Header

Jag glömde visst uppdatera om andra dagen på Spinneriet men det gick toppen då med, Luna fick ett cert till hon är nu uppe i 3 CAGPIB-cert av de 8 som krävs för att bli Grand International Premier, kanske kommer vi dit en dag Lunabjörn <3

Hjältarna dag två, så duktiga <3

Väl tillbaka hos mattemor (som vi alltid bor hos när vi ställer ut i Göteborg) så var de helt utslagna och vi tog en semesterdag på måndagen i lugn och ro innan vi åkte hem till husse och Jambo.

Min slutsats av Hugos utställningsebut är att han tog det med ro, jg ställer gärna ut honom igen men det är svårt att ställa två katter samtidigt så vi får se hur framtiden blir..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu tar vi kväll efter en fantastisk lyckad dag på Spinneriet :)

Hugo gjorde en fantastisk debut och kammade in en Biv (bäst i variant) mot två andra fina coons i grupp 4! Dessutom fick han ex 1 och en matchande prisrosett <3

Luna tog sitt andra CAGPIB-certifikat idag och hon fick en fantastisk bedömning, domaren sade att Luna hade en PERFEKT kropp :D

Det viktigaste att ta med sig är att Luna var lugn och proffsig, Hugo var givetvis lite stirrig först men även han slappnade av och var grymt duktig under sin bedömning!

Imorgon kör vi dag 2 och hoppas på lika fina bedömningar, är så stolt och lycklig. Dock så längtar vi hem till husse och Jamjam <3

Likes

Comments

Om två veckor ska vi på utställning! Lunas första utställning i Sverige på över ett år och Hugos allra första <3 Lite kul att Hugo ställs ut i kattungeklassen, klass 12 (ungdjur) och Luna ska tävla i klass 6 (international premier).

Jag är jätte taggad för det kommer vara flera sphynxar på plats, Lunas kullsyster Corny är en utav dem! :)

Och givetvis är jag suuupertaggad på att äntligen få visa upp min vackra Hugo <3

Likes

Comments

Äntligen blev utlandsresan av efter ett uppehåll på tio månader och givetvis levererade Luna och kammade in sitt sista CAPS-cert för att få sin nya titel "International Premier" och dagen därpå tog hon sitt första CAGPIB-cert på vägen mot nästa titel.

Därmed hade vi fått mitt drömmål med resan som jag knappt vågat hoppas på men förutom det kammade lillskruttet även in Nominering båda dagarna och fick visa upp sig i panelen där hon tyvärr inte fick några röster men en fantastiskt fin Devonflicka blev BIS.

Givetvis regnade det och blåste för fullt bara för att jag hade mycket packning och behövde gå mycket mellan station och hotell samt station och utställning.

Första dagen tappade jag bort mig i regnet och Luna klagade massor på mig (inte för att hon frös så väl inpackad som hon var, men det var skumpigt och stressigt).

Såklart hade vi matchande outfits på lördagen även om Lunas tröja fort åkte av och jag hade en stor svart tröja + två jackor över :)

Jag skulle kunna skriva flera A4 om hela långa helgen men jag känner att jag täckt det viktiga - Luna är grym, jag är trött och superstolt!

My beloved monster and me, we go everywhere together <3 så glad att jag har min lilla tjej, hon är min bästa vän och det är fantastiskt att resa med henne :)

My beloved monster - Eels

Likes

Comments

Har åter igen försökt ta bilder på pojkarna och lyckades idag komma FARLIGT nära att lyckas knäppa en fin bild på båda pojkarna på samma bild - men skärpan svek mig i sista sekund!

Som liten bild i mitten tänker man kanske inte lika mycket på det? xD

För övrigt funkar alla tre katter ihop mycket bättre nu, de hänger ihop om dagarna med lite paus för mat och toabesök. Luna är inte så förtjust i dem men hon blir bättre på att acceptera att de cirkulerar runt henne som två månar.

Likes

Comments

Mitt i jobb och kattungekaos slog det mig att om tre veckor är jag och Luna i Danmark! Resefebern har kickat in och jag har fortsatt mitt planerande.

Det är enkel resväg till Köpenhamn - X2000 och jag lyckades paxa plats i djurvagnen så jag slipper åka baklänges båda resvägarna.

Jag har noggrant mätt ut gångavstången - kommer gå max 1,3 km och jag har sprungit runt i sreet-viewer så att jag verkligen vet hur jag ska gå. Kartorna ska skrivas ut också, jag tänker inte förlita mig på mobilen ifall det blir trassel med internet eller batteri.

Det är lite läskigt att resa själv, speciellt med katt då jag för hennes skull inte har några planer på att irra runt. Tvärsäkert kommer jag att ta Lunaväskan över axeln och marshera mot hotellet!

Likes

Comments

Lite uppdatering om pojkarna.

Det är häftigt att lära känna Hugo och JamJam mer och mer för varje dag.

Att de skulle vara vilda huliganer hade vi redan fått höra långt innan de flyttade in, inte minst när vi skulle hämta dem och upptäckte att flera morrhår per katt blivit avtuggade (undrar om katter har något typ "krigstrofé-system" eller typ markerar rank genom att typ säga "käkade dina morrhår, ägd.")

Hugo har typiskt lillebrors-syndrom - han är superbusig och hoppar ofta på storebror JamJam, det är också oftast Hugo som väcker oss om nätterna oavsett om han vill kela(slicka en på ögonlocken med sin sandpapper-tunga eller kloa ens hals) eller om han ska busa.

Det sötaste med Hugo är att han gör de där duv-kurrande ljuden som påminner mig om Milo, även om det är ett rätt vanligt ljud för rasen.

JamJam är ofta sällskapssjuk, han HATAR stängda dörrar och ylar ofta om någon dörr stängs (och han är en rackare på att kasta sig ut så fort en dörr öppnas).

JamJam är lite happy-go-lucky och vill vara vän med alla - till och med sura Luna som bara morrar och fräser när han går nära men skam den som ger sig!

Även om pojkarna är bedårande nu så kan jag inte låta bli att dagdrömma om hur stiliga och goa de kommer vara som vuxna. Hur gula ögon får de? Hur kommer deras manar bli (man har jag förstått kan vara lite av en säsongsvara på maine coon-hanar)? Hur stora tassar kommer de ha?

Fortsättning följer.. :)

Likes

Comments

Det sötaste med att se pojkarna i det lilla kattträdet är vetskapen att de kommer bli bra mycket för stora för att ligga och sträcka ut sig på hyllplanen som de gör nu :'D tur att vi har ett större :)

Ursäktar för griniga bilder men jag testar på att mobilblogga :)

De växer så fort, underbara pälsbollar <3

Likes

Comments

Två inlägg klarade jag att göra innan jag missade en dag så jag är redan diskad från 30-dagarsutmaningen men jag ska ändå försöka göra inlägg oftare.

ÄNTLIGEN en ledig dag hemma med pojkarna, det är så jobbigt att komma hem när solen gått ner och somna inom 1-2 timmar.. Jag har hunnit ta lite bilder på pojkarna i dagsljus - tyvärr är jag ingen proffsfotograf så det blir som det blir!

Idag ska pojkarna få hänga lite med Luna igen, hon har fått ha en break ett par dagar ifall att hon skulle ha känt sig lite hängig efter rabiesvaccinet.

Likes

Comments

And make it double! Nu har pojkarna flyttat in hos oss och vi har haft de första underbara dagarna tillsammans.

Det är så spännande att lära känna deras personligheter - de har gossarna ska dela våra liv tills vi är i 40-årsåldern <3

Jam Jam är högljudd, både när han spinner och när han behöver uppmärksamhet men är så sjukt söt och äventyrlig. Hugo är mer som Milo var i den åldern, inte lika gosig som Jamster än men ändå väldigt sällskapssjuk - han har helt enkelt inte tid att vara stilla (jag har lyckats få honom att ta det lugnt och spinna en gång!).

Vi har längtat så otroligt mycket efter dessa pojkar och vi kunde inte vara gladare! Tusen tack Maria för förtroendet, de här gossarna kommer bli överösta av kärlek (Maria har även tagit bilden ovanför).

Den här bilden tog husse idag på sötaste Hugo <3 Vi har givetvis fler bilder men de kommer jag hålla på lite om jag ska klara att blogga i 30 dagar..

Fortsättning följer!

Likes

Comments