Hoi an är nog en av de mest fantastiska städerna jag vart i, det är så himla vackert, god mat, de har inte hunnit bli för turistigt och alla färger gör en så glad!

Det är väldigt mycket turister och vissa försäljare har börjat bli tjatiga men många bryr sig nästan inte alls om att man är där. Trots detta märker man ändå stor skillnad från uppe i Hanoi där man i vissa butiker inte ens fick kolla på sakerna de hade där inne utan blev tillsagd "nono no buy".

Det skulle vara intressant att åka tillbaka om 5 år och se hur mycket det har förändrats, hoppas verkligen inte att Vietnam slutar upp som Thailand är idag..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Julafton spenderades lite annorlunda iår, vi började med att gå till ett war memorial museum där de har samlat ihop vrakdelar, flygplan, bomber och all information om de krigen som har vart i landet under åren. När vi gick omkring där och såg bilder på sönderbombade gator vi sett tidigare kändes allt så nära och obehagligt, förstår mig inte alls på varför man någonsin skulle vilja kriga..

Gick sen vidare till ett fängelse de öppnat för turismen från krigstiden, detta rörde mig inte alls lika mycket som de tidigare museet men fortfarande fruktansvärt att se hur man kan sätta människor och tortera på de sättet som gjordes där och då.

Resten av dagen gick vi och kollade igenom några fler butiker och senare på kvällen stängdes all trafik runt stora sjön av och på vägarna samlades familjer som lekte och umgicks. Vi tog ett varv runt sjön med resten av staden och avslutade med middag på en koreansk restaurang.

Likes

Comments

Jag kommer nog aldrig att kunna hålla mig på ett ställe under en längre tid, efter bara några veckor på samma ställe brukar jag oftast känna mig fast och instängd. Så efter 4 månader i hemma med vardags liv efter senaste resan behövde jag komma iväg igen. Denna gången med familjen på en två-veckorssemester till Vietnam!

På kvällen den 21e december möttes vi hemma hos mamma och Peter för att vi skulle åka tidigt morgonen därpå, vi hämtade hem vapiano och öppnade en flaska bubbel innan vi tog en taxi och åkte iväg till Arlanda och flög ner till Paris där vi skulle byta plan vidare mot Hanoi. Allt va frid och fröjd tills vi skulle gå på planet och Peter inte fick komma på - hans pass hade kortare än 6 månaders giltighet och fick därför inte släppas ombord. Vi kom fram till att han skulle åks in till svenska ambassaden i Paris och skaffa ett provisoriskt pass, som inte visade sig gälla till Vietnam heller. Så han fick boka nästa flyg tillbaka till Sverige.

Väl framme i Vietnam blev vi alla positivt överraskade över renlighet, shopping och väldigt mysiga gator med fina hus. Vi gick runt från tidigt på morgonen till sent på kvällen när vi inte orkade hålla oss vakna längre.

Likes

Comments

Om två veckor börjar jag min första fasta anställning!! Det betyder alltså att resandet kommer få ligga på paus ett tag, får se hur det går med de när det blir kallt och mörkt i vinter haha.
Känns otroligt spännande och kul att ha fått denna chansen, trivs verkligen så bra på jobbet och vill nästan inte gå där ifrån när jag är där. Nu gäller det bara att hitta ett boende som är mer permanent än vad min lägenhet nu är, så blir jag Stockholmsbo på riktigt 🤗

Likes

Comments

Två månader har gått sen jag kom hem, tiden har gått så himla fort!!! Börjar komma in i Stockholmslivet och det känns faktiskt förvånansvärt bra att ha min egna lägenhet. Jobbet är fantastiskt, hektiskt och väldigt lärorikt, älskar varje dag! Visst, saknar Australien, att resa och värmen så mycket och i början tänkte jag mycket på om jag gjorde rätt beslut att åka hem igen, men ju mer jag kommer in på jobbet ju säkrare blir jag.

Nu har jag fått två dagar ledigt så tog flyget ner för en helg att ladda batterierna hos pappa på Tjörn och bästa vännerna i Trollhättan, det behövdes efter två stressiga veckor på jobbet!

Likes

Comments

Veckan på koh Phangan gick lika fort som de tidigare veckorna gjort. Vi hyrde moppe och åkte runt till olika stränder och åt god mat. Hade tyvärr rätt kasst väder som vi haft hela tiden sen vi åkte från Australien men hade en fantastisk vecka ändå. Vi lyckades hamna på blackmoon party, skulle bara gå längs med stranden för att kolla läget med sällskap av våra tre hundar från hotellet men när vi kom fram till entrén va det lika bra att gå in så blev en lång kväll med buckets och dans!

Nu har vi tagit oss till kuala lumpur för de sista dagarna innan flyget går mot Europa.

Likes

Comments

Inte vart så mycket prioritet på bloggen de senaste.. Veckan på Lombok va fantastisk, åkte runt till flera olika stränder, badade i vattenfall och matade vilda apor på stranden innan vi flög vidare till sulawesi där planen var att dyka i bunaken (ett naturreservat som är ett av världens bästa dykplatser). När vi kommer dit lyckas dock vi båda bli sjuka och är sjuka i hela veckan vi är där, så fick spendera mesta tiden i shoppingcentren. Manado som vi bodde i va en väldigt tråkig stad med inte så mycket att se och göra men vi lyckades ta oss till tongkoko nationalpark för att kolla på apor och fåglar. Mest för att ha gjort något men det var en väldigt bra tur och vi hade en bra guide som hittade alla djuren vi ville se.

Väl i manado bestämde vi oss för att skita i biljetten till Perth och bokade istället en biljett till Thailand så nu håller vi till på koh Tao och ska förhoppningsvis få göra lite dykning här istället. Håller dock på att få tillbaka min förkylning men hoppas att det avtar!

Likes

Comments

Lombok är helt fantastiskt, stränderna är vita med de blåaste vattnet och vägarna dit är slingrig över kullar med grön natur och odlingar vid vägkanten. Vi körde runt hela dagen till olika stränder och hittade mitt i ingenstans en fransk restaurang där vi stannade för lunch. Än så länge trivs jag väldigt bra här, är annorlunda från Bali och Gili som jag vart på tidigare då detta är mycket "vildare" i naturen och inte alls lika mycket folk - i like it!

Likes

Comments

Fyra dagar i en teoribok och några timmar under havsytan tog det, nu är jag och Bertrand certified divers! En dag med bara film och teori, nästa dag med teori och 4h i en pool för att öva och slutligen fyra dyk i tulamben där vi dök vid ett tempel under ytan, usat Liberty som är ett vrak från andra världskriget och 'the drop off' som är en vägg full av fiskar och koraller. Livet under ytan är verkligen helt fantastiskt, nu längtar vi båda tills vi kommer till bunaken som är en nationalpark med oändligt med dykplatser.

Likes

Comments

Dagarna här på Bali går mest ut på att ligga på stranden, shoppa och äta. Så mycket annat prioriterar vi inte tiden på, men det blir det ändring på nu - jag och Bertrand börjar vår open water diving course imorgon för att bli certifierade dykare och kunna gå ner till 18m djup. Så vi tog oss över till sanur på östkusten där vi stannar i några dagar för dykning och plugg.

Likes

Comments