Första dagarna i september åkte jag och Jimmy på en weekend trip till Karis, jag hade 2 måsten, båtmässan och så ville jag besöka Fiskars vilket jag gör varje år. Vi spenderade ett par timmar i vackra byn, kollade i de små shopparna runt området och njöt av den vackra platsen.

I helg besökte jag Karis igen, har ätit god mat hela veckoslutet och fick också se farfar och farbror med familj. Tänkte åka hem på söndag kväll men stannade en natt till och åkte först hem på morgonen.

Körde förbi Fiskars på vägen hem och det var en märklig dimma men oj så vackert. Stod mitt på vägen, det var tyst och härligt och doftade höst.
Mitt i allt blev det 20 grader varmt, så jag och Jimmy fixade kaffe och plättar på balkongen (kan svenska bloggare sluta säga ballen när de refererar till balkong, tack!) Hittills bästa plättar, och receptet hittade jag på en majsmjöls förpackning (svårt att hitta bra glutenfria plätt recept)

I morgon packar jag för en 6 dagars visit till Pampas, hoppas på höstmys vid villan och ett par kompis träffar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Enligt mig så började sommaren redan på 1sta maj, just för att hela Åbo kommer till liv, det var full solsken och ganska varmt. Före jag flyttade hem, stannade jag 2 extra veckor i Åbo, under den tiden fick jag också besök av Lina. Sen har jag nästan 85% arbetat denna sommar, men lite roligheter har det också funnits.

Veckorna gick snabbt och midsommaren kom emot vilket betydde södra Finland <3

Hann med en kaffe dejt eller två och sen kom en av sommarens roligaste händelser Tärjärock!

Fick se fina soluppgångar vid jobbet eftersom jag ofta jobbade natt.

Var bara 3 gånger till villan, och så firade vi Linneas födis med våfflor

Sen i augusti blev det bröllopshelg <3 Så fin vigsel och fest, det var ganska mysigt också eftersom strömmen for i början av festen. Så det blev en fin stämning, fångade buketten och kvällen avslutades på dansgolvet.

Sista veckan i Österbotten påbörjades, det blev utgång med Lina och shaki. Nästa dag lyxade jag och Lina till det med pizza från Pub Niska och kaka från Kaffia, och Netflix i bakgrunden.

Några dagar före resan till Åbo så hade Linnea bjudit mig och Alexandra på brunch, på kvällen kom Heidi och Lina på te till villan och sov också ensam där en natt. Så kom torsdagen och vi bilade iväg till Åbo, hade längtat efter Åbo hela sommaren så det kändes jättebra att komma hem <3

Så sommaren har inte varit så värst händelserik, men man har fått göra det bästa av situationen.

Likes

Comments

v37 var min födelsedags vecka! Veckan avslutades med födelsedags kaffe med Åbo-borna på bästa mommo vis. Förra året hade jag fest till kl.02 på natten i lägenheten och sen blev det utgång, så det blev mycket lugnare i år.

På kvällen blev det fyrverkeri vid ån (det var sista dagen av Åbo veckan)

Likes

Comments

Latest update on life and what has been going on...

Allt började för ett år sen på hösten, jag hade sluppit in till "plan b" utbildningen. Det kändes okej eftersom jag fick bo i min favorit stad och jag hade ingen aning om hur framtiden skulle se ut. Läsåret började med att jag var 4 veckor sjuk, 4 veckor! Borde ha förstått att min kropp var bara HALLÅ CATSKO VAFAN GÖR DU!!? Jag fortsatt med studierna och ignorera det faktum att jag mådde skit. Under tiden slutade jag helt med att göra saker jag ville som tex. måla, rita, läsa böcker och saker som jag anser att var kul att göra, mina hobbyer helt enkelt. Så kom november och jag hade min första ångest attack, klump i bröstet och panik grät så det blev en snabbvisit till Österbotten och mamma.
Studielivet och föreningslivet var jätte kul och att vara med vänner, men mådde fortfarande skit av att studera men ignorerade det och försökte tänka på alla positiva sakerna.
Snabb spolat till februari så var jag påväg till skolan, igen med klumpen i bröstet och tårarna i ögonen. Det började svartna för ögonen så gick och sitta på kyrktrappan, ända vad jag tänkte på var att jag kommer att bli försenad.
Det blev första maj och staden började leva igen, jag höll på med en kurs och den måste vara den mest jobbigaste jag någonsin haft. Egentligen var den inte så svår men den var så torr och av någon anledning tog det hela sommaren för mig att få färdigt den. Word dokumentet var öppet hela sommaren men det gick inte helt enkelt att skriva färdigt. När jag sen hade fått den färdigt, betalat kåravgiften för 2017-18 så kom jag fram till att jag inte vill studera på ÅA något mera. Detta var dagen före ett bröllop, på bröllopet fick jag sista pushen att våga med det hela. Nu sitter jag här, har slutat studera och söker jobb i en stad var det är lättare sagt än gjort. Men jag mår bättre oh det tycker jag att är det viktigaste, och som tur får jag ännu hålla på med föreningsarbete och kanske i år skulle jag ta igen på mina hobbyer.

Så nu vet ni det och kanske förstår situationen.

Likes

Comments

Arg, kört i flera timmar, arbete, nattpromenader i ensamhet, skogsturer, mera körningar och skrivaskrivaskriva ritaritarita.

Likes

Comments

Förra helgen spenderades i gott sällskap med brudarna. Det var tärjärock i byn och vi bestämde oss för att ordna något roligt före "bybesöket". Det blev förfest och mellanfest hos mitt, vi åt, drack, snacka skit och spela lite kubb. Magmusklerna blev tränade på bästa sätt ;)
I byn fick man sen se en massa bekanta och catcha up, ända minuset var nog när folket gick hem och ingen efterfest ordnades haha.

Överlag var helgen otroligt bra, fick äntligen sovmorgon (vilket jag inte haft sen maj) har seriöst alltid haft något att göra eller behövt ändra på dygnet så sovmorgon kändes gudomligt.

Som bäst har jag nattskift nr2 på gång. Ska se hur mycket jag orkar åstadkomma med inatt, har nämligen en 2 månaders sen deadline, hups!

Godnatt på er

Likes

Comments

Så skönt med sovmorgon idag, har inte haft sovmorgon sen maj. Varje morgon har haft en väckning för att något måste göras eller dygnsrytmen måste ändras. Idag har jag ändå slöat en hel del, blev i alla fall en shoppingrunda till Köust. Åkte dit för att handla inför morgondagens fest. Såklart vart det fullsmockat med festivalbesökare.
Imorgon blir det tidigare väckning igen eftersom det ska bakas och plockas bort en del. Ha de gott!

Likes

Comments

Fast jag skiftar igen denna sommar har jag hunnit träffa kompisar. I början av veckan efter veckoslutets 3 nattskift blev det kaffeträff med Linnea och Alexandra.

Fortsatte nästa dag att vara social och gick på promenad med Linnea i hela Terjärv kändes det som. På eftermiddagen åkte jag till Kronoby och sen till Jeppis. Kom hem nästa dag för att jobba igen.

Idag har jag haft morgonskift, huvudvärk sen 2 och inte gjort något annat än sovit på dagen. Ska bli skönt med 3 dagar ledigt för att sen ha nattskift på måndag igen. I helg blir det också kul med Tärjärock med tjejerna.

Likes

Comments