Hej alle, der følger med i min 3 måneders detox kur. Jeg skrev i mit første indlæg, at der ville komme et ugentligt indlæg ud med opdates osv. Men jeg har besluttet mig for kun at ligge indlægs ud, når jeg føler, at jeg har noget på hjerte, for mine uger adskiller sig ikke ret meget fra hinanden på kuren. Det vil også gøre, at indlæggene vil blive længere.

Gamle vaner

Jeg synes, at det går rigtig godt på detox-kuren. Så godt, at jeg ikke tænker over, at det er en kur mere. Jeg har virkelig fået vænnet mig af med mine dårlige vaner, som der faktisk var en del af, når jeg tænker tilbage. En af mine dårligste vaner var, at jeg prøvede at tabe mig ved ikke at spise morgenmad. Det ved jeg, at der er mange piger der gør, fordi man så starter dagen med det mindset "at man ikke spiser så meget". Men det gjorde, at jeg blev rigtig træt og meget sulten senere hen ad dagen også endte jeg med at spise meget mere, end hvad jeg normalt gør, når jeg spiser morgenmad.

Jeg fik også tit dårlig samvittighed, når jeg spiste. Nogle gange var det fordi, at jeg godt vidste, at jeg allerede havde spist for meget, eller fordi jeg godt vidste at det var usundt det jeg spiste. Og andre gange var det fordi, at jeg forbandt det at spise med at lægge sig ud. Så jeg blev ofte ked af det, når jeg spiste, og det gjorde også at jeg ikke nød min mad på samme måde, som jeg gør i dag.

Jeg spiste når jeg kedede mig og var ked af det. Det tror jeg mange kan relatere til. Men det gør jeg slet ikke længere, da jeg har fået et helt andet forhold til mad. Jeg spiser de 3 hovedmåltider, morgenmad, middagsmad og aftensmad. Og så spiser jeg nogle dage en "snack" (grøntsager, frugt eller nødder) derimellem, men det er ikke hver dag. Jeg spiser, når jeg er sulten og ikke når jeg mangler noget at tage mig til.

Julefrokoster

Vi er jo kommet godt ind i december måned, og det indebærer naturligvis nogle udfordringer. Men jeg synes indtil videre, at jeg har klaret det meget godt. I forrige weekend, var jeg til julefrokost med mine kollegaer i et bowlingscenter, hvor vi fik møg lækkert julemad. Jeg spiste et stykke rugbrød, og ellers fisk, æg og kød. Jeg undgik tarteletter, kartofler og sovs. Og jeg nød virkelig maden, så jeg følte mig på ingen måde snydt. Udover det, drak jeg kun vand til maden og så bestilte jeg en pepsi max, da vi skulle bowle. Jeg holder mig jo fra sodavand normalt, men jeg tænkte at det var et fint alternativ for alkohol.

I lørdags holdte jeg julefrokost for hele min gymnasieklasse. De andre havde bestilt mad ude fra, men jeg spiste kylling og grøntsager. Jeg smagte dog også en fiskefilet. Det var virkelig en hyggelig og sjov aften.

Så jeg er alt i alt rigtig stolt af, at jeg kan holde mig så meget til kuren. Som jeg skrev i mit tidligere indlæg, er det ikke maden der er det sværeste for mig, men mere lysten til også at drikke en gang i mellem.

Hudpleje

For at det hele ikke kommer til at handle om kost, vil jeg også fortælle lidt om min hudpleje, da det jo er min hud, vi håber på at forbedre. Min krop er nemlig bare et indre ønske jeg har, men som Lina selvfølgelig også hepper med på.

Jeg var oppe i klinikken HerskovogJensen og få lavet en lækker hudpleje i går hos Lina (her). Det var virkelig en god oplevelse og jeg kunne klart se forskel fra da jeg kom og til da jeg gik derfra. Lina kunne også godt se en forskel på min hud, fra lige inden forløbet og til nu. Hun sagde, at det er småting jeg har nu, hvor i mod min hud kunne freake helt ud inden. Jeg har fundet nogle billeder jeg vil vise. Billedet til venstre er fra i sommers, hvor jeg for første gang kom ind til Lina for at få hjælp. Min hud så herrens ud og jeg vidste ærligt talt ikke, hvad jeg skulle gøre. Billedet til højre tog vi efter min behandling i går.

Der er en del, der har sagt, at jeg altid har haft en flot hud, så de forstår ikke, hvorfor jeg vil leve på denne her måde i 3 måneder. Men det er altså ikke helt sandt. Min hud har svunget meget i perioder. Det er billedet til venstre et godt bevis på. Udover det, så er jeg rigtig glad for, at jeg er startet på denne her detox-kur. Det gør rigtig meget godt for mig. Jeg føler, at jeg har fået meget bedre balance i mig selv.

Jeg har taget et billede fra lige før jeg startede på kuren, men det venter jeg med at vise, til jeg er færdig med kuren.

Som en lille afrundning på dette indlæg, vil jeg fortælle at jeg ​ikke ​vejer mig. Min vægt er ikke det vigtigste for mig, sålænge at jeg har det bedre og synes, at jeg kan se forskel i spejlet, så er det mere end fint for mig. Jeg er blevet mindre alle steder på min krop, men jeg mærker det mest på mine ben, numse og mave. Jeg kan nu passe bukser, jeg ikke har kunne passe længe. Det er virkelig den bedste følelse. 

Tusind tak fordi I læste med. Det er jeg rigtig glad for. Jeg håber, at I nyder julen med jeres nærmeste.

Catrine Løje

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Week 2

Det er to uger siden, at jeg officielt startede på detox-kuren. I det her indlæg vil du derfor kunne læse om, hvordan det har været at skære mine dårlige vaner fra og indtage de produkter, som jeg jo har været så heldig at få sponsoreret af Lina fra Herskov&Jensen. Hvis du ikke allerede har set, hvilke produkter jeg har fået, kan du gå ind og læse mit tidligere indlæg, hvor der er billeder af dem alle.

Jeg må indrømme, at det ikke har været så svært, som jeg havde regnet med at det ville være. Jeg troede, at det ville blive en stor udfordring det med, at jeg skal spise så mange grøntsager og at jeg skal holde mig fra hvidt brød, pasta, ris, kartofler osv. Det synes jeg faktisk ikke, at det har været. Det jeg synes, der har været sværest, har været nedskæring på diverse drikke. Og der mener jeg ikke kun alkohol. Det er primært juice, mælk, sodavand og skolens caffé latte, som jeg har cravet ret så meget. Jeg har fået øjnene op for, hvor mange tomme kalorier jeg egentlig har haft indtaget, bare ved at drikke i løbet af en dag. Det synes jeg er ret vildt, for det tænkte jeg ikke besynderligt meget over inden.

Grunden til, at det har været så nemt at holde mig til det mad jeg må spise, tror jeg er, at det mætter rigtig meget. I løbet af en dag indtager jeg 600 g grøntsager, og det er altså rigtig meget. Jeg har startet hver morgen med at gå direkte ned i køkkenet, for at få indtaget de produkter jeg skal og for at lave morgenmad. Jeg starter hver morgen med at drikke en blandning af tre produkter. I kan se et billede af det nedenunder. Det smager meget grønt, hvis man kan sige det sådan. Det er ikke decideret lækkert, men det tager heldigvis ikke lang tid at få ned, og det er ikke uudholdeligt på nogen måde. Det mætter faktisk også ret meget, hvilket jeg synes er godt, for jeg har godt nok været sulten om morgenen. Udover det har jeg indtaget D-tox Beauty Nutrion, som er en pille.

Min morgenmad har bestået af æggestand, som jeg har stegt sammen med en masse spinat og nogle dage også med kål, for at starte dagen med et godt måltid og for allerede der at få indtaget noget grønt. Også har jeg drukket rigeligt med vand.

Efter det, har jeg drukket en kop af min D-tox te, som jeg drikker når den er kold, typisk mens jeg lægger min makeup. Jeg drikker også en kop om aftenen, inden jeg går i seng.

Min frokost og min aftensmad, adskiller sig ikke ret meget fra hinanden, da jeg ofte indtager en form for protein (kød eller fisk) og ellers grønt. Hvis jeg får lyst til en snack ind i mellem måltiderne, spiser jeg typisk lidt agurk, peberfrugt eller nogle mandler.

Stillede spørgsmål

Jeg har fået stillet nogle spørgsmål, siden at jeg lagde det første indlæg ud, som jeg kort vil besvare.

Hvad er meningen med kuren?

Meningen med kuren er at udrense kroppen, for at opnå en indre og ydre skønhed.

Er det en slankekur?

Detox-kuren er ikke decideret en slankekur. Meningen med den er, at spise de madvarer der frembringer den naturlige skønhed. Derfor spiser jeg efter det, der er bevist at være bedst for huden, da det er huden der er vores fokus. Vores hud afhænger meget af vores stofskifte, det er bl.a. derfor jeg drikker teen, da den sætter gang i mit system samt virker udrensende. Men ja, man vil kunne tabe sig på kuren, men det kommer også an på hvor usundt man har levet inden kuren. Hvis man ofte har spist junkfood osv. er jeg ikke et sekund i tvivl om at man vil tabe sig meget let, da junkfood absolut ikke hører til på kuren. Hvis man har levet relativt sundt, vil man sikkert også kunne se en forskel, da man skærer de typiske usunde kulhydrater fra, samt fedt som er i mælkeprodukter osv.

Kan du mærke/se nogen forskel?

Jeg synes godt, at jeg kan se en lille forskel på min hud. Men jeg ved ikke om det overhoved er muligt efter så kort tid, eller om det bare er et tilfælde. Min hud har stadig urenheder og rødme, men der ikke kommet nogle nye bumser, tværtimod. Jeg kan mærke en stor forskel på min krop. Jeg føler mig ikke oppustet, som jeg havde en tendens til at føle inden.

Hvordan er du kommet i kontakt med Lina?

Jeg er kommet i kontakt med Lina, fordi at jeg er kunde hos hende. Hun har renset min hud et par gange, og ordner også mine bryn. Også spurgte hun en dag, om jeg kunne tænke mig at teste denne detox-kur, hvilket jeg med glæde ville.


Tak fordi du læste med


Catrine

Likes

Comments

3 måneders forløb i samarbejde med Lina fra Herskov&Jensen

Som nogle af jer nok har bemærket, har jeg holdt en lang pause her på bloggen. Men den har nået sin ende, for jeg har på sinde at dele et tre måneders forløb med jer, som jeg er så beæret over, at have fået sponsoreret af Lina Jensen som er kosmetolog og massør hos Herskov&Jensen. Herskov&Jensen er en frisør samt hudplejeklinik beliggende i Langgade 26 Nykøbing F, hvor der arbejder to dygtige kvinder ved navn Tanya og Lina. Du kan læse mere om dem og stedet (her).

Overordnet arbejder vi med 3 retningslinjer og tilhørende behandlingsmetoder samt kostplaner for at opnå balance og et smukt udseende med den sunde glød indefra. Huden afhænger meget af vores fordøjelsessystem, så vi har derfor et stort fokus på det jeg indtager, hvilket adskiller sig fra andre metoder jeg før har prøvet.

Jeg har fået udleveret en masse lækre produkter, som jeg skal indtage de næste tre måneder, de kan ses herunder.

Hvordan jeg præcist, vil indtage disse produkter, vil jeg komme nærmere ind på i et kommende indlæg.


Jeg har også yderligere fået 3 andre produkter, som jeg skal bruge på selve huden. De kan ses her.

Udover at jeg skal indtage disse produkter hver eneste dag, vil jeg også få 3 udrensende ansigtsbehandlinger undervejs. Jeg vil også gå ind og ændre på min primære livsstil, simpelthen for at opnå det bedste resultat. Jeg vil opremse nogle af de ændringer, jeg vil skulle fortage.

  • Undgå indtagelse af alkohol, koffein samt sodavand.
  • Undgå mælkeprodukter, lyst brød, kartofler og ris mm.
  • Ungå tilsat sukker, frugtjuice, slik, kage og produkter med sødemidler - de stresser nervesystemet og forstyrrer blodsukkeret.
  • Optimer søvn (8 timer hver nat og gå i seng ved 22-tiden).
  • Indtag det sidste måltid omkring kl 18.
  • Undgå tobaksrøg både passiv og aktiv.
  • Vær opmærksom på det der stresser mig.

Jeg er sikker på, at det bliver svært at ligge min livsstil om især den første uge, indtil at jeg har vænnet mig til det. Men jeg er villig til at følge denne her kur ned i den mindste detalje, da jeg ser det som en stor mulighed for at blive et sundere og friskere jeg. Det sværeste bliver nok at undgå alkohol i de tre måneder, især fordi at der er så meget socialt forbundet med det og at jeg er i en alder af 17 år og går i 2.g. Derfor vil det heller ikke afholde mig fra at tage i byen. Jeg er fast besluttet på ikke at ligge den del fra mig. Jeg vil bare gøre det uden at indtage alkohol.

Det med de 8 timers søvn, bliver nok også en lille udfordring, da jeg generelt sover alt for lidt, hvilket også tit påvirker mit humør negativt. Det glæder jeg mig meget til at få rettet op på.

Jeg starter på detox-kuren på fredag. For at kickstarte kuren, skal jeg de næste 3 dage begrænse eller helt holde mig fra forskellige ting såsom: Kød, mælke-produkter, Kaffe, sort te, cola, alkohol, sukker, frugtjuice, slik og kage.

OBS. Under mit forløb vil der komme et ugentligt indlæg, hvor jeg vil give jer et indblik i, hvordan det går for mig. Jeg vil bl.a. komme til at dele nogle madopskrifter med jer, da jeg ved at mange synes, at det nærmest er umuligt at holde sig fra brød, ris, pasta og kartofler. Jeg vil også opdatere jer på, om jeg kan mærke/se nogle forandringer på min hud og krop generelt.

Jeg håber, at I vil læse med og følge min udvikling.

Catrine

Likes

Comments

Hvis du ligesom jeg, er ved at være godt træt af mørke morgener, kolde hænder og ondt i halsen. Så kan jeg ikke garantere dig for, at du får det bedre af at læse dette lille søndags indlæg.

I dag har jeg være til brunch hos en veninde fra min gamle folkeskole, sammen med nogle af de gamle tøser. Det var super hyggeligt, at se dem igen og få catchet op. Efter det tog jeg hjem og sov. Jeg var simpelthen så udmattet, efter en lang arbejdsdag i går og for lidt søvn. Jeg har også været på arbejde her til aften, men det var blot i 2 timer, så det var overkommeligt.

Jeg lå og slappede af på sofaen, da jeg faldt over en masse feriebilleder fra da jeg var i Australien tilbage i år 2010, som jeg tænkte jeg ville dele med Jer.

Jeg var i Australien med min familie i lidt over en måned. Det var en fantastisk ferie, fyldt med grin, varme og oplevelser. Mine forældre rejste til Australien da min mor var 19, og der aftalte de, at når de engang ville få børn sammen, skulle de vise dem landet. Så det gjorde de.

Jeg længes ulideligt meget efter at komme tilbage og især i denne kolde tid. Derfor har jeg også tænkt mig at spare sammen, så jeg kan rejse derned når jeg engang bliver student.. Meen, det er nemmere sagt end gjort. ;)


Tak fordi du læste med!

Likes

Comments

Personligt indlæg

Jeg har gået og spekuleret en del over, hvorvidt jeg skulle skrive det her indlæg, da det er et meget personligt indlæg. Når nu jeg skriver på en blog eller på et offentlige netværk generelt, skal jeg selvfølgelig genoverveje, hvad jeg vælger at dele ud af mit privatliv på nettet.

På trods af det, har jeg valgt at lave det her indlæg, for at ligge fokus på det at gå til psykolog og da intet af det jeg kommer til at skrive er et tabu, eller noget jeg skammer mig over, tværtimod.

Nogle unge går med personlige issues, som de vil have godt af at drøfte med andre, som ikke er deres personlige bekendte. Et godt eksempel kan være skilsmissebørn. Jeg ved om ikke nogen, at det kan være enormt svært at være skilsmissebarn især de første par år af en skilsmisse. Hvis jeg kunne spole tiden tilbage, ville jeg ønske at jeg havde fået en psykolog lige med det samme, da mine forældre gik hvert til sit. Det var en kæmpe omvending i mit liv. Jeg troede kun det var sådan noget der skete i Karlas kabale og for mine klassekammerater.

Jeg har altid været en stærk pige, og har altid gerne ville udstråle en hvis selvsikkerhed. Derfor talte jeg heller ikke med nogen om, hvordan jeg havde det med, at mine forældre blev skilt. Ikke engang min mor. Jeg tror mest af alt, det var fordi jeg ikke ville såre hende og fordi det gjorde endnu mere ondt at skulle indrømme over for mig selv, at jeg faktisk havde det dårligt.

Da jeg startede i 8 klasse, fik jeg depression. At have en depression, er ikke noget man skal spøge med, så jeg vil gerne pointere at jeg ikke gør det. Om morgenen når jeg skulle i skole, græd jeg i bilen og jeg kan huske, hvordan min mor nogle morgener måtte vende bilen og køre hjem med mig igen. Det var ikke fordi jeg ikke kunne lide at gå i skole, eller lide min klasse, jeg var fuldstændig ulykkelig og kunne ikke mere. Jeg græd hver dag i en periode. Jeg følte, at jeg aldrig ville kunne blive til noget, at jeg ikke var god nok, at jeg ikke passede ind nogle steder, hvor trist det end lyder, var jeg blevet træt af mit eget liv. Det var skræmmende. Selvom det nok var alle de små sorger, der havde hobet sig op, følte jeg at det kom ud af intet. Jeg fortalte min mor, at jeg havde det dårligt. Hvorefter vi gik sammen til min læge, hvor jeg fortalte hende, hvordan jeg havde det og at jeg havde brug for en psykolog. Min læge kunne godt se, at jeg havde det dårligt, men det er der mange unge der desværre har og jeg blev derfor skrevet på en venteliste.

Jeg kunne ikke længere kende mig selv. Jeg havde det så dårligt, at jeg havde fået en tanke, som INGEN mennesker bør få. Derfor vidste jeg, at jeg blev nødt til at fortælle min mor, at jeg havde brug for hjælp med det samme, og at jeg ikke kunne vente længere. Jeg kan ikke huske om min mor kontaktede min læge, eller familiecentret i Nykøbing F direkte, men jeg kom i hvert fald til psykolog dagen efter. Det var en smule ubehageligt. Ikke det at skulle åbne sig for en fremmed, men mere det at skulle åbne mig for mig selv. At skulle snakke om alt det der gjorde ondt, når nu jeg så længe havde gået og gemt det væk.

Jeg gik til psykolog i ca. 1,5 år og det hjalp mig rigtig meget. I starten dækkede jeg over, hvor jeg skulle hen når jeg skulle til psykolog, fordi jeg var bange for at folk ville tænke, at jeg var underlig. Men efterhånden, da jeg indså hvor meget det hjalp mig, blev det helt normalt for mig at sige hvad jeg skulle. Jeg stoppede med at gå til det lige inden sommerferien, da jeg ikke havde brug for det mere. Jeg kunne nok godt havde stoppet før, men jeg syntes simpelthen at det var så rart og trygt. Da jeg gik ud af døren, efter min sidste samtale følte jeg mig som et helt nyt menneske, hvor kliche det end lyder. Jeg følte mig fuldstændig renset og klar på fremtiden.

At starte til en psykolog er nok det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Og jeg kan kun anbefale det til andre, der har det svært. Drop fordommene, og selvom det kan være hårdt at indse sine problemer, så er det måske også det der vil hjælpe dig i sidste ende.

Jeg håber, at I er kommet rigtigt godt ind i det nye år.

Knus

Likes

Comments

Mine bedste råd

Du kender det sikkert godt. Du har haft lidt for mange byture på det seneste, efterfulgt af tømmermandsdage, hvor du har spist mere end du normalt ville gøre. Bukserne begynder at stramme, og det burde egentlig være et faresignal i sig selv, men i stedet tænker du: ”Hvad fa’en, nu har jeg alligevel indtaget for mange mængder alkohol og jeg har det lidt skidt, så kan jeg lige så godt forkæle mig selv med god omgang fritter”, eller hvad du ellers craver. Hvis du ikke har haft sådan nogle dage endnu, så er de måske i sigte her i december. Eller er de?

For jeg har nemlig besluttet mig for, at lave en guide for at hjælpe dig, med at komme "back on track" efter en bytur med henblik på kosten. Den henvender sig til Jer, der gerne vil tabe Jer eller holde vægten, men samtidig gerne vil ud og hygge sig med vennerne i weekenden. Inden jeg kommer med mine råd, vil jeg lige pointere, at jeg ikke tror jeg er ekspert, jeg er bare en teenager der kender det at have tømmermænd (måske) lidt for godt. :))

Jeg tænker, at det er meget relevant, at vide hvorfor ens krop egentlig craver junkfood eller andet fed mad efter en bytur. Når du drikker alkohol, kan du sige at din krop dehydrerer, og der trækkes samtidig en masse salte ud. Det er bl.a. Derfor du kan få lyst til mad med et højt saltindhold dagen efter. Hvis du føler træthed, ubehag og kvalme kan overspisning af usund mad også fungere som en slags måde at spise dig fra ubehaget på, og ofte kommer vi endda til at forveksle kvalmen med sult, hvilket igen får os til at spise endnu mere.

Med de facts i baghovedet, vil jeg komme med mine råd, sådan at du kommer dig hurtigtere over nattens strabadser, uden at spise en masse du fortryder.

Mine 5 bedste råd

1. Afgør hvad du skal spise dagen derpå, inden du tager i byen.

Det lyder tosset, og nogle vil måske synes det er en smule overdrevet, men det hjælper virkelig mig. Når jeg har tømmermænd, får jeg svært ved at styre min trang til mad. Det er ikke mad som junkfood osv. jeg craver, men mere ristet brød med f.eks. pålægs chokolade. Jeg tror, det er fordi jeg holder mig fra brød i hverdagen.

2. Drik vand med citron

Vand er super godt for din krop, når du har været i byen. Du mister en masse væske, derfor er det vigtigt at indtage en masse væske igen, så du netop ikke dehydrerer. Men vand er ikke ligefrem det jeg har lyst til når jeg vågner. Jeg synes, at det kan føles lidt kvalmende. Derfor kommer jeg gerne citron i vandet, da jeg synes det får det til at smage rigtig godt, og det er også udrensende for kroppen. Ofte spiser vi også mere mad når vi har tømmermænd, fordi vi er tørstige men så forveksler det med sult.

3. Spis krydret røræg

Som jeg skrev, holder jeg mig fra brød. Derfor elsker jeg, at spise æg da det er mættende og kan smage virkelig godt. Her er en lille opskrift, på verdens bedste røræg, hvis du spørger mig:

2 æg, a38, aromat, salt, peber, dild & citron/citronpeber.

Jeg bruger a38, som en erstatning for fløde, for at give det noget mere fylde og fordi det er rigtig sundt for din krop. Grunden til at jeg krydrer det er, at jeg synes det smager vildt godt. Selvom det er sundt, må det jo gerne smage godt og det er seriøst en af mine livretter, haha.

4. Gå/løb en tur

Du har sikkert oplevet, at vågne og tænke "hvad pokker lavede jeg lige i går". Jeg elsker, at gå en tur dagen efter og høre musik, mens jeg tænker over aftenen. Jeg gør det oftes med et smil, da jeg synes fulde mig er ret genial, hæh. Hvis jeg op ad dagen, har det nogenlunde, løber jeg også gerne en tur, for at få forbrændt nogle af de kalorier jeg har indtaget.

5. Tag et bad

Det er ikke den store overraskelse, at det er godt at tage et bad efter en bytur. Jeg gør det tit om morgenen, da det får mig til at føle mig friskere og dermed også går ind og påvirker mine cravings.


Mange tak fordi du læste med, det gør mig super glad!

Likes

Comments

Familietid

Sikke en dejlig weekend jeg har haft. Jeg har nemlig været på det årlige ”julebesøg” hos min familie i Fredensborg. Efter skole tog jeg til frisør, hvor jeg blev klippet og fik farvet lokkerne. Jeg syntes selv, at det var utrolig tiltrængt, selvom det kun var 2 måneder siden sidst.

Efter det, blev jeg hentet af min mor og min bedstemor, og så kørte vi ellers mod Fredensborg i min mors lille røde Citroen. Min mor havde taget et tæppe og en hovedpude med til bilturen, da hun ved, hvor meget jeg elsker at kunne putte, når jeg skal ud og køre ”langt”.

Vi skulle ind og fejre min lille fætters fødselsdag, som blev 8 år i fredags. Min mor havde bagt en kagemand, som hun tog med ind til ham. Hun har altid bagt en på min fødselsdag da jeg var lille, men jeg ville aldrig spise dem, da jeg ikke er så slikken. Så hun nyder, at bage en til min fætter, da han nærmest har spist den før vi kommer ind af døren.

Da de havde spist kagemand, gik vi en tur op i byen som var oplyst af julelys, det var virkelig hyggeligt. Om aftenen, var vi ved at dø af grin over de der snapfiltre, som vi satte på min søde bedstemor. Det var alt i alt, bare en super dejlig aften. Da kl var omkring 22 kørte min mor og min bedstemor hjem, og jeg blev derinde, for jeg skulle nemlig passe min fætter i går.

I går startede jeg dagen med at løbe 7 km med min onkel, og det var noget af det hårdeste i mit liv, haha. Jeg er vant til at løbe derhjemme på det flade Lolland, så det kunne virkelig mærkes i benene. Vi løb op til Fredensborg slot, og der må jeg indrømme, at jeg blev en lidt akavet turist, for jeg skulle lige have et billede af slottet, når nu jeg var der. Ellers så slappede jeg bare af, og da min fætters forældre skulle til julefrokost, stod den på rigtig fætter-kusine hygge. Min fætter er adopteret fra Kina, så det var derfor åbenlyst at vi skulle ud og spise sushi på den lokale restaurant, hvor de selvfølgelig alle sammen kendte Daniel. Efter det så vi film, og jeg måtte kæmpe en kamp for at holde mine øjne åbne.

I dag kørte vi så til Helsingør, og shoppede lidt inden jeg skulle hjem igen. Min mor og hendes kæreste hentede mig i Virum, da de alligevel havde nogle ærinder der. Lige nu sidder jeg i bilen på vej hjem, og kan mærke at jeg allerede er træt i morgen, æv..

Jeg håber, at I syntes det var hyggeligt, at få et indblik i min weekend. :))

Likes

Comments

Hvad er julen for mig? 

Du har ikke kunne undgå at høre det, se det nede i Netto og nu heller ikke her på bloggen.. Det er snart jul. Der er præcis en måned til juleaften i dag, og derfor synes jeg, at det er passende, at endnu et lille juleindlæg sniger sig ind.

Men hvad er jul for mig? Mange forbinder jul med kærlighed, familie og glæde. Det gjorde jeg i hvert fald, da jeg var lille. Da jeg var lille, boede jeg på en rigtig bondegård, sammen med min mor, far og min storebror. Vi holdte altid, hvad der for os var en traditionel jul, med massere af julebag, gaver og forkælelse. Vores jul var en ren familiefest, vi var nemlig sammen med familien både juleaften, 1 og 2 juledag. Vi var skiftevis sammen med min fars familie og min mors familie og det fungerede rigtig godt. For at være ærlig så elskede jeg virkelig jul.

Det ændrede sig desværre, da mine forældre blev skilt. Det tror jeg mange andre skilsmissebørn kan nikke genkende til. Jeg fik ondt i maven ved tanken om den første jul, mange måneder før det overhoved var december. Det var første gang jeg selv skulle bestemme, om jeg ville holde jul hos min mor eller hos min far. Og det var virkelig et svært valg, for lige meget hvem jeg valgte, ville julen ikke være den samme som de gode forrige år. Jeg valgte at holde den hos min mor, da jeg fandt det tryggest på daværende tidspunkt. På trods af at min mor havde kælet ekstra meget for, at det skulle blive en fantastisk jul, savnede jeg min far, og de gamle traditioner. Det sårede mig virkelig, da jeg ikke syntes julen var det samme i de nye rammer. Det udviklede sig efter til en slags ”juleangst”. Var der julemusik i radioen skruede jeg ned, jeg overvejede ikke engang at smage på en julekage og jeg havde travlt med at minde andre om, at juleaften bare var en dag, som så mange andre.

Juletiden som burde være en tid fyldt med glæde, har de seneste år været en periode hvor jeg virkelig har kunne mærke adskillelsen og hvor jeg har savnet det, at være en ”rigtig” familie. Nu sidder der sikkert nogle, der er vokset op som skilsmissebarn, og som synes at deres familie er lige så ”rigtig” som andres. Det er den også, hvis de synes det er en rigtig familie. Men mine forældre blev først skilt, da jeg ca. var 11 år gammel, og jeg havde aldrig i mit liv forestillet mig, at det var en mulighed. Derfor følte jeg, da de blev skilt at jeg ikke længere havde en rigtig familie og det var virkelig utrygt.

Denne her jul er anderledes. Jeg skuer ikke mod december med ondt i maven i år. Nu har mine forældre været skilt i snart 5 år, og jeg troede aldrig, at jeg ville vende mig til det. Men jeg er kommet til et sted nu, hvor jeg egentlig synes det er helt okay. Jeg tror det har noget at gøre med, at der er kommet en hvis balance i vores alles liv nu og at mine forældre snakker så godt sammen. I hvert fald glæder jeg mig rigtig meget. Jeg skal igen i år holde jul hos min mor (jeg skifter mellem dem hvert år) og 1 juledag hos min farmor og farfar. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at tænke på min far juleaften, men det vil være med en velvidende fornemmelse af at han også har det godt, og at vi kommer til at se hinanden 1 juledag.

Det jeg vil med det her indlæg, det er at fortælle jer andre børn/unge, som ikke både holder jul med jeres mor og far, at det er noget man vænner sig til med tiden. Og står du med valget om, hvor du skal holde jul og frygter at såre enten din mor eller far, så husk at du er barnet. Dine forældre er voksne og forhåbentlig forstående mennesker, som du ikke skal tage hensyn til, du skal tage hensyn til dig selv.


Mange tak fordi du læste med!

Likes

Comments

Juleønsker 2016

Så nærmer vi os snart december, og min familie er allerede så småt begyndt at spørge ind til, hvad jeg ønsker mig denne jul. Jeg har de seneste uger gået og skrevet lidt ned, hvad jeg egentlig mangler eller ønsker mig, men ikke selv vil gå ud og bruge penge på. F.eks. Har jeg længe godt kunne tænke mig, den der elektriske tandbørste fra oral b (eksempel her), men den koster ca. 300 kr. Og tro mig, jeg kan snildt nævne mange federe ting, jeg hellere vil bruge de penge på. Samtidig synes jeg også, at det er helt vildt svært egentlig at få lavet sådan en ønskeliste, og jeg har på fornemmelsen, at jeg ikke er den eneste der godt kunne bruge lidt inspiration. Så jeg har valgt, at lave det her indlæg med juleønsker, så I måske kan blive inspireret, og så jeg selv kommer igang med min liste.

1. Better Than Sex mascara (link her). Jeg ønsker mig den her mascara, da jeg har hørt godt om den rigtig længe, men bare aldrig har fået købt den.

2. Natural Eyes Eyeshadow Palette (link her). Den her øjenskygge palette er en af mine største ønsker denne jul. Den har de her meget naturlige lækre nuancer, som jeg normalt går efter. Du kan se den i Camilla Frederikkes makeup look (her).

3. Giorgio Armani Sí eu de parfum (link her). Den her parfume, hadede jeg virkelig da jeg var yngre. Jeg kunne slet ikke have den. Men eftersom jeg er blevet ældre, synes jeg, at den er fuldstændig fantastisk. Den er dog også ret dyr, nok også derfor jeg ikke har fået den købt endnu.

4. Dermalogica Skin Smoothing Cream (link her). Jeg har opbrugt denne cream 4-5 gange nu vil jeg tro. Jeg har aldrig prøvet en cream, der fungerer så godt på min hud som denne her gør, virkelig prøv den!

5. Lækkert sæt fra envii. Tee (her), bukser (her). Jesus Christ, jeg synes det her sæt er fedt.

6. Jane König ring (her).

7. Underwear by envii (trusse) (top). Jeg har andre sæt fra envii, som jeg er enormt glad for, det er af lækker kvalitet og design.

8. Fed taske (link her).

9. Sengetøj fra h&m (her)

10. Real Techniques Flat contour Brush (her)

Jeg håber virkelig, at I fandt det inspirerende. :-)

Likes

Comments

Her kommer et lille indlæg, jeg har glædet mig til at dele. Det er nemlig et indlæg omkring mit værelse, som jeg istandsatte her i sommers. Lige siden jeg var helt lille, har jeg elsket at rykke rundt og ændre på mit værelse. Inden jeg fik det her værelse, havde jeg værelse nedenunder ved siden af vores lille hjemmebiograf. Det var også et super godt værelse, men det generede mig ofte, da min papfar holder filmaften hveranden uge for hans venner og det går ikke stille for sig.

Så jeg fik lov til at rykke oven på, og istandsætte det her store lækre rum. Jeg synes, at det er rigtigt vigtigt at have et værelse som man elsker og slapper af i. Især da min hverdag godt til tider kan være lidt presset, så nyder jeg at komme herop og slappe af i de her dejlige omgivelser.

Jeg ved ikke, hvordan jeg vil beskrive min indretning, jeg synes egentlig bare at den er enkel og hyggelig. Jeg fokuserer meget på, at min seng skal være skøn at ligge i. Derfor har jeg også "invisteret" i nogle kæmpe puder fra IKEA, som ligger ved enden af min seng (sælges desværre ikke online). Også har jeg en stor dobbeltdyne, som jeg seriøst synes alle burde anskaffe sig. Efter at jeg har fået den, sover jeg dårligt med almindelige dyner, det er seriøst vanedannede.

Jeg elsker lyskæder, tæpper og små personlige ting, som minder mig om min barndom. Derfor er det også noget af det mest i øjenfaldende ved mit værelse.

Men nu kan jeg vidst ikke trække den længere, her er mit værelse. Jeg håber, at I også synes, at det er fedt.Seng, sminkebord, komode, høje stole er alle fra IKEA. Min sofa er købt over appen Tradono (virkelig smart app btw.) Spisebord samt stole er fra Jysk. Mine enkle lamper er fra Søstrene Grene.

Likes

Comments