När min efterlängtade son kom så började "problemen". Allt började med att de stressade in mig i duschen så vi kunde byta rum, sen så ville inte William äta då han hade svalt för mycket fostervatten så han åt inte på 26 timmar. Jag kan ju ärligt säga det att så mycket som fanns i den lilla kropp är ju ofattbart. Men 3 fulla blöjor och 4 ombyten senare så va de morgon och jag fick äta frukost innan de skulle ta blodprov och kolla hans gulsot. Som alla barn så föds de med gulsot för att blodet är för tjockt för att kroppen ska kunna ta upp alla ämnen. Värdena såg fina ut och de va bara till att se till så att han åt nu. När han började äta så gjorde han inget annat än att äta men blev aldrig nöjd. Den 3 dagen på bb så fick vi börja ge han ersättning. Så då fick jag både amma han och ge han ersättning.
Han började gå upp i vikt (hade förlorat 7% av sin födelsevikt) och vi fick åka hem.
Detta var 4 dagar efter att han föddes och vi fick ge han mat varannan timme.
2 dagar efter att vi kom hem så skulle vi tillbaka igen. De är något alla får göra men de var lite oroliga för han då hans gulsot värden hade stigit när vi skulle åka hem. Men som tur är så har man hund så William fick/får vara ute mycket xD
Den första veckan så sov vi i soffan och hade flyttat in spjälsängen till vardagsrummet. Jag var jätte orolig för att jag inte skulle vakna när han skrek på natten. Visst jag gjorde det på bb men hemma är ju alltid hemma.

Nu är han 8 veckor och sover som en gris om nätterna.
Enligt bm här hemma så går han upp lite väl i vikt samt längd. Men han växer åt alla håll och inte bara 1 håll.

Han har sina perioder på dagarna då han "pratar" mycket :)
Han är verkligen efterlängtad och han är ett av mina 3 ljus i livet. Jag skulle inte kunna leva utan min familj 😍❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja de är väl bara till att följ trenden och skriva om min förlossning 😉
Jag va beräknad sen 16/4 men de blev inget den dagen utan de blev dagen efter 😛
Det hela började med att jag vaknade vid 04.00 av såna kraftiga värkar, när man har haft förvärkar i mer än 2 veckor så vill man bara att ungen ska komma ut. När jag fick som ondast så blev min kära sambo lidande då jag tog tag i hans arm så han vaknade. Vid 05.30 kom min lillasysters kille och hämtade hunden. Kom in till förlossningen vid 06.15, blev kopplad till ctg för att kolla mina värkar.
Jag fick träffa bm vid 07 och då var jag öppen 2 cm. Vi fick en utskällning för att jag inte hade ätit frukost så vi fick order om att åka hem och äta frukost plus att jag skulle aktivera mig. Vi kom till donken och hann precis att få våran frukost (ska tillägga att de va det ända som var öppet plus att de snöade så vi hade inte tänkt att åka hem) sen va vi tvungna att åka tillbaka. Kom in och gjorde ett nytt ctg och fick bada i smärtlindrande syfte. Jag kan ju säga det att guuuud vad skönt de va att få bada. Efter ca 2 timmar så hjälper det inte mer.
Jag fick gå upp ur badet och de skulle undersöka mig. Jag va då öppen 5 cm så bm sa till min sambo att hämta bb väskan för vi skulle föda en unge idag. Jag fick lustgas som de ökade 3 gånger, bm frågade om jag ville ha en eda och de ville jag men va tvungen att gå på toa först. Väl på dass så blev värkarna ännu tätare så de tog lite tid att gå. När jag kommer tillbaka till rummet/salen så försökte de att sätta 4 butterfly i handen var av att de inte gick så då satte de en pvk, men innan jag skulle få bedövningen så ville de veta hur pass öppen jag va så de blev en till undersökning. De konstaterade att jag va fullt öppen och precis när undersökningen va klar så gick vattnet.
Då fick jag ännu tätare värkar som höll på i 13 min, sen kom krystvärkarna som höll på i 13 min. Efter dessa långa 26 minuter så kom våran efterlängtade son.
Hela 51 cm lång och 3848 gram, vår underbara William.
De första dagarna på bb tar vi en annan gång 💙😍

Likes

Comments

Hej på er igen!
Det var ett tag sedan man skrev här nu... Hur är det med er?

Här har det varit fullt upp med både de ena och det andra. Har en unge i magen som lever och håller på lite väl tidigt om morgnarna. Men det här med att försöka jobba inom hemtjänsten när barnet i magen ligger fixerat så hen tar spjän med fötterna på revbenen, händerna på blåsan och rumpan vid magsäcken... Mja de kan ju alltid bli roligare 😂
Nä nu ska vi inte vara såna, jag längtar tills att det är dags att föda. Om det går som planerat så är det 6 veckor kvar och jag jobbar i 4 veckor till xD den får inte komma tidigare iaf för att de finns det inte tid till 😜

Idag är det min lediga dag, men som alltid så är den inte så ledig. Tvätta två bilar, klippa och bada hunden, fixa här hemma, skriva ut material lista till vinden och försöka hinna med att göra mat och tvätta barnkläder 😍

Ja de är väl lika bra att börja 😉

Ha nu en super trevlig dag och gör det bästa av situationen hela tiden, livet är för kort för att ångra sig 😆

Likes

Comments

Ja man kan ju inte säga att man inte får jobba iaf... Idag har jag jobbat 7-14 sen så åkte jag på att jobba natten med. Tur att de löser min morgontur i morgon. Men vad skulle jag göra utan min älskade sambo? Nog att man kan känna sig ensam i graviditeten ibland men han finns där i vått och tort. Inatt så fick han ha hunden eftersom att jag fick hoppa in och jobba. Han vet också om mitt humör för morgondagen med! Jag hoppas bara att jag orkar vara vaken... gick upp vid 04.20 idag och så är jag inte hemma förens 08 i morgon som tidigast efter att jag har varit ute med hunden... Ja detta kommer att bli spännande. Men som tur är så har jag en bra hund som helst vill sova om dagarna när en annan sover 😊

Nä men om man skulle göra lite nytta inatt då...

Likes

Comments

Denna graviditeten är ju helt underbar.
Jag längtar jätte mycket efter pyret! Dock så verkar jag vara helt ensam i denna graviditeten. Min sambo bryr sig inte om att vi ska ha barn och tycker att jag är tidig med allt.
Visst vi ska inte ha förens i april, men de går fort dit! Jag tycker inte att det är fel att kolla om en barnvagn med tillbehör nu och kanske köpa den senare men att man kollar vad man har för utbud.
Det kostar en del att ha barn och skaffa allt till barnet. Men men snart gör jag på mitt egna sätt!!

Likes

Comments

Ja de va ett tag sedan man skrev något här... mycket har hänt, både gott och mindre gott ;)
Jag och min sambo ska blir föräldrar åt ett litet pyre som växer i min mage. Vi är naturligtvis jätte glada men denna månaden har varit värre än någonsin!
Jag har inte fått behålla någon mat, fart fram och tillbaka till sjukhuset på grund av det. Men pyret mår bra iaf.
Jobba ska vi inte ens tala om hur svårt det har varit 😐 Jag vill ju verkligen jobba med men min kropp säger ifrån, jag har ingen ork längre då jag inte kan äta något knappt!
Jag hoppas verkligen att det går över snart!
Misstro mig inte vi är verkligen jätteglada över att få ett barn, dock är jag mindre glad för hur jag mår :(
Men de säger att de bara är de första månaderna man mår så här men vi får se. Hört olika bud från alla jag känner som har barn ^^

Nahe om man ska krama toastolen en stund till då 😓

Likes

Comments

Ja men detta går ju bra... fick reda på att jag är gravid, detta va för ca 2 veckor sedan. Naturligtvis blev man glad och de blev min sambo med, ingen snack om saken... men denna jävla illamående får ju gärna försvinna. Tyckte att de va konstigt att jag inte kunde behålla maten och inte äta den mat som jag vanligtvis äter utan att de ska vända sig i magen men tänkte inte mer på det. Mitt illamående började en vecka innan jag visste att jag va gravid. Nu vill jag att de ska försvinna! Jag kan inte jobba då jag har blivit känslig mot lukt och inte får behålla någon mat så är de inte så lätt att jobba inom äldreomsorgen! Sen så tycker man att allt luktar konstigt till och från...

Jag hoppas bara på att detta slutar snart!

Likes

Comments

Ja då va de redan tisdag...
Hade tänkt att skriva tidigare men sen kom alla måsten som man tyvärr har.
Det har varit en händelserik helg och en underbar nationaldag ^^
I fredags så grillade vi hela familjen, rätt så mysigt faktiskt. Vi orkade inte göra så mycket på fredagen då vi skulle upp tidigt på lördagen.
I lördags så började dagen med att gå upp vid halv 5 för att hinna äta frukost, dricka kaffe och sen va de bara till att sätta sig i bilen och lära 10 mil. De va nämligen drifting och min sambo va besiktningsman och jag va sjukvårdare (passar mig rätt så bra när man är undersköterska). Övriga i familjen kom upp vid 10 då de egentligen öppnade. De va både drifting, dragracing och utställning.
Jag lyckades få min lillasyster till att åka med och hon tyckte att de va jätte skoj. Tur va väl de då hon behövde lite glädje i livet.
Det slutade kl 17 så vi va inte hemma förens 19. Då va de bara till att hämta hunden och åka hem och äta. Sen somnade alla på soffan och vaknade till en underbar söndag som vi inte gjorde ett skvatt på.
Nationaldagen i ära så firade jag min mormor och morfar som har varit gifta i 47 år. Efter det firandet så åkte jag och min kära sambo till stan och shoppade lite ^^
Nu sitter man här på tisdagen och går igenom alla måsten som man inte har hunnit med som MÅSTE vara klart till onsdag nästa vecka. Hur det ska gå vet jag inte än. Jobbar tre nätter nu sen har jag skola och arbetsintervju...
Ja inland räcker inte tiden till helt enkelt. Men man får göra det bästa av situationen.
Nu är de bara 7 timmar kvar tills att jag får åka hem och gå ut med hunden innan jag får sova ^^ får hoppas att sambon bäddade sängen så man slipper det på morgonen. Men i vanlig ordning så somnade han väl på soffan tillsammans med hunden 😉

Likes

Comments

Ja då va de snart helg. Denna veckan kan ju bara gå och hänga sig någonstans! Sjukskriven då min rygg gick sönder på jobbet, haft lite du så där väder så man har inte kunnat vara ute i värmen så mycket. Läkare som inte lyssnar på vad man säger!
Om man åker till vc för att få hjälp och bättre tabletter så att man åtminstone kan ha en vanlig vardag och allt de gör är att kolla lite på en klämmer lite på ryggen och skriver ut panodil som man kan köpa i affären. Säger man att de inte hjälper så får man bara höra att man inte rör på sig tillräckligt mycket. Men har man hund så är man ute och går rätt så mycket.
Men de är väl så att läkare vet väl bäst. Sen för att jag är jag så kommer jag att gå till ska till jobbet på måndag i hopp om att ryggen ska hålla.

Denna helgen tänker jag inte jobba. Det är ju bluesfestivalen och jag har för en gångsskull hittat hundvakt för hela helgen och sovplats så jag slipper köra eller ta bussen. Första gången jag får dricka på bluesen på 3 år. Lite ovanligt men detta året så händer det en massa ovanliga saker. Jag är "ledig" bluesen och jag jobbar inte midsommar. Det är något fel här. Jag har ALLTID jobbar midsommar i 10 år. Men ja någon gång ska de va den första för de med ^^
Min midsommar ska jag vara med familjen och min underbara man ❤️ det finns ingen lyckligare tjej på denna jord än mig just nu!

Love to the folks ^^

Om man ska göra någon nytta medans tvättmaskinen är igång. Kanske gå ut med hunden eller damsuga. Ja de återstå och se 😉

Likes

Comments

Ja då har man varit en duktig flicka och bränt sig när man ska göra lite fint hemma på gården!
Tur är väl att det hinner att lägga sig då jag jobbar jätte mycket denna veckan. Eller ja jag är ju ledig två dagar denna veckan, men en aning påfrestande när man jobbar natt.
Jobbar två nätter, ledig en natt sen jobba fyra nätter. Ja man vet ju att man lever iaf!
Men vilken tur jag har som har världens underbaraste kille hemma som fixar maten, städar och donar när en annan sover hela dagen ^^
Han är så snäll så att han gör min bil med 😀
Dock så kan jag inte förstå över hur jag kan sakna han så mycket när man är på jobbet. Det är väl för att de är för lite att göra på jobbet inatt eller så är de för att jag älskar han så fruktansvärt mycket så jag vet knappt vart jag ska ta vägen!
Han lyser verkligen upp mig dag !
Igår va han så snäll så att han smörjde in mig där jag hade bränt mig bara för att de skulle bli lite lättare på jobbet !
Det är min man det!


Får väl ta och jobba de sista timmarna nu då ;) slutar ändå om tre timmar ^^

Likes

Comments