View tracker

Om två veckor börjar jag min första fasta anställning!! Det betyder alltså att resandet kommer få ligga på paus ett tag, får se hur det går med de när det blir kallt och mörkt i vinter haha.
Känns otroligt spännande och kul att ha fått denna chansen, trivs verkligen så bra på jobbet och vill nästan inte gå där ifrån när jag är där. Nu gäller det bara att hitta ett boende som är mer permanent än vad min lägenhet nu är, så blir jag Stockholmsbo på riktigt 🤗

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 3 readers

Likes

Comments

View tracker

Två månader har gått sen jag kom hem, tiden har gått så himla fort!!! Börjar komma in i Stockholmslivet och det känns faktiskt förvånansvärt bra att ha min egna lägenhet. Jobbet är fantastiskt, hektiskt och väldigt lärorikt, älskar varje dag! Visst, saknar Australien, att resa och värmen så mycket och i början tänkte jag mycket på om jag gjorde rätt beslut att åka hem igen, men ju mer jag kommer in på jobbet ju säkrare blir jag.

Nu har jag fått två dagar ledigt så tog flyget ner för en helg att ladda batterierna hos pappa på Tjörn och bästa vännerna i Trollhättan, det behövdes efter två stressiga veckor på jobbet!

  • 3 readers

Likes

Comments

View tracker

Veckan på koh Phangan gick lika fort som de tidigare veckorna gjort. Vi hyrde moppe och åkte runt till olika stränder och åt god mat. Hade tyvärr rätt kasst väder som vi haft hela tiden sen vi åkte från Australien men hade en fantastisk vecka ändå. Vi lyckades hamna på blackmoon party, skulle bara gå längs med stranden för att kolla läget med sällskap av våra tre hundar från hotellet men när vi kom fram till entrén va det lika bra att gå in så blev en lång kväll med buckets och dans!

Nu har vi tagit oss till kuala lumpur för de sista dagarna innan flyget går mot Europa.

  • 19 readers

Likes

Comments

Inte vart så mycket prioritet på bloggen de senaste.. Veckan på Lombok va fantastisk, åkte runt till flera olika stränder, badade i vattenfall och matade vilda apor på stranden innan vi flög vidare till sulawesi där planen var att dyka i bunaken (ett naturreservat som är ett av världens bästa dykplatser). När vi kommer dit lyckas dock vi båda bli sjuka och är sjuka i hela veckan vi är där, så fick spendera mesta tiden i shoppingcentren. Manado som vi bodde i va en väldigt tråkig stad med inte så mycket att se och göra men vi lyckades ta oss till tongkoko nationalpark för att kolla på apor och fåglar. Mest för att ha gjort något men det var en väldigt bra tur och vi hade en bra guide som hittade alla djuren vi ville se.

Väl i manado bestämde vi oss för att skita i biljetten till Perth och bokade istället en biljett till Thailand så nu håller vi till på koh Tao och ska förhoppningsvis få göra lite dykning här istället. Håller dock på att få tillbaka min förkylning men hoppas att det avtar!

  • 24 readers

Likes

Comments

Lombok är helt fantastiskt, stränderna är vita med de blåaste vattnet och vägarna dit är slingrig över kullar med grön natur och odlingar vid vägkanten. Vi körde runt hela dagen till olika stränder och hittade mitt i ingenstans en fransk restaurang där vi stannade för lunch. Än så länge trivs jag väldigt bra här, är annorlunda från Bali och Gili som jag vart på tidigare då detta är mycket "vildare" i naturen och inte alls lika mycket folk - i like it!

  • 38 readers

Likes

Comments

Fyra dagar i en teoribok och några timmar under havsytan tog det, nu är jag och Bertrand certified divers! En dag med bara film och teori, nästa dag med teori och 4h i en pool för att öva och slutligen fyra dyk i tulamben där vi dök vid ett tempel under ytan, usat Liberty som är ett vrak från andra världskriget och 'the drop off' som är en vägg full av fiskar och koraller. Livet under ytan är verkligen helt fantastiskt, nu längtar vi båda tills vi kommer till bunaken som är en nationalpark med oändligt med dykplatser.

  • 38 readers

Likes

Comments

Dagarna här på Bali går mest ut på att ligga på stranden, shoppa och äta. Så mycket annat prioriterar vi inte tiden på, men det blir det ändring på nu - jag och Bertrand börjar vår open water diving course imorgon för att bli certifierade dykare och kunna gå ner till 18m djup. Så vi tog oss över till sanur på östkusten där vi stannar i några dagar för dykning och plugg.

Likes

Comments

Efter tre dagar på lembongan tog vi oss tillbaka till Bali för lite mer shopping och mat. Vi lämnade väskorna snabbt på hotellet och åkte till café organic för frukost, kan ha vart de godaste jag ätit på hela resan. Ville beställa allt på menyn men fick begränsa oss lite så fick räcka med två rätter var 😋 efter maten skulle vi till stranden men fastnade i butikerna på vägen till hotellet så 5h senare och inte ens halvvägs hem bestämde vi oss för att ta en taxi sista biten.
För middag mötte vi upp Jai och hans vän som vi lärde känna i Perth, en kul reunion! Slutade på skygarden där vi dansade tills klockan blev långt över midnatt 💃🏼

  • 44 readers

Likes

Comments

Kom fram till lembongan vid lunch och hittade ett trevligt litet hotell precis på stranden för ca 70kr var och gick sen direkt ner och badade i de klarblå vattnet, som vi saknat!
Jag och Bertrand hade planer på att göra open water kursen för att bli certifierade dykare så gick runt till nästan alla dykskolor och pratade, slutade med att vi bokade in ett fun-dive för morgondagen och gick sedan och unnade oss en timmes massage 🙆🏼

  • 44 readers

Likes

Comments

  • 47 readers

Likes

Comments