Hvad er julen for mig? 

Du har ikke kunne undgå at høre det, se det nede i Netto og nu heller ikke her på bloggen.. Det er snart jul. Der er præcis en måned til juleaften i dag, og derfor synes jeg, at det er passende, at endnu et lille juleindlæg sniger sig ind.

Men hvad er jul for mig? Mange forbinder jul med kærlighed, familie og glæde. Det gjorde jeg i hvert fald, da jeg var lille. Da jeg var lille, boede jeg på en rigtig bondegård, sammen med min mor, far og min storebror. Vi holdte altid, hvad der for os var en traditionel jul, med massere af julebag, gaver og forkælelse. Vores jul var en ren familiefest, vi var nemlig sammen med familien både juleaften, 1 og 2 juledag. Vi var skiftevis sammen med min fars familie og min mors familie og det fungerede rigtig godt. For at være ærlig så elskede jeg virkelig jul.

Det ændrede sig desværre, da mine forældre blev skilt. Det tror jeg mange andre skilsmissebørn kan nikke genkende til. Jeg fik ondt i maven ved tanken om den første jul, mange måneder før det overhoved var december. Det var første gang jeg selv skulle bestemme, om jeg ville holde jul hos min mor eller hos min far. Og det var virkelig et svært valg, for lige meget hvem jeg valgte, ville julen ikke være den samme som de gode forrige år. Jeg valgte at holde den hos min mor, da jeg fandt det tryggest på daværende tidspunkt. På trods af at min mor havde kælet ekstra meget for, at det skulle blive en fantastisk jul, savnede jeg min far, og de gamle traditioner. Det sårede mig virkelig, da jeg ikke syntes julen var det samme i de nye rammer. Det udviklede sig efter til en slags ”juleangst”. Var der julemusik i radioen skruede jeg ned, jeg overvejede ikke engang at smage på en julekage og jeg havde travlt med at minde andre om, at juleaften bare var en dag, som så mange andre.

Juletiden som burde være en tid fyldt med glæde, har de seneste år været en periode hvor jeg virkelig har kunne mærke adskillelsen og hvor jeg har savnet det, at være en ”rigtig” familie. Nu sidder der sikkert nogle, der er vokset op som skilsmissebarn, og som synes at deres familie er lige så ”rigtig” som andres. Det er den også, hvis de synes det er en rigtig familie. Men mine forældre blev først skilt, da jeg ca. var 11 år gammel, og jeg havde aldrig i mit liv forestillet mig, at det var en mulighed. Derfor følte jeg, da de blev skilt at jeg ikke længere havde en rigtig familie og det var virkelig utrygt.

Denne her jul er anderledes. Jeg skuer ikke mod december med ondt i maven i år. Nu har mine forældre været skilt i snart 5 år, og jeg troede aldrig, at jeg ville vende mig til det. Men jeg er kommet til et sted nu, hvor jeg egentlig synes det er helt okay. Jeg tror det har noget at gøre med, at der er kommet en hvis balance i vores alles liv nu og at mine forældre snakker så godt sammen. I hvert fald glæder jeg mig rigtig meget. Jeg skal igen i år holde jul hos min mor (jeg skifter mellem dem hvert år) og 1 juledag hos min farmor og farfar. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at tænke på min far juleaften, men det vil være med en velvidende fornemmelse af at han også har det godt, og at vi kommer til at se hinanden 1 juledag.

Det jeg vil med det her indlæg, det er at fortælle jer andre børn/unge, som ikke både holder jul med jeres mor og far, at det er noget man vænner sig til med tiden. Og står du med valget om, hvor du skal holde jul og frygter at såre enten din mor eller far, så husk at du er barnet. Dine forældre er voksne og forhåbentlig forstående mennesker, som du ikke skal tage hensyn til, du skal tage hensyn til dig selv.


Mange tak fordi du læste med!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Juleønsker 2016

Så nærmer vi os snart december, og min familie er allerede så småt begyndt at spørge ind til, hvad jeg ønsker mig denne jul. Jeg har de seneste uger gået og skrevet lidt ned, hvad jeg egentlig mangler eller ønsker mig, men ikke selv vil gå ud og bruge penge på. F.eks. Har jeg længe godt kunne tænke mig, den der elektriske tandbørste fra oral b (eksempel her), men den koster ca. 300 kr. Og tro mig, jeg kan snildt nævne mange federe ting, jeg hellere vil bruge de penge på. Samtidig synes jeg også, at det er helt vildt svært egentlig at få lavet sådan en ønskeliste, og jeg har på fornemmelsen, at jeg ikke er den eneste der godt kunne bruge lidt inspiration. Så jeg har valgt, at lave det her indlæg med juleønsker, så I måske kan blive inspireret, og så jeg selv kommer igang med min liste.

1. Better Than Sex mascara (link her). Jeg ønsker mig den her mascara, da jeg har hørt godt om den rigtig længe, men bare aldrig har fået købt den.

2. Natural Eyes Eyeshadow Palette (link her). Den her øjenskygge palette er en af mine største ønsker denne jul. Den har de her meget naturlige lækre nuancer, som jeg normalt går efter. Du kan se den i Camilla Frederikkes makeup look (her).

3. Giorgio Armani Sí eu de parfum (link her). Den her parfume, hadede jeg virkelig da jeg var yngre. Jeg kunne slet ikke have den. Men eftersom jeg er blevet ældre, synes jeg, at den er fuldstændig fantastisk. Den er dog også ret dyr, nok også derfor jeg ikke har fået den købt endnu.

4. Dermalogica Skin Smoothing Cream (link her). Jeg har opbrugt denne cream 4-5 gange nu vil jeg tro. Jeg har aldrig prøvet en cream, der fungerer så godt på min hud som denne her gør, virkelig prøv den!

5. Lækkert sæt fra envii. Tee (her), bukser (her). Jesus Christ, jeg synes det her sæt er fedt.

6. Jane König ring (her).

7. Underwear by envii (trusse) (top). Jeg har andre sæt fra envii, som jeg er enormt glad for, det er af lækker kvalitet og design.

8. Fed taske (link her).

9. Sengetøj fra h&m (her)

10. Real Techniques Flat contour Brush (her)

Jeg håber virkelig, at I fandt det inspirerende. :-)

Likes

Comments

Varme fede styles til endnu federe priser. Er det også noget du kan lide? Så tjek endelig det her ud.

Jeg elsker efterår af flere årsager. Bl.a. Fordi jeg er helt vild med de styles, der udkommer til efteråret, som man kan få fingrene i.

Jeg er især glad for store lækre jakker, sweatere, hoodie's osv. Derfor har jeg kreeret et ”H&M musthaves”, som passer perfekt til det kolde/koldere vejr vi går i møde. Grunden til at det lige er H&M, jeg har valgt, er fordi jeg virkelig synes deres efterårskollektion har ramt plet i år! Også er det en bonus, at det er til priser, der er rimelige at betale.

De items jeg har valgt, er ting jeg enten selv har købt eller stærkt overvejer at købe. Jeg håber det også falder I jeres smag, og at I ellers kan holde varmen derude. :-)

1. Brun jakke (her) 2. Sort biker jacket (her) 3. Vide bukser (her) 4. Oversized sweatshirt (her) 5. Vatteret jakke (her) 6. Strikket trøje (her) 7. Ankel støvler (her) 8. Habbit bukser (her) 9. Brun trøje (her)

Likes

Comments

Her kommer et lille indlæg, jeg har glædet mig til at dele. Det er nemlig et indlæg omkring mit værelse, som jeg istandsatte her i sommers. Lige siden jeg var helt lille, har jeg elsket at rykke rundt og ændre på mit værelse. Inden jeg fik det her værelse, havde jeg værelse nedenunder ved siden af vores lille hjemmebiograf. Det var også et super godt værelse, men det generede mig ofte, da min papfar holder filmaften hveranden uge for hans venner og det går ikke stille for sig.

Så jeg fik lov til at rykke oven på, og istandsætte det her store lækre rum. Jeg synes, at det er rigtigt vigtigt at have et værelse som man elsker og slapper af i. Især da min hverdag godt til tider kan være lidt presset, så nyder jeg at komme herop og slappe af i de her dejlige omgivelser.

Jeg ved ikke, hvordan jeg vil beskrive min indretning, jeg synes egentlig bare at den er enkel og hyggelig. Jeg fokuserer meget på, at min seng skal være skøn at ligge i. Derfor har jeg også "invisteret" i nogle kæmpe puder fra IKEA, som ligger ved enden af min seng (sælges desværre ikke online). Også har jeg en stor dobbeltdyne, som jeg seriøst synes alle burde anskaffe sig. Efter at jeg har fået den, sover jeg dårligt med almindelige dyner, det er seriøst vanedannede.

Jeg elsker lyskæder, tæpper og små personlige ting, som minder mig om min barndom. Derfor er det også noget af det mest i øjenfaldende ved mit værelse.

Men nu kan jeg vidst ikke trække den længere, her er mit værelse. Jeg håber, at I også synes, at det er fedt.Seng, sminkebord, komode, høje stole er alle fra IKEA. Min sofa er købt over appen Tradono (virkelig smart app btw.) Spisebord samt stole er fra Jysk. Mine enkle lamper er fra Søstrene Grene.

Likes

Comments

Velkommen til mit allerførste indlæg. I dag holder jeg søndag, med alt hvad det indebærer. For mit vedkommende betyder det afslapning under den varme dyne helt til langt ud på eftermiddagen (uden dårlig samvittighed).

Alle mine søndage bliver ikke brugt her, men i dag gør den, da jeg bare nyder at have en rigtig ”offday”. Jeg synes, at det har været rigtig hårdt at vende tilbage til skolen igen efter efterårsferien, på trods af at den kun varede en uge. Måske det er på grund af vejret? Jeg ved ikke, om I også har det sådan, men jeg bliver i hvert fald virkelig påvirket af vejret.

Det her indlæg, skal egentlig ikke handle om noget specielt, det er bare et lille kort et, omkring hvem jeg er og hvad jeg har lavet i dag.

Jeg startede på Handelsskolen Nykøbing Falster efter sommerferien, så jeg har gået der i et par måneder nu. Det var en kæmpe omvending, pludselig at skulle forlade de trygge folkeskole rammer og ud i noget helt andet. Men hold op, hvor er jeg glad for det!

Jeg kan kun sige til Jer der stadig går i folkeskole, at I selvfølgelig skal nyde de sidste år, for der er også en del godt ved at gå i folkeskole, men at I virkelig skal glæde Jer til, selv at kunne vælge Jeres vej.

Udover det, så arbejder jeg som værtinde på McDonald’s i Nykøbing Falster. Jeg har arbejdet der i snart 3 år, og jeg er rigtig glad for det. Det er dejligt, at tjene sine egne penge, da mine forældres ikke rækker til mit ”luksus forbrug”, haha. Det er ikke fordi, at alt hvad jeg ejer og ønsker mig er dyre mærker, overhoved! Jeg elsker bare, som de fleste andre 16 årige, at shoppe, gå i byen med veninderne og ikke at mangle noget. Også er det bare en god fornemmelse, at kunne bruge sine egne.

Jeg er forresten også skilsmissebarn, det har jeg været i omkring 5 år nu og jo mere tid der går, jo bedre får jeg det med det. Jeg bor hos min mor, også besøger jeg min far når det passer os begge. Lige i denne her weekend, havde jeg lyst til at besøge min far, så der er jeg lige kommet hjem fra. Jeg tog derud i går efter arbejde, og spiste lækker aftensmad. Min farmor og farfar var der også, så det kunne ikke være bedre.

Da jeg fik taget mig sammen til at hoppe ud af sengen, tog jeg en tur i skoven, med min far og hans kæreste inden de satte mig af herhjemme. Det var virkelig hyggeligt, på trods af at min påklædning ikke helt passede til den aktivitet. Jeg havde nemlig nye hvide bukser på, da jeg ikke regnede med at vi skulle i skoven. De er ikke så hvide længere, haha øv.

Resten af min søndag skal jeg bare nyde at være sammen med min mor og hendes kæreste, og lige få skrevet en dansk aflevering færdig.

Jeg håber, at I har haft en lige så god og afslappende søndag.

Likes

Comments