Header

Milo fick somna förra torsdagen... Jag hade verkligen börjat få hopp om att han skulle repa sig, att resan skulle bli lång men att han hade en stor chans.

Matningen började gå bättre, jag fick i honom större portioner och kunde därför mata mer sällan. Jag kunde liksom se ljuset och börja planera för att återgå till jobbet men ändå få i honom dagsransonen när jag var hemma på kvällar och nätter.

Varannan timme dygnet runt matade jag honom söndag - onsdag. Vi såg på ljuslös TV mitt i natten och jag fick fjeska genom att borsta hans vackra päls.

Men han blev sämre och vi åkte in, de behöll honom över natten och gjorde nya prover. På morgonen torsdag den 13/10 ringde veterinären och förklarade att han inte hade mycket chans alls att klara sig.

Mer än så vill jag inte dela med mig av, men vi åkte in och han fick somna i mina armar medan jag pratade lugnt med honom. Jag hade aldrig börjat göra de här uppdateringarna om jag inte hade hopp om att han skulle klara det.

Milo var så mycket mer än bara en katt för mig, han var familj och en stor del av mitt hjärta. Både husse och jag och mamma som också ställt upp massor under hans sjukdomstid saknar honom massor.

Sov gott älsklingspäls, vi ses sen, matte kommer aldrig sluta älska dig <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi fick hem Milo igen förra tisdagen (4/10) och då han inte fått tillbaka sin aptit skulle vi stödmata honom med 400g blaskig kattmat via spruta i munnen. På djursjukhuset hade han varit grymt samarbetsvillig så de sa att det inte skulle vara några problem.

Det blev STORA problem.

Vi fick brottas i över en timme för att få i Milo en sjättedel av sitt dagliga intag och han stretade emot, kved och vädjade att vi skulle sluta, vr expert på att spott/smaska ut allt så det flög i fyrverkerier, jag hade kattmat i hela köket, alla kläder, hela Milo och hela mig.

Det värsta med brottningsmatcherna var att efteråt var han så slut (kom ihåg, riktigt sjuk katt) att han hamnade i en komaliknande sömn och i början fick vi ingen reaktion av honom alls.. Efter några krig/matningar insåg vi att det här tog musten ur honom, han klarade inte så mycket bråk och trassel, så vi åkte in igen.. I väntrummet blev han värre och var knappt kontaktbar så de tog in honom akut.

Vi kom överens om att han skulle få en sond (liten slang) inopererad i halsen, så att vi kunde mata smidigt tills han får tillbaka aptiten och så han kunde lägga sin energi på att läka och inte på att kämpa emot matningen.

Milo fick sonden inopererad när han piggat på sig på torsdagen och fick vara kvar på djursjukhuset till fredagen då vi hämtade upp honom igen.

Att få hem en katt med en slang i halsen var riktigt läskigt, och till min stora fasa kräktes han upp om jag gav för mycket åt gången.. Vi bestämde att jag skulle åka och bo hos min mamma (som bor 10 min från ett AniCura-sjukhus) och dessutom kunde hon hjälpa med matningen.

Vi fick rådet av veterinär att lite mat och ingen spya är bättre än att pressa i katten dagsransonen för att sedan se honom spy upp allt. Så jag har nu matat honom lite åt gången, varannan timme, dygnet runt (needless to say, fick ta akut semester) och vi har nu kunnat öka så han får lite mer mat, lite mer sällan och han har dessutom gått upp liiite liiite i vikt.

​Det jag vill betona är att vi fortfarande inte har någon aning om Milo kommer att klara sig (vi gör allt vi kan) då hans lever är väldigt sjuk och på grund av detta får hans njurar jobba mycket hårdare, mycket hänger på att levern blir bättre innan något annat blir dåligt, och att han sakta går upp i vikt och får tillbaka muskler och aptit.

Jag trodde aldrig jag skulle behöva ha en sond inopererad i min älskade katt och jag hoppas så att han aptit kommer tillbaka snart... Ingen ska någonsin behöva må så här dåligt som Milo gör :(

Vi tar en dag i taget nu, han är så grymt älskad.

Likes

Comments

(Varning: Wall of text)

Milo har tyvärr blivit riktigt sjuk och jag har inte riktigt gjort det offentligt än så jag kände att det var dags att skriva av sig nu.

Milo hade börjat tappa vikt och matvägra, vilket han gjort förut när han varit missnöjd med maten hemma så vi försökte vänta ut det lite, husse trodde rätt tidigt att Milo var sjuk men jag som vanligtvis är hypokondrikern valde att avvakta... Efter någon vecka började Milo att spy runt 2 gånger om dagen så under den kommande helgen bestämde vi att han måste in till veterinären.

Vi fick en tid på tisdagen och åkte in, jag var givetvis orolig men trodde ändå att det var något lindrigare han dragit på sig... Efter att veterinären känt på Milo 10 sekunder konstaterade hon att han var GUL överallt! Jag hade helt missat det men hans gom, öron och slemhinnan vid ögat var ljust gula :( dessutom vägde han 4,5 kg (!!) i stället för hans vanliga 5,6 kg, jag visste att han hade gått ner men det var hemskt mycket!

Som många vet är gult ett tecken på lever- eller gallaproblem så de tog blod, gjorde ultraljud och röntgen och bestämde snabbt att han skulle läggas in, det de kunde konstatera den första dagen var att han var allvarligt sjuk.

De kunde efter någon dag ge beskedet att Milo har någon typ av gulsot, dock kunde de inte veta om den skulle svara på antibiotika eller inte, eller om det dessutom övergått till fettlever som tar lång tid att "fixa". Milo fick dropp och medicin men efter ytterligare ett par dagar var hans värden fortfarande så dåliga att de kunde se att enbart antibiotika inte skulle räcka.

De hade behövt göra en biopsi, dvs skära av en bit av levern att göra prover på, men den dagen upptäckte de att han hade riktigt illa anemi, blodbrist, så att skära upp honom var för riskabelt och de vågade bara göra stickprov på levern med en kanyl (dock kan det vara svårt att då få en bit som visar alla fel på levern med en sån liten bit vävnad).

Eftersom de inte kunde ta mer prover beslutade de att han skulle få komma hem några dagar och stödmatas av oss (på djursjukhuset hade det varit riktigt smidigt så varför skulle det vara ett problem hemma?).

Väldigt långt inlägg så vi fortsätter en annan dag.

Likes

Comments

De två Spanska klädkedjorna Stradivarius och Bershka har införskaffat sig svenska online-butiker så nu är det bara å fynda! Men för att spara tid har jag tagit fram lite kattshopping åt er.

T-shirt från Bershka 79:-, Kort top med morrhår från Bershka 79:- och en T-shirt från Stradivarius för 59:-. Givetvis tillkommer lite frakt men de har mycket annat fint, om man är villig att köpa något som inte är katt-relaterat..

Likes

Comments

Jag saknar att ställa ut och att gå på utställning :( Lunas nästa cert måste ju tas utomlands så jag har tvekat på om det verkligen är värt att åka till Norge bara för att kunna fortsätta ställa ut, men det lutar ju mot att Norge kommer att bli av, frågan är bara NÄR ^^ För tillfället avvaktar vi för vi har vänner som ska åka någon gång under nästa år, och det vore givetvis roligare än att bara åka själv med Luna-B till ett annat land :P

...Blir bara så sotis när jag ser alla utställningsbilder folk lägger upp i Sphynxgruppen jag är med i på facebook! Vi vill ju också :(

Sen har jag lite planer på att försöka få plats som assistent nästa gång jag ställer ut eftersom jag ofta är ensam på tävlingar :) då får jag träffa fler katter och slipper sitta och dega när jag ställer ut! 

Likes

Comments

Katterna vet inte att vi ska till veterinären för vaccinationer på måndag! Matte of the year som jag är så hade jag GLÖMT att Luna vaccineras i början på juli varje år, attans vilken tur att jag inte ska ställa ut mer i år... Djurvårdaren som bokade in besöket åt mig trodde inte det skulle vara några bekymmer att sprutan nästan är en månad sen men oavsett ska de båda vaccineras.

Det som är positivt dock är att de nu är oavsiktligt är 'N SYNC! Jag trodde alla kattägare drömmer om dagen då deras katters vaccinationer är i synk <3 speciellt eftersom de vaccineras på sommaren och Anicura i hålan jag bor i e sommarstängd å jag måste åka till en annan stad för å vaccinera...

Annars är allt bra här i Småland, en av katterna älskar sommarvädret och den andre (ni får gissa vem) lider mest när det är pissvarmt. Jag har sytt en långärmad hoodie till Luna också, jag försöker mig på att göra ett perfekt Luna-anpassat mönster och experimenterar lite med billigt stuvtyg.

Likes

Comments

VARNING! Här kommer ännu ett trist inlägg om kattshopping ute i världen men just detta har en anledning!

I veckan har jag varit ute dagtid när solen stått som högst (!) tre dagar i rad, och jag som föredrar varma sommarkvällar före helvetes-eldar är därför inte så van vid starkt solsken som fräser sönder min hy. Detta har resulterat i att jag bränt mig i ansiktet (helt klart väntat) men jag upptäckte nyss att även min HÅRBOTTEN är illröd (där min bena går).

Inget av detta hade givetvis hänt om jag hade haft en katthatt.

Katthatt 1, Katthatt 2, Katthatt 3.

Alla tre har jag hittat på Aliexpress men föredrar man en katthatt från HM så finns givetvis denna:

Trevlig sommar alla! Nu ska jag sy matchande linnen till mig och Lunabjörnen!

Likes

Comments

Nu har jag inte bloggat på länge så det är hög tid för ett katt-shoppinginlägg! Eftersom katt = modernt nu för tiden (tacka internet) så kommer diverse fantastiska produkter ut med målgruppen "crazy cat people" . Här e tre roliga kattprylar:

1. KATT-VIN! Moscato och Pinot Meow.

Folk är påhittiga ^^ hemsidan föreslår att det är bra att hå så man slipper sitta och dricka i sin ensamhet (ganska mörk och tragisk produktbeskrivning..) men ganska sött att tappa upp Milo ett glas rött för högtider :P givetvis är det ofarligt och alkoholfritt, men frågan är om inte laktosfri mjölk är godare enligt katten? Läs mer om vinet här!

2. Robot-Fiskar!

Okej dessa är inte alls gjorde för katt-freaks, mer för småbarn i sin plask-pool, dock såg jag tipset på en facebook-sida då de hade en robotfisk i en glas-skål som katten kunde leka med men jag fick idén att det kanske hade gjort Lunas bad lite mer roliga och mindre krigstrauma.. Bara en tanke. De finns på Ebay, sök på "robot fish".

3. Rese-kattlåda!

Det som skiljer den här produkten från de två ovanstående är att den här på riktigt kan vara användbar! Jag har ju tidigare övervägt att ta med Luna upp till släkten i norr någon gång (nu lär det inte bli av om vi inte börjar ställa ut igen, men ändå) den här e så fiffig: kattlåda, kattsand och spade - i ett! Den ska hålla upp till 14-dagar och har ett handtag att bäras i, de har tänkt på allt. Kanske något att ha med när man ska på kattutställning? Finns att köpa här.

Har man tråkigt så har man :) Majo så länge

Likes

Comments

Mitt senaste syprojekt var faktiskt inte burinredningen, jag hann nämligen sy ihop en liten tröja som skulle matcha inredningen ifall att hallen skulle vara iskall (som tur är var icke så fallet och Luna fick vara helt naturale).

För första gången har jag dessutom lyckats få ihop en Luva(!!!) med hjälp av ett mönster från min vän Yasmine.

Jag föredrar dock hennes köpta plagg från Cosmos PJ's och Dorabellas men stolt att även lilla jag kunde få ihop ett plagg :) ganska stor skillnad på denna bekväma fina tröja och katastrofen jag sydde för ett år sedan - DOCK har jag kvar av det tyget för minst en tröja till, jag sparade det tills dagen jag skulle ha skillsen att sy bättre.

​Finaste tyget ever.

Likes

Comments

Jag förstår att många bitit sig på naglarna sedan i söndags för att få läsa detta inlägg så här kommer det; Inlägget om utställningen i Nyköping!

Eftersom vi bara ställde ut på söndagen så åkte vi upp lördag eftermiddag. Jag hann precis in till lördagens tävling för att säga hej till "sphynx-gänget" efter att jag checkat in på hotellet och lämnat Luna på rummet. Sen när alla åkt så köpte jag en FET middag på Max och slöade på hotellrummet hela kvällen med Luna. :)

Då det utlovade wifi inte fungerade fick jag till slut igång Skype på mitt egna internet så jag kunde ringa älskling som var kvar hemma <3

På söndagen ringde alarmet klockan 05:20 och det var dags att bada Luna (kaos som vanligt) och fixa det sista, jag hann till och med sitta och äta hotellfrukost en stund medan Luna smed planer på att kallblodigt mörda mig.

Med burinredning och katt (hon älskar mig) på plats kunde tävlingen dra igång. "Vi" umgicks bland annat med Spock, Trassel, cornishen Kusco och deras människor.

Förvånansvärt tidigt på dagen var det dags för bedömning. Domaren Ulrika Eriksson hade äran att få kolla in min Lunabjörn och hon var nöjd med allt i stort sett ! :) Jag hade dock inte räknat med att Luna skulle vara hennes enda kastrathona så när hon kommer fram med nominerings-medaljen BARA SÅDÄR och trär den runt Luna blir jag helt tårögd! :') Det är första gången Luna gått till panelen på eftermiddagen och jag har aldrig varit stoltare över mitt skrutt. <3

Fotot till vänster är taget av Yasmine och det högra av Lovisa, tusen tack tjejor!

​I panelen var Luna grymt lugn och proffsig "no biggie" sa hon bara å gjorde sin grej. Hon fick ingen röst och en cornish rex-hona kammade hem Best in Show - men jag är ändå grymt nöjd och stolt med Lunas nominering. Världens bästa ssä! (tjej).

Nu har Luna tagit två CAPIB-cert och kan därmed inte ställas mer i Sverige förrän hon tagit ett internationellt cert och därmed blivit "Internationell Premier" så nu stället vi siktet mot Norge i höst!

Likes

Comments