Är det inte märkligt vad fort folk ändras? Jag menar, tidigare i år så förlorade jag en av mina bästa vänner pga att jag på ett trevligt sätt bara undrade om hon och en annan vän kunde ha deras privata konversationer på en egen chatt, det kände så märkligt att se precis vad dem skrev när det inte var något jag hade att göra med. Oavsett så var jag inte sur eller nåt. Men hon blev så fruktansvärt otrevlig emot mig och jag visste precis vart hon ville komma. För hon trodde att jag var sur bara för hon hade bjudit med en annan vän på tävling istället för mig, vilket givetvis inte var sant men jag spelade med. Och det värsta var att hon verkligen hade så låga tankar om mig. Här har jag åkt flera mil för att motionera hennes hästar när hon varit sjuk. Och jag förlät henne när hon glömde att vi skulle fira min 25års dag, för mig var vänskapen viktigast.

Och nu har killen jag älskade blivitt så otäck, vi tog en paus på min begäran för han gjorde saker som man absolut inte gör i ett förhållande, så jag ville tänka. Kommer det här verkligen funka efter ett sånt här svek? Tillslut insåg jag att det inte kommer göra det, för jag kommer bli svartsjuk, så fort han håller på med sin mobil så kommer jag tro att det är hans ex igen osv, det blir ingen sund relation och det sa jag till honom.'

Och nu är han en helt annan människa och jag känner mig verkligen obekväm med honom. Han kommer prata ner mig för alla mina grannar och vänner här ute, han kommer, vad det känns som, att försöka få mig att må så dåligt jag bara kan. 

Jag känner mig så oerhört ledsen just nu, vet inte vart jag ska ta vägen alls :( 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Veterinären var här igår och gjorde endoskopi på Edvin. Allt såg bra ut. Så därför är det fortfarande lite detektiv arbete. Men hon hade med sig en äldre, mer erfaren kollega. Tillsammans diskuterade dem och det dem kom fram till var att det sitter i lungorna eller är ett magsår. Allra mest trodde dem på lungorna eftersom han är en väldigt lugn och stadig individ. Vad jag förstog det som så vill tror dem att det är något tillfälligt, alltså att han blivitt sjuk av en allergisk reaktion eller nåt. Men det kan även vara något kroniskt han fått , likt astma och då behöver han gå på medicin livet ut och våran tävlingskarriär är över innan den ens börjat :( Fast vet ni? Jag tänker inte ha det sämra altenativet med mig i tankarna, varför oroa sig så långt i förväg?

Edvins vita blodkroppar låg även lågt, dem ska ligga mellan 5-10 och hans låg på 5,6, vet ville gärna haft honom högre. Dock låg dem eosinofila blodkropparna väldigt högt, vilket dem ofta gör vid allergiska reaktioner eller paransitangrepp, och han är precis avmaskad och träckprovet efter såg bra ut. Så jag hoppas verkligen på en allergisk reaktion som vi behandlar och botar nu.

Han går just nu på kortison, slemlösande och luftrörsvidgande medicin, allt detta gick på 3200;-....jag dog lite, plus veterinärräkning på lika mycket pengar där..

Det är sjuka pengar men egentligen bryr jag mig inte så mycket, för när ens djur väl är sjuka så finns det inga pengar i världen som dem inte är värda. Edvin, Tilda och mina andra djur är min familj, mitt allt. Jag skulle aldrig någonsin förlåta mig själv om jag tog bort dem av fel anledning eller sålde dem. Jag vill att dem ska vara friska och lyckliga hemma hos mig, för dem gör mig glad också.Jag tänker aldrig sälja mina vänner.

Likes

Comments

Hej! Har nyss kommit in från stallet och satt mig i soffan. Så skönt att bara slappa ibland. Ikväll kommer ju Bonde söker fru också! Det är det programmet och Det stora hoppet som jag ambitiös följer. Speciellt det stora hoppet, så himla roligt fast man kan tycka både lite ris och ros om vissa deltagares attityd. Men hästarna är verkligen så fina och ställer verkligen upp för sina ryttare som ger dubbla hjälper och hej kom och hjälp mig. Verkligen modiga pappor måste jag säga!

Denna veckan ska jag jobba över fredag till lördag, med nästan alla mina goa kollegor! Så det blir en kort helg men julledigheten närmar sig och lite extra pengar behövs verkligen nu med alla veterinär och bilutgifter. På lördag ska jag och mamma åka till Göksäter (typ som mini Ullared) Annars är det lugnt i helgen. Jag räknar inte med att kunna rida Edvin så tidigt efter endoskopin, men jag längtar verkligen efter att få sitta på hans rygg igen.

Jag är verkligen jätte orolig för imorgon. Jag vill bara att han ska bli bra nu. Att han är frisk och glad betyder allt för mig.

Jag har varit jätte dålig på att fota med systemkameran nu, men så fort det blir uppehåll så ska den få följa med ut i stallet igen. Tanken är även att ni ska få lite mer uppdatering om dem andra hästarna också. Kanske inte är så roligt för er att läsa om då jag inte har så höga mål med dem. Men jag älskar dem, även fast Edvin helt klart är min favvokille. Och jag tycker det hade varit roligt att visa framstegen dem gör här i vardagen också så ni får helt enkelt hoppa över att läsa om det inte är något roligt. :)Likes

Comments

Att jobba natt trodde jag skulle vara det bästa någonsin, men helt ärligt. Jag är helt slut. När jag jobbade natt i vården så fick jag i alla fall tid att sitta ner många nätter, men nu rullar min maskin hela tiden och jag behöver ladda, ladda och ladda. Sen gör jag dessutom fem nätter i sträck, vilket nog är det som sliter allra mest. Helgen blir även extremt kort, går av på fredag morgon och börjar tidigare på söndag kväll igen. Så är bara riktigt ledig på Lördagen.

Men jag gör det för mina djur, hundarna behöver aldrig vara ensamma hemma och hästarna kan få regelbundna tider med fodringar, in/utsläpp osv. Jag behöver inte heller anpassa hovslagare eller veterinär efter arbetstiderna, så visst har det stora fördelar med. I flera år gick jag ju upp 03;30 varje morgon innan jobbet för att släppa ut hästarna, det var jobbigt och så vill jag verkligen inte heller ha det igen!

Dessutom trivs jag väldigt bra med mina kollegor! Alla förutom en, nu har jag även fått känna på hur det är att bli trakasserad. Men bitsk som jag är så torr jag att jag har saft ifrån riktigt rejält nu så han inte kommer vara på mig igen. Det är väl typiskt, att det alltid ska finnas en människa som förstör för en.

Till mycket tråkigare nyheter så är min fina Edvin sjuk. För ett tag sen så började han att tugga konstigt. Jag hade ut veterinären som raspade tänderna på honom. Men han fortsatte med tuggandet och började även hosta vitt slem. Jag tog ut veterinären igen. Hon kollade lite på honom och tog lite prover, jag sa att jag trodde det var nåt med halsen men jag fick bara ett recept på Metacam.

Han blev inte bättre för det så ringde ut dem en gång till och var lite mer bestämd och visade verkligen att jag var orolig för honom. Då kollade hon munhålan och fick se att han var väldigt svullen i mjuka gommen. Så imorgon skulle dem ha gjort endoskopi på honom men så ringde dem nyss och sa att dem fått förhinder så nu blir det inte förräns på Torsdag.

Ni förstår nog själva vad hjälplös och orolig man känner sig. Hade han bara åkt transport utan problem så hade jag åkt in på klinik med honom men att åka till ett sånt ställe det första man gör med en häst som varit extremt svårlastad, det är något jag helst undviker, Vill att han ska få en bra första upplevelse. Men krävs det så har jag självklart inget val.

Veterinären som varit här har i alla fall varit väldigt duktig på det hon gjort så är inte orolig på det viset. Hade bara velat att dem tog mig mer seriöst från början och att det skulle gå fortare så han kan få må bra, min lilla häst.

För att helt byta ämne, vet ni vad jag saknar? En hästtokig bästakompis, någon som är med en i stalllet på fredagskvällar för att borsta hästar och snacka skit, någon att åka på hästmässor med, någon att träna hästar ihop med, någon att andas häst med! Jag saknar verkligen det. Hade varit så roligt att ha någon att delat sitt största intresse med. Det var den största delen när vi var inakorderade, hade alltid hästmänniskor runt mig då :)

Ja ja, nog för idag. Ha en bra kväll :)


Likes

Comments

Hej!

Har inte varit här inne på ett tag nu för livet har varit motigt. Killen ljög mig grovt rakt upp i ansiktet, inget jag tänker gå in på detaljer om eftersom jag inte beslutat om jag ska fortsätta vara med honom eller inte. Väldigt ledsen gjorde han mig i alla fall. Sen har det varit stökigt i familjen och jag har verkligen fått kämpa med mig själv för att orka kliva upp ur sängen.

Och det är väl där mina djur verkligen räddar mig. När livet känns tufft och jag egentligen inte har någon ork till något, ja då finns dem alltid där för mig, och dem behöver mig. Och det är en känsla som är extremt viktig för mig, att känna mig behövd. Jag kommer ihåg när jag var liten, innan jag hade häst, jag var alltid den i skolan som blev vald sist till olika lag osv. Det är sånt som har följt med mig resten av livet sen.

Men för att gå in på något roligt istället. Jag har fått fast jobb! Det trodde jag aldrig att jag skulle få såhär fort! I April tidigare i år så sade jag ju upp en fastanställning för att jobba där jag är nu, och jag har redan lyckats bli anställd där! Man ska inte skryta, men det gjorde jag fasiken väldigt bra! Att se tillbaka och inse vad man har åstakommit är så viktigt, allt går bara man aldrig ger upp.

Nu ska jag gå ut till mina älsklingar och bara vara. :) Ha det bra!

Likes

Comments

Så är det livsfarligt att hoppa upp på Edvins rygg igen. Haha han är helt skogstokig, det bästa hade vart att rida i en paddock där var inhängnade liksom men jag har ju tyvärr ingen utan då får man ta tjuren i hornen och bara bita ihop ändå. Det är en helt fantastisk häst men absolut ingen nybörjarhäst. För när han får sina ryck så blir han stark, het och kan vara mer i luften än på baken, som igår sparkade han bakut och stegrade den största delen av ridturen. Och blåste luft, ni vet när dem låter sådär högt, frustar högt, typ som när dem ser en älg. Han har ju varit i lite sämre skick så har inte fått rida på typ två veckor nu men igår var det alltså premiär. Tyvärr blåste det rätt mycket igår vilket inte är populärt hos min herre, det blir bara etter värre. Men jag har ju alltid gillar pigga, busiga hästar så jag ska väl inte klaga :P

Nu ska jag också strax rida, blir uteritter i skritt en vecka framöver för att bygga upp honom försiktigt. Det är i alla fall väldigt skoj att sitta på hästryggen igen, det är ett ställe jag trivs väldigt bra på.

I övrigt har jag blivitt lite sårad av mina vänner, jag har fått reda på att dem pratar skit om att jag aldrig åker ut och tränar eller tävlar med min häst. Och jag funderar bara på, varför skulle någon annan behöva ha ont av det? Det är mitt liv. Edvin har aldrig varit ute på äventyr men lider han för det? Nej , för han vet inte om något annat. Han har ett hem, jag bryr mig om honom, jag sköter om honom, jag sysselsätter honom, jag tar ut veterinären när han har ont, han har hästkompisar, han har ett bra liv. Att vi inte tävlar, det är det jag som lider av, för det är en dröm som jag har men inte förverkligar. Mestadels för att jag faktiskt inte har haft råd att ta körkortet, och nu sist jag skulle göra det så blev det oväntade veterinärutgifter istället. Men är det kört för det? Nej, det tar lite längre tid bara. Jag tävlar inte mot er, jag tävlar mot mig själv.

Och jo, jag har tränar med min häst, för en parelli instruktör, här hemma. För min häst gick inte att lasta, han total vägrade. Och jag kände att jag behövde hjälp, så med hennes instruktioner så fick jag plötsligt min häst att vilja gå på transporten, jag slet i väldigt måånga timmar, men jag lyckades. Och det var nåt som var viktigt för både mig och Edvin. Vi kom närmare varandra och övervann en rädsla men framförallt vet jag att jag kan lasta honom om han blir akut sjuk och måste åka till veterinären.

Jag har fått högre lön, men inte kommit i fas än pga obetald semester osv. Jag har fyra hästar, en hund och tre kaniner som jag betalar precis ALLT för. Det är ju mina djur. Ibland blir jag avundsjuk för bekanta till mig flyttade hemifrån direkt efter gymnasiumet, men vet ni? Dem gjorde det enbart för att deras pojkvänner hade fast jobb och köpte lägenheten eller att deras föräldrar köpte det åt dem. Jag är inte så bortskämd, och det vill jag inte vara heller, är man myndig så bör man kunna lösa det ekonomiska själv, jag hade aldrig låtit mina föräldrar betala varken hovslagare eller hyra åt mig.

Så ha en bra Söndag, här sätter jag punkt.


Likes

Comments

Hej på er!

Den här veckan har det vart mycket oro hos mig. Edvins tänder kollades ju i Måndags. Och i Torsdags fick jag ta ut veterinären igen då han har börjat tugga väldigt mycket och hostar upp vitt slem, likt maräng smet. Sen brukar han ligga rätt exakt på 37,0 i temp men nu har han legat på 38,2. Vet var här och kollade men hittade inget speciellt, så hon tog blodprov och skulle ringa upp mig igår morses. Vilket hon inte gjorde, utan istället fick jag ringa till henne, inget svar dock så jag slängde iväg ett sms istället. Och framåt kvällen ringde hon och sa att det såg bra ut, dock var det något inflammationsvärde som normalt ska ligga mellan 0-20 som istället låg på 22, men hon tyckte det var okej.

Så det hon tror är problemet är styngflugelarver. Att dem lagt ägg i munnen och nu vandrar neråt mot magen och det är därför han är så irriterad och hostig. Jag tror absolut att det kan vara så men en sak som jag tyckt vart jättekonstig i år, ingen av mina fyra hästar har haft några ägg på sig, annars brukar benen vara fulla av gula små prickar på sen sommaren men inte i år!

Hoppas ändå hon har rätt så det inte är nåt ännu värre!

Vad ska göras då? Han ska gå på Metacam i fyra dagar och avmaskas. DOCK, så hann hon inte skriva ut receptet igår utan ska göra det på Måndag istället.

Ni kanske tycker att jag låter irriterad? Det är jag också, min häst mår inte bra och jag är sjukt orolig för honom också måste vi vänt tills på måndag EM innan jag får börja behandla honom! Varför inte hjälpa honom direkt? Tänk om det inte ens är det felet, då har jag väntat i onödan och problemet hunnit bli ännu större"

//Gnäll-Catrine


Likes

Comments

Halloj! Tänkte kika in här en sväng innan jobbet.

Idag har jag haft ute veterinären till Edvin. han har haft svårt att tugga. Hästar brukar rotera maten så dem tuggar på bägge sidorna, men vissa hästar är lite annorlunda, där räknas Edvin in. Han tuggar mest på vänster sida, varav tänderna på högersida var väldigt vassa och fick raspas ordentligt. Nu hoppas jag detta hjälper, han kommer ju vara öm några dagar nu.

Sen fick han Fenylbutazon för hans skap som fortfarande krånglar och svullnar upp och ingen veterinär har varit med om det tidigare. Skriver mer om detta senare.

För jag vill berätta nåt roligt, jag har ringt en grävfirma. Jag ska äntligen ta tag i det här med paddock. Jag har verkligen lääängtat sönder. Jag tränade jämt förr, det var mitt livs största passion och nu ska äntligen den drömmen börja byggas upp igen! :D Jag kan inte bara gå och vänta på att bra saker ska hända, jag måste få dem att hända. Förhoppningsvis kostar inte paddocken mer än 100 000:- så jag kan köpa ett hus ändå <3

Likes

Comments

Hej alla glada!

Igår kväll åkte jag till min goa pojkvän och kollade på film, sov tillochmed där. Underbart att få spendera tid med någon man gillar så mycket.

Idag har jag försökt sova några timmar, vilket har funkat sådär. Blir en tuff jobbnatt nu plus att man ska till Blå stjärnan imorgon. Jag tänker inte skriva så mycket mer om besöket just nu, för nervös förstår nog alla att jag är. Men hoppas såklart på det bästa!

På tal om det, jag vet att det kommer bli dyrt trots att hon är försäkrad, det blir alltid dyrt hos veterinären. Som om det inte vore nog så måste jag ringa ut veterinären till Edvin också för han har något problem i munnen. Han har börjat äta morötter på ett annorlunda sätt mot vad han brukar göra. Och han gapar och har för sig mycket så veterinären är det enda som gäller, finns inget kanske i en sån situation.

Jag ´blir bara så ledsen ibland på att alltid ha så mycket utgifter. Jag tjänar rätt bra nu. Men nu ska allt som jag har delbetalat och så också betalas av, klarna, qliro osv Blev så när jag pluggade att man la på en del på delbetalningar, vilket blir dyrt i längden, Dock inte så höga summor tack och lov. Men nu ska systemkameran betalas, och jag hade sparat undan så jag kunde ta mitt utökade körkort nu i september men nu verkar allt gå till vet istället :( Varför födds man inte rik? Jag gillar verkligen mitt jobb, och lönen är som sagt bra MEN jag får verkligen slita för den. Det är ett extremt fysiskt arbete, inget som går att jämföras med stallarbetet ens. Och ,man måste ständigt tänka så det inte blir fel så jag tycker verkligen att jag förtjänar min lön i alla fall. Synd att den kommer så sällan bara och går åt så fort.

Nog om det, ha en bra Söndagskväll! :)

Likes

Comments

Halloj!

Igår var jag på bio med Jenny och kollade på Annabelle 2, sjuk film...jag hatar skräck...

Ska på bio ikväll med killen också, han ville tydligen också se den x) Men får se om jag pallar för min förkylning har blivit värre igen, känns som hela jag är snorfylld x)

Nu ska jag strax ut i stallet i alla fall, ska fortsätta städa och snygga till och även olja in utrustningen. Hade tänkte att borta av alla hästarna idag och rida ut på Edvin.

På måndag efter jobbet åker jag direkt hem och fixar hästarna, sen tar jag med Tilda och åker till Blå stjärnan, hoppas jag kan hålla mig vaken x( Och hoppas verkligen verkligen att dem kan göra henne frisk. Sen på Tisdag ska jag kolla på ett hus som jag hoppas kommer bli mitt :)

So long


Likes

Comments