utställning vid VNF. Veckan efter hamnade jag i ett flyttkaos och jag lämnade Karis för sommaren, startade jobbet vid ett åldringshem och hade stress över kommande höst, skulle jag slippa in eller inte. Hösten kom och jag började studera konstvetenskap i Åbo.
Mellan flytten från Karis tills idag har jag haft ångest, varit ledsen men också varit lycklig. Det har helt enkelt varit en jävla bergochdalbana. Största frågan har länge varit VAD VILL JAG GÖRA MED MITT LIV.

Idag ville jag blogga, tror det har och göra med mängden uppgifter jag måste få gjort före jullov haha och för att ge kärlek åt er som har kollat in på min blogg lite nu som då, ni vet vem ni är och I love you <3

Med det sagt så önskar jag er en trevlig självständighetsdag. Go Finland 99!

Här ser jag ut att vara löjligt glad, thumbs up för det!

Likes

Comments

View tracker

​Dagens film får ni ta del av direkt här på bloggen. Florence and the machine som gjort en en timmes video på deras låtar och man får följa med i berättelsen som utspelar sig. Bli inte skrämda, det kallas konst och att utrycka sig.

Likes

Comments

Nu har jag kommit hem från Berlin, och ska berätta om resan i ett annat inlägg. Nu ska jag berätta vad jag hållit på med de senaste veckorna.

RÅA Live på Kåren, känns som en evighet eftersom det var i april. En härlig kväll med kompisarna som spenderades vid Kåren, och live band som spelade covers till kända artister. Killen till höger är Johan och deras band spelade covers till Marilyn Manson, kvällens bästa show helt klart!

Vappen spenderades i Åbo. På dagen var det program i stan och det var som om hela Åbo hade vaknat från vintersömnen, härligt varmt. Senare var det Vårdberget, ett måste om man är i Åbo på vappen, och jag hade fått Misa till Åbo! På kvällen blev det fest vid Jimmys och Rasmus lägenhet, i slutet av kvällen var lägenheten full med människor. Alltid roligt med nya bekantskap.

​Under vappen blev jag ordentligt sjuk, var 5 före att avboka Berlin resan. Då ringde mamma ett samtal och jag åkte iväg till Ekenäs för att få hjälp. Allt jag åt hölls inte i mig och jag blev utan kraft, tack vare Toffe slapp jag upp på benen igen.

På skolan fick vi färdigt våra slutarbeten, min blev en fanzine av Star Wars med vector konst. Veckan före resan hade vi Vernisage.
Veckoslutet före resan hade vi grillfest hos fammos, fick se bla farbror med familj som hade spenderat vinter halvåret i Spanien, senare kom också mina kusiner. Varmt och skönt för att vara början av maj.

Likes

Comments

I morgon, onsdag, kommer vi att ha öppet hus och mode dag på skolan. Vi kommer att stöda fashion revolution använda hashtaggen whomadeyourclothes, ha foto studio där vi vänder kläderna avigt för att visa plaggets märke, och ha klädbytardag. I slutet på dagen kommer vi att se dokumentären The True Cost, (som jag redan sett och rekomenderar åt alla).

Jag har redan en tid följt trenden Slow Fashion, och kan bara säga positivt om den. Har också omedvetet varit en följare av det. Om man ska börja rota i min garderob i dagens läge hittar vi till 80% kläder som är över 3 år gamla i allafall, och som jag använder dagligen. Jag är en person som inte i första tag slänger bort kläder, om något går sönder så fixar jag det.
Jag är också den tjejen som kan ha samma klänning till skolavlutningar, ingen än dig själv bryr sig.

Så gott folk har vi ju våra fina loppisar, som ofta är stora guldgruvor.

"Men Catharina köpte du inte just nya skor?" Ja det gjorde jag, och det tycker jag att är okej, vissa saker är bra att förnya, underkläder (ofc), skor och sportkläder, enligt mig iallafall. På bilden ovan ser ni ett par converse från år 2011, det ni inte ser är hur slitna de är på insidan. Jag använder de helt enkelt så länge tills det bara är omöjligt att bära.

Adios amigos och kom ihåg #whomademyclothes

http://fashionrevolution.org/ 

Link till evenemanget, IN OCH LÄS!

Likes

Comments

Dagens måndags film är dokumentären Iris. Iris är en interiör designer och mode ikon, och i denna dokumentär får vi följa med i hennes liv.
Jag älskar hur hon använder färg och mönster i sina kläder, aldrig har hon något tråkigt på sig. Hon går all in och det gör henne unik. 

Likes

Comments

I onsdags ringde min klasskompis och ville ha mig med på konsert till Helsingfors. Vi åkte iväg jag, Julia och Jorunn. Först stannade vi hos Julias i Grankulla en liten stund och sen åkte vi vidare till Helsingfors där konserten skulle vara.

Det var Nrj som ordnade hela evenemanget och det var ungefär 15 på plats eftersom det var en VIP tillställing. Så de som hade fått biljetter hade endera vunnit via radion eller som vi varit lyckosamma nog att få via artisten, som råkade vara Julias syster!

När vi väl kom på plats så hittade vi först inte byggnaden, så vi sprang 8 våningar up i två olika byggnader, tills vi tillslut hittade rätt. På plats bjöd de på dricka och snacks, och stämningen var otroligt bra fast det inte var så mycket människor.

Efter konserten for vi tillbaka till Grankulla, vi var alla glada och feelisen var på topp. Mot natten så började vi köra mot Karis igen, man såg knappt något för att dimman var så tjock så det blev en lång körning hem.

Älskar hur spontan denna kväll blev, var fem före att säga nej och stanna hemma. Men vilken tur att jag ändrade mig.

Ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments

​Dagens film blir en romcom, Two Night Stand. Jag lever för cheesy romantiska filmer, medan J nästan avskyr dem hahaha. Jag tycker att varje människa behöver se lite romatiska, nästan orealistiska filmer, för man mår ju bra av det (nu låter jag väldigt cheesy). Så är du sugen på lite måndagsmys är denna perfekt!

Likes

Comments

Påskmiddag med släkten och fick äntligen färdigt min animation. Vilket blev en liten intro parodi.

Morgonpromenader i solen, vip konsert(mer i ett annat inlägg), och nu har vi börjat med slutarbeten så vi kollar en massa inspirerande klipp på youtube, på bilden Making of The Hobbit.

Just nu njuter jag av livet för fullt, vi jobbar i skolan och mellan allt finns det roliga evenemang. Nästa vecka teater! Jag är mitt i ansöknings prosessen som många andra, och dit far mesta delen av min fritid. Det är kul men också krävande.

Likes

Comments

Damn Catsko, back at it again med en ny måndags film!

The Hateful Eight blir det idag. Måste bara konstatera att Tarantino gör otroligt bra filmer (Kill Bill kommer jag alltid att älska) med storyn som håller. Tyckte om filmens story i sin helhet och karaktärerna, och hur de hade alla "hamnat" i samma stuga. Jag tycker också om att man fick en backstory till vad som hade hänt tidigare.

Rolig extra fakta är att filmen var gjord Ultra Panavision 70 process, vilket betyder att filmen är "mindre" och det kommer högre svarta kanter runt skärmen. Så bli inte förskräta om ni tycker att filmen ser liten ut, den ska vara så.

​Lite bilder på hur det kan se ut, kameran och självaste Tarantino.

Likes

Comments