Här kommer några youtube klipp på fantastiska dansare, enjoy :)

Likes

Comments

En biografi om konstnären Frida Kahlo, som genom smärtan av en förlamande skada och hennes stormiga äktenskap använde konst för att uttrycka sig.

Likes

Comments

Hups! Ibland får jag så konstiga ideér, kvällens var att klippa pannlugg. Blir så snabbt uttråkad på min frisyr, så det är alltid lika kul när det byts om lite. Som inspiration den vackra Marianne Faithful som en gång i tiderna dejtade självaste Mick Jagger <3 Nu ska jag fortsätta att ställa mig i ordning, ikväll blir det B!

Likes

Comments

Kollade idag på filmen The Breakfast Club, en härlig 80-tals film som utspelar sig i ett high school, där 5 ungdomar har fått kvarsittning av olika orsaker.

Fast filmen är gjord på 80-talet tycker jag att man bra i vissa aspekter kan relatera till storyn. Ungdomarna har en press på sig att vara som ens föräldrar och vänner vill att man ska vara. En feelgood film för denna måndag!


Likes

Comments

Året har börjat och det känns som man har hunnit med mycket redan.

Före jag åkte hemifrån hann jag träffa tjejjorna och spendera tid med pappa. Tillbaka i Åbo började studielivet igen, lugn period med bara tisdagar och torsdagar som lektionsdagar. Såklart har man hunnit med lite festande också ;)

Likes

Comments

Ska försöka komma ihåg vad som hänt detta år, summera, visa bilder osv. Let's do this!

I början av året 2016 var jag ännu i VNF, vi höll på med övningar inför inträdesprov, testade på croquis, Oscarsgalan och middagar hos Fammo och Leif. Kan säga att jag saknar livet i Karis väldigt mycket, fast jag fick prova på långdistans förhållande med J.

Sen blev det vår, och jag njöt varje dag av skolan, vi gick på evenemang, påskfirande och annat kul. Det blev också första gången jag donerade blod vilket var spännande.

I maj blev det Berlin resa med klassen, blev ju ordentligt sjuk före resan. Men i Berlin gick allt bra, och så förståss den härliga metron <3 Har redan för länge sen lovat ett Berlin inlägg och det ska ni få! Efter Berlin var det vernisage och flytten. Flyttveckan blev kaos, men hittade underbar harmoni med mina nattliga cykel turer, det var varmt och luktade vår.

Sommaren kom mittiallt, jag började på ett nytt jobb som vårdar vikarie. Det var en konstig sommar, känns som jag inte hann med något förutom arbete, men några fester, spontana utekvällar, dagar vid villan och kompis träffar hann jag ändå med.
Fick också veta att jag fick börja studera konstvetenskap i Åbo Akademi till hösten.

Kändes som hösten aldrig skulle komma, men den kom och jag blev sambo med J! Skolan har rullat på, men har haft ångest över studierna. Älskade allt som hade med VNF att göra, det var desinitivt det bästa året så allt har varit lite blandade känslor. Det som har varit roligt är alla nya vänner man fått, festerna och nya föreningar. Åbo är definitivt fun!

Sen blev det julledigt, under julhelgen arbetade jag en del, firade jul i Karis med släkten och nyåret i säng eftersom jag hade morgonskift nästa dag haha.


Det var 2016 i korthet då, definitivt händelserikt år. Jag väntar med spänning på vad 2017 kommer att ha med sig!

Likes

Comments

Gokväll från Åbo, snart godnatt. Det är nästan hemskt hur mycket skola vi har nu i slutet före jullov. Det är lördag och jag har bara suttit och skrivit, ända pauserna har varit att handla vid butiken och mat pauser. Ska bli så skönt att få komma hem och bara ta det lugnt. Fast jag jobbar på jullovet kommer det ändå att vara jätte skönt, lite jobbit med tidiga väckningar dock. Nu ska jag fortsätta det fabulösa skrivandet i Caravaggios tecken och tror att jag faktist ska gå och sova efter det.

Buonanotte!

Bilder från en skoluppgift, en sensommar kväll i augusti och en sommar bild från Terjärv

Likes

Comments

Har just kommit ut ur dushen, och ska börja gå mot skolan till sista finska lektionen ever! Sen blir det bildtentamens övning och ska också försöka få en essä gjord. Så i skolans tecken går vi. Försöker få gjort så mycket som möjligt så att jag skulle få ta det lugnt före jag åker till Österbotten.

Igår blev det kvällspromenad med J. Vi gick och tittade på biblioteksbron som lyste i Finlands färger. Det var riktigt kallt så en lång promenad blev det inte.

Arrivederci!

Ci vediamo!

Likes

Comments

Nej nu! Senast jag skrev på bloggen hade jag kommit hem från Berlin och haft utställning vid VNF. Veckan efter hamnade jag i ett flyttkaos och jag lämnade Karis för sommaren, startade jobbet vid ett åldringshem och hade stress över kommande höst, skulle jag slippa in eller inte. Hösten kom och jag började studera konstvetenskap i Åbo.
Mellan flytten från Karis tills idag har jag haft ångest, varit ledsen men också varit lycklig. Det har helt enkelt varit en jävla bergochdalbana. Största frågan har länge varit VAD VILL JAG GÖRA MED MITT LIV.

Idag ville jag blogga, tror det har och göra med mängden uppgifter jag måste få gjort före jullov haha och för att ge kärlek åt er som har kollat in på min blogg lite nu som då, ni vet vem ni är och I love you <3

Med det sagt så önskar jag er en trevlig självständighetsdag. Go Finland 99!

Här ser jag ut att vara löjligt glad, thumbs up för det!

Likes

Comments

​Dagens film får ni ta del av direkt här på bloggen. Florence and the machine som gjort en en timmes video på deras låtar och man får följa med i berättelsen som utspelar sig. Bli inte skrämda, det kallas konst och att utrycka sig.

Likes

Comments