View tracker

God dag!

Har blivitt dåligt uppdaterat här i veckan men jag har haft fullt upp med skola, jobb och hästar. Försöker träna seriöst med alla hästarna nu så det går många timmar i stallet.

Denna helgen har jag även hand om en väns fina nordsvenskar! Helt underbara är dem!

Idag är jag klar med Nysilvers och Crazy Electras träning. Edvin ska jag snart plocka in och rida och Teddy ska få gå en promenad och få lite massage.

Electra longerade jag med sadeln på. Gick sådär, eller hon skötte sig, brallade inte loss eller nåt men hon är förmodligen aldrig longerade förrän hon kom hit för hon förstår inte hjälperna, inte ens smackningarna. Men hon var i alla fall glad genom hela passet och när hon började förstå vad jag ville så slutade vi.

Nysilver tömkörde jag. Han är betydligt mer på än vad Electra är, och han ville inte alls vara med, han ville bara gå till grinden hela tiden, dessutom verkar han bara tycka att det är okej att bli tömkörd om jag går bakom honom, med en töm på vardera sida, inte snett bakom med tömmarna på samma sida x)

Men jag har fokuserat väldigt mycket på hanteringen av dem, dem sprang iprincip på en när dem kom, så nu det är dags med motions delen också. Det är väldigt mycket jobb med dem men det ska bli kul tycker jag!

Jag bjuder på lite bilder och hoppas ni får en bra Lördag! :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Äntligen fick jag träffat min efterlängtade vän! Det är så underbart att se vilket engagemang hon och hennes systrar lägger ner på sina hästar. Hade jag behövt göra mig av med mina hästar någon gång så hade jag utan tvekan frågat dem först om dem ville ta hand om mina guldklimpar. Då hade jag aldrig behövt vara orolig för att dem skulle ha det dåligt, för där kommer hästarna först! Dock kan jag säga med stora bokstäver: JAG ÄR SÅ AVUNDSJUK! Jag har sagt det förut dock men fan vilken lyx att ha hästiga systrar. Ibland kan jag känna mig riktigt ensam så hade varit så roligt att ha någon att diskutera häst med i flera timmar :) Men vem vet, jag kanske kan fjäska mig in i deras systerskap ;) Mohaha.

Tjöt, god fika och kolla på deras fina djur sen begav jag mig hem för att ta in mina fyrbenta och jäklar vad det blåste hemma! Hästarna sprang runt som tokar och var väldigt tacksamma när jag kom och tog in dem :)

Nu har jag bäddat med rena sängkläder så sen blir det en dusch och krypa ner, älskar älskar älskar verkligen att ha det nybäddat!

Men först ska jag härma alla andra och skriva ett veckoschema här med Edvins träning, blir dock inte jättebra då jag har intensivkurs på truckutbildningen mitt i veckan. Men lite motion är hundra gånger bättre än ingen alls :)

Måndag: Uteritt ca 1h

Tisdag: Longering i hagen

Onsdag:Vila

Torsdag: Lättare dressyrpass

Fredag:Uteritt

Lördag: Dressyr i hagen

Söndag: Dressyr i skogen + Lastträning


Likes

Comments

View tracker

Tråkig bild men jag har ett väldigt tråkigt hår så vill gärna bli så då x) Ska väl kanske försöka få tummen ur röven och beställa en klipptid...vet dock inte hur jag vill ha det.

Just nu slappar jag bara, ska träffa en av dem vännerna jag gillar bäst, en som faktiskt har samma intressen som mig. Känns som alla hästvänner man har haft förr har tappat hästintresset och helt plötsligt har vi inget gemensamt så tur att Olsson finns i alla fall.

Bara för några år sen hade jag många vänner, nu är det glest om dem. Kanske för att jag har tröttnat på krog livet, kanske för att jag är för mycket hästnörd, mycket pga att jag har haft ett dåligt förhållande och mått dåligt. Och ibland känns det som man är jättebra tills dem hittar någon annan som är roligare än mig, då vill dem inte umgås längre. Självklart ska man få umgås med vem man vill men har någon umgåtts med mig typ 3dagar i veckan och sen träffar någon annan polare och inte träffar mig mer än två gånger om året så känner man sig faktiskt utbytt och värdelös x)

Fast ska sanningen fram så jag jag heller en superduper bästis som man kan berätta allt för och göra saker ihop med istället för hundra falska vänner.

Likes

Comments

Jag luktar nästan jämt häst, men när man ska iväg så gäller det att duscha och jag har alltid haft ett stort intresse för dofter, Jag har massor av artiklar hemma som luktar ass nice (enligt mig i alla fall) , nu det senaste unnade jag mig faktiskt mitt favvo schampoo, inpackning och leave in balsam, förutom att det luktar underbart så blir även håret väldigt mjukt och glansigt. Tyvärr är det rätt dyrt och inte jätte drygt och jag som har väldigt tjockt och långt hår kan säga att det går åt :P Dock ska jag nog klippa av mig håret i helgen, frisören brukar alltid bli så fascinerad av mitt hår, det är som hästtagel och nästan aldrig sletet. Men i år så har jag verkligen mått kasst och det syns faktiskt väldigt väl på både hår och naglar. Håret har börjat bli slitas (dock över ett år sen jag klippte mig nu ) och naglarna skivar sig, översta lagret på ett par naglar har börjat lossa nu, ser jättekonstigt ut och gör ont x) Men i alla fall, har du en slant över så kan jag rekommendera dessa produkter :)


Likes

Comments

Denna helgen har bestått av mest häst och hund. Jag är fortfarande förkyld som tusan plus febrig, varit väldigt sjuk på sistonde, men det hör väl till hösten/vintern.

Igår hade jag ett dressyrpass i naturen på Edvin och var löjligt glad hela dagen efter det, han kändes så bra! Jag fick han till att jobba med hela kroppen och han hade en sån enorm framåtbjudning så jag fick en wow känsla igår, älskar den hästen!

Sen har jag tränat travarna bägge dagarna, idag satt jag på Nysilver för första gången vilket gick väldigt bra, det märks att han tycker det är roligt att man grejar med honom, tror han blir en kanonbra ridhäst. Tyvärr blev det bara några få kort på honom då han är riktigt svår att få att stå stilla.

Ska även tillägga att jag rider in hästarna helt själv, jag har alltså ingen som håller dem eller liknande då pappa är sjuk och inte orkar mycket så plus att han blodcirkulation är jättekass så han fryser massor :( Och mamma tar alltid hand om sitt lilla barnbarn och mina bröder är rädda för hästar. Därför kommer det ta längre tid för mig att rida in dem men det kommer att gå bra ändå i slutändan, det är jag helt övertygad om.

Crazy Electra däremot är lite svårare än Silver. Hon är en superkänslig häst och hon gillar inte tryck, hon har haft sadeln på sig nu men så fort jag ska lägga lite tyngd på så reagerar hon genom att vika bak öronen och nafsa efter mig. Hon visar tydligt obehag. Så grejen med henne är att jag vet inte om hon har ont eller om det är hennes "privata zon". Därför ska jag ringa till veterinären på Måndag och ta en sak i taget. Men när jag har ryktat henne och lagt armarna över ryggen och pressat dem neråt så det blir tryck så har det gått väldigt bra så jag hoppas verkligen att det bara är att hon är känslig, inte att hon är skadad. Här kommer lite bilder i alla fall :)


Likes

Comments

Hej!

Nu har jag precis släckt i stallet efter några timmars pyssel. Har inte kunnat rida idag då grannen har haft skogsdag så det har varit massa trafik och oväsen här. Men nu är jag taggad som fasen, vill bara ha Lördag och få komma ut i stallet till min vänner igen. Jag får lite ångest när jag kommer in såhär en Fredagskväll utan nåt att göra, jag bara tänker på mitt ex. Jag kan fortfarande inte förstå hur han kunde bli så elak. Hur han kunde lämna mig på ett sånt sätt och vara otrogen. Det gör verkligen fortfarande väldigt ont inombords. Jag vill bara kunna få bort den känslan men det går bara inte, för jag älskade honom trots hans stora misstag han gjorde många gånger.

Jag antar att livet ska ha sina svåra stunder...ja ja imorgon ska jag försöka ta lite nya kort på hästarna i alla fall, nyfriserade och allt :) Även ett inlägg om hur det går med alla tottosar väntar, är verkligen fäst vid alla fyra nu, tänkte ju att jag kanske kunde sälja Electra och Silver efter inridningen men näääääää vet ni vad, vi har verkligen blivitt kompisar nu och såna säljer man inte. Bara tanken på att göra sig av med sina djur gör att jag får en stor klump i magen. Jag hoppas att det aldrig behöver ske, någonsin.

Nä nu ska jag och Tilda sätta på en bra film och äta nåt gott, ha det bäst! :)


Likes

Comments

Hej!

Ett mål jag har här i livet är att skaffa en egen drömgård. En av dem viktigaste punkterna är LÄGET! Jag vill bo längst in på en grusväg utan några vandringsleder som går förbi. För nu har jag ju mina hästar på mina föräldrars gård och den ligger så folk kör igenom gårdsplanen och man får ofta flytta på sig om man tränar och många tar inte hänsyn till att det faktiskt finns djur här! Väldigt irreterande och synd då det annars är en fin gård.

Sen måste det ju finnas en lada till som jag kan bygga boxar i, helst hade jag velat ha sånadär fina boxar med tegel. :) Det ska absolut inte vara några boxar som ser ut som fängelsehålor, alltså galler överallt, vill gärna ha en lite öppnare miljö (hästarna ska inte känna sig instängda.) Dock kan absolut galler behövas emellan boxarna, beror på hur bra hästarna kommer överens. Sen vill jag väldigt gärna ha en spolspilta också, det har jag inte nu men känner vad skönt det hade vart att få tvättat av dem fyrbenta ibland, speciellt leriga ben!

Sadelkammare är ett måste också gärna en foderkammare. Sen skulle jag jättegärna sätta upp en ligghall, som den på bilden ifrån Myrby, då vet jag att hästarna alltid kan gå in och slippa undan oväder om dem själva vill det. Hade känts väldigt bra i mamma hjärtat. Och bete är såklart väldigt viktigt också, gärna någonstans mellan 5-10 hektar i alla fall. Sen något jag har saknat i åtta år nu....en paddock!!!!! Som alla redan vet är det något jag saknar nåt fruktansvärt nu, träningen blir mycket svårare när man inte har något riktigt "gym" för pållarna, men det går.

Bara lite drömtankar ifrån mig som jag delar med er :) Någon gång kanske jag kan förverkliga dem :)

Likes

Comments

Musik har alltid varit en stor del av mitt liv, jag älskar musik, jag drömmer mig bort, jag gråter, jag ler, jag mår bra, jag mår skit...ja många känslor kommer fram beroende på hur mycket låten berör just mig. Låten jag laddar upp här är en såndär som verkligen betyder mycket, texten liksom melodin är kraftfull fast ändå inte. Liksom ett desperat skrik på hjälp. Jag känner också att jag letar efter någon jag älskar, någon som finns nära men ändå så långt jävla bort. Det är speciellt på kvällarna, när verkligheten kommer ikapp mig, som sån här musik går i mina lurar. Det är okej att må dåligt. Det är okej att vara ledsen. Det är okej att räcka ut handen och kolla om någon hjälper en upp. Det är bara inte okej att ge upp.


Likes

Comments

Hej! Vilket toppen väder vi fick idag, älskar verkligen vintern, speciellt när solen tittar fram såhär magiskt vackert!

Igår kväll träffade jag Emma, Kajsa och Jelena, vi hade filmkväll i Upphärad. Kom hem lite försent men men är det helg så är det. Försöker verkligen ta tag i mitt liv nu.

Idag ska alla tre hästarna motioneras ( Inte Teddy, han är numera en livsnjutare och behöver mest kärlek bara). Började med att tömköra Electra. Jag suger ju verkligen på tömkörning, så vad passar då bättre än att lära sig av travare? Nu var det nog minst tio år sen någon grejade med henne men det gick väldigt bra idag i alla fall. Jag måste vara väldigt lugn mot henne hela tiden och hon älskar när jag pratar med henne och kliar henne lugnande på manken. En riktig liten, känslig prinsessa är hon! :)

Sen var tanken att jag skulle sitta på Nysilvers rygg men jag kände väldigt fort att han inte var redo för det. I stallet är han världens fjäskigaste men så fort utrustningen åker på så blir han stressad och kan inte stå stilla. Och att "slänga" sig upp på en oinriden häst som inte är lugn från början är inget jag förespråkar. Hästen behöver vara trygg för att resultatet ska bli till det bästa. Så jag stod över timmen med honom och bara försökte få honom att stå stilla när jag stod brevid sadeln. Jäklar vilket tålamod det krävs. Tillslut stod han stilla två gånger på raken när jag rörde vid hans länd och dunkade lite på sadeln, då räckte det, beröm i form av klappar och godis, av med utrustningen och ut i hagen. Få se om han kommer ihåg det tills nästa gång :)

Nu har jag och Tilda precis tagit oss en snötur och jag ska strax bege mig ut i stallet och mocka, och sist, det bästa, ett dressyr pass på min finaste Edvin. Ska bli kul, det börjar funka bra för oss nu, längtar efter att få vara med honom varje dag.

Så hoppas ni får en bra dag! Heyrå! :)


Likes

Comments

Även om han har fått mig att tvivla på mig själv många gånger så är jag ändå så superlycklig att jag har honom och Tilda. Edvin är nog min överman, men våran hästlärare på gymnasiet, Stellan, han sa alltid att jag är så lugn och lite för försiktig av mig. Han sa att jag hade passat perfekt med en motsatt häst. En tuff häst som inte går av för hackor, för att få fram det bästa i mig. Och motsatsen, den fick jag tag i :P Vi passade aldrig som handsken i handen från början men ju mer man lär känna varandra ju mer inser jag att vi faktiskt passar riktigt jäkla bra ihop! Han lär mig att ta tag i mitt liv! Och jag tror inte längre på att saker är omöjliga för oss att uppnå. Däremot tar saker tid. Det är en fruktansvärt dominant häst men samtidigt väldigt känslig. Går jag på honom för hårt så får jag bannimej veta det också. Jag har fortfarande så mycket att lära av honom men han är min vän, min lycka, min energi och jag kommer alltid ta hand om honom som dem kung han faktiskt är <3

Tålamod, kärlek och att aldrig ge upp, det är vårat koncept som en dag kommer ta oss dit vi vill vara <3

Likes

Comments