Detta fick följa med hem från Kicks idag! Eller ja, concealern hade jag beställt på hemsidan så skulle egentligen bara hämta ut den i butiken, men så kom jag på att jag behövde en mörk foundation att matcha min BUS med. Chansade helt och bara tog en färg som såg ganska orange och mörk ut i tonen haha, så jag hoppas att den passar!

Likes

Comments

Träffade Lisa vid 16 och tog en lång fika på Viskan, hade massor att prata ikapp efter hennes dramatiska vecka i Tignes hehe. Efter det gick vi till Kicks för att handla lite, eller egentligen skulle inte jag köpa något men man kommer ju aldrig tomhänt ut därifrån. Visar vad jag fick med mig senare!

Likes

Comments

Försöker tvätta mina sminkborstar minst en gång i veckan, beautyblenders rengör jag snabbt efter varje gång jag har använt dem dock men rengör dem ordentligt samtidigt som borstarna. Jag använder ett hemmagjort rengöringsmedel för borstarna som består av handtvål, diskmedel och olivolja, lärde mig detta receptet genom att kolla på videon under!

(Denna tjejen visar även jättebra hur man grundligt rengör sina sminkborstar och beautyblenders!)

Olivolja tyckte jag lät jättekonstigt att blanda i först, men kan man sin kemi (vilket jag uppenbarligen inte kunde) vet man att olja löser olja och eftersom att smink innehåller oljor är detta en perfekt ingrediens. Går verkligen MYCKET snabbare att få rent t.ex. beautyblenders med denna rengöringen jämfört med om man använder bara tvål eller bara diskmedel.

Nytvättade och fräscha borstar <3

Likes

Comments

Bomberjacka från Rut&Circle
Storlek 36, endast använd ett par gånger. 100:-

Blus från Weekday
Storlek S, endast använd en gång. 50:-

T-shirt från Mango
Storlek L, men passar mig som vanligtvis har S/M. Sparsamt använd. 30:-

Slacks från H&M
Storlek 38, endast använda vid ett tillfälle. 50:-

Vid intresse, släng iväg ett mail till catrine-engstrom@hotmail.com!

Likes

Comments

Tar du några andra mediciner än antidepp? Hur klarar du dig i skolan om du har så mycket frånvaro, tas inte ditt studiebidrag bort osv?
Nej, tar bara antidepp, har även Atarax utskrivet men tycker de är totalt verkningslösa. Jag klarar mig ganska bra i skolan faktiskt, har lite högre än C i snittbetyg och har inte fått F i en enda kurs under hela gymnasiet. Eftersom att jag har kontakt med sjukvården och mina lärare vet hur jag mår får jag ha högre frånvaro än normalt utan att mitt CSN dras in, så länge jag bara sjukanmäler mig!

Viktigaste frågan av de alla, hur mår du just nu? <3
Håller du fortfarande på med hästar? Ifall inte, varför?
Vad har du för mål i livet?

Just nu mår jag helt okej, men det är ju sådant som verkligen kan pendla dag till dag. Men mitt allmäntillstånd just nu skulle jag ändå säga är stabilt <3
Nej det gör jag inte, för er som inte vet hade jag häst innan och har även ridit andras hästar en del. Men just nu ligger ridningen helt på hyllan, framförallt för att jag vill lägga min tid på andra saker. Sedan tycker jag inte riktigt det känns värt att hålla på med ridningen om man inte kan göra det helhjärtat, alltså ha egen häst, träna och tävla, och det har jag varken tid eller pengar till att göra just nu!
Mina mål i livet är att leva kärleksfullt och tryggt med Albin och våra framtida barn, men innan det blir barn och giftermål och allt sådant vill jag bli färdig med min utbildning. Om jag lyckas höja mitt högskoleprov så mycket att jag kommer in på läkarlinjen blir det 5,5 års studier i Göteborg, annars blir det sjuksköterskeprogrammet här i Borås (förmodligen börjar jag plugga redan i höst isåfall!).

Snusar du? Varför började du och vad tycker dina föräldrar om det?
Ja det gör jag, började för att jag tyckte det var gott när jag testade. Mina föräldrar har ingen speciell åsikt om det :)

Har du någon gång funderat på att flytta utomlands? Om ja: isf vart?
Nej det har jag inte. Trivs väldigt bra i Sverige och vill vara nära min familj och mina vänner!

Hur träffades du och Albin?
Vi var bekanta sedan innan eftersom att Malins pojkvän Alexander är kompis med Albin, så det blev att vi hamnade på samma fest hemma hos en gemensam kompis. Där började vi prata och eftersom att vi missade sista bussen hem sov vi över där. Dagen efter la jag till Albin på Snapchat och vi började snacka där, sedan skulle vi på samma fest även veckan efter och då frågade jag om han ville hänga med mig hem efteråt. Så på den vägen var det!

Varför valde du den linjen du går på gymnasiet? Vad fastnade du för allra först hos Albin? Vilket är ditt favoritmärke när det kommer till kläder och vilket märke äger du mest av?
Innan jag insåg att jag ville gå den linjen jag går nu hann jag med ett år på natur - medicin & hälsa. Jag kom på redan efter ett par veckor att jag inte skulle palla läsa all den matten i det höga tempot, och ville då byta till samhäll. Eftersom att alla platser på samhäll var fulla kunde jag dock inte göra det, så jag valde att gå kvar på natur hela ettan (läste dock inte alla kurser andra terminen) för att sedan börja om i ettan igen, fast på samhäll - demokrati & mänskliga rättigheter. Jag valde den linjen för att man läste samhäll och historia alla tre åren, två kurser som jag gillar väldigt mycket, samt för att jag tyckte att samarbetet med Ancestry (en organisation för mänskliga rättigheter) verkade väldigt intressant. Är SÅ glad att jag valde att byta linje från natur, trots att jag behöver naturvetenskaplig behörighet för att kunna bli det jag vill. Läser mycket hellre de kurserna som fattas för mig (biologi, kemi och fysik 1+2 samt två mattekurser) under ett basår på Komvux istället för att plåga mig igenom tre år på en linje jag inte trivdes speciellt bra med. Med tanke på hur jag har mått under mina gymnasieår hade jag aldrig fixat stressen och kraven på natur!

Det jag föll för hos Albin var hur intresserad han var, och inte på det där sättet att han var "på" för att få ligga (lol) utan att han var genuint intresserad av mig som person. Om jag skrev/sa något ställde han följdfråga efter följdfråga för att verkligen lära känna mig på djupet, och det tycker jag är en väldigt attraktiv egenskap. Dessutom upptäckte jag snabbt att han var väldigt intelligent och väldigt rolig, och det är också något jag faller för.

Hm, jag vet inte riktigt vad jag har för favoritmärken. Köper väldigt mycket kläder från kedjor, typ Zara, H&M och Mango, och när jag väl köper märkesplagg är det inte från något speciellt märke.

Likes

Comments

Beställde en glittrig tröja från Zara häromdagen, och den kom idag! Superfin, perfekt för utekvällar. Ni hittar den HÄR för endast 79:- (!!).

Likes

Comments

1 april ska jag skriva högskoleprovet för andra gången, första gången (VT 2016) fick jag 1.15 och nu är målet att nå 1.35. Att nå detta resultatet på HP är faktiskt avgörande för mig, det bestämmer vad jag ska satsa på i höst. Höjer jag mig till 1.35 kommer jag satsa på en naturvetenskaplig utbildning, men för det krävs det att jag läser ett naturvetenskapligt basår nästa år. Samtidigt som jag läser basåret kommer jag fortsätta att skriva högskoleprov, för att försöka höja mig till 1.75 för att komma in på läkarprogrammet, alternativt 1.55 för att komma in på tandläkarprogrammet. Om jag INTE höjer mig till 1.35 i vår utgår jag från att mina chanser till att höja mig är ganska körda, och då kommer jag i höst börja plugga till sjuksköterska här i Borås eftersom att jag redan har behörighet och poäng för att komma in på den utbildningen.

Min dröm är verkligen att bli läkare, och jag känner att jag måste ge mig själv chansen att lyckas för att inte ångra mig i framtiden. Jag kanske inte höjer mig till 1.75 någonsin, men då har jag i alla fall försökt. Jag kanske inte ens höjer mig till 1.35 i vår, men då ser jag det som ett bevis på att min förmåga att skriva HP inte är så bra som det krävs för att till slut lyckas få 1.75.

Hur förbereder jag mig då för högskoleprovet 1 april?
För det första har jag laddat ned HP-appen, den kostar 99:- men jag tycker det är värt. Sedan har jag skrivit ut gamla högskoleprov som jag försöker göra en gång i veckan, och då fokuserar jag mest på de kvantitativa delarna (matte) eftersom att det är min svaga sida. När jag har gjort ett prov rättar jag tillsammans med Albin och går igenom mina fel.

Jag tycker verkligen att det är fantastiskt att högskoleproven finns, de ger sådana med sämre betyg i gymnasiet möjlighet att komma in på linjer med hög antagning. Jag har inte speciellt dåliga betyg, verkligen inte, men jag har långt ifrån det som krävs för att komma in på läkarprogrammet och liknande utbildningar. Satsar därför allt på HP och hoppas på det bästa!

Vad har ni för planer för framtiden? Plugga, resa, jobba?

Likes

Comments

Skulle som sagt till sjukhuset i morse för att lämna blodprov som skulle skickas till Tobiasregistret, men hade såklart med mig fel papper dit så fick stressa hem och hämta de rätta och sedan åka tillbaka till sjukhuset. Slutet gott allting gott tänker ni då, men nej. Blev stucken 6 gånger av två olika personer och svimmade på kuppen (och då är jag inte ens nålrädd!). Hade tydligen väldigt tunna kärl, och därför var det svårt att få tillräckligt med blod. Tog 1,5 timme att bli klar på provtagningen, och då hade jag, förutom svimningen, hunnit med att bada händerna i varmvatten i 10 min för att få kärlen mer framträdande samt blivit tappad på 4 rör blod (det var såpass mycket som behövdes). Fick även veta att jag aldrig kommer kunna lämna blod eftersom de idag var tvungna att använda "babynålen" för att kunna sticka hål på mig, och när man ger blod är det en ganska rejäl nål som används. Ni som kan ge blod - gör det!Är superviktigt, och alla har inte möjligheten att göra det av olika anledningar.

Efter sjukhuset åkte jag hem till mamma och sov ett par timmar, kollade ett par avsnitt av Valkyrien (jättebra serie!) och åt lite innan jag tog bilen hem till Albin. Glömde dock datorn så fick åka tillbaka sedan och hämta den haha... Inte världens bästa dag som sagt. Men nu är den iallafall så gott som över, ska duscha nu och sedan sova! 

Likes

Comments

"Varje dag drabbas någon i Sverige av leukemi eller någon annan av alla de sjukdomar, som kan behandlas med blodstamceller. Att hitta en passande givare är ofta deras enda chans att överleva. Och ibland finns bara en enda lämplig givare." (Tobiasregistret.se)

I somras gick jag med i Tobias Registret, ett register där läkare kan hitta matchande givare till sjuka patienter. Det var superenkelt, man fyllde bara i en ansökan på hemsidan och därefter fick man ett kit hem på posten med bland annat en tops i. Topsen skulle man dra mot insidan av kinden och därefter skicka tillbaka till Tobias Registret. Jag hade nästan glömt av att jag var med där när jag i veckan fick ett mail från dem om att jag hade fått en matchning. SÅ häftigt! Imorgon bitti ska jag till sjukhuset för att lämna ett blodprov, och matchar min vävnadstyp patientens kan det bli aktuellt med en donation. Donationen sker antingen genom att man genomför en benmärgsskörd (operation där kirurgerna samlar in benmärg från höftbenskammarna) eller genom periferblodstamcellskörd (man får ett stick i armen och kopplas till en "maskin" som samlar in blodstamceller). Vilket sätt man donerar på är olika från fall till fall.

Jag hoppas hoppas hoppas att min vävnadstyp matchar patientens, för isåfall kan jag bidra till att någons livskvalité förbättras, kanske till och med att någons liv räddas. Och det hade känts fantastiskt.

Till alla er som läser min blogg och är mellan 18 och 35 år gamla: gå med i Tobias Registret! Länk till hemsidan hittar ni HÄR, och nedanför är en film som förklarar varför det är så viktigt att registrera sig.

Likes

Comments