Hej kära bloggläsare, har bara min tröga mobil här så blir ett kort inlägg. Ikväll lovar jag att uppdatera här om Nysilver och crazy electras framsteg ☺ hoven på bilden är nysilvers , tänkte att det kunde ge folk en inblick i hur dem har haft det och hur mycket jobb jag har framför mig xD nu mer plugg fram till 12.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alltså det är rackarns vad fort helgerna alltid går! Nu vart den strax slut igen. Men nu är iallafall min praktik över vilket betyder att jag kan andas ut och få lite mer fritid.

Idag har jag ridit ett lättare dressyrpass på Edvin, han var väldigt duktig idag, pigg men samarbetsvillig. Tror han kommer bli en väldigt fin dressyrhäst faktiskt, ja kanske ingen Briar men ändå en väldigt fin pålle som gillar att visa upp sig :)

Även Teddy fick sig en rykt, sen gjordes stallet iordning, bar in 40 halmbalar så det finns till kommande vecka, körde ut 200liter vatten, möblera om lite i stallet, borstade på dem nya hästarna. Ja det har funnits att göra hela dagen, fast egentligen borde jag ligga i sängen så jag blir frisk någon gång men det funkar ju inte så när man har djur, 365 dagar om året har man ansvaret för dem.

Tid och pengar, man ser till att djuren får allt som dem behöver men själv får man gå blöt om fötterna för att man inte har råd att köpa nya gummistövlar, haha det ljuva studentlivet :P Dessutom går min hund på foderutredning nu så ni kan ju bara tänka er vad hennes specialfoder kostar x)

Jaja det går bra med Electra och Nysilver också. Jag har inte börjat arbeta dem än då det har vart mycket att göra på senaste. Men nu vecka 43 tänkte jag sätta igång. Vi har ändå gjort framsteg, nu kommer dem travandes och möter mig i hagen, vilket jag tycker är superviktigt. Hade inte Edvin kommit när jag skulle hämta honom i hagen så hade något varit fel. Förmodligen hade han varit sur på mig, jag hade antingen tillbringat för lite tid med honom eller kanske satt för höga krav på förra ridpasset. Jag lovar, han är en känslig kille och jag är helt säker på att djur har känslor som oss. Så att dem nya kommer och möter mig nu ser jag som ett stort framsteg, en bra början på våran vänskap.

Uppdatering om träningen kommer i veckan, om jag inte har något brutet ben ;) Men nu ska jag kolla på Turtles och sen sova för imorgon har jag en tvåtimmarslektion ;)

Likes

Comments

I helgen lovar jag att uppdatera här . Men som ni ser på bilden så har de varit en tuff vecka , har man djur så tar det tid xD  

Likes

Comments


Våran fina lilla hund....

Nu har Zeke legat på Blå Stjärnan i sex dagar igen, han tycks aldrig bli bättre den lilla stackarn :(

Jag hoppas verkligen att han blir bättre nu för vi alla saknar honom så himla mycket, familjens clown och kelgris. Och framförallt pappas älskling.

<3 :(

Likes

Comments

God morgon!!

Ja för några veckor sen hade jag vattenkoppor och nu är jag jätteförkyld och har varit sjukanmäld hela veckan :(

Men men, nästa vecka är det praktik så då ska jag förhoppningsvis hålla mig i skinnet.

Hur känns det nu att äga fyra hästar då? Först hade jag lite ångest, för det tar så mycket mer tid och kostar så mycket mer. Men tanken på att dem hade blivitt slaktade gör mig så ledsen och samtidigt glad, för att jag räddade dem. Det är verkligen fina individer. Stoet, Crazy Electra är lite mer som en "travare" brukar vara. Lite fjompig och stressad och framförallt osäker. Medans valacken, Nysilver är en riktig kelgris. Han ska vara med en hela tiden och är jättesnäll att hantera. det är stoet också egentligen. Men bägge hästarna är rätt rädda för småsaker, men dem har inte blivitt hanterade på många år utan bara levt i flock i stora hagar så jag har mycket arbete framför mig, men det är en resa som jag ser fram emot. Framförallt att rida in Nysilver för jag tror han kommer bli en riktig pärla.

Men först ska boxarna göras klart, stackarna sover fortfarande ute om natten, det kom så hastigt att jag skulle få ta dem så vi har inte hunnit och pappa är sjuk (det är han som är bäst på det mesta) . Men det är inte så mycket kvar nu så till helgen ska dem allt få komma in :)

Och då, när boxarna är klara, då kommer jag sätta igång min stjärna ordentligt. Min fina, underbara Edvin. Även fast jag är med honom varje dag så har jag saknat honom så mycket. Dem här två veckorna har han fått vila, bara lite uteritter har blivitt av. Har ju vart så mycket annat och då passar det perfekt med några veckors vila. Jag brukar alltid låta mina hästar vila några veckor då och då när dem har gått hårt eller bara varit väldigt duktiga det senaste. Jag tror det gör väldigt gott för både kropp och knopp! :)

Här kommer lite bilder på senaste inköpen, nya täcken till alla fyra hästar, Teddy fick värsting täcket med hals, men är man gammal så behöver man lite extra och tanken är att han ska vara med oss måååånga år till så då måste jag vara extremt noga med att han mår bra. Nä nu ska jag ner och snyta mig, hejdå :)Likes

Comments

Denna helgen har gått rasande fort. Hela gårddagen fick jag stängsla en ny hage eftersom dem nya hästarna skulle komma idag. Dock blev det uppskjutet tills imorgon. Men hagen är i alla fall klar så jag kan andas ut lite. Fick göra den helt själv vilket kändes lite sorgligt, jag och pappa har alltid hjälpts åt men han är tyvärr fortfarande dålig, sämre än vad han säger. Men pappor är väl såna, dem vill vara starka för sin familjs skull. Men för mig kommer han alltid vara världens bästa pappa, oavsett om han orkar hjälpa mig eller inte. Jag vill bara att han ska må bra.

Det ska i alla fall bli spännande att få hem Electra och "Nisse" , jag hade dock aldrig tagit emot dem om jag inte visste att dem skulle slaktas, skulle velat vara klar med skolan först och haft min egna gård och köpt en till dressyrhäst men saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig. Och nu känns det faktiskt bra, jag kommer rädda två friska hästar från slakt. Jag ska ge dem ett bra liv här, tillsammans. Jag ska rida in dem och ge dem en uppgift i livet, jag ska skämma bort dem och berätta för dem hur värdefulla dem är. Ingen ras är mindre eller mer värdefull än någon annan. Och om jag kan ska jag hitta ett nytt hem till dem, hos någon liten tjej som kommer älska dem mer än något annat.

Okej, det sistnämda kan jag inte lova att det inträffar. Djur som hamnar hos mig har en tendens att stanna kvar hos mig. Tyvärr så fäster jag mig så himla lätt hos nästan alla djur. Men det är väl inget problem sålänge man har tid och pengar för att ta hand om dem. Och har jag kvar dem ka jag dessutom ta hem kompisar så vi kan rida ut ihop ;)

Nu ligger jag och kollar på film med min fina Tilda. På Tisdag börjar en ny hundmöteskurs som vi är anmälda till, är väldigt nervös men det ska bli kul. Ingen minut är bortslösad när man får vara med sina djur. Nä detta var nog allt för idag, ska snart tillbaks till stallet. Ha det bra! :)

Likes

Comments

Hej bloggläsare! Att det alltid ekar tomt här förstår nog dem flesta varför. Jag mår inte bra, för några år sen ville jag ta mitt liv och nu är den känslan tillbaka. Det är fruktansvärt jobbigt att må såhär men det är just det jag gör, efter mycket svek, många misstag, att alltid känna sig värdelös...ja, mycket som har hänt.

Men jag trodde att det skulle hjälpa att sälja min häst, för jag kände mig som en dålig hästägare. Men det är inte helt sant. Varje dag, oavsett om jag varit sjuk eller mått psykiskt dåligt så har jag ALLTID varit och tagit hand om mina djur. Och utan dem så vet jag faktiskt inte vad jag hade gjort. Dem finns alltid där, och dem behöver mig precis som jag behöver dem.

Den som har hjälpt mig allra mest är min fina, underbara hund. Jag kommer aldrig kunna beskriva med ord vad Tilda betyder för mig. Jag vet inte vad jag skulle gjort utan henne. Hon om någon finns alltid vid min sida, mår jag dåligt så blir hon orolig och ska alltid vara precis där jag är. Det är som att hon känner på sig att jag tänker på dumma saker. Hon håller fast mig i livet. Har jag varit borta under natten så vägrar hon gå oh lägga sig hos dem andra, hon ligger troget vid dörren och väntar. Hon får mig att känna mig värdefull, vilket inte många andra har lyckats med.

Men till det jag egentligen skulle skriva, om en timme ska jag och pappa åka och kolla på två hästar. Dem ska slaktas, om jag inte vill ha dem. Ägaren är dålig och kan inte ha kvar dem längre. Det enda jag vet om dem är att den äldsta är 13 år, men bägge ska vara skadefria och inkörda (det är varmblod).

Egentligen är planen att jag ska köpa mig en dressyrläromästare när skolan är klar, jag har inte haft några planer på travare. MEN varför slaktar man friska hästar? Vem ger oss makten att ta en sånt beslut? Kan jag rädda dem så tänker jag göra det. Det innebär kass ekonomi och mycket mer hårt arbete men det innebär också att jag har räddat två hästar vilket kommer kännas väldigt bra för själen. Jag kan ju faktiskt sälja dem sen, till ett dyrare pris och verkligen kolla upp så att dem får ett toppen hem. Det är en plan.

Hur som helst, ha en bra lördag. Ska försöka mig på ett inlägg om min utbildning ikväll, men jag lovar inget.

Likes

Comments

Ännu en ensam Fredag. Men jag har mig själv att skylla, jag har inte brytt mig om mina vänner. Jag har varit för trött och ledsen. I början av året dumpade min pojkvän mig efter flera år ihop, på sms. Ja, han dumpade mig på sms. Att jag sen skrev hundra sms och ringde tusen gånger men aldrig fick ett enda svar gjorde saken mycket värre. Först gjorde det mig sårad och arg, jag förstog inte hur man kunde behandla någon man delat så mycket med på det sättet. Jag bönade att han i alla fall skulle säga det till mig öga mot öga så lovade jag att aldrig någonsin höra av mig till honom efter det.

Efter fyra månader gick han med på det. Men vad hände när vi sågs? Inte ett enda ord kom ur hans mun. Jag försökte få honom till att prata men nej, det gick inte. Så efter mer än en timme åkte jag därifrån. Och efter någon dag skrev han att han kände sån värme när vi sågs. Dum som jag är så trodde jag det var något bra, att han gav oss en chans till. Men nej, dagen efter var allt borta igen.

Det var då jag började inse att han bara lekte med mina känslor. Jag har varit så otroligt kär i den killen. Jag har alltid behandlat honom som en bästa vän och den fina pojkvän jag trodde att han var. Haha jag har tillochmed behandlat honom som en prins, har nästan alltid haft med mig någon gåva, typ parfym eller bakelse när vi har setts. Skrivit lappar som det stått att jag älskat honom på och lagt dem i hans neccesär osv.

Men varför? Varför har jag älskat honom så ovillkorligt? Så fort han fick semester så åkte han till Småland och skrev ungefär ett sms på fyra dagar, han svarade inte när jag skrev men det kom upp filmer på honom när han strippade på fester via fb. . Han blev vän med nya tjejer varje dag men kunde inte höra av sig till mig, tjejerna började skriva hjärtan till honom. Jag tog upp det med honom, det skulle aldrig hända igen lovade han. Men det gjorde det, igen och igen. Så i intervaller hördes vi inte av på flera veckor. Men jag stannade kvar ändå. Han hade somnat när jag skulle hälsa på, jag fick åka tillbaka sju mil i onödan. Han hamnade i fyllecell, han blev arg på mig när jag fick åka akut till veterinären med min hund istället för att träffa honom. Jag fick aldrig träffa hans vänner. För dem hade han pratat skit om mig med. Hans familj fick jag träffa först efter tre år. Och mycket mer.

Men nu i år när jag höll på att förlora min pappa så gjorde han alltså slut på sms mitt uppe den jobbigaste perioden i mitt liv. Och jag vet faktiskt inte hur jag har klarat allt detta, det har verkligen varit för mycket...och jag är så förbannat envis som inte bara accepterar saker. Jag vill ha en förklaring och ett riktigt avslut. Men han har verkligen varit ett ass, jag trodde aldrig att han kunde vara så elak men jag har haft så fel.

Och det är jag som varit dum för när hans ena kompis kontaktade mig så fick jag reda på att han dejtar en ny tjej vilket jag inte blev förvånad över. Men mycket besviken.Vi är förlovade, eller var...och jag har varit blind som har stannat när han avvisat mig så tydligt. Han har aldrig älskat mig, jag har bara varit ett spel för honom. För korkat kär för att förstå nåt. Hur kunde jag överhuvudtaget tror att någon ville ha mig? Jag är en sån människa som lika gärna kunde försvinna, ingen hade brytt sig om att leta ändå, precis så får han mig att känna.

Han lovade att jag var den rätta, att han aldrig skulle lämna mig för jag var den enda som gjorde honom lycklig.

Inte ett ord av det var sant.

Och ändå har jag älskat honom och hoppats att han kommer tillbaka en dag.

Likes

Comments

...för jag har så mycket känslor inombords. Jag tycks aldrig kunna bli lycklig på riktigt igen. För någon saknas mig, någon som har satt stora spår i mig. Och jag valde att ta bort henne. Jag bestämde att hon inte skulle få leva mer.

Det här är något jag gått och tänkt på dagligen i fem år. Hur mycket jag vill ha tillbaka min förra häst, Isabel Star. Jag har inte velat säga det till någon men jag känner mig som ett vrak inombords, jag är sönder. Varför kommer jag och Edvin aldrig någon vart? Varför säger jag så mycket men satsar bara en dag sen blir jag helt "off" igen? Varför står jag och stampar på samma fläck hela tiden? Jo, jag ska erkänna det, för er men framförallt för mig själv. Jag saknar min guldiga lilla ponny så mycket, när hon försvann så försvann en stor del av mig med. Min lycka framförallt.

Vi var så tajta redan från början, ingen annan fick röra henne förutom jag, det gjorde hon klart från början, jag var hennes matte och vän. Alltid var det vi två. Vi hann med så mycket, och jag var jämt jämt jämt i stallet, det fanns nog ärligt ingen som tog hand om sin häst så bra som mig just då. Under sex år var det alltid vi två. När hon blev rädd för nåt så viskade jag alltid "det är ingen fara Isabel, jag skulle aldrig utsätta dig för någon fara, jag ska skydda dig med mitt liv om det behövs" och det hjälpte, jag var helt säker på att hon förstog mig. Men sen ledde jag henne rakt ner.

Under ett års tid kämpade vi mot hennes sjukdom. Head-shaking syndrome. Men tillslut blev det så illa att hon knappt kunde äta gräs eller hö längre under perioder. Och på allt detta fick hon ett kraftigt fånganfall. Veterinären sa att det ena leder ofta till det andra och är man redan nedsatt så är det inte ovanligt att dra på sig något annat.

Tillslut tog jag beslutet att ta bort henne. Inte pga att jag kanske inte skulle kunna rida mer eller nåt sånt. Den enda anledningen var att hon skulle slippa plågorna. Alla sa att det var rätt beslut. Men helt ärligt så har det aldrig känts rätt, aldrig någonsin. Hade hon sagt till mig att hon ville somna in så hade det känts lite bättre, men så funkar det ju inte. Tänk om hon ville kämpa lite till..

Jag tror aldrig sorgen jag känner kommer att försvinna. Och frågan är vad jag ska göra med min Edvin, jag släpper inte honom lika nära mig för det gör för ont att förlora någon. Jag ger honom inte samma kärlek som hon fick så egentligen förtjänar han någon liten tjej som kommer älska honom lika mycket som jag alltid har älskat min guldiga lilla ponny..

Ett klipp på när hon var sjuk och knappt kunde äta.

Likes

Comments


Hejsan!

Ännu en gång som det var längesen! Jag har helt enkelt inte haft någon ork för att skriva här, har varit väldigt nere. Men har i alla fall tagit tjänstledigt för att plugga i 38 veckor till CNC-Operatör. Ska bli så himla skönt att göra något annat och förhoppningsvis få ett mer välbetalt jobb.

Fixade faktiskt någon som filmade när jag red idag, är verkligen inte ofta det händer. Så jag tänkte ladda upp det här men kan säga rent ut, det gick skit idag. Fanns ingen énergi alls i Edvin. Det är det som är så svårt med honom, antingen är det allt eller inget, svårt att avväga. Men när kameran försvann så gick det lite bättre. Men jag ska inte ha för höga krav heller, han är inte igång, han saknar styrkan och jag är en dålig ryttare. Vi har lagt ner så mycket träning på lastningen men vi har aldrig ridtränat för någon. Jag har mest ridit i skogen med honom och eftersom vi inte har någon paddock så har jag inte alls haft någon motivation. Känns som allt har gått emot oss. Men sen tittar jag på videon en extra gång, mycket kan förbättras men med tanke på hur lite dressyr vi ridit så är det ändå på rätt väg. Nu går han ju faktiskt att lasta, jag behöver bara ta BE-kortet. Sen kan vi börja träna på riktigt, och går han såhär nu och jag börjar träna på riktigt som jag gjorde med min underbara Isabel. då kommer han bli fin. Han kommer bli så jäkla fin.

Jag ska fasen sluta vara negativ och nervärdera mig själv. Allt kan bara bli bättre.


Likes

Comments